stdClass Object ( [id] => 282574 [title] => Zdravko Reić: Pitanje je što su prioriteti Hajduka ove sezone, odnosno vodi li trener Burić i o tome računa [alias] => zdravko-reic-pitanje-je-sto-su-prioriteti-hajduka-ove-sezone-odnosno-vodi-li-trener-buric-i-o-tome-racuna [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Hajduk je na junački način opstao u Europi, “bijeli“ su se izborili za još jednu rundu, četvrtu europsku, pa sad navijači splitske momčadi imaju prilike sanjati i o pravom podvigu: plasmanu u grupno natjecanje. Ma što podvigu, složit ćemo se da bi to bila senzacija prvog reda. A kad je tako, kad se “bijelima“ pruža takva mogućnost za afirmaciju i zaradu onda tom cilju sve treba podrediti. Čak i prvenstvo!

U načelu za Hajduka je oduvijek osnovno i najvažnije natjecanje bilo prvenstvo. Takvo je pravilo, jer Europa league je za klubove kao što je splitski, obzirom na moć i igračku struktura Hajduka, ipak samo jedan izlet, pokušaj da se izvede čudo. Dakle, događa se drugu sezonu redom da “bijeli“ imaju jedinstvenu priliku iznenaditi i ponoviti veličanstvenu sezonu iz 2010. sa Stankom Poklepovićem na čelu.

Europske utakmice su oduvijek bile od posebnog značaja, ove prvenstvene reklo bi se uobičajene. Europski ispiti su u pravilu značili praznik nogometni, pogotovo kad se prva utakmica igra u Splitu. Mladi Nikola Vlašić, udarni igrač Hajduka, odmah poslije utakmice u Drammenu je rekao kako priželjkuje “jednog lakšeg protivnika u doigravanju, ali me škaklje i pomisao na Borussiju Dortmund“.

Najprije, više nema lakših protivnika, kroz sito tri pretkola ispali su uglavnom slabiji, ostali su kvalitetniji, kao i neki koji su u odnosu na Hajduka neusporedivo bolji. Međutim, osnova europskih nadmetanja je da se događaju iznenađenja, pa kad je tako onda se treba naoružati optimizmom, ali je neophodna prava priprema.

Hajduk je prošao tri runde kvalifikacija, objektivno u svakoj su “bijeli“ bili favoriti u odnosu na Sillamäe, pa Koper i sad prema Stromsgodsetu. Kad se to konstatira onda se nema namjeru podcijeniti domete “bijelih“, ali da se dogodio kiks na jednoj od ovih prepreka, bez obzira na činjenicu da je momčad Hajduka u formiranju, ipak bi to bio neuspjeh. Ta tri kluba nemaju ni izbliza rang Hajduka, ni po čemu, napose po tradiciji, naročito po ambijentu.

Uoči početka uzvratne utakmice kad su norveški navijači grunuli svojim skandiranjem “gamble gress“ (stara trava) činilo se da bi domaća momčad mogla zadati grdne probleme “bijelima“. U početku su nadglasali Torcidu s pridruženim navijačima Hajduka iz Norveške, ali se ubrzo pokazalo da domaći “Rogata boysi“ nemaju tu ustrajnost kao splitski.

Drago Ćosić, reporter HTV-a, čudio se kako je trener Stromsgodseta 48-godišnji Bjorn Petter Ingebretsen, koji je bio profesionalni zatvorski čuvar, pa kasnije socijalni radnik, prije početka na terenu krenuo u obilazak tribina i kako je pljeskom motivirao navijače svojeg kluba na bodrenje. Može se pretpostaviti da je onako intimno Ingebretsen osjećao kako je splitskih 2:0 nedostižno…

Ono što me posebno doslovno nervira to je sumnja koja se kod nekih javlja u sposobnost i znanje trenera Hajduka Damira Burića. Svih ovih dana, poglavito poslije manjkavih rezultata u prvenstvu, pa i siromašnih igara “bijelih“, naslušao sam se prognoza “znalaca“ s kojima se susrećem tu i tamo u kafiću na stadionu u Poljudu, u svojevrsnom nogometnom dnevnom boravku, kako Burić neće dočekati Veliku Gospu na kormilu splitskog prvoligaša.

Svi ti dežurni sveznadari nisu svjesni da Burić uživa maksimalno povjerenje rukovodstva kluba, u krajnjoj liniji i zato jer je njihova sudbina vezana uz trenerovu. Naime, kad bi se i dogodilo da Hajduk ode nizbrdo, pa se uslijed loših rezultata i postavi pitanje ostanka Burića u ulozi trenera, jasno je da bi prije njegova odlaska kufere morali spakirati i otići iz Poljuda predsjednik Marin Brbić, u prvom redu, pa onda i sportski direktor Goran Vučević.

Radi se o tome da je do sada uprava kluba imala niz krivih koraka, da ih ne nabrajam, pa im je sada ostalo jedino držati se Burića kao spasioca njihovih fotelja. Oni su predstavili kako je Burić bio njihova prva opcija, a pokazalo se, što je i logično, da su igrali na više razboja, pa je na kraju kuglica pala na njega.

U Poljudu je pravilo kod svake garniture koja preuzima vodstvo kluba da se osjećaju ugroženima, opsjednuti su manijom proganjanja, stalno misle da se radi protiv njih, niti jednog trenutka nisu u stanju prihvatiti kritiku pa ma kako ona bila argumentirana. Ova postava rukovodstva je posebno osjetljiva, pa tako osluškuju što tko kaže, u kafiću na stadionu, ali i među novinarima ima ih koji su prave ”crne kutije“, oni registriraju i prenose razne ćakule.

Sad se napokon ova avantura s Burićem pokazala kao pozitivna i to ne isključivo zbog europskih rezultata već zbog njegova načina rada, ustrajnosti i metodičnosti u poslu, pa zato trener postaje glavni u klubu. Ista je stvar bila i s Igorom Tudorom, donekle i Mišom Krstičevićem, koji su znali ponijeti teret odgovornosti. Ta dvojica su na kraju ipak ispalila, shvatili su svoju usamljenost, došli su do zida kojeg nisu mogli prijeći. Burićeva je sreća što su Brbić zajedno s Vučevićem i pod pokroviteljstvom Nadzornog odbora prošlog saziva proveli pravu čistku igračkog kadra, odlučili se za zaokret i to sa tri, čak četiri godine zakašnjenja.

Vučeviću treba priznati da je nakon lutanja koja je imao glede dovođenja igrača ovog puta pogodio, angažman dvojice crnoputih, Brazilca Jeffersona i Kamerunca Ohandze, već sada na početku sezone pokazalo se kao pravi dobitak. U vrijeme kad je stigao Artim Milevskij, prije desetak godina supertalentirani Ukrajinac, danas igrač veteranskih sposobnosti, mnogi su s pravom negodovali. Milevskij je u nekoliko navrata pokazao svoju maestralnost, ali su to bili bljeskovi od najviše desetak minuta. Ne može se kazati da se on nije trudio, vidjelo se na terenu koliko se upinje, ali i koliko je fizički nemoćan.

Sad se dugo čeka njegov oporavak i priključenje prvom sastavu koje će se teško dogoditi obzirom na rigidna stajališta trenera, jedina ispravna, a to je da kod njega mogu igrati jedino sto posto sposobni. Tako Bjelorus po rođenju, Ukrajinac po putovnici, možda i po osjećajima, ostaje na čeki, inkasira po 13.000 eura mjesečno, uživa u blagodatima ljeta, pa se pretvorio u najskuplju, ipak promašenu, investiciju “bijelih“. Šteta, jer da se Milevskij nije toliko trošio u prošlim vremenima izvan nogometnog terena i da je bio u stanju kako tako regenerirati se, on bi za ovu mladost Hajduka bio veliki plus. Tko zna, možda se to čudo i dogodi…

Vučević, u tandemu s Brbićem, jer se tako uzajamno pomažu i podržavaju, što je i sasvim prirodno, trebali bi aktivnije, a ne samo kuloarski, iza zatvorenih vrata podržati trenera Burića. Naime, trener je primoran stalno ponavljati jednu vrst isprika za pojedine loše igre i slabe rezultate, pravdajući ih mladošću i neiskustvom svojih igrača. Ta mantra trenutačno prolazi, Buriću se čak tepa s “barba Šolta“ premda je trener još daleko od faze kad će steći pravo na asocijaciju barba Luke Kaliterne.

Na kraju je pitanje o tome što su prioriteti Hajduka ove sezone, odnosno koliko trener Burić o tome vodi računa. Radi se o tome da strategiju kluba ne određuje trener, već rukovodstvo, dok prvi stručnjak sve to operativno provodi. Hajduku nisu u prvom planu rezultati, osim ove trenutačne prilike u Euroleague. Najvažnije je stvarati momčad za budućnost i to je posao koji Burić zna. No, za klub je jako bitan i plasman igrača u inozemstvo, jer Hajduk praktično živi od transfera.

S tog aspekta i trener mora preuzeti odgovornost da se ne dogodi da se neki potencijalno kvalitetan transfer ne realizira. Ciljam na Tina Sušića, koji je u siječanjskom prijelaznom roku valoriziran na četiri, pet milijuna eura, da bi sada, uglavnom zbog neigranja, jer je izgubio standardno mjesto, njegova vrijednost značajno pala i u Poljudu bi morali biti zadovoljni kad bi inkasirali milijun eura. Naime, kad bi se analiziralo tko je vredniji, na primjer Ante Roguljić ili Tono Sušić, dvojbe ne bi smjelo biti. Naravno u korist Sušića, ako ništa drugo, a ono zbog činjenice da je Roguljić u stvari posuđeni igrač Red Bull Salzburga.

zdravko reić
foto: Morten Olsen / Digitalsport / CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-08-10 08:44:19 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-08-10 08:52:45 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-08-10 08:50:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 9374 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/08/10/Sport/bur00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7827453 Threads: 1 Questions: 1640757488 Slow queries: 4877585 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111518383 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/zdravko-reic-pitanje-je-sto-su-prioriteti-hajduka-ove-sezone-odnosno-vodi-li-trener-buric-i-o-tome-racuna-282574 [printLink] => /sport/hajduk/zdravko-reic-pitanje-je-sto-su-prioriteti-hajduka-ove-sezone-odnosno-vodi-li-trener-buric-i-o-tome-racuna-282574?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 230299 [name] => damirburić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => damirburic [link] => /tag/damirburic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zdravko Reić: Pitanje je što su prioriteti Hajduka ove sezone, odnosno vodi li trener Burić i o tome računa [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-22-08-10-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/10/Sport/bur00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/10/Sport/bur00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Hajduk je na junački način opstao u Europi, “bijeli“ su se izborili za još jednu rundu, četvrtu europsku, pa sad navijači splitske momčadi imaju prilike sanjati i o pravom podvigu: plasmanu u grupno natjecanje. Ma što podvigu, složit ćemo se da bi to bila senzacija prvog reda. A kad je tako, kad se “bijelima“ pruža takva mogućnost za afirmaciju i zaradu onda tom cilju sve treba podrediti. Čak i prvenstvo!

U načelu za Hajduka je oduvijek osnovno i najvažnije natjecanje bilo prvenstvo. Takvo je pravilo, jer Europa league je za klubove kao što je splitski, obzirom na moć i igračku struktura Hajduka, ipak samo jedan izlet, pokušaj da se izvede čudo. Dakle, događa se drugu sezonu redom da “bijeli“ imaju jedinstvenu priliku iznenaditi i ponoviti veličanstvenu sezonu iz 2010. sa Stankom Poklepovićem na čelu.

Europske utakmice su oduvijek bile od posebnog značaja, ove prvenstvene reklo bi se uobičajene. Europski ispiti su u pravilu značili praznik nogometni, pogotovo kad se prva utakmica igra u Splitu. Mladi Nikola Vlašić, udarni igrač Hajduka, odmah poslije utakmice u Drammenu je rekao kako priželjkuje “jednog lakšeg protivnika u doigravanju, ali me škaklje i pomisao na Borussiju Dortmund“.

Najprije, više nema lakših protivnika, kroz sito tri pretkola ispali su uglavnom slabiji, ostali su kvalitetniji, kao i neki koji su u odnosu na Hajduka neusporedivo bolji. Međutim, osnova europskih nadmetanja je da se događaju iznenađenja, pa kad je tako onda se treba naoružati optimizmom, ali je neophodna prava priprema.

Hajduk je prošao tri runde kvalifikacija, objektivno u svakoj su “bijeli“ bili favoriti u odnosu na Sillamäe, pa Koper i sad prema Stromsgodsetu. Kad se to konstatira onda se nema namjeru podcijeniti domete “bijelih“, ali da se dogodio kiks na jednoj od ovih prepreka, bez obzira na činjenicu da je momčad Hajduka u formiranju, ipak bi to bio neuspjeh. Ta tri kluba nemaju ni izbliza rang Hajduka, ni po čemu, napose po tradiciji, naročito po ambijentu.

Uoči početka uzvratne utakmice kad su norveški navijači grunuli svojim skandiranjem “gamble gress“ (stara trava) činilo se da bi domaća momčad mogla zadati grdne probleme “bijelima“. U početku su nadglasali Torcidu s pridruženim navijačima Hajduka iz Norveške, ali se ubrzo pokazalo da domaći “Rogata boysi“ nemaju tu ustrajnost kao splitski.

Drago Ćosić, reporter HTV-a, čudio se kako je trener Stromsgodseta 48-godišnji Bjorn Petter Ingebretsen, koji je bio profesionalni zatvorski čuvar, pa kasnije socijalni radnik, prije početka na terenu krenuo u obilazak tribina i kako je pljeskom motivirao navijače svojeg kluba na bodrenje. Može se pretpostaviti da je onako intimno Ingebretsen osjećao kako je splitskih 2:0 nedostižno…

Ono što me posebno doslovno nervira to je sumnja koja se kod nekih javlja u sposobnost i znanje trenera Hajduka Damira Burića. Svih ovih dana, poglavito poslije manjkavih rezultata u prvenstvu, pa i siromašnih igara “bijelih“, naslušao sam se prognoza “znalaca“ s kojima se susrećem tu i tamo u kafiću na stadionu u Poljudu, u svojevrsnom nogometnom dnevnom boravku, kako Burić neće dočekati Veliku Gospu na kormilu splitskog prvoligaša.

Svi ti dežurni sveznadari nisu svjesni da Burić uživa maksimalno povjerenje rukovodstva kluba, u krajnjoj liniji i zato jer je njihova sudbina vezana uz trenerovu. Naime, kad bi se i dogodilo da Hajduk ode nizbrdo, pa se uslijed loših rezultata i postavi pitanje ostanka Burića u ulozi trenera, jasno je da bi prije njegova odlaska kufere morali spakirati i otići iz Poljuda predsjednik Marin Brbić, u prvom redu, pa onda i sportski direktor Goran Vučević.

Radi se o tome da je do sada uprava kluba imala niz krivih koraka, da ih ne nabrajam, pa im je sada ostalo jedino držati se Burića kao spasioca njihovih fotelja. Oni su predstavili kako je Burić bio njihova prva opcija, a pokazalo se, što je i logično, da su igrali na više razboja, pa je na kraju kuglica pala na njega.

U Poljudu je pravilo kod svake garniture koja preuzima vodstvo kluba da se osjećaju ugroženima, opsjednuti su manijom proganjanja, stalno misle da se radi protiv njih, niti jednog trenutka nisu u stanju prihvatiti kritiku pa ma kako ona bila argumentirana. Ova postava rukovodstva je posebno osjetljiva, pa tako osluškuju što tko kaže, u kafiću na stadionu, ali i među novinarima ima ih koji su prave ”crne kutije“, oni registriraju i prenose razne ćakule.

Sad se napokon ova avantura s Burićem pokazala kao pozitivna i to ne isključivo zbog europskih rezultata već zbog njegova načina rada, ustrajnosti i metodičnosti u poslu, pa zato trener postaje glavni u klubu. Ista je stvar bila i s Igorom Tudorom, donekle i Mišom Krstičevićem, koji su znali ponijeti teret odgovornosti. Ta dvojica su na kraju ipak ispalila, shvatili su svoju usamljenost, došli su do zida kojeg nisu mogli prijeći. Burićeva je sreća što su Brbić zajedno s Vučevićem i pod pokroviteljstvom Nadzornog odbora prošlog saziva proveli pravu čistku igračkog kadra, odlučili se za zaokret i to sa tri, čak četiri godine zakašnjenja.

Vučeviću treba priznati da je nakon lutanja koja je imao glede dovođenja igrača ovog puta pogodio, angažman dvojice crnoputih, Brazilca Jeffersona i Kamerunca Ohandze, već sada na početku sezone pokazalo se kao pravi dobitak. U vrijeme kad je stigao Artim Milevskij, prije desetak godina supertalentirani Ukrajinac, danas igrač veteranskih sposobnosti, mnogi su s pravom negodovali. Milevskij je u nekoliko navrata pokazao svoju maestralnost, ali su to bili bljeskovi od najviše desetak minuta. Ne može se kazati da se on nije trudio, vidjelo se na terenu koliko se upinje, ali i koliko je fizički nemoćan.

Sad se dugo čeka njegov oporavak i priključenje prvom sastavu koje će se teško dogoditi obzirom na rigidna stajališta trenera, jedina ispravna, a to je da kod njega mogu igrati jedino sto posto sposobni. Tako Bjelorus po rođenju, Ukrajinac po putovnici, možda i po osjećajima, ostaje na čeki, inkasira po 13.000 eura mjesečno, uživa u blagodatima ljeta, pa se pretvorio u najskuplju, ipak promašenu, investiciju “bijelih“. Šteta, jer da se Milevskij nije toliko trošio u prošlim vremenima izvan nogometnog terena i da je bio u stanju kako tako regenerirati se, on bi za ovu mladost Hajduka bio veliki plus. Tko zna, možda se to čudo i dogodi…

Vučević, u tandemu s Brbićem, jer se tako uzajamno pomažu i podržavaju, što je i sasvim prirodno, trebali bi aktivnije, a ne samo kuloarski, iza zatvorenih vrata podržati trenera Burića. Naime, trener je primoran stalno ponavljati jednu vrst isprika za pojedine loše igre i slabe rezultate, pravdajući ih mladošću i neiskustvom svojih igrača. Ta mantra trenutačno prolazi, Buriću se čak tepa s “barba Šolta“ premda je trener još daleko od faze kad će steći pravo na asocijaciju barba Luke Kaliterne.

Na kraju je pitanje o tome što su prioriteti Hajduka ove sezone, odnosno koliko trener Burić o tome vodi računa. Radi se o tome da strategiju kluba ne određuje trener, već rukovodstvo, dok prvi stručnjak sve to operativno provodi. Hajduku nisu u prvom planu rezultati, osim ove trenutačne prilike u Euroleague. Najvažnije je stvarati momčad za budućnost i to je posao koji Burić zna. No, za klub je jako bitan i plasman igrača u inozemstvo, jer Hajduk praktično živi od transfera.

S tog aspekta i trener mora preuzeti odgovornost da se ne dogodi da se neki potencijalno kvalitetan transfer ne realizira. Ciljam na Tina Sušića, koji je u siječanjskom prijelaznom roku valoriziran na četiri, pet milijuna eura, da bi sada, uglavnom zbog neigranja, jer je izgubio standardno mjesto, njegova vrijednost značajno pala i u Poljudu bi morali biti zadovoljni kad bi inkasirali milijun eura. Naime, kad bi se analiziralo tko je vredniji, na primjer Ante Roguljić ili Tono Sušić, dvojbe ne bi smjelo biti. Naravno u korist Sušića, ako ništa drugo, a ono zbog činjenice da je Roguljić u stvari posuđeni igrač Red Bull Salzburga.

zdravko reić
foto: Morten Olsen / Digitalsport / CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/zdravko-reic-pitanje-je-sto-su-prioriteti-hajduka-ove-sezone-odnosno-vodi-li-trener-buric-i-o-tome-racuna-282574 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0653b33bb71e399c70437746ba669129f3ff458b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zdravko+Rei%C4%87%3A+Pitanje+je+%C5%A1to+su+prioriteti+Hajduka+ove+sezone%2C+odnosno+vodi+li+trener+Buri%C4%87+i+o+tome+ra%C4%8Duna&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzdravko-reic-pitanje-je-sto-su-prioriteti-hajduka-ove-sezone-odnosno-vodi-li-trener-buric-i-o-tome-racuna-282574 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzdravko-reic-pitanje-je-sto-su-prioriteti-hajduka-ove-sezone-odnosno-vodi-li-trener-buric-i-o-tome-racuna-282574 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukglava u balunu

Zdravko Reić: Pitanje je što su prioriteti Hajduka ove sezone, odnosno vodi li trener Burić i o tome računa

Piše PSD.
10. kolovoza 2015. - 10:50
Hajduk je na junački način opstao u Europi, “bijeli“ su se izborili za još jednu rundu, četvrtu europsku, pa sad navijači splitske momčadi imaju prilike sanjati i o pravom podvigu: plasmanu u grupno natjecanje. Ma što podvigu, složit ćemo se da bi to bila senzacija prvog reda. A kad je tako, kad se “bijelima“ pruža takva mogućnost za afirmaciju i zaradu onda tom cilju sve treba podrediti. Čak i prvenstvo!

U načelu za Hajduka je oduvijek osnovno i najvažnije natjecanje bilo prvenstvo. Takvo je pravilo, jer Europa league je za klubove kao što je splitski, obzirom na moć i igračku struktura Hajduka, ipak samo jedan izlet, pokušaj da se izvede čudo. Dakle, događa se drugu sezonu redom da “bijeli“ imaju jedinstvenu priliku iznenaditi i ponoviti veličanstvenu sezonu iz 2010...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 00:08