StoryEditorOCM
Hajdukpovratnik godine

Zahuktava se bitka, Šibenčani poslali oštru poruku ‘bijelima‘ pred finale Kupa, Dinamu vraćaju vremešnog ‘bilog tića‘

Piše P.S., K.G.
16. svibnja 2023. - 14:54

Zahuktava se atmosfera pred finale Kupa Hrvatske između Hajduka i Šibenika, pa se svaki potez promatra pod povećalom. Ništa u tjednu koji je pred nama više nije sasvim obično, pa tako i sasvim formalni raskid posudbe Duje Čopa kojega ‘narančasti‘ vraćaju - Dinamu. Odmah, prije kraja sezone.

Duje je krenuo iz Hajduka, pa će neki reći, eno, rješavaju se hajdukovaca pred finale, ali odavno je Čop u ‘modrom‘ taboru... Uglavnom, 33-godišnji Čop neće igrati u finalu, a ove je godine u Kupu presudio baš Dinamu. Zabio je gol u sudačkoj nadoknadi i Šibenik je s 2:1 prošao u finale. U kojemu sad neće igrati. 

Podsjetimo, 33-godišnji napadač već neko vrijeme nije trenirao s prvom momčadi:

- To je odluka kluba, isto kao i odluka o raskidu posudbe- rekao je Kulušić.

Zadnju utakmicu u dresu Šibenika Čop je odigrao na gostovanju u Zagrebu kod Lokomotive u kojoj je Šibenik izgubio (1:0). Prije tog dvoboja, Narančasti su teško stradali (0:4) na Šubićevcu u derbiju začelja s Goricom.

Lako je moguće da se ta utakmica pokaže ključnom u borbi za ostanak. Nakon te utakmice, kola na Šubićevcu krenula su nezaustavljivo nizbrdo.

Čop je u dresu Šibenika postigao šest pogodaka, otkako je ljetos došao na posudbu iz Dinama. Najvažniji je zasigurno onaj Dinamu u polufinalu Kupa na Šubićevcu u pobjedi (2:1) koji je Narančastima donio finale s Hajdukom.

Međutim, čovjek koji je praktički omogućio Šibenčanima borbu za trofej neće sudjelovati u ključnoj utakmici na Rujevici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 13:15