stdClass Object ( [id] => 586976 [title] => Zadovoljstvo nakon velikog transfera: Više se neće događati da prodajom igrača krpamo budžet [alias] => zadovoljstvo-nakon-velikog-transfera-vise-se-nece-dogadati-da-prodajom-igraca-krpamo-budzet [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Poslije turbulentne polusezone, ali i za Hajduk najprofitabilnijeg transfera u povijesti, mir se polako vraća na Poljud. S druge strane odbijena je još jedna rekordna ponuda, ona za Domagoja Bradarića.

- To je rezultat rada cijelog sustava. Napokon se vide i plodovi rada Akademije i sve ono što se zadnjih godina događalo, ali se nekad osporavalo. Sretni smo da imamo takve ponude, da možemo čak i zahvaliti klubovima poput Lillea na ponudi i odgoditi prodaju. To je dobra pozicija za Hajduk koja dugo nije bila takva – naglasio je predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj.

Znači li to da se prodaja Bradarića može očekivati na ljeto?

- Stručna komisija definira kada i tko će se prodavati. Bradarić sada nije u fokusu prodaje, zbog konkurentnosti, ali Komisija razmatra i što je najbolje za igrača. Nije sve u novcu. Mi smo sigurni da se igrač treba i dalje razvijati u Hajduku. A i u slučaju Palaverse smo dogovorili da igrač ostane u klubu. Komisiju čine sportski direktor, treneri prve i druge momčadi, voditelj Akademije i glavni skaut. Oni imaju redovne sastanke, razmatraju momčad, gledaju sve pozicije, analiziraju igrače iz Akademije... Naša Akademija je ljetos dobila i pohvale Ajaxa.

Ali ako se na neki drugi način na popuni budžet kroz idućih pola godine ili godinu, bit će klub prisiljen prodati Bradarića ili nekog drugog?

- Svodimo budžet na ono što je za Hajduk održivo. Ove godine imat ćemo 15 posto manje troškove nego prošle. Također planiramo deset posto rast komercijalnih prihoda. Prodajom Palaverse zatvaramo oko 80 posto budžeta ove godine. S još par transfera koji će se dogoditi u ovom ili idućem prijelaznom roku zatvorit ćemo budžet. Prodaje mladih igrača u ovom ili idućem prijelaznom roku neće biti. Kako bude rastao potencijal prodanih igrača, tako ćemo i kontrolirano rasti s budžetima. Ulagat ćemo u dugoročne projekte, to su Akademija i infrastruktura. Naši mladi igrači će dobiti prostora. Neće se dogoditi da moramo prodavati igrače da bismo krpali budžet. Hajduk je razvojni klub, proizvodi i prodaje igrače, ali to će raditi u njihovoj punoj zrelosti. Svake godine će se dogoditi prodaja jednog, možda i dvojice mladih.

Koliko će onda biti budžet?

- Budžet će ove godine biti 85 milijuna kuna, to su operativni troškovi. Prošlu 2018. smo završili na sto milijuna. Većinu uštede očekujemo u budžetu prve momčadi, rasterećenjima na kojima radimo, dio u Akademiji se već događa, a i na nivou radne zajednice smo maksimalno smanjili sve moguće budžete. Naravno, i investiramo, zaposlit ćemo neke ljude. Nije to samo rezanje, nego odgovornije ponašanje.

Zadovoljava li vas rast komercijalnih prihoda od deset posto?

- Uvijek ćemo dio prihoda pokrivati od prodaje igrača. Naravno, ako ostvarimo kontinuitet nastupa u EL, u grupnoj fazi, tada bismo se financijski mogli zatvarati. Imamo par marketinških projekata koje razvijamo, ali trebamo vremena dok sve to zaživi. I sponzori su malo rezervirani kada imate lošiji rezultat, atmosferu. Vjerujem da s rezultatom dolaze i sponzori i komercijalni prihodi.

Je li onda imperativ plasman u Europu?

- Nema imperativa ulaska u EL. Možemo se u budžetu zatvoriti i bez EL. Dajemo maksimalnu podršku treneru da razvija mlade igrače, igru. Rezultat će doći.

Znači li to da Hajduk gradi momčad koja bi ostala duže na okupu?

- To nam je ideja, da imamo 70 posto momčadi iz vlastitog pogona ili našeg prstena i da ostanu duže zajedno. Ako bismo imali ovako održiv budžet i upravljanje, s jednom dobrom prodajom godišnje možemo imati okosnicu naših igrača u sljedeće dvije-tri godine. Pa da ih ne prodajemo prerano, već da ostanu godinama na okupu, da u Hajduku ostvare maksimalnu cijenu iz HNL-a.

Možemo li onda očekivati i bolje rezultate?

- Siguran sam da ćemo već u sljedećoj sezoni konkurirati za trofeje i biti u vrhu. Na ljeto ne očekujemo značajne prodaje, uz možda neko dovođenje na ključnim pozicijama. No, nećemo obećavati trofej.

Što je nakon prodaje Palaverse s razvojnim kreditom koji ste spominjali?

- Hajduk u ovom trenutku ne treba kredit. Sada smo financijski stabilni. Što ne znači da nije uvijek dobro imati opciju kredita. Svaka firma u Hrvatskoj posluje tako da uzima kredite. Nismo odustali od njega, ali nam sada ne treba.

Je li oslanjanje na mlade strateška odluka NO-a, Komisije?

- Moj i stav sportskog direktora je da nema imperativa, NO to podržava.

Kakva je situacija oko statusa sportskog direktora Saše Bjelanovića kojem ističe ugovor u lipnju?

- Moram mu čestitati na transferu Palaverse, pa i na cijelom vođenju prijelaznog roka. Raskinuli smo ugovore sa Stelianom, Memollom, Šehićem. Postignuta je i integracija s Akademijom, uspostavljen skauting... Odrađuje jako dobar posao. Naravno, uvijek se gleda rezultat, financijski ciljevi. Evaluacija njegovog rada će doći u ožujku, nakon prijelaznog roka u razgovoru s NO-om, ali prvenstveno je to moja odluka. Još je 15 dana do kraja prijelaznog roka.

Što možemo očekivati u ta dva tjedna?

- Ugrubo smo postavili pravilo dva-tri igrača van, jedan unutra. Zasad smo doveli Tahiraja, otišla su trojica. Prodali smo Palaversu, ali nije otišao. Ne planiramo dovoditi nikoga, osim ako to ne bude vezano uz odlaske u ova dva tjedna. Više će dolazaka biti na ljeto.

Očekuju se još neki mogući odlasci?

- Možda Saida, Jurića, Kovačevića, Vučura, Tudora, Vojkovića... i Caktaš na neki način. Treba saslušati njegove želje. Postoji interes za Jurića, ali nije ništa konkretizirano.

Caktaševa plaća se spominjala kao opterećenje, ali i na pripremama je pokazao da je jedan od ključnih igrača?

- Zasad nemamo naznaka o njegovom odlasku. Igrama opravdava investiciju, a ima svoju tržišnu vrijednost. On nam je bitan i koristan. Kako je odradio pripreme, do ljeta će njegova vrijednost samo rasti.

Travnjak i Ultra?

- Postoji više opcija, da se travnjak mijenja nakon Ultre, ali i prije. Postoje i neke vrste otpornijih travnjaka, opcija hibridnog travnjaka.

Mora li se travnjak svakako mijenjati?

- Ova vrsta travnjaka teško može preživjeti. Travnjak će se ovo ljeto svakako mijenjati.

A da je hibridni u pitanju, bi li se morao mijenjati?

- On je otporniji, već ima umjetnu travu. To je opcija, ali problem je s bengalkama, zapale ga. Dva-tri je skuplji od prirodnog, ovisno i o podlozi, što će se ugrađivati, grijanje, ventiliranje...

Kako se nosite s time da ste postali javna ličnost?

- Jedino mi je opterećenje što sam nekad prozvan i za ono što ne bi trebao biti. To je malo veći problem za obitelj. Najveći izazov je prihvatiti da nisi anoniman. Meni to nije problem, ali jest obitelji. Kao i odvojenost od obitelji. I supruga se pita gdje je nestao čovjek. Sreća imam roditelje u Splitu.

Što vam kažu ljudi na ulici?

- "Samo da vam još nešto objasnim predsjedniče..." Izlazim s parkinga pet minuta jer dobivam savjete što trebam napraviti. U Splitu, ali i u Zagrebu, Frankfurtu, u Münchenu...

Što savjetuju?

- Uglavnom mi daju podršku, ali i često mi kažu:"Što vam je to trebalo?"

Jeste li vi našli odgovor na to pitanje?

- Zadovoljan sam pomacima koje smo napravili. Kada usporedim trenutak kada sam došao i danas, jako sam zadovoljan jer nam daje potvrdu da smo donosili dobre odluke i da idemo u dobrom smjeru.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Intervju s predsjednikom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2019-01-31 18:15:28 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-01-31 23:13:26 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-01-31 19:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10132 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2019\/01\/31\/hajduk_konferencija12-100818.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/01\/31\/hajduk_konferencija17-100818.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/01\/31\/hajduk_slavia33-260718.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/01\/31\/jasmin_huljaj-190818.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/01\/31\/party_novovrijeme1-021018.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/01\/31\/sibenik_hajduk01-311018.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/01\/31\/vd_hajduk_gorica25-190818.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/01\/31\/vd_hajduk_gorica26-190818.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["hajduk_konferencija12-100818","hajduk_konferencija17-100818","hajduk_slavia33-260718","jasmin_huljaj-190818","party_novovrijeme1-021018","sibenik_hajduk01-311018","vd_hajduk_gorica25-190818","vd_hajduk_gorica26-190818"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1260x840"},{"size0":"1260x840"},{"size0":"1261x840"},{"size0":"1235x840"},{"size0":"1260x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1260x840"},{"size0":"596x840"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4093831 Threads: 4 Questions: 122483821 Slow queries: 53506 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3728308 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/zadovoljstvo-nakon-velikog-transfera-vise-se-nece-dogadati-da-prodajom-igraca-krpamo-budzet-586976 [printLink] => /sport/hajduk/zadovoljstvo-nakon-velikog-transfera-vise-se-nece-dogadati-da-prodajom-igraca-krpamo-budzet-586976?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232289 [name] => hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 600719 [name] => predsjednik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => predsjednik [link] => /tag/predsjednik ) [2] => stdClass Object ( [id] => 387959 [name] => intervju [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => intervju [link] => /tag/intervju ) [3] => stdClass Object ( [id] => 398827 [name] => Jasmin Huljaj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jasmin-huljaj [link] => /tag/jasmin-huljaj ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Intervju s predsjednikom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zadovoljstvo nakon velikog transfera: Više se neće događati da prodajom igrača krpamo budžet [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/31/hajduk_konferencija12-100818.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => hajduk_konferencija12-100818 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/31/hajduk_konferencija12-100818.jpg [title] => hajduk_konferencija12-100818 ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/31/hajduk_konferencija17-100818.jpg [title] => hajduk_konferencija17-100818 ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/31/hajduk_slavia33-260718.jpg [title] => hajduk_slavia33-260718 ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/31/jasmin_huljaj-190818.jpg [title] => jasmin_huljaj-190818 ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/31/party_novovrijeme1-021018.jpg [title] => party_novovrijeme1-021018 ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/31/sibenik_hajduk01-311018.jpg [title] => sibenik_hajduk01-311018 ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/31/vd_hajduk_gorica25-190818.jpg [title] => vd_hajduk_gorica25-190818 ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/01/31/vd_hajduk_gorica26-190818.jpg [title] => vd_hajduk_gorica26-190818 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Poslije turbulentne polusezone, ali i za Hajduk najprofitabilnijeg transfera u povijesti, mir se polako vraća na Poljud. S druge strane odbijena je još jedna rekordna ponuda, ona za Domagoja Bradarića.

- To je rezultat rada cijelog sustava. Napokon se vide i plodovi rada Akademije i sve ono što se zadnjih godina događalo, ali se nekad osporavalo. Sretni smo da imamo takve ponude, da možemo čak i zahvaliti klubovima poput Lillea na ponudi i odgoditi prodaju. To je dobra pozicija za Hajduk koja dugo nije bila takva – naglasio je predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj.

Znači li to da se prodaja Bradarića može očekivati na ljeto?

- Stručna komisija definira kada i tko će se prodavati. Bradarić sada nije u fokusu prodaje, zbog konkurentnosti, ali Komisija razmatra i što je najbolje za igrača. Nije sve u novcu. Mi smo sigurni da se igrač treba i dalje razvijati u Hajduku. A i u slučaju Palaverse smo dogovorili da igrač ostane u klubu. Komisiju čine sportski direktor, treneri prve i druge momčadi, voditelj Akademije i glavni skaut. Oni imaju redovne sastanke, razmatraju momčad, gledaju sve pozicije, analiziraju igrače iz Akademije... Naša Akademija je ljetos dobila i pohvale Ajaxa.

Ali ako se na neki drugi način na popuni budžet kroz idućih pola godine ili godinu, bit će klub prisiljen prodati Bradarića ili nekog drugog?

- Svodimo budžet na ono što je za Hajduk održivo. Ove godine imat ćemo 15 posto manje troškove nego prošle. Također planiramo deset posto rast komercijalnih prihoda. Prodajom Palaverse zatvaramo oko 80 posto budžeta ove godine. S još par transfera koji će se dogoditi u ovom ili idućem prijelaznom roku zatvorit ćemo budžet. Prodaje mladih igrača u ovom ili idućem prijelaznom roku neće biti. Kako bude rastao potencijal prodanih igrača, tako ćemo i kontrolirano rasti s budžetima. Ulagat ćemo u dugoročne projekte, to su Akademija i infrastruktura. Naši mladi igrači će dobiti prostora. Neće se dogoditi da moramo prodavati igrače da bismo krpali budžet. Hajduk je razvojni klub, proizvodi i prodaje igrače, ali to će raditi u njihovoj punoj zrelosti. Svake godine će se dogoditi prodaja jednog, možda i dvojice mladih.

Koliko će onda biti budžet?

- Budžet će ove godine biti 85 milijuna kuna, to su operativni troškovi. Prošlu 2018. smo završili na sto milijuna. Većinu uštede očekujemo u budžetu prve momčadi, rasterećenjima na kojima radimo, dio u Akademiji se već događa, a i na nivou radne zajednice smo maksimalno smanjili sve moguće budžete. Naravno, i investiramo, zaposlit ćemo neke ljude. Nije to samo rezanje, nego odgovornije ponašanje.

Zadovoljava li vas rast komercijalnih prihoda od deset posto?

- Uvijek ćemo dio prihoda pokrivati od prodaje igrača. Naravno, ako ostvarimo kontinuitet nastupa u EL, u grupnoj fazi, tada bismo se financijski mogli zatvarati. Imamo par marketinških projekata koje razvijamo, ali trebamo vremena dok sve to zaživi. I sponzori su malo rezervirani kada imate lošiji rezultat, atmosferu. Vjerujem da s rezultatom dolaze i sponzori i komercijalni prihodi.

Je li onda imperativ plasman u Europu?

- Nema imperativa ulaska u EL. Možemo se u budžetu zatvoriti i bez EL. Dajemo maksimalnu podršku treneru da razvija mlade igrače, igru. Rezultat će doći.

Znači li to da Hajduk gradi momčad koja bi ostala duže na okupu?

- To nam je ideja, da imamo 70 posto momčadi iz vlastitog pogona ili našeg prstena i da ostanu duže zajedno. Ako bismo imali ovako održiv budžet i upravljanje, s jednom dobrom prodajom godišnje možemo imati okosnicu naših igrača u sljedeće dvije-tri godine. Pa da ih ne prodajemo prerano, već da ostanu godinama na okupu, da u Hajduku ostvare maksimalnu cijenu iz HNL-a.

Možemo li onda očekivati i bolje rezultate?

- Siguran sam da ćemo već u sljedećoj sezoni konkurirati za trofeje i biti u vrhu. Na ljeto ne očekujemo značajne prodaje, uz možda neko dovođenje na ključnim pozicijama. No, nećemo obećavati trofej.

Što je nakon prodaje Palaverse s razvojnim kreditom koji ste spominjali?

- Hajduk u ovom trenutku ne treba kredit. Sada smo financijski stabilni. Što ne znači da nije uvijek dobro imati opciju kredita. Svaka firma u Hrvatskoj posluje tako da uzima kredite. Nismo odustali od njega, ali nam sada ne treba.

Je li oslanjanje na mlade strateška odluka NO-a, Komisije?

- Moj i stav sportskog direktora je da nema imperativa, NO to podržava.

Kakva je situacija oko statusa sportskog direktora Saše Bjelanovića kojem ističe ugovor u lipnju?

- Moram mu čestitati na transferu Palaverse, pa i na cijelom vođenju prijelaznog roka. Raskinuli smo ugovore sa Stelianom, Memollom, Šehićem. Postignuta je i integracija s Akademijom, uspostavljen skauting... Odrađuje jako dobar posao. Naravno, uvijek se gleda rezultat, financijski ciljevi. Evaluacija njegovog rada će doći u ožujku, nakon prijelaznog roka u razgovoru s NO-om, ali prvenstveno je to moja odluka. Još je 15 dana do kraja prijelaznog roka.

Što možemo očekivati u ta dva tjedna?

- Ugrubo smo postavili pravilo dva-tri igrača van, jedan unutra. Zasad smo doveli Tahiraja, otišla su trojica. Prodali smo Palaversu, ali nije otišao. Ne planiramo dovoditi nikoga, osim ako to ne bude vezano uz odlaske u ova dva tjedna. Više će dolazaka biti na ljeto.

Očekuju se još neki mogući odlasci?

- Možda Saida, Jurića, Kovačevića, Vučura, Tudora, Vojkovića... i Caktaš na neki način. Treba saslušati njegove želje. Postoji interes za Jurića, ali nije ništa konkretizirano.

Caktaševa plaća se spominjala kao opterećenje, ali i na pripremama je pokazao da je jedan od ključnih igrača?

- Zasad nemamo naznaka o njegovom odlasku. Igrama opravdava investiciju, a ima svoju tržišnu vrijednost. On nam je bitan i koristan. Kako je odradio pripreme, do ljeta će njegova vrijednost samo rasti.

Travnjak i Ultra?

- Postoji više opcija, da se travnjak mijenja nakon Ultre, ali i prije. Postoje i neke vrste otpornijih travnjaka, opcija hibridnog travnjaka.

Mora li se travnjak svakako mijenjati?

- Ova vrsta travnjaka teško može preživjeti. Travnjak će se ovo ljeto svakako mijenjati.

A da je hibridni u pitanju, bi li se morao mijenjati?

- On je otporniji, već ima umjetnu travu. To je opcija, ali problem je s bengalkama, zapale ga. Dva-tri je skuplji od prirodnog, ovisno i o podlozi, što će se ugrađivati, grijanje, ventiliranje...

Kako se nosite s time da ste postali javna ličnost?

- Jedino mi je opterećenje što sam nekad prozvan i za ono što ne bi trebao biti. To je malo veći problem za obitelj. Najveći izazov je prihvatiti da nisi anoniman. Meni to nije problem, ali jest obitelji. Kao i odvojenost od obitelji. I supruga se pita gdje je nestao čovjek. Sreća imam roditelje u Splitu.

Što vam kažu ljudi na ulici?

- "Samo da vam još nešto objasnim predsjedniče..." Izlazim s parkinga pet minuta jer dobivam savjete što trebam napraviti. U Splitu, ali i u Zagrebu, Frankfurtu, u Münchenu...

Što savjetuju?

- Uglavnom mi daju podršku, ali i često mi kažu:"Što vam je to trebalo?"

Jeste li vi našli odgovor na to pitanje?

- Zadovoljan sam pomacima koje smo napravili. Kada usporedim trenutak kada sam došao i danas, jako sam zadovoljan jer nam daje potvrdu da smo donosili dobre odluke i da idemo u dobrom smjeru.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
hajduk_konferencija12-100818 hajduk_konferencija17-100818 hajduk_slavia33-260718 jasmin_huljaj-190818 party_novovrijeme1-021018 sibenik_hajduk01-311018 vd_hajduk_gorica25-190818 vd_hajduk_gorica26-190818
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/zadovoljstvo-nakon-velikog-transfera-vise-se-nece-dogadati-da-prodajom-igraca-krpamo-budzet-586976 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4b2db17d33ab8693749b07017f61dfd1233dac95 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zadovoljstvo+nakon+velikog+transfera%3A+Vi%C5%A1e+se+ne%C4%87e+doga%C4%91ati+da+prodajom+igra%C4%8Da+krpamo+bud%C5%BEet+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzadovoljstvo-nakon-velikog-transfera-vise-se-nece-dogadati-da-prodajom-igraca-krpamo-budzet-586976 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzadovoljstvo-nakon-velikog-transfera-vise-se-nece-dogadati-da-prodajom-igraca-krpamo-budzet-586976 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Intervju s predsjednikom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukIntervju s predsjednikom

Zadovoljstvo nakon velikog transfera: Više se neće događati da prodajom igrača krpamo budžet

31. siječnja 2019. - 20:11
hajduk_konferencija12-100818

Poslije turbulentne polusezone, ali i za Hajduk najprofitabilnijeg transfera u povijesti, mir se polako vraća na Poljud. S druge strane odbijena je još jedna rekordna ponuda, ona za Domagoja Bradarića.

- To je rezultat rada cijelog sustava. Napokon se vide i plodovi rada Akademije i sve ono što se zadnjih godina događalo, ali se nekad osporavalo. Sretni smo da imamo takve ponude, da možemo čak i zahvaliti klubovima poput Lillea na ponudi i odgoditi prodaju. To je dobra pozicija za Hajduk koja dugo nije bila takva – naglasio je predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj.

Znači li to da se prodaja Bradarića može očekivati na ljeto?

- Stručna komisija definira kada i tko će se prodavati. Bradarić sada nije u fokusu prodaje, zbog konkurentnosti, ali Komisija razmatra i što je najbolje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 13:38