stdClass Object ( [id] => 173855 [title] => Vukušić i Trebotić zabili za pobjedu, na Poljud se vratio nogomet [alias] => vukusic-i-trebotic-zabili-za-pobjedu-na-poljud-se-vratio-nogomet [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Okrugla, lijepa pobjeda Hajduka na otvaranju sezone i na prvom europskom iskoraku, utakmici kontra Skonta prišlo se s određenom zebnjom, dvojbama, upitnicima: kakav je Hajduk, kako će reagirati publika, a na kraju je sve bilo bajkovito. Oko 25.000 gledatelja uokvirilo je poljudsku arenu, a u njoj su Krstičevićevi "komandosi" odradili prvi zadatak na više nego zadovoljavajući način.

Pobjeda taman po mjeri, kako bi se reklo u klišeju, protivnik iz Latvije bio je nadigran, pretrčan točno za dva razlike. I sad to treba kapitalizirati u revanšu, jer dobro kaže zadovoljni  Mišo Krstičević poslije susreta kad ističe:

- Moramo sad proći dalje, trebali bi ići naprijed radi novca, zarade od publike, radi promidžbe kluba, radi naših igrača!

Pa da, to je sad pravi izlog, prodajni izlog. I to je sukus ove večerašnje priče u kojoj je balun konačno zasjenio sve rasprave minulih dana, kad je bilo važnije da lopta ulazi u mrežu momčadi iz Rige, nego kad će se gradonačelnik željko Kerum pojaviti u svečanoj loži (uradio je to sredinom prvog poluvremena).
- Pobjednik je balun, slavi Hajduk... Ovo je Hajdukov pravi iskorak i odgovor na sva posljednja događanja i turbulencija uokolo kluba. Ima nade...

U Poljudu su posebice zahvaljivali publici, hvala na podršci, na divnom dekoru. Hajdukova publika ne izostaje s ovih sastanaka, pa ipak da će ih oko 25.000 pohoditi sraz kontra Skonta iz Rige, nadmašilo je sva očekivanja...
- Ostali su prikraćeni pravog užitka navijači Hajduka iz bosanske Bijele, sela Antona Maglice, njihov pulen nije ušao, Krstičević se na pressici gotovo ispričavao... Jer, morao je čekati do zadnjeg časa, Andrijašević se žalio na bolove, izvadio ga je, uvalio Stojanovića. Tako je Maglica ostao u magli, s obećanjem trenera da će ga već u Puli staviti u momčad od prve minute. Ako se treneru smije vjerovati dva dana prije utakmice, daleko je Pula.

Ante Vukušić i Dinko Trebotić dva su junaka, strijelca za okruglu pobjedu, ovaj uspjeh njihovo je djelo prije svega, pa će ih i danas u Poljudu posebno slaviti pred novinarima.

A Vukušić kao najbolji igrač utakmice, strijelac i asistent, sjao je od sreće odmah pred svlačionicom:
- Ja sam kapetan, moram povući momčad, ja sam i strijelac od mene se sve to očekuje. Dobre utakmice se brzo zaborave, lošije se nekako dulje pamte. Valjda će ovaj sretan trenutak potrajati – mudro je zborio kapetan.

Otkrio je kako je momčad prije utakmice u svlačionicu došao pozdraviti i ohrabriti novi predsjednik uprave Marin Brbić.
- Rekli su nam da ne vodimo računa što se zbivalo u klubu oko uprave, rekli su nam da zaigramo hajdučki i napadački. Poslušali smo ih – govorio je Vukušić.

Da budu Hajduk kakav navijači žele. I bili su. Dinko Trebotić je također junak, on je isto - hajduk utakmice! Divna akcija za drugi gol:
- Bili smo mnogo bolja momčad tijekom cijelog susreta, imali smo posjed lopte i više prilika. Vjerujem da ćemo sačuvati ovu prednost. Zadovoljan sam i svojim nastupom – kazivao je.
Na kraju ostaje imperativ da se ova pobjeda kapitalizira, a već se danas iščekuje tko bi mogao biti novi protivnik, što će reći ždrijeb.

U Poljud se opet vratio nogomet i to je najbolja vijest od ovog četvrtka navečer! "Bijeli", igrači i trener, jači od krize!


SLAVEN ALFIREVIĆ



Hajduk – Skonto 2:0 (1:0)

Split. Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja oko 25.000. Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za plasman u skupine Eurolige. Sudac Anastassios Kakos (Grčka) – 6,5. Žuti kartoni: Radošević, Trebotić, Vukušić, Jonjić i Vršajević (Hajduk), te Maksimenko i Sinelnikovs (Skonto).
Strijelac: 1:0 Vukušić (34), 2:0 Trebotić (58)
Najbolji igrač: Ante Vukušić (Hajduk)

Hajduk (4 – 1 – 4 – 1): Blažević (7) – Vršajević (6,5), Maloča (6), Jonjić (6), Jozinović (6) – Radošević (6,5) – Sušić (6) (od 66. Ozobić -), Trebotić (7) (od 79. Kukoč -), Andrijašević (7) (od 88. Stojanović -), Caktaš (6,5) – Vukušić (7).
Skonto (Riga, Latvija; 4 – 4 – 1 – 1): Malinš (5,5) – Georgijevski (5), Savčenkovs (5), Maksimenko (5), Amirhanov (5) – Julio Rios (6), Ibrahimov (5) (od 72. Rode -), Fertovs (5,5), Sinelnikovs (5,5) – Blanks (5) (od 49. Šabala 5) – Labukas (6).

Četiri sedmice za dva gola nade

Goran Blažević 7 – jedna kapitalna obrana, u finišu, kontra Šabale, nakon kiksa obrane "bijelih".
Avdija Vršajević 6,5 – sasvim solidan na debiju, bit će bolji kad se još opusti.
Mario Maloča 6 – djelovao je vrlo sigurno, bez većih zadataka, onda mu je Šabala ostao sam...
Matej Jonjić 6 – pratio najopasnije goste, nisu mu utekli.
Goran Jozinović 6 – bez greške, ali i nije upadao u oči, bez uobičajenih centaršuteva.
Josip Radošević 6,5 – sigurno je pokrio svoj dio terena, kao glavni pomagač obrani, stigao i na poneki dobar šut.
Tino Sušić 6 – dugi korak, elegantan, umije s loptom, malo usporen, prvi zamijenjen.
od 66. Filip Ozobić – malo je igrao.
Dinko Trebotić 7 – bolji otkako ga je trener pogurnuo na desno krilo, u drugom dijelu najbolji, vrlo raspoložen, još i strijelac.
Od 79. Tonći Kukoč – malo je igrao.
Franko Andrijašević 7 – golem promet, bilo je i grešaka, ali njegova je izvrsna asistencija za Vukušićevih 1:0, utakmica ga razigra...
od 88. Danijel Stojanović – da upiše nastup.
Mijo Caktaš 6,5 – najbolji dok se lomio bunker gostiju, upoinjjao se i solo-prodorima, pobirao aplauz za akcije.
Ante Vukušić 7 – najvećeg učinka, europski majstor, krasna realizacija, potom dupli pas s Trebotićem za 2:0, najbolji.




Tijek susreta:

0 - Petnaestak je minuta do početka prvog susreta drugog pretkola Europske lige između Hajduka i Skonta. Na tribinama Poljuda je petnaestak tisuća ljudi koji još stižu na stadion.

0 - Klupa Hajduka: Kalinić, Stojanović, Milović, Ozobić, Maglica, Kiš, Kukoč-Petraello

0 - Momčadi izlaze na travnjak. Na tribinama je sada već preko 20 tisuća navijača.

1 - Susret je počeo. Prvi napad ima Skonto.

4 - Hajduk je odmah krenuo po pogodak. Prvi udarac u okvir gola uputio je Andrijašević s 25 metara, ali točno u vratara gostiju Malinsa.

5 - Nakon odličnog solo prodora po lijevoj strani Caktaš je dao povratnu loptu za Vukušića čiji je šut s ruba kaznenog prostora blokiran.

6 - Udarac Jozinovića iskosa s lijeve strane, ali bio je to lak plijen za Malinsa.

12 - Nižu se napadi igrača Hajduka koji su bučno bodreni s tribina, ali se gosti iz Rige grčevito brane zatvoreni u bunker na svojoj polovici.

16 - S sjevera se nižu uvrede na račun gradonačelnika Keruma.

17 - Pokušaj Sušića s dvadesetak metara otišao je pored desnih rašlji gostujućih vrata.

20 - Velika prilika za goste. Nakon ubačaja iz kuta najviši je u skoku bio visoki stoper Savcenkovs, ali je srećom po Hajduk loptu glavom poslao iznad grede.

25 - Snažno je odapeo Radošević s 25 metara, a Malins je uz poteškoće uspio zaustaviti loptu koja mu je u prvi mah malo pobjegla.

27 - Ponovno je iz velike udaljenosti pokušao Radošević, ali neprecizno.

31 - Nova dobra prilika za Skonto. Segundo je probio desnu stranu i ubacio povratnu loptu, ali na sedam-osam metara od Blaževića loptu nije uspio prema golu uputiti Fertovs, išla mu je malo iza leđa, bio je prebrz.

34 - 1:0 Vukušić!!! Odličnom je loptom iza obrane gostiju Vukušića uposlio Andrijašević. Kapetan Hajduka je napravio još nekoliko koraka, a potom je loptu samo hladnokrvno poslao laganim dodirom tik uz istrčalog Malinsa u mrežu. Erupcija oduševljenja na tribinama uz bakljadu, zatrčao se Vukušić prema sjevernoj tribini da proslavi s navijačima.

37 - Žuti karton za Radoševića.

42 - Udarac Trebotića s dvadesetak metara obranio je Malins.

43 - Zbog prekršaja na Vukušiću žuti karton dobio je Makismenko.

44 - Iz slobodnog udarca s 30 metara šutirao je Andrijašević, ali to nije bio težak posao za gostujućeg vratara.

45 - Igrat će se minuta sudačke nadoknade u prvom poluvremenu.

45+1 - Kraj prvog poluvremena.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

47 - Na startu nastavka u dobroj se prilici našao Sušić, ali je s desetak metara iskosa s desne strane pod pritiskom stopera loptu poslao točno u Malinsa.

48 - Trebotić je požutio jer je nakon njegovog pada u kaznenom prostoru grčki sudac Kakos procijenio da je odglumio prekršaj.

49 - Umjesto Blanksa koji se ozlijedio u igru je ušao Sabala.

51 - Caktaš je u solo prodoru poput Maradone nanizao pet-šest protivničkih igrača. Na koncu je malo pretjerao, pa su mu kada je stigao u kazneni prostor Latvijci oduzeli loptu.

58 - 2:0 Trebotić!!!! Nakon dobre akcije 'bijelih' loptu je u kazneni prostor na desnoj strani povukao Trebotić. Potom je odigrao dupli pas sa Sušićem te izišao sam pred Malinsa. Veznjak Hajduka rutinirano je samo loptu pored nemoćnog Malinsa poslao u gol.

61 - Žuti karton za Vukušića koji je loptu poslao u gol nakon što je Kakos već svirao zaleđe.

64 - Žuti karton za Jonjića.

66 - Ozobić je ušao umjesto Sušića.

68 - Pokušao je Vukušić u kontri iskosa s lijeve strane, ali je loptu poslao pored vrata.

70 - Bomba Radoševića s dvadesetak metara prohujala je iznad grede.

71 - Nakon atraktivne akcije Hajduka Trebotić je ubacio za Vukušića koji je pokušao škaricama, ali nije dobro zahvatio loptu.

76 - Žuti karton za Vršajevića.

81 - Odličan udarac Labukasa s ruba kaznenog prostora u donji desni kut Blaževićevih vrata, ali je vratar Hajduka bio budan.

83 - Gužva pred vratima gostiju, ali hajdukovci nisu uspjeli uputiti udarac prema golu.

88 - Vukušiću je kada je išao sam prema gostujućem vrataru svirano dvojbeno zaleđe.

88 - Stojanović umjesto Andrijaševića.

90 - Sabala se našao sam ispred Blaževića koji je bravuzornom intervencijom spriječio siguran pogodak.
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VRIJEDNA POBJEDA NEISKUSNE MOMČADI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-07-19 18:55:49 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-07-19 23:33:46 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-07-19 22:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 17255 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2012\/07\/19\/PSD\/haj00.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/14.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/27.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/26.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/25.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/24.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/23.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/22.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/21.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/20.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/19.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/28.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/17.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/16.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/15.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/07.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/13.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/12.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/11.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/10.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/09.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/08.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/18.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/06.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/05.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/04.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/03.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/02.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/07\/19\/PSD\/Hajduk\/01.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"680x430"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x520"},{"size0":"700x477"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x413"},{"size0":"700x506"},{"size0":"395x550"},{"size0":"700x510"},{"size0":"700x470"},{"size0":"700x493"},{"size0":"700x494"},{"size0":"700x446"},{"size0":"700x452"},{"size0":"700x428"},{"size0":"700x475"},{"size0":"700x432"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x448"},{"size0":"700x391"},{"size0":"700x446"},{"size0":"389x550"},{"size0":"700x392"},{"size0":"700x468"},{"size0":"397x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x407"},{"size0":"700x468"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15552327 Threads: 3 Questions: 3210368008 Slow queries: 7239203 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236167572 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/vukusic-i-trebotic-zabili-za-pobjedu-na-poljud-se-vratio-nogomet-173855 [printLink] => /sport/hajduk/vukusic-i-trebotic-zabili-za-pobjedu-na-poljud-se-vratio-nogomet-173855?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 157316 [name] => hajdukskonto [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukskonto [link] => /tag/hajdukskonto ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VRIJEDNA POBJEDA NEISKUSNE MOMČADI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vukušić i Trebotić zabili za pobjedu, na Poljud se vratio nogomet [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-09-16-22-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/07/19/PSD/haj00.jpg [galleryCount] => 29 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/07/19/PSD/haj00.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/14.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/27.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/26.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/25.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/24.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/23.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/22.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/21.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/20.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/19.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/28.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/17.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/16.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/15.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/07.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/13.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/12.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/11.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/10.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/09.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/08.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/18.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/06.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/05.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/04.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/03.jpg [title] => ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/02.jpg [title] => ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/07/19/PSD/Hajduk/01.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Okrugla, lijepa pobjeda Hajduka na otvaranju sezone i na prvom europskom iskoraku, utakmici kontra Skonta prišlo se s određenom zebnjom, dvojbama, upitnicima: kakav je Hajduk, kako će reagirati publika, a na kraju je sve bilo bajkovito. Oko 25.000 gledatelja uokvirilo je poljudsku arenu, a u njoj su Krstičevićevi "komandosi" odradili prvi zadatak na više nego zadovoljavajući način.

Pobjeda taman po mjeri, kako bi se reklo u klišeju, protivnik iz Latvije bio je nadigran, pretrčan točno za dva razlike. I sad to treba kapitalizirati u revanšu, jer dobro kaže zadovoljni  Mišo Krstičević poslije susreta kad ističe:

- Moramo sad proći dalje, trebali bi ići naprijed radi novca, zarade od publike, radi promidžbe kluba, radi naših igrača!

Pa da, to je sad pravi izlog, prodajni izlog. I to je sukus ove večerašnje priče u kojoj je balun konačno zasjenio sve rasprave minulih dana, kad je bilo važnije da lopta ulazi u mrežu momčadi iz Rige, nego kad će se gradonačelnik željko Kerum pojaviti u svečanoj loži (uradio je to sredinom prvog poluvremena).
- Pobjednik je balun, slavi Hajduk... Ovo je Hajdukov pravi iskorak i odgovor na sva posljednja događanja i turbulencija uokolo kluba. Ima nade...

U Poljudu su posebice zahvaljivali publici, hvala na podršci, na divnom dekoru. Hajdukova publika ne izostaje s ovih sastanaka, pa ipak da će ih oko 25.000 pohoditi sraz kontra Skonta iz Rige, nadmašilo je sva očekivanja...
- Ostali su prikraćeni pravog užitka navijači Hajduka iz bosanske Bijele, sela Antona Maglice, njihov pulen nije ušao, Krstičević se na pressici gotovo ispričavao... Jer, morao je čekati do zadnjeg časa, Andrijašević se žalio na bolove, izvadio ga je, uvalio Stojanovića. Tako je Maglica ostao u magli, s obećanjem trenera da će ga već u Puli staviti u momčad od prve minute. Ako se treneru smije vjerovati dva dana prije utakmice, daleko je Pula.

Ante Vukušić i Dinko Trebotić dva su junaka, strijelca za okruglu pobjedu, ovaj uspjeh njihovo je djelo prije svega, pa će ih i danas u Poljudu posebno slaviti pred novinarima.

A Vukušić kao najbolji igrač utakmice, strijelac i asistent, sjao je od sreće odmah pred svlačionicom:
- Ja sam kapetan, moram povući momčad, ja sam i strijelac od mene se sve to očekuje. Dobre utakmice se brzo zaborave, lošije se nekako dulje pamte. Valjda će ovaj sretan trenutak potrajati – mudro je zborio kapetan.

Otkrio je kako je momčad prije utakmice u svlačionicu došao pozdraviti i ohrabriti novi predsjednik uprave Marin Brbić.
- Rekli su nam da ne vodimo računa što se zbivalo u klubu oko uprave, rekli su nam da zaigramo hajdučki i napadački. Poslušali smo ih – govorio je Vukušić.

Da budu Hajduk kakav navijači žele. I bili su. Dinko Trebotić je također junak, on je isto - hajduk utakmice! Divna akcija za drugi gol:
- Bili smo mnogo bolja momčad tijekom cijelog susreta, imali smo posjed lopte i više prilika. Vjerujem da ćemo sačuvati ovu prednost. Zadovoljan sam i svojim nastupom – kazivao je.
Na kraju ostaje imperativ da se ova pobjeda kapitalizira, a već se danas iščekuje tko bi mogao biti novi protivnik, što će reći ždrijeb.

U Poljud se opet vratio nogomet i to je najbolja vijest od ovog četvrtka navečer! "Bijeli", igrači i trener, jači od krize!


SLAVEN ALFIREVIĆ



Hajduk – Skonto 2:0 (1:0)

Split. Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja oko 25.000. Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za plasman u skupine Eurolige. Sudac Anastassios Kakos (Grčka) – 6,5. Žuti kartoni: Radošević, Trebotić, Vukušić, Jonjić i Vršajević (Hajduk), te Maksimenko i Sinelnikovs (Skonto).
Strijelac: 1:0 Vukušić (34), 2:0 Trebotić (58)
Najbolji igrač: Ante Vukušić (Hajduk)

Hajduk (4 – 1 – 4 – 1): Blažević (7) – Vršajević (6,5), Maloča (6), Jonjić (6), Jozinović (6) – Radošević (6,5) – Sušić (6) (od 66. Ozobić -), Trebotić (7) (od 79. Kukoč -), Andrijašević (7) (od 88. Stojanović -), Caktaš (6,5) – Vukušić (7).
Skonto (Riga, Latvija; 4 – 4 – 1 – 1): Malinš (5,5) – Georgijevski (5), Savčenkovs (5), Maksimenko (5), Amirhanov (5) – Julio Rios (6), Ibrahimov (5) (od 72. Rode -), Fertovs (5,5), Sinelnikovs (5,5) – Blanks (5) (od 49. Šabala 5) – Labukas (6).

Četiri sedmice za dva gola nade

Goran Blažević 7 – jedna kapitalna obrana, u finišu, kontra Šabale, nakon kiksa obrane "bijelih".
Avdija Vršajević 6,5 – sasvim solidan na debiju, bit će bolji kad se još opusti.
Mario Maloča 6 – djelovao je vrlo sigurno, bez većih zadataka, onda mu je Šabala ostao sam...
Matej Jonjić 6 – pratio najopasnije goste, nisu mu utekli.
Goran Jozinović 6 – bez greške, ali i nije upadao u oči, bez uobičajenih centaršuteva.
Josip Radošević 6,5 – sigurno je pokrio svoj dio terena, kao glavni pomagač obrani, stigao i na poneki dobar šut.
Tino Sušić 6 – dugi korak, elegantan, umije s loptom, malo usporen, prvi zamijenjen.
od 66. Filip Ozobić – malo je igrao.
Dinko Trebotić 7 – bolji otkako ga je trener pogurnuo na desno krilo, u drugom dijelu najbolji, vrlo raspoložen, još i strijelac.
Od 79. Tonći Kukoč – malo je igrao.
Franko Andrijašević 7 – golem promet, bilo je i grešaka, ali njegova je izvrsna asistencija za Vukušićevih 1:0, utakmica ga razigra...
od 88. Danijel Stojanović – da upiše nastup.
Mijo Caktaš 6,5 – najbolji dok se lomio bunker gostiju, upoinjjao se i solo-prodorima, pobirao aplauz za akcije.
Ante Vukušić 7 – najvećeg učinka, europski majstor, krasna realizacija, potom dupli pas s Trebotićem za 2:0, najbolji.




Tijek susreta:

0 - Petnaestak je minuta do početka prvog susreta drugog pretkola Europske lige između Hajduka i Skonta. Na tribinama Poljuda je petnaestak tisuća ljudi koji još stižu na stadion.

0 - Klupa Hajduka: Kalinić, Stojanović, Milović, Ozobić, Maglica, Kiš, Kukoč-Petraello

0 - Momčadi izlaze na travnjak. Na tribinama je sada već preko 20 tisuća navijača.

1 - Susret je počeo. Prvi napad ima Skonto.

4 - Hajduk je odmah krenuo po pogodak. Prvi udarac u okvir gola uputio je Andrijašević s 25 metara, ali točno u vratara gostiju Malinsa.

5 - Nakon odličnog solo prodora po lijevoj strani Caktaš je dao povratnu loptu za Vukušića čiji je šut s ruba kaznenog prostora blokiran.

6 - Udarac Jozinovića iskosa s lijeve strane, ali bio je to lak plijen za Malinsa.

12 - Nižu se napadi igrača Hajduka koji su bučno bodreni s tribina, ali se gosti iz Rige grčevito brane zatvoreni u bunker na svojoj polovici.

16 - S sjevera se nižu uvrede na račun gradonačelnika Keruma.

17 - Pokušaj Sušića s dvadesetak metara otišao je pored desnih rašlji gostujućih vrata.

20 - Velika prilika za goste. Nakon ubačaja iz kuta najviši je u skoku bio visoki stoper Savcenkovs, ali je srećom po Hajduk loptu glavom poslao iznad grede.

25 - Snažno je odapeo Radošević s 25 metara, a Malins je uz poteškoće uspio zaustaviti loptu koja mu je u prvi mah malo pobjegla.

27 - Ponovno je iz velike udaljenosti pokušao Radošević, ali neprecizno.

31 - Nova dobra prilika za Skonto. Segundo je probio desnu stranu i ubacio povratnu loptu, ali na sedam-osam metara od Blaževića loptu nije uspio prema golu uputiti Fertovs, išla mu je malo iza leđa, bio je prebrz.

34 - 1:0 Vukušić!!! Odličnom je loptom iza obrane gostiju Vukušića uposlio Andrijašević. Kapetan Hajduka je napravio još nekoliko koraka, a potom je loptu samo hladnokrvno poslao laganim dodirom tik uz istrčalog Malinsa u mrežu. Erupcija oduševljenja na tribinama uz bakljadu, zatrčao se Vukušić prema sjevernoj tribini da proslavi s navijačima.

37 - Žuti karton za Radoševića.

42 - Udarac Trebotića s dvadesetak metara obranio je Malins.

43 - Zbog prekršaja na Vukušiću žuti karton dobio je Makismenko.

44 - Iz slobodnog udarca s 30 metara šutirao je Andrijašević, ali to nije bio težak posao za gostujućeg vratara.

45 - Igrat će se minuta sudačke nadoknade u prvom poluvremenu.

45+1 - Kraj prvog poluvremena.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

47 - Na startu nastavka u dobroj se prilici našao Sušić, ali je s desetak metara iskosa s desne strane pod pritiskom stopera loptu poslao točno u Malinsa.

48 - Trebotić je požutio jer je nakon njegovog pada u kaznenom prostoru grčki sudac Kakos procijenio da je odglumio prekršaj.

49 - Umjesto Blanksa koji se ozlijedio u igru je ušao Sabala.

51 - Caktaš je u solo prodoru poput Maradone nanizao pet-šest protivničkih igrača. Na koncu je malo pretjerao, pa su mu kada je stigao u kazneni prostor Latvijci oduzeli loptu.

58 - 2:0 Trebotić!!!! Nakon dobre akcije 'bijelih' loptu je u kazneni prostor na desnoj strani povukao Trebotić. Potom je odigrao dupli pas sa Sušićem te izišao sam pred Malinsa. Veznjak Hajduka rutinirano je samo loptu pored nemoćnog Malinsa poslao u gol.

61 - Žuti karton za Vukušića koji je loptu poslao u gol nakon što je Kakos već svirao zaleđe.

64 - Žuti karton za Jonjića.

66 - Ozobić je ušao umjesto Sušića.

68 - Pokušao je Vukušić u kontri iskosa s lijeve strane, ali je loptu poslao pored vrata.

70 - Bomba Radoševića s dvadesetak metara prohujala je iznad grede.

71 - Nakon atraktivne akcije Hajduka Trebotić je ubacio za Vukušića koji je pokušao škaricama, ali nije dobro zahvatio loptu.

76 - Žuti karton za Vršajevića.

81 - Odličan udarac Labukasa s ruba kaznenog prostora u donji desni kut Blaževićevih vrata, ali je vratar Hajduka bio budan.

83 - Gužva pred vratima gostiju, ali hajdukovci nisu uspjeli uputiti udarac prema golu.

88 - Vukušiću je kada je išao sam prema gostujućem vrataru svirano dvojbeno zaleđe.

88 - Stojanović umjesto Andrijaševića.

90 - Sabala se našao sam ispred Blaževića koji je bravuzornom intervencijom spriječio siguran pogodak.
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>





























[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/vukusic-i-trebotic-zabili-za-pobjedu-na-poljud-se-vratio-nogomet-173855 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5ea4aead621cbe1ba8edc32f22c1953714445fb5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vuku%C5%A1i%C4%87+i+Treboti%C4%87+zabili+za+pobjedu%2C+na+Poljud+se+vratio+nogomet&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvukusic-i-trebotic-zabili-za-pobjedu-na-poljud-se-vratio-nogomet-173855 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvukusic-i-trebotic-zabili-za-pobjedu-na-poljud-se-vratio-nogomet-173855 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VRIJEDNA POBJEDA NEISKUSNE MOMČADI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukVRIJEDNA POBJEDA NEISKUSNE MOMČADI

Vukušić i Trebotić zabili za pobjedu, na Poljud se vratio nogomet

Piše PSD.
20. srpnja 2012. - 00:15
Okrugla, lijepa pobjeda Hajduka na otvaranju sezone i na prvom europskom iskoraku, utakmici kontra Skonta prišlo se s određenom zebnjom, dvojbama, upitnicima: kakav je Hajduk, kako će reagirati publika, a na kraju je sve bilo bajkovito. Oko 25.000 gledatelja uokvirilo je poljudsku arenu, a u njoj su Krstičevićevi "komandosi" odradili prvi zadatak na više nego zadovoljavajući način.

Pobjeda taman po mjeri, kako bi se reklo u klišeju, protivnik iz Latvije bio je nadigran, pretrčan točno za dva razlike. I sad to treba kapitalizirati u revanšu, jer dobro kaže zadovoljni  Mišo Krstičević poslije susreta kad ističe:

- Moramo sad proći dalje, trebali bi ići naprijed radi novca, zarade od publike, radi promidžbe kluba, radi naših igrača!

Pa da, to je sad pravi izlog, prodajni...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 11:16