stdClass Object ( [id] => 264923 [title] => Vučević: Ruke su mi svezane, doveli smo igrače za B momčad [alias] => vucevic-ruke-su-mi-svezane-doveli-smo-igrace-za-b-momcad [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Goran Vučević s novinarima. Uz lajt-motiv da informacije budu točne, nakon tri turbulentna tjedna u Hajduku...

- Ma, mogu se i ja pokupit i reć ne mogu uradit ništa, iden ća... Ali, to ne bi bilo odgovorno, moram istrpit situaciju kad su mi ruke zavezane da dovodim igrače kakve bih želio i kad klub prije svega misli na financije i kako će dosegnuti nulu. Doći ćemo do nule jednog dana, a onda ćemo moći misliti kako ulagati u momčad, a ne samo prodavati - poručio je Vučević, član uprave i sportski direktor “bijelih”. Nastavio je:

Mora se prodavati, a kako drugačije?

- Nitko od nas nije sretan što moramo prodavati, otišli su Milić, Bradarić, Kouassi, na ljeto možda Sušić, Kalinić...

Ali, kako drugačije?!

Sad se prodao Kouassi i može li se dogoditi da vam predsjednik Brbić kaže, evo odvajamo 300.000 eura za pravog igrača, izaberi i dovedi ga, Vučeviću, na ljeto???

- Ma, nismo još u toj poziciji...

A onda ništa. Vratit ćemo se na “mercato”, nego da krenemo u razgovor redom. Najprije, kako je lega’ Špaco?

- Zauzeo se maksimalno da rad bude bolji, eno ga i sad dolje na treningu i na tome smo gospodinu Stanku Poklepoviću zahvalni. Uskočio je kad više nismo mogli čekati i otezati s odlukom. Sa šjor Stankom imamo dobru situaciju. Najvažnije nam je da pobijedimo Zadar i Vinogradar, koncentrirani smo samo na to.

Zadar i Vinogradar, kao da su Hamburger i Sparta Prag, dobro Vinogradar, ali za Zadar? Kako ste uopće tako sigurni?

- Siguran sam! Moramo pobijediti Zadar i hoćemo. To će nam omogućit prostor da dobijemo željeno. A to je novi izlazak u Europu.

Momčad izdušila, ali će se dignit

Momčad, kaže se, nije u dobrom stanju. Izdušila je?

- Ne treba bit puno pametan i to zaključit. Ali, dignit će se. Potvrđujem da smo pozvali Marija Tomljanovića da nam pomogne. Potpisali smo ugovor s Kineziološkim fakultetom i to je nešto na što sam ponosan, trend da idemo naprijed i unapređujemo rad u svim segmentima. Imat ćemo redovito sliku tko je u datom trenutku spreman ili nije.

Dosta je nedoumica oko fizičkog stanja momčadi. I svaka riječ je krajnje osjetljiva?

- Ja vam na to mogu reći da nikad nije odgovoran kondicijski trener koliko je glavni...

Zakazala selekcija

To otvara prostor novim polemikama, recimo da je isti tandem Tudor-Peyrek radio niz priprema, zimskih, ljetnih i da je bilo sve u redu. Nisu zaboravili raditi. Što biste vi rekli o selekciji igrača, ima i tu problema?

- Ima. Svjestan sam da selekcija igrača nije odrađena do kraja kako treba.. Sve što sam želio nisam bio u mogućnosti odraditi. Kod nas je pravilo prvo prodaj, pa onda uzmi, a sve ono što smo željeli nismo mogli uzeti. Trenutak je da nam otkrijete karte.

- Upoznat je bio i trener Tudor i cijeli Nadzorni odbor, htjeli smo lijevog beka i centralnog veznog igrača. Josip Kvesić na beku i vezni Tomislav Tomić. Obojica iz Željezničara.

Želje od Želje. Igra riječi. I ništa od toga? Možda na ljeto? Tomić je navodno suspendiran, ne produžuje ugovor.

- Bilo bi sve drukčije da smo ih mogli izvesti. Ali, ruke su mi zavezane, nudim stalno neke postotke i mučim se riječima, jer ne mogu nuditi novac.

Da se prodao Sušić u Inter bilo bi i to riješeno?

- Sigurno, ali u datom trenutku to nije bilo izvedivo. Doveli smo igrače koji su predodređeni za B momčad, a oni su sada nahrupili u prvi sastav. I to je loše.

Htjeli Kvesića

Tako se dogodio i povratak Jozinovića u prvu momčad?

- Povratak Jozinovića je korak nazad za sve nas u klubu! On je bio predodređen za odlazak, za prodaju, a mi smo tražili nova rješenja. Nemojte me pogrešno shvatiti, ali htjeli smo Kvesića na lijevom beku. A trener Tudor je uigravao sistem da mu Kouassi bude lijevi bočni.

Sad se odjednom mijenja i sistem igre?

- Ma, krećemo opet od nule, sve ispočetka! Sugerirao sam Tudoru da se vrati na igru sa četvoricom pozadi, znao sam da nećemo imati igrače za ono što on želi. Ako igramo s trojicom stopera, onda ih on mora imati šest na raspolaganju. Nismo odradili selekciju kako treba i toga sam svjestan. Plan se urušio kad nije krenula prodaja.
A onda je otišao i Tudor. Sad se igra...

- Šjor Stanko će igrati 4 – 2 – 3 – 1. To što B momčad igra 4 – 3 – 3 nemojte gledati da su to dva različita sustava, nije to bitno nego stil. Nije važan sustav nego stil, a mi svi u klubu želimo igrati agresivan, atraktivan nogomet. Hajduk vrlo dobro zna što želi, makar je povratak Jozinovića korak natrag za sve nas. To je figurativno i istinito i toga smo svjesni. Opet nas čeka krpanje. Cilj Europa i mladi ostaje.

60 posto domaćih

- Svakako, ali nije to samo stavit mlade, nego ih ciljano uvodit i ne pod svaku cijenu. Tu će nam šjor Stanko mnogo pomoći. Moje naređenje svakom treneru i sada i ubuduće je da 60 posto sastava mora biti od domaćih igrača!

Pardon, ne sastavljate vi momčad?

- Ne, nikako, ne sastavljam i ne miješam se. Ali, moj dio je da nametnem politiku kluba i čeka nas period gdje moramo afirmirati mlade, Maloku, Bašić, Balić, Vlašić, Grbić i da ne zaboravim nikoga. Sa šjor Stankom imamo dobru situaciju.

slaven alfirević
foto: tom dubravec / cropix

NAGLASCI
Reja i skupoća

- Tvrdim i danas da je Reja bio moja prva želja i najbolje rješenje.

Preskup? Odgovor je šapnuo Brbić, koji ne smije davati izjave, ako ulazi u klupski proračun onda nije preskup. Odlučiš dati “Mati” više, onda “Peri” ide manje. Glavno da si unutar dogovorenog budžeta. Ali, to je sad prošla voda...

Poklepović se, hvala na pitanju, uklapa u budžet.

Dvojbe na vratima

- Jesam, rekao sam da dovodimo iskusnog vratara samo da bude rezerva. Ozlijedi se Kalinić, branit će daroviti Grbić kao perspektiva. Došao je Ranilović kao rezerva, došla je utakmica u Rijeci, Kalinić ne može... Istina, nije branio Grbić. Ali, pita se i trenera, bilo je logike da brani Ranilović kao iskusan. Kako bi bilo da je branio Grbić na Kantridi, da je on primio tri gola, rekli biste da je to naš alibi.

Kurbanov zanimljiv

Kurbanov se možda nametne, doveden je na probu do ljeta. To su ti igrači na koje možemo financijski “topati”, zanimljiv za igru prema naprijed, sve pozicije. Ako uspije, odlično. Evo je Kouassi tako donio novac, kako kažete, ukupno više i od Ibričića. Moraš probati, pa sad je li Iluridze, Abduholikov, Kurbanov, jedan će upalit...

Poklepović do kraja sezone

Je li Poklepović rješenje do kraja sezone?

- Da, prvi dogovor do šestog mjeseca. A dalje ćemo vidjeti. Moramo i te kako paziti i na rezultat. Valjda će i četvrta pozicija voditi u Europu. Očekivat je i da izgubimo neke utakmice, imamo raspored Zadar, pa u Osijek, onda derbi s Dinamom... Navijači nam daju podršku, zahvaljujem im na strpljenju. Nije to lako, moramo biti bolji, a nismo...

Biseri i ugovori

Petorica su bisera Balić, Bašić, Vlašić, Maloku i Grbić, a nekima treba produžiti ugovor kojima istječe 2016., Sušiću, Caktašu... Kiša jučer nismo spominjali.

Milevski i Mezga, najskuplji, a malo koristi

Milevski i Mezga su najskuplji igrači Hajduka, s više od 10 tisuća eura mjesečno, a zapravo od njih je malo koristi?

- To je splet okolnosti, povrede... Mezga je doveden u zadnji čas, kao pojačanje i ozbiljan igrač koji je igrao Ligu prvaka za Maribor, da probamo ući s njim u Europsku ligu. Njega ruše ozljede, udarac u koljeno, a imamo problem i s medicinskom službom, ne sa ljudima, njima svaka čast, ali fali nam aparature, a ne možemo plaćati magnetsku rezonancu svaki čas.

Oporavit će se Mezga. Milevski je u posebnom tretmanu povratka, to je unaprijed bio rizik, a riječ je o velikom znalcu. Ja sam super zadovoljan kako je Milevski prošao finiš jesenskog dijela, možete sad reći da fizički nije spreman i da je debeo, ali zar Tevez nije debeo ili nekad Maradona...??? Sad nije spreman, ozlijeđen je od prvog dana priprema. Siguran sam da će šjor Stanko i od njega izvući maksimum.
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => otvorio dušu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-02-25 22:22:40 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-02-26 13:51:19 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-02-26 09:05:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 13428 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/02/25/Sport/vuc00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "900x590" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4540104 Threads: 3 Questions: 148751558 Slow queries: 63471 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4423785 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/vucevic-ruke-su-mi-svezane-doveli-smo-igrace-za-b-momcad-264923 [printLink] => /sport/hajduk/vucevic-ruke-su-mi-svezane-doveli-smo-igrace-za-b-momcad-264923?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 230181 [name] => GoranVučević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => goranvucevic [link] => /tag/goranvucevic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => otvorio dušu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vučević: Ruke su mi svezane, doveli smo igrače za B momčad [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-15-36-27-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/02/25/Sport/vuc00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/02/25/Sport/vuc00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Goran Vučević s novinarima. Uz lajt-motiv da informacije budu točne, nakon tri turbulentna tjedna u Hajduku...

- Ma, mogu se i ja pokupit i reć ne mogu uradit ništa, iden ća... Ali, to ne bi bilo odgovorno, moram istrpit situaciju kad su mi ruke zavezane da dovodim igrače kakve bih želio i kad klub prije svega misli na financije i kako će dosegnuti nulu. Doći ćemo do nule jednog dana, a onda ćemo moći misliti kako ulagati u momčad, a ne samo prodavati - poručio je Vučević, član uprave i sportski direktor “bijelih”. Nastavio je:

Mora se prodavati, a kako drugačije?

- Nitko od nas nije sretan što moramo prodavati, otišli su Milić, Bradarić, Kouassi, na ljeto možda Sušić, Kalinić...

Ali, kako drugačije?!

Sad se prodao Kouassi i može li se dogoditi da vam predsjednik Brbić kaže, evo odvajamo 300.000 eura za pravog igrača, izaberi i dovedi ga, Vučeviću, na ljeto???

- Ma, nismo još u toj poziciji...

A onda ništa. Vratit ćemo se na “mercato”, nego da krenemo u razgovor redom. Najprije, kako je lega’ Špaco?

- Zauzeo se maksimalno da rad bude bolji, eno ga i sad dolje na treningu i na tome smo gospodinu Stanku Poklepoviću zahvalni. Uskočio je kad više nismo mogli čekati i otezati s odlukom. Sa šjor Stankom imamo dobru situaciju. Najvažnije nam je da pobijedimo Zadar i Vinogradar, koncentrirani smo samo na to.

Zadar i Vinogradar, kao da su Hamburger i Sparta Prag, dobro Vinogradar, ali za Zadar? Kako ste uopće tako sigurni?

- Siguran sam! Moramo pobijediti Zadar i hoćemo. To će nam omogućit prostor da dobijemo željeno. A to je novi izlazak u Europu.

Momčad izdušila, ali će se dignit

Momčad, kaže se, nije u dobrom stanju. Izdušila je?

- Ne treba bit puno pametan i to zaključit. Ali, dignit će se. Potvrđujem da smo pozvali Marija Tomljanovića da nam pomogne. Potpisali smo ugovor s Kineziološkim fakultetom i to je nešto na što sam ponosan, trend da idemo naprijed i unapređujemo rad u svim segmentima. Imat ćemo redovito sliku tko je u datom trenutku spreman ili nije.

Dosta je nedoumica oko fizičkog stanja momčadi. I svaka riječ je krajnje osjetljiva?

- Ja vam na to mogu reći da nikad nije odgovoran kondicijski trener koliko je glavni...

Zakazala selekcija

To otvara prostor novim polemikama, recimo da je isti tandem Tudor-Peyrek radio niz priprema, zimskih, ljetnih i da je bilo sve u redu. Nisu zaboravili raditi. Što biste vi rekli o selekciji igrača, ima i tu problema?

- Ima. Svjestan sam da selekcija igrača nije odrađena do kraja kako treba.. Sve što sam želio nisam bio u mogućnosti odraditi. Kod nas je pravilo prvo prodaj, pa onda uzmi, a sve ono što smo željeli nismo mogli uzeti. Trenutak je da nam otkrijete karte.

- Upoznat je bio i trener Tudor i cijeli Nadzorni odbor, htjeli smo lijevog beka i centralnog veznog igrača. Josip Kvesić na beku i vezni Tomislav Tomić. Obojica iz Željezničara.

Želje od Želje. Igra riječi. I ništa od toga? Možda na ljeto? Tomić je navodno suspendiran, ne produžuje ugovor.

- Bilo bi sve drukčije da smo ih mogli izvesti. Ali, ruke su mi zavezane, nudim stalno neke postotke i mučim se riječima, jer ne mogu nuditi novac.

Da se prodao Sušić u Inter bilo bi i to riješeno?

- Sigurno, ali u datom trenutku to nije bilo izvedivo. Doveli smo igrače koji su predodređeni za B momčad, a oni su sada nahrupili u prvi sastav. I to je loše.

Htjeli Kvesića

Tako se dogodio i povratak Jozinovića u prvu momčad?

- Povratak Jozinovića je korak nazad za sve nas u klubu! On je bio predodređen za odlazak, za prodaju, a mi smo tražili nova rješenja. Nemojte me pogrešno shvatiti, ali htjeli smo Kvesića na lijevom beku. A trener Tudor je uigravao sistem da mu Kouassi bude lijevi bočni.

Sad se odjednom mijenja i sistem igre?

- Ma, krećemo opet od nule, sve ispočetka! Sugerirao sam Tudoru da se vrati na igru sa četvoricom pozadi, znao sam da nećemo imati igrače za ono što on želi. Ako igramo s trojicom stopera, onda ih on mora imati šest na raspolaganju. Nismo odradili selekciju kako treba i toga sam svjestan. Plan se urušio kad nije krenula prodaja.
A onda je otišao i Tudor. Sad se igra...

- Šjor Stanko će igrati 4 – 2 – 3 – 1. To što B momčad igra 4 – 3 – 3 nemojte gledati da su to dva različita sustava, nije to bitno nego stil. Nije važan sustav nego stil, a mi svi u klubu želimo igrati agresivan, atraktivan nogomet. Hajduk vrlo dobro zna što želi, makar je povratak Jozinovića korak natrag za sve nas. To je figurativno i istinito i toga smo svjesni. Opet nas čeka krpanje. Cilj Europa i mladi ostaje.

60 posto domaćih

- Svakako, ali nije to samo stavit mlade, nego ih ciljano uvodit i ne pod svaku cijenu. Tu će nam šjor Stanko mnogo pomoći. Moje naređenje svakom treneru i sada i ubuduće je da 60 posto sastava mora biti od domaćih igrača!

Pardon, ne sastavljate vi momčad?

- Ne, nikako, ne sastavljam i ne miješam se. Ali, moj dio je da nametnem politiku kluba i čeka nas period gdje moramo afirmirati mlade, Maloku, Bašić, Balić, Vlašić, Grbić i da ne zaboravim nikoga. Sa šjor Stankom imamo dobru situaciju.

slaven alfirević
foto: tom dubravec / cropix

NAGLASCI
Reja i skupoća

- Tvrdim i danas da je Reja bio moja prva želja i najbolje rješenje.

Preskup? Odgovor je šapnuo Brbić, koji ne smije davati izjave, ako ulazi u klupski proračun onda nije preskup. Odlučiš dati “Mati” više, onda “Peri” ide manje. Glavno da si unutar dogovorenog budžeta. Ali, to je sad prošla voda...

Poklepović se, hvala na pitanju, uklapa u budžet.

Dvojbe na vratima

- Jesam, rekao sam da dovodimo iskusnog vratara samo da bude rezerva. Ozlijedi se Kalinić, branit će daroviti Grbić kao perspektiva. Došao je Ranilović kao rezerva, došla je utakmica u Rijeci, Kalinić ne može... Istina, nije branio Grbić. Ali, pita se i trenera, bilo je logike da brani Ranilović kao iskusan. Kako bi bilo da je branio Grbić na Kantridi, da je on primio tri gola, rekli biste da je to naš alibi.

Kurbanov zanimljiv

Kurbanov se možda nametne, doveden je na probu do ljeta. To su ti igrači na koje možemo financijski “topati”, zanimljiv za igru prema naprijed, sve pozicije. Ako uspije, odlično. Evo je Kouassi tako donio novac, kako kažete, ukupno više i od Ibričića. Moraš probati, pa sad je li Iluridze, Abduholikov, Kurbanov, jedan će upalit...

Poklepović do kraja sezone

Je li Poklepović rješenje do kraja sezone?

- Da, prvi dogovor do šestog mjeseca. A dalje ćemo vidjeti. Moramo i te kako paziti i na rezultat. Valjda će i četvrta pozicija voditi u Europu. Očekivat je i da izgubimo neke utakmice, imamo raspored Zadar, pa u Osijek, onda derbi s Dinamom... Navijači nam daju podršku, zahvaljujem im na strpljenju. Nije to lako, moramo biti bolji, a nismo...

Biseri i ugovori

Petorica su bisera Balić, Bašić, Vlašić, Maloku i Grbić, a nekima treba produžiti ugovor kojima istječe 2016., Sušiću, Caktašu... Kiša jučer nismo spominjali.

Milevski i Mezga, najskuplji, a malo koristi

Milevski i Mezga su najskuplji igrači Hajduka, s više od 10 tisuća eura mjesečno, a zapravo od njih je malo koristi?

- To je splet okolnosti, povrede... Mezga je doveden u zadnji čas, kao pojačanje i ozbiljan igrač koji je igrao Ligu prvaka za Maribor, da probamo ući s njim u Europsku ligu. Njega ruše ozljede, udarac u koljeno, a imamo problem i s medicinskom službom, ne sa ljudima, njima svaka čast, ali fali nam aparature, a ne možemo plaćati magnetsku rezonancu svaki čas.

Oporavit će se Mezga. Milevski je u posebnom tretmanu povratka, to je unaprijed bio rizik, a riječ je o velikom znalcu. Ja sam super zadovoljan kako je Milevski prošao finiš jesenskog dijela, možete sad reći da fizički nije spreman i da je debeo, ali zar Tevez nije debeo ili nekad Maradona...??? Sad nije spreman, ozlijeđen je od prvog dana priprema. Siguran sam da će šjor Stanko i od njega izvući maksimum.
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/vucevic-ruke-su-mi-svezane-doveli-smo-igrace-za-b-momcad-264923 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d645170d3b0a391373162c76c2291ba3430460de [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vu%C4%8Devi%C4%87%3A+Ruke+su+mi+svezane%2C+doveli+smo+igra%C4%8De+za+B+mom%C4%8Dad&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvucevic-ruke-su-mi-svezane-doveli-smo-igrace-za-b-momcad-264923 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvucevic-ruke-su-mi-svezane-doveli-smo-igrace-za-b-momcad-264923 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => otvorio dušu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukotvorio dušu

Vučević: Ruke su mi svezane, doveli smo igrače za B momčad

Piše PSD.
26. veljače 2015. - 10:05
Goran Vučević s novinarima. Uz lajt-motiv da informacije budu točne, nakon tri turbulentna tjedna u Hajduku...

- Ma, mogu se i ja pokupit i reć ne mogu uradit ništa, iden ća... Ali, to ne bi bilo odgovorno, moram istrpit situaciju kad su mi ruke zavezane da dovodim igrače kakve bih želio i kad klub prije svega misli na financije i kako će dosegnuti nulu. Doći ćemo do nule jednog dana, a onda ćemo moći misliti kako ulagati u momčad, a ne samo prodavati - poručio je Vučević, član uprave i sportski direktor “bijelih”. Nastavio je:

Mora se prodavati, a kako drugačije?

- Nitko od nas nije sretan što moramo prodavati, otišli su Milić, Bradarić, Kouassi, na ljeto možda Sušić, Kalinić...

Ali, kako drugačije?!

Sad se prodao Kouassi i može li se dogoditi da vam predsjed...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 17:36