StoryEditorOCM
Hajdukdobra vijest

Vratio se u Split nakon operacije: mukotrpni oporavak veznjaka Hajduka ide po planu

Piše slaven alfirević
11. ožujka 2024. - 22:04

Sustižu nas informacije, prolaze vijesti, a jedna je ostala onako, recimo to tako, na margini svakodnevnice, opterećene jurnjavom za rezultatom i bodovima. Nije bombastična, nego normalna "info"...

U Split se, naime, vratio Mihael Žaper, zadnji vezni Hajduka, ima tome već nekoliko dana, nakon operacije u Innsbrucku koja je uspješno obavljena eto ga  u Splitu i započeo je mukotrpan put rehabilitacije i povratka nakon operativnog zahvata na koljenu, na križnom ligamentu koljena.

Nitko mudar neće se zaletjeti i prognozirati vratit će se Žaper tad i tad, koliko će mu to trebati mjeseci da opet odjene bijeli dres u službenoj utakmici, ali je dobra vijest da je operacija uspješno obavljena. Teška ozljeda sanirana je marom i znanjem liječnika u Innsbrucku što je već objavljeno, ali kažimo sad i to da je Žaper u krugu hajdučke obitelji na svom novom svakodnevnom poslu. Usmjeren da oporavak ide što brže i bolje.

Ima se u koga i ugledati, u svojoj neposrednoj blizini, Lovre Kalinić, Dario Melnjak, a u međuvremenu i Ivan Perišić prošli su i prolaze kalvariju i sve te tegobe što ih nosi ozljeda koljena, odnosno križnog (ili križnih, kako se kad kaže), ligamenata.

Kako to ide po već ustaljenoj proceduri i recepturi, prvih šest tjedana mora biti na maksimalnom oprezu koliko opterećuje ozlijeđeno koljeno/nogu, sve je to sasvim - što se kaže - pepavo. Nakon šest tjedana bit ćemo pametniji, a ono što je važno jest da je Žaper vrlo odgovoran pacijent i motiviran da sve bude kako treba i uvijek poručuje "vratit ću se još jači".

Prvi od šest tjedana početne, najvažnije faze oporavka, već je prošao. Strpljenja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 22:12