stdClass Object ( [id] => 36522 [title] => Vejić: U najboljim sam godinama, Buljat: Presretan sam! (FOTOGALERIJA) [alias] => vejic-u-najboljim-sam-godinama-buljat-presretan-sam-fotogalerija [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hrvoje Vejić je i službeno predstavljen u Poljudu, nakon prvog odrađenog treninga u četvrtak izjutra (i potpisanog ugovora) popeo se u press-salon „bijelih“ da s nekoliko prigodnih rečenica svečano objavi vjernost Hajduku za naredne tri i pol godine.

U pratnji oca Nediljka, čelnika Fredija Fiorentinija i Ivana Buljana, te klupskog odvjetnika Vinka Radovanija (a bio je tu i Jurica Buljat za vlastiti kolač promidžbe) Vejić se ponovno prikazao kao „bijeli“.

Proteklo je učas, ili nam se to samo čini, otkako se ono prije tri i pol godine otisnuo u Rusiju. Bilo je ljeto, čekali smo utakmice protiv Debrecena... Tada je bio momenat da iskoristi deviznu ponudu, tad ili tko zna kad, da okusi inozemnu zaradu s navršenih 28 na leđima.

Danas, nakon tri i pol godine igranja u ruskom Tomu iz Tomska trenutak je drugačiji.

Treba se vratiti doma, da karijera bude zaokružena. Nešto ruske zarade je ostavljeno sa strane, nek' se nađe zlu ne trebalo, a i Hrvoje i cijela obitelj zaželjela se opet domaće atmosfere, „kućnog ognjišta“. Dosta je bilo Sibira.

- Sretan sam što sam se vratio i što me Hajduk dočekao raširenih ruku. I sam sam cijelo vrijeme želio da moj novi klub bude Hajduk, tako da se može reći da je interes bio obostran. A to je najljepše što se može dogoditi, da su nam razmišljanja sukladna, zajednička...

U prosincu je, doduše, objavio kako ipak želi u inozemstvo: hvala Hajduku, ali... No, to se nije obistinilo. Jučer u Poljudu, istini za volju, o tome nismo razglabali pred sedmom silom, nismo se vraćali na taj manevarski potez pregovora.

U prosincu, kad je dao odriješene ruke menadžeru Eljveru Rači da mu nađe novi klub (spominjali su se ruski Himki i Lokomotiv, ali i njemački Wolfsburg) zapravo se čekalo hoće li Hajduk olabaviti svoju krutu ponudu stegnutu raznim uvjetovanjem: dat ćemo toliko i toliko ako se odigra toliko i toliko...

Želja jakog čovjeka Hajduka Luke Miličića da dovede Hrvoja Vejića na kraju je ipak prevagnula. Miličićeva vizija da je Vejić kamen temeljac šampionskih ambicija. Vejić je u ponedjeljak u Zagrebu (većina važnih razgovora sada se odvija kod Luke Miličića u zagrebačkoj zgradi Dalekovoda) dogovorio uvjete troipolgodišnjeg ugovora s „bijelima“.

Više nije imao primjedbi, Rača više nije trebao tragati za novim klubom, Hajdukova ponuda bila je adekvatna.

- Dosta se sve to vuklo po novinama, normalno je da se katkad pregovori otegnu. Za sebe smatram da sam u najboljim godinama (rođen je 8. lipnja 1977. op.p.) i vjerujem da ću u pravoj formi moći odraditi ovaj ugovor u cijelosti na svoje i na zadovoljstvo Hajduka.

Kaže da je zatekao super ozračje na treninzima:

- Baš kako sam se i nadao, odlična atmosfera i naporan rad. Ja sam se za vrijeme pauze trudio da ne izgubim puno u formi, radio sam individualno, ali sad počinje ono pravo.

U međuvremenu je trčao i igrao mali balun u Pločama, bio na skijanju na Jahorini.

- Ne, neću odmah na utakmice u Dubrovnik, ostajem raditi u Splitu, tako smo se dogovorili i to je ispravno.

Može li Hajduk biti prvak, pitanje je što se proteže kao lajtmotiv otkako su „bijeli“ u finišu jeseni skoro sasvim izgrizli početnih osam bodova fore Dinama (nakon 18:10 sad je prednost „modrih“ ništavna, 39:38).

- Svakako, mislim da možemo biri prvaci, mada nam neće biti lako. Prva utakmica je važna, ali je i prvenstvo dugo. Moramo se dobro pripremiti, motiva ne manjka, osjetio sam to već na prvom treningu – rekao je Vejić i potom pozirao s Hajdukovim dresom, on i tata Nediljko, ne zna se tko je sretniji od njih dvojice: kad nisi primoran trbuhom za kruhom, kod kuće je ipak najljepše...

U Vejićevoj sjeni Jurica Buljat je isto dobio svojih pet minuta slave. Stoper kojeg su tri i pol godine gurali iz Hajduka i nisu znali što bi s njim odjednom je postao izuzetno važan i sad je i on potpisao novi ugovor na tri i pol godine što se smatra izuzetnim potezom i pravilnim ulaganjem u budućnost i perspektivu Hajduka.

Samo šest uzastopnih utakmica na kojima je iz čista mira – briljirao(!), prometnuli su i Juricu Buljata, ali i Borisa Pandžu u vrlo važne čimbenike Hajdukove obrane.

Dok njih dvojica peglaju, Danijel Subašić je neocijenjen.
Buljat i Pandža su pravi stoperi, a ne Boris Živković?! I danas Živkovića Hajduk gura na izlazna vrata, baš kao što je lani u ova siječanjska doba, uzgred budi rečeno, Pandža otrpio težak udarac tadašnjeg stručnog stožera, bio škartiran, nuđen Zagrebu, te bio primoran trenirati s druge strane crte razdvajanja momčadi.

Život. Ili što bi Ivan Buljan rekao „business is business, love is shit“. Nećemo prevesti, valjda nema potrebe.

Dok Živković smije biti ljut na sve oko sebe, J. Buljat je u press-salonu slavljen:

- Jako sam sretan što mi je ponuđen novi ugovor i odmah sam ga potpisao, nisam imao nikakvih drugih kombinacija. Ako mislite da sam zakasnio s potpisom koji dan, to je zbog toga što sam bio na odmoru ove zime u Kopenhagenu, kod prijatelja...

Jurica Buljat je još lani objasnio svoju metamorfozu. Ponovio je:

- Nema tajne, čim sam dobio priliku da zaigram na svome prirodnom mjestu stopera pokazalo se kakav sam igrač. Prije toga svi su me gurali da budem desni bek, a to naprosto nije moje mjesto.

Došao je Vejić, a sa Živkovićem je veliki prijatelj, kako komentira nove momente konkurencije među stoperima:

- Žao mi je zbog svakog odlaska igrača, ali to je stvar struke i nije moje da se miješam. Živković je veliki igrač, dosta da je igrao u finalu Lige prvaka (Real Madrid – Bayer Leverkusen, Glasgow, 2002. godine op. p.), to je san svakoga...

Od Vejića se isto može puno toga naučiti. Vejić će mi pomoći da napredujem, a naš odnos je lako razumit: on će zapovidat, a ja ću slušat i radit i to je to! – odgovorio je u svom stilu Jurica Buljat.

Kaže kako nikome mjesto u sastavu nije unaprijed zagarantirano.

s. alfirević, foto:cropix

Buljan: Nismo nagomilali momčad...

Pitanje za Buljana: nije li Hajduk nagomilao igrača?

- Ne bih rekao. Ako mislite na dolazak Brkljače i Tomasova onda moram pojasniti da oni nisu pojačanja nego perspektiva koji bi se tek trebali profilirati i dokazati da su igrači za naše velike ambicije.

I refleksija na dugoročnu strategiju pravljenja momčadi:

- Znamo gdje nam je raditi, da se kroz proljetni dio pripremimo dobro za ljetni prijelazni rok, da ne bude opet trka, zbrka i da svi tražimo igrače.

Kao sada: dovede Andabak Brkljaču, Sinovčić usmjeri Tomasova, Miličić se zainati za Vejića i realizira ga...

- Imamo jasnu sliku, nismo momčad nagomilali – kaže Buljan.

 

Fio: Žile može ići ...

Je li prijelazni rok za Hajduk gotov, pitali smo Fiorentinija i Buljana:

- Nije gotov kad traje do 31. siječnja. Postoje još neki pregovori, a vi znate da ja neću o imenima. Administracija je u nekim situacijama komplicirana. Rodić? Rodić je, koliko ja znam, igrač Šibenika – diplomatski je odgovor.

A može li nešto pobliže o Živkoviću, bez diplomatskih rukavica:

- Živković je igrač Hajduka i bit će nadalje u trenažnom procesu! – kaže Fiorentini.

A da ga negdje prodate, kad već na njega ne računate, na primjer da se javi Dinamo i pokaže interes za njega, jer taman su makli Drpića?

- Ako se Dinamo javi, vidjet ćemo – odgovorio je Fiorentini pred baražnom vatru napučena press-salona.

Ulaznice za derbi za 20-ak dana

U Hajduku razmišljaju da već za dvadesetak dana stave u prodaju ulaznice za derbi koji je igra 22. veljače jer je interes golem! Cijene još uvijek nisu definirane, no Fiorentini je rekao da će biti jeftinije negoli su one za rukometno SP.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-01-15 12:24:22 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-01-18 21:35:48 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-01-15 18:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 23822 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2009\/01\/16\/sport\/buljat_vejic_thumb.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/15\/sport\/vejic\/vejic_ugovor-150109.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/15\/sport\/vejic\/buljat_ugovor-150109.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/15\/sport\/vejic\/buljat_vejic1-150109.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/15\/sport\/vejic\/buljat_vejic2-150109.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/15\/sport\/vejic\/buljat_vejic-150109.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/15\/sport\/vejic\/trening_mise-150109.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/15\/sport\/vejic\/trening_vejic1-150109.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/15\/sport\/vejic\/trening_vejic2-150109.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/15\/sport\/vejic\/trening_vejic-150109.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/15\/sport\/vejic\/vejic_ugovor1-150109.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x312"},{"size0":"380x550"},{"size0":"358x550"},{"size0":"700x469"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x534"},{"size0":"614x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x474"},{"size0":"681x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15203905 Threads: 5 Questions: 3169962356 Slow queries: 7099255 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235352984 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/vejic-u-najboljim-sam-godinama-buljat-presretan-sam-fotogalerija-36522 [printLink] => /sport/hajduk/vejic-u-najboljim-sam-godinama-buljat-presretan-sam-fotogalerija-36522?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 158324 [name] => hrvojevejić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvojevejic [link] => /tag/hrvojevejic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vejić: U najboljim sam godinama, Buljat: Presretan sam! (FOTOGALERIJA) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-08-29-20-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/01/16/sport/buljat_vejic_thumb.jpg [galleryCount] => 11 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/01/16/sport/buljat_vejic_thumb.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/15/sport/vejic/vejic_ugovor-150109.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/15/sport/vejic/buljat_ugovor-150109.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/15/sport/vejic/buljat_vejic1-150109.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/15/sport/vejic/buljat_vejic2-150109.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/15/sport/vejic/buljat_vejic-150109.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/15/sport/vejic/trening_mise-150109.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/15/sport/vejic/trening_vejic1-150109.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/15/sport/vejic/trening_vejic2-150109.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/15/sport/vejic/trening_vejic-150109.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/15/sport/vejic/vejic_ugovor1-150109.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hrvoje Vejić je i službeno predstavljen u Poljudu, nakon prvog odrađenog treninga u četvrtak izjutra (i potpisanog ugovora) popeo se u press-salon „bijelih“ da s nekoliko prigodnih rečenica svečano objavi vjernost Hajduku za naredne tri i pol godine.

U pratnji oca Nediljka, čelnika Fredija Fiorentinija i Ivana Buljana, te klupskog odvjetnika Vinka Radovanija (a bio je tu i Jurica Buljat za vlastiti kolač promidžbe) Vejić se ponovno prikazao kao „bijeli“.

Proteklo je učas, ili nam se to samo čini, otkako se ono prije tri i pol godine otisnuo u Rusiju. Bilo je ljeto, čekali smo utakmice protiv Debrecena... Tada je bio momenat da iskoristi deviznu ponudu, tad ili tko zna kad, da okusi inozemnu zaradu s navršenih 28 na leđima.

Danas, nakon tri i pol godine igranja u ruskom Tomu iz Tomska trenutak je drugačiji.

Treba se vratiti doma, da karijera bude zaokružena. Nešto ruske zarade je ostavljeno sa strane, nek' se nađe zlu ne trebalo, a i Hrvoje i cijela obitelj zaželjela se opet domaće atmosfere, „kućnog ognjišta“. Dosta je bilo Sibira.

- Sretan sam što sam se vratio i što me Hajduk dočekao raširenih ruku. I sam sam cijelo vrijeme želio da moj novi klub bude Hajduk, tako da se može reći da je interes bio obostran. A to je najljepše što se može dogoditi, da su nam razmišljanja sukladna, zajednička...

U prosincu je, doduše, objavio kako ipak želi u inozemstvo: hvala Hajduku, ali... No, to se nije obistinilo. Jučer u Poljudu, istini za volju, o tome nismo razglabali pred sedmom silom, nismo se vraćali na taj manevarski potez pregovora.

U prosincu, kad je dao odriješene ruke menadžeru Eljveru Rači da mu nađe novi klub (spominjali su se ruski Himki i Lokomotiv, ali i njemački Wolfsburg) zapravo se čekalo hoće li Hajduk olabaviti svoju krutu ponudu stegnutu raznim uvjetovanjem: dat ćemo toliko i toliko ako se odigra toliko i toliko...

Želja jakog čovjeka Hajduka Luke Miličića da dovede Hrvoja Vejića na kraju je ipak prevagnula. Miličićeva vizija da je Vejić kamen temeljac šampionskih ambicija. Vejić je u ponedjeljak u Zagrebu (većina važnih razgovora sada se odvija kod Luke Miličića u zagrebačkoj zgradi Dalekovoda) dogovorio uvjete troipolgodišnjeg ugovora s „bijelima“.

Više nije imao primjedbi, Rača više nije trebao tragati za novim klubom, Hajdukova ponuda bila je adekvatna.

- Dosta se sve to vuklo po novinama, normalno je da se katkad pregovori otegnu. Za sebe smatram da sam u najboljim godinama (rođen je 8. lipnja 1977. op.p.) i vjerujem da ću u pravoj formi moći odraditi ovaj ugovor u cijelosti na svoje i na zadovoljstvo Hajduka.

Kaže da je zatekao super ozračje na treninzima:

- Baš kako sam se i nadao, odlična atmosfera i naporan rad. Ja sam se za vrijeme pauze trudio da ne izgubim puno u formi, radio sam individualno, ali sad počinje ono pravo.

U međuvremenu je trčao i igrao mali balun u Pločama, bio na skijanju na Jahorini.

- Ne, neću odmah na utakmice u Dubrovnik, ostajem raditi u Splitu, tako smo se dogovorili i to je ispravno.

Može li Hajduk biti prvak, pitanje je što se proteže kao lajtmotiv otkako su „bijeli“ u finišu jeseni skoro sasvim izgrizli početnih osam bodova fore Dinama (nakon 18:10 sad je prednost „modrih“ ništavna, 39:38).

- Svakako, mislim da možemo biri prvaci, mada nam neće biti lako. Prva utakmica je važna, ali je i prvenstvo dugo. Moramo se dobro pripremiti, motiva ne manjka, osjetio sam to već na prvom treningu – rekao je Vejić i potom pozirao s Hajdukovim dresom, on i tata Nediljko, ne zna se tko je sretniji od njih dvojice: kad nisi primoran trbuhom za kruhom, kod kuće je ipak najljepše...

U Vejićevoj sjeni Jurica Buljat je isto dobio svojih pet minuta slave. Stoper kojeg su tri i pol godine gurali iz Hajduka i nisu znali što bi s njim odjednom je postao izuzetno važan i sad je i on potpisao novi ugovor na tri i pol godine što se smatra izuzetnim potezom i pravilnim ulaganjem u budućnost i perspektivu Hajduka.

Samo šest uzastopnih utakmica na kojima je iz čista mira – briljirao(!), prometnuli su i Juricu Buljata, ali i Borisa Pandžu u vrlo važne čimbenike Hajdukove obrane.

Dok njih dvojica peglaju, Danijel Subašić je neocijenjen.
Buljat i Pandža su pravi stoperi, a ne Boris Živković?! I danas Živkovića Hajduk gura na izlazna vrata, baš kao što je lani u ova siječanjska doba, uzgred budi rečeno, Pandža otrpio težak udarac tadašnjeg stručnog stožera, bio škartiran, nuđen Zagrebu, te bio primoran trenirati s druge strane crte razdvajanja momčadi.

Život. Ili što bi Ivan Buljan rekao „business is business, love is shit“. Nećemo prevesti, valjda nema potrebe.

Dok Živković smije biti ljut na sve oko sebe, J. Buljat je u press-salonu slavljen:

- Jako sam sretan što mi je ponuđen novi ugovor i odmah sam ga potpisao, nisam imao nikakvih drugih kombinacija. Ako mislite da sam zakasnio s potpisom koji dan, to je zbog toga što sam bio na odmoru ove zime u Kopenhagenu, kod prijatelja...

Jurica Buljat je još lani objasnio svoju metamorfozu. Ponovio je:

- Nema tajne, čim sam dobio priliku da zaigram na svome prirodnom mjestu stopera pokazalo se kakav sam igrač. Prije toga svi su me gurali da budem desni bek, a to naprosto nije moje mjesto.

Došao je Vejić, a sa Živkovićem je veliki prijatelj, kako komentira nove momente konkurencije među stoperima:

- Žao mi je zbog svakog odlaska igrača, ali to je stvar struke i nije moje da se miješam. Živković je veliki igrač, dosta da je igrao u finalu Lige prvaka (Real Madrid – Bayer Leverkusen, Glasgow, 2002. godine op. p.), to je san svakoga...

Od Vejića se isto može puno toga naučiti. Vejić će mi pomoći da napredujem, a naš odnos je lako razumit: on će zapovidat, a ja ću slušat i radit i to je to! – odgovorio je u svom stilu Jurica Buljat.

Kaže kako nikome mjesto u sastavu nije unaprijed zagarantirano.

s. alfirević, foto:cropix

Buljan: Nismo nagomilali momčad...

Pitanje za Buljana: nije li Hajduk nagomilao igrača?

- Ne bih rekao. Ako mislite na dolazak Brkljače i Tomasova onda moram pojasniti da oni nisu pojačanja nego perspektiva koji bi se tek trebali profilirati i dokazati da su igrači za naše velike ambicije.

I refleksija na dugoročnu strategiju pravljenja momčadi:

- Znamo gdje nam je raditi, da se kroz proljetni dio pripremimo dobro za ljetni prijelazni rok, da ne bude opet trka, zbrka i da svi tražimo igrače.

Kao sada: dovede Andabak Brkljaču, Sinovčić usmjeri Tomasova, Miličić se zainati za Vejića i realizira ga...

- Imamo jasnu sliku, nismo momčad nagomilali – kaže Buljan.

 

Fio: Žile može ići ...

Je li prijelazni rok za Hajduk gotov, pitali smo Fiorentinija i Buljana:

- Nije gotov kad traje do 31. siječnja. Postoje još neki pregovori, a vi znate da ja neću o imenima. Administracija je u nekim situacijama komplicirana. Rodić? Rodić je, koliko ja znam, igrač Šibenika – diplomatski je odgovor.

A može li nešto pobliže o Živkoviću, bez diplomatskih rukavica:

- Živković je igrač Hajduka i bit će nadalje u trenažnom procesu! – kaže Fiorentini.

A da ga negdje prodate, kad već na njega ne računate, na primjer da se javi Dinamo i pokaže interes za njega, jer taman su makli Drpića?

- Ako se Dinamo javi, vidjet ćemo – odgovorio je Fiorentini pred baražnom vatru napučena press-salona.

Ulaznice za derbi za 20-ak dana

U Hajduku razmišljaju da već za dvadesetak dana stave u prodaju ulaznice za derbi koji je igra 22. veljače jer je interes golem! Cijene još uvijek nisu definirane, no Fiorentini je rekao da će biti jeftinije negoli su one za rukometno SP.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>











[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/vejic-u-najboljim-sam-godinama-buljat-presretan-sam-fotogalerija-36522 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ab1d689da93443523391672eb3bb93933dde93ef [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Veji%C4%87%3A+U+najboljim+sam+godinama%2C+Buljat%3A+Presretan+sam%21+%28FOTOGALERIJA%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvejic-u-najboljim-sam-godinama-buljat-presretan-sam-fotogalerija-36522 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvejic-u-najboljim-sam-godinama-buljat-presretan-sam-fotogalerija-36522 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Vejić: U najboljim sam godinama, Buljat: Presretan sam! (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
15. siječnja 2009. - 19:01

Hrvoje Vejić je i službeno predstavljen u Poljudu, nakon prvog odrađenog treninga u četvrtak izjutra (i potpisanog ugovora) popeo se u press-salon „bijelih“ da s nekoliko prigodnih rečenica svečano objavi vjernost Hajduku za naredne tri i pol godine.

U pratnji oca Nediljka, čelnika Fredija Fiorentinija i Ivana Buljana, te klupskog odvjetnika Vinka Radovanija (a bio je tu i Jurica Buljat za vlastiti kolač promidžbe) Vejić se ponovno prikazao kao „bijeli“.

Proteklo je učas, ili nam se to samo čini, otkako se ono prije tri i pol godine otisnuo u Rusiju. Bilo je ljeto, čekali smo utakmice protiv Debrecena... Tada je bio momenat da iskoristi deviznu ponudu, tad ili tko zna kad, da okusi inozemnu zaradu s navršenih 28 na leđima.

Danas, nakon tri i pol godine igranja u rusk...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 10:29