StoryEditorOCM
Hajdukpinel u ruke

Urbani gerilac oglušio se na ozbiljno upozorenje Torcide, poruka je bila jasna, a sada se čeka što će osvanuti...

5. srpnja 2023. - 15:49

Torcidini grafiti nezaobilazni su dio navijačke ikonografije koji resi veliki broj javnih površina u Splitu.  Bez obzira spadate li u pristaše ili protivnike, mora se priznati visoka razina profesionalizma u njihovoj izradi. 

Unatoč onima koji misle da ih treba ukloniti na pojedinim lokacijama, najjači argument protiv takvog poteza je što su oslikani zidovi oku ugodni i uredno održavani. Mnogi zapušteni kutci su tako osvježeni bojama, crtežima i napisima.

image

Prolaz u ‘Orinoj zgradi‘ je omiljeno okupljalište školaraca koji se skrivaju dok puše

Privatni album

U tom smjeru je krenula i preobrazba prolaza u Orinoj zgradi koji spaja Ulicu Domovinskog rata i Ličku ulicu. Do sada zapušteni i prljavi volat, koji tijekom školske godine služi školarcima kao skrovište za pušenje i muškim prolaznicima za mokrenje, polako dobiva novi izgled.

Jedan zid je već obojan u bijelo i na njemu je uz ulaz popularne pršutoreznice oslikan Hajdukov grb. Drugi zid je tek prekriven bijelom bojom te ga tek čeka završetak preobrazbe.

Do tada je na njemu zalijepljen papir s upozorenjem: "NE ŠARAJ!!! ZID JE PREPITURAN RADI IZRADE NOVOG GRAFITA. TORCIDA" Unatoč ozbiljnosti opomene, i nesporno uljepšanom suprotnom zidu, našao se netko tko je prekršio upozorenje.

image

Torcidin natpis

Privatni album

Nepoznati ulični umjetnik nije odolio svježe prebojanom bjelilu zida te je ljubičastim sprejem ostavio svoj potpis. U njegovu obranu, moramo navesti kako je zahvatio samo rubni dio zida.

Urbani gerilac nije odolio ni drugom izazovu, a to je kršenje pisane zapovijedi. Ta osobina ga možda u budućnosti regrutira upravo među one koji izrađuju Torcidine grafite.

image

Potpis nepoznatog uličnog umjetnika na svježe obojenom zidu

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:52