stdClass Object ( [id] => 145068 [title] => TORCIDAŠ SE PROBUDIO IZ KOME Boli se noževima, palili, bacali u Miljacku, Splićani zadržani u bolnici!; Ante Bilić: Žao nam je zbog svega (FOTO, VIDEO) [alias] => torcidas-se-probudio-iz-kome-boli-se-nozevima-palili-bacali-u-miljacku-splicani-zadrzani-u-bolnici-ante-bilic-zao-nam-je-zbog-svega-foto-video [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>



NAJNOVIJE

Navijač Hajduka, 28-godišnji M. B. iz Splita, koji je najteže stradao u sinoćnjim neredima u Sarajevu, jutros se probudio iz kome.

- On je noćas operiran, a sada je svjestan, komunikativan i  potpuno stabilan – kazala je glasnogovornica sarajevske bolnice Biljana Jandrić.

- Pacijent će ostati u bolnici. Imao je ozljedu glave i operativni zahvat. Radilo se o dosta kompliciranoj frakturi kostiju lubanje. Iskreno se nadamo da će sretno otići kući - kazala je.

Ostalih devet pacijenata još sinoć je pušteno iz bolnice.

U skupinu teže ozlijeđenih spadaju dvojica Zadrana J. K. (1990.) i N. Lj. (1981.), međutim, obojica su nakon liječničke pomoći i obrade pušteni na kućnu njegu.

- Kod dvojice Zadrana utvrđene su ozljede glave, međutim, obojica su kod prijama bili kontaktibilni, dakle pri svijesti. J. K je zadobio udarac u tjemeni dio glave, dok je N. Lj. imao hematom na glavi i ozlijeđeno lice, pa mu je napravljen CT snimak glave, a nalaz je posve u redu, liječnička preporuka je stavljanje hladnih obloga - kazala je glasnogovornica KC Koševo.

Inače, ukupno je primljeno deset osoba, od toga jedan iz Bjelovara, po dvojica iz Splita i Zadra, jedan iz Metkovića, i četvorica Sarajlija.

Nitko od najvijača Hajduka nije stradao u kamenovanju kojem su bili izloženi u Konjicu, po povratku u Split.

PSD, D. Ž.
RANIJE

Sramota u Sarajevu!

Prijateljski susret između Željezničara i Hajduka koji je trebao biti odigran na stadionu na Grbavici otkazan je zbog velikih navijačkih nereda na stadionu i izvan njega uoči susreta i mnogo ozlijeđenih navijača među kojima i onih vrlo teško.

Prema posljednjim sinoćnjim informacijama od glasnogovornice bolnice na Koševu Biljane Jandrić devet je osoba zaprimljeno na liječenje, među njima je šest državljana Hrvatske i trojica građana Sarajeva, no dvojica su navijača zaradila teže ozljede.

Radi se o dvojici Splićana te su obojica za razliku od ostalih zadržani u bolnici. Najteže je ozlijeđen Splićanin M.B. (rođen 1983. godine) koji je zbog ozljede glave i operiran, a prema dostupnim informacijama po svemu sudeći je u navijačkom obračunu dobio kamenom u glavu.

Prema zadnjim ponoćnim informacijama operacija je bila uspješna.

- Radilo se o kompliciranoj frakturi lubanje, ali liječnici kažu kako je operacija bila uspješna i kako je pacijent došao svijesti - kazala je glasnogovornica Biljana Jandrić.

Drugi navijač iz Splita I.S. (rođen 1987.) je doveden u bolnicu bez svijesti. CT glave nije pokazao ništa, a sam navijač se ubrzo po dolasku probudio.

Ipak zadržan je u bolnici na promatranju. Preostala četiri hospitalizirana navijača iz Hrvatske imala su uglavnom ozlijede u vidu posjekotina, a radi se o A.Č. iz Metkovića (rođen 1982. godine), J. K. (rođen 1990.) i LJ. N. (rođen 1981.) obojici iz Zadra te Z.S. (rođen 1979.) iz Bjelovara.

Među lakše ozlijeđenih navijačima su i jedan četrnaestogodfšnji navijač Željezničara koji je na stadionu zadobio ubodnu ranu nožem, a ozlijeđeni su i pojedini navijači Hajduka iz Čitluka, odnosno okoline tog mjesta.

Detonator nereda bila su događanja koja su se zbila sat i 45 minuta prije početka susreta koji je bio zakazan u 18.30 sati. Veća grupa navijača Hajduka uglavnom iz Hercegovine koji su prvi stigli na stadion, od njih dvjestotinjak koji su u to vrijeme bili na Grbavici, prešla je sa istočne na južnu tribinu stadiona i napala grupicu od četvero mlađih navijača Željezničara, Manijaka koji su u to vrijeme postavljali transparente i koreografiju za proslavu devedesetog rođendana svog kluba.

Navijači Željezničara su žestoko pretučeni, jedan i izboden nožem, a koreografija i transparenti uništeni. Pokušali su se mladići braniti i bakljama, ali bezuspješno. Ostalo je međutim potpuno nejasno kako se snagama osiguranja koji su bili na stadionu moglo dogoditi da navijači odu s jedne tribine na drugi i sukobe se.

Pogotovo što se od kada je susret najavljen znalo kako se navijači Hajduka u večini, pogotovo najviše oni iz Hercegovine, protive odigravanju susreta u Sarajevu zbog učestalih sukoba navijača hrvatskih i bošnjačkih klubova u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi.

Nakon što se pronijela vijest o napadu uslijedila je žestoka osveta navijača Željezničara. Napadani su na više mjesta u gradu navijači Hajduka koji su još pristizali na susret, u sukobima je korišteno razno oružje, topovski udari, baklje dok je najžešće bilo na Most kod Socijalnog, petstotinjak metara od stadiona.

Grupica navijača Hajduka koja je kombijem dolazila na susret je upala u zamku, jedan od navijača je od mnoštva iscipelaren, ležao je na tlu dok ga je mnoštvo gazilo, dok je drugi bačen u rijeku Miljacku!

Okružili su tada Manijaci i stadion, s kojem je policija krenula ispratiti navijače Hajduka kako bi se donekle sve primirilo i susret ipak odigrao. Navijači Hajduka tada su tražili razgovor s igračima 'bijelih' koji su se taman počeli zagrijavati i zatražili su od kapetan Srđana Andrića da se ako ih izbace sa stadiona susret ni ne odigra, odnosno da igrači napuste travnjak.

Policija je za to vrijem ostale navijače Hajduka koji su stizali iz Splita i ostatka Dalmacije zaustavila na Bradini, tridesetak kilometar od Sarajeva i nije ih puštala na susret kako sukob ne bi eskalirao. Policija je tada ispratila navijače Hajduka sa stadiona no nimalo jednostavno.

Nastala je velika tučnjava. policija je pendrecima uvodila red, dok su žestoko uzvraćali navijači Hajduka pa čak i upaljenim bakljama. Na koncu su ih nekako uspjeli izvesti sa stadiona i sprovesti izvan grada uz veliku policijsku pratnju.

Tek tada je ostale navijače Željezničara policija pustila na Grbavicu. Bilo je žestokih prosvjeda domaćih navijača protiv gostujućih, no u odnosu na ono što se prije toga dogodilo bila je to sitnica. Međutim susret nakon svega ipak nije odigran jer se situacija izvan stadiona teško primirivala uz mnogo uhićenih navijača. Nakon što je prvotno bio odgođen za 19 sati, u 19.20 sati delegat je susret definitivno otkazao.

- Žalimo zbog svega, ali ne možemo mi utjecati na događanja izvan stadiona - kazao je nakon susreta direktor Željezničara Dželaludin Muharemović.

Razočaranje ovim skandalom koji se kad-tad morao dogoditi nije krio sportski direktor Željezničara Bulend Biščević. Bivšem hajdukovcu to je trebala biti oproštajna utakmica, a na koncu je molio navijače obiju momčadi da se smire.

- Nažalost opet je primitivizam odnio pobjedu. Još iz ovih krajeva nije iščezao balkanski primitivizam. Tko zna kada će opet zaigrati Željezničar i Hajduk. Propusta je bilo, to je sigurno, nemoguće je da jedna grupa navijača probije osiguranje - žalio je Biščević.



Glasnogovornik MUP-a kantona Sarajevo Irfan Nefić govorio je tek o osmorici ozljeđenih.

- Šestorica su navijači, a dvoje ozlijeđenih su policajci od kojih jedan ima ozlijede koje se tretiraju težih ozljedama (nap.a. teška ozljeda ruke). Svi navijači Hajduka sigurno su napustili prostor kantona Sarajevo - naglasio je Nefić.

U obračunima navijača kamenjem, bocama, bakljama i drugim oružjem koji im se našao pri ruci bilo je i mnogo oštećene imovine.

- Prema dosadašnjim informacijama oštećeno je 14 vozila sa hrvatskim i bosanskohercegovačkim registracijskim oznakama - potvrdio je Nefić.

Bilo je i priča o zapaljenim vozilima, kombijima, ali je Nefić to negirao.

- Nemam tih informacija, 14 vozila je oštećeno - ponovio je.

Ipak najveće iznenađenje uslijedilo je na kraju. Nakon velikih nereda zbog čije je moguće daljnje eskalacije susret otkazan, mnoštva ozlijeđenih, logično je da ima i mnogo privedenih navijača. Uslijedilo je veliko iznenađenje, baš nevjerojatno.

- Nemamo informacija da je bilo osoba lišenih slobode - zaključio je Nefić.

Gotovo dva sata proveli su igrači Hajduka još na stadionu na Grbavici nakon što je susret konačno otkazan prije nego što su ispraćeni do hotela u kojem su odsjeli. Uz veliku policijsku pratnju koja je zaustavila promet na baš svim cestovnim raskrižjima po Sarajevu 'bijeli' su u rekordnom vremenu autobusom stigli do hotela 'Hollywood' na Ilidži, a pritom nije bilo incidenata s navijačima.

Hajduk je i planirao prespavati u Sarajevu nakon utakmice i sutra se vratiti u grad pod Marjanom, ali ne pod ovakvim okolnostima.

Neugodno iznenađenje u režiji dijela navijača zateklo je 'bijele'. Praznih pogleda igrači su stajali isptred klupskog autobusa čekajući odlazak u hotel, strahujući za sudbine ljudi koji su došli na utakmicu, raspitivajući se o glasinama o ozlijeđenim navijačima. Među njima i onima koji su im prijetili ako zaigraju susret ako ih policija makne sa tribine i stadiona.

- Zbog sigurnosnih razloga susret je najprije bio odgođen, a onda je delegat kazao da se susret ne može igrati. Žao nam je što je došlo do ovoga, došli smo s namjerom da susret odigramo i uveličamo feštu Željezničara - kazao je glasnogovornik Hajduka Ante Bilić

IZ SARAJEVA:
FRANE VULAS, EDIN TUZLAK, FEĐA KRVAVAC /CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-10-06 20:46:50 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-10-07 16:04:55 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-10-07 10:02:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 40 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2011\/10\/07\/sport\/navijaci468.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob14-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob25-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob24-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob23-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob22-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob21-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob20-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob19-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob18-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob17-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob16-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob26-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob9-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob13-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob12-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob11-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob10-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob15-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob1-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob2-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob6-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob5-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob4-061011.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/10\/07\/sport\/nered\/navijaci_sukob3-061011.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x313"},{"size0":"700x468"},{"size0":"366x550"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x466"},{"size0":"366x550"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x467"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4144521 Threads: 3 Questions: 125235769 Slow queries: 54453 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3799321 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/torcidas-se-probudio-iz-kome-boli-se-nozevima-palili-bacali-u-miljacku-splicani-zadrzani-u-bolnici-ante-bilic-zao-nam-je-zbog-svega-foto-video-145068 [printLink] => /sport/hajduk/torcidas-se-probudio-iz-kome-boli-se-nozevima-palili-bacali-u-miljacku-splicani-zadrzani-u-bolnici-ante-bilic-zao-nam-je-zbog-svega-foto-video-145068?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 132789 [name] => NEREDIGRBAVICA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => neredigrbavica [link] => /tag/neredigrbavica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => TORCIDAŠ SE PROBUDIO IZ KOME Boli se noževima, palili, bacali u Miljacku, Splićani zadržani u bolnici!; Ante Bilić: Žao nam je zbog svega (FOTO, VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-01-43-23-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/10/07/sport/navijaci468.jpg [galleryCount] => 25 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/10/07/sport/navijaci468.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob14-061011.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob25-061011.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob24-061011.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob23-061011.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob22-061011.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob21-061011.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob20-061011.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob19-061011.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob18-061011.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob17-061011.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob16-061011.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob26-061011.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob9-061011.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob13-061011.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob12-061011.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob11-061011.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob10-061011.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob15-061011.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob1-061011.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob2-061011.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob6-061011.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob5-061011.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob4-061011.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/10/07/sport/nered/navijaci_sukob3-061011.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}



NAJNOVIJE

Navijač Hajduka, 28-godišnji M. B. iz Splita, koji je najteže stradao u sinoćnjim neredima u Sarajevu, jutros se probudio iz kome.

- On je noćas operiran, a sada je svjestan, komunikativan i  potpuno stabilan – kazala je glasnogovornica sarajevske bolnice Biljana Jandrić.

- Pacijent će ostati u bolnici. Imao je ozljedu glave i operativni zahvat. Radilo se o dosta kompliciranoj frakturi kostiju lubanje. Iskreno se nadamo da će sretno otići kući - kazala je.

Ostalih devet pacijenata još sinoć je pušteno iz bolnice.

U skupinu teže ozlijeđenih spadaju dvojica Zadrana J. K. (1990.) i N. Lj. (1981.), međutim, obojica su nakon liječničke pomoći i obrade pušteni na kućnu njegu.

- Kod dvojice Zadrana utvrđene su ozljede glave, međutim, obojica su kod prijama bili kontaktibilni, dakle pri svijesti. J. K je zadobio udarac u tjemeni dio glave, dok je N. Lj. imao hematom na glavi i ozlijeđeno lice, pa mu je napravljen CT snimak glave, a nalaz je posve u redu, liječnička preporuka je stavljanje hladnih obloga - kazala je glasnogovornica KC Koševo.

Inače, ukupno je primljeno deset osoba, od toga jedan iz Bjelovara, po dvojica iz Splita i Zadra, jedan iz Metkovića, i četvorica Sarajlija.

Nitko od najvijača Hajduka nije stradao u kamenovanju kojem su bili izloženi u Konjicu, po povratku u Split.

PSD, D. Ž.
RANIJE

Sramota u Sarajevu!

Prijateljski susret između Željezničara i Hajduka koji je trebao biti odigran na stadionu na Grbavici otkazan je zbog velikih navijačkih nereda na stadionu i izvan njega uoči susreta i mnogo ozlijeđenih navijača među kojima i onih vrlo teško.

Prema posljednjim sinoćnjim informacijama od glasnogovornice bolnice na Koševu Biljane Jandrić devet je osoba zaprimljeno na liječenje, među njima je šest državljana Hrvatske i trojica građana Sarajeva, no dvojica su navijača zaradila teže ozljede.

Radi se o dvojici Splićana te su obojica za razliku od ostalih zadržani u bolnici. Najteže je ozlijeđen Splićanin M.B. (rođen 1983. godine) koji je zbog ozljede glave i operiran, a prema dostupnim informacijama po svemu sudeći je u navijačkom obračunu dobio kamenom u glavu.

Prema zadnjim ponoćnim informacijama operacija je bila uspješna.

- Radilo se o kompliciranoj frakturi lubanje, ali liječnici kažu kako je operacija bila uspješna i kako je pacijent došao svijesti - kazala je glasnogovornica Biljana Jandrić.

Drugi navijač iz Splita I.S. (rođen 1987.) je doveden u bolnicu bez svijesti. CT glave nije pokazao ništa, a sam navijač se ubrzo po dolasku probudio.

Ipak zadržan je u bolnici na promatranju. Preostala četiri hospitalizirana navijača iz Hrvatske imala su uglavnom ozlijede u vidu posjekotina, a radi se o A.Č. iz Metkovića (rođen 1982. godine), J. K. (rođen 1990.) i LJ. N. (rođen 1981.) obojici iz Zadra te Z.S. (rođen 1979.) iz Bjelovara.

Među lakše ozlijeđenih navijačima su i jedan četrnaestogodfšnji navijač Željezničara koji je na stadionu zadobio ubodnu ranu nožem, a ozlijeđeni su i pojedini navijači Hajduka iz Čitluka, odnosno okoline tog mjesta.

Detonator nereda bila su događanja koja su se zbila sat i 45 minuta prije početka susreta koji je bio zakazan u 18.30 sati. Veća grupa navijača Hajduka uglavnom iz Hercegovine koji su prvi stigli na stadion, od njih dvjestotinjak koji su u to vrijeme bili na Grbavici, prešla je sa istočne na južnu tribinu stadiona i napala grupicu od četvero mlađih navijača Željezničara, Manijaka koji su u to vrijeme postavljali transparente i koreografiju za proslavu devedesetog rođendana svog kluba.

Navijači Željezničara su žestoko pretučeni, jedan i izboden nožem, a koreografija i transparenti uništeni. Pokušali su se mladići braniti i bakljama, ali bezuspješno. Ostalo je međutim potpuno nejasno kako se snagama osiguranja koji su bili na stadionu moglo dogoditi da navijači odu s jedne tribine na drugi i sukobe se.

Pogotovo što se od kada je susret najavljen znalo kako se navijači Hajduka u večini, pogotovo najviše oni iz Hercegovine, protive odigravanju susreta u Sarajevu zbog učestalih sukoba navijača hrvatskih i bošnjačkih klubova u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi.

Nakon što se pronijela vijest o napadu uslijedila je žestoka osveta navijača Željezničara. Napadani su na više mjesta u gradu navijači Hajduka koji su još pristizali na susret, u sukobima je korišteno razno oružje, topovski udari, baklje dok je najžešće bilo na Most kod Socijalnog, petstotinjak metara od stadiona.

Grupica navijača Hajduka koja je kombijem dolazila na susret je upala u zamku, jedan od navijača je od mnoštva iscipelaren, ležao je na tlu dok ga je mnoštvo gazilo, dok je drugi bačen u rijeku Miljacku!

Okružili su tada Manijaci i stadion, s kojem je policija krenula ispratiti navijače Hajduka kako bi se donekle sve primirilo i susret ipak odigrao. Navijači Hajduka tada su tražili razgovor s igračima 'bijelih' koji su se taman počeli zagrijavati i zatražili su od kapetan Srđana Andrića da se ako ih izbace sa stadiona susret ni ne odigra, odnosno da igrači napuste travnjak.

Policija je za to vrijem ostale navijače Hajduka koji su stizali iz Splita i ostatka Dalmacije zaustavila na Bradini, tridesetak kilometar od Sarajeva i nije ih puštala na susret kako sukob ne bi eskalirao. Policija je tada ispratila navijače Hajduka sa stadiona no nimalo jednostavno.

Nastala je velika tučnjava. policija je pendrecima uvodila red, dok su žestoko uzvraćali navijači Hajduka pa čak i upaljenim bakljama. Na koncu su ih nekako uspjeli izvesti sa stadiona i sprovesti izvan grada uz veliku policijsku pratnju.

Tek tada je ostale navijače Željezničara policija pustila na Grbavicu. Bilo je žestokih prosvjeda domaćih navijača protiv gostujućih, no u odnosu na ono što se prije toga dogodilo bila je to sitnica. Međutim susret nakon svega ipak nije odigran jer se situacija izvan stadiona teško primirivala uz mnogo uhićenih navijača. Nakon što je prvotno bio odgođen za 19 sati, u 19.20 sati delegat je susret definitivno otkazao.

- Žalimo zbog svega, ali ne možemo mi utjecati na događanja izvan stadiona - kazao je nakon susreta direktor Željezničara Dželaludin Muharemović.

Razočaranje ovim skandalom koji se kad-tad morao dogoditi nije krio sportski direktor Željezničara Bulend Biščević. Bivšem hajdukovcu to je trebala biti oproštajna utakmica, a na koncu je molio navijače obiju momčadi da se smire.

- Nažalost opet je primitivizam odnio pobjedu. Još iz ovih krajeva nije iščezao balkanski primitivizam. Tko zna kada će opet zaigrati Željezničar i Hajduk. Propusta je bilo, to je sigurno, nemoguće je da jedna grupa navijača probije osiguranje - žalio je Biščević.



Glasnogovornik MUP-a kantona Sarajevo Irfan Nefić govorio je tek o osmorici ozljeđenih.

- Šestorica su navijači, a dvoje ozlijeđenih su policajci od kojih jedan ima ozlijede koje se tretiraju težih ozljedama (nap.a. teška ozljeda ruke). Svi navijači Hajduka sigurno su napustili prostor kantona Sarajevo - naglasio je Nefić.

U obračunima navijača kamenjem, bocama, bakljama i drugim oružjem koji im se našao pri ruci bilo je i mnogo oštećene imovine.

- Prema dosadašnjim informacijama oštećeno je 14 vozila sa hrvatskim i bosanskohercegovačkim registracijskim oznakama - potvrdio je Nefić.

Bilo je i priča o zapaljenim vozilima, kombijima, ali je Nefić to negirao.

- Nemam tih informacija, 14 vozila je oštećeno - ponovio je.

Ipak najveće iznenađenje uslijedilo je na kraju. Nakon velikih nereda zbog čije je moguće daljnje eskalacije susret otkazan, mnoštva ozlijeđenih, logično je da ima i mnogo privedenih navijača. Uslijedilo je veliko iznenađenje, baš nevjerojatno.

- Nemamo informacija da je bilo osoba lišenih slobode - zaključio je Nefić.

Gotovo dva sata proveli su igrači Hajduka još na stadionu na Grbavici nakon što je susret konačno otkazan prije nego što su ispraćeni do hotela u kojem su odsjeli. Uz veliku policijsku pratnju koja je zaustavila promet na baš svim cestovnim raskrižjima po Sarajevu 'bijeli' su u rekordnom vremenu autobusom stigli do hotela 'Hollywood' na Ilidži, a pritom nije bilo incidenata s navijačima.

Hajduk je i planirao prespavati u Sarajevu nakon utakmice i sutra se vratiti u grad pod Marjanom, ali ne pod ovakvim okolnostima.

Neugodno iznenađenje u režiji dijela navijača zateklo je 'bijele'. Praznih pogleda igrači su stajali isptred klupskog autobusa čekajući odlazak u hotel, strahujući za sudbine ljudi koji su došli na utakmicu, raspitivajući se o glasinama o ozlijeđenim navijačima. Među njima i onima koji su im prijetili ako zaigraju susret ako ih policija makne sa tribine i stadiona.

- Zbog sigurnosnih razloga susret je najprije bio odgođen, a onda je delegat kazao da se susret ne može igrati. Žao nam je što je došlo do ovoga, došli smo s namjerom da susret odigramo i uveličamo feštu Željezničara - kazao je glasnogovornik Hajduka Ante Bilić

IZ SARAJEVA:
FRANE VULAS, EDIN TUZLAK, FEĐA KRVAVAC /CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

























[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/torcidas-se-probudio-iz-kome-boli-se-nozevima-palili-bacali-u-miljacku-splicani-zadrzani-u-bolnici-ante-bilic-zao-nam-je-zbog-svega-foto-video-145068 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c25521c6913d1656d8040e3a5d642b353ff1c781 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=TORCIDA%C5%A0+SE+PROBUDIO+IZ+KOME++Boli+se+no%C5%BEevima%2C+palili%2C+bacali+u+Miljacku%2C+Spli%C4%87ani+zadr%C5%BEani+u+bolnici%21%3B+Ante+Bili%C4%87%3A+%C5%BDao+nam+je+zbog+svega+%28FOTO%2C+VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Ftorcidas-se-probudio-iz-kome-boli-se-nozevima-palili-bacali-u-miljacku-splicani-zadrzani-u-bolnici-ante-bilic-zao-nam-je-zbog-svega-foto-video-145068 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Ftorcidas-se-probudio-iz-kome-boli-se-nozevima-palili-bacali-u-miljacku-splicani-zadrzani-u-bolnici-ante-bilic-zao-nam-je-zbog-svega-foto-video-145068 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

TORCIDAŠ SE PROBUDIO IZ KOME Boli se noževima, palili, bacali u Miljacku, Splićani zadržani u bolnici!; Ante Bilić: Žao nam je zbog svega (FOTO, VIDEO)

Piše PSD.
7. listopada 2011. - 12:02
RANIJE

Sramota u Sarajevu!
Prema posljednjim sinoćnjim informacijama od glasnogovornice bolnice na Koševu Biljane Jandrić devet je osoba zaprimljeno na liječenje, među njima je šest državljana Hrvatske i trojica građana Sarajeva, no dvojica su navijača zaradila teže ozljede.


#NEREDIGRBAVICA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 03:43