StoryEditorOCM
HajdukGOST KOMENTATOR

Tomislav Erceg: Treba maknuti taj grč koji još postoji, da se momčad opusti i da cijelu utakmicu igra kao poslije 2:0

Piše Toni Bilić
3. prosinca 2023. - 09:10

Zaslužena pobjeda Hajduka, dobro je dok nastavlja gurati ovako. „Bijeli“ su se od 65. minute, nakon gola za 2:0, sasvim opustili i dominirali, stvorili su dosta prilika i rezultat je mogao biti i puno veći od konačnih 3:0. Volio bih Hajduka vidjeti takvog od početka utakmice, i kod 0:0. Jer, do tih zadnjih 25 minuta protiv Gorice „bijeli“ su dosta bili u grču.

Naravno, napredak u posljednjih nekoliko tjedana je vidljiv, Hajduk se digao i nanizao je čak šest prvenstvenih pobjeda. Nakon teške pobjede 1:0 protiv Rudeša početkom studenog, rekao sam da neće biti dobro ako se Hajduk ne probudi, a onda su uslijedile još četiri pobjede i napredak je očit. Međutim, treba maknuti taj grč koji još postoji, da se momčad opusti i da cijelu utakmicu igra kao poslije 2:0 protiv Gorice.

Drago mi je zbog Žapera, gol ga je nagradio za veliki posao kojeg odrađuje i on je veliko Hajdukovo pojačanje. Pukštas i Sigur su budućnost, normalno je da će biti oscilacija jer su mladi igrači. Oni koji su ušli s klupe su donijeli nešto, što prije nije bio slučaj. Kalik je ušao pa asistirao Sahitiju za gol, Odjidja možda nema snage za cijelu utakmicu, ali u tih 25 minuta što je igrao vidjelo se da ima kvalitetu. Livaja se diže, sudjeluje kod svakog gola, i asistirao je za prvi. Igra svih 90 minuta, ne izlazi ni kod 3:0. Može on još bolje, ali nedvojbeno se diže.

Hajduk sada samo treba nastaviti polako, bez prevelike euforije. Dobiti Lokomotivu u sljedećem kolu, pa onda ne izgubiti u Maksimiru. Svaka sljedeća utakmica je najbitnija. „Bijelima“ sve ide u prilog, i remi Osijeka i Rijeke. No, ako je Hajduk pravi, ne treba se bojati nikoga, ni sudaca ni bilo koga drugog - zaključio je bivši igrač Hajduka Tomislav Erceg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:36