stdClass Object ( [id] => 123327 [title] => Svitu, ajmo pomoć Budi!; Sapunar: Odmaram, zašto zovete u nedjelju? [alias] => svitu-ajmo-pomoc-budi-sapunar-odmaram-zasto-zovete-u-nedjelju [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Znao sam da će biti reagiranja na moj intervju s Ivanom Budinčevićem, vratarom šampionskog Hajduka iz 1979. godine, u subotu objavljenom u prilogu Slobodne Dalmacije Spektar.

Zato jer je već iz naslova – “Svi su me zaboravili, a ja skoro gladujem” – jasno da se radi o neobičnoj i tužnoj priči jednog bivšeg nogometaša, onda velikog Hajduka, koji živi u velikom siromaštvu. Ali, nisam vjerovao da će me od ranog subotnjeg jutra, pa evo do nedjeljnog popodneva sa svih strana obasipati porukama i pozivima u kojima svi, ali baš svi žele isto: pomoći Ivanu Budinčeviću!

Suze Peše Lovrića

 Ivan Budinčević - njegova tužna priča dirnula je
 hajdučki puk
U subotu rano ujutro prvi me nazvao dugogodišnji član Uprave Hajduka Petar Pešo Lovrić, kazao mi je da je zaplakao čitajući razgovor s Budinčevićem, tražio je Budin telefonski broj i već tad je krenuo u akciju:

- Zva san jednog svog prijatelja iz Subotice, on će u moje ime odnit Budi moju malu financijsku pomoć, a kako se on bavi stolarijon, a pročita san da je Budo po zanimanju stolar, molija san ga ako mu more pomoć nać kakvi posal. Obeća je da oće... S tin da ništo moran reć, bez da ikoga napadan: u ono vrime ne bi se ni slučajno moglo dogodit da niki bivši igrač Hajduka gladuje!

A danas se zna dogodit i to da umre stari igrač Hajduka, a da se u klubu i ne zna da je umra! Svitu, pomozimo Budi! Molin vas učinimo to! E, da, ne smin zaboravit reć i ovo: ako ikako moš napiši da ja, koji san od mladosti vezan uz Hajduka, koji san puno godina bija član Uprave, svome Hajduku čestitan stoti rođendan. I sad mi dođu suze na oči kad se sitin kako je Hajduk veliki klub bija...

Zvali su nakon Peše Lovrića i Vinko Bajrović Capo, koji je rekao da će i veterani košarkaša Splita pomoći ako krene organizirana akcija prikupljanja pomoći za Budinčevića, a posebno je dirljivo govorio stari torcidaš Ivan Balint, čovjek koji se s Budinčevićem družio u vrijeme dok je Budo branio za “bijele”:

- Plačen radi Bude, ja san od ranog jutra zva mali milijun brojeva želeći organizirat prikupljanje novaca za Budu. Ali, ima bit da još svi spavaju. Budo je bija veliki čovik, on, Damir Maričić, Nenad Šalov i ja često smo bili skupa. Najčešće bi išli u disko klub Arkada. Budo je bija veliki kavalir, ko zna koliko puta mi je platija ručak u restoranu Zagreb, zna mi je i robu kupovat.

Milo Nižetić, koji je skupa s Budinčevićem bio vratar u Hajduku, a danas je poznati nogometni trenmer, pitao me je znam li je li možda otvoren žiro-račun na koji se uplaćuje novac za Budu, to isto tražili su i brojni, meni nepoznati, navijači i prijatelji Hajduka koji su željeli uplatiti “koju kunu” pomoći Hajdukovu vrataru.

Jedna kava za Ivana

Dirljivo je bilo slušati tajnika veterana “bijelih” Antu Ivkovića Zonzija, čovjeka kojega je zaista potresla ispovijed Ivana Budinčevića:

- Osta san zatečen s dva zadnja intervjua u Spektru: najprije me potresa razgovor s Aleksandrom Kozlinom, nekada velikim igračem Hajduka i nadasve dobrin čovikon, a skroz me dotuka intervju s Ivanon Budinčevićen! Osta san šokiran, odma ću obavjestit Organizacijski odbor proslave stotog rođendana Hajduka, reću sve i čelnicima kluba, a posebnu akciju organiziraćemo i mi veterani Hajduka. Budi se mora pomoć i gotovo!

Otkad se intervju s Budinčevićem pojavio na portalu Slobodne Dalmacije, zvali su hajdukovci iz Züricha, Düsseldorfa, Vinkovaca, Umaga, Konavala, Zmijavaca... Mole da se apelira na čelnike Hajduka da klub službeno pokrene akciju sakupljanja novca za Ivana Budinčevića, da se objavi na koji način navijači “bijelih” mogu pomoći svome vrataru iz šampionskih dana, a da će se tisuće njih sigurno odazvati akciji. Zvonko Olujić, podrijetlom Lovrećanin, koji je odavno u Njemačkoj, kazao je:

- Neka se svi mi odreknemo po jedne crne kave u veljači, neka svatko od nas onoliko koliko mjesečno potroši za kavu odvoji za Budinčevića, eto pomoći dragome vrataru Hajduka, a nitko od nas to ni osjetiti neće...

Jučer oko podneva zvao sam Budinčevića, kad sam mu ispričao kako su mnogi, mnogi kojima srce tuče za Hajduka, od bivših igrača i članova Uprave do brojnih torcidaša, reagirali želeći mu pomoći, izustio je samo jednu rečenicu:

- Hvala vam dobri ljudi!

Time je zaista sve rekao. Baš sve!

milorad bibić mosor

Sapunar: Odmaram, zašto zovete u nedjelju?

Pokušali smo i od službenog Hajduka dobiti izjavo o navijačkoj akciji pomoći Ivanu Budinčeviću. Trebao je to biti ugodan novinarski zadatak, ne odveć kompliciran niti za čelnike Hajduka, ali... Ni na jednostavna pitanja nije lako dobiti odgovor.

Kao da smo od v.d. predsjednika uprave Josipa Grbića i predsjednika Nadzornog odbora Petroslava Sapunara tražili smjernice do “svetog grala”...

- Ne znam. Nisam vidio o čemu se radi. Nazovite kasnije - kazao je Grbić. Sapunar je bio zanimljiviji.

- To nije moja ingerencija - prvo je rekao.

Pitali smo i generalno, o opciji da Hajduk ustanovi sustav socijalne pomoći starim i financijski ugroženim igračima. Nije Budinčević jedini. A to bi trebalo zanimati i ljude iz NO-a. Riječ je o strateškom potezu. Ali...

- Što me zovete u nedjelju, imam valjda pravo na odmor. I zašto pišete tako sramotno o Hajduku. Da je stanje loše - pitao nas je Sapunar sa željom da nas što prije skine sa... slušalice.

Nije bio za konstruktivan razgovor. Ipak, nedjelja je. Više nismo imali priliku za pitanje.

O “slučaju Budinčević” najkonkretniji nam je odgovor dao Ivan Kraljević iz odbora za proslavu 100. rođendana.

- Bivšim smo igračima poslali pozivnice s naznakom da potvrde dolazak. Ako se netko od njih javi i kaže kako ima financijske poteškoće oko dolaska, pronaći ćemo rješenje - kazao nam je Kraljević.

P. Smolčić

NAVIJAČ POKRENUO JE INICIJATIVU DA SE IVANA BUDINČEVIĆA POZOVE NA PROSLAVU STOTOG ROĐENDANA HAJDUKA

Ivan Balint: Suze su mi potekle...

Istaknuti navijač Hajduka, 53-godišnji Ivan Balint, koji je 2001. godine gostovao i u TV-emisiji “Latinica”, javio nam se potresen životnom pričom Ivana Budinčevića.

- Teško sam proživio subotnji dan, nakon što sam pročitao tekst o Budinčeviću. Suze su mi išle dok sam čitao, tresao sam se od emocija. Nisam mogao ni dobro spavati. Odlučio sam pokrenuti inicijativu da se Budinčevića pozove u Split na proslavu stotog rođendanan Hajduka 13. veljače, apeliram na predsjednika Nadzornog odbora Sapunara i predsjednika Grbića da mu plate put do Splita. Moja ekipa i ja već smo mu osigurali smještaj, a skupit ćemo i nešto novca da mu pomognemo - rekao nam je Balint.

Balint je s “bijelima” prošao sva gostovanja u bivšoj državi, kaže kako “nikome ne priznaje da je veći navijač Hajduka od njega”. Kaže kako će se s Budinčevićem čuti danas, nakon što vidi reakciju čelnika Hajduka u vezi pomoći bivšemu vrataru splitskoga kluba.

- Došao sam do njegova broja telefona, nazvat ću ga danas popodne. Družio sam se s njime kada je igrao tu, upoznali smo se jer sam ja bio na svakome treningu Hajduka, a i na gostovanjima sam bio redovit. Na manjim gostovanjima, gdje bi iz Splita došlo samo nekoliko navijača, igrači bi nam kupili kartu, primili nas u hotelsku sobu da se malo odmorimo. Po Splitu smo se spontano družili, izlazili u disco klub Arkada. Budinčević je veliki čovik srcem i dušom, puno puta nas je častio jelom i pićem.

Balint poziva sve koji mogu da pomognu Budinčeviću.

- Apeliram na njegove bivše suigrače, od kojih su neki u inozemstvu i dobro zarađuju, poput Bore Primorca koji je pomoćni trener u Arsenalu, da pomognu Budinčeviću. Pozivam i sve ostale, svih koji mogu da pomognu. Ne sumnjam da će se ljudi odazvati u velikome broju, Torcida je i za liječenje pokojnoga Mićuna Jovanića vrlo brzo skupila novac. Nažalost, bilo je kasno, bolest je već bila uzela maha... - govori Balint ne sumnjajući u veliko srce Hajdukova puka, kako bivših igrača tako i navijača.

Toni BILIĆ

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BROJNA SU REAGIRANJA NA INTERVJU S IVANOM BUDINČEVIĆEM BUDOM OBJAVLJENIM U SUBOTNJEM PRILOGU SLOBODNE DALMACIJE SPEKTAR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-01-30 18:38:35 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-01-31 17:32:37 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-01-31 11:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 13823 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/01/30/sport/bud00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14790150 Threads: 4 Questions: 3130977032 Slow queries: 6968732 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234584927 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/svitu-ajmo-pomoc-budi-sapunar-odmaram-zasto-zovete-u-nedjelju-123327 [printLink] => /sport/hajduk/svitu-ajmo-pomoc-budi-sapunar-odmaram-zasto-zovete-u-nedjelju-123327?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 113124 [name] => IvanBudinčević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivanbudincevic [link] => /tag/ivanbudincevic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BROJNA SU REAGIRANJA NA INTERVJU S IVANOM BUDINČEVIĆEM BUDOM OBJAVLJENIM U SUBOTNJEM PRILOGU SLOBODNE DALMACIJE SPEKTAR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Svitu, ajmo pomoć Budi!; Sapunar: Odmaram, zašto zovete u nedjelju? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-10-13-33-25-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/01/30/sport/bud00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/01/30/sport/bud00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Znao sam da će biti reagiranja na moj intervju s Ivanom Budinčevićem, vratarom šampionskog Hajduka iz 1979. godine, u subotu objavljenom u prilogu Slobodne Dalmacije Spektar.

Zato jer je već iz naslova – “Svi su me zaboravili, a ja skoro gladujem” – jasno da se radi o neobičnoj i tužnoj priči jednog bivšeg nogometaša, onda velikog Hajduka, koji živi u velikom siromaštvu. Ali, nisam vjerovao da će me od ranog subotnjeg jutra, pa evo do nedjeljnog popodneva sa svih strana obasipati porukama i pozivima u kojima svi, ali baš svi žele isto: pomoći Ivanu Budinčeviću!

Suze Peše Lovrića

 Ivan Budinčević - njegova tužna priča dirnula je
 hajdučki puk
U subotu rano ujutro prvi me nazvao dugogodišnji član Uprave Hajduka Petar Pešo Lovrić, kazao mi je da je zaplakao čitajući razgovor s Budinčevićem, tražio je Budin telefonski broj i već tad je krenuo u akciju:

- Zva san jednog svog prijatelja iz Subotice, on će u moje ime odnit Budi moju malu financijsku pomoć, a kako se on bavi stolarijon, a pročita san da je Budo po zanimanju stolar, molija san ga ako mu more pomoć nać kakvi posal. Obeća je da oće... S tin da ništo moran reć, bez da ikoga napadan: u ono vrime ne bi se ni slučajno moglo dogodit da niki bivši igrač Hajduka gladuje!

A danas se zna dogodit i to da umre stari igrač Hajduka, a da se u klubu i ne zna da je umra! Svitu, pomozimo Budi! Molin vas učinimo to! E, da, ne smin zaboravit reć i ovo: ako ikako moš napiši da ja, koji san od mladosti vezan uz Hajduka, koji san puno godina bija član Uprave, svome Hajduku čestitan stoti rođendan. I sad mi dođu suze na oči kad se sitin kako je Hajduk veliki klub bija...

Zvali su nakon Peše Lovrića i Vinko Bajrović Capo, koji je rekao da će i veterani košarkaša Splita pomoći ako krene organizirana akcija prikupljanja pomoći za Budinčevića, a posebno je dirljivo govorio stari torcidaš Ivan Balint, čovjek koji se s Budinčevićem družio u vrijeme dok je Budo branio za “bijele”:

- Plačen radi Bude, ja san od ranog jutra zva mali milijun brojeva želeći organizirat prikupljanje novaca za Budu. Ali, ima bit da još svi spavaju. Budo je bija veliki čovik, on, Damir Maričić, Nenad Šalov i ja često smo bili skupa. Najčešće bi išli u disko klub Arkada. Budo je bija veliki kavalir, ko zna koliko puta mi je platija ručak u restoranu Zagreb, zna mi je i robu kupovat.

Milo Nižetić, koji je skupa s Budinčevićem bio vratar u Hajduku, a danas je poznati nogometni trenmer, pitao me je znam li je li možda otvoren žiro-račun na koji se uplaćuje novac za Budu, to isto tražili su i brojni, meni nepoznati, navijači i prijatelji Hajduka koji su željeli uplatiti “koju kunu” pomoći Hajdukovu vrataru.

Jedna kava za Ivana

Dirljivo je bilo slušati tajnika veterana “bijelih” Antu Ivkovića Zonzija, čovjeka kojega je zaista potresla ispovijed Ivana Budinčevića:

- Osta san zatečen s dva zadnja intervjua u Spektru: najprije me potresa razgovor s Aleksandrom Kozlinom, nekada velikim igračem Hajduka i nadasve dobrin čovikon, a skroz me dotuka intervju s Ivanon Budinčevićen! Osta san šokiran, odma ću obavjestit Organizacijski odbor proslave stotog rođendana Hajduka, reću sve i čelnicima kluba, a posebnu akciju organiziraćemo i mi veterani Hajduka. Budi se mora pomoć i gotovo!

Otkad se intervju s Budinčevićem pojavio na portalu Slobodne Dalmacije, zvali su hajdukovci iz Züricha, Düsseldorfa, Vinkovaca, Umaga, Konavala, Zmijavaca... Mole da se apelira na čelnike Hajduka da klub službeno pokrene akciju sakupljanja novca za Ivana Budinčevića, da se objavi na koji način navijači “bijelih” mogu pomoći svome vrataru iz šampionskih dana, a da će se tisuće njih sigurno odazvati akciji. Zvonko Olujić, podrijetlom Lovrećanin, koji je odavno u Njemačkoj, kazao je:

- Neka se svi mi odreknemo po jedne crne kave u veljači, neka svatko od nas onoliko koliko mjesečno potroši za kavu odvoji za Budinčevića, eto pomoći dragome vrataru Hajduka, a nitko od nas to ni osjetiti neće...

Jučer oko podneva zvao sam Budinčevića, kad sam mu ispričao kako su mnogi, mnogi kojima srce tuče za Hajduka, od bivših igrača i članova Uprave do brojnih torcidaša, reagirali želeći mu pomoći, izustio je samo jednu rečenicu:

- Hvala vam dobri ljudi!

Time je zaista sve rekao. Baš sve!

milorad bibić mosor

Sapunar: Odmaram, zašto zovete u nedjelju?

Pokušali smo i od službenog Hajduka dobiti izjavo o navijačkoj akciji pomoći Ivanu Budinčeviću. Trebao je to biti ugodan novinarski zadatak, ne odveć kompliciran niti za čelnike Hajduka, ali... Ni na jednostavna pitanja nije lako dobiti odgovor.

Kao da smo od v.d. predsjednika uprave Josipa Grbića i predsjednika Nadzornog odbora Petroslava Sapunara tražili smjernice do “svetog grala”...

- Ne znam. Nisam vidio o čemu se radi. Nazovite kasnije - kazao je Grbić. Sapunar je bio zanimljiviji.

- To nije moja ingerencija - prvo je rekao.

Pitali smo i generalno, o opciji da Hajduk ustanovi sustav socijalne pomoći starim i financijski ugroženim igračima. Nije Budinčević jedini. A to bi trebalo zanimati i ljude iz NO-a. Riječ je o strateškom potezu. Ali...

- Što me zovete u nedjelju, imam valjda pravo na odmor. I zašto pišete tako sramotno o Hajduku. Da je stanje loše - pitao nas je Sapunar sa željom da nas što prije skine sa... slušalice.

Nije bio za konstruktivan razgovor. Ipak, nedjelja je. Više nismo imali priliku za pitanje.

O “slučaju Budinčević” najkonkretniji nam je odgovor dao Ivan Kraljević iz odbora za proslavu 100. rođendana.

- Bivšim smo igračima poslali pozivnice s naznakom da potvrde dolazak. Ako se netko od njih javi i kaže kako ima financijske poteškoće oko dolaska, pronaći ćemo rješenje - kazao nam je Kraljević.

P. Smolčić

NAVIJAČ POKRENUO JE INICIJATIVU DA SE IVANA BUDINČEVIĆA POZOVE NA PROSLAVU STOTOG ROĐENDANA HAJDUKA

Ivan Balint: Suze su mi potekle...

Istaknuti navijač Hajduka, 53-godišnji Ivan Balint, koji je 2001. godine gostovao i u TV-emisiji “Latinica”, javio nam se potresen životnom pričom Ivana Budinčevića.

- Teško sam proživio subotnji dan, nakon što sam pročitao tekst o Budinčeviću. Suze su mi išle dok sam čitao, tresao sam se od emocija. Nisam mogao ni dobro spavati. Odlučio sam pokrenuti inicijativu da se Budinčevića pozove u Split na proslavu stotog rođendanan Hajduka 13. veljače, apeliram na predsjednika Nadzornog odbora Sapunara i predsjednika Grbića da mu plate put do Splita. Moja ekipa i ja već smo mu osigurali smještaj, a skupit ćemo i nešto novca da mu pomognemo - rekao nam je Balint.

Balint je s “bijelima” prošao sva gostovanja u bivšoj državi, kaže kako “nikome ne priznaje da je veći navijač Hajduka od njega”. Kaže kako će se s Budinčevićem čuti danas, nakon što vidi reakciju čelnika Hajduka u vezi pomoći bivšemu vrataru splitskoga kluba.

- Došao sam do njegova broja telefona, nazvat ću ga danas popodne. Družio sam se s njime kada je igrao tu, upoznali smo se jer sam ja bio na svakome treningu Hajduka, a i na gostovanjima sam bio redovit. Na manjim gostovanjima, gdje bi iz Splita došlo samo nekoliko navijača, igrači bi nam kupili kartu, primili nas u hotelsku sobu da se malo odmorimo. Po Splitu smo se spontano družili, izlazili u disco klub Arkada. Budinčević je veliki čovik srcem i dušom, puno puta nas je častio jelom i pićem.

Balint poziva sve koji mogu da pomognu Budinčeviću.

- Apeliram na njegove bivše suigrače, od kojih su neki u inozemstvu i dobro zarađuju, poput Bore Primorca koji je pomoćni trener u Arsenalu, da pomognu Budinčeviću. Pozivam i sve ostale, svih koji mogu da pomognu. Ne sumnjam da će se ljudi odazvati u velikome broju, Torcida je i za liječenje pokojnoga Mićuna Jovanića vrlo brzo skupila novac. Nažalost, bilo je kasno, bolest je već bila uzela maha... - govori Balint ne sumnjajući u veliko srce Hajdukova puka, kako bivših igrača tako i navijača.

Toni BILIĆ

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/svitu-ajmo-pomoc-budi-sapunar-odmaram-zasto-zovete-u-nedjelju-123327 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=324650d41ce22ef687512d23ec78e51ffdc048d7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Svitu%2C+ajmo+pomo%C4%87+Budi%21%3B+Sapunar%3A+Odmaram%2C+za%C5%A1to+zovete+u+nedjelju%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsvitu-ajmo-pomoc-budi-sapunar-odmaram-zasto-zovete-u-nedjelju-123327 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsvitu-ajmo-pomoc-budi-sapunar-odmaram-zasto-zovete-u-nedjelju-123327 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BROJNA SU REAGIRANJA NA INTERVJU S IVANOM BUDINČEVIĆEM BUDOM OBJAVLJENIM U SUBOTNJEM PRILOGU SLOBODNE DALMACIJE SPEKTAR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukBROJNA SU REAGIRANJA NA INTERVJU S IVANOM BUDINČEVIĆEM BUDOM OBJAVLJENIM U SUBOTNJEM PRILOGU SLOBODNE DALMACIJE SPEKTAR

Svitu, ajmo pomoć Budi!; Sapunar: Odmaram, zašto zovete u nedjelju?

Piše PSD.
31. siječnja 2011. - 12:01

Znao sam da će biti reagiranja na moj intervju s Ivanom Budinčevićem, vratarom šampionskog Hajduka iz 1979. godine, u subotu objavljenom u prilogu Slobodne Dalmacije Spektar.

Zato jer je već iz naslova – “Svi su me zaboravili, a ja skoro gladujem” – jasno da se radi o neobičnoj i tužnoj priči jednog bivšeg nogometaša, onda velikog Hajduka, koji živi u velikom siromaštvu. Ali, nisam vjerovao da će me od ranog subotnjeg jutra, pa evo do nedjeljnog popodneva sa svih strana obasipati porukama i pozivima u kojima svi, ali baš svi žele isto: pomoći Ivanu Budinčeviću!

Suze Peše Lovrića

 Ivan Budinčević - njegova tužna priča dirnula je
 hajdučki puk
U subotu rano ujutro prvi me nazvao dug...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 15:33