stdClass Object ( [id] => 103596 [title] => Svaguša: Odlaskom luksuza po imenu Cernat, svi drugi ostaju [alias] => svagusa-odlaskom-luksuza-po-imenu-cernat-svi-drugi-ostaju [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Zadnje vijesti: Napustio Pohorje!

Florin Cernat napustio je pripreme hajdukovaca u Sloveniji i otputovao u Tursku. U iduća dva dana trebao bi dogovoriti detalje oko nastavka karijere u momčadi punog naziva Kardemir Demir Çelik Karabükspor. U toj je momčadi već Vjekoslav Tomić.

Ode Florin, došao je Krešo. Brojno stanje na Pohorju je isto, "bijelima" se u nedjelju popodne priključio Krešo Ljubičić i popunio vezni red. 

‘Zar ne bi svi profitirali da Cernatovih 460.000 eura godišnje rasporedimo po plaćama igrača koji doista imaju minimalne ugovore’, upitao se predsjednik Hajduka

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša stigao je u blic-posjet momčadi i stručnom stožeru na pripremama u Sloveniji. Zaletio se na jedan dan, da ih usred tekućih poslova, obveza i zadataka obiđe i uvjeri se da se vježbanje na Pohorju obavlja u skladu sa zacrtanim šampionskim ambicijama u svečarskoj godini 100. obljetnice.

Došao je i da na licu mjesta vidi Florina Cernata koji je dobio ponudu iz Turske, a Hajduk ga je voljan pustiti ako bi Cernatov novi klub preuzeo obveze iz ugovora koji, nije novost, tišti “bijele”.

- Odluka je na Cernatu, ali su uvjeti dobri. Ni ne znam o kojem se klubu radi, to ide preko Mikija Rapaića i mi bismo pristali da nam ode Cernat. Oslobodili bismo se 460.000 eura godišnjih davanja Cernatu u iduće dvije godine, znači skoro milijun eura bismo skinuli bremena. U tom slučaju imali bismo momčad koja sa svojih 28 igrača godišnje košta 2,2 milijuna eura i to bi bilo super. Mogli bismo reći da smo odvalili veliki posao i stavili troškove momčadi u podnošljive gabarite - kazao je Svaguša.

Podsjetio nas je.

- Kad se samo sjetim kakve smo sve ugovore zatekli kad smo preuzeli klub prije nešto manje od godinu dana. Mogu reći da smo obavili posao iznad očekivanja. Srezali smo kadar u podnošljive okvire, stvorili poštenu hijerarhiju ugovora. Bilo je tu dosta nelogičnosti što smo zatekli, da ne otvaram neku novu priču, nemojte to ni pisati, ali kakve je bilo logike u tome da jedan Ibričić ima 120.000 eura. a Aračić 110.000 eura?!

- S druge strane nekim igračima, a poznato je koji su to, napuhale su se cifre preko svake mjere. Sad smo pri samom kraju da sve dovedemo u red, u normalu. Šerić bi svoj odnos s Hajdukom trebao razriješiti u ponedjeljak, ostao je onda još samo Aračić. Mi mu kažemo da nađe novi klub, da ode bilo gdje, on kalkulira...

- Nisu to laki pregovori, otegli su se sa svima, ali sad je i to sve skupa na samom kraju. Vejić i Marijan Buljat su priključeni natrag prvoj momčadi, a u Hajduku više ne stanuju Jertec, Smoje, Rodić, Pelaić, Tomić, Rubil, Skoko...Iz ovih ili onih razloga, ali su stanjili Hajdukova davanja.

Hoće li Cernat pristati otići, pitali smo Svagušu, prije nego što se zaputio natrag prema Splitu?

- A što ne bi? Ta je ponuda dobra, a nama omogućuje da odmah uzviknemo: više nikoga nećemo prodati! Kad bismo to riješili, svi ostali ostaju! Ne bismo prodali ni Ibričića, ni Strinića, nikoga. Sačuvali bismo momčad da još više podržimo naše velike ambicije.

Bilo je, ipak, priča o prodaji.

- Da, ali ako odlaskom Cernata zatvorimo momčad na trošku od 2,2 milijuna eura godišnje, onda smo mirni do Nove godine. A to je cijela jesenska sezona u kojoj je čak 18 kola, dakle ova liga se igra tako da se puno više utakmica igra u prvom dijelu nego na proljeće. I o tome treba voditi računa - kaže Svaguša.

Ali, Cernat je dobar igrač, nesvakidašnji razigravač, branimo Florina.

Sharbiniji će se već dokazati

- Nije sporno, ali je u poziciji da nam predstavlja luksuz. Stoga nemamo ništa protiv da ode, ako tako procijeni. Uostalom, zar ne bismo profitirali da njegovih 460.000 eura podijelimo na način da pojačamo doista minimalne ugovore koje imaju naši važni igrači kao što su Strinić, Maloča, Oremuš...?

Spremni ste uzviknuti nema prodaje, a koliko je to ozbiljno čak dva mjeseca prije kraja prijelaznog roka?

 - Svi bi ostali, jer ne mislimo oslabiti momčad, čekaju nas ozbiljni zadaci. Prije svega utrka za titulom prvaka, a kad bismo imali malo sreće na europskoj sceni... U teškom smo položaju kao nenositelji, dva kruga nas dijele do plasmana u Europsku ligu i moramo biti realni, ali intrigira činjenica da bi plasman u skupinu Europske lige donio klubu i do 40 milijuna kuna. To bi bio posao.

Vaše akvizicije s početka mandata, braća Sharbini, ostali su nedorečeni, tek se moraju dokazati?

 - To je točno, ali mislim da će pokazati svoju vrijednost ove sezone, Anas je reprezentativni potencijal i očekujem da se tako i nametne. Ne vjerujem da bismo na njemu mogli izgubiti, sigurno ćemo kad-tad vratiti ne samo uloženo (cca 18 milijuna kuna op. a.) nego još i zaraditi. Isto tako ne bi imalo smisla odreći se Ibričića za neku sumu koja ne bi bila opipljiva u klupskoj blagajni. Neka ostane.

Omladinska škola?

- Svim trenerima osim šefu škole Vučeviću istječu ugovori 30. lipnja i moramo sa svima razgovarati već ovog tjedna. Ugovori moraju biti niži, a stimulativni, temeljeni na uspjesima u razvoju mladih igrača.

Marka Livaju se sve manje spominje?

 - Mi smo ga prijavili HNS-u da nije htio s nama potpisati ponuđeni mu profesionalni ugovor. On očito namjerava ići u Inter, ali mi ćemo se boriti svim raspoloživim sredstvima i paragrafima koji nam daju za pravo da ga zaustavimo. On je očito zakasnio s preseljenjem obitelji u Italiju, oni mogu biti nezaposleni, ali što kaže podatak o prebivalištu?!

Pa, u Kaštelima su, ili su bili do jučer i nema tih nenogometnih razloga koji bi mu kod nogometnih foruma opravdali transfer u inozemstvo. Pravnik HNS-a Vlado Iveta dao nam je službeno tumačenje o svemu tome i propisi su na našoj strani.

Ni Marko Grčić nije potpisao, on smjera u Dinamo 1. srpnja?

- Čujte, na pregovorima on je nama postavljao uvjete. Malo nelogično, zar ne? S Tomičićem smo se dogovorili, a s Grčićem nismo ili još nismo, pričekajmo. Žao mi je što svima nisu nuđeni stipendijski ugovori, s malo rizika sve bismo pokrili i izbjegli probleme. Bolje ih je bilo sve zadržati za sitan novac, zar ne? Uskratiti im produžetak stipendijskog ugovora nije bila dobra strategija, to sam već govorio.

 Fali Mario Tičinović na pripremama?

- Šteta, vjerujem da ima prostora i razuma da se i taj čvor rasplete na obostrano zadovoljstvo.

Fali i glavni sponzor?

- Nije ga lako pronaći. Kao što nam nije lako ni naplatiti sve ugovorne obveze sponzora koje stoje na papiru, a novac nam ne stiže. Vremena su posebna, nije jednostavno.

Djelujete zadovoljno?

 - Jer mogu ustvrditi mirne duše: još poneki detalj i uprava je glavninu posla odradila! Sad čekamo dobre rezultate. 

Kud god zađeš, Ćiru nađeš

Kad je Svaguša došao na “vježbalište” zatekao je za nas već standardnu situaciju. Pred vratima su odmah Kinezi i njihov Ćiro. Sve i da nećeš, u njih bubneš. Na donjem terenu, pod nogama trenira nevažna nam Crvena zvezda, a dolje duboko, na trećoj kaskadi - Hajduk.

- Gdje su naši, ne vidim ih - zapitao se Svaguša? Onda smo mu objasnili da se Hajduk i skrio od pogleda, da nije baš tako jednostavno doći do igrališta.

- Znate kako smo to nazvali, skriveni laboratorij Stanka Poklepovića!

- Dobar je moj Špaco, jel’ tako - nasmijao se Svaguša.

Onda je Svaguši prišao Ćiro, komplimentirao mu kako sjajnu mladu momčad ima, eto u to i Špace iz svoga “laboratorija”, ćakule, u nedostatku foto-reportera i novinari su slikavali...

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => ‘Zar ne bi svi profitirali da Cernatovih 460.000 eura godišnje rasporedimo po plaćama igrača koji doista imaju minimalne ugovore’, upitao se predsjednik Hajduka [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => prvi čovjek hajdukove uprave jasno se postavio prema najavi transferiranja rumunjskog nogometaša [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-06-26 21:57:49 [created_by] => 30 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-06-27 17:22:53 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-06-27 15:21:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 11874 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/06/27/Sport/CER11.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "468x329" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7864913 Threads: 2 Questions: 1644831041 Slow queries: 4889759 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111620310 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/svagusa-odlaskom-luksuza-po-imenu-cernat-svi-drugi-ostaju-103596 [printLink] => /sport/hajduk/svagusa-odlaskom-luksuza-po-imenu-cernat-svi-drugi-ostaju-103596?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 217384 [name] => florincernat [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => florincernat [link] => /tag/florincernat ) [1] => stdClass Object ( [id] => 221979 [name] => joškosvaguša [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => joskosvagusa [link] => /tag/joskosvagusa ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => ‘Zar ne bi svi profitirali da Cernatovih 460.000 eura godišnje rasporedimo po plaćama igrača koji doista imaju minimalne ugovore’, upitao se predsjednik Hajduka [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => prvi čovjek hajdukove uprave jasno se postavio prema najavi transferiranja rumunjskog nogometaša [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Svaguša: Odlaskom luksuza po imenu Cernat, svi drugi ostaju [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-08-32-31-30 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/06/27/Sport/CER11.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/06/27/Sport/CER11.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Zadnje vijesti: Napustio Pohorje!

Florin Cernat napustio je pripreme hajdukovaca u Sloveniji i otputovao u Tursku. U iduća dva dana trebao bi dogovoriti detalje oko nastavka karijere u momčadi punog naziva Kardemir Demir Çelik Karabükspor. U toj je momčadi već Vjekoslav Tomić.

Ode Florin, došao je Krešo. Brojno stanje na Pohorju je isto, "bijelima" se u nedjelju popodne priključio Krešo Ljubičić i popunio vezni red. 

‘Zar ne bi svi profitirali da Cernatovih 460.000 eura godišnje rasporedimo po plaćama igrača koji doista imaju minimalne ugovore’, upitao se predsjednik Hajduka

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša stigao je u blic-posjet momčadi i stručnom stožeru na pripremama u Sloveniji. Zaletio se na jedan dan, da ih usred tekućih poslova, obveza i zadataka obiđe i uvjeri se da se vježbanje na Pohorju obavlja u skladu sa zacrtanim šampionskim ambicijama u svečarskoj godini 100. obljetnice.

Došao je i da na licu mjesta vidi Florina Cernata koji je dobio ponudu iz Turske, a Hajduk ga je voljan pustiti ako bi Cernatov novi klub preuzeo obveze iz ugovora koji, nije novost, tišti “bijele”.

- Odluka je na Cernatu, ali su uvjeti dobri. Ni ne znam o kojem se klubu radi, to ide preko Mikija Rapaića i mi bismo pristali da nam ode Cernat. Oslobodili bismo se 460.000 eura godišnjih davanja Cernatu u iduće dvije godine, znači skoro milijun eura bismo skinuli bremena. U tom slučaju imali bismo momčad koja sa svojih 28 igrača godišnje košta 2,2 milijuna eura i to bi bilo super. Mogli bismo reći da smo odvalili veliki posao i stavili troškove momčadi u podnošljive gabarite - kazao je Svaguša.

Podsjetio nas je.

- Kad se samo sjetim kakve smo sve ugovore zatekli kad smo preuzeli klub prije nešto manje od godinu dana. Mogu reći da smo obavili posao iznad očekivanja. Srezali smo kadar u podnošljive okvire, stvorili poštenu hijerarhiju ugovora. Bilo je tu dosta nelogičnosti što smo zatekli, da ne otvaram neku novu priču, nemojte to ni pisati, ali kakve je bilo logike u tome da jedan Ibričić ima 120.000 eura. a Aračić 110.000 eura?!

- S druge strane nekim igračima, a poznato je koji su to, napuhale su se cifre preko svake mjere. Sad smo pri samom kraju da sve dovedemo u red, u normalu. Šerić bi svoj odnos s Hajdukom trebao razriješiti u ponedjeljak, ostao je onda još samo Aračić. Mi mu kažemo da nađe novi klub, da ode bilo gdje, on kalkulira...

- Nisu to laki pregovori, otegli su se sa svima, ali sad je i to sve skupa na samom kraju. Vejić i Marijan Buljat su priključeni natrag prvoj momčadi, a u Hajduku više ne stanuju Jertec, Smoje, Rodić, Pelaić, Tomić, Rubil, Skoko...Iz ovih ili onih razloga, ali su stanjili Hajdukova davanja.

Hoće li Cernat pristati otići, pitali smo Svagušu, prije nego što se zaputio natrag prema Splitu?

- A što ne bi? Ta je ponuda dobra, a nama omogućuje da odmah uzviknemo: više nikoga nećemo prodati! Kad bismo to riješili, svi ostali ostaju! Ne bismo prodali ni Ibričića, ni Strinića, nikoga. Sačuvali bismo momčad da još više podržimo naše velike ambicije.

Bilo je, ipak, priča o prodaji.

- Da, ali ako odlaskom Cernata zatvorimo momčad na trošku od 2,2 milijuna eura godišnje, onda smo mirni do Nove godine. A to je cijela jesenska sezona u kojoj je čak 18 kola, dakle ova liga se igra tako da se puno više utakmica igra u prvom dijelu nego na proljeće. I o tome treba voditi računa - kaže Svaguša.

Ali, Cernat je dobar igrač, nesvakidašnji razigravač, branimo Florina.

Sharbiniji će se već dokazati

- Nije sporno, ali je u poziciji da nam predstavlja luksuz. Stoga nemamo ništa protiv da ode, ako tako procijeni. Uostalom, zar ne bismo profitirali da njegovih 460.000 eura podijelimo na način da pojačamo doista minimalne ugovore koje imaju naši važni igrači kao što su Strinić, Maloča, Oremuš...?

Spremni ste uzviknuti nema prodaje, a koliko je to ozbiljno čak dva mjeseca prije kraja prijelaznog roka?

 - Svi bi ostali, jer ne mislimo oslabiti momčad, čekaju nas ozbiljni zadaci. Prije svega utrka za titulom prvaka, a kad bismo imali malo sreće na europskoj sceni... U teškom smo položaju kao nenositelji, dva kruga nas dijele do plasmana u Europsku ligu i moramo biti realni, ali intrigira činjenica da bi plasman u skupinu Europske lige donio klubu i do 40 milijuna kuna. To bi bio posao.

Vaše akvizicije s početka mandata, braća Sharbini, ostali su nedorečeni, tek se moraju dokazati?

 - To je točno, ali mislim da će pokazati svoju vrijednost ove sezone, Anas je reprezentativni potencijal i očekujem da se tako i nametne. Ne vjerujem da bismo na njemu mogli izgubiti, sigurno ćemo kad-tad vratiti ne samo uloženo (cca 18 milijuna kuna op. a.) nego još i zaraditi. Isto tako ne bi imalo smisla odreći se Ibričića za neku sumu koja ne bi bila opipljiva u klupskoj blagajni. Neka ostane.

Omladinska škola?

- Svim trenerima osim šefu škole Vučeviću istječu ugovori 30. lipnja i moramo sa svima razgovarati već ovog tjedna. Ugovori moraju biti niži, a stimulativni, temeljeni na uspjesima u razvoju mladih igrača.

Marka Livaju se sve manje spominje?

 - Mi smo ga prijavili HNS-u da nije htio s nama potpisati ponuđeni mu profesionalni ugovor. On očito namjerava ići u Inter, ali mi ćemo se boriti svim raspoloživim sredstvima i paragrafima koji nam daju za pravo da ga zaustavimo. On je očito zakasnio s preseljenjem obitelji u Italiju, oni mogu biti nezaposleni, ali što kaže podatak o prebivalištu?!

Pa, u Kaštelima su, ili su bili do jučer i nema tih nenogometnih razloga koji bi mu kod nogometnih foruma opravdali transfer u inozemstvo. Pravnik HNS-a Vlado Iveta dao nam je službeno tumačenje o svemu tome i propisi su na našoj strani.

Ni Marko Grčić nije potpisao, on smjera u Dinamo 1. srpnja?

- Čujte, na pregovorima on je nama postavljao uvjete. Malo nelogično, zar ne? S Tomičićem smo se dogovorili, a s Grčićem nismo ili još nismo, pričekajmo. Žao mi je što svima nisu nuđeni stipendijski ugovori, s malo rizika sve bismo pokrili i izbjegli probleme. Bolje ih je bilo sve zadržati za sitan novac, zar ne? Uskratiti im produžetak stipendijskog ugovora nije bila dobra strategija, to sam već govorio.

 Fali Mario Tičinović na pripremama?

- Šteta, vjerujem da ima prostora i razuma da se i taj čvor rasplete na obostrano zadovoljstvo.

Fali i glavni sponzor?

- Nije ga lako pronaći. Kao što nam nije lako ni naplatiti sve ugovorne obveze sponzora koje stoje na papiru, a novac nam ne stiže. Vremena su posebna, nije jednostavno.

Djelujete zadovoljno?

 - Jer mogu ustvrditi mirne duše: još poneki detalj i uprava je glavninu posla odradila! Sad čekamo dobre rezultate. 

Kud god zađeš, Ćiru nađeš

Kad je Svaguša došao na “vježbalište” zatekao je za nas već standardnu situaciju. Pred vratima su odmah Kinezi i njihov Ćiro. Sve i da nećeš, u njih bubneš. Na donjem terenu, pod nogama trenira nevažna nam Crvena zvezda, a dolje duboko, na trećoj kaskadi - Hajduk.

- Gdje su naši, ne vidim ih - zapitao se Svaguša? Onda smo mu objasnili da se Hajduk i skrio od pogleda, da nije baš tako jednostavno doći do igrališta.

- Znate kako smo to nazvali, skriveni laboratorij Stanka Poklepovića!

- Dobar je moj Špaco, jel’ tako - nasmijao se Svaguša.

Onda je Svaguši prišao Ćiro, komplimentirao mu kako sjajnu mladu momčad ima, eto u to i Špace iz svoga “laboratorija”, ćakule, u nedostatku foto-reportera i novinari su slikavali...

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/svagusa-odlaskom-luksuza-po-imenu-cernat-svi-drugi-ostaju-103596 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=24534747e42d7aef157e83a10033d9980f8e4214 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Svagu%C5%A1a%3A+Odlaskom+luksuza+po+imenu+Cernat%2C+svi+drugi+ostaju&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsvagusa-odlaskom-luksuza-po-imenu-cernat-svi-drugi-ostaju-103596 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsvagusa-odlaskom-luksuza-po-imenu-cernat-svi-drugi-ostaju-103596 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => ‘Zar ne bi svi profitirali da Cernatovih 460.000 eura godišnje rasporedimo po plaćama igrača koji doista imaju minimalne ugovore’, upitao se predsjednik Hajduka [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => prvi čovjek hajdukove uprave jasno se postavio prema najavi transferiranja rumunjskog nogometaša [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukprvi čovjek hajdukove uprave jasno se postavio prema najavi transferiranja rumunjskog nogometaša

Svaguša: Odlaskom luksuza po imenu Cernat, svi drugi ostaju

Piše PSD.
27. lipnja 2010. - 17:21

Zadnje vijesti: Napustio Pohorje!

Florin Cernat napustio je pripreme hajdukovaca u Sloveniji i otputovao u Tursku. U iduća dva dana trebao bi dogovoriti detalje oko nastavka karijere u momčadi punog naziva Kardemir Demir Çelik Karabükspor. U toj je momčadi već Vjekoslav Tomić.

Ode Florin, došao je Krešo. Brojno stanje na Pohorju je isto, "bijelima" se u nedjelju popodne priključio Krešo Ljubičić i popunio vezni red. 

...
‘Zar ne bi svi profitirali da Cernatovih 460.000 eura godišnje rasporedimo po plaćama igrača koji doista imaju minimalne ugovore’, upitao se predsjednik Hajduka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 10:32