StoryEditorOCM
HajdukPonajbolji u Europi

Sudit će Hajduku, a nevjerojatnih 150 milijuna eura odštete su ogorčeni navijači zbog njega htjeli tražiti od UEFA-e

Piše Frane Vulas
2. travnja 2024. - 18:17

Poznati rumunjski arbitar Istvan Kovacs (39) sudit će nedjeljni prvenstveni ogled Rijeke i Hajduka na Rujevici. Jedan od ponajboljih sudaca Europe dijelit će pravdu na još jednom u nizu HNL derbija. Nijemac Daniel Siebert ostavio je jako dobar dojam u subotnjem prvenstvenom susretu Hajduka i Dinama na Poljudu, a Talijan Fabio Maresca dijelit će pravu u ogledu istih protivnika u polufinalu Kupa u srijedu u Splitu. Međutim, ne smatraju svi kako je Kovacsu mjesto u kontinentalnoj sudačkoj eliti.

image
Ante Čizmić/Cropix
 

Navijači Napolija ne pamte ga po dobrom zbog prvog susreta četvrtfinala prošlosezonske Lige prvaka u kojem su poraženi 0:1 kod Milana (u uzvratu je bilo 1:1). Zbog serije navodno dvojbenih žutih kartona (čak osam igračima Napolija) i isključenja Zamba Anguisse, ozljede napadača Victora Osimhena, dvije udruge navijača Napolija ‘Noi Consumatori‘ i ‘Napoli Club Maradona‘ tada su posredstvom odvjetnika najavile tužbu prema UEFA-i zbog Kovacsa tešku čak 150 milijuna eura! Anguissa je tada zaradio dva žuta kartona, odnosno isključujući crveni, u razmaku od samo četiri minute.

Tada su neki talijanski mediji izvještavali kako će zbog tog suđenja do kraja sezone preskočiti sve europske susrete, ali bio je Kovacs četvrti sudac na finalu prošlosezonske Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera. Kovacs je sudio finale Konferencijske lige Roma - Feyenoord 2022. godine.

image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:39