stdClass Object ( [id] => 137404 [title] => Srđan Andrić: Trener Balakov razumije nogomet, pametan čovjek! [alias] => srdan-andric-trener-balakov-razumije-nogomet-pametan-covjek [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Pravim kapetanskim ponašanjem osvojio je bugarskog trenera
- Srđan Andrić /Vladimir Dugandžić / CROPIX
Recipročna je ljubav trenera “bijelih” Krasimira Balakova i kapetana momčadi Srđana Andrića. Balakov je najprije nekidan izjavio kako zna prvu jedanaestoricu, da su u njoj “Andrić i još desetorica”(!) aludirajući na sav značaj koji bugarski stručnjak polaže na pleća svoga iskusnog, 31-godišnjeg kapetana momčadi. A kad smo jučer o tome priupitali Andrića što kaže, osmjehnuo se:

- To govori da razumije nogomet, pametan čovjek! - godile su Andriću pohvale. I sve to Andrića sustiže nakon što je prošao turbulentno razdoblje zadnja dva mjeseca gdje se spominjalo kako bi ga se čak Hajduk mogao i odreći(?!), da mu treba smanjiti gažu u zadnjoj godini kontrakta s “bijelima”, pa sve do interesa što ga je Split polujavno emitirao iz Parka mladeži prema Hajdukovu kapetanu.

“Crveni” su čekali da uskoče u priču kao kod Ivice Križanca i sad nedavno Duje Čopa. Uglavnom, Andrić je sa svojim hajducima u Bad Kleinkirchheimu, desna ruka Balakova. A bugarski trener sigurno je i sa svoje strane kazao čelnicima “bijelih” koliko mu je Andrić važan. Uostalom, od onih smo koji su uvijek tvrdili kako je momčad Hajduka s Andrićem neusporediva u odnosu kad kapetana nema na terenu. Pa i nama godi ova priča, bajka Balakova “o Andriću i deset hajduka”, poklapa se s našim spoznajama i promišljanjima o balunu.

Zdravlje konačno super

Andrićev najveći problem bile su ozljede: - Sad je sve super, da kucnem o drvo. Jesam, prije dva ljeta morao sam u Njemačku na injekcije, minule zime sam imao ozlijeđenu kost u stopalu, dugo nisam znao trebam li to operirati ili ne, propustio sam zbog toga mnoge utakmice, pa i pripreme u Turskoj. Sad sam tu, punom snagom, bez problema.

Kakve su pripreme, uvijek se pita, kakav je novi Hajduk?

- Dovoljno sam iskusan da znam kako ovo što radimo ne mora ništa značiti kako ćemo startati u sezonu. Nadamo se najboljemu i u prvenstvu i za Europu, ali čuvajmo se velikih riječi. Svi su strašno hvalili pripreme prošle zime u Turskoj, na kojima doduše nisam bio, ali su svi pričali da se radilo super i uopće u to ne sumnjam. A svi smo vidjeli kako je to (loše op. p.) izgledalo prošlog proljeća. Bespredmetno je sad govoriti jesmo li dobri ili loši, tek ćemo vidjeti.

Ima razloga za optimizam?

- Ima, trener je temeljit, puno temeljitiji od ovih dosad. Dobro je da je trener stranac i pomoćnici su stranci, sve to ulijeva ozbiljnost, respekt, kakvog prije nije bilo. Kad je trener domaći, onda smo mi kao prijatelji, a koliko god pokušavali držati distancu to ne ide, mi smo domaći i prijatelji i to nije ispravno. Nema one prave ozbiljnosti kakva nas sad drži. Posebno je Balakov ozbiljan. Igramo protiv trećeligaša, pa snimamo utakmicu, trener nas potom podučava, ispravlja, govori što je bilo dobro, a što loše. I ovi satovi teorije imaju svoj smisao.

Ima i igrača stranaca?

- To je osvježenje za svih nas, kadar je popunjen točno tamo gdje nam je trebalo, rekao bih da su to i pojačanja, jer su angažirani po pozicijama točno što nam fali, da niti jedan od nas ne bude siguran, nego da ima nekoga tko ga gura i puše mu iza leđa.

Posebna odgovornost

Samo je Andrić siguran? - Pustite to, takve riječi trenera gode, ali mi daju i posebnu odgovornost da dajem sve od sebe i da mu budem desna ruka na terenu.

5-07
Česti su razgovori Andrića i Balakova
U Grčkoj ste igrajući tri godine upoznali kako to izgleda momčad puna stranaca?

- Jesam, govorilo se grčki i engleski. Svi smo znali engleski. Ovdje je mali problem što je Japanac baš pravi Japanac, još ne zna ništa ni od engleskog, pa ni od hrvatskog, pa mu uskače prevoditelj. To će ga malo kočiti da se navikne na nas i mi na njega, treba mu sve ponavljati, ali dobit će profesora hrvatskog u Splitu, a i već je bolje nego prvi dan. Dobar je momak, dobre je volje, s osmijehom, pa će se i on brzo uklopiti. Čini mi se dobar igrač.

A što vam se čini najbolje?

- To što je trener sve pritiske od nas maknuo što je god mogao dalje. Nema priča o ovome i onome, sve strogo dozirano. O Dinamu isto ne govorimo, makar nismo zaboravili da nam je to glavni rival. Ali, mislimo samo o sebi. Balakov kaže, gledajmo sebe, bavimo se sobom. Gledajmo jednu po jednu utakmicu. Sad je Šibenik, kao prva utakmica najvažniji. To forsira i to je dobro. Postavio se vrlo ozbiljno, kad se radi, radi se.

Ima i predaha, niste oklopni vojnici?

- Nismo, ima i trenutaka opuštanja, evo sad smo bili malo u šetnji, do šume, netko zaigra na karte, netko gleda u lap-top, ali sam kao kapetan zadovoljan koliko smo ozbiljni i koncentrirani. Spavanje u 23 sata, dizanje u osam...

bad kleinkirchheim slaven alfirević
fotografije ronald goršić / cropix

Kapetan o fureštima

Osvježenje za svih nas, kadar je popunjen točno tamo gdje nam je trebalo ... Ovdje je mali problem što je Japanac baš pravi Japanac, još ne zna ništa ni od engleskog, pa ni hrvatskoga (na slici James i Masahiko Inoha)

Mladi slušaju savjete, ali ne znam baš čuju li ih

Slušaju li vas mlađi, kao kapetana od autoriteta? - Mladi kao mladi, uvijek je to tako, takav sam i ja bio, slušaju savjete, ali ne znam baš čuju li ih. Nije im za zamjeriti, ja sam o nogometu počeo ozbiljno razmišljati tek sa 25, kad sam već bio u Ateni, pa slomio nogu. Godinama ne slušaš nikoga jer misliš da si najpametniji. Čim prije počnu ozbiljnije misliti o balunu kao o poslu, a ne samo o igri i zabavi, bit će bolje za njih. To im govorim, doći će to i do njihovih misli – smatra Srđan Andrić.

Nitko prije nije znao za maloga Marija Jelavića

 Iznenađenje priprema zove se Mario Jelavić. To i Andrić priznaje: - Za sve smo otprilike znali tko su i kakvi su, a sad na malog Jelavića svi drugačije gledamo. Dao je tri lijepa gola i on je odskočio, nitko prije nije znao za njega.

Budući trener? To me i prijatelji pitaju, a ja im kažem još ću ja igrati

Gura li  Srđana Andrića trener Krasimir Balakov već  sada u trenerske vode, kad se toliko dobro razumiju?
Nema nam druge nego izravno priupitati kapetana ‘bijelih’:
Jeste li vi budući trener Hajduka, kroz pet ili deset godina, pitamo ga. Trener domaći, ali s distancom, a ne kao prijatelj iz kvarta, iz iste samoposluge s dojučerašnjim suigračima?
- Već me to pomalo pitaju prijatelji, što ću poslije baluna, karijere, a ja bih malo odgodio odgovor. Možda u meni vide nekog budućeg trenera. Ali, još ću ja igrati...

O ugovoru ne smijem ništa reći, pitajte njih u klubu

Andrićev ugovor težak je 240.000 eura godišnje gaže, a imao je i bonuse od 120.000 eura, ako odigra više od 50 posto utakmica. Navodno se Andrić odrekao bonusa, ali kaže da ne smije komentirati ugovor.
- Ja ne smijem ništa reći, pitajte njih u klubu.
Oni kažu da ste pronašli kompromis.
- Ako tako kažu onda je to tako.
Andrić se vratio u Hajduk 2007. godine, u naletu sklapanja momčadi zvijezda, kad su stigli i Cernat, Verpakovskis, Tudor, Sablić, Linić, vratar Tomić, vratio se s posudbe N. Kalinić, a probao je i Lisztes. Potpisao je na četiri, pa prije dvije godine produžio za još jednu. Ponovio nam je i jučer kako se vratio još onda iz Atene, s Panathinaikosove Akropole s jedinom opcijom i željom a to je da karijeru završi u Hajduku.

Želja završiti karijeru u Hajduku

A interes Splita, neslužbeni pozivi “crvenih”?
- To sam i ja čuo, ali što se mene tiče Hajduk je moja jedina opcija – kaže kapetan.
Zadnja je godina ugovora? Hoćete li produžiti?
- Nije do mene, s moje strane samo na Hajduk mislim, držim se svoje stare želje. U Hajduku završiti karijeru.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => u novoj ulozi, kao ‘pomoćnik na terenu’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-07-10 16:52:15 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-07-10 17:29:05 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-07-10 17:19:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 14102 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/07/10/sport/HAJDUK_PRIPREME25-070711.1.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "697x550" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7793778 Threads: 3 Questions: 1636583897 Slow queries: 4863316 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111412401 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/srdan-andric-trener-balakov-razumije-nogomet-pametan-covjek-137404 [printLink] => /sport/hajduk/srdan-andric-trener-balakov-razumije-nogomet-pametan-covjek-137404?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 213389 [name] => srđanandrić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => srdanandric [link] => /tag/srdanandric ) [1] => stdClass Object ( [id] => 170086 [name] => hajdukpripreme [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukpripreme [link] => /tag/hajdukpripreme ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => u novoj ulozi, kao ‘pomoćnik na terenu’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Srđan Andrić: Trener Balakov razumije nogomet, pametan čovjek! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-12-46-55-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/07/10/sport/HAJDUK_PRIPREME25-070711.1.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/07/10/sport/HAJDUK_PRIPREME25-070711.1.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Pravim kapetanskim ponašanjem osvojio je bugarskog trenera
- Srđan Andrić /Vladimir Dugandžić / CROPIX
Recipročna je ljubav trenera “bijelih” Krasimira Balakova i kapetana momčadi Srđana Andrića. Balakov je najprije nekidan izjavio kako zna prvu jedanaestoricu, da su u njoj “Andrić i još desetorica”(!) aludirajući na sav značaj koji bugarski stručnjak polaže na pleća svoga iskusnog, 31-godišnjeg kapetana momčadi. A kad smo jučer o tome priupitali Andrića što kaže, osmjehnuo se:

- To govori da razumije nogomet, pametan čovjek! - godile su Andriću pohvale. I sve to Andrića sustiže nakon što je prošao turbulentno razdoblje zadnja dva mjeseca gdje se spominjalo kako bi ga se čak Hajduk mogao i odreći(?!), da mu treba smanjiti gažu u zadnjoj godini kontrakta s “bijelima”, pa sve do interesa što ga je Split polujavno emitirao iz Parka mladeži prema Hajdukovu kapetanu.

“Crveni” su čekali da uskoče u priču kao kod Ivice Križanca i sad nedavno Duje Čopa. Uglavnom, Andrić je sa svojim hajducima u Bad Kleinkirchheimu, desna ruka Balakova. A bugarski trener sigurno je i sa svoje strane kazao čelnicima “bijelih” koliko mu je Andrić važan. Uostalom, od onih smo koji su uvijek tvrdili kako je momčad Hajduka s Andrićem neusporediva u odnosu kad kapetana nema na terenu. Pa i nama godi ova priča, bajka Balakova “o Andriću i deset hajduka”, poklapa se s našim spoznajama i promišljanjima o balunu.

Zdravlje konačno super

Andrićev najveći problem bile su ozljede: - Sad je sve super, da kucnem o drvo. Jesam, prije dva ljeta morao sam u Njemačku na injekcije, minule zime sam imao ozlijeđenu kost u stopalu, dugo nisam znao trebam li to operirati ili ne, propustio sam zbog toga mnoge utakmice, pa i pripreme u Turskoj. Sad sam tu, punom snagom, bez problema.

Kakve su pripreme, uvijek se pita, kakav je novi Hajduk?

- Dovoljno sam iskusan da znam kako ovo što radimo ne mora ništa značiti kako ćemo startati u sezonu. Nadamo se najboljemu i u prvenstvu i za Europu, ali čuvajmo se velikih riječi. Svi su strašno hvalili pripreme prošle zime u Turskoj, na kojima doduše nisam bio, ali su svi pričali da se radilo super i uopće u to ne sumnjam. A svi smo vidjeli kako je to (loše op. p.) izgledalo prošlog proljeća. Bespredmetno je sad govoriti jesmo li dobri ili loši, tek ćemo vidjeti.

Ima razloga za optimizam?

- Ima, trener je temeljit, puno temeljitiji od ovih dosad. Dobro je da je trener stranac i pomoćnici su stranci, sve to ulijeva ozbiljnost, respekt, kakvog prije nije bilo. Kad je trener domaći, onda smo mi kao prijatelji, a koliko god pokušavali držati distancu to ne ide, mi smo domaći i prijatelji i to nije ispravno. Nema one prave ozbiljnosti kakva nas sad drži. Posebno je Balakov ozbiljan. Igramo protiv trećeligaša, pa snimamo utakmicu, trener nas potom podučava, ispravlja, govori što je bilo dobro, a što loše. I ovi satovi teorije imaju svoj smisao.

Ima i igrača stranaca?

- To je osvježenje za svih nas, kadar je popunjen točno tamo gdje nam je trebalo, rekao bih da su to i pojačanja, jer su angažirani po pozicijama točno što nam fali, da niti jedan od nas ne bude siguran, nego da ima nekoga tko ga gura i puše mu iza leđa.

Posebna odgovornost

Samo je Andrić siguran? - Pustite to, takve riječi trenera gode, ali mi daju i posebnu odgovornost da dajem sve od sebe i da mu budem desna ruka na terenu.

5-07
Česti su razgovori Andrića i Balakova
U Grčkoj ste igrajući tri godine upoznali kako to izgleda momčad puna stranaca?

- Jesam, govorilo se grčki i engleski. Svi smo znali engleski. Ovdje je mali problem što je Japanac baš pravi Japanac, još ne zna ništa ni od engleskog, pa ni od hrvatskog, pa mu uskače prevoditelj. To će ga malo kočiti da se navikne na nas i mi na njega, treba mu sve ponavljati, ali dobit će profesora hrvatskog u Splitu, a i već je bolje nego prvi dan. Dobar je momak, dobre je volje, s osmijehom, pa će se i on brzo uklopiti. Čini mi se dobar igrač.

A što vam se čini najbolje?

- To što je trener sve pritiske od nas maknuo što je god mogao dalje. Nema priča o ovome i onome, sve strogo dozirano. O Dinamu isto ne govorimo, makar nismo zaboravili da nam je to glavni rival. Ali, mislimo samo o sebi. Balakov kaže, gledajmo sebe, bavimo se sobom. Gledajmo jednu po jednu utakmicu. Sad je Šibenik, kao prva utakmica najvažniji. To forsira i to je dobro. Postavio se vrlo ozbiljno, kad se radi, radi se.

Ima i predaha, niste oklopni vojnici?

- Nismo, ima i trenutaka opuštanja, evo sad smo bili malo u šetnji, do šume, netko zaigra na karte, netko gleda u lap-top, ali sam kao kapetan zadovoljan koliko smo ozbiljni i koncentrirani. Spavanje u 23 sata, dizanje u osam...

bad kleinkirchheim slaven alfirević
fotografije ronald goršić / cropix

Kapetan o fureštima

Osvježenje za svih nas, kadar je popunjen točno tamo gdje nam je trebalo ... Ovdje je mali problem što je Japanac baš pravi Japanac, još ne zna ništa ni od engleskog, pa ni hrvatskoga (na slici James i Masahiko Inoha)

Mladi slušaju savjete, ali ne znam baš čuju li ih

Slušaju li vas mlađi, kao kapetana od autoriteta? - Mladi kao mladi, uvijek je to tako, takav sam i ja bio, slušaju savjete, ali ne znam baš čuju li ih. Nije im za zamjeriti, ja sam o nogometu počeo ozbiljno razmišljati tek sa 25, kad sam već bio u Ateni, pa slomio nogu. Godinama ne slušaš nikoga jer misliš da si najpametniji. Čim prije počnu ozbiljnije misliti o balunu kao o poslu, a ne samo o igri i zabavi, bit će bolje za njih. To im govorim, doći će to i do njihovih misli – smatra Srđan Andrić.

Nitko prije nije znao za maloga Marija Jelavića

 Iznenađenje priprema zove se Mario Jelavić. To i Andrić priznaje: - Za sve smo otprilike znali tko su i kakvi su, a sad na malog Jelavića svi drugačije gledamo. Dao je tri lijepa gola i on je odskočio, nitko prije nije znao za njega.

Budući trener? To me i prijatelji pitaju, a ja im kažem još ću ja igrati

Gura li  Srđana Andrića trener Krasimir Balakov već  sada u trenerske vode, kad se toliko dobro razumiju?
Nema nam druge nego izravno priupitati kapetana ‘bijelih’:
Jeste li vi budući trener Hajduka, kroz pet ili deset godina, pitamo ga. Trener domaći, ali s distancom, a ne kao prijatelj iz kvarta, iz iste samoposluge s dojučerašnjim suigračima?
- Već me to pomalo pitaju prijatelji, što ću poslije baluna, karijere, a ja bih malo odgodio odgovor. Možda u meni vide nekog budućeg trenera. Ali, još ću ja igrati...

O ugovoru ne smijem ništa reći, pitajte njih u klubu

Andrićev ugovor težak je 240.000 eura godišnje gaže, a imao je i bonuse od 120.000 eura, ako odigra više od 50 posto utakmica. Navodno se Andrić odrekao bonusa, ali kaže da ne smije komentirati ugovor.
- Ja ne smijem ništa reći, pitajte njih u klubu.
Oni kažu da ste pronašli kompromis.
- Ako tako kažu onda je to tako.
Andrić se vratio u Hajduk 2007. godine, u naletu sklapanja momčadi zvijezda, kad su stigli i Cernat, Verpakovskis, Tudor, Sablić, Linić, vratar Tomić, vratio se s posudbe N. Kalinić, a probao je i Lisztes. Potpisao je na četiri, pa prije dvije godine produžio za još jednu. Ponovio nam je i jučer kako se vratio još onda iz Atene, s Panathinaikosove Akropole s jedinom opcijom i željom a to je da karijeru završi u Hajduku.

Želja završiti karijeru u Hajduku

A interes Splita, neslužbeni pozivi “crvenih”?
- To sam i ja čuo, ali što se mene tiče Hajduk je moja jedina opcija – kaže kapetan.
Zadnja je godina ugovora? Hoćete li produžiti?
- Nije do mene, s moje strane samo na Hajduk mislim, držim se svoje stare želje. U Hajduku završiti karijeru.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/srdan-andric-trener-balakov-razumije-nogomet-pametan-covjek-137404 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=166a838089a8f617a562598bc613279df3d98a83 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Sr%C4%91an+Andri%C4%87%3A+Trener+Balakov+razumije+nogomet%2C+pametan+%C4%8Dovjek%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsrdan-andric-trener-balakov-razumije-nogomet-pametan-covjek-137404 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fsrdan-andric-trener-balakov-razumije-nogomet-pametan-covjek-137404 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => u novoj ulozi, kao ‘pomoćnik na terenu’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajduku novoj ulozi, kao ‘pomoćnik na terenu’

Srđan Andrić: Trener Balakov razumije nogomet, pametan čovjek!

Piše PSD.
10. srpnja 2011. - 19:19

Pravim kapetanskim ponašanjem osvojio je bugarskog trenera
- Srđan Andrić /Vladimir Dugandžić / CROPIX
Recipročna je ljubav trenera “bijelih” Krasimira Balakova i kapetana momčadi Srđana Andrića. Balakov je najprije nekidan izjavio kako zna prvu jedanaestoricu, da su u njoj “Andrić i još desetorica”(!) aludirajući na sav značaj koji bugarski stručnjak polaže na pleća svoga iskusnog, 31-godišnjeg kapetana momčadi. A kad smo jučer o tome priupitali Andrića što kaže, osmjehnuo se:

- To govori da razumije nogomet, pametan čovjek! - godile su Andriću pohvale. I sve to Andrića sustiže nakon što je prošao turbulentno razdoblje zadnja dva mjeseca gdje se spominjalo kako bi ga se čak Hajduk mo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 14:46