stdClass Object ( [id] => 119693 [title] => OPROŠTAJ OD EUROPE Za obraz, za ugled, za 140 tisuća eura [alias] => oprostaj-od-europe-za-obraz-za-ugled-za-140-tisuca-eura [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Tmurno središte Europe, Bruxelles je dočekao “bijele” s gustom niskom naoblakom, ali temperaturom iznad nule. Plus dva. Nije puno, ali barem nije prevelika smrzotina. I nema snijega. Toga su se hajduci plašili, a uvjeti izgledaju dovoljno dobro. U Belgiju je Hajduk sletio čarterom nakon dva sata leta. Iz sunčanog i burnog Splita u tipično kontinentalnu klimu. Zrakoplov airbus A-319 bio je poluprazan. Malo putnika namjernika. Mjesta koliko ti duša hoće.

Ni traga onoj užurbanoj vrevi, gradonačelniku Željku Kerumu koji je krenuo na prvi europski izlet “bijelih” u Bukurešt ili pak Mladenu Grdoviću koji je drugi put u Bukurešt nosio sa sobom gitaru da se pjesmom i pjenušcem proslavi ulazak u Europsku ligu. I “vipovci” su izostali. Hajduk iz Europske lige izlazi znatno tiše nego li je u nju ušao, gotovo na prstima se šulja van...

Treba odraditi još ovo gostovanje prije odlaska na zimski odmor, na slavnom Astrid parku. Tamo je Hajduk već jednom gostovao, ujesen prije 16 godina, izvukao je 0:0 protiv Anderlechta u legendarnom nastupu u Ligi prvaka, taj ga je rezultat lansirao dalje, sve do četvrtfinala.

Valjda Anderlecht dobro leži Splićanima, uostalom jedina tri boda na kontu Hajduka u ovogodišnjem nastupu u Europskoj ligi “bijeli” su upisali baš protiv večerašnjeg protivnika, bio je to neopisiv trenutak sreće u rujnu kad je Ante Vukušić dao gol u doslovce zadnjoj sekundi, matirao je Protu za velikih 1:0. I taj bod danas strašno fali Anderlechtu, a Hajduk je ostao samo na ta tri.

Pa danas “bijeli” igraju prije svega za čast i slavu, kad ih na proljeće neće biti u Europi. Ali, igraju i za vlastiti bodovni rejting na UEFA skalinadi gdje se može popraviti svoj dosad tanašan score, te napokon i za konkretnih 70.000 eura ako ostane neporažen, a ako pobijedi to bi vrijedilo i cijelih 140.000 eura.

Dakle, dovoljno razloga da se susret odigra najozbiljnije što se može. A da ga Vuka opet utira, da bude Vukaku?
- Ha, tko sretniji od mene - kaže Vukušić, no udarni napadač Hajduka nije od velikih riječi.

Vodeći strijelac HNL-a radije priča na terenu. Hajduk je prema najavama doputovao samo sa 16 igrača, dva su upražnjena mjesta na klupi.

Trener “bijelih” Goran Vučević žali za Anasom Sharbinijem.
- Nadao sam se do zadnjeg časa da bi se mogao oporaviti, ali previše je izgubio energije sa crijevnom virozom, bio u bolnici i primao infuziju. Šteta, jer Anas je mogao izvući ovu utakmicu, pokazivao je sjajnu formu u posljednje vrijeme. Mislio sam da bi mogao, pa onda nisam dodatno pozivao juniore koji s nama treniraju (Kukoč, Boljat, R. Španjić... op. p.).

Hajduk je za Europu prijavio 25 igrača, a svojih juniora i mladih igrača može se dodatno prijaviti ako zatreba u roku 24 sata, ali se u Poljudu nisu u to upuštali.
Devetorica su izvan stroja. Ima ih znači 16, dovoljno...
- Imamo dobar sastav i vjerujem da ćemo se oduprijeti domaćinima. Gledao sam snimke njihovih posljednjih utakmica, razgovarao s Lukom Peruzovićem. Uvjeren sam da imamo dobar plan - kaže Vučević.

A o Vučevićevim planovima i planovima Hajduka s Vučevićem opet ni riječi. Neka prođe ova utakmica...
Ako nas pitate kako su Hajduka dočekali, onda moramo reći da na aerodromu u Bruxellesu nije bilo ni novinara ni tv-kamera. Kao da ni domaći ne vjeruju u matematičke šanse Anderlechta u prolaz dalje.

Domaćina treba pobjeda, ako AEK u Ateni izgubi od Zenita. Pardon, bilo je kamera i novinara, ali ih Hajduk nije zanimao. Čekali su goste iz Albanije. Naime, jučer su Albancima ukinute vize za Europsku zajednicu, te su reporteri iza kamera dočekivali specijalnu delegaciju iz Albanije. A dočekali su i Ervina Bulkua. Odnosno, on je prišao jednom albanskom novinaru koji je tu i sam čekao, pozdravio se i vjerojatno su se začudili jedan drugome “otkud ti ovdje”?! A igram jednu utakmicu... Bulku je pak iskoristio prigodu s novom privilegijom da i on normalno uđe u Belgiju, u Europsku uniju bez dodatnog zapitkivanja službenika i carinika.

Da se vratimo balunu. Iskusni Hrvoje Vejić trebao bi nositi Hajdukovu ideju da ostane neporažen. Stoper koji je finiš sezone odigrao bolje od ostalih kaže da se veseli ovoj utakmici:
- Možemo igrati rasterećeno imperativa, ali svjesni da igramo za obraz, za ugled. Dakle, maksimalno ozbiljno. Ja se radujem utakmici jer na ovom stadionu nikad nisam igrao, a Anderlecht poznam kao jedan od velikih europskih klubova, kao i njihov prelijepi mali stadion, baš kao bombonijeru. Volim takav ambijent - kaže nam Vejić.


SLAVEN ALFIREVIĆ


Tko sve fali i tko će na klupu

Devetorica fale Hajduku, gotovo cijela momčad: Subašić (koljeno), M. Buljat (lom noge), Režić (prednja loža mišića), Maloča (tri žuta), Brkljača (tetiva, liječi se u Zagrebu), K. Ljubičić (tetiva, liječi se u Frankfurtu), An. Sharbini (crijevna viroza), Ah. Sharbini (bol u leđima), Čop (aduktor).
Ako smo pogodili prvu momčad, na klupi ostaju: L. Kalinić, Andrijašević, Bulku, Trebotić i Tomasov.

Senijad Ibričić zadnji put?

Igra li Senijad Ibričić posljednju utakmicu u bijelom, odnosno crveno-plavom hajdučkom dresu? Odlazi li? Nerazdvojan s Bulkuom prišao nam je i odgovorio:
- To bi trebalo pitati ljude iz uprave. Znate moj stav, lijepo mi je u Hajduku, imam ugovor do 2014. godine, pa kako odluči uprava...
A Anderlecht, još jednom?
- Važno je da ostavimo dobar dojam. Uvjeren sam da smo to sposobni. Ne volim vam ja puno pričati prije utakmice...

Navijača do brojke 1318

Neće Hajduk biti bez navijača, nikad nije ostavljen sam ni u najdaljem kutku Globusa, navijači su došli vidjeti “bijele” i u Hong Kong na prijateljske oglede, pa kako da ih ne bude u Bruxellesu. No, to neće biti pomama kakva je vladala za gostovanja u Ateni i u St. Peterburgu ove jeseni. U Hajduku su prodavali prošlog tjedna u Poljudu točno 1318 ulaznica za mjesta na gostujućem dijelu tribina stadiona “Vanden Stock” i kažu da su veći dio prodali.
Bit će  još svakako i naših radnika u ovom dijelu Europe.

Prof. Sapunar: Nemojte uprskati!

Šef Hajdukove delegacije u Bruxellesu je predsjednik Nadzornog odbora prof. Petroslav Sapunar. Optimist je:
- Ne bi valjalo uprskati sa zadnjim nastupom, istina je da je na europskoj sceni bilo poraza, ali nikad se nismo osramotili, svaki put smo ostavili dobar dojam, pa i protiv Zenita koji je daleko najjača momčad u našoj skupini. Bilo bi lijepo da ostanemo neporaženi, time bismo zaokružili sezonu na dobar način.

Predsjedniče, mnogo upitnika smo ostavili u Poljudu?
- Rekli smo da imamo i planove i viziju. Pomalo. Sve ćemo rješavati jedno po jedno. Odigrajmo ovu utakmicu najbolje što možemo i zaokružimo sezonu - poruka je prof. Sapunara.

Kuhar nadgleda

S “bijelima” je doputovao i kuhar iz klupskog restorana Dragan Šimić, ali ovaj put bez - namirnica. Nije bilo potrebe da se donose paški sir i drniški pršut, te oborita bijela riba iz Jadrana. Dobra je hrana i u hotelu President iz španjolskog lanca Husa, a nema potrebe ni za sumnjičenja, kao - da prostite - što je Hajduk zazirao od Bukurešta, pa i od Atene, a nešto manje od St. Peterburga. Svaki put je bio oduševljen prijamom i nije bilo problema da se Šimić uhvati posla u hotelskim kužinama. Ovaj put je kuhar Šimić došao samo nadgledati svoje belgijske kolege.





[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-12-15 19:23:10 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-12-16 00:11:07 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-12-16 09:52:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6034 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/12/16/sport/hajduk01.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "468x295" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14950508 Threads: 4 Questions: 3145572704 Slow queries: 7014349 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234871687 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/oprostaj-od-europe-za-obraz-za-ugled-za-140-tisuca-eura-119693 [printLink] => /sport/hajduk/oprostaj-od-europe-za-obraz-za-ugled-za-140-tisuca-eura-119693?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 108386 [name] => Anderlechthajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => anderlechthajduk [link] => /tag/anderlechthajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => OPROŠTAJ OD EUROPE Za obraz, za ugled, za 140 tisuća eura [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-10-06-03-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/12/16/sport/hajduk01.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/12/16/sport/hajduk01.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Tmurno središte Europe, Bruxelles je dočekao “bijele” s gustom niskom naoblakom, ali temperaturom iznad nule. Plus dva. Nije puno, ali barem nije prevelika smrzotina. I nema snijega. Toga su se hajduci plašili, a uvjeti izgledaju dovoljno dobro. U Belgiju je Hajduk sletio čarterom nakon dva sata leta. Iz sunčanog i burnog Splita u tipično kontinentalnu klimu. Zrakoplov airbus A-319 bio je poluprazan. Malo putnika namjernika. Mjesta koliko ti duša hoće.

Ni traga onoj užurbanoj vrevi, gradonačelniku Željku Kerumu koji je krenuo na prvi europski izlet “bijelih” u Bukurešt ili pak Mladenu Grdoviću koji je drugi put u Bukurešt nosio sa sobom gitaru da se pjesmom i pjenušcem proslavi ulazak u Europsku ligu. I “vipovci” su izostali. Hajduk iz Europske lige izlazi znatno tiše nego li je u nju ušao, gotovo na prstima se šulja van...

Treba odraditi još ovo gostovanje prije odlaska na zimski odmor, na slavnom Astrid parku. Tamo je Hajduk već jednom gostovao, ujesen prije 16 godina, izvukao je 0:0 protiv Anderlechta u legendarnom nastupu u Ligi prvaka, taj ga je rezultat lansirao dalje, sve do četvrtfinala.

Valjda Anderlecht dobro leži Splićanima, uostalom jedina tri boda na kontu Hajduka u ovogodišnjem nastupu u Europskoj ligi “bijeli” su upisali baš protiv večerašnjeg protivnika, bio je to neopisiv trenutak sreće u rujnu kad je Ante Vukušić dao gol u doslovce zadnjoj sekundi, matirao je Protu za velikih 1:0. I taj bod danas strašno fali Anderlechtu, a Hajduk je ostao samo na ta tri.

Pa danas “bijeli” igraju prije svega za čast i slavu, kad ih na proljeće neće biti u Europi. Ali, igraju i za vlastiti bodovni rejting na UEFA skalinadi gdje se može popraviti svoj dosad tanašan score, te napokon i za konkretnih 70.000 eura ako ostane neporažen, a ako pobijedi to bi vrijedilo i cijelih 140.000 eura.

Dakle, dovoljno razloga da se susret odigra najozbiljnije što se može. A da ga Vuka opet utira, da bude Vukaku?
- Ha, tko sretniji od mene - kaže Vukušić, no udarni napadač Hajduka nije od velikih riječi.

Vodeći strijelac HNL-a radije priča na terenu. Hajduk je prema najavama doputovao samo sa 16 igrača, dva su upražnjena mjesta na klupi.

Trener “bijelih” Goran Vučević žali za Anasom Sharbinijem.
- Nadao sam se do zadnjeg časa da bi se mogao oporaviti, ali previše je izgubio energije sa crijevnom virozom, bio u bolnici i primao infuziju. Šteta, jer Anas je mogao izvući ovu utakmicu, pokazivao je sjajnu formu u posljednje vrijeme. Mislio sam da bi mogao, pa onda nisam dodatno pozivao juniore koji s nama treniraju (Kukoč, Boljat, R. Španjić... op. p.).

Hajduk je za Europu prijavio 25 igrača, a svojih juniora i mladih igrača može se dodatno prijaviti ako zatreba u roku 24 sata, ali se u Poljudu nisu u to upuštali.
Devetorica su izvan stroja. Ima ih znači 16, dovoljno...
- Imamo dobar sastav i vjerujem da ćemo se oduprijeti domaćinima. Gledao sam snimke njihovih posljednjih utakmica, razgovarao s Lukom Peruzovićem. Uvjeren sam da imamo dobar plan - kaže Vučević.

A o Vučevićevim planovima i planovima Hajduka s Vučevićem opet ni riječi. Neka prođe ova utakmica...
Ako nas pitate kako su Hajduka dočekali, onda moramo reći da na aerodromu u Bruxellesu nije bilo ni novinara ni tv-kamera. Kao da ni domaći ne vjeruju u matematičke šanse Anderlechta u prolaz dalje.

Domaćina treba pobjeda, ako AEK u Ateni izgubi od Zenita. Pardon, bilo je kamera i novinara, ali ih Hajduk nije zanimao. Čekali su goste iz Albanije. Naime, jučer su Albancima ukinute vize za Europsku zajednicu, te su reporteri iza kamera dočekivali specijalnu delegaciju iz Albanije. A dočekali su i Ervina Bulkua. Odnosno, on je prišao jednom albanskom novinaru koji je tu i sam čekao, pozdravio se i vjerojatno su se začudili jedan drugome “otkud ti ovdje”?! A igram jednu utakmicu... Bulku je pak iskoristio prigodu s novom privilegijom da i on normalno uđe u Belgiju, u Europsku uniju bez dodatnog zapitkivanja službenika i carinika.

Da se vratimo balunu. Iskusni Hrvoje Vejić trebao bi nositi Hajdukovu ideju da ostane neporažen. Stoper koji je finiš sezone odigrao bolje od ostalih kaže da se veseli ovoj utakmici:
- Možemo igrati rasterećeno imperativa, ali svjesni da igramo za obraz, za ugled. Dakle, maksimalno ozbiljno. Ja se radujem utakmici jer na ovom stadionu nikad nisam igrao, a Anderlecht poznam kao jedan od velikih europskih klubova, kao i njihov prelijepi mali stadion, baš kao bombonijeru. Volim takav ambijent - kaže nam Vejić.


SLAVEN ALFIREVIĆ


Tko sve fali i tko će na klupu

Devetorica fale Hajduku, gotovo cijela momčad: Subašić (koljeno), M. Buljat (lom noge), Režić (prednja loža mišića), Maloča (tri žuta), Brkljača (tetiva, liječi se u Zagrebu), K. Ljubičić (tetiva, liječi se u Frankfurtu), An. Sharbini (crijevna viroza), Ah. Sharbini (bol u leđima), Čop (aduktor).
Ako smo pogodili prvu momčad, na klupi ostaju: L. Kalinić, Andrijašević, Bulku, Trebotić i Tomasov.

Senijad Ibričić zadnji put?

Igra li Senijad Ibričić posljednju utakmicu u bijelom, odnosno crveno-plavom hajdučkom dresu? Odlazi li? Nerazdvojan s Bulkuom prišao nam je i odgovorio:
- To bi trebalo pitati ljude iz uprave. Znate moj stav, lijepo mi je u Hajduku, imam ugovor do 2014. godine, pa kako odluči uprava...
A Anderlecht, još jednom?
- Važno je da ostavimo dobar dojam. Uvjeren sam da smo to sposobni. Ne volim vam ja puno pričati prije utakmice...

Navijača do brojke 1318

Neće Hajduk biti bez navijača, nikad nije ostavljen sam ni u najdaljem kutku Globusa, navijači su došli vidjeti “bijele” i u Hong Kong na prijateljske oglede, pa kako da ih ne bude u Bruxellesu. No, to neće biti pomama kakva je vladala za gostovanja u Ateni i u St. Peterburgu ove jeseni. U Hajduku su prodavali prošlog tjedna u Poljudu točno 1318 ulaznica za mjesta na gostujućem dijelu tribina stadiona “Vanden Stock” i kažu da su veći dio prodali.
Bit će  još svakako i naših radnika u ovom dijelu Europe.

Prof. Sapunar: Nemojte uprskati!

Šef Hajdukove delegacije u Bruxellesu je predsjednik Nadzornog odbora prof. Petroslav Sapunar. Optimist je:
- Ne bi valjalo uprskati sa zadnjim nastupom, istina je da je na europskoj sceni bilo poraza, ali nikad se nismo osramotili, svaki put smo ostavili dobar dojam, pa i protiv Zenita koji je daleko najjača momčad u našoj skupini. Bilo bi lijepo da ostanemo neporaženi, time bismo zaokružili sezonu na dobar način.

Predsjedniče, mnogo upitnika smo ostavili u Poljudu?
- Rekli smo da imamo i planove i viziju. Pomalo. Sve ćemo rješavati jedno po jedno. Odigrajmo ovu utakmicu najbolje što možemo i zaokružimo sezonu - poruka je prof. Sapunara.

Kuhar nadgleda

S “bijelima” je doputovao i kuhar iz klupskog restorana Dragan Šimić, ali ovaj put bez - namirnica. Nije bilo potrebe da se donose paški sir i drniški pršut, te oborita bijela riba iz Jadrana. Dobra je hrana i u hotelu President iz španjolskog lanca Husa, a nema potrebe ni za sumnjičenja, kao - da prostite - što je Hajduk zazirao od Bukurešta, pa i od Atene, a nešto manje od St. Peterburga. Svaki put je bio oduševljen prijamom i nije bilo problema da se Šimić uhvati posla u hotelskim kužinama. Ovaj put je kuhar Šimić došao samo nadgledati svoje belgijske kolege.





[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/oprostaj-od-europe-za-obraz-za-ugled-za-140-tisuca-eura-119693 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4f8b3505372f81323cabcc2f015483a6fe00602b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=OPRO%C5%A0TAJ+OD+EUROPE+Za+obraz%2C+za+ugled%2C+za+140+tisu%C4%87a+eura&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Foprostaj-od-europe-za-obraz-za-ugled-za-140-tisuca-eura-119693 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Foprostaj-od-europe-za-obraz-za-ugled-za-140-tisuca-eura-119693 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

OPROŠTAJ OD EUROPE Za obraz, za ugled, za 140 tisuća eura

Piše PSD.
16. prosinca 2010. - 10:52
Tmurno središte Europe, Bruxelles je dočekao “bijele” s gustom niskomnaoblakom, ali temperaturom iznad nule. Plus dva. Nije puno, ali baremnije prevelika smrzotina. I nema snijega. Toga su se hajduci plašili, auvjeti izgledaju dovoljno dobro. U Belgiju je Hajduk sletio čarteromnakon dva sata leta. Iz sunčanog i burnog Splita u tipičnokontinentalnu klimu. Zrakoplov airbus A-319 bio je poluprazan. Maloputnika namjernika. Mjesta koliko ti duša hoće.

Ni traga onoj užurbanoj vrevi, gradonačelniku Željku Kerumu koji je krenuo na prvi europski izlet “bijelih” u Bukurešt ili pak Mladenu Grdovićukoji je drugi put u Bukurešt nosio sa sobom gitaru da se pjesmom ipjenušcem proslavi ulazak u Europsku ligu. I “vipovci” su izostali.Hajduk iz Europske lige izlazi znatno tiše nego l...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 12:06