stdClass Object ( [id] => 276924 [title] => Nikica Krnić: Skupina u Europi nudi financijsku stabilnost [alias] => nikica-krnic-skupina-u-europi-nudi-financijsku-stabilnost [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => 1. Zašto smatrate da ste vi pravi “materijal” za člana Nadzornog odbora Hajduka? Zašto ste se kandidirali?

Moj je glavni motiv “narodni” Hajduk koji je došao u prijelomnu fazu kada ga treba podržati i podići stepenicu više. Uvjeren sam da jedino Hajduk uz podršku navijača u hrvatskim okvirima ima kapacitet da u perspektivi kroz pametnu stručnu politiku profitira i u financijskom aspektu. Imam ljubav, znanje, organizacijske sposobnosti i radne navike, te nisam politički aktivan. Potpuno sam neovisan.

2. Kako će Hajduk “profitirati” vašim eventualnim dolaskom u NO?

Uz nadzorničke segmente, kao sukreator se vidim najmanje kroz četiri aspekta: u izradi četverogodišnje strategije razvoja kluba, formiranju moderne pedagoško-psihološke službe, angažmanu na terenu, suradnji s udrugama i drugim tekućim aktivnostima u klubu jer smatram da se puno toga može napraviti bez novca. Članovi nas biraju da radimo i budemo sveprisutni u klubu, a ne da se angažman svodi na sastanke i dizanje ruku.

3. Držite li da bi svaki član NO-a trebao “donijeti” određenu svotu novca u klub, ne svoga, nego ga osigurati svojim vezama, poznanstvima, sposobnošću...? I ako da, kolika bi to s vota na godišnjoj razini bila primjerena?


Da je to uvjet, ja se prvi ne bih kandidirao. Funkcija člana NO-a po statutu Hajduka jest da nadzire i sukreira politiku kluba. Član NO-a treba biti pošten i odgovoran i kao takav bira predsjednika uprave koji će svojim sposobnostima i uz pomoć odabranih suradnika Hajduku osigurati financijski prosperitet. Veze i poznanstva su vezani za neka ne baš slavna vremena.

4. Kako kao netko izvan kluba ocjenjujete rad predsjednika Uprave Marina Brbića tijekom njegova čitavog mandata, koje su zamjerke i je li po vama on “položio”?

Ako se osvrnem na ranije razdoblje, teško mogu izdvojiti odgovornijeg predsjednika. Gospodin Brbić je Hajduk zatekao pred bankrotom i njegov najveći plus je financijska konsolidacija kluba. Napredak je vidljiv i u marketingu i odjelu za članstvo. Nedostajalo je više rizika i hrabrosti da sportska politika zabilježi uzlaznu putanju. Bilo je i grešaka u odabiru stručnih kadrova zbog kojih klub ne postiže rezultate dostojne imena i tradicije.

5. Što se po vama ključno promijenilo u ovakvom, “narodnom” Hajduku u odnosu na onaj prije “narodnog”?

Politika koja je dovela klub u lošu situaciju više ne odlučuje, navijač je dobio više prostora da sudjeluje u razvoju kluba. U prvom planu više nisu sitni osobni interesi, nego se teži “čistim računima”. Hajduk je spašen i sad je u procesu da se potpuno stabilizira.

Nizom akcija slijedi povećanje broja pretplatnika i članova Našeg Hajduka kao temelja za budućnost. Klub je sam kreirao svoju robnu marku i pokrenuo marketinšku tvrtku bez upliva sa strane, to je također veliki plus. Projekt “narodnog” Hajduka treba gledati kao dugoročni proces koji će omogućiti klubu da živi vječno. Držim se izreke “Moj Hajduk nije na prodaju”.

6. Članovi aktualnog NO-a na odlasku mahom nisu zadovoljni nogometnim rezultatima. Kakve vi ambicije imate za klub? Što će se na nogometnom planu dogoditi u iduće četiri godine s vama u NO-u?


Četverogodišnja strategija razvoja kluba treba posložiti sportsku politiku. Okviri moraju biti realni, a sve bih provukao kroz tri faze. Prva je da Hajduk može biti treći, ali mora biti konkurentan do kraja, druga je da se bori za trofeje, a treća je da igra u skupinama europskih natjecanja, što bi bio financijski temelj.

7. Osim uvjeta iz natječaja koji su mahom općeniti, što ste vi do sada napravili na sportskom planu (natjecateljski, upravljački, savjetodavno...) u životu?

U Šibensko-kninskoj županiji igrao sam nogomet u mlađim uzrastima. Kasnije sam se rekreativno bavio malim nogometom i uličnom košarkom. Kao podrška prijateljima bio sam uključen u odbojku i gimnastiku kroz županijski savez, kroz Klub odbojke na Pijesku Jadrija i Ženski odbojkaški klub Vodice, te u Gimnastički klub Dišpet, kojemu sam suosnivač.

8. Sjećate se Hajdukova bojkota derbija zbog odnosa Dinama prema navijačima Hajduka. Biste li vi napravili isto, ili biste ipak igrali utakmicu i borili se kasnije? Pojasnite.

Bojkot je bio logičan izbor. Nakon niza nepravdi na sportskom polju okomili su se na navijače. Prosvjed na Rivi je pokrenuo procese, ali moram priznati da na pregovore s HNS-om gledam s velikom dozom skepse. Izlaz trebamo tražiti u radu i težnji da budemo tri puta bolji. Ako si jači, onda ti ne mogu ništa ni sudac ni neka institucija.

9. Kako popraviti status Hajduka u Županijskom savezu?

Neophodan je neposredniji kontakt Hajduka sa svim klubovima u županiji u cilju vraćanja povjerenja. Jer, Hajduk se u vrijeme svoje krize često bavio samim sobom. Treba okupiti zainteresirane klubove, organizirati stručnu pomoć i ispomoć u igračkom kadru, donirati sportska sredstva...

Također bi se trebalo i organizirati prijateljske utakmice kombinirane ekipe Hajduka, čiji bi prihod išao dotičnom klubu ili u humanitarne svrhe. Uz navedeno, novi Zakon o sportu Hajduku bi trebao omogućiti snažniju poziciju u županijskom savezu.

10. Jeste li za to da se promijeni pravilo da uprava sve ugovore koji vrijede više od određenog vremenskog perioda i iznosa od pola milijuna kuna mora dobiti suglasnost NO-a? Blokira li to rad uprave?

Hajduk se u financijskoj krizi morao zaštititi, pa navedeno pravilo smatram dobrim. Nakon što završi proces stabilizacije, možemo razmišljati o promjeni pravila i na taj način dati upravi veće ovlasti i ubrzati procese.

11. Hoćete li se odreći novčane naknade za rad u NO-u na koju imate pravo? Ako da, ne mislite li da bi bilo bolje da je uzimate, ali da onda i ozbiljnije odgovarate za svoj rad, a ne da imate alibi u stilu “ali mi smo se odrekli naknade, volontiramo...”?

Iako sam pristalica teze kako se pošten rad treba pošteno i platiti, Hajduk je u procesu financijske konsolidacije i u ovom nestabilnom trenutku smatram pogrešnim tražiti bilo kakvu financijsku naknadu. Trebamo slijediti primjer prvoga NO-a i učiniti sve da se nekoj budućoj garnituri ne postavlja ovakvo pitanje. Hajduk zahtijeva davanje, a ne uzimanje.

12. Koliko članova treba imati uprava kluba i zašto?

Predsjednik uprave trebao bi javnim natječajem odabrati suradnike: sportskog direktora, šefa marketinga, šefa financija i voditelja omladinskog pogona. Tu se odgovornost predsjednika disperzivno širi. Mala, ali efikasna uprava.

13. Koga znate iz aktualnog kluba, uprave, trenerskog kadra, administrativaca...? I jeste li s nekim u rodu?

Ne poznajem nikoga niti sam s kim u rodu.

14. Poznajete li nekoga od protukandidata i jeste li s nekim od njih u rodu ili ste u životu surađivali?

Odgovor je isti kao na prethodno pitanje.

15. Kakav ćete stav zauzeti u borbi s HNS-om?

Moramo braniti interese Hajduka. Boriti se za pošten odnos i pravdu u HNS-u jednaku za sve. Međutim, u ovakvim odnosima snaga to je iluzorno očekivati, skeptičan sam glede volje HNS-a za suradnju. “Naš Hajduk” je pokrenuo procese u smjeru mijenjanja zakonske regulative i u tome ih podržavam. Hajduk u međuvremenu treba izgraditi kvalitetne odnose unutar županije, to je temelj.

16. Idete li na utakmice i koliko često?

Od 1985. godine i utakmice Hajduk - Sarajevo 0:0 hodočastim na utakmice Hajduka. Danas ih imam preko 500 iza sebe, s tim da sam 20-ak godina dolazio iz Šibenika. Često pratim nastupe Hajduka B i omladinske škole. Od drugog dijela sezone 2008./09. sam pretplatnik, a ujedno i dioničar Hajduka, član Torcide Split i od samog početka član “Našeg Hajduka”. Nakon desetak godina sjevera, prebacio sam se na istok.

17. Opišite se jednom riječju!

Radoholičar. Organiziran sam, sistematičan. Volim razgovor i čuti drugo mišljenje kako bih unaprijedio svoje.

vedran babić
foto: vojko bašić / CROPIX

KRATKI ŽIVOTOPIS

Nikica Krnić, prof. povijesti i geografije
Datum i mjesto rođenja: 5. lipnja 1977. u Šibeniku (od 2007. živi u Splitu)
Obrazovanje i radno iskustvo:
- Završena osnovna i srednja škola u Šibeniku
- Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zadru (odjel za povijest) * zvanje: profesor povijesti i profesor geografije
- Petnaestak godina radnog iskustva u školstvu
- Treća gimnazija Split (bivši MIOC)
- Suvremeno učilište u Splitu
- Privatna šibenska gimnazija s pravom javnosti
- Osnovna škola Vodice i Osnovna škola Tisno

Baza moraju biti naša djeca, treba nam strategija...

Krnić nam je ponudio viziju funkcioniranja Nadzornog odbora.

- Novi NO prvo mora razgovarati s bivšim članovima i potom se zatvoriti na Poljud dok se ne donese jasna četverogodišnja strategija kluba. Podjela odgovornosti mora biti jasna. Predsjednik NO-a mora biti koordinator i glasnogovornik, ne trebaju svi istupati u javnost. Također, smatram da trebaju postojati povjerenstva za poslovnu i sportsku politiku.

Što se četverogodišnje strategije razvoja Hajduka tiče, Krnić ju je podijelio na poslovni i sportski plan. Evo što kaže za poslovni:

- Najvažnije je vraćanje duga, zatim povećanje prihoda i broja pretplatnika, povećanje aktivnosti u klubu, komunikacija s gradom te pokretanje sudskih tužbi protiv dužnosnika koji su radili na štetu kluba.

A sportski?

- Baza prve momčadi moraju biti domaći igrači, a igrači sa strane moraju biti baš pojačanja. Nužna je stručna kompetencija i logistička potpora, kao i financijska podrška, a cilj mora biti rezultat vrijedan imena i tradicije Hajduka. Omladinska škola mora se bazirati na dalmatinski bazen, a valjalo bi uključiti i moderne sportske pedagoge, kao i formirati pedagoško-psihološku službu.
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => hajdučki izbori [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-06-16 14:23:04 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-06-17 09:18:52 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-06-17 09:17:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8054 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/06/16/Sport/krn00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15246664 Threads: 4 Questions: 3174980309 Slow queries: 7116989 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235461888 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/nikica-krnic-skupina-u-europi-nudi-financijsku-stabilnost-276924 [printLink] => /sport/hajduk/nikica-krnic-skupina-u-europi-nudi-financijsku-stabilnost-276924?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 219654 [name] => NikicaKrnić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nikicakrnic [link] => /tag/nikicakrnic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => hajdučki izbori [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nikica Krnić: Skupina u Europi nudi financijsku stabilnost [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-20-21-59-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/06/16/Sport/krn00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/06/16/Sport/krn00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}1. Zašto smatrate da ste vi pravi “materijal” za člana Nadzornog odbora Hajduka? Zašto ste se kandidirali?

Moj je glavni motiv “narodni” Hajduk koji je došao u prijelomnu fazu kada ga treba podržati i podići stepenicu više. Uvjeren sam da jedino Hajduk uz podršku navijača u hrvatskim okvirima ima kapacitet da u perspektivi kroz pametnu stručnu politiku profitira i u financijskom aspektu. Imam ljubav, znanje, organizacijske sposobnosti i radne navike, te nisam politički aktivan. Potpuno sam neovisan.

2. Kako će Hajduk “profitirati” vašim eventualnim dolaskom u NO?

Uz nadzorničke segmente, kao sukreator se vidim najmanje kroz četiri aspekta: u izradi četverogodišnje strategije razvoja kluba, formiranju moderne pedagoško-psihološke službe, angažmanu na terenu, suradnji s udrugama i drugim tekućim aktivnostima u klubu jer smatram da se puno toga može napraviti bez novca. Članovi nas biraju da radimo i budemo sveprisutni u klubu, a ne da se angažman svodi na sastanke i dizanje ruku.

3. Držite li da bi svaki član NO-a trebao “donijeti” određenu svotu novca u klub, ne svoga, nego ga osigurati svojim vezama, poznanstvima, sposobnošću...? I ako da, kolika bi to s vota na godišnjoj razini bila primjerena?


Da je to uvjet, ja se prvi ne bih kandidirao. Funkcija člana NO-a po statutu Hajduka jest da nadzire i sukreira politiku kluba. Član NO-a treba biti pošten i odgovoran i kao takav bira predsjednika uprave koji će svojim sposobnostima i uz pomoć odabranih suradnika Hajduku osigurati financijski prosperitet. Veze i poznanstva su vezani za neka ne baš slavna vremena.

4. Kako kao netko izvan kluba ocjenjujete rad predsjednika Uprave Marina Brbića tijekom njegova čitavog mandata, koje su zamjerke i je li po vama on “položio”?

Ako se osvrnem na ranije razdoblje, teško mogu izdvojiti odgovornijeg predsjednika. Gospodin Brbić je Hajduk zatekao pred bankrotom i njegov najveći plus je financijska konsolidacija kluba. Napredak je vidljiv i u marketingu i odjelu za članstvo. Nedostajalo je više rizika i hrabrosti da sportska politika zabilježi uzlaznu putanju. Bilo je i grešaka u odabiru stručnih kadrova zbog kojih klub ne postiže rezultate dostojne imena i tradicije.

5. Što se po vama ključno promijenilo u ovakvom, “narodnom” Hajduku u odnosu na onaj prije “narodnog”?

Politika koja je dovela klub u lošu situaciju više ne odlučuje, navijač je dobio više prostora da sudjeluje u razvoju kluba. U prvom planu više nisu sitni osobni interesi, nego se teži “čistim računima”. Hajduk je spašen i sad je u procesu da se potpuno stabilizira.

Nizom akcija slijedi povećanje broja pretplatnika i članova Našeg Hajduka kao temelja za budućnost. Klub je sam kreirao svoju robnu marku i pokrenuo marketinšku tvrtku bez upliva sa strane, to je također veliki plus. Projekt “narodnog” Hajduka treba gledati kao dugoročni proces koji će omogućiti klubu da živi vječno. Držim se izreke “Moj Hajduk nije na prodaju”.

6. Članovi aktualnog NO-a na odlasku mahom nisu zadovoljni nogometnim rezultatima. Kakve vi ambicije imate za klub? Što će se na nogometnom planu dogoditi u iduće četiri godine s vama u NO-u?


Četverogodišnja strategija razvoja kluba treba posložiti sportsku politiku. Okviri moraju biti realni, a sve bih provukao kroz tri faze. Prva je da Hajduk može biti treći, ali mora biti konkurentan do kraja, druga je da se bori za trofeje, a treća je da igra u skupinama europskih natjecanja, što bi bio financijski temelj.

7. Osim uvjeta iz natječaja koji su mahom općeniti, što ste vi do sada napravili na sportskom planu (natjecateljski, upravljački, savjetodavno...) u životu?

U Šibensko-kninskoj županiji igrao sam nogomet u mlađim uzrastima. Kasnije sam se rekreativno bavio malim nogometom i uličnom košarkom. Kao podrška prijateljima bio sam uključen u odbojku i gimnastiku kroz županijski savez, kroz Klub odbojke na Pijesku Jadrija i Ženski odbojkaški klub Vodice, te u Gimnastički klub Dišpet, kojemu sam suosnivač.

8. Sjećate se Hajdukova bojkota derbija zbog odnosa Dinama prema navijačima Hajduka. Biste li vi napravili isto, ili biste ipak igrali utakmicu i borili se kasnije? Pojasnite.

Bojkot je bio logičan izbor. Nakon niza nepravdi na sportskom polju okomili su se na navijače. Prosvjed na Rivi je pokrenuo procese, ali moram priznati da na pregovore s HNS-om gledam s velikom dozom skepse. Izlaz trebamo tražiti u radu i težnji da budemo tri puta bolji. Ako si jači, onda ti ne mogu ništa ni sudac ni neka institucija.

9. Kako popraviti status Hajduka u Županijskom savezu?

Neophodan je neposredniji kontakt Hajduka sa svim klubovima u županiji u cilju vraćanja povjerenja. Jer, Hajduk se u vrijeme svoje krize često bavio samim sobom. Treba okupiti zainteresirane klubove, organizirati stručnu pomoć i ispomoć u igračkom kadru, donirati sportska sredstva...

Također bi se trebalo i organizirati prijateljske utakmice kombinirane ekipe Hajduka, čiji bi prihod išao dotičnom klubu ili u humanitarne svrhe. Uz navedeno, novi Zakon o sportu Hajduku bi trebao omogućiti snažniju poziciju u županijskom savezu.

10. Jeste li za to da se promijeni pravilo da uprava sve ugovore koji vrijede više od određenog vremenskog perioda i iznosa od pola milijuna kuna mora dobiti suglasnost NO-a? Blokira li to rad uprave?

Hajduk se u financijskoj krizi morao zaštititi, pa navedeno pravilo smatram dobrim. Nakon što završi proces stabilizacije, možemo razmišljati o promjeni pravila i na taj način dati upravi veće ovlasti i ubrzati procese.

11. Hoćete li se odreći novčane naknade za rad u NO-u na koju imate pravo? Ako da, ne mislite li da bi bilo bolje da je uzimate, ali da onda i ozbiljnije odgovarate za svoj rad, a ne da imate alibi u stilu “ali mi smo se odrekli naknade, volontiramo...”?

Iako sam pristalica teze kako se pošten rad treba pošteno i platiti, Hajduk je u procesu financijske konsolidacije i u ovom nestabilnom trenutku smatram pogrešnim tražiti bilo kakvu financijsku naknadu. Trebamo slijediti primjer prvoga NO-a i učiniti sve da se nekoj budućoj garnituri ne postavlja ovakvo pitanje. Hajduk zahtijeva davanje, a ne uzimanje.

12. Koliko članova treba imati uprava kluba i zašto?

Predsjednik uprave trebao bi javnim natječajem odabrati suradnike: sportskog direktora, šefa marketinga, šefa financija i voditelja omladinskog pogona. Tu se odgovornost predsjednika disperzivno širi. Mala, ali efikasna uprava.

13. Koga znate iz aktualnog kluba, uprave, trenerskog kadra, administrativaca...? I jeste li s nekim u rodu?

Ne poznajem nikoga niti sam s kim u rodu.

14. Poznajete li nekoga od protukandidata i jeste li s nekim od njih u rodu ili ste u životu surađivali?

Odgovor je isti kao na prethodno pitanje.

15. Kakav ćete stav zauzeti u borbi s HNS-om?

Moramo braniti interese Hajduka. Boriti se za pošten odnos i pravdu u HNS-u jednaku za sve. Međutim, u ovakvim odnosima snaga to je iluzorno očekivati, skeptičan sam glede volje HNS-a za suradnju. “Naš Hajduk” je pokrenuo procese u smjeru mijenjanja zakonske regulative i u tome ih podržavam. Hajduk u međuvremenu treba izgraditi kvalitetne odnose unutar županije, to je temelj.

16. Idete li na utakmice i koliko često?

Od 1985. godine i utakmice Hajduk - Sarajevo 0:0 hodočastim na utakmice Hajduka. Danas ih imam preko 500 iza sebe, s tim da sam 20-ak godina dolazio iz Šibenika. Često pratim nastupe Hajduka B i omladinske škole. Od drugog dijela sezone 2008./09. sam pretplatnik, a ujedno i dioničar Hajduka, član Torcide Split i od samog početka član “Našeg Hajduka”. Nakon desetak godina sjevera, prebacio sam se na istok.

17. Opišite se jednom riječju!

Radoholičar. Organiziran sam, sistematičan. Volim razgovor i čuti drugo mišljenje kako bih unaprijedio svoje.

vedran babić
foto: vojko bašić / CROPIX

KRATKI ŽIVOTOPIS

Nikica Krnić, prof. povijesti i geografije
Datum i mjesto rođenja: 5. lipnja 1977. u Šibeniku (od 2007. živi u Splitu)
Obrazovanje i radno iskustvo:
- Završena osnovna i srednja škola u Šibeniku
- Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zadru (odjel za povijest) * zvanje: profesor povijesti i profesor geografije
- Petnaestak godina radnog iskustva u školstvu
- Treća gimnazija Split (bivši MIOC)
- Suvremeno učilište u Splitu
- Privatna šibenska gimnazija s pravom javnosti
- Osnovna škola Vodice i Osnovna škola Tisno

Baza moraju biti naša djeca, treba nam strategija...

Krnić nam je ponudio viziju funkcioniranja Nadzornog odbora.

- Novi NO prvo mora razgovarati s bivšim članovima i potom se zatvoriti na Poljud dok se ne donese jasna četverogodišnja strategija kluba. Podjela odgovornosti mora biti jasna. Predsjednik NO-a mora biti koordinator i glasnogovornik, ne trebaju svi istupati u javnost. Također, smatram da trebaju postojati povjerenstva za poslovnu i sportsku politiku.

Što se četverogodišnje strategije razvoja Hajduka tiče, Krnić ju je podijelio na poslovni i sportski plan. Evo što kaže za poslovni:

- Najvažnije je vraćanje duga, zatim povećanje prihoda i broja pretplatnika, povećanje aktivnosti u klubu, komunikacija s gradom te pokretanje sudskih tužbi protiv dužnosnika koji su radili na štetu kluba.

A sportski?

- Baza prve momčadi moraju biti domaći igrači, a igrači sa strane moraju biti baš pojačanja. Nužna je stručna kompetencija i logistička potpora, kao i financijska podrška, a cilj mora biti rezultat vrijedan imena i tradicije Hajduka. Omladinska škola mora se bazirati na dalmatinski bazen, a valjalo bi uključiti i moderne sportske pedagoge, kao i formirati pedagoško-psihološku službu.
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/nikica-krnic-skupina-u-europi-nudi-financijsku-stabilnost-276924 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c2d2b768d32eb337b4f7d39cf6a15eb3df83e667 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nikica+Krni%C4%87%3A+Skupina+u+Europi+nudi+financijsku+stabilnost&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fnikica-krnic-skupina-u-europi-nudi-financijsku-stabilnost-276924 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fnikica-krnic-skupina-u-europi-nudi-financijsku-stabilnost-276924 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => hajdučki izbori [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukhajdučki izbori

Nikica Krnić: Skupina u Europi nudi financijsku stabilnost

Piše PSD.
17. lipnja 2015. - 11:17
1. Zašto smatrate da ste vi pravi “materijal” za člana Nadzornog odbora Hajduka? Zašto ste se kandidirali?

Moj je glavni motiv “narodni” Hajduk koji je došao u prijelomnu fazu kada ga treba podržati i podići stepenicu više. Uvjeren sam da jedino Hajduk uz podršku navijača u hrvatskim okvirima ima kapacitet da u perspektivi kroz pametnu stručnu politiku profitira i u financijskom aspektu. Imam ljubav, znanje, organizacijske sposobnosti i radne navike, te nisam politički aktivan. Potpuno sam neovisan.

2. Kako će Hajduk “profitirati” vašim eventualnim dolaskom u NO?

Uz nadzorničke segmente, kao sukreator se vidim najmanje kroz četiri aspekta: u izradi četverogodišnje strategije razvoja kluba, formiranju moderne pedagoško-psihološke službe, angažmanu na terenu, suradnj...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 22:21