StoryEditorOCM
Hajdukvelika utakmica

Napadač Hajduka koji je zabijao u derbiju tvrdi: Livaja je ključ uspjeha, ali jedan drugi igrač će biti čovjek odluke

Piše Jurica Radić/SN
13. prosinca 2023. - 21:35

Među hajdučke junake derbija bez ikakve dvojbe “ukrcao” se i Anton Maglica. Napadač iz Bijele pored Brčkog stavio je točku na maksimirsku utakmicu prije deset godina, njegovim pogotkom Hajduk je uzeo bod u zagrebačkom derbiju.

- Kako se ne bih sjetio tog dvoboja!? Odigrali smo 2:2, zabio sam u posljednjim trenucima utakmice. Pašalić je šutirao, Kelava odbio, a ja spremno zakucao u mrežu ispred sjeverne tribine za naš veliki bod. Još sam se i ozlijedio, uganuo sam gležanj i nisam igrao Kup u Maksimiru tri dana kasnije - ispričao nam je 32-godišnji Maglica, koji od početka rujna igra za mostarski Zrinjski.

Tko je ključni igrač Hajduka za nedjelju?

- Gospodin u špici! Da, Marko Livaja, od njega sve kreće. I kad ne zabija, svaka je akcija njegova. Primi dugu na prsa, asistira. Uvijek ima neki vrhunski potez. U Hajduku o njemu najviše ovisi, a time što ga protivnici više čuvaju pružio je suigračima mogućnost većeg prostora.

Ako je Livaja ključni, tko je čovjek odluke?

- Po meni Pukštas. Riješio je i zadnji maksimirski derbi, mogao bi ponoviti. Stalno je u šansi, opasan je pred vratima u svakoj akciji. Vjerujem u Pukštasa.

Cijeli intervju pročitajte ovdje,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:48