StoryEditorOCM
Hajdukkomentar

Najveći problem Hajduka su dresovi! Ni poraz, ni trofej, ni Dinamo...

Piše Ivan Renić
18. srpnja 2023. - 06:45

Koji je najveći problem Hajduka? Pa, treći dres. Naravno. Što bi drugo bilo!?

Lamentira se tako već tjednima o tome je li ta nijansa zelene baš pogođena. Pa i drugo: zašto baš zelena? Pa, mi smo Hajduk! Bijeli dres, crveno – plavi, a treći neka opet bude bijeli. Ma, neka sve tri garniture budu bijele. Što će nama išta novo, ikakva promjena, novi đir, trend, osviještenost...

Ehh... Nije se rodio tko je narodu ugodio. I eto ti baš nesreće – sezona je otvorena u tom nesretnom, zelenom dresu. Istrčali su Bijeli, pardon, Zeleni na Maksimir. I tijesno izgubili od Modrih. Presudio je “naš čovik”. Martin Baturina postigao je gol vrijedan trofeja Superkupa.

ZG u srcu

Prošao je koji dan nakon utakmice. Dojmovi su se već polako slegnuli. Solidno je izgledao Hajduk. Za nešto više nedostajalo je i malo sreće. I Marko Livaja! No, parirali su Dinamu, pokazali zube i nagovijestili sezonu u kojoj će im opet puhati za vratom. A možda i neće ako u petak pobijede u prvom kolu i tako uhvate “pole position”...

Svi su sve kazali o utakmici – što je bilo dobro, a što nije. Izredale su se analize, mišljenja i komentari. I što je jedino preostalo? Pa, zeleni dresovi... Opet i opet o njima. Iznova. Manja bi se graja valjda dignula da su hajdukovci na Maksimir istrčali u dresovima s natpisom: ZG u srcu. Sjećate se one “tablice” što su je dinamovci onomad nosili? Uhh, kad je to bilo? Dok je Luka Modrić još bio u Dinamu, daleke 2006. godine.

Dio hajdučkog puka koji se, dakle, još uvijek bavi dresovima, više mori zelenilo nego, recimo, to što bi Hajduk na koju utakmicu mogao biti “obezglavljen” zbog kazne koja se sprema treneru Ivanu Leki. Jasno je da Hajdukovom strategu to nije trebalo. Samo on zna zašto je planuo... Je li zbilja “puknuo” zbog tamo nekog kornera ili je htio do kraja galvanizirati ekipu, navijače?

Dosta je više

Kako bilo, predviđa se da Leko s klupe neće voditi Hajduk barem dvije utakmice. Strahuje se i od veće kazne. Nadalje, nije problem ni to što već sedam derbija Hajduk ne zna za pobjedu. Da, toliko je prošlo. A osjećaj je kao da su Bijeli u dobroj seriji... Bili su, doduše, prije toga u pozitivnom ritmu kontra Modrih. Spojio je tada Hajduk četiri derbija bez poraza, upisao dvije pobjede. No, vaga je sada opet dobrano na strani Dinama.

Manji problem od “sačuvaj nas Bože zelenih dresova” je i to što nam je kliznuo još jedan Superkup. Nakon lanjske borbe za prvi trofej sezone i poraza nakon penala, kratki su za malo Bijeli ostali i ovaj put.

Zaključak je, dakle – manimo se trivijalnosti, trećih dresova, zelene i zlatne boje. Identitet kluba nije ugrožen. Štoviše, urezuje se svakim danom sve više kako raste broj članova, pretplatnika, navijača... Hajduk je živ. Hajduk je blizu navijačima. Hajduk je blizu Dinamu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:06