stdClass Object ( [id] => 609952 [title] => Na Poljudu stasaju novi Gabrići, Runje, Pletikose, Subašići: Otac je igra, a ja bi tija branit za Hajduka [alias] => na-poljudu-stasaju-novi-gabrici-runje-pletikose-subasici-otac-je-igra-a-ja-bi-tija-branit-za-hajduka [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Bez obzira što je bilo tek deset sati ujutro, a trica je već pobijedila duju u borbi za prvu od dvije znamenke visine temperature zraka, 36 malih polaznika "Nogometnog kampa za vratare Hajduka" upijalo je strpljivo savjete svojih trenera, ponavljalo vježbe, no s velikim guštom, uz česti smijeh. Četvrto izdanje kampa koji se od ponedjeljka do četvrtka (od 17. do 20. lipnja) održavao na pomoćnom poljudskom igralištu okupilo je dječake iz Dalmacije, Istre, Bosne i Hercegovine, Njemačke... Dječaci su stigli i iz Poreča, Zadra, Sesveta, Supetra, s Pelješca, Mljeta, Korčule, iz Fojnice... Najstariji među njima rođen je 2004. godine, ali bilo je i onih najmlađih kojima su baš svake golmanske rukavice bile prevelike. Najmlađi među njima bio je Ivan Blažević, sin aktualnog Hajdukovog vratara Gorana "Šilje" Blaževića rođen 2013. godine.

Hajduk ima najbolju vratarsku školu u Hrvatskoj, a sva imena koja su iz nje izašla dovoljno govore u prilog tome. Da bi tako i ostalo, ali da bi se i napravio novi iskorak, već tradicionalno klub s Poljuda organizira vratarski kamp. Održava se nakon završetka sezone, ali i školske godine kako bi polaznici koji ne treniraju u Hajduku, ne žive u Splitu i okolici, mogli pohađati četverodnevni kamp. Međutim, kako nam voditelj bivši vratar Hajduka Zlatko Runje kaže pored klasičnih treninga, svladavanja vratarskih vještina, kamp "bijelih" polaznicima i roditeljima nudi iskustvo više. Zajedno s roditeljima koji također mogu dolaziti polaznici su pohađali i predavanje na temu "Psihologije sporta", predavanje o povijesti Hajduka kroničara kluba Jurice Gizdića, ono o zdravom životu sportaša (prehrani), imali su dječaci i obilazak stadiona, a nakon dodjele diploma fotografirali su se s igračima Hajduka. Pritom je broj polaznika ograničen kako bi im se mogli treneri adekvatno posvetiti.

- Ideja je da im približimo sve što radimo u klubu. Približili smo im tehničko-taktičke stvari, radili su testiranja, u rad s djecom su uključeni i fizioterapeuti, Hajdukov psiholog, pedagog, nutricionist, učili su o povijesti kluba... Tako da nakon završetka kampa imaju lijepu, zaokruženu sliku. Pokušali smo sve to približiti i roditeljima, uključeni su u sve osim u sama zbivanja na terenu, da i oni vide koliko smo u svemu odmakli - priča nam Runje.

Za to vrijeme dosta roditelja tražilo je kutke hlada na tribini pomoćnog igrališta na Poljudu, pomno prateći sve vježbe koje su njihovi sinovi na tom treningu prolazili. A poslije su svi zajedno otišli na predavanje o Hajdukovoj povijesti u kino dvoranu stadiona na Poljudu "naoružanu" klima uređajima.

- Cilj kampa je da educiramo klince koji nisu unutar Akademije, da im pokažemo kako se kod nas radi kroz neke planove i programe koje provodimo unutar kluba, da im približimo način na koji mi radimo. Takav visoki nivo rada nije dostupan svima u Dalmaciji i šire. Naša ideja je najprije da ih kroz zabavu pokušamo educirati da prođu sve tehničke i taktičke stvari koje su zadane – pojasnio je Runje.

U to vrijeme su nakon golmanskih vježbi neki budući Gabrići, Runje, Pletikose, Subašići, Kalinići, Letice... radili vježbu s refleks balunom koji se zbog oblika teže hvata, "touch" igru kada se lopta mora kao u ragbiju uhvatiti i položiti u protivničkom prostoru, ali prije nego te netko iz protivničke momčadi uopće dotakne (ako to napravi i povikne "touch" protivnička momčad je u posjedu lopte).

- Ajmo, nemoj da te uhvati. Brže, brže... Ulovi ga – bodrio je momčiće na obje strane trener Mateo Bebić.

Slijedila je i igra graničara, pa kada je završila nakon kraće pauze i odlazak na predavanje. A to je bio samo jutarnji dio programa. Sličan je slijedio i poslijepodne. Nema odmora dok traje kamp.

- Šta smo rekli kako slažemo navlake? – naglasio je trener Darko Franić. Mora biti i reda, discipline, to su osnove, temelji za kasnije. A kada i zapne kod toga (slaganja navlake) kod najmlađih kojima je tek šest, sedam godina, a golmanske rukavice su im veće od glave, ruke onda daju i treneri.

Uz Runju s dječacima su tijekom četiri dana radili treneri vratara Mateo Bebić, Stjepan Radovančić, Darko Franić, Ivan Ninčević, Miro Labrović, Josip Latinčić te naravno kao mentor trener vratara prve momčadi Ivica Roguljić, a pomagao je tajnik Stjepan Badrov. Na jednom dijelu terena radila bi grupa mlađih, na drugom starijih. Jedan od starijih je Ivan Radulj (14). S ocem je potegao u Split s Mljeta, iz malog mjesta Ropa koje po popisu stanovništva iz 2011. godine ima ukupno tek 37 stanovnika.

- Ovo mi je treći put da sam na Hajdukovom vratarskom kampu. Želim biti vratar. Inače treniram na otoku s ocem jer na Mljetu nema kluba, samostalno treniram. A igramo na otoku jedino mali nogomet, pet na pet. Na otoku je jako malo djece, kada se i ovi malo stariji priključe bude nas dovoljno za pet na pet – zanimljiva je priča Radulja.

S ocem je na nekoliko dana preselio u Split jer bi svakodnevna putovanja na relaciji Mljet Split bila nemoguća misija.

- Vrhunski mi je na kampu, svaki dan nešto novo naučim. Treneri su odlični. Želio bih ostati u Hajduku. Jednog dana želio bih postati vratar kao Lovre Kalinić – poželio je Radulj.

Još jedan dokaz da krv nije voda je Zvonimir Đolonga rođen 2012. godine. Tata Vlatko je bivši prvotimac Hajduka, a stariji brat Niko (15) aktualni kapetan pionira "bijelih". Mali Zvonimir, u početku velika trema kada je trebalo nešto reći. Ali je brzo krenulo.

- Ovo mi je prvi put na kampu, super je. Najdraže mi je bilo kad smo pucali penale – iz prve je ispalio Zvonimir.

Jesi li branio ili šutirao penale?

- I jedno i drugo!

Jesi li kojeg obranio?

- Da!

Tko ti je najdraži vratar?

- Subašić. Htio bih jednom bit ka' on, branit za Hajduka – poželio je Zvonimir.

A što tata kaže na to što ti želiš biti vratar, a ne igrač u polju?

- Pa on mi je i reka da budem vratar! Ali i ja sam to tija bit – iskreno će Zvonimir koji nas je time sve od srca nasmijao.

Među polaznicima su neki koji su u Hajdukovoj Akademiji, drugi koji to nisu. Ima i onih koji treniraju nogomet, no nisu vratari, ali bi željeli biti.

- Kada im se ovim putem sve to približi mislim da će poželjeti ostati vratari – smatra Runje.

Kakvi su polaznici, imali li tu među njima neki novi Gabrić, Pletikosa, Runje, Subašić, Kalinić, Letica...?

- Ima jako zanimljivih vratara. Bitno je da što prije ti talenti uđu unutar sustava kluba. Ako ste unutar sustava on vas kasnije izbaci, puno toga u klubu prođete, naučite... I dosad smo imali zanimljivih vratara koje smo kasnije kroz Akademiju uključivali u rad, neki su ostali s nama – kazao je Runje.

Teu je uzor Lovre

Iz Zadra je na kamp stigao Teo Masnić (12).

- Odlično je na kampu, sve je ovdje super. Treneri su vrhunski. Volio bih doć' i sljedeće godine – priča nam Teo koji je tijekom četiri dana trajanja kampa bio kod tete u Splitu.

Tko su ti vratarski idoli? S obzirom da si iz Zadra je li to Subašić?

- Jan Oblak. Drag mi je i Subašić, ali najviše volim baš Oblaka i Buffona – istaknuo je Teo.

I on sanja da će jednom koračati u dresu Hajduka ne samo pomoćnim, nego i glavnim poljudskim travnjakom.

- Naravno. Jednog dana bih i ja želio braniti za Hajduk, biti kao Lovre Kalinić.

Diplome dijelili prvotimci Hajduka

Prvog dana kampa u ponedjeljak s polaznicima i njihovim roditeljima voditelji su održali zajednički sastanak u kino dvorani stadiona, tada im je i podijeljena službena Hajdukova oprema u kojoj su trenirali. Potom je obavljeno zajedničko fotografiranje pa su krenuli treninzi tijekom kojih su bili podijeljeni u grupe po starosti. Zadnjeg dana kampa u četvrtak organiziran je i turnir za polaznike. Po njegovom završetku malim vratarima na poljudskom stadionu diplome su dijelili nogometaši Hajduka predvođeni kapetanom Josipom Juranovićem, a potom je uslijedilo i zajedničko fotografiranje.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Kamp vratara [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2019-06-21 22:52:30 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-06-22 08:02:55 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-06-21 23:42:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7285 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2019\/06\/21\/kamp_vratari07-200619.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/06\/21\/kamp_vratara2-190619.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/06\/21\/kamp_vratara3-190619.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/06\/21\/kamp_vratara4-190619.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/06\/21\/kamp_vratara9-190619.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/06\/21\/kamp_vratara10-190619.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/06\/21\/kamp_vratara11-190619.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/06\/21\/kamp_vratara12-190619.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/06\/21\/kamp_vratari02-200619.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/06\/21\/kamp_vratari03-200619.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/06\/21\/kamp_vratari05-200619.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/06\/21\/kamp_vratari06-200619.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["kamp_vratari07-200619","kamp_vratara2-190619","kamp_vratara3-190619","kamp_vratara4-190619","kamp_vratara9-190619","kamp_vratara10-190619","kamp_vratara11-190619","kamp_vratara12-190619","kamp_vratari02-200619","kamp_vratari03-200619","kamp_vratari05-200619","kamp_vratari06-200619"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x830"},{"size0":"1235x840"},{"size0":"1235x840"},{"size0":"1235x840"},{"size0":"1235x840"},{"size0":"1236x840"},{"size0":"1235x840"},{"size0":"1235x840"},{"size0":"1280x701"},{"size0":"1280x778"},{"size0":"1280x552"},{"size0":"916x840"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4577458 Threads: 3 Questions: 150770979 Slow queries: 64287 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4484774 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/na-poljudu-stasaju-novi-gabrici-runje-pletikose-subasici-otac-je-igra-a-ja-bi-tija-branit-za-hajduka-609952 [printLink] => /sport/hajduk/na-poljudu-stasaju-novi-gabrici-runje-pletikose-subasici-otac-je-igra-a-ja-bi-tija-branit-za-hajduka-609952?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 344148 [name] => djeca [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => djeca [link] => /tag/djeca ) [1] => stdClass Object ( [id] => 326678 [name] => kamp vratara [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kamp-vratara [link] => /tag/kamp-vratara ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Kamp vratara [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Na Poljudu stasaju novi Gabrići, Runje, Pletikose, Subašići: Otac je igra, a ja bi tija branit za Hajduka [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratari07-200619.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => kamp_vratari07-200619 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratari07-200619.jpg [title] => kamp_vratari07-200619 ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratara2-190619.jpg [title] => kamp_vratara2-190619 ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratara3-190619.jpg [title] => kamp_vratara3-190619 ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratara4-190619.jpg [title] => kamp_vratara4-190619 ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratara9-190619.jpg [title] => kamp_vratara9-190619 ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratara10-190619.jpg [title] => kamp_vratara10-190619 ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratara11-190619.jpg [title] => kamp_vratara11-190619 ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratara12-190619.jpg [title] => kamp_vratara12-190619 ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratari02-200619.jpg [title] => kamp_vratari02-200619 ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratari03-200619.jpg [title] => kamp_vratari03-200619 ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratari05-200619.jpg [title] => kamp_vratari05-200619 ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/06/21/kamp_vratari06-200619.jpg [title] => kamp_vratari06-200619 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Bez obzira što je bilo tek deset sati ujutro, a trica je već pobijedila duju u borbi za prvu od dvije znamenke visine temperature zraka, 36 malih polaznika "Nogometnog kampa za vratare Hajduka" upijalo je strpljivo savjete svojih trenera, ponavljalo vježbe, no s velikim guštom, uz česti smijeh. Četvrto izdanje kampa koji se od ponedjeljka do četvrtka (od 17. do 20. lipnja) održavao na pomoćnom poljudskom igralištu okupilo je dječake iz Dalmacije, Istre, Bosne i Hercegovine, Njemačke... Dječaci su stigli i iz Poreča, Zadra, Sesveta, Supetra, s Pelješca, Mljeta, Korčule, iz Fojnice... Najstariji među njima rođen je 2004. godine, ali bilo je i onih najmlađih kojima su baš svake golmanske rukavice bile prevelike. Najmlađi među njima bio je Ivan Blažević, sin aktualnog Hajdukovog vratara Gorana "Šilje" Blaževića rođen 2013. godine.

Hajduk ima najbolju vratarsku školu u Hrvatskoj, a sva imena koja su iz nje izašla dovoljno govore u prilog tome. Da bi tako i ostalo, ali da bi se i napravio novi iskorak, već tradicionalno klub s Poljuda organizira vratarski kamp. Održava se nakon završetka sezone, ali i školske godine kako bi polaznici koji ne treniraju u Hajduku, ne žive u Splitu i okolici, mogli pohađati četverodnevni kamp. Međutim, kako nam voditelj bivši vratar Hajduka Zlatko Runje kaže pored klasičnih treninga, svladavanja vratarskih vještina, kamp "bijelih" polaznicima i roditeljima nudi iskustvo više. Zajedno s roditeljima koji također mogu dolaziti polaznici su pohađali i predavanje na temu "Psihologije sporta", predavanje o povijesti Hajduka kroničara kluba Jurice Gizdića, ono o zdravom životu sportaša (prehrani), imali su dječaci i obilazak stadiona, a nakon dodjele diploma fotografirali su se s igračima Hajduka. Pritom je broj polaznika ograničen kako bi im se mogli treneri adekvatno posvetiti.

- Ideja je da im približimo sve što radimo u klubu. Približili smo im tehničko-taktičke stvari, radili su testiranja, u rad s djecom su uključeni i fizioterapeuti, Hajdukov psiholog, pedagog, nutricionist, učili su o povijesti kluba... Tako da nakon završetka kampa imaju lijepu, zaokruženu sliku. Pokušali smo sve to približiti i roditeljima, uključeni su u sve osim u sama zbivanja na terenu, da i oni vide koliko smo u svemu odmakli - priča nam Runje.

Za to vrijeme dosta roditelja tražilo je kutke hlada na tribini pomoćnog igrališta na Poljudu, pomno prateći sve vježbe koje su njihovi sinovi na tom treningu prolazili. A poslije su svi zajedno otišli na predavanje o Hajdukovoj povijesti u kino dvoranu stadiona na Poljudu "naoružanu" klima uređajima.

- Cilj kampa je da educiramo klince koji nisu unutar Akademije, da im pokažemo kako se kod nas radi kroz neke planove i programe koje provodimo unutar kluba, da im približimo način na koji mi radimo. Takav visoki nivo rada nije dostupan svima u Dalmaciji i šire. Naša ideja je najprije da ih kroz zabavu pokušamo educirati da prođu sve tehničke i taktičke stvari koje su zadane – pojasnio je Runje.

U to vrijeme su nakon golmanskih vježbi neki budući Gabrići, Runje, Pletikose, Subašići, Kalinići, Letice... radili vježbu s refleks balunom koji se zbog oblika teže hvata, "touch" igru kada se lopta mora kao u ragbiju uhvatiti i položiti u protivničkom prostoru, ali prije nego te netko iz protivničke momčadi uopće dotakne (ako to napravi i povikne "touch" protivnička momčad je u posjedu lopte).

- Ajmo, nemoj da te uhvati. Brže, brže... Ulovi ga – bodrio je momčiće na obje strane trener Mateo Bebić.

Slijedila je i igra graničara, pa kada je završila nakon kraće pauze i odlazak na predavanje. A to je bio samo jutarnji dio programa. Sličan je slijedio i poslijepodne. Nema odmora dok traje kamp.

- Šta smo rekli kako slažemo navlake? – naglasio je trener Darko Franić. Mora biti i reda, discipline, to su osnove, temelji za kasnije. A kada i zapne kod toga (slaganja navlake) kod najmlađih kojima je tek šest, sedam godina, a golmanske rukavice su im veće od glave, ruke onda daju i treneri.

Uz Runju s dječacima su tijekom četiri dana radili treneri vratara Mateo Bebić, Stjepan Radovančić, Darko Franić, Ivan Ninčević, Miro Labrović, Josip Latinčić te naravno kao mentor trener vratara prve momčadi Ivica Roguljić, a pomagao je tajnik Stjepan Badrov. Na jednom dijelu terena radila bi grupa mlađih, na drugom starijih. Jedan od starijih je Ivan Radulj (14). S ocem je potegao u Split s Mljeta, iz malog mjesta Ropa koje po popisu stanovništva iz 2011. godine ima ukupno tek 37 stanovnika.

- Ovo mi je treći put da sam na Hajdukovom vratarskom kampu. Želim biti vratar. Inače treniram na otoku s ocem jer na Mljetu nema kluba, samostalno treniram. A igramo na otoku jedino mali nogomet, pet na pet. Na otoku je jako malo djece, kada se i ovi malo stariji priključe bude nas dovoljno za pet na pet – zanimljiva je priča Radulja.

S ocem je na nekoliko dana preselio u Split jer bi svakodnevna putovanja na relaciji Mljet Split bila nemoguća misija.

- Vrhunski mi je na kampu, svaki dan nešto novo naučim. Treneri su odlični. Želio bih ostati u Hajduku. Jednog dana želio bih postati vratar kao Lovre Kalinić – poželio je Radulj.

Još jedan dokaz da krv nije voda je Zvonimir Đolonga rođen 2012. godine. Tata Vlatko je bivši prvotimac Hajduka, a stariji brat Niko (15) aktualni kapetan pionira "bijelih". Mali Zvonimir, u početku velika trema kada je trebalo nešto reći. Ali je brzo krenulo.

- Ovo mi je prvi put na kampu, super je. Najdraže mi je bilo kad smo pucali penale – iz prve je ispalio Zvonimir.

Jesi li branio ili šutirao penale?

- I jedno i drugo!

Jesi li kojeg obranio?

- Da!

Tko ti je najdraži vratar?

- Subašić. Htio bih jednom bit ka' on, branit za Hajduka – poželio je Zvonimir.

A što tata kaže na to što ti želiš biti vratar, a ne igrač u polju?

- Pa on mi je i reka da budem vratar! Ali i ja sam to tija bit – iskreno će Zvonimir koji nas je time sve od srca nasmijao.

Među polaznicima su neki koji su u Hajdukovoj Akademiji, drugi koji to nisu. Ima i onih koji treniraju nogomet, no nisu vratari, ali bi željeli biti.

- Kada im se ovim putem sve to približi mislim da će poželjeti ostati vratari – smatra Runje.

Kakvi su polaznici, imali li tu među njima neki novi Gabrić, Pletikosa, Runje, Subašić, Kalinić, Letica...?

- Ima jako zanimljivih vratara. Bitno je da što prije ti talenti uđu unutar sustava kluba. Ako ste unutar sustava on vas kasnije izbaci, puno toga u klubu prođete, naučite... I dosad smo imali zanimljivih vratara koje smo kasnije kroz Akademiju uključivali u rad, neki su ostali s nama – kazao je Runje.

Teu je uzor Lovre

Iz Zadra je na kamp stigao Teo Masnić (12).

- Odlično je na kampu, sve je ovdje super. Treneri su vrhunski. Volio bih doć' i sljedeće godine – priča nam Teo koji je tijekom četiri dana trajanja kampa bio kod tete u Splitu.

Tko su ti vratarski idoli? S obzirom da si iz Zadra je li to Subašić?

- Jan Oblak. Drag mi je i Subašić, ali najviše volim baš Oblaka i Buffona – istaknuo je Teo.

I on sanja da će jednom koračati u dresu Hajduka ne samo pomoćnim, nego i glavnim poljudskim travnjakom.

- Naravno. Jednog dana bih i ja želio braniti za Hajduk, biti kao Lovre Kalinić.

Diplome dijelili prvotimci Hajduka

Prvog dana kampa u ponedjeljak s polaznicima i njihovim roditeljima voditelji su održali zajednički sastanak u kino dvorani stadiona, tada im je i podijeljena službena Hajdukova oprema u kojoj su trenirali. Potom je obavljeno zajedničko fotografiranje pa su krenuli treninzi tijekom kojih su bili podijeljeni u grupe po starosti. Zadnjeg dana kampa u četvrtak organiziran je i turnir za polaznike. Po njegovom završetku malim vratarima na poljudskom stadionu diplome su dijelili nogometaši Hajduka predvođeni kapetanom Josipom Juranovićem, a potom je uslijedilo i zajedničko fotografiranje.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
kamp_vratari07-200619 kamp_vratara2-190619 kamp_vratara3-190619 kamp_vratara4-190619 kamp_vratara9-190619 kamp_vratara10-190619 kamp_vratara11-190619 kamp_vratara12-190619 kamp_vratari02-200619 kamp_vratari03-200619 kamp_vratari05-200619 kamp_vratari06-200619
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/na-poljudu-stasaju-novi-gabrici-runje-pletikose-subasici-otac-je-igra-a-ja-bi-tija-branit-za-hajduka-609952 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1cf8ac1d480df1e911826dbf425434232da07f95 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na+Poljudu+stasaju+novi+Gabri%C4%87i%2C+Runje%2C+Pletikose%2C+Suba%C5%A1i%C4%87i%3A++Otac+je+igra%2C+a+ja+bi+tija+branit+za+Hajduka&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fna-poljudu-stasaju-novi-gabrici-runje-pletikose-subasici-otac-je-igra-a-ja-bi-tija-branit-za-hajduka-609952 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fna-poljudu-stasaju-novi-gabrici-runje-pletikose-subasici-otac-je-igra-a-ja-bi-tija-branit-za-hajduka-609952 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Kamp vratara [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukKamp vratara

Na Poljudu stasaju novi Gabrići, Runje, Pletikose, Subašići: Otac je igra, a ja bi tija branit za Hajduka

22. lipnja 2019. - 01:42
kamp_vratari07-200619

Bez obzira što je bilo tek deset sati ujutro, a trica je već pobijedila duju u borbi za prvu od dvije znamenke visine temperature zraka, 36 malih polaznika "Nogometnog kampa za vratare Hajduka" upijalo je strpljivo savjete svojih trenera, ponavljalo vježbe, no s velikim guštom, uz česti smijeh. Četvrto izdanje kampa koji se od ponedjeljka do četvrtka (od 17. do 20. lipnja) održavao na pomoćnom poljudskom igralištu okupilo je dječake iz Dalmacije, Istre, Bosne i Hercegovine, Njemačke... Dječaci su stigli i iz Poreča, Zadra, Sesveta, Supetra, s Pelješca, Mljeta, Korčule, iz Fojnice... Najstariji među njima rođen je 2004. godine, ali bilo je i onih najmlađih kojima su baš svake golmanske rukavice bile prevelike. Najmlađi među njima bio je Ivan Blažević, sin aktualnog Hajdukovog vratara Gor...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 03:59