stdClass Object ( [id] => 1194738 [title] => Marko Livaja ove je sezone bio ponajbolji igrač HNL-a: pogledajte njegov učinak kroz brojke i sve golove koje je postigao na putu do titule najboljeg strijelca lige [alias] => marko-livaja-ove-je-sezone-bio-ponajbolji-igrac-hnl-a-pogledajte-njegov-ucinak-kroz-brojke-i-sve-golove-koje-je-postigao-na-putu-do-titule-najboljeg-strijelca-lige [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Marko Livaja i službeno se okrunio titulom najboljeg strijelca HNL-a u sezoni 2021./22., iako je to postalo jasno čim je Josip Drmić dobio dvije utakmice suspenzije nakon crvenog kartona u Jadranskom derbiju odigranom na Rujevici u sklopu 34. kola.

Hajdukova "desetka" postigla je 28 pogodaka ove sezone, što je treći najveći broj u jednoj sezoni u povijesti HNL-a. Na prvom mjestu je Eduardo da Silva koji je u sezoni 2006./07. postigao čak 34 gola, dok je drugi Goran Vlaović koji je u sezoni 1993./94. zabio 29 pogodaka u jednoj HNL sezoni.

Pritom treba naglasiti da je Da Silva to učinio u sezoni u kojoj su se igrale 33 utakmice, a Vlaović u onoj u kojoj se igrao jedan susret više. Otkad se HNL igra u formatu "lige 10", sezona ima 36 kola. To znači da je Da Silva u prosjeku zabijao nešto više od gola po utakmici, a Vlaović 0,85 pogodaka po susretu, dok je Livaja na prosjeku od 0,78 golova po susretu.

Hajduk je posljednji put najboljeg strijelca lige imao u sezonu 2018./19., kada je s 19 postignutih pogodaka taj naslov pripao Miji Caktašu, a Livaja je tek četvrti igrač Bijelih u HNL-u kojemu je pripao naslov najboljeg "topnika". Osim Caktašu, to je još pošlo za rukom Ardianu Kozniku, koji je u onoj prvoj sezoni (1992.) postigao 12 golova, i Marku Futacsu koji je u sezoni 2016./17. zabio 18 pogodaka.

Sjajna sezona ponajboljeg igrača Hajduka ne treba se gledati samo kroz kontekst postignutih pogodaka, već i kroz druge statističke podatke, dok ne treba zanemariti ni to da je Hajduk često opasniji zbog same činjenice što je on na terenu. Livaja je najbolji asistent Hajduka (6 asistencija), ima najviše odigranih minuta (2977), najviše upućenih udaraca (148), najviše udaraca u okvir (55), najviše kreiranih velikih šansi (11), najviše dobivenih duela (214) i najviše pretrpljenih prekršaja (81) u cijeloj momčadi. Također treba naglasiti da je u svim tim paramterima ili prvi u ligi, ili barem pri samom vrhu.

---

---


No, ipak su golovi ti koji rade najvidljiviju razliku na terenu, a Livaja je ove sezone zabio njih nekoliko uistinu spektakularnih, stoga smo se odlučili prisjetiti svih njegovih golova u HNL-u ove sezone. Pa krenimo redom...

Livaja je svoj prvi ovosezonski pogodak postigao u 2. kolu, kada je Hajduk kod kuće izgubio od Osijeka rezultatom 2:1. Taj gol posebno će se pamtiti jer je uzeo loptu Osijekovom igraču i sjurio se niz teren te iz mrtvog kuta "probušio" Ivicu Ivušića.

---

---

Sljedeći gol postigao je u 4. kolu, kada su Bijeli gostovali kod Gorice. Hajduk je tada slavio rezultatom 3:1, a Livaja je zabio treći gol za Bijele na utakmici. Odigrao je dupli pas s Janom Mlakarom i hladnokrvno poentirao pokraj Ivana Banića.

---

---

Livaja je bio strijelac i odmah u sljedećem kolu, na Poljudu protiv Slaven Belupa. Bijeli su u tom susretu slavili s 2:0, a Livaja je bio strijelac drugog pogotka u 48. minuti. On i Filip Krovinović kratko su izveli slobodan udarac, a Livajin šut od bloka je završio u golu gostujućeg vratara Ivana Čovića.

---

---

Nakon dva prvenstvena kola bez pogotka, Livaja se vratio zabijanju hat-trickom u Puli 12. rujna 2021. Hajdukova "desetka" je u tom susretu praktički samostalno odvela Bijele do 3:1 pobjede, a sva tri gola zabio je između 52. i 74. minute. Prva dva su došla s bijele točke, dok je treći pao iz njegovog ulaska u dubinu nakon odlične asistencije Krovinovića.

---

---

---

---

---

---

Odmah u sljedećem susretu Livaja je svojoj momčadi osigurao minimalnu pobjedu nad Lokomotivom kod kuće pogotkom glavom u 80. minuti, nakon sjajnog ulaska iza leđa protivničke obrane i odličnog Mlakarovog ubačaja.

---

---

Taj susret ostao je upamćen i po spornoj situaciji iz 9. minute, kada je Ivan Bebek propustio svirati kazneni udarac na Livaji iako je Hajdukov napadač evidentno bio fauliran. Kritike na račun riječkog arbitra koje su uslijedila eskalirale su puštanjem u javnost njegovog vrijeđanja novinara Dalmatinskog portala Blaža Duplančića, koje je onda rezultitalo Bebekovom četveromjesečnom suspenzijom (kasnije je smanjena na dva mjeseca).

---

---

Livaja je zatim tri kola "mirovao" (u međuvremenu je zabio hat-trick Belišću u Kupu), a Hajduk je u tom razdoblju upisao dva remija (s Osijekom i Goricom) te jedan poraz (od Šibenika). Napadač Bijelih morao je propustiti taj susret na Šubićevcu zbog tri žuta kartona, a nakon spomenutog remija kod kuće s Goricom, Livaja se vratio zabijanju u Koprivnici. U 66. minuti, pri rezultatu 2:0 za Belupo, primio je loptu s igračem na leđima i sjajno se okrenuo te pogodio suprotnu stranu vratara Čovića. Ipak, Hajduk je taj susret izgubio rezultatom 3:2, a Jens Gustafsson odmah je sutradan bio smijenjen.

---

---

Hajdukova "desetka" upisala je samo asistenciju u prvoj utakmici Valdasa Dambrauskasa na klupi splitskog kluba (pobjeda protiv Dragovoljca 2:0), a onda je uslijedio niz od četiri prvenstvena susreta u kojima je zabio ukupno pet golova.

Prvo je na Rujevici zabio dva gola i dao ključan doprinos u pobjedi 3:2 koju je zaključio Mlakar u sedmoj minuti sudačke nadoknade. U 45. minuti je primio loptu koju je s lijeve strane poslao Dario Melnjak i s igračem na leđima iz blizine zakucao loptu pod gredu, dovevši Hajduk u vodstvo, a onda je u 82. minuti pogodio s bijele točke za 2:2.

---

---

---

---

Zatim je u sljedećem kolu sudjelovao u pobjedi nad Istrom 1961 na Poljudu sa sjajnim golom za 4:0, koji je zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade, nakon što se sjurio po lijevoj strani i odigrao dupli pas s Ivanom Dolčekom.

---

---

Uslijedio je pogodak Dinamu na Maksimiru, u onoj velikoj pobjedi koja je zapravo i potvrdila da Hajduk ima momčad koja se može boriti za naslov. Livaja je u 60. minuti te utakmice pretrčao Kévina Théophile-Catherinea nakon sjajne duge lopte Josipa Eleza i prebacio istrčalog Dominika Livakovića. Kasnije je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade asistirao Emiru Sahitiju za konačnih 2:0.

---

---

Livaja je u sljedećem kolu zabio jedan pogodak na novom gostovanju u Zagrebu, ovoga puta protiv Lokomotive. Nakon što je "lokosima" već bio zabio krajem studenog u četvrtfinalu Kupa (pobjeda 6:3), ponovno je bio strijelac, ovoga puta u remiju 3:3. Sahiti je povukao kontru sa svoje polovice i sjajno pronašao Livaju u dubinu, a on je hladnokrvno matirao Krševana Santinija za 1:1.

---

---

Taj susret također je obilježila sporna situacija, jer je Branimir Cipetić evidentno rukom izbio loptu Stipi Biuku u svom šesnaestercu u 3. minuti sudačke nadoknade, ali se Tihomir Pejin tada nije oglasio.

---

---

Nakon remija bez pogodaka s Osijekom na Poljudu, Livaja je ponovno ušao u dobru seriju, ovoga putu još dulju i još produktivniju. Naime, "desetka" Bijelih zabila je čak devet pogodaka u sljedećih pet prvenstvenih susreta.

Sve je počelo utakmicom protiv Šibenika na Šubićevcu, u kojoj je Livaja zabio dva gola iz kaznenog udarca, prvo za 1:0, a onda za 2:1.

---

---

---

---

Zatim je uslijedilo gostovanje u Velikoj Gorici, na kojem je Hajduk slavio s visokih 4:0, a Livaja zabio dva pogotka. Prvi je došao u 39. minuti s bijele točke, a drugi u 82. minuti, kada je dodavanje Dina Mikanovića pretvorio u gol za konačnih 4:0.

---

---

---

---

Ono što također treba posebno izdvojiti iz te utakmice jest fantastična asistencija Mlakaru za treći gol, koja se rijetko ima prilike vidjeti.

---

---

Hajdukovu rođendansku utakmicu protiv Belupa na Poljudu Livaja je "začinio" svojim golom iz kaznenog udarca u 71. minuti, kojim je postavio konačnih 3:1 i zaključio priču o pobjedniku.

---

---

Bijeli su zatim otišli na gostovanje kod Dragovoljca, gdje je Livaja ponovno praktički sam odvukao svoju momčad do pobjede, postigavši sva tri gola u pobjedi 3:0. Prva dva došla su s bijele točke, dok je treći zabio u 79. minuti nakon sjajne asistencije Biuka.

---

---

---

---

---

---

Svoj niz zaključio je pogotkom protiv Rijeke u bolnom porazu Hajduka na Poljudu (1:3), a zabio ga je na Sahitijev ubačaj glavom u 69. minuti, pri rezultatu 2:0 za goste.

---

---

Livaja zatim u sljedećih sedam utakmica u prvenstvu i jednoj u Kupu (polufinalu protiv Gorice) nije uspio pronaći protivničku mrežu, već je u tom periodu upisao samo dvije asistencije. Hajduk je u tom razdoblju izborio finale Kupa te upisao četiri pobjede i četiri remija, uključujući onaj u Koprivnici koji je Hajdukova "desetka" morala propustiti zbog trećeg žutog koji je zaradio u pobjedi nad Dinamom na Poljudu (1:0).

Livaja se zabijanju vratio u 33. kolu, kada su Bijeli uz puno muke srušili Dragovoljac na Poljudu. Gergő Lovrencsics uputio je sjajan ubačaj u 87. minuti, a Livaja je nadskočio svog čuvara i glavom iz blizine svladao Zvonimira Šubarića za važna tri boda Bijelih.

---

---

Zatim je uslijedio Jadranski derbi na Rujevici u kojem smo imali prilike vidjeti možda i najbolje poluvrijeme Hajduka ove sezone. Bijeli su na odmor otišli s vodstvom od 3:0 te ga zadržali do kraja, a dva pogotka bila su djelo Livaje. Prvo je u 13. minuti doveo svoju momčad u vodstvo iz kaznenog udarca, a onda u 37.minuti zabio sjajan pogodak iz okreta, nakon Melnjakovog ubačaja s lijeve srane i asistencije Lukasa Grgića.

---

---

---

---

U predzadnjem kolu, kada je na Poljudu gostovala Istra 1961, najbolji igrač Hajduka dvama je pogocima s bijele točke prvo izjednačio rekord legendarnog Lea Lemešića, a onda ga u istom susretu i srušio. Naime, Lemešić je dosad bio igrač s najviše prvenstvenih golova za Hajduk u jednoj sezoni (26), a nakon što je u 52. minuti i drugi put svladao Lovru Majkića iz penala, Livaja je došao do svog 27. pogotka u HNL-u ove sezone.

---

---

---

---

Posljednji prvenstveni pogodak ove sezone postigao je u zadnjem kolu na Maksimiru protiv Dinama. Livaja je derbi započeo s klupe, jer ga je Dambruaskas želio odmoriti za finale Kupa koje je na rasporedu u četvrtak, a iako je u igru ušao tek u 61. minuti, svejedno se uspio upisati u strijelce. Zabio je gol u 94. minuti za 1:1, ali to ipak nije bilo dovoljno da Bijeli ostanu neporaženi i u četvrtom ovosezonskom susretu s Dinamo, jer su Modri kasnije postigli još dva gola.

---

---

Treba naglasiti da je Livaja čak 12 od tih ukupno 28 pogodaka postigao s bijele točke, ali i ti njegovi penali su priča za sebe, jer ih izvodi toliko dobro da se čini kao da mu ih nitko ne može obraniti, već da eventualno on sam može promašiti cijeli gol. Majkić je možda bio i najbliži tome da mu obrani udarac s bijele točke, jer je kod onog drugog pogotka Livaje imao ruku na lopti, ali tehnika izvođenja Hajdukove "desetke" jednostavno je sjajna, stoga nije čudno što mu Istrin vratar ipak na kraju nije obranio udarac.

Livaja je ove sezone predvodio Hajduk do drugog mjesta u prvenstvu i finala Kupa te se nametnuo kao ponajbolji igrač lige, što se najbolje ogleda u 28 prvenstvenih pogodaka kojima je pridodao još četiri u kupu, a navijači Bijelih mogu se nadati da će njihova "desetka" ostati na Poljudu i sljedeće sezone te da će nastaviti u istom ritmu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sjajna sezona [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => sjajna sezona 0 11405 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-05-09 10:15:52 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-05-22 19:33:00 [modified_by] => 3244 [publish_up] => 2022-05-22 19:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1255 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/05\/09\/22106976.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ronald Gor\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_22106976_1920.jpg":"1920x1080","k_22106976_1280.jpg":"1280x1280","k_22106976_1024.jpg":"1024x1024","k_22106976_640.jpg":"640x640","k_22106976_480.jpg":"480x480","k_22106976_340.jpg":"340x340","k_22106976_220.jpg":"220x220","o_22106976_1280.jpg":"1280x853","o_22106976_1024.jpg":"1024x682","o_22106976_640.jpg":"640x426","o_22106976_480.jpg":"480x320","o_22106976_340.jpg":"340x226","o_22106976_220.jpg":"220x146","h_22106976_1280.jpg":"1280x854","h_22106976_1024.jpg":"1024x683","h_22106976_640.jpg":"640x427","h_22106976_480.jpg":"480x320","h_22106976_340.jpg":"340x227","h_22106976_220.jpg":"220x147","pp_22106976_1280.jpg":"1006x1280","pp_22106976_1024.jpg":"805x1024","pp_22106976_640.jpg":"503x640","pp_22106976_480.jpg":"377x480","pp_22106976_340.jpg":"267x340","pp_22106976_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7759240 Threads: 2 Questions: 1564609313 Slow queries: 4772701 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111603771 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/marko-livaja-ove-je-sezone-bio-ponajbolji-igrac-hnl-a-pogledajte-njegov-ucinak-kroz-brojke-i-sve-golove-koje-je-postigao-na-putu-do-titule-najboljeg-strijelca-lige-1194738 [printLink] => /sport/hajduk/marko-livaja-ove-je-sezone-bio-ponajbolji-igrac-hnl-a-pogledajte-njegov-ucinak-kroz-brojke-i-sve-golove-koje-je-postigao-na-putu-do-titule-najboljeg-strijelca-lige-1194738?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 416252 [name] => Marko Livaja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marko-livaja [link] => /tag/marko-livaja ) [1] => stdClass Object ( [id] => 810 [name] => HAJDUK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [2] => stdClass Object ( [id] => 477722 [name] => HT Prva HNL [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ht-prva-hnl [link] => /tag/ht-prva-hnl ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sjajna sezona [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Marko Livaja ove je sezone bio ponajbolji igrač HNL-a: pogledajte njegov učinak kroz brojke i sve golove koje je postigao na putu do titule najboljeg strijelca lige [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/09/22106976.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ronald Goršić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/05/09/22106976.jpg [title] => Ronald Goršić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Marko Livaja i službeno se okrunio titulom najboljeg strijelca HNL-a u sezoni 2021./22., iako je to postalo jasno čim je Josip Drmić dobio dvije utakmice suspenzije nakon crvenog kartona u Jadranskom derbiju odigranom na Rujevici u sklopu 34. kola.

Hajdukova "desetka" postigla je 28 pogodaka ove sezone, što je treći najveći broj u jednoj sezoni u povijesti HNL-a. Na prvom mjestu je Eduardo da Silva koji je u sezoni 2006./07. postigao čak 34 gola, dok je drugi Goran Vlaović koji je u sezoni 1993./94. zabio 29 pogodaka u jednoj HNL sezoni.

Pritom treba naglasiti da je Da Silva to učinio u sezoni u kojoj su se igrale 33 utakmice, a Vlaović u onoj u kojoj se igrao jedan susret više. Otkad se HNL igra u formatu "lige 10", sezona ima 36 kola. To znači da je Da Silva u prosjeku zabijao nešto više od gola po utakmici, a Vlaović 0,85 pogodaka po susretu, dok je Livaja na prosjeku od 0,78 golova po susretu.

Hajduk je posljednji put najboljeg strijelca lige imao u sezonu 2018./19., kada je s 19 postignutih pogodaka taj naslov pripao Miji Caktašu, a Livaja je tek četvrti igrač Bijelih u HNL-u kojemu je pripao naslov najboljeg "topnika". Osim Caktašu, to je još pošlo za rukom Ardianu Kozniku, koji je u onoj prvoj sezoni (1992.) postigao 12 golova, i Marku Futacsu koji je u sezoni 2016./17. zabio 18 pogodaka.

Sjajna sezona ponajboljeg igrača Hajduka ne treba se gledati samo kroz kontekst postignutih pogodaka, već i kroz druge statističke podatke, dok ne treba zanemariti ni to da je Hajduk često opasniji zbog same činjenice što je on na terenu. Livaja je najbolji asistent Hajduka (6 asistencija), ima najviše odigranih minuta (2977), najviše upućenih udaraca (148), najviše udaraca u okvir (55), najviše kreiranih velikih šansi (11), najviše dobivenih duela (214) i najviše pretrpljenih prekršaja (81) u cijeloj momčadi. Također treba naglasiti da je u svim tim paramterima ili prvi u ligi, ili barem pri samom vrhu.

---

---


No, ipak su golovi ti koji rade najvidljiviju razliku na terenu, a Livaja je ove sezone zabio njih nekoliko uistinu spektakularnih, stoga smo se odlučili prisjetiti svih njegovih golova u HNL-u ove sezone. Pa krenimo redom...

Livaja je svoj prvi ovosezonski pogodak postigao u 2. kolu, kada je Hajduk kod kuće izgubio od Osijeka rezultatom 2:1. Taj gol posebno će se pamtiti jer je uzeo loptu Osijekovom igraču i sjurio se niz teren te iz mrtvog kuta "probušio" Ivicu Ivušića.

---

---

Sljedeći gol postigao je u 4. kolu, kada su Bijeli gostovali kod Gorice. Hajduk je tada slavio rezultatom 3:1, a Livaja je zabio treći gol za Bijele na utakmici. Odigrao je dupli pas s Janom Mlakarom i hladnokrvno poentirao pokraj Ivana Banića.

---

---

Livaja je bio strijelac i odmah u sljedećem kolu, na Poljudu protiv Slaven Belupa. Bijeli su u tom susretu slavili s 2:0, a Livaja je bio strijelac drugog pogotka u 48. minuti. On i Filip Krovinović kratko su izveli slobodan udarac, a Livajin šut od bloka je završio u golu gostujućeg vratara Ivana Čovića.

---

---

Nakon dva prvenstvena kola bez pogotka, Livaja se vratio zabijanju hat-trickom u Puli 12. rujna 2021. Hajdukova "desetka" je u tom susretu praktički samostalno odvela Bijele do 3:1 pobjede, a sva tri gola zabio je između 52. i 74. minute. Prva dva su došla s bijele točke, dok je treći pao iz njegovog ulaska u dubinu nakon odlične asistencije Krovinovića.

---

---

---

---

---

---

Odmah u sljedećem susretu Livaja je svojoj momčadi osigurao minimalnu pobjedu nad Lokomotivom kod kuće pogotkom glavom u 80. minuti, nakon sjajnog ulaska iza leđa protivničke obrane i odličnog Mlakarovog ubačaja.

---

---

Taj susret ostao je upamćen i po spornoj situaciji iz 9. minute, kada je Ivan Bebek propustio svirati kazneni udarac na Livaji iako je Hajdukov napadač evidentno bio fauliran. Kritike na račun riječkog arbitra koje su uslijedila eskalirale su puštanjem u javnost njegovog vrijeđanja novinara Dalmatinskog portala Blaža Duplančića, koje je onda rezultitalo Bebekovom četveromjesečnom suspenzijom (kasnije je smanjena na dva mjeseca).

---

---

Livaja je zatim tri kola "mirovao" (u međuvremenu je zabio hat-trick Belišću u Kupu), a Hajduk je u tom razdoblju upisao dva remija (s Osijekom i Goricom) te jedan poraz (od Šibenika). Napadač Bijelih morao je propustiti taj susret na Šubićevcu zbog tri žuta kartona, a nakon spomenutog remija kod kuće s Goricom, Livaja se vratio zabijanju u Koprivnici. U 66. minuti, pri rezultatu 2:0 za Belupo, primio je loptu s igračem na leđima i sjajno se okrenuo te pogodio suprotnu stranu vratara Čovića. Ipak, Hajduk je taj susret izgubio rezultatom 3:2, a Jens Gustafsson odmah je sutradan bio smijenjen.

---

---

Hajdukova "desetka" upisala je samo asistenciju u prvoj utakmici Valdasa Dambrauskasa na klupi splitskog kluba (pobjeda protiv Dragovoljca 2:0), a onda je uslijedio niz od četiri prvenstvena susreta u kojima je zabio ukupno pet golova.

Prvo je na Rujevici zabio dva gola i dao ključan doprinos u pobjedi 3:2 koju je zaključio Mlakar u sedmoj minuti sudačke nadoknade. U 45. minuti je primio loptu koju je s lijeve strane poslao Dario Melnjak i s igračem na leđima iz blizine zakucao loptu pod gredu, dovevši Hajduk u vodstvo, a onda je u 82. minuti pogodio s bijele točke za 2:2.

---

---

---

---

Zatim je u sljedećem kolu sudjelovao u pobjedi nad Istrom 1961 na Poljudu sa sjajnim golom za 4:0, koji je zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade, nakon što se sjurio po lijevoj strani i odigrao dupli pas s Ivanom Dolčekom.

---

---

Uslijedio je pogodak Dinamu na Maksimiru, u onoj velikoj pobjedi koja je zapravo i potvrdila da Hajduk ima momčad koja se može boriti za naslov. Livaja je u 60. minuti te utakmice pretrčao Kévina Théophile-Catherinea nakon sjajne duge lopte Josipa Eleza i prebacio istrčalog Dominika Livakovića. Kasnije je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade asistirao Emiru Sahitiju za konačnih 2:0.

---

---

Livaja je u sljedećem kolu zabio jedan pogodak na novom gostovanju u Zagrebu, ovoga puta protiv Lokomotive. Nakon što je "lokosima" već bio zabio krajem studenog u četvrtfinalu Kupa (pobjeda 6:3), ponovno je bio strijelac, ovoga puta u remiju 3:3. Sahiti je povukao kontru sa svoje polovice i sjajno pronašao Livaju u dubinu, a on je hladnokrvno matirao Krševana Santinija za 1:1.

---

---

Taj susret također je obilježila sporna situacija, jer je Branimir Cipetić evidentno rukom izbio loptu Stipi Biuku u svom šesnaestercu u 3. minuti sudačke nadoknade, ali se Tihomir Pejin tada nije oglasio.

---

---

Nakon remija bez pogodaka s Osijekom na Poljudu, Livaja je ponovno ušao u dobru seriju, ovoga putu još dulju i još produktivniju. Naime, "desetka" Bijelih zabila je čak devet pogodaka u sljedećih pet prvenstvenih susreta.

Sve je počelo utakmicom protiv Šibenika na Šubićevcu, u kojoj je Livaja zabio dva gola iz kaznenog udarca, prvo za 1:0, a onda za 2:1.

---

---

---

---

Zatim je uslijedilo gostovanje u Velikoj Gorici, na kojem je Hajduk slavio s visokih 4:0, a Livaja zabio dva pogotka. Prvi je došao u 39. minuti s bijele točke, a drugi u 82. minuti, kada je dodavanje Dina Mikanovića pretvorio u gol za konačnih 4:0.

---

---

---

---

Ono što također treba posebno izdvojiti iz te utakmice jest fantastična asistencija Mlakaru za treći gol, koja se rijetko ima prilike vidjeti.

---

---

Hajdukovu rođendansku utakmicu protiv Belupa na Poljudu Livaja je "začinio" svojim golom iz kaznenog udarca u 71. minuti, kojim je postavio konačnih 3:1 i zaključio priču o pobjedniku.

---

---

Bijeli su zatim otišli na gostovanje kod Dragovoljca, gdje je Livaja ponovno praktički sam odvukao svoju momčad do pobjede, postigavši sva tri gola u pobjedi 3:0. Prva dva došla su s bijele točke, dok je treći zabio u 79. minuti nakon sjajne asistencije Biuka.

---

---

---

---

---

---

Svoj niz zaključio je pogotkom protiv Rijeke u bolnom porazu Hajduka na Poljudu (1:3), a zabio ga je na Sahitijev ubačaj glavom u 69. minuti, pri rezultatu 2:0 za goste.

---

---

Livaja zatim u sljedećih sedam utakmica u prvenstvu i jednoj u Kupu (polufinalu protiv Gorice) nije uspio pronaći protivničku mrežu, već je u tom periodu upisao samo dvije asistencije. Hajduk je u tom razdoblju izborio finale Kupa te upisao četiri pobjede i četiri remija, uključujući onaj u Koprivnici koji je Hajdukova "desetka" morala propustiti zbog trećeg žutog koji je zaradio u pobjedi nad Dinamom na Poljudu (1:0).

Livaja se zabijanju vratio u 33. kolu, kada su Bijeli uz puno muke srušili Dragovoljac na Poljudu. Gergő Lovrencsics uputio je sjajan ubačaj u 87. minuti, a Livaja je nadskočio svog čuvara i glavom iz blizine svladao Zvonimira Šubarića za važna tri boda Bijelih.

---

---

Zatim je uslijedio Jadranski derbi na Rujevici u kojem smo imali prilike vidjeti možda i najbolje poluvrijeme Hajduka ove sezone. Bijeli su na odmor otišli s vodstvom od 3:0 te ga zadržali do kraja, a dva pogotka bila su djelo Livaje. Prvo je u 13. minuti doveo svoju momčad u vodstvo iz kaznenog udarca, a onda u 37.minuti zabio sjajan pogodak iz okreta, nakon Melnjakovog ubačaja s lijeve srane i asistencije Lukasa Grgića.

---

---

---

---

U predzadnjem kolu, kada je na Poljudu gostovala Istra 1961, najbolji igrač Hajduka dvama je pogocima s bijele točke prvo izjednačio rekord legendarnog Lea Lemešića, a onda ga u istom susretu i srušio. Naime, Lemešić je dosad bio igrač s najviše prvenstvenih golova za Hajduk u jednoj sezoni (26), a nakon što je u 52. minuti i drugi put svladao Lovru Majkića iz penala, Livaja je došao do svog 27. pogotka u HNL-u ove sezone.

---

---

---

---

Posljednji prvenstveni pogodak ove sezone postigao je u zadnjem kolu na Maksimiru protiv Dinama. Livaja je derbi započeo s klupe, jer ga je Dambruaskas želio odmoriti za finale Kupa koje je na rasporedu u četvrtak, a iako je u igru ušao tek u 61. minuti, svejedno se uspio upisati u strijelce. Zabio je gol u 94. minuti za 1:1, ali to ipak nije bilo dovoljno da Bijeli ostanu neporaženi i u četvrtom ovosezonskom susretu s Dinamo, jer su Modri kasnije postigli još dva gola.

---

---

Treba naglasiti da je Livaja čak 12 od tih ukupno 28 pogodaka postigao s bijele točke, ali i ti njegovi penali su priča za sebe, jer ih izvodi toliko dobro da se čini kao da mu ih nitko ne može obraniti, već da eventualno on sam može promašiti cijeli gol. Majkić je možda bio i najbliži tome da mu obrani udarac s bijele točke, jer je kod onog drugog pogotka Livaje imao ruku na lopti, ali tehnika izvođenja Hajdukove "desetke" jednostavno je sjajna, stoga nije čudno što mu Istrin vratar ipak na kraju nije obranio udarac.

Livaja je ove sezone predvodio Hajduk do drugog mjesta u prvenstvu i finala Kupa te se nametnuo kao ponajbolji igrač lige, što se najbolje ogleda u 28 prvenstvenih pogodaka kojima je pridodao još četiri u kupu, a navijači Bijelih mogu se nadati da će njihova "desetka" ostati na Poljudu i sljedeće sezone te da će nastaviti u istom ritmu.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ronald Goršić/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/marko-livaja-ove-je-sezone-bio-ponajbolji-igrac-hnl-a-pogledajte-njegov-ucinak-kroz-brojke-i-sve-golove-koje-je-postigao-na-putu-do-titule-najboljeg-strijelca-lige-1194738 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9a73a4a3cb5eeb59c36fe4039358158e54418d05 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Marko+Livaja+ove+je+sezone+bio+ponajbolji+igra%C4%8D+HNL-a%3A+pogledajte+njegov+u%C4%8Dinak+kroz+brojke+i+sve+golove+koje+je+postigao+na+putu+do+titule+najboljeg+strijelca+lige&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmarko-livaja-ove-je-sezone-bio-ponajbolji-igrac-hnl-a-pogledajte-njegov-ucinak-kroz-brojke-i-sve-golove-koje-je-postigao-na-putu-do-titule-najboljeg-strijelca-lige-1194738 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmarko-livaja-ove-je-sezone-bio-ponajbolji-igrac-hnl-a-pogledajte-njegov-ucinak-kroz-brojke-i-sve-golove-koje-je-postigao-na-putu-do-titule-najboljeg-strijelca-lige-1194738 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sjajna sezona [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Hajduksjajna sezona

Marko Livaja ove je sezone bio ponajbolji igrač HNL-a: pogledajte njegov učinak kroz brojke i sve golove koje je postigao na putu do titule najboljeg strijelca lige

22. svibnja 2022. - 21:15

Marko Livaja i službeno se okrunio titulom najboljeg strijelca HNL-a u sezoni 2021./22., iako je to postalo jasno čim je Josip Drmić dobio dvije utakmice suspenzije nakon crvenog kartona u Jadranskom derbiju odigranom na Rujevici u sklopu 34. kola.

Hajdukova "desetka" postigla je 28 pogodaka ove sezone, što je treći najveći broj u jednoj sezoni u povijesti HNL-a. Na prvom mjestu je Eduardo da Silva koji je u sezoni 2006./07. postigao čak 34 gola, dok je drugi Goran Vlaović koji je u sezoni 1993./94. zabio 29 pogodaka u jednoj HNL sezoni.

Pritom treba naglasiti da je Da Silva to učinio u sezoni u kojoj su se igrale 33 utakmice, a Vlaović u onoj u kojoj se igrao jedan susret više. Otkad se HNL igra u formatu "lige 10", sezona ima 36 kola. To znači da je Da Silva u prosjeku zabijao ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 04:36