stdClass Object ( [id] => 275840 [title] => Leo Kovačić: Damir Burić - režiser novog Hajduka [alias] => leo-kovacic-damir-buric-reziser-novog-hajduka [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Napokon je gotovo. Za nama je dugih i mračnih 36 kola domaće nogometne močvare, jedinog natjecanja u Europi u kojem se prvak zna unaprijed, jedinog prvenstva u kojem ne morate strahovati od ispadanja čak i kada ste posljednji na tablici, jedine lige u kojem igraju klubovi bez stadiona, sponzora i navijača...

Nažalost, nova sezona počinje već za nekih mjesec dana, pa je red da podvučemo crtu i rezimiramo dosadašnje mučenje. Ukratko, Dinamo slavi deseti uzastopni naslov, Rijeka je druga i to je očito čini sretnom, dok prvoligaški cirkus na koncu napušta Zadar.

Hajduk? Kada su “Bijeli” u pitanju ne preostaje nam ništa drugo nego ustvrditi kako smo preživjeli još jednu sezonu promašene sportske politike te već viđeni miks lutanja, nespretnosti i neiskustva dodatno začinjen katastrofalnim proljećem i majmunarijama s imenovanjem trenera prve momčadi.

Ostavimo li pritom po strani činjenicu da je klub u proteklom razdoblju, računajući vrijeme od trenutka kada je pritisnut milijunskim dugovim, ovrhama i visokim plaćama nenadarenih nogometaša na samrtnoj postelji predan navijačima (jedinim koji su još vjerovali u njegovo ozdravljenje), očišćen od financijskih dubioza, da ne ovisi o proračunskoj sisi, da je riješeno više od stotinu sporova od kojih su neki datirali još iz 1989. godine ili da unatoč rezultatskoj suši u pet mjeseci skupi više od 10.000 članova, prilično je jasno da se na sportskom polju nije napravilo ništa značajno.

I dalje se, naime, vrtimo u mjestu, a o tome su nedavno progovorili i članovi Nadzornog odbora u odlasku. Uostalom, i samo smo se nagledali svega i svačega: počevši od žalosnog pokušaja suradnje s brazilskim Fluminenseom i ideje da posuđujemo njihovu škart robu, preko loše selekcije igrača, “senatora” kojima je Hajduk odskočna daska za inozemstvo već godinama, nejasne strategije razvoja mladih, pa sve do neshvatljivog bijega Igora Tudora tri dana prije nastavka prvenstva. To bi, priznat ćete, snuždilo i one jačeg želuca...

U svakom slučaju, Hajduk se opet nalazi na prekretnici. I dok je prije četiri godine primarni cilj bio ostati na životu, što je zahvaljujući projektu “Naš Hajduk” i napravljeno, iskorak u nogometnom smislu sada se nameće kao imperativ. Temeljni kamen je postavljen - dobili smo novog trenera, a on, hvala Bogu, nije ni bivši igrač Hajduka, ni islužena legenda ili vječni “vojnik kluba”.

Potpisom Damira Burića na Poljudu su konačno odabrali profesionalca, prvog nakon kratkotrajnog bljeska Eduarda Reje, i prvog koji barem na papiru zvuči kao strateg kojeg “bijeli” traže evo već čitavo desetljeće. Dakle, čovjeka nespornog nogometnog znanja izgrađenog u jednoj od liga petice, koji zna i voli raditi s mladima, koji poznaje taj naš famozni mentalitet, zna jezik, a ujedno je, ufamo se, cijepljen protiv “menadžera” i ostalih strvinara iz poljudske kafane...

Samozatajni radnik

O Buriću je proteklih dana napisano na desetke tekstova. Domaći mediji, ne znajući valjda što bi izvukli o samozatajnom nogometnom djelatniku, a kamoli što mogu očekivati, uglavnom su se skoncentrirali na par crtica iz njegova života: od toga kako mu je nadimak Šolta, pa preko igračkih dana u Parku mladeži i odlaska u Njemačku gdje je u dvije stotine bundesligaških utakmica branio boje Waldhof Mannheima, Freiburga te Borussije Mönchengladbach, do činjenice da je gotovo čitavu trenersku karijeru bio tek pomoćnik, pa mu je angažman u Hajduku prvi samostalni posao.

Inače, Burić je nogometno zvanje zaslužio na prestižnoj trenerskoj akademiji “Weisweiler” u Koelnu, a prvi značajniji angažman dobio je 2004. godine u Freiburgu gdje je radio do 2011. Nakon toga na sezonu seli u Bayer 04 Leverkusen, da bi protekle dvije godine kao pomoćnik Robina Dutta proveo u Werderu iz Bremena. Dodajmo tome da je dio karijere bio angažiran u stručnom timu njemačke U-21 reprezentacije, što je, za ono što smo navikli do sada gledati na klupi Hajduka, zaista impresivno.

Zahvaljujući prije svega fanatičnim navijačima, u međuvremenu smo doznali još pikanterija o Buriću koji se, unatoč visokom rejtingu među njemačkim poznavateljima nogometa, nikada nije isticao u javnosti zbog čega ga i prati glas velikog profesionalca i radoholičara naviklog da govori isključivo na terenu, ali i čovjeka neopterećenog slavom i provlačenjem po medijima.

Upravo tako su ga okarakterizirali i novinari njemačkog “Spiegela”, ozbiljnog i utjecajnog magazina, kojima je odbio dati intervju zbog početka sezone i završnih priprema s momčadi što ih je onako revne i pedantne potpuno očaralo. U tekstu posvećenom Buriću, tada pomoćnom treneru Werdera, navode i kako je riječ o jednom od najstudioznijih trenera Bundeslige i izvrsnom analitičaru nogometne igre, pripisujući mu jednake zasluge za dobre rezultate s klubom iz Bremena kao i glavnom treneru Duttu.

Da neće imati problema s nezadovoljnicima u svlačionici, pa kako god se oni zvali i koliko god trajali na Poljudu, govori i crtica s jednogodišnjeg rada u Leverkusenu gdje je Burić vodio, između ostalog, proslavljenog reperezentativca “Elfa” Michaela Ballacka. Super zvijezdu njemačkog nogometa, naime, izbacio je zbog zabušavanja s treninga na kojem se uvježbavala taktika, a da misli ozbiljno ubrzo mu je pokazao tako što ga je natjerao da skuplja lopte za suigračima, a nešto kasnije i novim treningom kojeg je nesretni Ballack morao odraditi u tišini, i to sam, samcat...

Doznali smo, između ostalog, i kako je prije Hajduka bio na razgovorima kod Slavena i Joze Žužula koji su mu nudili mjesto sportskog direktora, no odbio ih je nezadovoljan onim što je vidio i čuo u svom bivšem klubu. Također, ubrzo nakon potpisa na dvije godine vjernosti “bijelima” procurila je i informacija da je od predsjednika Marina Brbića i sportskog direktora Gorana Vučevića zatražio angažman dva kamermana koji bi mu snimali kompletno sve treninge i utakmice, ali i ured za članove njegova novog stožera opremljen video opremom za montiranje i reprodukciju.

Sati pred ekranom

Navodno su se Hajdukovi čelnici začudili njegovim prohtjevima, a Burić činjenicom da takav prostor još ne postoji na Poljudskoj ljepotici. Iznenadilo ga je, doznajemo, i podatak kako su njegovi prethodnici na radnome mjestu provodili u prosjeku svega par sati dnevno, i to prije svega kako bi odradili obvezu s prvom močadi, što je, naravno, u jednom iole ozbiljnijem klubu gotovo pa nezamislivo. Burić je u Njemačkoj, među ostalim, bio poznat i po tome što je znao provoditi sate ispred kompujutora montirajući snimke i analizirajući treninge svojih igrača, pa je tako zaradio nadimak “režiser”.

Što će, na koncu, napraviti s Hajdukom - ostaje za vidjeti. Mi smo optimistični. Ako ništa, konačno imamo trenera. Ovoga puta pravog.

LEO KOVAČIĆ

’Welcome mr. G’

Nakon što su doznali kako će u razigravanju za Prvu ligu igrati s Istrom, NK Sesvete, još jedan Dinamov satelit koji čeka da uskoči u močvaru, odustao je od borbe za najviši rang domaćeg nogometa. Zašto su se Sesvećani povukli i što ih je točno pokolebalo još nije jasno, ali scenarij po kojem su Istrijani na koncu ostali u prvoligaškom društvu neodoljivo podsjeća na početak jedne “lijepe priče” od prije tri godine.

Naime, te 2012. talijanski tajkun Gabriele Volpi kupuje većinski paket NK Rijeke, no klub nakon par mjeseci prvenstvo završava na skromnom 12. mjestu koje je značilo samo jedno - selidbu u drugu ligu.

No, da ne propadnu svi ti Volpijevi milijuni ili što već, NK Dugopolje, tada jedini drugoligaš koji je mogao zadovoljiti uvjete za dobivanje prvoligaške licencije, iz čista mira odustaje od prijave za viši rang. Zanimljivo, i Istra je nakon što je “osigurala” opstanak promijenila vlasnika. Umjesto ruskog poduzetnika Mihaila Ščeglova u klub su nedavno ušli američki investitori predvođeni odvjetnikom Michaelom Gloverom, isti oni koji su za šaku dolara pokušavali kupiti Hajduk.

Očito su brzo pohvatali konce i pravila igre. Kormilarenje močvarom je, naime, neugodno i zahtjevno, ali ako znamo da nove gazde pulskog prvoligaša savjetuje jedan Fredi Fiorentini, onda za Amere nema straha. Uzeli su najboljeg čovjeka za taj posao.
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kultna 22. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-06-06 20:31:06 [created_by] => 37 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-06-07 22:05:05 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-06-07 22:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 15352 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/06/06/Spektar/buric00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7963222 Threads: 3 Questions: 1656564138 Slow queries: 4925085 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111919433 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/leo-kovacic-damir-buric-reziser-novog-hajduka-275840 [printLink] => /sport/hajduk/leo-kovacic-damir-buric-reziser-novog-hajduka-275840?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 230299 [name] => damirburić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => damirburic [link] => /tag/damirburic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 233789 [name] => leokovačić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => leokovacic [link] => /tag/leokovacic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kultna 22. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Leo Kovačić: Damir Burić - režiser novog Hajduka [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-11-50-59-37 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/06/06/Spektar/buric00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/06/06/Spektar/buric00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Napokon je gotovo. Za nama je dugih i mračnih 36 kola domaće nogometne močvare, jedinog natjecanja u Europi u kojem se prvak zna unaprijed, jedinog prvenstva u kojem ne morate strahovati od ispadanja čak i kada ste posljednji na tablici, jedine lige u kojem igraju klubovi bez stadiona, sponzora i navijača...

Nažalost, nova sezona počinje već za nekih mjesec dana, pa je red da podvučemo crtu i rezimiramo dosadašnje mučenje. Ukratko, Dinamo slavi deseti uzastopni naslov, Rijeka je druga i to je očito čini sretnom, dok prvoligaški cirkus na koncu napušta Zadar.

Hajduk? Kada su “Bijeli” u pitanju ne preostaje nam ništa drugo nego ustvrditi kako smo preživjeli još jednu sezonu promašene sportske politike te već viđeni miks lutanja, nespretnosti i neiskustva dodatno začinjen katastrofalnim proljećem i majmunarijama s imenovanjem trenera prve momčadi.

Ostavimo li pritom po strani činjenicu da je klub u proteklom razdoblju, računajući vrijeme od trenutka kada je pritisnut milijunskim dugovim, ovrhama i visokim plaćama nenadarenih nogometaša na samrtnoj postelji predan navijačima (jedinim koji su još vjerovali u njegovo ozdravljenje), očišćen od financijskih dubioza, da ne ovisi o proračunskoj sisi, da je riješeno više od stotinu sporova od kojih su neki datirali još iz 1989. godine ili da unatoč rezultatskoj suši u pet mjeseci skupi više od 10.000 članova, prilično je jasno da se na sportskom polju nije napravilo ništa značajno.

I dalje se, naime, vrtimo u mjestu, a o tome su nedavno progovorili i članovi Nadzornog odbora u odlasku. Uostalom, i samo smo se nagledali svega i svačega: počevši od žalosnog pokušaja suradnje s brazilskim Fluminenseom i ideje da posuđujemo njihovu škart robu, preko loše selekcije igrača, “senatora” kojima je Hajduk odskočna daska za inozemstvo već godinama, nejasne strategije razvoja mladih, pa sve do neshvatljivog bijega Igora Tudora tri dana prije nastavka prvenstva. To bi, priznat ćete, snuždilo i one jačeg želuca...

U svakom slučaju, Hajduk se opet nalazi na prekretnici. I dok je prije četiri godine primarni cilj bio ostati na životu, što je zahvaljujući projektu “Naš Hajduk” i napravljeno, iskorak u nogometnom smislu sada se nameće kao imperativ. Temeljni kamen je postavljen - dobili smo novog trenera, a on, hvala Bogu, nije ni bivši igrač Hajduka, ni islužena legenda ili vječni “vojnik kluba”.

Potpisom Damira Burića na Poljudu su konačno odabrali profesionalca, prvog nakon kratkotrajnog bljeska Eduarda Reje, i prvog koji barem na papiru zvuči kao strateg kojeg “bijeli” traže evo već čitavo desetljeće. Dakle, čovjeka nespornog nogometnog znanja izgrađenog u jednoj od liga petice, koji zna i voli raditi s mladima, koji poznaje taj naš famozni mentalitet, zna jezik, a ujedno je, ufamo se, cijepljen protiv “menadžera” i ostalih strvinara iz poljudske kafane...

Samozatajni radnik

O Buriću je proteklih dana napisano na desetke tekstova. Domaći mediji, ne znajući valjda što bi izvukli o samozatajnom nogometnom djelatniku, a kamoli što mogu očekivati, uglavnom su se skoncentrirali na par crtica iz njegova života: od toga kako mu je nadimak Šolta, pa preko igračkih dana u Parku mladeži i odlaska u Njemačku gdje je u dvije stotine bundesligaških utakmica branio boje Waldhof Mannheima, Freiburga te Borussije Mönchengladbach, do činjenice da je gotovo čitavu trenersku karijeru bio tek pomoćnik, pa mu je angažman u Hajduku prvi samostalni posao.

Inače, Burić je nogometno zvanje zaslužio na prestižnoj trenerskoj akademiji “Weisweiler” u Koelnu, a prvi značajniji angažman dobio je 2004. godine u Freiburgu gdje je radio do 2011. Nakon toga na sezonu seli u Bayer 04 Leverkusen, da bi protekle dvije godine kao pomoćnik Robina Dutta proveo u Werderu iz Bremena. Dodajmo tome da je dio karijere bio angažiran u stručnom timu njemačke U-21 reprezentacije, što je, za ono što smo navikli do sada gledati na klupi Hajduka, zaista impresivno.

Zahvaljujući prije svega fanatičnim navijačima, u međuvremenu smo doznali još pikanterija o Buriću koji se, unatoč visokom rejtingu među njemačkim poznavateljima nogometa, nikada nije isticao u javnosti zbog čega ga i prati glas velikog profesionalca i radoholičara naviklog da govori isključivo na terenu, ali i čovjeka neopterećenog slavom i provlačenjem po medijima.

Upravo tako su ga okarakterizirali i novinari njemačkog “Spiegela”, ozbiljnog i utjecajnog magazina, kojima je odbio dati intervju zbog početka sezone i završnih priprema s momčadi što ih je onako revne i pedantne potpuno očaralo. U tekstu posvećenom Buriću, tada pomoćnom treneru Werdera, navode i kako je riječ o jednom od najstudioznijih trenera Bundeslige i izvrsnom analitičaru nogometne igre, pripisujući mu jednake zasluge za dobre rezultate s klubom iz Bremena kao i glavnom treneru Duttu.

Da neće imati problema s nezadovoljnicima u svlačionici, pa kako god se oni zvali i koliko god trajali na Poljudu, govori i crtica s jednogodišnjeg rada u Leverkusenu gdje je Burić vodio, između ostalog, proslavljenog reperezentativca “Elfa” Michaela Ballacka. Super zvijezdu njemačkog nogometa, naime, izbacio je zbog zabušavanja s treninga na kojem se uvježbavala taktika, a da misli ozbiljno ubrzo mu je pokazao tako što ga je natjerao da skuplja lopte za suigračima, a nešto kasnije i novim treningom kojeg je nesretni Ballack morao odraditi u tišini, i to sam, samcat...

Doznali smo, između ostalog, i kako je prije Hajduka bio na razgovorima kod Slavena i Joze Žužula koji su mu nudili mjesto sportskog direktora, no odbio ih je nezadovoljan onim što je vidio i čuo u svom bivšem klubu. Također, ubrzo nakon potpisa na dvije godine vjernosti “bijelima” procurila je i informacija da je od predsjednika Marina Brbića i sportskog direktora Gorana Vučevića zatražio angažman dva kamermana koji bi mu snimali kompletno sve treninge i utakmice, ali i ured za članove njegova novog stožera opremljen video opremom za montiranje i reprodukciju.

Sati pred ekranom

Navodno su se Hajdukovi čelnici začudili njegovim prohtjevima, a Burić činjenicom da takav prostor još ne postoji na Poljudskoj ljepotici. Iznenadilo ga je, doznajemo, i podatak kako su njegovi prethodnici na radnome mjestu provodili u prosjeku svega par sati dnevno, i to prije svega kako bi odradili obvezu s prvom močadi, što je, naravno, u jednom iole ozbiljnijem klubu gotovo pa nezamislivo. Burić je u Njemačkoj, među ostalim, bio poznat i po tome što je znao provoditi sate ispred kompujutora montirajući snimke i analizirajući treninge svojih igrača, pa je tako zaradio nadimak “režiser”.

Što će, na koncu, napraviti s Hajdukom - ostaje za vidjeti. Mi smo optimistični. Ako ništa, konačno imamo trenera. Ovoga puta pravog.

LEO KOVAČIĆ

’Welcome mr. G’

Nakon što su doznali kako će u razigravanju za Prvu ligu igrati s Istrom, NK Sesvete, još jedan Dinamov satelit koji čeka da uskoči u močvaru, odustao je od borbe za najviši rang domaćeg nogometa. Zašto su se Sesvećani povukli i što ih je točno pokolebalo još nije jasno, ali scenarij po kojem su Istrijani na koncu ostali u prvoligaškom društvu neodoljivo podsjeća na početak jedne “lijepe priče” od prije tri godine.

Naime, te 2012. talijanski tajkun Gabriele Volpi kupuje većinski paket NK Rijeke, no klub nakon par mjeseci prvenstvo završava na skromnom 12. mjestu koje je značilo samo jedno - selidbu u drugu ligu.

No, da ne propadnu svi ti Volpijevi milijuni ili što već, NK Dugopolje, tada jedini drugoligaš koji je mogao zadovoljiti uvjete za dobivanje prvoligaške licencije, iz čista mira odustaje od prijave za viši rang. Zanimljivo, i Istra je nakon što je “osigurala” opstanak promijenila vlasnika. Umjesto ruskog poduzetnika Mihaila Ščeglova u klub su nedavno ušli američki investitori predvođeni odvjetnikom Michaelom Gloverom, isti oni koji su za šaku dolara pokušavali kupiti Hajduk.

Očito su brzo pohvatali konce i pravila igre. Kormilarenje močvarom je, naime, neugodno i zahtjevno, ali ako znamo da nove gazde pulskog prvoligaša savjetuje jedan Fredi Fiorentini, onda za Amere nema straha. Uzeli su najboljeg čovjeka za taj posao.
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/leo-kovacic-damir-buric-reziser-novog-hajduka-275840 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d4218ac8c72511da7d2b60a1ac23ffdfba57b1ae [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Leo+Kova%C4%8Di%C4%87%3A+Damir+Buri%C4%87+-+re%C5%BEiser++novog+Hajduka&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fleo-kovacic-damir-buric-reziser-novog-hajduka-275840 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fleo-kovacic-damir-buric-reziser-novog-hajduka-275840 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kultna 22. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukkultna 22.

Leo Kovačić: Damir Burić - režiser novog Hajduka

Piše PSD.
8. lipnja 2015. - 00:30
Napokon je gotovo. Za nama je dugih i mračnih 36 kola domaće nogometne močvare, jedinog natjecanja u Europi u kojem se prvak zna unaprijed, jedinog prvenstva u kojem ne morate strahovati od ispadanja čak i kada ste posljednji na tablici, jedine lige u kojem igraju klubovi bez stadiona, sponzora i navijača...

Nažalost, nova sezona počinje već za nekih mjesec dana, pa je red da podvučemo crtu i rezimiramo dosadašnje mučenje. Ukratko, Dinamo slavi deseti uzastopni naslov, Rijeka je druga i to je očito čini sretnom, dok prvoligaški cirkus na koncu napušta Zadar.

Hajduk? Kada su “Bijeli” u pitanju ne preostaje nam ništa drugo nego ustvrditi kako smo preživjeli još jednu sezonu promašene sportske politike te već viđeni miks lutanja, nespretnosti i neiskustva dodatno začinjen kat...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 13:51