stdClass Object ( [id] => 158532 [title] => KVADRATURA BALUNA Garber: Da su svi radili u plusu bilo bi para i za Messija [alias] => kvadratura-baluna-garber-da-su-svi-radili-u-plusu-bilo-bi-para-i-za-messija [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sjećate li se predsjednika Hajduka Željka Kovačevića Žarulje? I danas je jamčim – među najvećim navijačima Hajduka. Pod njegovim vodstvom posušeni su mnogi dugovi, a nedavno sam uz svjedočenje i njegovih suradnika poput Ante Letice objavio kako su Hajduka svojim nasljednicima ostavili u povoljnom stanju. Svaki predsjednik Hajduka ostavi u plusu svakom idućem predsjedniku. Evo to tvrdi i predsjednik Mate Peroš. Prije Kovačevića Žarulje, koji je tih Tuđmanovih krajnjih devedesetih godina osim Hajduka vodio i HEP-a u Splitu, jednako tako je i predsjednik Hajduka Nadan Vidošević svome nasljedniku u Hajduku ostavio puste milijune kuna. Nakon Nadana i Žarulje Hajduka je vodio Branko Grgić koji je isto tako govorio da svom nasljedniku ostavlja Hajduka u plusu.

A njegovim odlaskom kreće serija od Željka Jerkova, i nema toga ko se ne bi pohvalio plusom za nasljednika. Jerkov je bio kratko, 40-ak dana. Smijenio ga je Sanader koji je vjerojatno prvi put u Hajdukovoj povijesti taj klub doveo do realnog, javno objavljenog plusa, i to na štetu države koju je vodio, ali sve legalno - uz pomoć zakona o športu oplođenog u epruveti ministra Dragana Primorca.

Bila je to uistinu tajna vještina: DNK Hajduk! Pod tim naslovom forenzičarskog ugođaja pisao sam i tada, u vrijeme stvaranja i preoblikovanja Zakona o športu i o preoblikovanju. Hajduku je izmijenjen ‘lični opis’, preoblikovan dotle da ga se danas više ne može prepoznati, osim ako mu ne uzmete njegov DNK.
Jedinstven je to primjerak u elitnoj hrvatskoj nogometnoj ligi, jer nitko još nije stekao taj nezahvalni status hibridnog kukuruza, istodobno i sportskog društva, udruge, kluba i dioničkog, dakle trgovačkog društva, zbog čega je Hajduk postao zapravo vječnim taocem države jer joj definitivno, za razliku od Dinama i Mamića, nikako ne može izbjeći platiti porez. Pisac koji razumije stvari, mora reći – bravo Sanader!

Jer jedini je u povijesti Hajduka uspio jednim potezom postići sve što se može i ‘za’ i ‘protiv’, a da mu nitko ne može zamjeriti da je sve to uradio namjerno. I da nastavim dalje s obrazloženjem ove zanimljive teze u kojoj su svi predsjednici Hajduka ostavili u pustim milijunima plusa svakom idućem predsjedniku.

Dakle, nakon Nadana, Žarulje i Grgića jedino Jerkov nije imao tu šansu. Zašto? Zato što ga je smijenio Sanader. Budući da je Jerkov jedini u povijesti Hajduka htio Hajduka poslati u stečaj. I to bi bio jedini predsjednik koji Hajduka ne bi ostavio u plusu svakom idućem predsjedniku. Pustimo sad tu već obrađenu temu da su Željko Jerkov i ekonomski prosvjetitelj Dejan Kružić imali plan stečajnoga potpunog ozdravljenja Hajduka. Nego se prepustimo feljtonu tih predsjednika u nastavcima koji stalno Hajduka nekome isporučuju u teškom plusu. Tko je sljedeći?

Zove se Ante Nosić. Nekidan sam s njim govorio. Kao i s predsjednikom Matom Perošem. No, Peroš me odmah upozorio da je već dao intervju dnevnoj sportskoj rubrici i da ga pročitam sutradan ujutro, bilo je to u srijedu. Peroš mi je u kratkim crtama prepričao intervju da ne čekam zoru:
- Čim smo po Primorčevu zakonu ušli u plus 80 milijuna, svi su nam sjeli na deblokirani račun.

Pouka prva: Budite svakome dužni i vi ste bogati! Pouka druga: Nikad nemojte deblokirati račun, neka stalno bude u minusu i ko vam što može!
- Tako smo odmah splasnuli za 30-ak milijuna – jada se Peroš – a onda je trebalo isplatiti i tri mjeseca zaostale plaće, pa ovo i ono…

Nemojte misliti da se rugam predsjedniku Perošu! Upravo ovdje i inzistiram na toj tezi da su svi predsjednici svakom idućem predsjedniku ostavili Hajduka u čistom plusu. Pa se vraćam na činjenicu da je zbog toga i maknut Željko Jerkov, prvi koji je imao namjeru poremetiti taj harmonični niz.

Poslije Jerkova uspostavljen je Ante Nosić kao privremeni predsjednik dok se kroz mijenjanje ‘ličnog opisa’ Hajduka po zakonu preoblikovanja ne formira nova, dakle izobličena vlada. Dobri zubar odgovarajućeg prezimena Nosić, naoružan do zuba poštenjem za Hajduka, Nosio se principom ‘ko za oko, zub za zub’ i gotovo godinu dana ustrajao je na plombiranju Hajduka da ne dođe do granuloma.

I on je bio jedan od predsjednika koji su Hajduka ostavili u plusu. Njegov plus je upravo tih Sanaderovih ili Primorčevih, meni je svejedno čijih – 80 milijuna kuna. Koje je preuzeo predsjednik Mate Peroš. I koji je dok je spavao prve predsjedničke noći spao gotovo na nulu jer su vjerovnici bili budni. Ma dajte, predsjedniče Peroš! Pa ne ljutite se valjda zbog ove neutužive zajebancije!

Ja vam sve vjerujem. Mogu misliti što će reći vaš nasljednik predsjednik Joško Svaguša. A da ne govorim o svim ostalim predsjednicima, kao na primjer o akutnome Malešu, ili kronično odsutnome Titu Kiriginu. Nema predsjednika koji Hajduka nije ostavio u plusu svakome idućem predsjedniku. I kad čovjek sve to zbroji, pa Hajduk bi morao bit u najmanju ruku Barcelona. Kad ono – svaki friški predsjednik govori da je u minusu!? I nariče – prijeti nam stečaj! Pa se Jerkov i Kružić smiju…  

Da je svaki predsjednik ostavio 80 milijuna kuna plusa, od Nadana do danas skupilo bi se skoro cilu milijardu. Moga bi Žan Ojdanić iz Našega Hajduka kupit Messija za Svačijeg Hajduka. A zašto to nije tako, pojma nemam. Jedan put sam pokušao nešto dokazat i papirima iz Hajdukova poslovanja pa su me prozvali sa svih strana. I nitko nije stao u moju obranu. To me iznenadilo, još sam u šoku.

Niti jedan novinar, niti jedan odvjetnik, nitko da me zaštiti. A svi primaju plaću kao savjest čovječanstva. I školovali su se o našem trošku novcem poreznih obveznika, svih građana, ili u jugoslavensko vrijeme, kad su se školovali o trošku svih nas koji smo po Kardelju odvajali za samoupravne interesne zajednice, isti kurac, druga frizura.

Pa je Hrvoje Vejić posljednji na toj nepreglednoj ‘Šindlerovoj listi’ ljudi koji su stvarali odricajući se, neznajući da će jednoga dana pretvorbom dočekati bijeli pičkin dim. Nego da se vratim na papire iz odlomka di se usput spominje Messi: Hajduka opet češlja neka revizorska kuća. Ni to nije besplatno. A ovo je već sedmi, osmi put. Revizori navališe na Hajduka odmah poslije Nadana i najvećeg eurouspjeha Hajduka u njegovoj povijesti. Slijede dvije revizije koje naručuje Hajduk sam sebi!?

Onda 2000. padom HDZ-a ulazi Financijska policija, za vrijeme Grgića država zaboravlja Hajduka, a 2008. slijedi porezna inspekcija, revizija prije upisa u trgovačka društva, na što reviziju šalje i Trgovački sud, te na kraju sad Nadzorni odbor Hajduka angažira nove revizore. Ne bi da je Gogolj. A suvremenik Google za njega veli da je osim “Revizora” napisao i “Mrtve duše”. Pa ga još danas svi prepisuju. Jer šta su drugo “Mrtve duše” nego fenomenalna riceta za prat lovu.
Zaključak bi morao biti: svi predsjednici su Hajduka ostavili u plusu, a svi istodobno startaju u minusu, što ukupno čini “pozitivnu nulu” i nitko ne mora u zatvor. Međutim, zar ne bi menadžer koji prima plaću do 50.000 kuna morao unaprijediti firmu i uzvratiti joj barem istom mjerom od 50.000 kuna u plusu?            



Mario Garber

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Hajduka opet češlja neka revizorska kuća. Ni to nije besplatno. A ovo je već sedmi, osmi put. Sad Nadzorni odbor Hajduka angažira nove revizore. Ne bi da je Gogolj. A suvremenik Google za njega veli da je osim ‘Revizora’ napisao i ‘Mrtve duše’. Pa ga još [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-02-24 20:33:47 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-02-26 18:56:10 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-02-26 22:13:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 11908 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/02/25/Sport/MALES00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x237" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15206486 Threads: 1 Questions: 3170206974 Slow queries: 7100021 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235358255 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/kvadratura-baluna-garber-da-su-svi-radili-u-plusu-bilo-bi-para-i-za-messija-158532 [printLink] => /sport/hajduk/kvadratura-baluna-garber-da-su-svi-radili-u-plusu-bilo-bi-para-i-za-messija-158532?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 150361 [name] => KVADRATURABALUNA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kvadraturabaluna [link] => /tag/kvadraturabaluna ) [1] => stdClass Object ( [id] => 162781 [name] => MarioGarber [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mariogarber [link] => /tag/mariogarber ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Hajduka opet češlja neka revizorska kuća. Ni to nije besplatno. A ovo je već sedmi, osmi put. Sad Nadzorni odbor Hajduka angažira nove revizore. Ne bi da je Gogolj. A suvremenik Google za njega veli da je osim ‘Revizora’ napisao i ‘Mrtve duše’. Pa ga još [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => KVADRATURA BALUNA Garber: Da su svi radili u plusu bilo bi para i za Messija [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-09-12-22-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/02/25/Sport/MALES00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/02/25/Sport/MALES00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sjećate li se predsjednika Hajduka Željka Kovačevića Žarulje? I danas je jamčim – među najvećim navijačima Hajduka. Pod njegovim vodstvom posušeni su mnogi dugovi, a nedavno sam uz svjedočenje i njegovih suradnika poput Ante Letice objavio kako su Hajduka svojim nasljednicima ostavili u povoljnom stanju. Svaki predsjednik Hajduka ostavi u plusu svakom idućem predsjedniku. Evo to tvrdi i predsjednik Mate Peroš. Prije Kovačevića Žarulje, koji je tih Tuđmanovih krajnjih devedesetih godina osim Hajduka vodio i HEP-a u Splitu, jednako tako je i predsjednik Hajduka Nadan Vidošević svome nasljedniku u Hajduku ostavio puste milijune kuna. Nakon Nadana i Žarulje Hajduka je vodio Branko Grgić koji je isto tako govorio da svom nasljedniku ostavlja Hajduka u plusu.

A njegovim odlaskom kreće serija od Željka Jerkova, i nema toga ko se ne bi pohvalio plusom za nasljednika. Jerkov je bio kratko, 40-ak dana. Smijenio ga je Sanader koji je vjerojatno prvi put u Hajdukovoj povijesti taj klub doveo do realnog, javno objavljenog plusa, i to na štetu države koju je vodio, ali sve legalno - uz pomoć zakona o športu oplođenog u epruveti ministra Dragana Primorca.

Bila je to uistinu tajna vještina: DNK Hajduk! Pod tim naslovom forenzičarskog ugođaja pisao sam i tada, u vrijeme stvaranja i preoblikovanja Zakona o športu i o preoblikovanju. Hajduku je izmijenjen ‘lični opis’, preoblikovan dotle da ga se danas više ne može prepoznati, osim ako mu ne uzmete njegov DNK.
Jedinstven je to primjerak u elitnoj hrvatskoj nogometnoj ligi, jer nitko još nije stekao taj nezahvalni status hibridnog kukuruza, istodobno i sportskog društva, udruge, kluba i dioničkog, dakle trgovačkog društva, zbog čega je Hajduk postao zapravo vječnim taocem države jer joj definitivno, za razliku od Dinama i Mamića, nikako ne može izbjeći platiti porez. Pisac koji razumije stvari, mora reći – bravo Sanader!

Jer jedini je u povijesti Hajduka uspio jednim potezom postići sve što se može i ‘za’ i ‘protiv’, a da mu nitko ne može zamjeriti da je sve to uradio namjerno. I da nastavim dalje s obrazloženjem ove zanimljive teze u kojoj su svi predsjednici Hajduka ostavili u pustim milijunima plusa svakom idućem predsjedniku.

Dakle, nakon Nadana, Žarulje i Grgića jedino Jerkov nije imao tu šansu. Zašto? Zato što ga je smijenio Sanader. Budući da je Jerkov jedini u povijesti Hajduka htio Hajduka poslati u stečaj. I to bi bio jedini predsjednik koji Hajduka ne bi ostavio u plusu svakom idućem predsjedniku. Pustimo sad tu već obrađenu temu da su Željko Jerkov i ekonomski prosvjetitelj Dejan Kružić imali plan stečajnoga potpunog ozdravljenja Hajduka. Nego se prepustimo feljtonu tih predsjednika u nastavcima koji stalno Hajduka nekome isporučuju u teškom plusu. Tko je sljedeći?

Zove se Ante Nosić. Nekidan sam s njim govorio. Kao i s predsjednikom Matom Perošem. No, Peroš me odmah upozorio da je već dao intervju dnevnoj sportskoj rubrici i da ga pročitam sutradan ujutro, bilo je to u srijedu. Peroš mi je u kratkim crtama prepričao intervju da ne čekam zoru:
- Čim smo po Primorčevu zakonu ušli u plus 80 milijuna, svi su nam sjeli na deblokirani račun.

Pouka prva: Budite svakome dužni i vi ste bogati! Pouka druga: Nikad nemojte deblokirati račun, neka stalno bude u minusu i ko vam što može!
- Tako smo odmah splasnuli za 30-ak milijuna – jada se Peroš – a onda je trebalo isplatiti i tri mjeseca zaostale plaće, pa ovo i ono…

Nemojte misliti da se rugam predsjedniku Perošu! Upravo ovdje i inzistiram na toj tezi da su svi predsjednici svakom idućem predsjedniku ostavili Hajduka u čistom plusu. Pa se vraćam na činjenicu da je zbog toga i maknut Željko Jerkov, prvi koji je imao namjeru poremetiti taj harmonični niz.

Poslije Jerkova uspostavljen je Ante Nosić kao privremeni predsjednik dok se kroz mijenjanje ‘ličnog opisa’ Hajduka po zakonu preoblikovanja ne formira nova, dakle izobličena vlada. Dobri zubar odgovarajućeg prezimena Nosić, naoružan do zuba poštenjem za Hajduka, Nosio se principom ‘ko za oko, zub za zub’ i gotovo godinu dana ustrajao je na plombiranju Hajduka da ne dođe do granuloma.

I on je bio jedan od predsjednika koji su Hajduka ostavili u plusu. Njegov plus je upravo tih Sanaderovih ili Primorčevih, meni je svejedno čijih – 80 milijuna kuna. Koje je preuzeo predsjednik Mate Peroš. I koji je dok je spavao prve predsjedničke noći spao gotovo na nulu jer su vjerovnici bili budni. Ma dajte, predsjedniče Peroš! Pa ne ljutite se valjda zbog ove neutužive zajebancije!

Ja vam sve vjerujem. Mogu misliti što će reći vaš nasljednik predsjednik Joško Svaguša. A da ne govorim o svim ostalim predsjednicima, kao na primjer o akutnome Malešu, ili kronično odsutnome Titu Kiriginu. Nema predsjednika koji Hajduka nije ostavio u plusu svakome idućem predsjedniku. I kad čovjek sve to zbroji, pa Hajduk bi morao bit u najmanju ruku Barcelona. Kad ono – svaki friški predsjednik govori da je u minusu!? I nariče – prijeti nam stečaj! Pa se Jerkov i Kružić smiju…  

Da je svaki predsjednik ostavio 80 milijuna kuna plusa, od Nadana do danas skupilo bi se skoro cilu milijardu. Moga bi Žan Ojdanić iz Našega Hajduka kupit Messija za Svačijeg Hajduka. A zašto to nije tako, pojma nemam. Jedan put sam pokušao nešto dokazat i papirima iz Hajdukova poslovanja pa su me prozvali sa svih strana. I nitko nije stao u moju obranu. To me iznenadilo, još sam u šoku.

Niti jedan novinar, niti jedan odvjetnik, nitko da me zaštiti. A svi primaju plaću kao savjest čovječanstva. I školovali su se o našem trošku novcem poreznih obveznika, svih građana, ili u jugoslavensko vrijeme, kad su se školovali o trošku svih nas koji smo po Kardelju odvajali za samoupravne interesne zajednice, isti kurac, druga frizura.

Pa je Hrvoje Vejić posljednji na toj nepreglednoj ‘Šindlerovoj listi’ ljudi koji su stvarali odricajući se, neznajući da će jednoga dana pretvorbom dočekati bijeli pičkin dim. Nego da se vratim na papire iz odlomka di se usput spominje Messi: Hajduka opet češlja neka revizorska kuća. Ni to nije besplatno. A ovo je već sedmi, osmi put. Revizori navališe na Hajduka odmah poslije Nadana i najvećeg eurouspjeha Hajduka u njegovoj povijesti. Slijede dvije revizije koje naručuje Hajduk sam sebi!?

Onda 2000. padom HDZ-a ulazi Financijska policija, za vrijeme Grgića država zaboravlja Hajduka, a 2008. slijedi porezna inspekcija, revizija prije upisa u trgovačka društva, na što reviziju šalje i Trgovački sud, te na kraju sad Nadzorni odbor Hajduka angažira nove revizore. Ne bi da je Gogolj. A suvremenik Google za njega veli da je osim “Revizora” napisao i “Mrtve duše”. Pa ga još danas svi prepisuju. Jer šta su drugo “Mrtve duše” nego fenomenalna riceta za prat lovu.
Zaključak bi morao biti: svi predsjednici su Hajduka ostavili u plusu, a svi istodobno startaju u minusu, što ukupno čini “pozitivnu nulu” i nitko ne mora u zatvor. Međutim, zar ne bi menadžer koji prima plaću do 50.000 kuna morao unaprijediti firmu i uzvratiti joj barem istom mjerom od 50.000 kuna u plusu?            



Mario Garber

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/kvadratura-baluna-garber-da-su-svi-radili-u-plusu-bilo-bi-para-i-za-messija-158532 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9cb982e3020a2e580f1a97be4cf341a418e9489e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=KVADRATURA+BALUNA+Garber%3A+Da+su+svi+radili+u+plusu+bilo+bi+para+i+za+Messija&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fkvadratura-baluna-garber-da-su-svi-radili-u-plusu-bilo-bi-para-i-za-messija-158532 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fkvadratura-baluna-garber-da-su-svi-radili-u-plusu-bilo-bi-para-i-za-messija-158532 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Hajduka opet češlja neka revizorska kuća. Ni to nije besplatno. A ovo je već sedmi, osmi put. Sad Nadzorni odbor Hajduka angažira nove revizore. Ne bi da je Gogolj. A suvremenik Google za njega veli da je osim ‘Revizora’ napisao i ‘Mrtve duše’. Pa ga još [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

KVADRATURA BALUNA Garber: Da su svi radili u plusu bilo bi para i za Messija

Piše PSD.
26. veljače 2012. - 23:13

Sjećate li se predsjednika Hajduka Željka Kovačevića Žarulje? I danas je jamčim – među najvećim navijačima Hajduka. Pod njegovim vodstvom posušeni su mnogi dugovi, a nedavno sam uz svjedočenje i njegovih suradnika poput Ante Letice objavio kako su Hajduka svojim nasljednicima ostavili u povoljnom stanju. Svaki predsjednik Hajduka ostavi u plusu svakom idućem predsjedniku.Evo to tvrdi i predsjednik Mate Peroš. Prije Kovačevića Žarulje, koji je tih Tuđmanovih krajnjih devedesetih godina osim Hajduka vodio i HEP-a u Splitu, jednako tako je i predsjednik Hajduka Nadan Vidošević svome nasljedniku u Hajduku ostavio puste milijune kuna. Nakon Nadana i Žarulje Hajduka je vodio Branko Grgić koji je isto tako govorio da svom nasljedniku ostavlja Hajduka u plusu.

A njegovim o...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 11:12