stdClass Object ( [id] => 206997 [title] => Igor Tudor: Prave ekipe pobjeđuju i kad nije najbolje; Maloča: Poklanjam ovaj pogodak Gigi [alias] => igor-tudor-prave-ekipe-pobjeduju-i-kad-nije-najbolje-maloca-poklanjam-ovaj-pogodak-gigi [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Hajduk je dobio 2:1, jedva, igrali bismo se riječima pa napisali je2:1, kao rebus. Pobjedi protiv Turnova ne gleda se u zube, a nije bilo dobre igre, dapače.

Međutim, susresti Turnovo, zbijeno u dva reda u obrani, s petoricom, šestoricom otraga bilo je jednako ugodno kao sjesti u zubarev stolac. A imaju i Blaževskog, nekog lokalnog Anasa Sharbinija iz okolice Strumice koji je sposoban podvaliti poneku loptu, realizirati dar s neba u vidu jedanaesterca. Toliko za početak.

A svi koji su vidjeli šampanj-nogomet "bijelih" u Zadru ostali su - razočarani. Mlada momčad Hajduka susrela se s imperativom, pa kad je Kouassi zbrčkao najstrožu kaznu za Turnovo, igrajući rukom u vlastitom šesnaestercu, odjednom je nervoza i žurba postala najveći neprijatelj hajduka.

Jedan dobitak za Splićane, u toj siromašnoj predstavi svakako je Dino Mikanović, desni bek lani doveden iz Osijeka, dinamitan za napadačke akcije. Sudjelovao je kod oba pogotka "bijelih", jednom i sam umalo zabio, ali je maleni golman Makedonaca Dimovski odbio taj šut.

Plus i za kapetana Maloču, zabio je – kapetanski, izbliza, pod gredu.

Sad je ovih 2:1 mini-pobjeda, a maksi-nada jer u ovim okršajima samo se ukupna pobjeda računa, ništa ni više ni manje, samo prolaz dalje.

Trebamo li i mi zabilježiti raketu koja je pala na krov zapadne tribine?! Bolje da je publika u terenu, onda je i putanja pirotehnike predvidljiva. Bit će u idućoj rundi, ako delegat Austrijanac Schmoelzer ne uzme za zlo taj dalekometni raketni let prema stadionu.

No, ajmo na balun, trener Hajduka Igor Tudor rekao je:

- Mi smo danas bili sve u svemu bolji protivnik, a oni su se pokazali kao ozbiljna momčad. Analizirajući njih dobro smo se pripremili, ali tek smo danas vidjeli njihovu pravu snagu. Svi koji su govorili o našoj pobjedi od četiri, pet, deset nula nisu nam išle u korist, procjene nisu bile realne i koliko god mi treneri pripremali ekipu, takve najave utječu na ekipu. Ja moram odati priznanje igračima na pobjedi, iako to nije bila jedna od briljantnih izvedbi. Prave ekipe pobjeđuju i kad nije najbolje – rekao je Tudor pa su uslijedila pitanja.

Zašto se Anđelković puno vraća natrag i uzima loptu?

- To je dio naše igre, naši bočni igrači idu naprijed, pa onda on treba djelovati povučeno. Jedan je od ključnih igrača u našoj momčadi i odajem mu priznanje za sve dobro što je igrao. Kažete da je bilo iznenađenja u sastavu, pa ako je iznenađenje da je Tonći Mujan na klupi, onda je to iznenađenje. Imam "roster" igrača, u ritmu smo srijeda-nedjelja i mijenjat ću, tu praksu ću imati i u budućnosti.

Baldovalijev, napadač Turnova, kaže da ih je "zapalilo" potcjenjivanje?

- Vjerujem, ali niti jedan igrač Hajduka nije ništa slično izjavio. Oni su čitali novine gdje su igrači uokolo i novinari pričali o nekim pobjedama, kao mi smo Hajduk, a oni su Suduva, selo od 900 ljudi, pardon Turnovo. Plus ambijent, zastrašujući, bez publike, nenogometni uvjeti, pa  strašno loš teren na kojem se ne može igrati nogomet, stojiš nestabilno na toj travi... I u takvoj partiji moram pohvaliti dobrog Mikanovića, još jedan mladić iz naše škole, doveli smo ga iz Osijeka. Veseli me i povratak Maglice (još jedan Osječanin op. a.). Špic kojeg nismo imali do sada, dat će nam stabilnost.

Koliko je rezultat varljiv za revanš, oni su dobri u destrukciji i kontri, a kad treba igrati...?

- Vidite, mi ćemo u svakoj utakmici igrati na isti način, dominirati u posjedu loptu, ajmo reć da smo bili večeras jalovi, samo na momente dobri, a oni su igrali kako smo očekivali, čekali našu pogrešku. Mi nismo imali raspoloženih igrača. Mi nismo htjeli nabacivati, nego želimo igrati svoj nogomet. S Rijekom će biti u nedjelju druga priča, čestitam Rijeci na europskoj pobjedi, prva utakmica pred našom publikom, pa ćemo vidjeti...

Šefki Arifovski, trener u stožeru Turnova raspričao se poslije utakmice: 

- Da nam je netko ponudio prije utakmice ovakav rezultat prihvatili bismo, ali sad žalimo zašto nije ostalo 1:1. Bili smo blizu. Utakmica je bila mnogo neizvjesna, za vas je to iznenađenje, za nas nije. Mi smo rekli da ovdje dolazimo da se borimo i napravimo dobar rezultat. Najbolje bi bilo 1:1, rekao sam, pogriješili smo u zadnjih deset minuta i primili smo gol. Očekivao sam, da vam kažem iskreno, mnogo više od Hajduka, ali ono što smo saznali, da su mladi i neiskusni, po godinama, da imaju dosta tinejdžera u ekipi, pokazalo se kao njihov nedostatak. Dominirali jesu, a mi smo napravili zonsku obranu s mnogo igrača i oni su bili uglavnom nemoćni. Primili smo golove bez šanse, a imali smo i zicere.

Dodao je:

- Hajduk igra previše naivno, s dugim pasovima, beskrajnim dodavanjima, to nije opasnost, to nam je odgovaralo. Imamo izvanredan tandem Blaževski i Baldovalijev. Hajduk je i fizički pao. Mi nismo slučajno dovde došli. Sa 1:1 smo bili puno zadovoljni. Bit uzbudljiv revanš, mi ćemo tražiti svoju šansu – rekao je Arifovski.

A Najbolji igrač 'bijelih' i otkriće susreta bio je mladi Dino Mikanović koji je asistirao kod oba gola.

- Ovo mi je bila prva utakmica u prvih 11. Malo mi je bilo nelagodno, ali od prvog zvižduka je to nestalo, a i nakon asistencije. Prvo poluvrijeme smo bili malo uspavani, u drugom smo se probudili. Imali smo tri-četiri velike šanse, jednu smo iskoristili. Čeka nas teška utakmica u Makedoniji, ali vjerujem u prolaz - rekao je Mikanović.

Kapetan Mario Maloča zabio je gol za pobjedu nakon kojeg se pred uzvrat ipak nešto lakše diše.

- Poklanjam ovaj pogodak Gigi Vukoviću koji je sada u teškoj situaciji. Dominirali smo, ali smo primili gol iz gluposti, lopta je Jeana pogodila u ruku. Očekivali smo uvjerljiviju pobjedu, no Turnovo je pokazalo da nije ekipa za bacit, imaju par zaista dobrih pojedinaca. Bit ćemo oprezni u uzvratu, ali prolaz ne bi trebao doći u pitanje - uvjeren je Maloča.

Travnjak je još osjećao posljedice koncerta.

- Travnjak je katastrofalan. Glupo mi je to komentirati, znamo svi u kakvoj je klub situaciji. Bolje mi je da ništa ne govorim da se netko ne naljuti - kazao je kapetan Maloča.

Strijelac prvog gola Marko Bencun se baš kod pogotka ozlijedio te je ubrzo morao napustiti igru.

- Kod skoka kod gola sam dobio udarac loptom u zatiljak, i laktom. Gola se sjećam, ali mi je poslije sve bilo mutno. Od drugih 20 minuta koje sam odigrao pola nisam vidio u magli. Nisam mogao više izdržati. Još me malo boli glava. Možda smo ih malo podcijenili nakon prvog gola, mislili smo da ćemo lakše. Marijev gol nas je spasio, sada će Turnovo morati napadati u drugom susretu, bit će nam lakše. Šteta što nije bilo publike, navijači su nam dvanaesti igrač. Nismo se zbog toga dobro osjećali, ovo je danas bilo kao prijateljska utakmica. I travnjak je katastrofalan, ali nećemo se izvačiti na to - kazao je Bencun.

Poraz 1:2 Makedoncima ostavlja veliku nadu pred uzvrat.

- Malo ste nas na press konferenciji podcijenili, a sad se vidjelo da nismo naivna momčad. Hajduk očekuje teško gostovanje u Skoplju, a Turnovo će proći dalje. Imamo dobar rezultat, tražit ćemo rani gol. Hajduk nam je malo sretno dao gol, ali to je nogomet - rekao je iskusni Zoran Baldovaliev koji je žalio što nije bilo gledatelja.

- Šteta, moglo je biti 20-30 tisuća navijača. U Skoplju će atmosfera biti ekstra. Mi smo iz malog mjesta, svi će doći na stadion!

Sreća je za Hajduk što neće biti najboljeg igrača Turnova reprezentativca Dejana Blaževskog koji je zbog simuliranja prekršaja vratara Kalinića zaslužio žuti karton.

- Ja sam zgriješio, nije bilo nikakvog kontakta. Kao da sam se uplašio šanse. Ovo je dobar rezultat za nas, bit će zanimljivo u Skoplju. Idemo na pobjedu i po prolaz - najavio je Blaževski.

SLAVEN ALFIREVIĆ
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DINO I KAPETAN SPASILI STVAR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-07-18 23:09:02 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-07-18 23:48:23 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-07-18 23:34:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 20376 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2013\/07\/19\/sport\/hajduk_turnovo5-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/split_torcida10-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/turnovo_hajduk9-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/turnovo_hajduk8-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/turnovo_hajduk6-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/turnovo_hajduk5-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/turnovo_hajduk3-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/turnovo_hajduk2-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/turnovo_hajduk1-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/split_torcida22-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/turnovo_hajduk10-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/split_torcida8-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/split_torcida7-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/split_torcida6-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/split_torcida5-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/split_torcida1-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/hajduk_turnovo11-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/hajduk_turnovo10-180713.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/07\/19\/sport\/utakmica\/hajduk_turnovo1-180713.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"800x583"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x517"},{"size0":"800x514"},{"size0":"800x488"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x517"},{"size0":"800x520"},{"size0":"800x535"},{"size0":"476x629"},{"size0":"420x629"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x587"},{"size0":"800x541"},{"size0":"800x543"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7656473 Threads: 5 Questions: 1554565090 Slow queries: 4738697 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111311958 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/igor-tudor-prave-ekipe-pobjeduju-i-kad-nije-najbolje-maloca-poklanjam-ovaj-pogodak-gigi-206997 [printLink] => /sport/hajduk/igor-tudor-prave-ekipe-pobjeduju-i-kad-nije-najbolje-maloca-poklanjam-ovaj-pogodak-gigi-206997?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 179502 [name] => HAJDUKTURNOVO [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukturnovo [link] => /tag/hajdukturnovo ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DINO I KAPETAN SPASILI STVAR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Igor Tudor: Prave ekipe pobjeđuju i kad nije najbolje; Maloča: Poklanjam ovaj pogodak Gigi [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-22-03-28-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/07/19/sport/hajduk_turnovo5-180713.jpg [galleryCount] => 19 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/07/19/sport/hajduk_turnovo5-180713.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/split_torcida10-180713.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/turnovo_hajduk9-180713.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/turnovo_hajduk8-180713.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/turnovo_hajduk6-180713.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/turnovo_hajduk5-180713.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/turnovo_hajduk3-180713.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/turnovo_hajduk2-180713.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/turnovo_hajduk1-180713.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/split_torcida22-180713.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/turnovo_hajduk10-180713.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/split_torcida8-180713.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/split_torcida7-180713.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/split_torcida6-180713.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/split_torcida5-180713.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/split_torcida1-180713.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/hajduk_turnovo11-180713.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/hajduk_turnovo10-180713.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/07/19/sport/utakmica/hajduk_turnovo1-180713.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Hajduk je dobio 2:1, jedva, igrali bismo se riječima pa napisali je2:1, kao rebus. Pobjedi protiv Turnova ne gleda se u zube, a nije bilo dobre igre, dapače.

Međutim, susresti Turnovo, zbijeno u dva reda u obrani, s petoricom, šestoricom otraga bilo je jednako ugodno kao sjesti u zubarev stolac. A imaju i Blaževskog, nekog lokalnog Anasa Sharbinija iz okolice Strumice koji je sposoban podvaliti poneku loptu, realizirati dar s neba u vidu jedanaesterca. Toliko za početak.

A svi koji su vidjeli šampanj-nogomet "bijelih" u Zadru ostali su - razočarani. Mlada momčad Hajduka susrela se s imperativom, pa kad je Kouassi zbrčkao najstrožu kaznu za Turnovo, igrajući rukom u vlastitom šesnaestercu, odjednom je nervoza i žurba postala najveći neprijatelj hajduka.

Jedan dobitak za Splićane, u toj siromašnoj predstavi svakako je Dino Mikanović, desni bek lani doveden iz Osijeka, dinamitan za napadačke akcije. Sudjelovao je kod oba pogotka "bijelih", jednom i sam umalo zabio, ali je maleni golman Makedonaca Dimovski odbio taj šut.

Plus i za kapetana Maloču, zabio je – kapetanski, izbliza, pod gredu.

Sad je ovih 2:1 mini-pobjeda, a maksi-nada jer u ovim okršajima samo se ukupna pobjeda računa, ništa ni više ni manje, samo prolaz dalje.

Trebamo li i mi zabilježiti raketu koja je pala na krov zapadne tribine?! Bolje da je publika u terenu, onda je i putanja pirotehnike predvidljiva. Bit će u idućoj rundi, ako delegat Austrijanac Schmoelzer ne uzme za zlo taj dalekometni raketni let prema stadionu.

No, ajmo na balun, trener Hajduka Igor Tudor rekao je:

- Mi smo danas bili sve u svemu bolji protivnik, a oni su se pokazali kao ozbiljna momčad. Analizirajući njih dobro smo se pripremili, ali tek smo danas vidjeli njihovu pravu snagu. Svi koji su govorili o našoj pobjedi od četiri, pet, deset nula nisu nam išle u korist, procjene nisu bile realne i koliko god mi treneri pripremali ekipu, takve najave utječu na ekipu. Ja moram odati priznanje igračima na pobjedi, iako to nije bila jedna od briljantnih izvedbi. Prave ekipe pobjeđuju i kad nije najbolje – rekao je Tudor pa su uslijedila pitanja.

Zašto se Anđelković puno vraća natrag i uzima loptu?

- To je dio naše igre, naši bočni igrači idu naprijed, pa onda on treba djelovati povučeno. Jedan je od ključnih igrača u našoj momčadi i odajem mu priznanje za sve dobro što je igrao. Kažete da je bilo iznenađenja u sastavu, pa ako je iznenađenje da je Tonći Mujan na klupi, onda je to iznenađenje. Imam "roster" igrača, u ritmu smo srijeda-nedjelja i mijenjat ću, tu praksu ću imati i u budućnosti.

Baldovalijev, napadač Turnova, kaže da ih je "zapalilo" potcjenjivanje?

- Vjerujem, ali niti jedan igrač Hajduka nije ništa slično izjavio. Oni su čitali novine gdje su igrači uokolo i novinari pričali o nekim pobjedama, kao mi smo Hajduk, a oni su Suduva, selo od 900 ljudi, pardon Turnovo. Plus ambijent, zastrašujući, bez publike, nenogometni uvjeti, pa  strašno loš teren na kojem se ne može igrati nogomet, stojiš nestabilno na toj travi... I u takvoj partiji moram pohvaliti dobrog Mikanovića, još jedan mladić iz naše škole, doveli smo ga iz Osijeka. Veseli me i povratak Maglice (još jedan Osječanin op. a.). Špic kojeg nismo imali do sada, dat će nam stabilnost.

Koliko je rezultat varljiv za revanš, oni su dobri u destrukciji i kontri, a kad treba igrati...?

- Vidite, mi ćemo u svakoj utakmici igrati na isti način, dominirati u posjedu loptu, ajmo reć da smo bili večeras jalovi, samo na momente dobri, a oni su igrali kako smo očekivali, čekali našu pogrešku. Mi nismo imali raspoloženih igrača. Mi nismo htjeli nabacivati, nego želimo igrati svoj nogomet. S Rijekom će biti u nedjelju druga priča, čestitam Rijeci na europskoj pobjedi, prva utakmica pred našom publikom, pa ćemo vidjeti...

Šefki Arifovski, trener u stožeru Turnova raspričao se poslije utakmice: 

- Da nam je netko ponudio prije utakmice ovakav rezultat prihvatili bismo, ali sad žalimo zašto nije ostalo 1:1. Bili smo blizu. Utakmica je bila mnogo neizvjesna, za vas je to iznenađenje, za nas nije. Mi smo rekli da ovdje dolazimo da se borimo i napravimo dobar rezultat. Najbolje bi bilo 1:1, rekao sam, pogriješili smo u zadnjih deset minuta i primili smo gol. Očekivao sam, da vam kažem iskreno, mnogo više od Hajduka, ali ono što smo saznali, da su mladi i neiskusni, po godinama, da imaju dosta tinejdžera u ekipi, pokazalo se kao njihov nedostatak. Dominirali jesu, a mi smo napravili zonsku obranu s mnogo igrača i oni su bili uglavnom nemoćni. Primili smo golove bez šanse, a imali smo i zicere.

Dodao je:

- Hajduk igra previše naivno, s dugim pasovima, beskrajnim dodavanjima, to nije opasnost, to nam je odgovaralo. Imamo izvanredan tandem Blaževski i Baldovalijev. Hajduk je i fizički pao. Mi nismo slučajno dovde došli. Sa 1:1 smo bili puno zadovoljni. Bit uzbudljiv revanš, mi ćemo tražiti svoju šansu – rekao je Arifovski.

A Najbolji igrač 'bijelih' i otkriće susreta bio je mladi Dino Mikanović koji je asistirao kod oba gola.

- Ovo mi je bila prva utakmica u prvih 11. Malo mi je bilo nelagodno, ali od prvog zvižduka je to nestalo, a i nakon asistencije. Prvo poluvrijeme smo bili malo uspavani, u drugom smo se probudili. Imali smo tri-četiri velike šanse, jednu smo iskoristili. Čeka nas teška utakmica u Makedoniji, ali vjerujem u prolaz - rekao je Mikanović.

Kapetan Mario Maloča zabio je gol za pobjedu nakon kojeg se pred uzvrat ipak nešto lakše diše.

- Poklanjam ovaj pogodak Gigi Vukoviću koji je sada u teškoj situaciji. Dominirali smo, ali smo primili gol iz gluposti, lopta je Jeana pogodila u ruku. Očekivali smo uvjerljiviju pobjedu, no Turnovo je pokazalo da nije ekipa za bacit, imaju par zaista dobrih pojedinaca. Bit ćemo oprezni u uzvratu, ali prolaz ne bi trebao doći u pitanje - uvjeren je Maloča.

Travnjak je još osjećao posljedice koncerta.

- Travnjak je katastrofalan. Glupo mi je to komentirati, znamo svi u kakvoj je klub situaciji. Bolje mi je da ništa ne govorim da se netko ne naljuti - kazao je kapetan Maloča.

Strijelac prvog gola Marko Bencun se baš kod pogotka ozlijedio te je ubrzo morao napustiti igru.

- Kod skoka kod gola sam dobio udarac loptom u zatiljak, i laktom. Gola se sjećam, ali mi je poslije sve bilo mutno. Od drugih 20 minuta koje sam odigrao pola nisam vidio u magli. Nisam mogao više izdržati. Još me malo boli glava. Možda smo ih malo podcijenili nakon prvog gola, mislili smo da ćemo lakše. Marijev gol nas je spasio, sada će Turnovo morati napadati u drugom susretu, bit će nam lakše. Šteta što nije bilo publike, navijači su nam dvanaesti igrač. Nismo se zbog toga dobro osjećali, ovo je danas bilo kao prijateljska utakmica. I travnjak je katastrofalan, ali nećemo se izvačiti na to - kazao je Bencun.

Poraz 1:2 Makedoncima ostavlja veliku nadu pred uzvrat.

- Malo ste nas na press konferenciji podcijenili, a sad se vidjelo da nismo naivna momčad. Hajduk očekuje teško gostovanje u Skoplju, a Turnovo će proći dalje. Imamo dobar rezultat, tražit ćemo rani gol. Hajduk nam je malo sretno dao gol, ali to je nogomet - rekao je iskusni Zoran Baldovaliev koji je žalio što nije bilo gledatelja.

- Šteta, moglo je biti 20-30 tisuća navijača. U Skoplju će atmosfera biti ekstra. Mi smo iz malog mjesta, svi će doći na stadion!

Sreća je za Hajduk što neće biti najboljeg igrača Turnova reprezentativca Dejana Blaževskog koji je zbog simuliranja prekršaja vratara Kalinića zaslužio žuti karton.

- Ja sam zgriješio, nije bilo nikakvog kontakta. Kao da sam se uplašio šanse. Ovo je dobar rezultat za nas, bit će zanimljivo u Skoplju. Idemo na pobjedu i po prolaz - najavio je Blaževski.

SLAVEN ALFIREVIĆ
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>



















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/igor-tudor-prave-ekipe-pobjeduju-i-kad-nije-najbolje-maloca-poklanjam-ovaj-pogodak-gigi-206997 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c97d76984e7b2423b9621e990c9504af360653dd [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Igor+Tudor%3A+Prave+ekipe+pobje%C4%91uju+i+kad+nije+najbolje%3B+Malo%C4%8Da%3A+Poklanjam+ovaj+pogodak+Gigi&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Figor-tudor-prave-ekipe-pobjeduju-i-kad-nije-najbolje-maloca-poklanjam-ovaj-pogodak-gigi-206997 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Figor-tudor-prave-ekipe-pobjeduju-i-kad-nije-najbolje-maloca-poklanjam-ovaj-pogodak-gigi-206997 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DINO I KAPETAN SPASILI STVAR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukDINO I KAPETAN SPASILI STVAR

Igor Tudor: Prave ekipe pobjeđuju i kad nije najbolje; Maloča: Poklanjam ovaj pogodak Gigi

Piše PSD.
19. srpnja 2013. - 01:34
A Najbolji igrač 'bijelih' i otkriće susreta bio je mladi Dino Mikanović koji je asistirao kod oba gola.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 00:03