stdClass Object ( [id] => 40673 [title] => Hrvoje Vejić: Nikada do sada nisam izgubio od Dinama na Poljudu [alias] => hrvoje-vejic-nikada-do-sada-nisam-izgubio-od-dinama-na-poljudu [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

/ Kalinić nam treba, jer bez njega nam napad ne štima! – poručio je Hrvoje Vejić s Hajdukove govornice, čisto i bistro. Poslije je umirujuća vijest stigla s treninga, Nikola Kalinić je uredno odradio trening povratka.

Mimo pokliča da je Kalinić neodgodivo i hitno potreban momčadi (koja bez njega melje, ali brašna fali), Hrvoje Vejić za derbi nastoji spojiti nespojivo: jurnuo bi od prvog trenutka po pobjedu, da to bude hajdučki, ali bi istodobno strpljivo čekao i odigrao pametno, da se ne srlja bez veze.

I to je cijela mudrost: da vatra grije, a da voda hladi. U tom kontrastu prolaze ovi posljednji dani velikog iščekivanja. Cijelo okruženje Hajduka već tjednima odbrojava sate do nedjeljnog derbija protiv Dinama i kako se utakmica neumitno bliži svome početku tako se „hajdukolozi“ već pomalo pribojavaju: kako smo to derbi već unaprijed dobili i hoće li nam se ova euforija obiti o glavu?!

Mario Todorić / CROPIX

Vejić spada u iskusne igrače koji su pozvani da balun bude čvrsto na zemlji, pa je svoju mirnoću i staloženost demonstrirao i pred novinarima u nastupu u Hajdukovu press-salonu:
- Nismo imuni na velika očekivanja svuda oko nas, na utrku za ulaznicama koja trese stadion, ali ne bih rekao da nas je već sustigla ta velika nervoza. Radimo normalno, uobičajeno, makar je oko nas doista neka posebna užurbanost, osjeti se...

Da nervoze ne bude poslije utakmice?!
- A, ne vjerujem, neće biti... Dobro smo radili i ostali smo mirni, koncentrirani. Vjerujem u dobro raspoloženje i poslije derbija!

Kako se reflektira na vas sva ta gužva oko stadiona dok vi trenirate?
- Pa, najbolje je otići u karantenu i već u srijedu idemo na Brač. Mislim da je to pun pogodak. Čim se izdvojimo u naš tabor, na osamu, onda samo utakmica ostaje na pameti i to je dobar potez. Odmah u srijedu na Brač, u pravi čas.

Imate dobra iskustva u splitskim derbijima protiv Dinama?
- Imam, bile su to godine Hajdukovih uspjeha, uglavnom smo pobjeđivali u Poljudu, osim što smo jednom, pamtim dobro, odigrali samo 0:0. Jer nismo forsirali... Mislili smo da je dosta.

Bilo je to 2004. godine, u proljeće, derbi vrijedan titule, pamtimo.
- Jest, imali smo pet bodova više i mislili kako nam je i remi dovoljan da sačuvamo tu prednost. Kasnije smo tih pet bodova ispustili, Dinamo nas je pretekao, ali smo se opet vratili i postali prvaci. Dakle, nikad ne znaš...

Je li ovo slična utakmica?
- Pa, teško je to uspoređivati. Sad Dinamo ima bod prednosti i bilo bi lijepo pobijediti, preskočiti ih. No, ja ne bih rekao da nam igra samo pobjeda kad se priča o cijelome prvenstvu, ima tu još utakmica. Ali, ova je najvažnija. Kad bismo pobijedili, onda bismo mi vodili utrku i diktirali tempo, sve bi bilo u našim rukama. Ono što moramo izbjeći jest da ne izgorimo prije utakmice. Stoga rado govorim o hladnoj glavi, makar je to u našem okruženju teško govoriti, izgleda mi kao prazna priča...

Spominjete Kalinića?
- Svakako, najbitnije je da nam se vrati, naš napad ne štima bez Kalinića, to vam je jasno, to je vidljivo. On je sjajan napadač.

A vaši golovi?
- He, tko sretniji od mene kad bih postigao pobjednosni pogodak. Istina je da su moji golovi i prije bili na neki način specijalitet, vježbamo prekide i ima tu simpatičnih akcija, neću o detaljima... E sad, što će odlučiti u derbiju... Znate kako se to kaže, pobijedit će onaj tko da gol više, ali sad to vi možete izokrenuti u šalu koja će izgubiti prvotni smisao... Šalim se, važno je da zabijemo gol više od Dinama, eto to je ta obična izjava koju volimo reći u najavi velikih utakmica.

Bili ste sad s reprezentacijom u Bukureštu, s dinamovcima, što ste pričali?
- O, pričali smo o derbiju, nije da nismo... I svi se na derbi vraćamo kao na priču o atmosferi koja je posebna, specifična. Oni već znaju da će biti impresionirani, uopće ne taje kako ih čeka pakao. Plaše se ili bolje reći pribojavaju se, oprezni su što se tiče otvaranja utakmice i onih petnaest početnih minuta kad Hajduk furiozno napadne.

Oni su jači za Roberta Kovača da ih smiri, ali zapravo on ovakvu utakmicu nije još igrao, makar je igrao najveće derbije na svijetu... Nema sumnje da ni njemu neće biti svejedno. Kao što ćemo i mi u obrani imati posla. Ne treba trošiti riječi, igra se velika utakmica u izuzetnom ambijentu.

Što vam je Dinamo poručio s pobjedom u Salzburgu?
- Ono što mi znamo i otprije, a to je da su dobri. Jako dobri. Mi imamo tu snimku, moramo izučiti kako su dali golove Red Bullu, kako su igrali. Čeka nas ta video-lekcija kojoj moramo ozbiljno pristupiti.

Red Bull im je dao krila, ali su neke golove i primili, čak tri!?
- Molim vas, bez pravljenja ražnja dok je zec u šumi! Ja vodim računa o poruci da su četiri gola Salzburgu u stanju dati samo prave ekipe. I to moramo proučiti!

Kako oslikavate hajdučku atmosferu u svlačionici, sad kad ste tu gotovo mjesec dana?
- Izvrsno, doista ni u jednom detalju nisam osjetio da nešto ne bi štimalo. Prošla su dva tjedna rada u Turskoj, ovo sada ovdje i sve zajedno mogu reći da smo kao jedna velika obitelj...

...koja živi za pobjedu za Dinama. To nije rekao, ali se to podrazumijeva.
- Moramo pokazati kvalitetu i smirenost. I hajdučki juriš. Hladnu glavu i vruće srce.

I ajde sad ti to spoji...

slaven alfirević

Vejić već ima mjesto u momčadi

Vejić je odmah aklamacijom upao u idealan sastav „bijelih“, jedini od kvarteta zvučnih novaka koji su pojačali Hajduk ove zime. Podsjetimo, uz njega su sada stigli još i Mario Brkljača, Marin Tomasov i Anthony Šerić, ali samo Vejić odmah upada u idealan sastav „bijelih“, usred uhodane postave što je nanizala šest uzastopnih pobjeda u finišu jeseni. Vejić je uskočio na svoje mjesto stopera kao pojačanje pobjedničkom tandemu J. BuljatPandža. I sad jedan od njih dvojice, Jurica ili Boris moraju na klupu.

S kime bi Vejić najradije zaigrao u paru od njih dvojice?
- Obojica su odlični igrači i momci, veliki radnici, pred njima su zanimljive karijere. S kojim ću zaigrati, to će trener odlučiti – diplomatski će Vejić.

Dok je Vejić u „prvih 11“ uskočio aklamacijom, dotle Šerić čeka priliku iza poletnog Strinića, Tomasov u zdravoj konkurenciji se nadmeće sa svojim Zadraninom M. Buljatom, dok je Brkljača kao zadnji vezni zasad nešto dalje od sastava, budući da su ispred njega ne samo prvotimci Andrić i Skoko, nego i iskusni Rosso koji u svome povratku kandidira baš za tu povučenu poziciju, pa i marljivi Linić.

Dobro ćemo se ugrijati uoči derbija

Poljud je bio kao Sibir prošle subote protiv Širokog Brijega, bura je brijala, zubi cvokotali, a J. Buljat je odjenuo kratke rukave, dok se iskusni Vejić nije junačio na hladnoći, nije prkosio, nego je obukao duge rukave, makar mu je pošto tri zime stizala na sibirsku adresu.

/ Ha, ha, bilo je hladno, bura, ali ipak poviše nule. Ja sam navukao duge rukave, pitate? A to je logično. Kako mi je bilo u Sibiru, u Tomsku? Kad se jednom pošteno smrzneš, onda uvijek dobro paziš kako se oblačiš. Imao sam tamo jednog suigrača, mislim baš jednog od rijetkih iz tog sibirskog grada, on bi svu opremu navukao na sebe već u devetom mjesecu, znali smo odmah što nas čeka i da nam se nije šaliti s hladnoćom.

Hoće li studen upropastiti nedjeljnu noćnu utakmicu?
- Mi smo profesionalci, dobro se opremiš i...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-02-16 11:09:21 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-02-16 17:06:57 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-02-16 16:22:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 9028 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7749877 Threads: 5 Questions: 1563863426 Slow queries: 4770306 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111581948 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/hrvoje-vejic-nikada-do-sada-nisam-izgubio-od-dinama-na-poljudu-40673 [printLink] => /sport/hajduk/hrvoje-vejic-nikada-do-sada-nisam-izgubio-od-dinama-na-poljudu-40673?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 158324 [name] => hrvojevejić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvojevejic [link] => /tag/hrvojevejic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hrvoje Vejić: Nikada do sada nisam izgubio od Dinama na Poljudu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-00-00-12-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => templates/site/images/no_image.png [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [galleryCount] => 0 [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

/ Kalinić nam treba, jer bez njega nam napad ne štima! – poručio je Hrvoje Vejić s Hajdukove govornice, čisto i bistro. Poslije je umirujuća vijest stigla s treninga, Nikola Kalinić je uredno odradio trening povratka.

Mimo pokliča da je Kalinić neodgodivo i hitno potreban momčadi (koja bez njega melje, ali brašna fali), Hrvoje Vejić za derbi nastoji spojiti nespojivo: jurnuo bi od prvog trenutka po pobjedu, da to bude hajdučki, ali bi istodobno strpljivo čekao i odigrao pametno, da se ne srlja bez veze.

I to je cijela mudrost: da vatra grije, a da voda hladi. U tom kontrastu prolaze ovi posljednji dani velikog iščekivanja. Cijelo okruženje Hajduka već tjednima odbrojava sate do nedjeljnog derbija protiv Dinama i kako se utakmica neumitno bliži svome početku tako se „hajdukolozi“ već pomalo pribojavaju: kako smo to derbi već unaprijed dobili i hoće li nam se ova euforija obiti o glavu?!

Mario Todorić / CROPIX

Vejić spada u iskusne igrače koji su pozvani da balun bude čvrsto na zemlji, pa je svoju mirnoću i staloženost demonstrirao i pred novinarima u nastupu u Hajdukovu press-salonu:
- Nismo imuni na velika očekivanja svuda oko nas, na utrku za ulaznicama koja trese stadion, ali ne bih rekao da nas je već sustigla ta velika nervoza. Radimo normalno, uobičajeno, makar je oko nas doista neka posebna užurbanost, osjeti se...

Da nervoze ne bude poslije utakmice?!
- A, ne vjerujem, neće biti... Dobro smo radili i ostali smo mirni, koncentrirani. Vjerujem u dobro raspoloženje i poslije derbija!

Kako se reflektira na vas sva ta gužva oko stadiona dok vi trenirate?
- Pa, najbolje je otići u karantenu i već u srijedu idemo na Brač. Mislim da je to pun pogodak. Čim se izdvojimo u naš tabor, na osamu, onda samo utakmica ostaje na pameti i to je dobar potez. Odmah u srijedu na Brač, u pravi čas.

Imate dobra iskustva u splitskim derbijima protiv Dinama?
- Imam, bile su to godine Hajdukovih uspjeha, uglavnom smo pobjeđivali u Poljudu, osim što smo jednom, pamtim dobro, odigrali samo 0:0. Jer nismo forsirali... Mislili smo da je dosta.

Bilo je to 2004. godine, u proljeće, derbi vrijedan titule, pamtimo.
- Jest, imali smo pet bodova više i mislili kako nam je i remi dovoljan da sačuvamo tu prednost. Kasnije smo tih pet bodova ispustili, Dinamo nas je pretekao, ali smo se opet vratili i postali prvaci. Dakle, nikad ne znaš...

Je li ovo slična utakmica?
- Pa, teško je to uspoređivati. Sad Dinamo ima bod prednosti i bilo bi lijepo pobijediti, preskočiti ih. No, ja ne bih rekao da nam igra samo pobjeda kad se priča o cijelome prvenstvu, ima tu još utakmica. Ali, ova je najvažnija. Kad bismo pobijedili, onda bismo mi vodili utrku i diktirali tempo, sve bi bilo u našim rukama. Ono što moramo izbjeći jest da ne izgorimo prije utakmice. Stoga rado govorim o hladnoj glavi, makar je to u našem okruženju teško govoriti, izgleda mi kao prazna priča...

Spominjete Kalinića?
- Svakako, najbitnije je da nam se vrati, naš napad ne štima bez Kalinića, to vam je jasno, to je vidljivo. On je sjajan napadač.

A vaši golovi?
- He, tko sretniji od mene kad bih postigao pobjednosni pogodak. Istina je da su moji golovi i prije bili na neki način specijalitet, vježbamo prekide i ima tu simpatičnih akcija, neću o detaljima... E sad, što će odlučiti u derbiju... Znate kako se to kaže, pobijedit će onaj tko da gol više, ali sad to vi možete izokrenuti u šalu koja će izgubiti prvotni smisao... Šalim se, važno je da zabijemo gol više od Dinama, eto to je ta obična izjava koju volimo reći u najavi velikih utakmica.

Bili ste sad s reprezentacijom u Bukureštu, s dinamovcima, što ste pričali?
- O, pričali smo o derbiju, nije da nismo... I svi se na derbi vraćamo kao na priču o atmosferi koja je posebna, specifična. Oni već znaju da će biti impresionirani, uopće ne taje kako ih čeka pakao. Plaše se ili bolje reći pribojavaju se, oprezni su što se tiče otvaranja utakmice i onih petnaest početnih minuta kad Hajduk furiozno napadne.

Oni su jači za Roberta Kovača da ih smiri, ali zapravo on ovakvu utakmicu nije još igrao, makar je igrao najveće derbije na svijetu... Nema sumnje da ni njemu neće biti svejedno. Kao što ćemo i mi u obrani imati posla. Ne treba trošiti riječi, igra se velika utakmica u izuzetnom ambijentu.

Što vam je Dinamo poručio s pobjedom u Salzburgu?
- Ono što mi znamo i otprije, a to je da su dobri. Jako dobri. Mi imamo tu snimku, moramo izučiti kako su dali golove Red Bullu, kako su igrali. Čeka nas ta video-lekcija kojoj moramo ozbiljno pristupiti.

Red Bull im je dao krila, ali su neke golove i primili, čak tri!?
- Molim vas, bez pravljenja ražnja dok je zec u šumi! Ja vodim računa o poruci da su četiri gola Salzburgu u stanju dati samo prave ekipe. I to moramo proučiti!

Kako oslikavate hajdučku atmosferu u svlačionici, sad kad ste tu gotovo mjesec dana?
- Izvrsno, doista ni u jednom detalju nisam osjetio da nešto ne bi štimalo. Prošla su dva tjedna rada u Turskoj, ovo sada ovdje i sve zajedno mogu reći da smo kao jedna velika obitelj...

...koja živi za pobjedu za Dinama. To nije rekao, ali se to podrazumijeva.
- Moramo pokazati kvalitetu i smirenost. I hajdučki juriš. Hladnu glavu i vruće srce.

I ajde sad ti to spoji...

slaven alfirević

Vejić već ima mjesto u momčadi

Vejić je odmah aklamacijom upao u idealan sastav „bijelih“, jedini od kvarteta zvučnih novaka koji su pojačali Hajduk ove zime. Podsjetimo, uz njega su sada stigli još i Mario Brkljača, Marin Tomasov i Anthony Šerić, ali samo Vejić odmah upada u idealan sastav „bijelih“, usred uhodane postave što je nanizala šest uzastopnih pobjeda u finišu jeseni. Vejić je uskočio na svoje mjesto stopera kao pojačanje pobjedničkom tandemu J. BuljatPandža. I sad jedan od njih dvojice, Jurica ili Boris moraju na klupu.

S kime bi Vejić najradije zaigrao u paru od njih dvojice?
- Obojica su odlični igrači i momci, veliki radnici, pred njima su zanimljive karijere. S kojim ću zaigrati, to će trener odlučiti – diplomatski će Vejić.

Dok je Vejić u „prvih 11“ uskočio aklamacijom, dotle Šerić čeka priliku iza poletnog Strinića, Tomasov u zdravoj konkurenciji se nadmeće sa svojim Zadraninom M. Buljatom, dok je Brkljača kao zadnji vezni zasad nešto dalje od sastava, budući da su ispred njega ne samo prvotimci Andrić i Skoko, nego i iskusni Rosso koji u svome povratku kandidira baš za tu povučenu poziciju, pa i marljivi Linić.

Dobro ćemo se ugrijati uoči derbija

Poljud je bio kao Sibir prošle subote protiv Širokog Brijega, bura je brijala, zubi cvokotali, a J. Buljat je odjenuo kratke rukave, dok se iskusni Vejić nije junačio na hladnoći, nije prkosio, nego je obukao duge rukave, makar mu je pošto tri zime stizala na sibirsku adresu.

/ Ha, ha, bilo je hladno, bura, ali ipak poviše nule. Ja sam navukao duge rukave, pitate? A to je logično. Kako mi je bilo u Sibiru, u Tomsku? Kad se jednom pošteno smrzneš, onda uvijek dobro paziš kako se oblačiš. Imao sam tamo jednog suigrača, mislim baš jednog od rijetkih iz tog sibirskog grada, on bi svu opremu navukao na sebe već u devetom mjesecu, znali smo odmah što nas čeka i da nam se nije šaliti s hladnoćom.

Hoće li studen upropastiti nedjeljnu noćnu utakmicu?
- Mi smo profesionalci, dobro se opremiš i...

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] => [OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/hrvoje-vejic-nikada-do-sada-nisam-izgubio-od-dinama-na-poljudu-40673 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=3f0864e87ab35661b8cab8e75c2c4f273b47b762 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hrvoje+Veji%C4%87%3A+Nikada+do+sada+nisam+izgubio+od+Dinama+na+Poljudu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhrvoje-vejic-nikada-do-sada-nisam-izgubio-od-dinama-na-poljudu-40673 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhrvoje-vejic-nikada-do-sada-nisam-izgubio-od-dinama-na-poljudu-40673 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Hrvoje Vejić: Nikada do sada nisam izgubio od Dinama na Poljudu

Piše PSD.
16. veljače 2009. - 17:22

/ Kalinić nam treba, jer bez njega nam napad ne štima! – poručio je Hrvoje Vejić s Hajdukove govornice, čisto i bistro. Poslije je umirujuća vijest stigla s treninga, Nikola Kalinić je uredno odradio trening povratka.

Mimo pokliča da je Kalinić neodgodivo i hitno potreban momčadi (koja bez njega melje, ali brašna fali), Hrvoje Vejić za derbi nastoji spojiti nespojivo: jurnuo bi od prvog trenutka po pobjedu, da to bude hajdučki, ali bi istodobno strpljivo čekao i odigrao pametno, da se ne srlja bez veze.

I to je cijela mudrost: da vatra grije, a da voda hladi. U tom kontrastu prolaze ovi posljednji dani velikog iščekivanja. Cijelo okruženje Hajduka već tjednima odbrojava sate do nedjeljnog derbija protiv Dinama i kako se utakmica neumitno bliži svome početku tako se „hajduk...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 02:00