stdClass Object ( [id] => 282456 [title] => Hrvoje Milić: Vratit ću Hajduk na vrh! [alias] => hrvoje-milic-vratit-cu-hajduk-na-vrh [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Hrvoje Milić i Hajduk su finalizirali posao i pitanje je dana kada će 26-godišnji Osječanin potpisati za "bijele". Posao otežava njegov bivši klub Rostov koji ne žuri s davanjem papira 26-godišnjem Miliću jer žele da on njima oprosti dio popriličnog duga kojeg Rusi imaju prema njemu. Ali, moralo bi se dogoditi čudo, pa da "hajdučka" diplomacija ne uspije "slomiti" Ruse.

Milić je i utorak bio na Poljudu i sve finop izglancao oko njegova dolaska u Hajduk, tako da bi prava šteta, i po klub, i po igrača, bila da transfer propadne.

Istina, novinari su Milića u Hajduk preselili već prije mjesec dana te su ga često maltretirali pozivima s pitanjima gdje je i kad dolazi, da mi je čak jednom Hrvoje u šali rekao: "Ako treba, mogu se slikati i s tablom \'Osijek\', da mi povjerujete kako sam još u svom rodnom gradu."


E, sada ste konačno u Splitu i konačno na centimetar do Hajduka.

- Od prošle subote se odmaram i kupam u Makarskoj gdje sam došao sa zaručnicom Ivanom Ćosić. Iznajmio sam apartman i svi su me mogli vidjeti. Nije to bilo nikakvo skrivanje od novinara i navijača kao kada je Hajduk u vrijeme Tita Kirgina skrivao svoja pojačanja, nego jednostavno potreba da budem blizu. Da se odazovem na pregovore, da normalno treniram i da se još malo odmorim. Evo, i sada u apartmanu u Makarskoj čekam finalizaciju potpisivanja ugovora s Hajdukom. Svi to želimo, a nadam se da će i Uprava Hajduka naći neki modus s mojim bivšim klubom Rostovom.

Iz Hajduka ste izišli na mala, a dolazite na velika vrata.

- To me je uvijek boljelo i stalno sam prekoravao sebe misleći da sam u Hajduku morao ostaviti bolji, dublji i duži igrački trag. Odigrao sam za "bijele" ukupno tri prvoligaške utakmice za vrijeme trenera Jarnija i Miše i kada sam vidio da se te 2009. na mene baš i ne računa, u zimu sam otišao u švedski Djurgarden, Hajduk je tada mom matičnom Osijeku trebao platiti oko 75.000 eura za moj nogometni razvoj i kako to nisu mogli, ili nisu htjeli, morao sam put Švedske. Ipak, mogao sam i morao više napraviti u Hajduku.

Došao sam sa sedamanest godina u Hajduk kao mlađi junior i nakon dvije i pol godine boravka među "bijelima" otišao sam kao nepotreban. Mislim da sam i tada morao više igrati, te da je Hajduk mogao puno više zaraditi, ali evo sada moje druge prilike s ciljem da dignem i svoju igračku karijeru, ali i Hajdukovu momčad.

Prometnuli ste se ovo ljeto u najvećeg navijača Hajduka, je li to bio dio vašeg PR-a, kao "evo mene, moji ljudi"?

- Ma, ja na Hajdukove utakmice idem kad god mogu, ali su mediji to počeli pratiti i fotografirati me na tribinama tek kada sam najavljen kao moguće pojačanje Hajduka. Pitajte moje roditelje koliko su se ljutili dok sam kao maloljetnik odlazio na sve utakmice Hajduka po Slavoniji, od Vinkovaca preko Velike do Osijeka.

Prvu utakmicu Hajduka ove sezone protiv Dinama u Maksimiru gledao sam s prijateljima iz Osijeka, pa sam zato otišao na južnu tribinu, a drugu utakmicu protiv Kopra u Splitu sam gledao u svečanoj loži jer sam bio sa svojim zastupnikom Tomislavom Ercegom, a i razgovori s predsjednikom Hajduka Brbićem i sportskim direktorom Vučevićem su se već intenzivirali. Tako da sam morao doći u ložu, bilo bi neozbiljno da sam otišao na sjever iako sjever obožavam.

Jeste li se vi uopće do sada ikada vidjeli i popričali s trenerom Hajduka Damirom Burićem?

- Jesam, pet minuta smo pričali prije utakmice s Dinamom. Iz razgovora sam vidio da me istinski želi. Rekao mi je da će mu biti drago ako dođem i da na toj poziciji ne želi nikoga osim mene

Zašto ste se baš odlučili za Hajduk, jer, nemojmo se lagati, vi ste odavno nadišli hrvatsku nogometnu ligu i ne vjerujem da vam je Hajduk baš najveći izazov.

- Imao sam ozbiljne ponude dva talijanska prvoligaša i jednog njemačkog bundesligaša. I te ponude sam dugo čekao. No, kada su one otpale, učvrstio sam svoj stav da se vraćam u Hajduk. Imao sam konkretne ponude i Kubana iz Krasnodara, Krylie Sovetov iz Samare, turskog Gaziantepa..., ali između tih ponuda i igranja u Hajduku, odlučio sam se za igranje u Hajduku.

Tako sam bliže očima izbornika Nike Kovača i cijele nogometne javnosti. Jer, igrao sam prvu godinu u Rostovu odlično, bio najbolji bek ruske lige, a nije me bilo nigdje. Ni u reprezentaciji ni u medijima, kao da nisam ni živ, a osvojili smo te godine Pletikosa i ja s Rostovom Kup Rusije i bili sedmi u prvenstvu. Tako mi je, unatoč odličnim igrama u Rusiji, promaklo Svjetsko prvenstvo u Brazilu na koje me izbornik Kovač nije vodio.

Baš to nepozivanje Kovača vas je skoro koštalo nastavka karijere.

- Je, i moji u Rostovu su kalkulirali, kada su im Dynamo iz Moskve i Zenit davali četiri milijuna eura odštete za mene to im se tada učinilo malo jer su očekivali da ću igrati u Brazilu na SP i da će cijena biti puno veća. Ali, eto, nije. Drugu sezonu u Rostovu nisam baš briljirao, jedva smo ostali u ligi, a kad bih rekao da sam tome ja najmanje kriv smijali bi mi se. Ali bilo je baš tako. O tome ćemo jednom drugom, mirnijom prigodom, ako vas to tada uopće bude zanimalo.

Hrvoje Milić i naš novinar
Još uvijek čekate papire iz Rostova, prema vama tamo postoji poveći dug. Bi li moglo biti problema?

- Sada sam Rostovu potpisao odgodu izmirenja obveza prema meni jer inače, da to nisam potpisao, ne bi mogli igrati rusko prvenstvo. Dakle, pokazao sam dobru volju i učinio sve s moje strane da mi oni ne priječe odlazak u Hajduk. Ali, molim vas, nemojmo više o Rusima, ajmo još malo o Hajduku.

Dobro, je li ova momčad Hajduka dobra da se može uključiti u borbu za naslov?

- Protiv Dinama, Kopra i Stromsgodseta pokazali su da imaju velik potencijal, a opet, na nekim utakmicama malo su potonuli. Sigurno, međutim, zaslužuju više od tri boda iz četiri kola. Mislim da je ritam igranja četvrtak-nedjelja malo previše za ovu momčad s obzirom da je klupa dosta tanka i da je kadar obuhvaćen s petnaestak igrača koji mogu ozbiljno konkurirati za prvu momčad. Ali, bit će to puno bolje, jer potenicjala ima.

Poznajete li svoje, nadajmo se, buduće suigrače?

- Znam samo Miju Caktaša, a ove mlade momke ne znam. Davno sam ja otišao iz Hajduka. Ali, tko god me poznaje, zna da sam jako društven i da sa mnom problema neće biti.

Kad god možete, nosite broj 19 na leđima, a ispod dresa uvijek nosite dresa majicu Torcide.

- Točno, ne znam je li broj 19 slobodan u Hajduku i ne znam hoću li ga nositi. A crnu majicu Torcide, koju mi je poklonio moj prijatelj iz Splita Željan Engehart Žeki, svakako ću nositi. Ako sam je nosio po švedskim glečerima i ruskim pustama, nema razloga da je ne nosim i ispod Hajdukovog dresa. I na mom Poljudu. Nadam se da ću tu majicu često pokazivati publici jer će to značiti da će biti puno mojih golova i aistencija.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrali ste šest utakmica. Je li se moglo više i bolje?

- Jest, a Hajduk je nova šansa da se nametnem izborniku.

Jeste li se susreli s Nikom Kovačem, on je bio ovih dana na odmoru u Brelima a vi ste bili u Makarskoj? Vi ste se istina kupali, a on je vježbao igranje na balote.

- Nisam se susreo, ali mislim da će Kovač pažljivo pratiti moje nastupe za Hajduk.

Smireni ste, nije moguće da vas ništa ne može izbaciti iz takta, naljutiti.

- Može, pitanje što uopće igram i koja je moja uloga u momčadi. Tko se god razumije u nogomet zna da sam lijevi bek i lijevo krilo, a zlonamjerni postavljaju takva pitanja jer, kao, to ne vide. Začudile su me konstatacije nekih nogometnih autoriteta na ovu temu, ali nema veze, idemo dalje.

Znači, vraćate se među "bijele", smireni i profesionalno i privatno?

- Zaručio sam se nakon pet godina veze s mojom Ivanom. Zaruke su bile u siječnju ove godine, ali smo ih proslavili prije tri tjedna, kako dolikuje, u užem krugu rodbine u njenoj rodnoj Vrbanji kod Županje. Miran sam i spreman da s Hajdukom vratim svoju nogometnu karijeru na pravi put, ali i da Hajduka vratim na mjesto gdje mu i pripada, u vrh hrvatskog nogometa. Sve ove dane, gotovo mjesec i pol, trenirao sam individualno u Novigradu, Osijeku, Zagrebu i sada u Makarskoj.Tako da treneru Buriću dolazim spreman. Jedino nisam igrao utakmice, ali, eto, počinjem konačno i s utakmicama.

Što kaže menadžer Tomislav Erceg?

- On je jedan od najzaslužnjih za moj povratak. Tomo je uvijek forsirao tu opciju, koja ni meni nije bila mrska, ha, ha...

PIŠE: Marko DIDIĆ,
FOTO: Duje KLARIĆ/CROPIX

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => U apartmanu u Makarskoj čekam finalizaciju posla i potpisivanje ugovora s 'bijelima'. Sa svoje strane sam sve napravio, jedva čekam istrčati na Poljud i potrčati prema svom Sjeveru [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => najiščekivanije ovoljetno pojačanje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-08-08 14:17:02 [created_by] => 36205 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-08-10 15:44:56 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-08-08 14:21:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 19388 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/08/08/Spektar/hrvoje_milic10-060815.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x545" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7698163 Threads: 6 Questions: 1558119944 Slow queries: 4749234 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111416468 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/hrvoje-milic-vratit-cu-hajduk-na-vrh-282456 [printLink] => /sport/hajduk/hrvoje-milic-vratit-cu-hajduk-na-vrh-282456?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232917 [name] => hrvojemilić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvojemilic [link] => /tag/hrvojemilic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => U apartmanu u Makarskoj čekam finalizaciju posla i potpisivanje ugovora s 'bijelima'. Sa svoje strane sam sve napravio, jedva čekam istrčati na Poljud i potrčati prema svom Sjeveru [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => najiščekivanije ovoljetno pojačanje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hrvoje Milić: Vratit ću Hajduk na vrh! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-09-38-17-36205 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/08/Spektar/hrvoje_milic10-060815.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/08/Spektar/hrvoje_milic10-060815.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Hrvoje Milić i Hajduk su finalizirali posao i pitanje je dana kada će 26-godišnji Osječanin potpisati za "bijele". Posao otežava njegov bivši klub Rostov koji ne žuri s davanjem papira 26-godišnjem Miliću jer žele da on njima oprosti dio popriličnog duga kojeg Rusi imaju prema njemu. Ali, moralo bi se dogoditi čudo, pa da "hajdučka" diplomacija ne uspije "slomiti" Ruse.

Milić je i utorak bio na Poljudu i sve finop izglancao oko njegova dolaska u Hajduk, tako da bi prava šteta, i po klub, i po igrača, bila da transfer propadne.

Istina, novinari su Milića u Hajduk preselili već prije mjesec dana te su ga često maltretirali pozivima s pitanjima gdje je i kad dolazi, da mi je čak jednom Hrvoje u šali rekao: "Ako treba, mogu se slikati i s tablom \'Osijek\', da mi povjerujete kako sam još u svom rodnom gradu."


E, sada ste konačno u Splitu i konačno na centimetar do Hajduka.

- Od prošle subote se odmaram i kupam u Makarskoj gdje sam došao sa zaručnicom Ivanom Ćosić. Iznajmio sam apartman i svi su me mogli vidjeti. Nije to bilo nikakvo skrivanje od novinara i navijača kao kada je Hajduk u vrijeme Tita Kirgina skrivao svoja pojačanja, nego jednostavno potreba da budem blizu. Da se odazovem na pregovore, da normalno treniram i da se još malo odmorim. Evo, i sada u apartmanu u Makarskoj čekam finalizaciju potpisivanja ugovora s Hajdukom. Svi to želimo, a nadam se da će i Uprava Hajduka naći neki modus s mojim bivšim klubom Rostovom.

Iz Hajduka ste izišli na mala, a dolazite na velika vrata.

- To me je uvijek boljelo i stalno sam prekoravao sebe misleći da sam u Hajduku morao ostaviti bolji, dublji i duži igrački trag. Odigrao sam za "bijele" ukupno tri prvoligaške utakmice za vrijeme trenera Jarnija i Miše i kada sam vidio da se te 2009. na mene baš i ne računa, u zimu sam otišao u švedski Djurgarden, Hajduk je tada mom matičnom Osijeku trebao platiti oko 75.000 eura za moj nogometni razvoj i kako to nisu mogli, ili nisu htjeli, morao sam put Švedske. Ipak, mogao sam i morao više napraviti u Hajduku.

Došao sam sa sedamanest godina u Hajduk kao mlađi junior i nakon dvije i pol godine boravka među "bijelima" otišao sam kao nepotreban. Mislim da sam i tada morao više igrati, te da je Hajduk mogao puno više zaraditi, ali evo sada moje druge prilike s ciljem da dignem i svoju igračku karijeru, ali i Hajdukovu momčad.

Prometnuli ste se ovo ljeto u najvećeg navijača Hajduka, je li to bio dio vašeg PR-a, kao "evo mene, moji ljudi"?

- Ma, ja na Hajdukove utakmice idem kad god mogu, ali su mediji to počeli pratiti i fotografirati me na tribinama tek kada sam najavljen kao moguće pojačanje Hajduka. Pitajte moje roditelje koliko su se ljutili dok sam kao maloljetnik odlazio na sve utakmice Hajduka po Slavoniji, od Vinkovaca preko Velike do Osijeka.

Prvu utakmicu Hajduka ove sezone protiv Dinama u Maksimiru gledao sam s prijateljima iz Osijeka, pa sam zato otišao na južnu tribinu, a drugu utakmicu protiv Kopra u Splitu sam gledao u svečanoj loži jer sam bio sa svojim zastupnikom Tomislavom Ercegom, a i razgovori s predsjednikom Hajduka Brbićem i sportskim direktorom Vučevićem su se već intenzivirali. Tako da sam morao doći u ložu, bilo bi neozbiljno da sam otišao na sjever iako sjever obožavam.

Jeste li se vi uopće do sada ikada vidjeli i popričali s trenerom Hajduka Damirom Burićem?

- Jesam, pet minuta smo pričali prije utakmice s Dinamom. Iz razgovora sam vidio da me istinski želi. Rekao mi je da će mu biti drago ako dođem i da na toj poziciji ne želi nikoga osim mene

Zašto ste se baš odlučili za Hajduk, jer, nemojmo se lagati, vi ste odavno nadišli hrvatsku nogometnu ligu i ne vjerujem da vam je Hajduk baš najveći izazov.

- Imao sam ozbiljne ponude dva talijanska prvoligaša i jednog njemačkog bundesligaša. I te ponude sam dugo čekao. No, kada su one otpale, učvrstio sam svoj stav da se vraćam u Hajduk. Imao sam konkretne ponude i Kubana iz Krasnodara, Krylie Sovetov iz Samare, turskog Gaziantepa..., ali između tih ponuda i igranja u Hajduku, odlučio sam se za igranje u Hajduku.

Tako sam bliže očima izbornika Nike Kovača i cijele nogometne javnosti. Jer, igrao sam prvu godinu u Rostovu odlično, bio najbolji bek ruske lige, a nije me bilo nigdje. Ni u reprezentaciji ni u medijima, kao da nisam ni živ, a osvojili smo te godine Pletikosa i ja s Rostovom Kup Rusije i bili sedmi u prvenstvu. Tako mi je, unatoč odličnim igrama u Rusiji, promaklo Svjetsko prvenstvo u Brazilu na koje me izbornik Kovač nije vodio.

Baš to nepozivanje Kovača vas je skoro koštalo nastavka karijere.

- Je, i moji u Rostovu su kalkulirali, kada su im Dynamo iz Moskve i Zenit davali četiri milijuna eura odštete za mene to im se tada učinilo malo jer su očekivali da ću igrati u Brazilu na SP i da će cijena biti puno veća. Ali, eto, nije. Drugu sezonu u Rostovu nisam baš briljirao, jedva smo ostali u ligi, a kad bih rekao da sam tome ja najmanje kriv smijali bi mi se. Ali bilo je baš tako. O tome ćemo jednom drugom, mirnijom prigodom, ako vas to tada uopće bude zanimalo.

Hrvoje Milić i naš novinar
Još uvijek čekate papire iz Rostova, prema vama tamo postoji poveći dug. Bi li moglo biti problema?

- Sada sam Rostovu potpisao odgodu izmirenja obveza prema meni jer inače, da to nisam potpisao, ne bi mogli igrati rusko prvenstvo. Dakle, pokazao sam dobru volju i učinio sve s moje strane da mi oni ne priječe odlazak u Hajduk. Ali, molim vas, nemojmo više o Rusima, ajmo još malo o Hajduku.

Dobro, je li ova momčad Hajduka dobra da se može uključiti u borbu za naslov?

- Protiv Dinama, Kopra i Stromsgodseta pokazali su da imaju velik potencijal, a opet, na nekim utakmicama malo su potonuli. Sigurno, međutim, zaslužuju više od tri boda iz četiri kola. Mislim da je ritam igranja četvrtak-nedjelja malo previše za ovu momčad s obzirom da je klupa dosta tanka i da je kadar obuhvaćen s petnaestak igrača koji mogu ozbiljno konkurirati za prvu momčad. Ali, bit će to puno bolje, jer potenicjala ima.

Poznajete li svoje, nadajmo se, buduće suigrače?

- Znam samo Miju Caktaša, a ove mlade momke ne znam. Davno sam ja otišao iz Hajduka. Ali, tko god me poznaje, zna da sam jako društven i da sa mnom problema neće biti.

Kad god možete, nosite broj 19 na leđima, a ispod dresa uvijek nosite dresa majicu Torcide.

- Točno, ne znam je li broj 19 slobodan u Hajduku i ne znam hoću li ga nositi. A crnu majicu Torcide, koju mi je poklonio moj prijatelj iz Splita Željan Engehart Žeki, svakako ću nositi. Ako sam je nosio po švedskim glečerima i ruskim pustama, nema razloga da je ne nosim i ispod Hajdukovog dresa. I na mom Poljudu. Nadam se da ću tu majicu često pokazivati publici jer će to značiti da će biti puno mojih golova i aistencija.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrali ste šest utakmica. Je li se moglo više i bolje?

- Jest, a Hajduk je nova šansa da se nametnem izborniku.

Jeste li se susreli s Nikom Kovačem, on je bio ovih dana na odmoru u Brelima a vi ste bili u Makarskoj? Vi ste se istina kupali, a on je vježbao igranje na balote.

- Nisam se susreo, ali mislim da će Kovač pažljivo pratiti moje nastupe za Hajduk.

Smireni ste, nije moguće da vas ništa ne može izbaciti iz takta, naljutiti.

- Može, pitanje što uopće igram i koja je moja uloga u momčadi. Tko se god razumije u nogomet zna da sam lijevi bek i lijevo krilo, a zlonamjerni postavljaju takva pitanja jer, kao, to ne vide. Začudile su me konstatacije nekih nogometnih autoriteta na ovu temu, ali nema veze, idemo dalje.

Znači, vraćate se među "bijele", smireni i profesionalno i privatno?

- Zaručio sam se nakon pet godina veze s mojom Ivanom. Zaruke su bile u siječnju ove godine, ali smo ih proslavili prije tri tjedna, kako dolikuje, u užem krugu rodbine u njenoj rodnoj Vrbanji kod Županje. Miran sam i spreman da s Hajdukom vratim svoju nogometnu karijeru na pravi put, ali i da Hajduka vratim na mjesto gdje mu i pripada, u vrh hrvatskog nogometa. Sve ove dane, gotovo mjesec i pol, trenirao sam individualno u Novigradu, Osijeku, Zagrebu i sada u Makarskoj.Tako da treneru Buriću dolazim spreman. Jedino nisam igrao utakmice, ali, eto, počinjem konačno i s utakmicama.

Što kaže menadžer Tomislav Erceg?

- On je jedan od najzaslužnjih za moj povratak. Tomo je uvijek forsirao tu opciju, koja ni meni nije bila mrska, ha, ha...

PIŠE: Marko DIDIĆ,
FOTO: Duje KLARIĆ/CROPIX

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/hrvoje-milic-vratit-cu-hajduk-na-vrh-282456 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d2b186414fb9b8088df77fd45cdf68a028091ba4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hrvoje+Mili%C4%87%3A+Vratit+%C4%87u+Hajduk+na+vrh%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhrvoje-milic-vratit-cu-hajduk-na-vrh-282456 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhrvoje-milic-vratit-cu-hajduk-na-vrh-282456 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => U apartmanu u Makarskoj čekam finalizaciju posla i potpisivanje ugovora s 'bijelima'. Sa svoje strane sam sve napravio, jedva čekam istrčati na Poljud i potrčati prema svom Sjeveru [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => najiščekivanije ovoljetno pojačanje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajduknajiščekivanije ovoljetno pojačanje

Hrvoje Milić: Vratit ću Hajduk na vrh!

Piše PSD.
8. kolovoza 2015. - 16:21

Hrvoje Milić i Hajduk su finalizirali posao i pitanje je dana kada će 26-godišnji Osječanin potpisati za "bijele". Posao otežava njegov bivši klub Rostov koji ne žuri s davanjem papira 26-godišnjem Miliću jer žele da on njima oprosti dio popriličnog duga kojeg Rusi imaju prema njemu. Ali, moralo bi se dogoditi čudo, pa da "hajdučka" diplomacija ne uspije "slomiti" Ruse.

Milić je i utorak bio na Poljudu i sve finop izglancao oko njegova dolaska u Hajduk, tako da bi prava šteta, i po klub, i po igrača, bila da transfer propadne.

Istina, novinari su Milića u Hajduk preselili već prije mjesec dana te su ga često maltretirali pozivima s pitanjima gdje je i kad dolazi, da mi je čak jednom Hrvoje u šali rekao: "Ako treba, mogu se slikati i s tablom \'Osijek\', da mi povjerujete ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 11:38