stdClass Object ( [id] => 159184 [title] => HNL: Anas razmontirao Zagreb u Kranjčevićevoj; Balakov: Sad će euforija, a nogomet je realitet (FOTO) [alias] => hnl-anas-razmontirao-zagreb-u-kranjcevicevoj-balakov-sad-ce-euforija-a-nogomet-je-realitet-foto [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
U 20. kolu MAXtv Prve lige, Hajduk je pred oko 3 tisuće gledatelja pobijedio Zagreb rezultatom 4:2. Golove za bijele su dali Anas dva, Gabrić i Vukušić, dok su za Zagreb bili precizni Abdurahimi i Šovšić.

Hajduk se "osvetio" Zagrebu za eliminaciju iz kupa, došli su "bijeli" u Zagreb na prstima, pritisnuti crnim tjednom zlih vijesti, spominjalo se da će i Balakov "na gingolu", a onda se "majstor s mora" prikazao u Kranjčevićevoj ulici kao da je Feniks, izdigao se iz pepela... Prvi Anas Sharbini, uz njega i bugarski stručnjak.

Kad danas-sutra iz Poljuda odu i Anas Sharbini i Krasimir Balakov sjećat ćemo se ove utakmice u kojoj je Hajduk još uvjerljivije nego što je to konačnih 4:2 pregazio Zagreb. I to, ne zaboravimo, ambiciozan Zagreb, koji u svojim redovima ima i Abdurahimija i Šovšića za koje bi splitski Poljud rado odriješio kesu samo da u kesi ima štogod novca...

Sva pozornost pripada Anasu, on je igrao - izuzetno.

A na pressici je Krasimir Balakov priznao:

- Ovo je najbolja igra Hajduka otkako sam trener, čestitam i Anasu i svim momcima, igrali smo fantastično. Vrlo sam zadovoljan. O ovome sam pričao na pripremama u Turskoj, drugačiji smo nego ujesen.

Umjesto "gingole" sad će euforija, Hajduk je "luda kuća":

- Tako to ide, da igramo ovako u kontinuitetu onda bi se i Dinamo zamislio! Kako mi je s pritiskom? Naučio sam na pritisak, makar je u Splitu to posebno. Ali, to i motivira...

Krenuli ste u napad, promijenili lice, gurnuli momčad naprijed, Anas se opet razigrao?

- Danas je bilo točno ono čemu sam se nadao, nogomet je jedan dan bijel, drugi crn, život je takav, sad je bio bijel za nas, sjajan i idemo dalje – nasmijao se.

- Najvažnija mi je igra, da si zadovoljan kad pobijedimo. Zagreb ima dosta dobru ekipu koja zbog naše dobre igre nije imala svoj dan. Mi smo bili fantastični. Imali smo i sreće da brzo damo drugi gol, a protiv Istre smo kasno reagirali. Sad se vidi da možemo. Bitan je kontinuitet.

Je li vam sad lakše?

- Sad će euforija, a nogomet je realitet. Mi mora da radimo, jer imamo dobre mlade igrače kojima treba vrijeme.

Anas Sharbini?

- Svaka čast, hvala bogu da je odigrao, on ima kvalitet koji se mora pokazati na velikoj sceni. Nije točno da mi nemamo ekipu, ali moramo pokazati konstantu.

Igrali ste napadački inače ste rezervirani?

- Ja ljubim da igram ofenzivno, ali moram imati i ravnotežu.

Na suprotnoj strani Gordan Ciprić srdačno je čestitao kolegi Balakovu:

- Mi smo imali sreće, mogli smo teže izgubiti, nadigrani smo igrom po bokovima i dijagonalama. Totalno. Svaka čast Hajduku. Anas je pokazao svu raskoš i reprezentativni potencijal – hvalio je Ciprić protivnike.

Nadalje, igralo se u Zagrebu, a tu je Nadzorni odbora Hajduka gotovo u punom sastavu, na ulazu su kamere dočekivale Vjekoslava Hrabara, Ljubu Pavasovića Viskovića. Na utakmici su bili i predsjednik Hrvoje Maleš i v. d. sportskog direktora Milo Nižetić.

Tražila se izjava, prije svega glede sudskog spora. Spis još nismo dobili, a izjave će kad za to dođe vrijeme davati naši odvjetnici, objasnio je glasnogovornik Ante Bilić.

A je li se sastao Nadzorni odbor Hajduka u Zagrebu?

- Mi smo stalno u kontaktu i sastajemo se i neformalno. Tako i danas, ništa nova, ništa bitna – rečeno nam je.

Sastankom dan ranije u Splitu s dogradonačelnicom Anđelkom Viskovićem jasno je da će i Grad stati uz Hajduk, na ovaj ili onaj način i da stečaj nije baš nikakva opcija, makar se i kredit dizalo...

U loži između uglednika Budimir Lončar, iskusni diplomat, poznati navijač Hajduka, pa Ante Čačić, trener Dinama... Je li Čačić vidio Anasa?

A navijači Hajduk gromki, odasvud, od onih koji se potpisuju kao Janezi, do onih iz Čapljine, Trogira, Pakoštana, s Mertojaka...

S nekolicinom domaćih "Bijelih anđela" preko puta stadiona složili su se u jednom:

- Ha en es lopovi, nogomet ste sje..li!

Domaći navijači su ružili svoje povicima "igrate kao Hajduk iz Splita"(?!), a napadali su i predsjednika Zagreba Dražena Medića, skandirajući:

- Ved-ran Ce-liš-ćak, Medić je div-ljak, Mediću odlazi!

Zagreb – Hajduk 2:4 (1:3)

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj ulici.

Gledatelja oko 3000.

Sudac Zlatko Šimčić (Koprivnica) – 6,5.

Žuti karton: M. Oršulić (Zagreb)

Strijelci: 0:1 An. Sharbini (19), 1:1 Abdurahimi (40), 1:2 An. Sharbini (43), 1:3 Gabrić (44), 1:4 Vukušić (63), 2:4 Šovšić (91)

Najbolji igrač: Anas Sharbini (Hajduk)

Zagreb (4 – 3 – 3): Vidaković (5) (od 46. Herceg 5,5) – Pelaić (5), M. Pavlović (5), M. Oršulić (5), Štiglec (5) – Štrok (5) (od 46. Zadro 5), Maleš (5), Šovšić (6) – Abdurahimi (6), L. Medić (5), Mitrović (5).

Hajduk (4 – 4 – 2): Blažević (6,5) -  James (6,5), Andrić (7), Neretljak (7), Lima (6) – Gabrić (7), Ozobić (7,5) (od 77. Lendrić -), Andrijašević (7,5), Caktaš (7,5) (od 67. Vuković -) – Vukušić (7), An. Sharbini (9) (od 77. Kiš -).

Goran Blažević 6,5 – dvaput probušen, ali bezbolno, ukupno nije kriv ni za što.

James 6,5 – na "svome" igralištu Zagreba borio se primjerno, Lovro Medić ga je raskrvario, a barem ga nitko nije vrijeđao

Srđan Andrić 7 – ono što se od njega traži kad se žrtvuje za stopera

Mato Neretljak 7 – puno dojmljiviji nego protiv Istre, takvog smo Matu iščekivali kad je javljeno da se vraća iz Azije

Ruben Lima 6 – puno defenzivnog propuha, što zasjeni ofenzivnu probojnost

Drago Gabrić 7 – utakmica povratka, pogodak reinkarnacije.

Filip Ozobić 7,5 – kreator na sredini terena koji je razigravanjem pridonio da se razbije Zagrebov forte "Šovšić and comp.".

Franko Andrijašević 7,5 – zanimljiva partija mladog hajdukovca koja daje nade da može igrati dobro i u kontinuitetu.

Mijo Caktaš 7,5 – sjajno je sekundirao nadahnutom Anasu. Uvučen u sredinu, da Anasu ostavi širinu djelovanja po lijevoj strani bio je važan adut Balakova u taktičkom nadmudrivanju kontra Ciprića.

Ante Vukušić 7 – tražio je gol, bio ga gladan, upirao, na kraju ga i postigao.

Anas Sharbini 9 – a koga ćemo gledat' kad Anas ode? U Hannover? Upamtit ćemo ovu predstavu, dva gola, dvije asistencije i još greda, protivnici razbacani poput čunjeva, mreža rasparana. Što je Hajduk bez Anasa, što i muškarac bez brkova...



Iz minute u minutu

1- Pred oko 3 tisuće gledatelja, počela je utakmica

7 - Prošao je po krilu Anas ali se spetljao umjesto da ubaci do usamljenog Vukušića

10 - Hajduk ima laganu inicijativu, ali bez prilika

15 - Pokušao je Caktaš sa 16 metara, ali otišlo je to preko vrata

16 - Pao je James nakon jednog duela, dobio je udarac u nos. Skočila je cijela klupa Hajduka

0:1 An. Sharbini (19) – veleslalom Anasa po lijevom krilu, ušao je unutra prema kaznenom prostoru i povaljao na kombinaciju trave i pijeska najprije Pavlovića, pa Oršulića,m namjestio se cenhtralno prema golu da može lakoćom svladati i Vidaković, što je i učinio, velika numera pravog majstora!

24 - Ozobić je idealno uposlio Vukušića koji je na desetak metara iskosa sam ispred Vidakovića, prizeman šut vratar Zagreba odbija

25 - Umjesto da uposli usamljenog Anasa, Vukušić tuče sa 19 metara, obrana Zagreba odbija

33 - Vukušić do usamljenog Anasa koji dribla vratara i promašuje prazan gol. Greda! Prilika utakmice

38 - Anas ide sam na vratara, ali sudac svira nepostojeći ofsajd

1:1 Abdurahimi (40) – umjesto da u 34. Anas postavi laganih 2:0, pogodio je gredu, eto ti poravnanja. Dubinska lopta Šovšića za Abdurahimija koji je u sprintu umakao Limi i prije Blaževića jedan na jedan olako poentirao.

1:2 An. Sharbini (43) – odmah je Hajduk uzvratio, jednostavan recept, sa 22 metra šut i gol! Anas precizan, silovit, balun u donjem lijevom kutu.

1:3 Gabrić (44) – brza akcija sa cventra, protuudar, sad je Anas bio paker, asistent, a Gabrić prema Vidakoviću oprezan i koncentriran da ga izbjegne i postigne svoj povratnički prvijenac

Kraj najboljeg poluvremena bijelih otkad je trener Krasimir Balakov

45 - Počelo je drugo poluvrijeme

48 - Petstotinjak torcidaša je otpjevalo poruku Markoviću

50 - Gabrić je opalio sa 20 metara, tik uz stativu

53 - Dedić tuče sa 20 metara, traljavo

55 - Ozobić tuče sa 20 metara, Vidaković brani

60 - Kontranapad Zagreba, Abdurahimi je tuče sa 10 metara, tik uz vratnicu

1:4 Vukušić (63) – Anas, gospodar svih zbivanja, u kontri s lijeve strane desnom vanjskom, parabolom je potražio nadirućeg Vukušića, a naj-strijelac nije pogriješio: Herceg iste sudbine kao i Vidaković, po loptu u mrežu.

66 - Ulazi Giga, izlazi Caktaš

68 - Ozobić tuče sa 13 metara, Vidaković brani

75 - Ulaze Lendići Kiš, izlaze Ozobić i Anas

80 - Blažević brani udarac Abdurahija sa 7-8 metara

2:4 Šovšić (91) – nepažnja, sve je gotovo, pa se Abdurahimi poslužio propuhom na svojoj desnoj strani, dodao Šovšiću koji je poentirao, od grede dolje u gol. Nema zla za Hajduk.

Kraj utakmice

SLAVEN ALFIREVIĆ
CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Zagreb - Hajduk 2:4 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-03-02 16:03:50 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-03-03 00:17:12 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-03-02 20:51:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 19886 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk2-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk3-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk5-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk6-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk7-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk8-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk9-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk33-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk23-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk24-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk25-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk28-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk30-020312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/03\/sport\/utakmica\/zagreb_hajduk32-020312.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x477"},{"size0":"700x483"},{"size0":"692x550"},{"size0":"700x512"},{"size0":"700x512"},{"size0":"700x455"},{"size0":"631x550"},{"size0":"700x528"},{"size0":"700x458"},{"size0":"652x550"},{"size0":"700x278"},{"size0":"700x421"},{"size0":"700x508"},{"size0":"551x550"},{"size0":"677x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7517919 Threads: 4 Questions: 1540303265 Slow queries: 4686487 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110924387 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/hnl-anas-razmontirao-zagreb-u-kranjcevicevoj-balakov-sad-ce-euforija-a-nogomet-je-realitet-foto-159184 [printLink] => /sport/hajduk/hnl-anas-razmontirao-zagreb-u-kranjcevicevoj-balakov-sad-ce-euforija-a-nogomet-je-realitet-foto-159184?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 230055 [name] => zagrebhajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zagrebhajduk [link] => /tag/zagrebhajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Zagreb - Hajduk 2:4 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => HNL: Anas razmontirao Zagreb u Kranjčevićevoj; Balakov: Sad će euforija, a nogomet je realitet (FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-07-34-13-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk2-020312.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk2-020312.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk3-020312.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk5-020312.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk6-020312.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk7-020312.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk8-020312.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk9-020312.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk-020312.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk33-020312.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk23-020312.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk24-020312.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk25-020312.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk28-020312.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk30-020312.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/03/sport/utakmica/zagreb_hajduk32-020312.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
U 20. kolu MAXtv Prve lige, Hajduk je pred oko 3 tisuće gledatelja pobijedio Zagreb rezultatom 4:2. Golove za bijele su dali Anas dva, Gabrić i Vukušić, dok su za Zagreb bili precizni Abdurahimi i Šovšić.

Hajduk se "osvetio" Zagrebu za eliminaciju iz kupa, došli su "bijeli" u Zagreb na prstima, pritisnuti crnim tjednom zlih vijesti, spominjalo se da će i Balakov "na gingolu", a onda se "majstor s mora" prikazao u Kranjčevićevoj ulici kao da je Feniks, izdigao se iz pepela... Prvi Anas Sharbini, uz njega i bugarski stručnjak.

Kad danas-sutra iz Poljuda odu i Anas Sharbini i Krasimir Balakov sjećat ćemo se ove utakmice u kojoj je Hajduk još uvjerljivije nego što je to konačnih 4:2 pregazio Zagreb. I to, ne zaboravimo, ambiciozan Zagreb, koji u svojim redovima ima i Abdurahimija i Šovšića za koje bi splitski Poljud rado odriješio kesu samo da u kesi ima štogod novca...

Sva pozornost pripada Anasu, on je igrao - izuzetno.

A na pressici je Krasimir Balakov priznao:

- Ovo je najbolja igra Hajduka otkako sam trener, čestitam i Anasu i svim momcima, igrali smo fantastično. Vrlo sam zadovoljan. O ovome sam pričao na pripremama u Turskoj, drugačiji smo nego ujesen.

Umjesto "gingole" sad će euforija, Hajduk je "luda kuća":

- Tako to ide, da igramo ovako u kontinuitetu onda bi se i Dinamo zamislio! Kako mi je s pritiskom? Naučio sam na pritisak, makar je u Splitu to posebno. Ali, to i motivira...

Krenuli ste u napad, promijenili lice, gurnuli momčad naprijed, Anas se opet razigrao?

- Danas je bilo točno ono čemu sam se nadao, nogomet je jedan dan bijel, drugi crn, život je takav, sad je bio bijel za nas, sjajan i idemo dalje – nasmijao se.

- Najvažnija mi je igra, da si zadovoljan kad pobijedimo. Zagreb ima dosta dobru ekipu koja zbog naše dobre igre nije imala svoj dan. Mi smo bili fantastični. Imali smo i sreće da brzo damo drugi gol, a protiv Istre smo kasno reagirali. Sad se vidi da možemo. Bitan je kontinuitet.

Je li vam sad lakše?

- Sad će euforija, a nogomet je realitet. Mi mora da radimo, jer imamo dobre mlade igrače kojima treba vrijeme.

Anas Sharbini?

- Svaka čast, hvala bogu da je odigrao, on ima kvalitet koji se mora pokazati na velikoj sceni. Nije točno da mi nemamo ekipu, ali moramo pokazati konstantu.

Igrali ste napadački inače ste rezervirani?

- Ja ljubim da igram ofenzivno, ali moram imati i ravnotežu.

Na suprotnoj strani Gordan Ciprić srdačno je čestitao kolegi Balakovu:

- Mi smo imali sreće, mogli smo teže izgubiti, nadigrani smo igrom po bokovima i dijagonalama. Totalno. Svaka čast Hajduku. Anas je pokazao svu raskoš i reprezentativni potencijal – hvalio je Ciprić protivnike.

Nadalje, igralo se u Zagrebu, a tu je Nadzorni odbora Hajduka gotovo u punom sastavu, na ulazu su kamere dočekivale Vjekoslava Hrabara, Ljubu Pavasovića Viskovića. Na utakmici su bili i predsjednik Hrvoje Maleš i v. d. sportskog direktora Milo Nižetić.

Tražila se izjava, prije svega glede sudskog spora. Spis još nismo dobili, a izjave će kad za to dođe vrijeme davati naši odvjetnici, objasnio je glasnogovornik Ante Bilić.

A je li se sastao Nadzorni odbor Hajduka u Zagrebu?

- Mi smo stalno u kontaktu i sastajemo se i neformalno. Tako i danas, ništa nova, ništa bitna – rečeno nam je.

Sastankom dan ranije u Splitu s dogradonačelnicom Anđelkom Viskovićem jasno je da će i Grad stati uz Hajduk, na ovaj ili onaj način i da stečaj nije baš nikakva opcija, makar se i kredit dizalo...

U loži između uglednika Budimir Lončar, iskusni diplomat, poznati navijač Hajduka, pa Ante Čačić, trener Dinama... Je li Čačić vidio Anasa?

A navijači Hajduk gromki, odasvud, od onih koji se potpisuju kao Janezi, do onih iz Čapljine, Trogira, Pakoštana, s Mertojaka...

S nekolicinom domaćih "Bijelih anđela" preko puta stadiona složili su se u jednom:

- Ha en es lopovi, nogomet ste sje..li!

Domaći navijači su ružili svoje povicima "igrate kao Hajduk iz Splita"(?!), a napadali su i predsjednika Zagreba Dražena Medića, skandirajući:

- Ved-ran Ce-liš-ćak, Medić je div-ljak, Mediću odlazi!

Zagreb – Hajduk 2:4 (1:3)

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj ulici.

Gledatelja oko 3000.

Sudac Zlatko Šimčić (Koprivnica) – 6,5.

Žuti karton: M. Oršulić (Zagreb)

Strijelci: 0:1 An. Sharbini (19), 1:1 Abdurahimi (40), 1:2 An. Sharbini (43), 1:3 Gabrić (44), 1:4 Vukušić (63), 2:4 Šovšić (91)

Najbolji igrač: Anas Sharbini (Hajduk)

Zagreb (4 – 3 – 3): Vidaković (5) (od 46. Herceg 5,5) – Pelaić (5), M. Pavlović (5), M. Oršulić (5), Štiglec (5) – Štrok (5) (od 46. Zadro 5), Maleš (5), Šovšić (6) – Abdurahimi (6), L. Medić (5), Mitrović (5).

Hajduk (4 – 4 – 2): Blažević (6,5) -  James (6,5), Andrić (7), Neretljak (7), Lima (6) – Gabrić (7), Ozobić (7,5) (od 77. Lendrić -), Andrijašević (7,5), Caktaš (7,5) (od 67. Vuković -) – Vukušić (7), An. Sharbini (9) (od 77. Kiš -).

Goran Blažević 6,5 – dvaput probušen, ali bezbolno, ukupno nije kriv ni za što.

James 6,5 – na "svome" igralištu Zagreba borio se primjerno, Lovro Medić ga je raskrvario, a barem ga nitko nije vrijeđao

Srđan Andrić 7 – ono što se od njega traži kad se žrtvuje za stopera

Mato Neretljak 7 – puno dojmljiviji nego protiv Istre, takvog smo Matu iščekivali kad je javljeno da se vraća iz Azije

Ruben Lima 6 – puno defenzivnog propuha, što zasjeni ofenzivnu probojnost

Drago Gabrić 7 – utakmica povratka, pogodak reinkarnacije.

Filip Ozobić 7,5 – kreator na sredini terena koji je razigravanjem pridonio da se razbije Zagrebov forte "Šovšić and comp.".

Franko Andrijašević 7,5 – zanimljiva partija mladog hajdukovca koja daje nade da može igrati dobro i u kontinuitetu.

Mijo Caktaš 7,5 – sjajno je sekundirao nadahnutom Anasu. Uvučen u sredinu, da Anasu ostavi širinu djelovanja po lijevoj strani bio je važan adut Balakova u taktičkom nadmudrivanju kontra Ciprića.

Ante Vukušić 7 – tražio je gol, bio ga gladan, upirao, na kraju ga i postigao.

Anas Sharbini 9 – a koga ćemo gledat' kad Anas ode? U Hannover? Upamtit ćemo ovu predstavu, dva gola, dvije asistencije i još greda, protivnici razbacani poput čunjeva, mreža rasparana. Što je Hajduk bez Anasa, što i muškarac bez brkova...



Iz minute u minutu

1- Pred oko 3 tisuće gledatelja, počela je utakmica

7 - Prošao je po krilu Anas ali se spetljao umjesto da ubaci do usamljenog Vukušića

10 - Hajduk ima laganu inicijativu, ali bez prilika

15 - Pokušao je Caktaš sa 16 metara, ali otišlo je to preko vrata

16 - Pao je James nakon jednog duela, dobio je udarac u nos. Skočila je cijela klupa Hajduka

0:1 An. Sharbini (19) – veleslalom Anasa po lijevom krilu, ušao je unutra prema kaznenom prostoru i povaljao na kombinaciju trave i pijeska najprije Pavlovića, pa Oršulića,m namjestio se cenhtralno prema golu da može lakoćom svladati i Vidaković, što je i učinio, velika numera pravog majstora!

24 - Ozobić je idealno uposlio Vukušića koji je na desetak metara iskosa sam ispred Vidakovića, prizeman šut vratar Zagreba odbija

25 - Umjesto da uposli usamljenog Anasa, Vukušić tuče sa 19 metara, obrana Zagreba odbija

33 - Vukušić do usamljenog Anasa koji dribla vratara i promašuje prazan gol. Greda! Prilika utakmice

38 - Anas ide sam na vratara, ali sudac svira nepostojeći ofsajd

1:1 Abdurahimi (40) – umjesto da u 34. Anas postavi laganih 2:0, pogodio je gredu, eto ti poravnanja. Dubinska lopta Šovšića za Abdurahimija koji je u sprintu umakao Limi i prije Blaževića jedan na jedan olako poentirao.

1:2 An. Sharbini (43) – odmah je Hajduk uzvratio, jednostavan recept, sa 22 metra šut i gol! Anas precizan, silovit, balun u donjem lijevom kutu.

1:3 Gabrić (44) – brza akcija sa cventra, protuudar, sad je Anas bio paker, asistent, a Gabrić prema Vidakoviću oprezan i koncentriran da ga izbjegne i postigne svoj povratnički prvijenac

Kraj najboljeg poluvremena bijelih otkad je trener Krasimir Balakov

45 - Počelo je drugo poluvrijeme

48 - Petstotinjak torcidaša je otpjevalo poruku Markoviću

50 - Gabrić je opalio sa 20 metara, tik uz stativu

53 - Dedić tuče sa 20 metara, traljavo

55 - Ozobić tuče sa 20 metara, Vidaković brani

60 - Kontranapad Zagreba, Abdurahimi je tuče sa 10 metara, tik uz vratnicu

1:4 Vukušić (63) – Anas, gospodar svih zbivanja, u kontri s lijeve strane desnom vanjskom, parabolom je potražio nadirućeg Vukušića, a naj-strijelac nije pogriješio: Herceg iste sudbine kao i Vidaković, po loptu u mrežu.

66 - Ulazi Giga, izlazi Caktaš

68 - Ozobić tuče sa 13 metara, Vidaković brani

75 - Ulaze Lendići Kiš, izlaze Ozobić i Anas

80 - Blažević brani udarac Abdurahija sa 7-8 metara

2:4 Šovšić (91) – nepažnja, sve je gotovo, pa se Abdurahimi poslužio propuhom na svojoj desnoj strani, dodao Šovšiću koji je poentirao, od grede dolje u gol. Nema zla za Hajduk.

Kraj utakmice

SLAVEN ALFIREVIĆ
CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/hnl-anas-razmontirao-zagreb-u-kranjcevicevoj-balakov-sad-ce-euforija-a-nogomet-je-realitet-foto-159184 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9988b6fa798daeb1a2b6156f4b2a95a002a07e75 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=HNL%3A+Anas+razmontirao+Zagreb+u+Kranj%C4%8Devi%C4%87evoj%3B+Balakov%3A+Sad+%C4%87e+euforija%2C+a+nogomet+je+realitet+%28FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhnl-anas-razmontirao-zagreb-u-kranjcevicevoj-balakov-sad-ce-euforija-a-nogomet-je-realitet-foto-159184 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhnl-anas-razmontirao-zagreb-u-kranjcevicevoj-balakov-sad-ce-euforija-a-nogomet-je-realitet-foto-159184 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Zagreb - Hajduk 2:4 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukZagreb - Hajduk 2:4

HNL: Anas razmontirao Zagreb u Kranjčevićevoj; Balakov: Sad će euforija, a nogomet je realitet (FOTO)

Piše PSD.
2. ožujka 2012. - 21:51
U 20. kolu MAXtv Prve lige, Hajduk je pred oko 3 tisuće gledatelja pobijedio Zagreb rezultatom 4:2. Golove za bijele su dali Anas dva, Gabrić i Vukušić, dok su za Zagreb bili precizni Abdurahimi i Šovšić.

Nadalje, igralo se u Zagrebu, a tu je Nadzorni odbora Hajduka gotovo u punom sastavu, na ulazu su kamere dočekivale Vjekoslava Hrabara, Ljubu Pavasovića Viskovića. Na utakmici su bili i predsjednik Hrvoje Maleš i v. d. sportskog direktora Milo Nižetić.

Goran Blažević 6,5 – dvaput probušen, ali bezbolno, ukupno nije kriv ni za što.1:1 Abdurahimi (40) – umjesto da u 34. Anas postavi laganih 2:0, pogodio je gredu, eto ti poravnanja. Dubinska lopta Šovšića za Abdurahimija koji je u sprintu umakao Limi i prije Blaževića jedan na jedan olako poentirao.2:4 Šovšić (91)...
#ZAGREBHAJDUK
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 09:34