StoryEditorOCM
HajdukKakva slika

Hajduk već ima posloženu momčad za sljedeću sezonu, igrači čekaju kao zapeta puška. Postoji samo jedan problem...

Piše Frane Vulas
15. travnja 2024. - 23:11

Hajduk već ima posloženu momčad za sljedeću sezonu. Desetak ‘novih‘ igrača već čeka kao zapeta puška. Dapače, mnogi od njih su već pod ugovorom s ‘bijelima‘ za sljedeću sezonu. Ostali ih samo trebaju – produžiti. Šalu na stranu, ali gotovo cijela momčad, svih 11 moglo bi se složiti od nogometaša ‘bijelih‘ koji zbog ozljeda nisu nastupili u nedjeljnom novom domaćem prvenstvenom porazu od Osijeka (1:2).

Većina ih je susret gledala uživo, iz poljudskog ‘akvarija‘. Iz svečane lože zbog kazne praznog stadiona na Poljudu Marko Livaja i ekipa gledali su kako petu utakmicu zaredom (u prvenstvu i kupu) njihova momčad napušta travnjak pognute glave. Problem je samo što za prvih 11 od ozlijeđenih konkuriraju dvojica vratara.

A sad bez zafrkancije. Zar se momčad u kojoj su Lovre Kalinić, Ivan Lučić, Dino Mikanović, Zvonimir Šarlija, Francisco Ferreira Ferro, Dario Melnjak, Mihael Žaper, Fahd Moufi, Yasinne Benrahou, Ivan Ćubelić, Marko Livaja... ne bi na papiru mogla i trebala boriti za najviše ciljeve u SuperSport HNL-u? No, trenutno je klub obezglavljen, ima sve, a nema ništa. Ima v.d. predsjednicu, sportskog direktora u ostavci, privremenog trenera... Pa je oko iduće sezone sve poprilično u zraku.

U propasti Hajdukove sezone sigurno su kumovale i ozljede. Najbolje to govore fotografije lože stadiona na Poljudu u kojoj je bila veća koncentracija kvalitete nego na klupi domaćina ili čak i na travnjaku. Nitko od rivala s vrha nije imao toliko problema. Uz to su se i mnogi igrači jedva oporavili na vrijeme da izađi na travnjak protiv Osijeka, mladi Borna Buljan, iskusni Filip Uremović, pa se onda Moufi ozlijedio na zagrijavanju... Nevjerojatno. A opet, u još previše drugih stvari je Hajduk griješio da bi to bio glavni razlog ovosezonskog debakla.

image
Ante Čizmić/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:21