StoryEditorOCM
Hajduknovo pojačanje

Dajaku je u Hajduk stigao bez odštete, a evo i kako se Sunderland od njega oprostio

Piše A. J.
26. lipnja 2023. - 23:05

Leon Dajaku u ponedjeljak navečer je službeno predstavljen kao novi igrač Hajduka. On je drugo ovoljetno pojačanje Bijelih, nakon Zvonimira Šarlije, a radi se o 22-godišnjem polivalentnom napadaču koji može igrati kao "uvučeno" krilo, lažna devetka ili centralni napadač.

Dajaku je na Poljud stigao iz Sunderlanda u kojem je jednu sezonu proveo na posudbi, prije nego što ga je engleski klub otkupio od Union Berlina u ljeto 2021., a onda proslijedio na posudbu u St. Gallen početkom ove godine.

U Hajduk je stigao bez odštete i potpisao ugovor do ljeta 2027., a trenutna procijenjena vrijednost prema Transfermarktu mu je 800 tisuća eura.

Od Dajakua su se oprostili i iz njegovog dosadašnjeg kluba Sunderlanda.

- Leon je odigrao ulogu u sezoni u kojoj smo ostvarili promociju u viši rang i zahvalni smo mu za njegov doprinos tijekom protekle dvije sezone. Klub je značajno napredovao tijekom njegovog boravka na Stadionu svjetlosti, što znači da je on imao sve manje prilike s obzirom na kadar. Njegov odlazak predstavlja najbolje rješenje za sve strane i Leonu će pružiti nove izazove kako bi nastavio svoj razvoj - rekao je sportski direktor Sunderlanda, Kristjaan Speakman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:40