stdClass Object ( [id] => 151261 [title] => DAJ LOVU ZA POŠTENO SUĐENJE "Slobodna" ekskluzivno otkriva detalje uhićenja korumpiranih sudaca [alias] => daj-lovu-za-posteno-sudenje-slobodna-ekskluzivno-otkriva-detalje-uhicenja-korumpiranih-sudaca [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
U zemlji izmučenoj kriminalom i nemoralom visokih i niskih dužnosnika,
preksinoć je eksplodirala još jedna korupcionaška mega-bomba koja će
zasigurno ostati zabilježana kao "kraljica afera", ako ne zbog novčanog iznosa koji je bio u igri, a onda sasvim sigurno po krajnje originalnom shvaćanju poštenja.

Naime, u dobro isplaniranoj policijskoj akciji pod patronatom USKOK-a s torbom punom obilježenog novca uhićeni su Predsjednik sudačke komisije Stjepan Djedović i bivši nogometni sudac Željko Širić koji su, pazite sad, zatražili od Hajduka 30.000 eura u zamjenu za "pošteno suđenje" splitskom klubu u proljetnom dijelu hrvatskog nogometnog prvenstva!

Po svemu sudeći to je trebala biti tek akontacija, skromni predujam za  objektivno dijeljenje pravde splitskom prvoligašu dok bi se vjerojatno pošteni iznosi za pojedine utakmice naknadno pošteno odredili u skladu sa poštenom procjenom delikatnosti i težine svakog pojedinog sudačkog zadatka.

Znači li to da je glava korupcionaške sudačke hobotnice svojim krakovima obuhvatila i donje katove sudačke piramide?

Teško je u ovoj fazi istrage upirati prstom u bilo koga, ali se sasvim logično postavlja pitanje kako su Djedović i Širić mislili osigurati "pošteno suđenje".

Da se reaktiviraju s pištaljkom u zubima ili pak, da dobiveni novac podijele sa onima koji su bili spremni na terenu zasvirati kad to zatreba?

No, u cijeloj ovoj otužnoj i ogavnoj priči postoji i drugo poluvrijeme, nastavak koji svim navijačima bijelih može biti izvor ponosa i melem na ranu nakon posljednjih sportskih i kalenadarskih posrtanja splitskog kluba.

Naime, afera "daj lovu za pošteno suđenje" raskrinkana je i presječena na vrijeme, zahvaljujući istinskom poštenju i kooperativnosti čelnih ljudi u Hajduku, a prije svih dugo osporavanog predsjednika Hrvoja Maleša.

Upravo je Maleš, doznajemo iz pouzdanih izvora, ključna figura u cijeloj priči, čovjek koji ni trenutka nije dvojio o tomu što mu je dužnost.

Čim je dobio nemoralnu ponudu sudačkog dvojca Djedović-Širić, Hajdukov je čelnik izvjestio USKOK. Nadležne su službe potom u strogoj diskreciji započele sa provođenjem oprerativnih radnji koje su obuhvatile praćenje i prisluškivanje osumnjičenika. Potom je uslijedilo veliko finale.

Točno na vrijeme predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš se sa torbom u kojoj je bilo traženih 30.000 obilježenih eura iz UKOK-ovog fonda za ovakove specijalne namjere, pojavio na dogovorenom mjestu gdje su ga već nestrpljivo čekali Djedović i Širić.

U neposrednoj blizini tog društva svoja su pića ispijali inspektori, a izvan opkoljenog lokala bili su raspoređeni policajci spremni na mig vođe operacije.

Potom je uslijedila primopredaja: torbu s novcem Maleš je predao dvojcu. Djedović i Širić su se uredno zahvalili na pažnji, još jednom obećali "pošteno suđenje", pristojno se pozdravili, ležerno izišli iz lokala, diskretno čestitali
jedan drugome na dobro obavljenom poslu, da bi u u munjevitoj akciji koja nije trajala ni minutu završili s lisicama u marici.

Korupcionaška je hobotnica tako presječena, ali, rekosmo, njezini će se kraci još dugo trzati na tihoj vatrici u Uskokovom bronzinu.

No, navijači splitskog kluba, gladni uspjeha, mogu bar u jedno biti sigurni. Na
proljeće njihovom će se klubu suditi pošteno. I to potpuno besplatno.

krunoslav kljaković, foto: arhiv cropix

USKOK: Optuženi nudili pošteno suđenje za 95 000 eura

USKOK je na svojim internetskim stranicama objavio priopćenje o istrazi protiv Širića i Djedovića.

" USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1960., 1950.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita i protuzakonitog posredovanja. (10. 12. 2011.)

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s drugookrivljenikom, članom Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, u cilju pribavljanja nepripadne materijalne koristi, od kolovoza 2011. do 3. prosinca 2011., u Krapinskim Toplicama, Splitu i Zagrebu, nakon što je odgovorna osoba jednog nogometnog kluba od njega zatražila da se njegovom klubu pošteno sudi u sezoni 2011./2012., od te osobe zatražio da mu na ime starih dugovanja preda iznos od 95.000,00 eura.

Nakon što je odgovorna osoba nogometnog kluba odbila dati traženi novac, uz obrazloženje kako ga ne može isplatiti jer u klubu nema "crnih fondova", prvookrivljenik je od njega zatražio da mu do Božića 2011. preda iznos od 20.000 do 30.000 eura, a on će klubu zauzvrat, koristeći se navedenim funkcijama i zajedno sa "svojim ljudima", u nastavku nogometnog prvenstva osigurati pošteno suđenje, pa su tako okrivljenici 8. prosinca 2011. od odgovorne osobe kluba preuzeli iznos od 30.000 eura.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika."

Željko Širić i Stjepan Djedović

Željko Širić deset godina je mlađi od Djedovića, ali razvikaniji nogometni sudac. Rođen je 1. prosinca 1960. u Derventi (BiH), na hrvatskoj nogometnoj sceni prepoznat je kao sudac iz Osijeka, najbolji, premda su se oko njega lomila mnoga koplja između Dinama i Hajduka.

Ipak, upamćen je i po tome što se uspio jedne sezone svidjeti jednima i drugima unatoč nepomirljivih razlika, pa je s početka minulog desetljeća jednom sudio baš
sva četiri derbija u sezoni!? I to je umijeće!

Inače, prvi je nogometni sudac neovisne Hrvatske koji je dosegao međunarodni FIFA znak i sudio Ligu prvaka, utakmice Roma - Genk, Monaco - PSV Eindhoven... Aktivnog suđenja ostavio se 2005. godine.

Zaposlen je kao tajnik zajednice sportova u Osijeku, predavač fiskulture na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, a od sportskih funkcija zamjetno je članstvo u Vijeću Hrvatskog olimpijskog odbora.

I on je u vladajućem aparatu Vlatka Markovića, aktualni dopredsjednik HNS-a, a Djedovića je nedavno zamijenio na funkciji šefa sudačke komisije.

Stjepan Djedović rođen je 1. siječnja 1950. godine u BiH, u Gornjem Vukšiću kod Brčkog, to je na granici s Hrvatskom, Brčko sa slavonskom Gunjom u Hrvatskoj dijeli tek rijeka Sava. Bio je već poznat nogometni sudac u bivšoj državi, SFRJ, samo što se onda s kraja osamdesetih vodilo da je sudac iz - Vinkovaca.

Kasnije, kad se razveo od prve supruge, preselio je u obližnji Osijek i postao - Osječanin. Danas se prepoznaje kao osječki nogometni kadar, uvijek povezan sa Željkom Širićem, prijateljstvom i funkcijama.

Može se reći da je funkcioner od najvećeg povjerenja Vlatka Markovića, jer u više od desetljeća vladavine Markovića HNS-om Djedović mu je važna karika. Karijeru nogometnog suca završio je 1992. godine, zbog ozljede noge i više nije mogao trčati i položiti sve zahtjevnije fizičke norme.

Postao je kontrolor, ubrzo visoko pozicioniran u sudačkim krugovima. Na primjer za njega se smije reći da je slovio kao - pošten sudac, svi su suci pošteni, osim što su neki ostavljali dojam poštenijih, a Djedović (čita se dj, a ne "đ") je bio baš takav - pošteniji...

U Osijeku koliko se zna drži firmu, obrt papirne industrije, a stalno je u sudačkoj komisiji ri HNS bilo kao predsjednik ili pak samo član kao što je sada u kojoj ga funkciji zatiče - uhićenje...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-12-10 12:02:27 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-12-10 20:20:02 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-12-10 18:21:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 25823 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/12/10/AAA/males1.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x240" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14790964 Threads: 4 Questions: 3131053724 Slow queries: 6969080 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234586689 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/daj-lovu-za-posteno-sudenje-slobodna-ekskluzivno-otkriva-detalje-uhicenja-korumpiranih-sudaca-151261 [printLink] => /sport/hajduk/daj-lovu-za-posteno-sudenje-slobodna-ekskluzivno-otkriva-detalje-uhicenja-korumpiranih-sudaca-151261?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 147579 [name] => ofsajd [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ofsajd [link] => /tag/ofsajd ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => DAJ LOVU ZA POŠTENO SUĐENJE "Slobodna" ekskluzivno otkriva detalje uhićenja korumpiranih sudaca [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-10-13-47-00-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/12/10/AAA/males1.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/12/10/AAA/males1.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
U zemlji izmučenoj kriminalom i nemoralom visokih i niskih dužnosnika,
preksinoć je eksplodirala još jedna korupcionaška mega-bomba koja će
zasigurno ostati zabilježana kao "kraljica afera", ako ne zbog novčanog iznosa koji je bio u igri, a onda sasvim sigurno po krajnje originalnom shvaćanju poštenja.

Naime, u dobro isplaniranoj policijskoj akciji pod patronatom USKOK-a s torbom punom obilježenog novca uhićeni su Predsjednik sudačke komisije Stjepan Djedović i bivši nogometni sudac Željko Širić koji su, pazite sad, zatražili od Hajduka 30.000 eura u zamjenu za "pošteno suđenje" splitskom klubu u proljetnom dijelu hrvatskog nogometnog prvenstva!

Po svemu sudeći to je trebala biti tek akontacija, skromni predujam za  objektivno dijeljenje pravde splitskom prvoligašu dok bi se vjerojatno pošteni iznosi za pojedine utakmice naknadno pošteno odredili u skladu sa poštenom procjenom delikatnosti i težine svakog pojedinog sudačkog zadatka.

Znači li to da je glava korupcionaške sudačke hobotnice svojim krakovima obuhvatila i donje katove sudačke piramide?

Teško je u ovoj fazi istrage upirati prstom u bilo koga, ali se sasvim logično postavlja pitanje kako su Djedović i Širić mislili osigurati "pošteno suđenje".

Da se reaktiviraju s pištaljkom u zubima ili pak, da dobiveni novac podijele sa onima koji su bili spremni na terenu zasvirati kad to zatreba?

No, u cijeloj ovoj otužnoj i ogavnoj priči postoji i drugo poluvrijeme, nastavak koji svim navijačima bijelih može biti izvor ponosa i melem na ranu nakon posljednjih sportskih i kalenadarskih posrtanja splitskog kluba.

Naime, afera "daj lovu za pošteno suđenje" raskrinkana je i presječena na vrijeme, zahvaljujući istinskom poštenju i kooperativnosti čelnih ljudi u Hajduku, a prije svih dugo osporavanog predsjednika Hrvoja Maleša.

Upravo je Maleš, doznajemo iz pouzdanih izvora, ključna figura u cijeloj priči, čovjek koji ni trenutka nije dvojio o tomu što mu je dužnost.

Čim je dobio nemoralnu ponudu sudačkog dvojca Djedović-Širić, Hajdukov je čelnik izvjestio USKOK. Nadležne su službe potom u strogoj diskreciji započele sa provođenjem oprerativnih radnji koje su obuhvatile praćenje i prisluškivanje osumnjičenika. Potom je uslijedilo veliko finale.

Točno na vrijeme predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš se sa torbom u kojoj je bilo traženih 30.000 obilježenih eura iz UKOK-ovog fonda za ovakove specijalne namjere, pojavio na dogovorenom mjestu gdje su ga već nestrpljivo čekali Djedović i Širić.

U neposrednoj blizini tog društva svoja su pića ispijali inspektori, a izvan opkoljenog lokala bili su raspoređeni policajci spremni na mig vođe operacije.

Potom je uslijedila primopredaja: torbu s novcem Maleš je predao dvojcu. Djedović i Širić su se uredno zahvalili na pažnji, još jednom obećali "pošteno suđenje", pristojno se pozdravili, ležerno izišli iz lokala, diskretno čestitali
jedan drugome na dobro obavljenom poslu, da bi u u munjevitoj akciji koja nije trajala ni minutu završili s lisicama u marici.

Korupcionaška je hobotnica tako presječena, ali, rekosmo, njezini će se kraci još dugo trzati na tihoj vatrici u Uskokovom bronzinu.

No, navijači splitskog kluba, gladni uspjeha, mogu bar u jedno biti sigurni. Na
proljeće njihovom će se klubu suditi pošteno. I to potpuno besplatno.

krunoslav kljaković, foto: arhiv cropix

USKOK: Optuženi nudili pošteno suđenje za 95 000 eura

USKOK je na svojim internetskim stranicama objavio priopćenje o istrazi protiv Širića i Djedovića.

" USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1960., 1950.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita i protuzakonitog posredovanja. (10. 12. 2011.)

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s drugookrivljenikom, članom Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, u cilju pribavljanja nepripadne materijalne koristi, od kolovoza 2011. do 3. prosinca 2011., u Krapinskim Toplicama, Splitu i Zagrebu, nakon što je odgovorna osoba jednog nogometnog kluba od njega zatražila da se njegovom klubu pošteno sudi u sezoni 2011./2012., od te osobe zatražio da mu na ime starih dugovanja preda iznos od 95.000,00 eura.

Nakon što je odgovorna osoba nogometnog kluba odbila dati traženi novac, uz obrazloženje kako ga ne može isplatiti jer u klubu nema "crnih fondova", prvookrivljenik je od njega zatražio da mu do Božića 2011. preda iznos od 20.000 do 30.000 eura, a on će klubu zauzvrat, koristeći se navedenim funkcijama i zajedno sa "svojim ljudima", u nastavku nogometnog prvenstva osigurati pošteno suđenje, pa su tako okrivljenici 8. prosinca 2011. od odgovorne osobe kluba preuzeli iznos od 30.000 eura.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika."

Željko Širić i Stjepan Djedović

Željko Širić deset godina je mlađi od Djedovića, ali razvikaniji nogometni sudac. Rođen je 1. prosinca 1960. u Derventi (BiH), na hrvatskoj nogometnoj sceni prepoznat je kao sudac iz Osijeka, najbolji, premda su se oko njega lomila mnoga koplja između Dinama i Hajduka.

Ipak, upamćen je i po tome što se uspio jedne sezone svidjeti jednima i drugima unatoč nepomirljivih razlika, pa je s početka minulog desetljeća jednom sudio baš
sva četiri derbija u sezoni!? I to je umijeće!

Inače, prvi je nogometni sudac neovisne Hrvatske koji je dosegao međunarodni FIFA znak i sudio Ligu prvaka, utakmice Roma - Genk, Monaco - PSV Eindhoven... Aktivnog suđenja ostavio se 2005. godine.

Zaposlen je kao tajnik zajednice sportova u Osijeku, predavač fiskulture na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, a od sportskih funkcija zamjetno je članstvo u Vijeću Hrvatskog olimpijskog odbora.

I on je u vladajućem aparatu Vlatka Markovića, aktualni dopredsjednik HNS-a, a Djedovića je nedavno zamijenio na funkciji šefa sudačke komisije.

Stjepan Djedović rođen je 1. siječnja 1950. godine u BiH, u Gornjem Vukšiću kod Brčkog, to je na granici s Hrvatskom, Brčko sa slavonskom Gunjom u Hrvatskoj dijeli tek rijeka Sava. Bio je već poznat nogometni sudac u bivšoj državi, SFRJ, samo što se onda s kraja osamdesetih vodilo da je sudac iz - Vinkovaca.

Kasnije, kad se razveo od prve supruge, preselio je u obližnji Osijek i postao - Osječanin. Danas se prepoznaje kao osječki nogometni kadar, uvijek povezan sa Željkom Širićem, prijateljstvom i funkcijama.

Može se reći da je funkcioner od najvećeg povjerenja Vlatka Markovića, jer u više od desetljeća vladavine Markovića HNS-om Djedović mu je važna karika. Karijeru nogometnog suca završio je 1992. godine, zbog ozljede noge i više nije mogao trčati i položiti sve zahtjevnije fizičke norme.

Postao je kontrolor, ubrzo visoko pozicioniran u sudačkim krugovima. Na primjer za njega se smije reći da je slovio kao - pošten sudac, svi su suci pošteni, osim što su neki ostavljali dojam poštenijih, a Djedović (čita se dj, a ne "đ") je bio baš takav - pošteniji...

U Osijeku koliko se zna drži firmu, obrt papirne industrije, a stalno je u sudačkoj komisiji ri HNS bilo kao predsjednik ili pak samo član kao što je sada u kojoj ga funkciji zatiče - uhićenje...

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/daj-lovu-za-posteno-sudenje-slobodna-ekskluzivno-otkriva-detalje-uhicenja-korumpiranih-sudaca-151261 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=91ca8646e4060ee3ca111de2c2086c459182f32a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=DAJ+LOVU+ZA+PO%C5%A0TENO+SU%C4%90ENJE+%26quot%3BSlobodna%26quot%3B+ekskluzivno+otkriva+detalje+uhi%C4%87enja+korumpiranih+sudaca&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fdaj-lovu-za-posteno-sudenje-slobodna-ekskluzivno-otkriva-detalje-uhicenja-korumpiranih-sudaca-151261 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fdaj-lovu-za-posteno-sudenje-slobodna-ekskluzivno-otkriva-detalje-uhicenja-korumpiranih-sudaca-151261 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

DAJ LOVU ZA POŠTENO SUĐENJE "Slobodna" ekskluzivno otkriva detalje uhićenja korumpiranih sudaca

Piše PSD.
10. prosinca 2011. - 19:21

USKOK: Optuženi nudili pošteno suđenje za 95 000 eura

USKOK je na svojim internetskim stranicama objavio priopćenje o istrazi protiv Širića i Djedovića.

" USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1960., 1950.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita i protuzakonitog posredovanja. (10. 12. 2011.)

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s drugookrivljenikom, članom Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, u cilju pribavljanja nepripadne materijalne koris...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 15:47