stdClass Object ( [id] => 136343 [title] => BALAKOV ZADOVOLJAN Hajduk zabio tri gola Branitelju, a pobijedio 2:1 (FOTO) [alias] => balakov-zadovoljan-hajduk-zabio-tri-gola-branitelju-a-pobijedio-2-1-foto [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => U posljednjoj utakmici tijekom prvog dijela priprema Hajduk je svladao novog prvoligaša mostarskog Branitelja (drugi rang natjecanja). Pošteno su se hajdukovci ispromašivali što je pred kraj susreta skoro bilo kažnjeno, ali je pobjedu spasio Trebotić.



Splićani su mnogo bolje ušli u susret i gol je stalno isio u zraku. Nakon odličnog prodora Kukoča i još bolje asistencije za Lendrića napadač Hajduka u situaciji jedan na jedan nije uspio nadmudriti vratara Pandžu. Devet minuta kasnije Vuković je u matnu situaciju gurnuo mladog Pešića koji je mlako šutirao točno u vratara Branitelja. U 33. minuti Lendrić se odlično snašao u teškoj situaciji, ali je i taj udarac obranio Pandža. Hajduk je konačno poveo u 35. minuti. Iz kornera je loptu pred vrata ubacio Tomasov. Najviši u skoku bio je Maloča, ali je njegov udarac glavom vratar Pandža odbio. U gužvi pred vratima obrana Mostaraca nije uspjela izbiti loptu koju je Andrijašević s pet-šest metara poslao u mrežu.

U drugom dijelu prve minute za Hajduk upisao je Danac Nikola Sarić na kojem se vidjelo da je još nespreman, no i da je spretan i okretan u driblingu na malom prostoru. Drugo poluvrijeme potvrdilo je još jednu nepobitnu stvar, Ljubo Milićević postao je novi ljubimac Torcide. Svaki Milićevićev kontakt s loptom popraćen je skandiranjem 'Ljubo, Ljubo'. Tako je bilo i kod asistencije Anasu Sharbiniju u 61. minuti kada je Pandža obranio, i minutu poslije kada je Milićević glavom uzdrmao vratnicu. Okvir gola pogodio je potom i Trebotić iz slobodnog udarca. Iz prve ozbiljne opasnosti pred vratima Hajduka Branitelj je izjednačio. Glogovac je u kontri pokušao ubaciti loptu na drugu vratnicu na koju je naletio nesretni James i poslao je u vlastitu mrežu.

Mogao je odmah Branitelj i povesti, ali je Ferenc nakon odličnog solo prodora pogodio stativu. Samo tri minute nakon izjednačenja Trebotić je iz slobodnog udarca preko živog zida efektno loptu poslao u mrežu.

Iako je stalno ponavljao kako mu je rezultat u drugom planu trener Hajduka Krasimir Balakov nije krio zadovoljstvo što je njegova momčad pobjedom okončala prvi dio priprema.
- Vidjelo se na igračima da su se trudili i da žele ispraviti pogreške koje su napravili na prošloj utakmici. Ovaj put su od prve minute ušli u susret koncentrirani što se i vidjelo, glava je bila na mjestu. Pokazalo se da su usvojili ono o čemu smo nakon prošlog susreta razgovarali. Željeli smo ovaj dio priprema završiti pobjedom što smo i napravili - rekao je nakon susreta Balakov zadovoljan prije svega odrađenim pripremama.
- Igrači su pokazali red, disciplinu, volju i karakter.

Protiv Branitelja debitirao je Sarić.
- Ovo mu je tek prva utakmica, pokazao je kvalitetu no još treba raditi - rekao je Balakov.

Momčad će ujutro u Splitu odraditi još jedan regeneracijski trening, pa slijede dva dana pauze. Na drugi dio priprema u Austriju se polazi već početkom idućeg tjedna.
- Još ne znam koji će igrači ići u Austriju, o tome ćemo kasnije. Trebam još analizirati neke stvari moram vidjeti i kako su radili igrači koji su trenirali u Splitu. U Austriju će otprilike isti broj igrača (op.a. 29) koliko ih je išlo i na Kupres, možda nešto manje - rekao je bugarski trener.


FRANE VULAS
FOTO: V. DUGANDŽIĆ / CROPIX


Branitelj - Hajduk 1:2 (0:1)

Tomislavgrad - Igralište HNK Tomislav. Gledatelja 1200. Sudac: Jakov Tabak (Tomislavgrad).
Strijelci: 0:1 Andrijašević (35.), 1:1 James (80.-ag.), 1:2 Trebotić (83.).

Branitelj: Pandža - Vazgeč (od 67. Glogovac), Dragičević (od 59. Aničić), Delić (od 77.), J. Marić (od 59. Ferenc) - Pinjuh (od 46. Gagro), Zovko (od 46. Suton), Margeta (od 73. Petrović), Glavina (od 76. Dan. Marić), Bebanić (od 51. Šimunović) - Eminović.

Hajduk: prvo poluvrijeme Subašić - Oremuš, Maloča, Glumac, Kukoč - Pešić, Andrijašević, K. Ljubičić, Tomasov - Vuković - Lendrić. Drugo poluvrijeme Radošević - James Dens, Milićević, Mić, Ruben Lima - Tičinović, Trebotić, Luštica, An. Sharbini - Sarić - Ah. Sharbini.

Dvije momčadi

Opet je trener Balakov odredio dvije momčadi koje su odigrale po poluvrijeme. Od preostale petorice igrača u tri sata su na Kupresu prije polaska u Tomislavgrad trening odradili Kalinić, Župan, Jozinović, Brkljača dok je Tokić bolestan. Andrić i Vukušić ranije su otišli u Split na pogreb Tomislava Ivića.

Jagma za hajdukovcima nastavila se i na susretu s Braniteljem. Prije početka utakmice igrači Hajduka su navijačima na tribinu bacili Hajdukove majice. Isti scenarij bio je predviđen i za izlazak druge postave početkom nastavka, ali čim su igrači krenuli kako bi navijačima poklonili majice dvadesetak navijača je preskočilo ogradu, zaobišlo osiguranje i krenulo im ususret kako bi se dokopali majica. Tek kada su se vratili na tribinu drugo poluvrijeme je počelo.

Jake snage na tribini

Hajduk je opet na tribini imao i jaku podršku vodstva kluba. Susret protiv Branitelja došli su pogledati Hajdukov član uprave zadužen za struku Milo Nižetić, direktor Josip Grbić i član Nadzornog odbora Rade Lasić. Susret 'bijelih' i momčadi koju vodi njegov brat Zoran došao je pogledati i bivši igrač Hajduka Stanko Bubalo. Napadač koji je u kratkom razdoblju provedenom u Hajduku ostavio neizbrisiv trag prije susreta sa svima se u splitskom taboru srdačno izpozdravljao.

Balakov prošao probu

Posljednji dan boravka na Kupresu hajdukovce je uz hladno vrijeme i stalan vjetar uhvatila i kiša, no ipak je prije treninga koji je startao nešto iza 9.30 sati stala pa su igrači lakše odradili planirani program. Međutim svejedno su zbog hladnoće gotovo redom navukli vjetrovke. Kako su dani na Kupresu odmicali tako je i raspoloženje među igračima i članovima stručnog stožera raslo, s današnjom kulminacijom kako se bližio povratak u Split.

Opustio se malo i trener Krasimir Balakov. Prije početka treninga Balakov, pomoćnici Jončo Arsov i Ilia Gruev te Anas Sharbini nadmetali su se tko će više puta s dvadesetak metara pogoditi gredu. Za trenera Hajduka taj zadatak nije bio nikakakv problem. Potom je kada su igrači počeli nizati krugove oko travnjaka Balakov vrijeme kada su igrači bili na drugom dijelu igrališta iskorištavao da šutira slobodnjake s dvadesetak metara, dok je branio trenera vratara Zoran Varvodić.



Pritom je Varvodić paradama podsjetio na najbolje dane, u početku Balakov nije mogao zabiti.
- Nemam živi zid! - pravdao se kroz šalu Balakov, a igrači su promašaje u zafrkanciji dočekivali s negodovanjem.
- Buuu.

Ipak nedostatku živog zida Bugarin je doskočio šutiranjem preko igrača u trenucima kada su u jednoj grupi protrčavali ispred njega. Igrači su glumili živi zid, a Balakov je zaista vrlo brzo namjestio nogu pa je Varvodić morao nekoliko puta kapitulirati što je među igračima u trku dočekano ovacijama. Podsjetio je i Balakov na najbolje dane.

Balakov se potom igračima priključio prilikom igranja u kolo, odnosno popularne ševe. Igrao je skupini s iskusnijima Ljubom Miličevićem, braćom Ahmadom i Anasom Sharbinijem, Danijelom Subašićem, Marijom Maločom, Krešom Ljubičićem...

No nije se Balakov nimalo opustio po pitanju discipline, pogotovo režima rada i ritma treninga. Jutro uoči susreta protiv mostarskog Branitelja opet je igračima zadao težak jednoiposatni program. Nakon već uobičajenih porcija trčanja za dobro jutro, a potom i igranja u kolo, na igračima je jučer bio poseban zadatak. Podijeljeni u grupe po tri do pet igrača morali su odraditi 12 dionica trčanja po 300 metara u zadanih 65 sekundi po dionici.

Uredno je s igračima kilometre gutao i Balakov, pokazujući još jednom za svoje godine (45) zavidnu fizičku pripremljenost. Hajduk traži 'fantazistu', a eto mu ga pred nosom. Čak su se i igrači kojima su uoči poslijepodnevnog susreta opet bile teške noge čudili kako Balakov odrađuje u cijelosti i njihove zadatke baz popusta. Poslije treninga na kupreškoj hladnoći opet je slijedilo hlađenje, ulazak u bazene s ledom.

Nisu svi hajdukovci odradili trening. Zbog povišene temperature u sobi hotela Adria Ski ostao je napadač Hrvoje Tokić. Prošle sezone najboljem strijelcu Druge lige u dresu MV Croatije i Mosora (prvi dio sezone) dio kupreških priprema poremetile su lakše ozljede i bolest.

Nakon odigrane utakmice protiv Branitelja hajdukovci će se vratiti u Split. U srijedu će na Poljudu odraditi regeneracijski trening nakon čega će igrači dobiti slobodno do subote.


FRANE VULAS



[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-06-28 18:04:14 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-07-02 02:01:37 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-06-28 20:03:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 18759 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2011\/06\/29\/AAA\/branitelj_hajduk-280611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/branitelj_hajduk1-280611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/branitelj_hajduk8-280611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/branitelj_hajduk7-280611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/branitelj_hajduk6-280611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/branitelj_hajduk5-280611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/branitelj_hajduk4-280611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/branitelj_hajduk-280611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/branitelj_hajduk2-280611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/08.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/07.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/06.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/05.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/04.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/03.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/02.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/29\/sport\/Trening\/01.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x298"},{"size0":"700x483"},{"size0":"700x482"},{"size0":"700x485"},{"size0":"385x550"},{"size0":"387x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x446"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x450"},{"size0":"400x550"},{"size0":"400x550"},{"size0":"400x550"},{"size0":"400x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7892366 Threads: 2 Questions: 1647930659 Slow queries: 4898547 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111704421 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/balakov-zadovoljan-hajduk-zabio-tri-gola-branitelju-a-pobijedio-2-1-foto-136343 [printLink] => /sport/hajduk/balakov-zadovoljan-hajduk-zabio-tri-gola-branitelju-a-pobijedio-2-1-foto-136343?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 143511 [name] => HAJDUKPRIPREME [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukpripreme [link] => /tag/hajdukpripreme ) [1] => stdClass Object ( [id] => 168132 [name] => pripremehajduka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pripremehajduka [link] => /tag/pripremehajduka ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => BALAKOV ZADOVOLJAN Hajduk zabio tri gola Branitelju, a pobijedio 2:1 (FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-16-10-03-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/06/29/AAA/branitelj_hajduk-280611.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/06/29/AAA/branitelj_hajduk-280611.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/branitelj_hajduk1-280611.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/branitelj_hajduk8-280611.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/branitelj_hajduk7-280611.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/branitelj_hajduk6-280611.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/branitelj_hajduk5-280611.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/branitelj_hajduk4-280611.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/branitelj_hajduk-280611.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/branitelj_hajduk2-280611.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/08.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/07.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/06.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/05.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/04.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/03.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/02.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/29/sport/Trening/01.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}U posljednjoj utakmici tijekom prvog dijela priprema Hajduk je svladao novog prvoligaša mostarskog Branitelja (drugi rang natjecanja). Pošteno su se hajdukovci ispromašivali što je pred kraj susreta skoro bilo kažnjeno, ali je pobjedu spasio Trebotić.



Splićani su mnogo bolje ušli u susret i gol je stalno isio u zraku. Nakon odličnog prodora Kukoča i još bolje asistencije za Lendrića napadač Hajduka u situaciji jedan na jedan nije uspio nadmudriti vratara Pandžu. Devet minuta kasnije Vuković je u matnu situaciju gurnuo mladog Pešića koji je mlako šutirao točno u vratara Branitelja. U 33. minuti Lendrić se odlično snašao u teškoj situaciji, ali je i taj udarac obranio Pandža. Hajduk je konačno poveo u 35. minuti. Iz kornera je loptu pred vrata ubacio Tomasov. Najviši u skoku bio je Maloča, ali je njegov udarac glavom vratar Pandža odbio. U gužvi pred vratima obrana Mostaraca nije uspjela izbiti loptu koju je Andrijašević s pet-šest metara poslao u mrežu.

U drugom dijelu prve minute za Hajduk upisao je Danac Nikola Sarić na kojem se vidjelo da je još nespreman, no i da je spretan i okretan u driblingu na malom prostoru. Drugo poluvrijeme potvrdilo je još jednu nepobitnu stvar, Ljubo Milićević postao je novi ljubimac Torcide. Svaki Milićevićev kontakt s loptom popraćen je skandiranjem 'Ljubo, Ljubo'. Tako je bilo i kod asistencije Anasu Sharbiniju u 61. minuti kada je Pandža obranio, i minutu poslije kada je Milićević glavom uzdrmao vratnicu. Okvir gola pogodio je potom i Trebotić iz slobodnog udarca. Iz prve ozbiljne opasnosti pred vratima Hajduka Branitelj je izjednačio. Glogovac je u kontri pokušao ubaciti loptu na drugu vratnicu na koju je naletio nesretni James i poslao je u vlastitu mrežu.

Mogao je odmah Branitelj i povesti, ali je Ferenc nakon odličnog solo prodora pogodio stativu. Samo tri minute nakon izjednačenja Trebotić je iz slobodnog udarca preko živog zida efektno loptu poslao u mrežu.

Iako je stalno ponavljao kako mu je rezultat u drugom planu trener Hajduka Krasimir Balakov nije krio zadovoljstvo što je njegova momčad pobjedom okončala prvi dio priprema.
- Vidjelo se na igračima da su se trudili i da žele ispraviti pogreške koje su napravili na prošloj utakmici. Ovaj put su od prve minute ušli u susret koncentrirani što se i vidjelo, glava je bila na mjestu. Pokazalo se da su usvojili ono o čemu smo nakon prošlog susreta razgovarali. Željeli smo ovaj dio priprema završiti pobjedom što smo i napravili - rekao je nakon susreta Balakov zadovoljan prije svega odrađenim pripremama.
- Igrači su pokazali red, disciplinu, volju i karakter.

Protiv Branitelja debitirao je Sarić.
- Ovo mu je tek prva utakmica, pokazao je kvalitetu no još treba raditi - rekao je Balakov.

Momčad će ujutro u Splitu odraditi još jedan regeneracijski trening, pa slijede dva dana pauze. Na drugi dio priprema u Austriju se polazi već početkom idućeg tjedna.
- Još ne znam koji će igrači ići u Austriju, o tome ćemo kasnije. Trebam još analizirati neke stvari moram vidjeti i kako su radili igrači koji su trenirali u Splitu. U Austriju će otprilike isti broj igrača (op.a. 29) koliko ih je išlo i na Kupres, možda nešto manje - rekao je bugarski trener.


FRANE VULAS
FOTO: V. DUGANDŽIĆ / CROPIX


Branitelj - Hajduk 1:2 (0:1)

Tomislavgrad - Igralište HNK Tomislav. Gledatelja 1200. Sudac: Jakov Tabak (Tomislavgrad).
Strijelci: 0:1 Andrijašević (35.), 1:1 James (80.-ag.), 1:2 Trebotić (83.).

Branitelj: Pandža - Vazgeč (od 67. Glogovac), Dragičević (od 59. Aničić), Delić (od 77.), J. Marić (od 59. Ferenc) - Pinjuh (od 46. Gagro), Zovko (od 46. Suton), Margeta (od 73. Petrović), Glavina (od 76. Dan. Marić), Bebanić (od 51. Šimunović) - Eminović.

Hajduk: prvo poluvrijeme Subašić - Oremuš, Maloča, Glumac, Kukoč - Pešić, Andrijašević, K. Ljubičić, Tomasov - Vuković - Lendrić. Drugo poluvrijeme Radošević - James Dens, Milićević, Mić, Ruben Lima - Tičinović, Trebotić, Luštica, An. Sharbini - Sarić - Ah. Sharbini.

Dvije momčadi

Opet je trener Balakov odredio dvije momčadi koje su odigrale po poluvrijeme. Od preostale petorice igrača u tri sata su na Kupresu prije polaska u Tomislavgrad trening odradili Kalinić, Župan, Jozinović, Brkljača dok je Tokić bolestan. Andrić i Vukušić ranije su otišli u Split na pogreb Tomislava Ivića.

Jagma za hajdukovcima nastavila se i na susretu s Braniteljem. Prije početka utakmice igrači Hajduka su navijačima na tribinu bacili Hajdukove majice. Isti scenarij bio je predviđen i za izlazak druge postave početkom nastavka, ali čim su igrači krenuli kako bi navijačima poklonili majice dvadesetak navijača je preskočilo ogradu, zaobišlo osiguranje i krenulo im ususret kako bi se dokopali majica. Tek kada su se vratili na tribinu drugo poluvrijeme je počelo.

Jake snage na tribini

Hajduk je opet na tribini imao i jaku podršku vodstva kluba. Susret protiv Branitelja došli su pogledati Hajdukov član uprave zadužen za struku Milo Nižetić, direktor Josip Grbić i član Nadzornog odbora Rade Lasić. Susret 'bijelih' i momčadi koju vodi njegov brat Zoran došao je pogledati i bivši igrač Hajduka Stanko Bubalo. Napadač koji je u kratkom razdoblju provedenom u Hajduku ostavio neizbrisiv trag prije susreta sa svima se u splitskom taboru srdačno izpozdravljao.

Balakov prošao probu

Posljednji dan boravka na Kupresu hajdukovce je uz hladno vrijeme i stalan vjetar uhvatila i kiša, no ipak je prije treninga koji je startao nešto iza 9.30 sati stala pa su igrači lakše odradili planirani program. Međutim svejedno su zbog hladnoće gotovo redom navukli vjetrovke. Kako su dani na Kupresu odmicali tako je i raspoloženje među igračima i članovima stručnog stožera raslo, s današnjom kulminacijom kako se bližio povratak u Split.

Opustio se malo i trener Krasimir Balakov. Prije početka treninga Balakov, pomoćnici Jončo Arsov i Ilia Gruev te Anas Sharbini nadmetali su se tko će više puta s dvadesetak metara pogoditi gredu. Za trenera Hajduka taj zadatak nije bio nikakakv problem. Potom je kada su igrači počeli nizati krugove oko travnjaka Balakov vrijeme kada su igrači bili na drugom dijelu igrališta iskorištavao da šutira slobodnjake s dvadesetak metara, dok je branio trenera vratara Zoran Varvodić.



Pritom je Varvodić paradama podsjetio na najbolje dane, u početku Balakov nije mogao zabiti.
- Nemam živi zid! - pravdao se kroz šalu Balakov, a igrači su promašaje u zafrkanciji dočekivali s negodovanjem.
- Buuu.

Ipak nedostatku živog zida Bugarin je doskočio šutiranjem preko igrača u trenucima kada su u jednoj grupi protrčavali ispred njega. Igrači su glumili živi zid, a Balakov je zaista vrlo brzo namjestio nogu pa je Varvodić morao nekoliko puta kapitulirati što je među igračima u trku dočekano ovacijama. Podsjetio je i Balakov na najbolje dane.

Balakov se potom igračima priključio prilikom igranja u kolo, odnosno popularne ševe. Igrao je skupini s iskusnijima Ljubom Miličevićem, braćom Ahmadom i Anasom Sharbinijem, Danijelom Subašićem, Marijom Maločom, Krešom Ljubičićem...

No nije se Balakov nimalo opustio po pitanju discipline, pogotovo režima rada i ritma treninga. Jutro uoči susreta protiv mostarskog Branitelja opet je igračima zadao težak jednoiposatni program. Nakon već uobičajenih porcija trčanja za dobro jutro, a potom i igranja u kolo, na igračima je jučer bio poseban zadatak. Podijeljeni u grupe po tri do pet igrača morali su odraditi 12 dionica trčanja po 300 metara u zadanih 65 sekundi po dionici.

Uredno je s igračima kilometre gutao i Balakov, pokazujući još jednom za svoje godine (45) zavidnu fizičku pripremljenost. Hajduk traži 'fantazistu', a eto mu ga pred nosom. Čak su se i igrači kojima su uoči poslijepodnevnog susreta opet bile teške noge čudili kako Balakov odrađuje u cijelosti i njihove zadatke baz popusta. Poslije treninga na kupreškoj hladnoći opet je slijedilo hlađenje, ulazak u bazene s ledom.

Nisu svi hajdukovci odradili trening. Zbog povišene temperature u sobi hotela Adria Ski ostao je napadač Hrvoje Tokić. Prošle sezone najboljem strijelcu Druge lige u dresu MV Croatije i Mosora (prvi dio sezone) dio kupreških priprema poremetile su lakše ozljede i bolest.

Nakon odigrane utakmice protiv Branitelja hajdukovci će se vratiti u Split. U srijedu će na Poljudu odraditi regeneracijski trening nakon čega će igrači dobiti slobodno do subote.


FRANE VULAS



[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/balakov-zadovoljan-hajduk-zabio-tri-gola-branitelju-a-pobijedio-2-1-foto-136343 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=32b33d37426cbc1a822d4ab621e6faa4337ba877 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=BALAKOV+ZADOVOLJAN+Hajduk+zabio+tri+gola+Branitelju%2C+a+pobijedio+2%3A1+%28FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fbalakov-zadovoljan-hajduk-zabio-tri-gola-branitelju-a-pobijedio-2-1-foto-136343 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fbalakov-zadovoljan-hajduk-zabio-tri-gola-branitelju-a-pobijedio-2-1-foto-136343 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

BALAKOV ZADOVOLJAN Hajduk zabio tri gola Branitelju, a pobijedio 2:1 (FOTO)

Piše PSD.
28. lipnja 2011. - 22:03
U posljednjoj utakmici tijekom prvog dijela priprema Hajduk je svladao novog prvoligaša mostarskog Branitelja (drugi rang natjecanja). Pošteno su se hajdukovci ispromašivali što je pred kraj susreta skoro bilo kažnjeno, ali je pobjedu spasio Trebotić.



Splićani su mnogo bolje ušli u susret i gol je stalno isio u zraku. Nakon odličnog prodoraKukoča i još bolje asistencije za Lendrića napadač Hajduka u situaciji jedan na jedan nije uspio nadmudriti vratara Pandžu. Devet minuta kasnije Vuković je u matnu situaciju gurnuo mladog Pešića koji je mlako šutirao točno u vratara Branitelja. U 33. minuti Lendrić se odlično snašao u teškoj situaciji, ali je i taj udarac obranio Pandža. Hajduk je konačno poveo u 35. minuti. Iz kornera je loptu pred vrata ubacio Tomasov. Najviši u skoku bio je Ma...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 18:10