stdClass Object ( [id] => 156217 [title] => ANTALYA Maloča: Najvažnije je zdravlje, bit će novca, neće uteć! [alias] => antalya-maloca-najvaznije-je-zdravlje-bit-ce-novca-nece-utec [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Vratija se Šime, di ja bija? Di je bija da je bija – evo ga s Hajdukom u Turskoj. Zadnji dan prijelaznog roka "prodao" se u – Hajduk, a Šime to je James Dens Maia Da Silva.

Ako ste zaboravili suigrači su ga prozvali Šime još na ljetnim pripremama u Bad Kleinkirchheimu.

Ništa od Švedske, pregovori nisu realizirani, James ne spada u skuplje igrače "bijelih", dapače (cca 60.000 eura godišnje), ali su u Poljudu mislili da bi se mogli osloboditi i te plaće...

Takav ugovor nije mogao dobiti u inozemstvu, s druge strane Balakov je nakon 0:3 protiv Austrije zavapio za novim desnim bekom, pa je solomonsko rješenje povratka zadovoljilo svih.

- James, vrati se, ostani s nama, skuvali smo ti pašta-šutu! - reklo bi se na filmu.

Načekao se James na aerodromu jer je u Istanbulu kaos u zračnom prometu zbog snijega, sletio je u Antalyju u sitnim satima, ušuljao se u sobu svoga cimera Ruben Lime (obojici je portugalski materinji), izjutra ga je u teretani "testirao" kondicijski trener u stožeru prof. Boris Peyrek.

James "ok", palac gore!

- Stigao je kasno, odradio je trening, zadovoljan je što je opet s nama – prenio nam je glasnogovornik Ante Bilić.

Inače, Nadzorni odbor nadzire pripreme Hajduka, informira se i pomno prati kako se sve odvija u taboru "bijelih" u Turskoj. Dopredsjednica NO Hajduka prof. dr. sc. Branka Ramljak naime, poslala je mail podrške i očekivanja što je pročitan pred stručnim stožerom i nogometašima "bijelih".

Kako nas informira glasnogovornik Ante Bilić gospođa Ramljak je "pozdravila sve igrače, trenere i ostali dio ekipe na pripremama, uključujući i novinare", te dodala:

- Znajte da svi pozorno pratimo i jedva čekamo rođendansku utakmicu protiv Šahtara i potom protiv Rijeke u prvenstvu da vidimo gdje smo! Želimo vam svako dobro – u potpisu dopredsjednica Ramljak.

A u finišu prijelaznog roka Hajduk je angažirao i stopera vrijednog 2,5 milijuna eura izravno iz Njemačke (jer ima i austrijska) Bundeslige i time znatno pojačao svoju obranu, u svim varijacijama. Stoper se zove – Mario Maloča!

Mogli bismo i tako početi tekst u kojem zapravo javljamo iz Turske da su se Hajdukovu taboru u Beleku/Antalyji i te kako obradovali dolasku/povratku Maloče i da u svome Mariju sad odjednom vide još jedan razlog za optimizam. Nisu ni znali da imaju tako skupocjena igrača...

Došao je i Neretljak, kad uz njega stane i Maloča, pa se Andrića gurne u vezni red onda se od Hajduka dobija sasvim neka nova dimenzija, čvršći okvir za sliku. A može Maloča i desno, na stopera da upadne Milović i opet dobro.

U Maloči je, eto, Hajduk umjesto dobre odštete (cca 1,5 milijun eura što odmah, što na ljeto) dobio i – desnog beka. Samo da Maloča ozdravi. To i on kaže:

- Da, najvažnije je zdravlje, bit će novca, neće uteć’. Tko bi rekao da će me koljeno zaboljeti u trenutku kad se mome zastupniku Franji Pašaliću javio Werder i kad je postignuta optimalna cijena transfera da svi budu zadovoljni...

Sudbina, to ti je. Desno koljeno ga je najprije malo zasmetalo, znalo mu se to događati na svakim pripremama od tvrđih terena, suha trčanja ili utrke po skalinama, svejedno, ali ga je onda baš toga dana trke po igralištu u Solinu naglo – zaboljelo. Trebalo je stati, pauzirati, tegoba traži pozornost.

Liječnički konzilij: Operacija nije potrebna

U to zove – Werder, nakon što je Kaiserslautern već odustao, jer nije povisio cijenu. Werderu je bilo hitno, daje dovoljno da svi budi siti i namireni, 2,5 milijuna eura na stolu za Hajduk, nogometaša, zastupnika Franju Pašalića koji je u njega ulagao minulih sezona. Werderu se ozlijedio stoper Prodl, trebala im je zamjena da odmah nastupi. Prigode beru jagode.

Može li Maloča? Ne može isti čas, a već za dva dana bit će prekasno. Požurio je s pretragama, pregledima, dr. Fabjan Čukelj, dr. Jurica Rakić, pa dr. Boris Nemec u svojim Matuljima, pa u Zaboku dr. Igor Borić i dr. Saša Janković (Hajduk surađuje s tamošnjom klinikom “Katarina”)...

Liječnički konzilij. I svi su se složili, prva, druga, treća mišljenja: operativni zahvat nije nužan, oštećena je tek hrskavica, ali je neophodno potrebno mirovanje, sedam do deset dana. I šest injekcija. Adio Werder. Primio je Maloča dosad tri izravna “uboda” od dr. Rakića, još će tri, u Turskoj, upala hrskavice mora se smiriti.

Upala u zao čas. I sve nam to smireno Maloča prepričava dok u Rixosu ispijamo zeleni čaj, vožnju po liječnicima dok je Hajduk letio za Tursku, a Werder čekao. Ni traga uznemirenosti ili tjeskobi u 23-godišnjaka zato što mu je taman iz džepa iscurio bundesligaški ugovor. Umjesto u Bremen, poletio je za Antalyju, Hajduku u zagrljaj. Nasmijao se:

Pogled s vedrije strane

- Ja sam takav, to je život, na sve gledam s vedrije strane. Uvijek sam uživao igrati za Hajduk, pa tako i nastavljam, a sad mi godi što su mi se tako razveselili! Kao da sam pravo pojačanje! Moram sad opravdati to povjerenje. Možda me malo više cijene nego prije, ha, ha, ha...

Dobro, nije mala stvar to što ste mogli imati...

- Nije, ali što sad? Idemo dalje. Možda se Werder opet javi na ljeto, a to znači da moram biti na visokoj razini ovih 13 utakmica prvenstva i odigrati najbolje što mogu. Vjerujem da sam za nekoliko dana već u punom pogonu, a imponira mi da su me ove zime tražili i Kaiserslautern i Werder, eminentni klubovi s njemačke scene. Znači i kad ništa ne znaš, netko te gleda, prati, skautira. To je velika pouka. Zato treba uvijek biti spreman. Ovaj put Bog nije dao da se posao realizira, zaboljelo me koljeno, ali drugi put će biti milostiv, ja se tome nadam. Bila je velika prilika za sve, ali neće me poremetiti.

Odmah ćemo vam pokvariti to smireno raspoloženje, ako budete ponekad morali na desnog beka?

- Ha, nećete me iznenaditi, pa ako budem morao na desnog beka, ništa zato, tu sam da igram gdje me trener stavi. Ja jesam stoper, ali igram što treba. Ne možete vjerovati koliki poticaj sam dobio činjenicom da me Werder htio! Ja sad samo moram dalje biti na tom nivou, znači da mogu, znači da vrijedim. Slijedi mi novo dokazivanje, imam sigurnost i volju, a to je vrlo bitno.

Ovdje neće odmah igrati za “bijele”, ali Rixos nudi i sve uvjete neophodne za rehabilitaciju.

- Da, dr. Rakić ima injekcije kod sebe, a u hotelu imaju i teretanu kao naručenu, sa svim spravama da vježbam mišiće i ozlijeđenu nogu. Tu je i bazen, baš sve na raspolaganju. Za tri-četiri dana vidjet ćemo kako stanje razvija. Vrhunski su uvjeti rehabilitacije.

Što kaže trener Balakov?

- Prvo moram ozdraviti. Nije mi problem zaigrati tamo gdje trener kaže, bilo gdje.

A poraz od Austrije 0:3, kad ste čuli, što ste pomislili? - Ma, bit će to bolje, sigurno, pa nije to sad pravo lice naše momčadi. Gubili smo i ranije neke čudnovate pripremne utakmice, sjećam se da smo usred uspjeha u Europskoj ligi i osvajanja Kupa igrali 3:3 u Biogradu ili pak gubili u Polači od Zadra sa 1:2.

Tako je Maloča servirao apaurin u razgovoru, stoper od 2,5 milijuna eura, još jedno pojačanje u odnosu na momčad koju je Austrija isprašila 3:0...

ZA ‘SLOBODNU’ IZ ANTALYJE Piše SLAVEN ALFIREVIĆ SnimA MARIO TODORIĆ / CROPIX

Mato oslonac, Milović odličan

Što misli o stoperskoj liniji i konkurenciji s novacima, Neretljakom i Milovićem, ako smatramo da će se Andrić vratiti u sredinu?

- Mato je ljubimac navijača, bit će nam oslonac, u to sam siguran. A ja jako vjerujem i u Milovića, on je meni odličan, dobro skače, bili smo zajedno u mladim reprezentativnim selekcijama. Treba mu vremena da se adaptira, jer cijelu jesen nije ni igrao.

Enigma Tomasov, Pirić odvodi Vuka?

Enigma Tomasov, u razgovoru na pola priprema trener Krasimir Balakov čak ga ima u nekim kombinacija – ostanka, bez obzira što je propustio prvi dio priprema, ali je radio odvojeno, kaže Balakov.

- Očekujem informacije iz Splita, koliko znam sve je moguće... Kad bi ostao pojačao bi znatno konkurenciju – neće Balakov da se zaleti i izjavama upliće u politiku kluba.

Marin Tomasov sad se može prodati na istok, ali i potpisati novi ugovor s Hajdukom, pod ovim ili onim uvjetima, pa ostati do lipnja, a onda slijedi nova tržnica... Tomasov bira, nije htio otvoreni poziv u Izrael, govorilo se o nadi u Francusku ali se to nije realiziralo.

- Hrvoje Maleš i Reno Sinovčić su u redovitom kontaktu, traže rješenje rebusa, sad se otvara vjerojatnost da Tomasov ostane još 13 kola. Bitno je da je Danijel Subašić riješen (700.000 eura Hajduku), a parkiran je i Ivan Santini u – Freiburg. Nervoze je sve manje...   

U hotelu Rixos Premium eto i Ivice Pirića, bivšeg nogometaša ne samo Hajduka (prvak Hrvatske sa Zagrebom 2002. godine), koji je zanimljivu karijeru napravio u Ukrajini čiju danas ima licencu FIFA menadžera, stalni boravak i adresa mu je u Kijevu. Pozdravio se, zadržao se u razugovoru s Mladenom Bartulovićem, te Antom Vukušićem, idealno za sliku.

- Ja vodim računa o Krivbasu i Bartulović je pod mojim zaduženjem, sve je to, kako se zna, zajednička kapa Dnjipra. A Vukušić je igrač Hajduka o kojem se mnogo zna i prati ga se u Ukrajini, pa i u Dnjipru, to uostalom nije novost.

Ništa više, ali ni manje. Kad je zastor pao na europsku scenu, prozor transfera cijele veljače okrenut je prema istoku, u Rusiju i Ukrajinu, pa je u tom smislu otvoren posjet Pirića i razgovor s Vukušićem (uz svjedoka Bartulovića) vrlo intrigantan. Ukrajina je otvorena, Dnjipro je uvijek blizu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => na koncu zadovoljan ostankom u svome hajduku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-01-31 17:27:43 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-02-02 00:40:46 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-02-01 21:21:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 9532 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/01/31/sport/maloca00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7557332 Threads: 8 Questions: 1544491078 Slow queries: 4702000 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111038305 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/antalya-maloca-najvaznije-je-zdravlje-bit-ce-novca-nece-utec-156217 [printLink] => /sport/hajduk/antalya-maloca-najvaznije-je-zdravlje-bit-ce-novca-nece-utec-156217?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 144699 [name] => HAJDUKTURSKA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukturska [link] => /tag/hajdukturska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 221134 [name] => mariomaloča [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mariomaloca [link] => /tag/mariomaloca ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => na koncu zadovoljan ostankom u svome hajduku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ANTALYA Maloča: Najvažnije je zdravlje, bit će novca, neće uteć! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-18-31-06-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/01/31/sport/maloca00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/01/31/sport/maloca00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Vratija se Šime, di ja bija? Di je bija da je bija – evo ga s Hajdukom u Turskoj. Zadnji dan prijelaznog roka "prodao" se u – Hajduk, a Šime to je James Dens Maia Da Silva.

Ako ste zaboravili suigrači su ga prozvali Šime još na ljetnim pripremama u Bad Kleinkirchheimu.

Ništa od Švedske, pregovori nisu realizirani, James ne spada u skuplje igrače "bijelih", dapače (cca 60.000 eura godišnje), ali su u Poljudu mislili da bi se mogli osloboditi i te plaće...

Takav ugovor nije mogao dobiti u inozemstvu, s druge strane Balakov je nakon 0:3 protiv Austrije zavapio za novim desnim bekom, pa je solomonsko rješenje povratka zadovoljilo svih.

- James, vrati se, ostani s nama, skuvali smo ti pašta-šutu! - reklo bi se na filmu.

Načekao se James na aerodromu jer je u Istanbulu kaos u zračnom prometu zbog snijega, sletio je u Antalyju u sitnim satima, ušuljao se u sobu svoga cimera Ruben Lime (obojici je portugalski materinji), izjutra ga je u teretani "testirao" kondicijski trener u stožeru prof. Boris Peyrek.

James "ok", palac gore!

- Stigao je kasno, odradio je trening, zadovoljan je što je opet s nama – prenio nam je glasnogovornik Ante Bilić.

Inače, Nadzorni odbor nadzire pripreme Hajduka, informira se i pomno prati kako se sve odvija u taboru "bijelih" u Turskoj. Dopredsjednica NO Hajduka prof. dr. sc. Branka Ramljak naime, poslala je mail podrške i očekivanja što je pročitan pred stručnim stožerom i nogometašima "bijelih".

Kako nas informira glasnogovornik Ante Bilić gospođa Ramljak je "pozdravila sve igrače, trenere i ostali dio ekipe na pripremama, uključujući i novinare", te dodala:

- Znajte da svi pozorno pratimo i jedva čekamo rođendansku utakmicu protiv Šahtara i potom protiv Rijeke u prvenstvu da vidimo gdje smo! Želimo vam svako dobro – u potpisu dopredsjednica Ramljak.

A u finišu prijelaznog roka Hajduk je angažirao i stopera vrijednog 2,5 milijuna eura izravno iz Njemačke (jer ima i austrijska) Bundeslige i time znatno pojačao svoju obranu, u svim varijacijama. Stoper se zove – Mario Maloča!

Mogli bismo i tako početi tekst u kojem zapravo javljamo iz Turske da su se Hajdukovu taboru u Beleku/Antalyji i te kako obradovali dolasku/povratku Maloče i da u svome Mariju sad odjednom vide još jedan razlog za optimizam. Nisu ni znali da imaju tako skupocjena igrača...

Došao je i Neretljak, kad uz njega stane i Maloča, pa se Andrića gurne u vezni red onda se od Hajduka dobija sasvim neka nova dimenzija, čvršći okvir za sliku. A može Maloča i desno, na stopera da upadne Milović i opet dobro.

U Maloči je, eto, Hajduk umjesto dobre odštete (cca 1,5 milijun eura što odmah, što na ljeto) dobio i – desnog beka. Samo da Maloča ozdravi. To i on kaže:

- Da, najvažnije je zdravlje, bit će novca, neće uteć’. Tko bi rekao da će me koljeno zaboljeti u trenutku kad se mome zastupniku Franji Pašaliću javio Werder i kad je postignuta optimalna cijena transfera da svi budu zadovoljni...

Sudbina, to ti je. Desno koljeno ga je najprije malo zasmetalo, znalo mu se to događati na svakim pripremama od tvrđih terena, suha trčanja ili utrke po skalinama, svejedno, ali ga je onda baš toga dana trke po igralištu u Solinu naglo – zaboljelo. Trebalo je stati, pauzirati, tegoba traži pozornost.

Liječnički konzilij: Operacija nije potrebna

U to zove – Werder, nakon što je Kaiserslautern već odustao, jer nije povisio cijenu. Werderu je bilo hitno, daje dovoljno da svi budi siti i namireni, 2,5 milijuna eura na stolu za Hajduk, nogometaša, zastupnika Franju Pašalića koji je u njega ulagao minulih sezona. Werderu se ozlijedio stoper Prodl, trebala im je zamjena da odmah nastupi. Prigode beru jagode.

Može li Maloča? Ne može isti čas, a već za dva dana bit će prekasno. Požurio je s pretragama, pregledima, dr. Fabjan Čukelj, dr. Jurica Rakić, pa dr. Boris Nemec u svojim Matuljima, pa u Zaboku dr. Igor Borić i dr. Saša Janković (Hajduk surađuje s tamošnjom klinikom “Katarina”)...

Liječnički konzilij. I svi su se složili, prva, druga, treća mišljenja: operativni zahvat nije nužan, oštećena je tek hrskavica, ali je neophodno potrebno mirovanje, sedam do deset dana. I šest injekcija. Adio Werder. Primio je Maloča dosad tri izravna “uboda” od dr. Rakića, još će tri, u Turskoj, upala hrskavice mora se smiriti.

Upala u zao čas. I sve nam to smireno Maloča prepričava dok u Rixosu ispijamo zeleni čaj, vožnju po liječnicima dok je Hajduk letio za Tursku, a Werder čekao. Ni traga uznemirenosti ili tjeskobi u 23-godišnjaka zato što mu je taman iz džepa iscurio bundesligaški ugovor. Umjesto u Bremen, poletio je za Antalyju, Hajduku u zagrljaj. Nasmijao se:

Pogled s vedrije strane

- Ja sam takav, to je život, na sve gledam s vedrije strane. Uvijek sam uživao igrati za Hajduk, pa tako i nastavljam, a sad mi godi što su mi se tako razveselili! Kao da sam pravo pojačanje! Moram sad opravdati to povjerenje. Možda me malo više cijene nego prije, ha, ha, ha...

Dobro, nije mala stvar to što ste mogli imati...

- Nije, ali što sad? Idemo dalje. Možda se Werder opet javi na ljeto, a to znači da moram biti na visokoj razini ovih 13 utakmica prvenstva i odigrati najbolje što mogu. Vjerujem da sam za nekoliko dana već u punom pogonu, a imponira mi da su me ove zime tražili i Kaiserslautern i Werder, eminentni klubovi s njemačke scene. Znači i kad ništa ne znaš, netko te gleda, prati, skautira. To je velika pouka. Zato treba uvijek biti spreman. Ovaj put Bog nije dao da se posao realizira, zaboljelo me koljeno, ali drugi put će biti milostiv, ja se tome nadam. Bila je velika prilika za sve, ali neće me poremetiti.

Odmah ćemo vam pokvariti to smireno raspoloženje, ako budete ponekad morali na desnog beka?

- Ha, nećete me iznenaditi, pa ako budem morao na desnog beka, ništa zato, tu sam da igram gdje me trener stavi. Ja jesam stoper, ali igram što treba. Ne možete vjerovati koliki poticaj sam dobio činjenicom da me Werder htio! Ja sad samo moram dalje biti na tom nivou, znači da mogu, znači da vrijedim. Slijedi mi novo dokazivanje, imam sigurnost i volju, a to je vrlo bitno.

Ovdje neće odmah igrati za “bijele”, ali Rixos nudi i sve uvjete neophodne za rehabilitaciju.

- Da, dr. Rakić ima injekcije kod sebe, a u hotelu imaju i teretanu kao naručenu, sa svim spravama da vježbam mišiće i ozlijeđenu nogu. Tu je i bazen, baš sve na raspolaganju. Za tri-četiri dana vidjet ćemo kako stanje razvija. Vrhunski su uvjeti rehabilitacije.

Što kaže trener Balakov?

- Prvo moram ozdraviti. Nije mi problem zaigrati tamo gdje trener kaže, bilo gdje.

A poraz od Austrije 0:3, kad ste čuli, što ste pomislili? - Ma, bit će to bolje, sigurno, pa nije to sad pravo lice naše momčadi. Gubili smo i ranije neke čudnovate pripremne utakmice, sjećam se da smo usred uspjeha u Europskoj ligi i osvajanja Kupa igrali 3:3 u Biogradu ili pak gubili u Polači od Zadra sa 1:2.

Tako je Maloča servirao apaurin u razgovoru, stoper od 2,5 milijuna eura, još jedno pojačanje u odnosu na momčad koju je Austrija isprašila 3:0...

ZA ‘SLOBODNU’ IZ ANTALYJE Piše SLAVEN ALFIREVIĆ SnimA MARIO TODORIĆ / CROPIX

Mato oslonac, Milović odličan

Što misli o stoperskoj liniji i konkurenciji s novacima, Neretljakom i Milovićem, ako smatramo da će se Andrić vratiti u sredinu?

- Mato je ljubimac navijača, bit će nam oslonac, u to sam siguran. A ja jako vjerujem i u Milovića, on je meni odličan, dobro skače, bili smo zajedno u mladim reprezentativnim selekcijama. Treba mu vremena da se adaptira, jer cijelu jesen nije ni igrao.

Enigma Tomasov, Pirić odvodi Vuka?

Enigma Tomasov, u razgovoru na pola priprema trener Krasimir Balakov čak ga ima u nekim kombinacija – ostanka, bez obzira što je propustio prvi dio priprema, ali je radio odvojeno, kaže Balakov.

- Očekujem informacije iz Splita, koliko znam sve je moguće... Kad bi ostao pojačao bi znatno konkurenciju – neće Balakov da se zaleti i izjavama upliće u politiku kluba.

Marin Tomasov sad se može prodati na istok, ali i potpisati novi ugovor s Hajdukom, pod ovim ili onim uvjetima, pa ostati do lipnja, a onda slijedi nova tržnica... Tomasov bira, nije htio otvoreni poziv u Izrael, govorilo se o nadi u Francusku ali se to nije realiziralo.

- Hrvoje Maleš i Reno Sinovčić su u redovitom kontaktu, traže rješenje rebusa, sad se otvara vjerojatnost da Tomasov ostane još 13 kola. Bitno je da je Danijel Subašić riješen (700.000 eura Hajduku), a parkiran je i Ivan Santini u – Freiburg. Nervoze je sve manje...   

U hotelu Rixos Premium eto i Ivice Pirića, bivšeg nogometaša ne samo Hajduka (prvak Hrvatske sa Zagrebom 2002. godine), koji je zanimljivu karijeru napravio u Ukrajini čiju danas ima licencu FIFA menadžera, stalni boravak i adresa mu je u Kijevu. Pozdravio se, zadržao se u razugovoru s Mladenom Bartulovićem, te Antom Vukušićem, idealno za sliku.

- Ja vodim računa o Krivbasu i Bartulović je pod mojim zaduženjem, sve je to, kako se zna, zajednička kapa Dnjipra. A Vukušić je igrač Hajduka o kojem se mnogo zna i prati ga se u Ukrajini, pa i u Dnjipru, to uostalom nije novost.

Ništa više, ali ni manje. Kad je zastor pao na europsku scenu, prozor transfera cijele veljače okrenut je prema istoku, u Rusiju i Ukrajinu, pa je u tom smislu otvoren posjet Pirića i razgovor s Vukušićem (uz svjedoka Bartulovića) vrlo intrigantan. Ukrajina je otvorena, Dnjipro je uvijek blizu.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/antalya-maloca-najvaznije-je-zdravlje-bit-ce-novca-nece-utec-156217 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e2290db9109ffdde7e9b67ccdaafd74f22f68b91 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=ANTALYA+Malo%C4%8Da%3A+Najva%C5%BEnije+je+zdravlje%2C+bit+%C4%87e+novca%2C+ne%C4%87e+ute%C4%87%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fantalya-maloca-najvaznije-je-zdravlje-bit-ce-novca-nece-utec-156217 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fantalya-maloca-najvaznije-je-zdravlje-bit-ce-novca-nece-utec-156217 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => na koncu zadovoljan ostankom u svome hajduku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukna koncu zadovoljan ostankom u svome hajduku

ANTALYA Maloča: Najvažnije je zdravlje, bit će novca, neće uteć!

Piše PSD.
1. veljače 2012. - 22:21

Mato oslonac, Milović odličan

Što misli o stoperskoj liniji i konkurenciji s novacima, Neretljakom i Milovićem, ako smatramo da će se Andrić vratiti u sredinu?

- Mato je ljubimac navijača, bit će nam oslonac, u to sam siguran. A ja jako vjerujem i u Milovića, on je meni odličan, dobro skače, bili smo zajedno u mladim reprezentativnim selekcijama. Treba mu vremena da se adaptira, jer cijelu jesen nije ni igrao.

Enigma Tomasov, Pirić odvodi Vuka?

Enigma Tomasov, u razgovoru na pola priprema trener Krasimir Balakov čak ga ima u nekim kombinacija – ostanka, bez obzira što je propust...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 20:31