stdClass Object ( [id] => 156040 [title] => ANTALYA Bijelima pobjeglo 1,5 milijun eura!; Blažević: Izgleda da ću imati posla preko glave! [alias] => antalya-bijelima-pobjeglo-1-5-milijun-eura-blazevic-izgleda-da-cu-imati-posla-preko-glave [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Lakša ozljeda koljena Marija Maloče zbog koje se Werder povukao iz lova za mladim stoperom i današnje priključenje igrača pripremama Hajduka dobre su vijesti za trenera Krasimira Balakova, no ne i za klupsku blagajnu.

- Dugo je Werder pratio Maloču, ali imaju nekoliko ozlijeđenih igrača u obrani i nisu mogli čekati. Trebali su hitno rješenje, potpuno spremnog igrača kojeg odmah mogu ubaciti u vatru, a iako nije riječ o ozbiljnoj ozljedi Maloči bi trebalo pet-šest dana da se oporavi, a ukupno vjerojatno dva-tri tjedna da se skroz vrati i uhoda s momčadi – potvrdio je i njegov impresario Franjo Pašalić.

S jedne strane riječ je o velikom pojačanju za Balakova jer je na tankoj poziciji stopera dobio sigurno rješenje, mogućnost da iskombinira stoperski par Maloča-Neretljak (Milović), da vrati Andrića na prirodnu mu poziciju u veznoj liniji...

Međutim s druge strane i dalje traje suša u klupskoj blagajni. Transfer Maloče u Werder trebao je biti težak oko 2,5 milijuna eura, do čega bi 60 posto pripalo Hajduku. 'Bijelima' je 1,5 milijuna eura izmaklo iz ruku.

A glavna faca na treninzima u Turskoj svakako je Mato Neretljak, novi najstariji igrač Hajduka, sa svojih 33 što ih puni na ljeto...

Ono što je novo za publiku jest kako Neretljak izvodi - slobodne udarce! Završi trening i onda se ispuca serija slobodnjaka, a među izvođačima je i Neretljak. Izvještio se u tim udarcima u Koreji i Japanu, u minulih sedam godina to mu je postao veliki gušt.

Istina je da je među Azijatima bio kao Guliver, ali imat ćemo prilike vidjeti njegovu novu vještinu i na terenima HNL-a ovog proljeća. Hajdukovo tajno oružje stiže
iz - prekida!

Nadalje, Marko Bencun ozlijedio je obraz na treningu, u vježbi skoka naletio je na njega Ivan Jakov Džoni i u sudaru mu skrivio posjekotinu ispod oka što su je liječnici odmah sanirali flaestorom i povezom.

Bencun normalno nastavlja radom, a na poštedi je i Ahmad Sharbini kojega muči tetiva, tvrđi tereni uvijek naškode relativno starijim, osjetljivijim igračima.

Inače, još je par dana završnice pravog mercata, do 31. siječnja, premda se ostavlja otvorena opcija za Rusiju i Ukrajinu, u njih tradicionalno prijelazni rok traje i veljačom (za lokalne zahvate prozor HNL-a otvoren je sve do 10. veljače). Ante Vukušić je uvijek i iznova prva nada u dobar utržak, ali zasad je i on redovito s momčadi i trenira ovdje kao da ostaje sto godina...

A na dan kad je Danijel Subašić potpisao za Monaco, Goran Blažević je u prvoj, ajmo reć’ pravoj utakmici na golu Hajduka primio tri komada... Koincidencija koja zapravo nema veze, najmanje je tome Blažević kriv, ali - dogodilo se. Ujesen je Hajduk rijetko gubio, najviše s jedan razlike, sad treba učvrstiti obranu, curi... Sve je drugačije, mnogo promjena. Dugopolje im je zabilo četiri, Austria tri. Da je dobro – nije.

Blažević je novi lik na golu Hajduka, uživa povjerenje, došao je s pravim referencama nakon dugog branjenja za Šibenik, s novim izazovom. Našao se odmah u poziciji da vadi vruće marune. Pitamo ga:

Kako ste vi vidjeli ovih 0:3, izbliza?

- Zabrinut sam zbog rezultata koji je ružan, nije ugodno ovako izgubiti bez obzira na opravdanja koja imamo. Igrali smo loše, ne treba bježati od toga.

Kako ste primili golove, iz vašeg kuta, da opišemo onima koji to nisu mogli vidjeti?

- Prvoga škaricama, majstor je dobro potegao, poviše moje glave, to se nije moglo skupiti. Drugi je bio udarac izbliza, precizan. Za trećega govorite da snosim krivicu radi istrčavanja prema napadaču, a on me zaobišao, to je točno, ali sam išao prema njemu, spašavao kontru i nisam se mogao baciti u noge da ga pokupim, bio bi penal. A on je onda pogodio iz mrtvoga ugla, ne znam bi li drugi put u tome uspio. Ja sam jednom pogriješio u prvom dijelu, u istrčavanju, ali sam to odmah popravio. A u dvije-tri situacije jedan na jedan dobro sam obranio, spasio. Osjećaj je malo čudan. Svi su mi govorili ideš u Hajduk, bit će manje posla, a vraga, posla je bilo preko glave...

Čestitka Subašiću

Kažete da ste zabrinuti?

- Pa jesmo, svi skupa, nije lijepo. Baš nas je pogodilo. U igri nismo bili toliko inferiorni koliko smo primili prva dva gola sasvim olako i brzo. Malo je i sreće nedostajalo. Njima je u početku sve ušlo, sretno, ali ne treba se na to vaditi. I to je nogomet.

Subašić je u Monacu, na vama je sad sva odgovornost?

- Čestitam svom kolegi na super angažmanu, svaka čast, to se samo poželjeti može. To je to, u takav klub, makar trenutačno bio drugoligaš možeš otići samo iz Hajduka, iz Šibenika je takvo što nemoguće... A što se tiče moje pozicije, ja nikad nisam razmišljao o Subašiću na način kad će više otići, nikako, nisam takav. Ali je lakše da imam čistu početnu poziciju, makar sam svjestan da je sad golema odgovornost na mojim leđima i da se sve gleda duplim naočalima. Svaka greška. Nema više onoga ovo je super obranio, nema veze što je primio gol. Svaka lopta je presudna i toga sam svjestan.

Kako vam obrana funkcionira?

- Mora se standardizirati, još se svi tražimo, gledamo, kratko smo zajedno, tko zna kakvih će još rošada biti, opet će se mijenjati. Mato je glavna nada, Neretljak će nam biti pojačanje i na terenu i izvan njega, svojim iskustvom. Već se to osjeti u dan-dva koliko je s nama. Mato je prekaljen i neće mu trebati adaptacija. Čujem i da se Maloča vraća, to je dobro za nas, još jedan odličan stoper pa će se i obrana učvrstiti, mora!

Primamo previše golova

Možete zamisliti kako je odjeknuo ovaj poraz doma, navijačima?

- A znam, to mi ne morate govoriti. Znate što je dobra strana?

Na što mislite?

- Pa, naša tajna prednost je što su pala sva očekivanja! Sad su svi razočarani, jer kao nemaju što očekivati od nas. A tu ćemo mi ugodno iznenaditi, vidjet ćete, jer ćemo stabilizirati i obranu i momčad, cijeli sastav. Većinom su mladi momci, ali dobri igrači, željni dokazivanja. Treba biti strpljiv i realan. Vrijeme radi za nas, pa neka u početku patimo s rezultatima. Istina je da smo puno golova primili u ovim pripremnim utakmicama. To je ružna istina. Puno ih primamo, to prvo moramo srediti...

SLAVEN ALFIREVIĆ
SnimA MARIO TODORIĆ / CROPIX

Tko odoli pritisku...

Vratili ste se u Hajduk nakon seniorskih godina, dugo ste bili u Šibeniku, kakva je razlika?

- U Šibeniku sam napredovao, ali je razlika golema, u Hajduku se posvetiš nogometu i samo nogometu, svome poslu i treningu, a u Šibeniku sam u zadnje vrijeme morao razbijati glavu s milijun stvari. Uvjeti rada u Hajduku su idealni, na najvišoj razini. Razlika je i u pritisku koji se osjeća na leđima, ovo je ipak Hajduk, drukčije je, ne moram objašnjavati. Svjestan sam pritiska, tko se ne zna nositi s pritiskom ne prođe dobro. Mora biti vrhunskih obrana, a grešaka po mogućnosti nijedna!
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-01-29 19:41:53 [created_by] => 22323 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-01-31 01:22:51 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-01-29 21:21:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 14434 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/01/29/sport/golman00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4307283 Threads: 3 Questions: 134281413 Slow queries: 57783 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4034338 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/antalya-bijelima-pobjeglo-1-5-milijun-eura-blazevic-izgleda-da-cu-imati-posla-preko-glave-156040 [printLink] => /sport/hajduk/antalya-bijelima-pobjeglo-1-5-milijun-eura-blazevic-izgleda-da-cu-imati-posla-preko-glave-156040?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 144699 [name] => HAJDUKTURSKA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukturska [link] => /tag/hajdukturska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 194470 [name] => goranblažević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => goranblazevic [link] => /tag/goranblazevic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ANTALYA Bijelima pobjeglo 1,5 milijun eura!; Blažević: Izgleda da ću imati posla preko glave! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-22-56-05-22323 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/01/29/sport/golman00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/01/29/sport/golman00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Lakša ozljeda koljena Marija Maloče zbog koje se Werder povukao iz lova za mladim stoperom i današnje priključenje igrača pripremama Hajduka dobre su vijesti za trenera Krasimira Balakova, no ne i za klupsku blagajnu.

- Dugo je Werder pratio Maloču, ali imaju nekoliko ozlijeđenih igrača u obrani i nisu mogli čekati. Trebali su hitno rješenje, potpuno spremnog igrača kojeg odmah mogu ubaciti u vatru, a iako nije riječ o ozbiljnoj ozljedi Maloči bi trebalo pet-šest dana da se oporavi, a ukupno vjerojatno dva-tri tjedna da se skroz vrati i uhoda s momčadi – potvrdio je i njegov impresario Franjo Pašalić.

S jedne strane riječ je o velikom pojačanju za Balakova jer je na tankoj poziciji stopera dobio sigurno rješenje, mogućnost da iskombinira stoperski par Maloča-Neretljak (Milović), da vrati Andrića na prirodnu mu poziciju u veznoj liniji...

Međutim s druge strane i dalje traje suša u klupskoj blagajni. Transfer Maloče u Werder trebao je biti težak oko 2,5 milijuna eura, do čega bi 60 posto pripalo Hajduku. 'Bijelima' je 1,5 milijuna eura izmaklo iz ruku.

A glavna faca na treninzima u Turskoj svakako je Mato Neretljak, novi najstariji igrač Hajduka, sa svojih 33 što ih puni na ljeto...

Ono što je novo za publiku jest kako Neretljak izvodi - slobodne udarce! Završi trening i onda se ispuca serija slobodnjaka, a među izvođačima je i Neretljak. Izvještio se u tim udarcima u Koreji i Japanu, u minulih sedam godina to mu je postao veliki gušt.

Istina je da je među Azijatima bio kao Guliver, ali imat ćemo prilike vidjeti njegovu novu vještinu i na terenima HNL-a ovog proljeća. Hajdukovo tajno oružje stiže
iz - prekida!

Nadalje, Marko Bencun ozlijedio je obraz na treningu, u vježbi skoka naletio je na njega Ivan Jakov Džoni i u sudaru mu skrivio posjekotinu ispod oka što su je liječnici odmah sanirali flaestorom i povezom.

Bencun normalno nastavlja radom, a na poštedi je i Ahmad Sharbini kojega muči tetiva, tvrđi tereni uvijek naškode relativno starijim, osjetljivijim igračima.

Inače, još je par dana završnice pravog mercata, do 31. siječnja, premda se ostavlja otvorena opcija za Rusiju i Ukrajinu, u njih tradicionalno prijelazni rok traje i veljačom (za lokalne zahvate prozor HNL-a otvoren je sve do 10. veljače). Ante Vukušić je uvijek i iznova prva nada u dobar utržak, ali zasad je i on redovito s momčadi i trenira ovdje kao da ostaje sto godina...

A na dan kad je Danijel Subašić potpisao za Monaco, Goran Blažević je u prvoj, ajmo reć’ pravoj utakmici na golu Hajduka primio tri komada... Koincidencija koja zapravo nema veze, najmanje je tome Blažević kriv, ali - dogodilo se. Ujesen je Hajduk rijetko gubio, najviše s jedan razlike, sad treba učvrstiti obranu, curi... Sve je drugačije, mnogo promjena. Dugopolje im je zabilo četiri, Austria tri. Da je dobro – nije.

Blažević je novi lik na golu Hajduka, uživa povjerenje, došao je s pravim referencama nakon dugog branjenja za Šibenik, s novim izazovom. Našao se odmah u poziciji da vadi vruće marune. Pitamo ga:

Kako ste vi vidjeli ovih 0:3, izbliza?

- Zabrinut sam zbog rezultata koji je ružan, nije ugodno ovako izgubiti bez obzira na opravdanja koja imamo. Igrali smo loše, ne treba bježati od toga.

Kako ste primili golove, iz vašeg kuta, da opišemo onima koji to nisu mogli vidjeti?

- Prvoga škaricama, majstor je dobro potegao, poviše moje glave, to se nije moglo skupiti. Drugi je bio udarac izbliza, precizan. Za trećega govorite da snosim krivicu radi istrčavanja prema napadaču, a on me zaobišao, to je točno, ali sam išao prema njemu, spašavao kontru i nisam se mogao baciti u noge da ga pokupim, bio bi penal. A on je onda pogodio iz mrtvoga ugla, ne znam bi li drugi put u tome uspio. Ja sam jednom pogriješio u prvom dijelu, u istrčavanju, ali sam to odmah popravio. A u dvije-tri situacije jedan na jedan dobro sam obranio, spasio. Osjećaj je malo čudan. Svi su mi govorili ideš u Hajduk, bit će manje posla, a vraga, posla je bilo preko glave...

Čestitka Subašiću

Kažete da ste zabrinuti?

- Pa jesmo, svi skupa, nije lijepo. Baš nas je pogodilo. U igri nismo bili toliko inferiorni koliko smo primili prva dva gola sasvim olako i brzo. Malo je i sreće nedostajalo. Njima je u početku sve ušlo, sretno, ali ne treba se na to vaditi. I to je nogomet.

Subašić je u Monacu, na vama je sad sva odgovornost?

- Čestitam svom kolegi na super angažmanu, svaka čast, to se samo poželjeti može. To je to, u takav klub, makar trenutačno bio drugoligaš možeš otići samo iz Hajduka, iz Šibenika je takvo što nemoguće... A što se tiče moje pozicije, ja nikad nisam razmišljao o Subašiću na način kad će više otići, nikako, nisam takav. Ali je lakše da imam čistu početnu poziciju, makar sam svjestan da je sad golema odgovornost na mojim leđima i da se sve gleda duplim naočalima. Svaka greška. Nema više onoga ovo je super obranio, nema veze što je primio gol. Svaka lopta je presudna i toga sam svjestan.

Kako vam obrana funkcionira?

- Mora se standardizirati, još se svi tražimo, gledamo, kratko smo zajedno, tko zna kakvih će još rošada biti, opet će se mijenjati. Mato je glavna nada, Neretljak će nam biti pojačanje i na terenu i izvan njega, svojim iskustvom. Već se to osjeti u dan-dva koliko je s nama. Mato je prekaljen i neće mu trebati adaptacija. Čujem i da se Maloča vraća, to je dobro za nas, još jedan odličan stoper pa će se i obrana učvrstiti, mora!

Primamo previše golova

Možete zamisliti kako je odjeknuo ovaj poraz doma, navijačima?

- A znam, to mi ne morate govoriti. Znate što je dobra strana?

Na što mislite?

- Pa, naša tajna prednost je što su pala sva očekivanja! Sad su svi razočarani, jer kao nemaju što očekivati od nas. A tu ćemo mi ugodno iznenaditi, vidjet ćete, jer ćemo stabilizirati i obranu i momčad, cijeli sastav. Većinom su mladi momci, ali dobri igrači, željni dokazivanja. Treba biti strpljiv i realan. Vrijeme radi za nas, pa neka u početku patimo s rezultatima. Istina je da smo puno golova primili u ovim pripremnim utakmicama. To je ružna istina. Puno ih primamo, to prvo moramo srediti...

SLAVEN ALFIREVIĆ
SnimA MARIO TODORIĆ / CROPIX

Tko odoli pritisku...

Vratili ste se u Hajduk nakon seniorskih godina, dugo ste bili u Šibeniku, kakva je razlika?

- U Šibeniku sam napredovao, ali je razlika golema, u Hajduku se posvetiš nogometu i samo nogometu, svome poslu i treningu, a u Šibeniku sam u zadnje vrijeme morao razbijati glavu s milijun stvari. Uvjeti rada u Hajduku su idealni, na najvišoj razini. Razlika je i u pritisku koji se osjeća na leđima, ovo je ipak Hajduk, drukčije je, ne moram objašnjavati. Svjestan sam pritiska, tko se ne zna nositi s pritiskom ne prođe dobro. Mora biti vrhunskih obrana, a grešaka po mogućnosti nijedna!
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/antalya-bijelima-pobjeglo-1-5-milijun-eura-blazevic-izgleda-da-cu-imati-posla-preko-glave-156040 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=810794c4bdfe30142681a9213e2f93207d5eb941 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=ANTALYA+Bijelima+pobjeglo+1%2C5+milijun+eura%21%3B+Bla%C5%BEevi%C4%87%3A+Izgleda+da+%C4%87u+imati+posla+preko+glave%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fantalya-bijelima-pobjeglo-1-5-milijun-eura-blazevic-izgleda-da-cu-imati-posla-preko-glave-156040 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fantalya-bijelima-pobjeglo-1-5-milijun-eura-blazevic-izgleda-da-cu-imati-posla-preko-glave-156040 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

ANTALYA Bijelima pobjeglo 1,5 milijun eura!; Blažević: Izgleda da ću imati posla preko glave!

Piše PSD.
29. siječnja 2012. - 22:21

Tko odoli pritisku...

Vratili ste se u Hajduk nakon seniorskih godina, dugo ste bili u Šibeniku, kakva je razlika?

- U Šibeniku sam napredovao, ali je razlika golema, u Hajduku se posvetiš nogometu i samo nogometu, svome poslu i treningu, a u Šibeniku sam u zadnje vrijeme morao razbijati glavu s milijun stvari. Uvjeti rada u Hajduku su idealni, na najvišoj razini. Razlika je i u pritisku koji se osjeća na leđima, ovo je ipak Hajduk, drukčije je, ne moram objašnjavati. Svjestan sam pritiska, tko se ne zna nositi s pritiskom ne prođe dobro. Mora biti vrhunskih obrana, a grešaka po mogućnosti nijedna!
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 00:56