stdClass Object ( [id] => 156469 [title] => ANTALYA Balakov: Možemo i planinu podići!; Utakmica u 18 sati, Maleš u Turskoj [alias] => antalya-balakov-mozemo-i-planinu-podici-utakmica-u-18-sati-males-u-turskoj [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
- Kad smo svi zajedno, kad vlada duh kolektiva, onda i planinu možemo podignuti – kaže nam Krasimir Balakov, trener nogometaša Hajduka, prenoseći ozračje zajedništva kojim je vrlo zadovoljan u svojoj momčadi na pola puta Turske, a dva tjedna prije nego što će početi nastavak prvenstva gostovanjem kod Rijeke na Kantridi.

To je, dakle, novo geslo u momčadi “bijelih”: svi skupa, da planinu očekivanja pomaknu i podignu!

- Svi moraju znati da je uspjeh ekipe iznad pojedinačnih interesa, tko trenutno igra, a tko ne. Igra Hajduk - kaže trener.

Ne igramo za tabelu već igramo svaku na pobjedu Rezultati na startu nisu bajni, a očekivanja su (za)uvijek velika, hajdučka. Činjenica da se traga za momčadi i da su mnogi mladi igrači, pa i juniori u situ i rešetu, malo će značiti kao opravdanje kad počne prvenstvo.

- Ja znam da su očekivanja uvijek velika i javnost može misliti, ima pravo na to da kaže kako to još nije pravi Hajduk kakav bi oni željeli. Ali neka svi znaju da ozbiljno radimo na tome da se približimo našem zajedničkom idealu! Neću da pričam o Dinamu jer je to nerealno, neću da pričam ni o prvom ni o drugom mjestu. Ali mogu reći da je filozofija Hajduka vrlo jednostavna i mi ćemo je primijeniti: Ne igramo za tabelu, za poziciju na ljestvici, nego igramo svaku utakmicu na pobjedu! To je naš cilj, tako se pripremamo!

Hajduka čeka trinaest proljetnih utakmica teškog ispita, za podosta drugačiju momčad nego što je bila ujesen. Balakov je uvjeren da je već sastavio te konture jedne nove momčadi koja je od svojih bitnih jesenskih sastojaka izgubila Subašića, Inohu, Brkljaču, po svemu, makar samo zasad i jednog Tomasova, a nema nam ni Maloče još neko vrijeme (umjesto da ode u Werder sad je ozlijeđen).

Balakov je zavrnuo rukave sa desetak sasvim mladih igrača, a sve u skladu “minhenskog sporazuma” s predsjednikom Hrvojem Malešom. Tad je objeručke prihvatio novu filozofiju i koncepciju: jeftini i mladi. Nisu se još svi prodali, to je točno, još od bitnih komponenti mogu otići i Vukušić i Anas Sharbini, do kraja veljače (istok, bliski i daleki), ali šef je i na to spreman:

- Stvari su mi se posložile, puzzle je gotovo sastavljen, kako vi kažete, mozaik. Nije sve tako kako mora da bude, ali sam vrlo zadovoljan kako teku pripreme. Svi mladi igrači pokazali su profesionalni pristup, od prvog do zadnjeg. Filozofija kluba je da svi budu spremni i da znaju zašto su ovdje. Puno ih je i neće svi imati makar ni jedno poluvrijeme da zaigraju, ali da znaju da na njih računamo, u perspektivi, a neki novi su i sasvim blizu sastavu...

Popis pojačanja zaboravio još u Münchenu Na rastanku jeseni dali ste popis željenih pojačanja?

- I taj popis sam odmah zaboravio čim sam se u Münchenu sastao s predsjednikom Malešom, kad mi je objasnio zaokret u radu i poslovanju, štednju. Prihvatio sam nov izazov i novu klupsku strategiju.

Ipak, u međuvremenu je došao Neretljak, na šest mjeseci “probnog roka”, što je pojačanje kakvo se u prvi mah nije moglo očekivati.

- S njim smo mnogo dobili. To vidim od prvog dana. A mi nemamo mnogo vremena za rotiranje, što imamo imamo. Mnogi mladići dali su nam pozitivan impuls. Ako svi i ne mogu zaigrati, vidi se na treningu dosta stvari i ja imam puni uvid. Čekamo još neke stvari makar je transferni period (“prodažba i pokupka”, kako kaže Krasimir) uglavnom zatvoren. Ostaju kombinacije na istok, a Tomasov se možda i nama vrati.

Kakva je pozicija Vukušića i Anasa Sharbinija, njihov status moguće prodaje?

- Koliko znam prodaja je moguća samo ako se dogodi “vrhovna” ponuda, nešto visoko što se ne odbija.

Kad sve zbrojimo, onda to i nije puno slabija ili drugačija momčad nego najesen?

- Drugačija je svakako, jer ima barem četiri nova igrača od jedanaest, a to nije malo. Može sve da bude dobro odmah preko noći, ali preko noći to baš i ne ide, treba vremena da se sve slegne kako treba. Ja sam optimist jer ne mogu misliti drugačije, kao treneru Hajduka pobjede su mi obaveza, a realitet je da se mladi igrači postepeno formiraju...

hajduk_pripreme9-010212

O svome puzzleu i nogometašima Krasimir Balakov je pokušao biti što izravniji, sasvim direktan, nije izbjegavao odgovore.

Primjerice, otkrio nam je da je Andrijaševića pozvao u Tursku ne zato što je dao gol za Dugopolje u Poljudu, nego jer mu je Radošević otpao sa popisa, a Andrijašević je bio predviđen da se vrati, ali tek na ljeto.

Upao je jer je Radošević ostao “neposlušan”. Jedno po jedno, što smo sve dotakli:

O sustavu: 4-1-4-1 ili 4-2-3-1, ovisi što bude trebalo

Imam razne slike u glavi, osnov je 4 – 1 – 4 – 1 što se može promijeniti na 4 – 2 – 3 – 1, ovisno o utakmici i zahtjevima.

O mladima: Polušpic Kiš, Dugopoljci Caktaš, Andrijašević, Obšivač

Caktaš (ofenzivac slijeva op. p.) dolazi na velika vrata, uradio je veliki korak naprijed, u “svetlinu” se pokazao i Kiš, vrlo interesantan, ali nije prvi napadač, on je polušpic. Zadnji vezni Andrijašević ostavlja vrlo pozitivan dojam, ponese ga igra i prema protivničkom golu a Obšivač je pravi borac, unosi pozitivnu agresiju koja momčad gura naprijed i daje joj poseban pečat, on je taktički mirniji od Andrijaševića.

O Ozobiću: Mali s motorom, ono što nismo imali

Jako mi se svidio, prolazi fazu adaptacije, ali ima specifičnu tehniku, širi nam mogućnost kombiniranja. On će da pravi igru, da preuzme konce, on je mali, ali motoričan i bori se, trsi se, dobili smo s njim nešto što nismo imali.

O Anasu: Bolji je u sredini

On će u 80 posto slučajeva igrati u sredini, to je bolje za njega i za nas. Samo katkad ću ga gurnuti sasvim lijevo.

U napadu desno i lijevo: Dobro bi došao Tomasov

Lijevo bi mogao biti Caktaš ili čak Gabrić, ako se Tomasov vrati. Tomasov na desno bi dobro došao ako doista ostane, zadovoljan sam sa svakim novim koji pojačava konkurenciju! Desno uz Gabrića kao alternacija može i Tomaš, a Džonija vidim desno ili lijevo, bolje lijevo, ali najistureniji napadač nije.

Špicevi: Puno ih a malo mjesta

Vukušić, Vuković i Lendrić. Neću da pričam tko je prvi. Pa Ahmad, kojega opet nešto zateže. Velika konkurencija za malo slobodnog mjesta.

O Bencunu: Nesvakidašnji igrač

Vrlo, vrlo zanimljiv, ima nesvakidašnju individualnu kvalitetu.

O Inohi i Neretljaku: Nadam se da je Mato klasan i iskusan, istočnjački smiren

Izgubili smo vrhunski kvalitet od Inohe koji je klasan, svjetski nogometaš, top-igrač, njega su ubili mnogi interkontinentalni letovi, pa nije davao sve što može. S njim smo izgubili razum, mir i racionalnost na terenu. Nadam se da je Mato (Neretljak op. p.) koji dolazi iz Koreje stekao tu istu istočnjačku filozofiju: klasan i iskusan, smiren.

O Andriću i Maloči: Oporavak stopera oslobađa kapetana za korak naprijed

Andrić ostaje stoper sve dok se Maloča ne oporavi, a Maloči treba vremena, upala koljena treba mir i strpljenje, neće igrati ove dvije utakmice. Tek kad se vrati Maloča, može Andrić na svoje mjesto ispred zadnjeg reda.

O Miloviću: Dugo nije igrao, dobro radi

Treba mu vremena, nije sto posto integriran, vidi se da nije igrao šest mjeseci, ali dobro radi.

Malo o Novaku: Zabija golove onima što nas muče, pratimo ga i dalje

Dao je četiri gola za Lučko uz dvije asistencije, Lokomotivi, Karlovcu, Zadru i Splitu. Točno onima koji su nas najviše namučili. Pratit ćemo i njega na posudbi, a sad smo bili koncentrirani da svojim juniorima popunimo kadar. Točno kako je to tražio predsjednik Maleš i Nadzorni odbor.

Vratio se James: Povratak za stabilnost

To je dobro. Bitno je da imam stabilitet za svaku poziciju. Imam shemu u glavi!

Danas je iz Splita prema taboru Hajduka u Turskoj poletio predsjednik "bijelih" Hrvoje Maleš. Sutra bi tako na treningu hajduci trebali imati posebnog gosta, stiže predsjednik!

Nadalje, Jamesu su kopačke morali ovdje kupiti, s ostalim stvarima još na putu između Istanbula i Antalyje njegove je prave kopačke zameo snijeg. Prtljaga mu je stigla preko Zagreba do Istanbula, ali dalje nije...

Pa je kopačke oružar Miro Čolak morao potražiti u Beleku, da ih nabavi u lokalnim prodavaonicama,  pitanje je hoće li poput majica i satova i kopačke biti neke falš-proizvodnje, lažni Nike ili Puma... Možda Jamesa budu danas žuljale nove turske kopačke.

A stare će se, nadaju se, već pronaći u prometnom avio-kaosu i golemim kašnjenjima zbog velika snijega i leda u zračnoj luci Istanbula zbog čega i prtljaga kasni dva dana.

Inače, utakmica sa Rumunjima se igra u 18 sati u petak (termin pomaknut zbog TV prenosa).

ZA ‘SLOBODNU’ IZ ANTALYJE Piše SLAVEN ALFIREVIĆ SnimA MARIO TODORIĆ / CROPIX

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => izravno o igračima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-02-02 18:06:20 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-02-02 20:30:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-02-02 21:19:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12367 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/02/02/sport/bal00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4291607 Threads: 5 Questions: 133257246 Slow queries: 57346 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4008488 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/antalya-balakov-mozemo-i-planinu-podici-utakmica-u-18-sati-males-u-turskoj-156469 [printLink] => /sport/hajduk/antalya-balakov-mozemo-i-planinu-podici-utakmica-u-18-sati-males-u-turskoj-156469?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 168133 [name] => hajdukturska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukturska [link] => /tag/hajdukturska ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => izravno o igračima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ANTALYA Balakov: Možemo i planinu podići!; Utakmica u 18 sati, Maleš u Turskoj [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-18-34-50-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/02/02/sport/bal00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/02/02/sport/bal00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
- Kad smo svi zajedno, kad vlada duh kolektiva, onda i planinu možemo podignuti – kaže nam Krasimir Balakov, trener nogometaša Hajduka, prenoseći ozračje zajedništva kojim je vrlo zadovoljan u svojoj momčadi na pola puta Turske, a dva tjedna prije nego što će početi nastavak prvenstva gostovanjem kod Rijeke na Kantridi.

To je, dakle, novo geslo u momčadi “bijelih”: svi skupa, da planinu očekivanja pomaknu i podignu!

- Svi moraju znati da je uspjeh ekipe iznad pojedinačnih interesa, tko trenutno igra, a tko ne. Igra Hajduk - kaže trener.

Ne igramo za tabelu već igramo svaku na pobjedu Rezultati na startu nisu bajni, a očekivanja su (za)uvijek velika, hajdučka. Činjenica da se traga za momčadi i da su mnogi mladi igrači, pa i juniori u situ i rešetu, malo će značiti kao opravdanje kad počne prvenstvo.

- Ja znam da su očekivanja uvijek velika i javnost može misliti, ima pravo na to da kaže kako to još nije pravi Hajduk kakav bi oni željeli. Ali neka svi znaju da ozbiljno radimo na tome da se približimo našem zajedničkom idealu! Neću da pričam o Dinamu jer je to nerealno, neću da pričam ni o prvom ni o drugom mjestu. Ali mogu reći da je filozofija Hajduka vrlo jednostavna i mi ćemo je primijeniti: Ne igramo za tabelu, za poziciju na ljestvici, nego igramo svaku utakmicu na pobjedu! To je naš cilj, tako se pripremamo!

Hajduka čeka trinaest proljetnih utakmica teškog ispita, za podosta drugačiju momčad nego što je bila ujesen. Balakov je uvjeren da je već sastavio te konture jedne nove momčadi koja je od svojih bitnih jesenskih sastojaka izgubila Subašića, Inohu, Brkljaču, po svemu, makar samo zasad i jednog Tomasova, a nema nam ni Maloče još neko vrijeme (umjesto da ode u Werder sad je ozlijeđen).

Balakov je zavrnuo rukave sa desetak sasvim mladih igrača, a sve u skladu “minhenskog sporazuma” s predsjednikom Hrvojem Malešom. Tad je objeručke prihvatio novu filozofiju i koncepciju: jeftini i mladi. Nisu se još svi prodali, to je točno, još od bitnih komponenti mogu otići i Vukušić i Anas Sharbini, do kraja veljače (istok, bliski i daleki), ali šef je i na to spreman:

- Stvari su mi se posložile, puzzle je gotovo sastavljen, kako vi kažete, mozaik. Nije sve tako kako mora da bude, ali sam vrlo zadovoljan kako teku pripreme. Svi mladi igrači pokazali su profesionalni pristup, od prvog do zadnjeg. Filozofija kluba je da svi budu spremni i da znaju zašto su ovdje. Puno ih je i neće svi imati makar ni jedno poluvrijeme da zaigraju, ali da znaju da na njih računamo, u perspektivi, a neki novi su i sasvim blizu sastavu...

Popis pojačanja zaboravio još u Münchenu Na rastanku jeseni dali ste popis željenih pojačanja?

- I taj popis sam odmah zaboravio čim sam se u Münchenu sastao s predsjednikom Malešom, kad mi je objasnio zaokret u radu i poslovanju, štednju. Prihvatio sam nov izazov i novu klupsku strategiju.

Ipak, u međuvremenu je došao Neretljak, na šest mjeseci “probnog roka”, što je pojačanje kakvo se u prvi mah nije moglo očekivati.

- S njim smo mnogo dobili. To vidim od prvog dana. A mi nemamo mnogo vremena za rotiranje, što imamo imamo. Mnogi mladići dali su nam pozitivan impuls. Ako svi i ne mogu zaigrati, vidi se na treningu dosta stvari i ja imam puni uvid. Čekamo još neke stvari makar je transferni period (“prodažba i pokupka”, kako kaže Krasimir) uglavnom zatvoren. Ostaju kombinacije na istok, a Tomasov se možda i nama vrati.

Kakva je pozicija Vukušića i Anasa Sharbinija, njihov status moguće prodaje?

- Koliko znam prodaja je moguća samo ako se dogodi “vrhovna” ponuda, nešto visoko što se ne odbija.

Kad sve zbrojimo, onda to i nije puno slabija ili drugačija momčad nego najesen?

- Drugačija je svakako, jer ima barem četiri nova igrača od jedanaest, a to nije malo. Može sve da bude dobro odmah preko noći, ali preko noći to baš i ne ide, treba vremena da se sve slegne kako treba. Ja sam optimist jer ne mogu misliti drugačije, kao treneru Hajduka pobjede su mi obaveza, a realitet je da se mladi igrači postepeno formiraju...

hajduk_pripreme9-010212

O svome puzzleu i nogometašima Krasimir Balakov je pokušao biti što izravniji, sasvim direktan, nije izbjegavao odgovore.

Primjerice, otkrio nam je da je Andrijaševića pozvao u Tursku ne zato što je dao gol za Dugopolje u Poljudu, nego jer mu je Radošević otpao sa popisa, a Andrijašević je bio predviđen da se vrati, ali tek na ljeto.

Upao je jer je Radošević ostao “neposlušan”. Jedno po jedno, što smo sve dotakli:

O sustavu: 4-1-4-1 ili 4-2-3-1, ovisi što bude trebalo

Imam razne slike u glavi, osnov je 4 – 1 – 4 – 1 što se može promijeniti na 4 – 2 – 3 – 1, ovisno o utakmici i zahtjevima.

O mladima: Polušpic Kiš, Dugopoljci Caktaš, Andrijašević, Obšivač

Caktaš (ofenzivac slijeva op. p.) dolazi na velika vrata, uradio je veliki korak naprijed, u “svetlinu” se pokazao i Kiš, vrlo interesantan, ali nije prvi napadač, on je polušpic. Zadnji vezni Andrijašević ostavlja vrlo pozitivan dojam, ponese ga igra i prema protivničkom golu a Obšivač je pravi borac, unosi pozitivnu agresiju koja momčad gura naprijed i daje joj poseban pečat, on je taktički mirniji od Andrijaševića.

O Ozobiću: Mali s motorom, ono što nismo imali

Jako mi se svidio, prolazi fazu adaptacije, ali ima specifičnu tehniku, širi nam mogućnost kombiniranja. On će da pravi igru, da preuzme konce, on je mali, ali motoričan i bori se, trsi se, dobili smo s njim nešto što nismo imali.

O Anasu: Bolji je u sredini

On će u 80 posto slučajeva igrati u sredini, to je bolje za njega i za nas. Samo katkad ću ga gurnuti sasvim lijevo.

U napadu desno i lijevo: Dobro bi došao Tomasov

Lijevo bi mogao biti Caktaš ili čak Gabrić, ako se Tomasov vrati. Tomasov na desno bi dobro došao ako doista ostane, zadovoljan sam sa svakim novim koji pojačava konkurenciju! Desno uz Gabrića kao alternacija može i Tomaš, a Džonija vidim desno ili lijevo, bolje lijevo, ali najistureniji napadač nije.

Špicevi: Puno ih a malo mjesta

Vukušić, Vuković i Lendrić. Neću da pričam tko je prvi. Pa Ahmad, kojega opet nešto zateže. Velika konkurencija za malo slobodnog mjesta.

O Bencunu: Nesvakidašnji igrač

Vrlo, vrlo zanimljiv, ima nesvakidašnju individualnu kvalitetu.

O Inohi i Neretljaku: Nadam se da je Mato klasan i iskusan, istočnjački smiren

Izgubili smo vrhunski kvalitet od Inohe koji je klasan, svjetski nogometaš, top-igrač, njega su ubili mnogi interkontinentalni letovi, pa nije davao sve što može. S njim smo izgubili razum, mir i racionalnost na terenu. Nadam se da je Mato (Neretljak op. p.) koji dolazi iz Koreje stekao tu istu istočnjačku filozofiju: klasan i iskusan, smiren.

O Andriću i Maloči: Oporavak stopera oslobađa kapetana za korak naprijed

Andrić ostaje stoper sve dok se Maloča ne oporavi, a Maloči treba vremena, upala koljena treba mir i strpljenje, neće igrati ove dvije utakmice. Tek kad se vrati Maloča, može Andrić na svoje mjesto ispred zadnjeg reda.

O Miloviću: Dugo nije igrao, dobro radi

Treba mu vremena, nije sto posto integriran, vidi se da nije igrao šest mjeseci, ali dobro radi.

Malo o Novaku: Zabija golove onima što nas muče, pratimo ga i dalje

Dao je četiri gola za Lučko uz dvije asistencije, Lokomotivi, Karlovcu, Zadru i Splitu. Točno onima koji su nas najviše namučili. Pratit ćemo i njega na posudbi, a sad smo bili koncentrirani da svojim juniorima popunimo kadar. Točno kako je to tražio predsjednik Maleš i Nadzorni odbor.

Vratio se James: Povratak za stabilnost

To je dobro. Bitno je da imam stabilitet za svaku poziciju. Imam shemu u glavi!

Danas je iz Splita prema taboru Hajduka u Turskoj poletio predsjednik "bijelih" Hrvoje Maleš. Sutra bi tako na treningu hajduci trebali imati posebnog gosta, stiže predsjednik!

Nadalje, Jamesu su kopačke morali ovdje kupiti, s ostalim stvarima još na putu između Istanbula i Antalyje njegove je prave kopačke zameo snijeg. Prtljaga mu je stigla preko Zagreba do Istanbula, ali dalje nije...

Pa je kopačke oružar Miro Čolak morao potražiti u Beleku, da ih nabavi u lokalnim prodavaonicama,  pitanje je hoće li poput majica i satova i kopačke biti neke falš-proizvodnje, lažni Nike ili Puma... Možda Jamesa budu danas žuljale nove turske kopačke.

A stare će se, nadaju se, već pronaći u prometnom avio-kaosu i golemim kašnjenjima zbog velika snijega i leda u zračnoj luci Istanbula zbog čega i prtljaga kasni dva dana.

Inače, utakmica sa Rumunjima se igra u 18 sati u petak (termin pomaknut zbog TV prenosa).

ZA ‘SLOBODNU’ IZ ANTALYJE Piše SLAVEN ALFIREVIĆ SnimA MARIO TODORIĆ / CROPIX

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/antalya-balakov-mozemo-i-planinu-podici-utakmica-u-18-sati-males-u-turskoj-156469 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9d4352ce49ad3a09117d6271c70b1094bdca5f6b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=ANTALYA+Balakov%3A+Mo%C5%BEemo+i+planinu+podi%C4%87i%21%3B+Utakmica+u+18+sati%2C+Male%C5%A1+u+Turskoj&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fantalya-balakov-mozemo-i-planinu-podici-utakmica-u-18-sati-males-u-turskoj-156469 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fantalya-balakov-mozemo-i-planinu-podici-utakmica-u-18-sati-males-u-turskoj-156469 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => izravno o igračima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukizravno o igračima

ANTALYA Balakov: Možemo i planinu podići!; Utakmica u 18 sati, Maleš u Turskoj

Piše PSD.
2. veljače 2012. - 22:19

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 20:34