stdClass Object ( [id] => 173327 [title] => Zdravko Reić: Neobranjivi gol župana Sanadera [alias] => zdravko-reic-neobranjivi-gol-zupana-sanadera [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Majke mi, odavno nisam bio tako radostan, baš ushićen, gotovo onako kao kad je Mario Mandžukić iznenada izjednačio protiv Italije i omogućio nam da se nadamo u rasplet koji nas vodi u četvrtfinale Eura 2012. Nisam kriknuo, ni viknuo, ni skočio, ni aplaudirao, jer ne bi bilo prilično tako reagirati u konferencijskoj dvorani Splitsko-dalmatinske županije…

Ali sad vam kažem: to je pogodak, gol, bingo, ambo-cinkvina-tombola, trenta uno, šete meza i što ja znam koji se sve izrazi mogu upotrebiti za ono “u sridu”. E da, župane Ante Sanader, u sridu! Znate, pročitali ste, čuli ste, doznali ste, riječ je o prijedlogu da se u Dalmaciji, točnije na Makarskoj rivijeri, na lokaciji pokraj Baške Vode ili ponad Makarske, izgradi kamp HNS-a. U prvoj on-line vijesti na portalu “Slobodne Dalmacije” u nadnaslovu je pisalo “Borba za pet milijuna eura”, pa sam reagirao, zvao sam uvaženoga kolegu Antu Perića i tražio da se nadnaslov promijeni u “Bitka za Dalmaciju”.

Baš tako, jer dosta je, svima nam je centralizma preko glave! Odavno u meni vrije zbog toga kako su ovi iz HNS-a naumili graditi kamp u Tuheljskim toplicama i bio sam zlurad kako je tamo godinama postavljen kamen temeljac, a ništa se ne radi jer se ne može budući da nisu sređeni vlasnički odnosi. A UEFA je namijenila pet milijuna eura kao pomoć, veliku podršku Hrvatskom nogometnom savezu… I sad je splitsko-dalmatinski župan Sanader odigrao dupli pas s načelnikom Baške Vode Joškom Roščićem i gradonačelnikom Makarske Markom Ožić-Bebekom, pa je zabio gol godine. E da, znam, predsjedniku HNS-a, postavljenom i namještenom, Davoru Šukeru nije bilo baš milo kad je saznao za objavu mata, pitao je otkud ta preša, zašto se ne pričeka utakmica u Splitu, zašto oni nisu prvi obaviješteni. Eto zato da vam svima gore u forumima nema druge nego prihvatiti, da na tu moralnu ponudu, korisnu, jedinstvenu i ultimativnu, ne možete nego kimnuti glavom i prihvatiti je.

O da, trebate vi svi gore u Zagrebu, uključujući Damira Vrbanovića i glavnog raisa Zdravka Mamića pa sve druge, iskazati zahvalnost. Bog vas vidio, pa Makarska je početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, dakle zamislite, još prije pola stoljeća, bila glavni olimpijski centar bivše države. Izgrađen je državnim novcem, SIV je financirao kompletan sportski centar, i to u vrijeme još veće neimaštine od ove danas, uoči tzv. privredne reforme, u doba kad nije bilo autoceste, kad se od Splita do podno Biokova dva sata jahalo po uskotračnoj cesti. Otkako je Hrvatske prije 12, 13 godina, Vlatku Markoviću i njegovoj škvadri ponuđena je lokacija Baškog polja, oni su to primili k znanju i dalje nisu ni beknuli. Ali su ustrajno promovirali Tuhelj kao idealnu lokaciju.

E, bogati, na domak Zagreba, gotovo pa u susjedstvu Kuće nogometa, da se mogu zaletjeti na brzaka. Je, služili su se i terenima u Poreču i Rovinju, drugim lokacijama u Istri, pa su i sada uz najavu gradnje na novoj lokaciji, na Kajzerici, spominjali i Istru. Međutim, ni jedna od tih lokacija, u Istri, Tuhelju, na Kajzerici i ne znam gdje, ne može se nositi s ponudom na možda najljepšem pedlju jadranske obale, na Makarskoj rivijeri. Ponašam se kao navijač? Svakako, jer ne samo da su ponuđeni uvjeti ekonomski, financijski, urbanistički, pa i u svakom drugom pogledu neodoljivi, nego je vrlo bitno to što su klimatski uvjeti neusporedivo bolji nego u kišovitoj Istri i zimskom Zagrebu i njegovoj okolici. Pa molim vas, Baško polje ima 280 do 300 sunčanih dana, otprilike koliko i Barcelona.

A to da bi se 15. kolovoza, u čast Velike Gospe, ali i nogometa i sporta, moglo i trebalo objaviti, dakle po žurnom postupku, kako će HNS prihvatiti ponudu, bilo bi baš lijepo. I da taj projekt podrži Ministarstvo sporta, naravno i Ministarstvo turizma u korist regionalnog razvoja, pa to je logično i potpuno normalno. Svakako, opredjeljenje za Makarsku rivijeru je i moralno. Ujedno, bit će to i nagovještaj korektnijeg odnosa prema Dalmaciji, ali i Hajduku, koji bi sa svoje strane odmah trebao povući pravi potez. A to je da odustanu od zimskih priprema u Antaliji, Marbelli, Sloveniji, Austriji i na drugim inozemnim lokacijama i unaprijed najave odlazak u Baško polje.

Novi predsjednik Marin Brbić u prilici je da povuče prvi strateški potez, pogotovo jer je s tog područja i jer mu je jasno koliko je bitno “bijele” učvrstiti u Dalmaciji. Brbić se još nije preselio u Split, sada hvata konce, skuplja informacije, to je i normalno. Sigurno mu je “glava u balunu”, trebat će mu vremena da mu se sve slegne, jer Hajduk je u kaotičnoj situaciji. Eto, najavljivan je dolazak Kamerunca Henrija Bellea, a on se skrasio u susjedstvu pod Turskom kulom, u tabor “crvenih”. Već ta činjenica je novi poraz “bijelih”, drugi značajan poslije gubitka Križanca. Činjenica je da splitski klub gubi ugled, tako da i mladi igrači odlaze prije vremena, kao što se dogodilo s Markom Livajom ili sad nedavno s Ivanom Lendrićem, koji je otišao u Belgiju.

Hajduk više nije klub koji svojim značajem privlači, davno su prošla vremena kad su vrhunski igrači dolazili u Poljud kako bi na toj odskočnoj dasci stekli afirmaciju za odlazak u inozemstvo. Prošlog ljeta u tabor “bijelih” stiglo je sedam igrača, “no name” nogometaša za koje su u vodstvu kluba, zajedno s trenerom Krasimirom Balakovim, vjerovali da će biti ne samo popuna igračkoga kadra, nego da će tijekom sezone doživjeti metamorfozu u pojačanja. To se nije dogodilo, faktički svi koji su stigli već su otišli. Sad su u Poljud stigli neki novi mladići, koje se nikako ne može tretirati kao pojačanja.

Čini se da je ponovno, reklo bi se po stoti put, učinjena ista pogreška. Ovi u Poljudu dovode igrače na temelju preporuka, i to od onih koji ih nude, a ne po tome što su gledani, praćeni, analizirani, pa su na osnovi pravih saznanja određeni kao mogući potencijali. To što je eventualno trener Mišo Krstičević na temelju 10 ili 30 treninga prihvatio njihov dolazak nije baš značajno. Naslušao sam se priča koliko će se zaraditi na Inohi, Limi, Jamesu i drugima.

Tko je odgovoran za sve te zablude, kojih je bilo i prije? Nitko, premda se smjenjuju predsjednici i funkcionari, oni kao da ostvare svoje ambicije, koje se svode na to da su ušli u povijest jer su vodili mitski klub. Osobno sam svakog predsjednika (osim Josipa Grbića) dočekivao s nadom, pa i uvjerenjem da će napraviti kvalitetni pomak. Međutim, uglavnom su sve to bili kadrovski ćorci, brzo je bilo vidljivo da ne znaju gdje udaraju. Tako je bilo i s Hrvojem Malešom, mirisao je na pravi potencijal, onako kako je izgledao Branko Grgić na početku svoje vladavine. Malešu nije bilo lako, ostao je usamljen, izgubio se…

Moglo bi se dogoditi da aktualni predsjednik Brbić, koji čeka potvrdu od Gradskog vijeća Splita, valjda sljedeći tjedan, izvor informacija potraži kod Maleša, što bi bilo pogubno s obzirom na to da je bivši predsjednik ocijenio kako su “igrači zlatne generacije Hajduka izvor svih zala”. A baš je ta slavna generacija jedna od rijetkih referentnih točaka vrijednosti Hajduka. Svi novaci u vodstvu Hajduka upadaju u identične pogreške, a to je da ne izvode bitne kadrovske pomake, da ne kažem čistke. Nadzorni odbor najavljivao je takva pročišćavanja, no na kraju je ispalo da je nogu dobio jedino jedan moj bivši kolega. Kako god okrenuli, svi se ponašaju slično kao Grgić, koji se branio od davanja otkaza čak i onima koji nisu zaslužili plaću u Hajduku riječima da “jednostavno nema srca nikoga poslati na ulicu”.

A bez korjenitih promjena nema boljeg Hajduka. Važne su kadrovske smjene, dakle ne kozmetički, nego kirurški zahvati, ali i zaokreti u načinu rada, više odgovornosti. Svi koji su bili na vodećim mjestima, bilo kao direktori, šefovi pojedinih službi, lideri komisija ili odbora, pa su detronizirani, ne smiju ostati u klubu. Smijenjeni načelnik nekog generalštaba ne može ostati u službi kao prištapski časnik, on mora u mirovinu ili u drugu tvrtku. Jer, na primjer, smijenjeni trener prve momčadi ne može ostati u klubu kao trener juniora ili kadeta. Takav postaje smetnja…

Eto, krenuo sam sa županom Sanaderom, a završio s Brbićem. Od jednog kolosalnog prijedloga, ponude koja se ne može niti smije odbiti, do budućeg lidera kluba koji je dobio težak zadatak, ne i nemogući, da ozdravi Hajduka. A za ozdravljenje “bijelih” nisu u ovom razdoblju toliko bitni rezultati (maksimum je drugo mjesto u HNL-u) koliko je imperativ osigurati financijsku stabilnost. Onu koju su braća Žužul ostvarili u Splitu i tako pridobili Henrija Bellea, ali i stekli autoritet ljudi koji ne daju prazna obećanja.


zdravko reić

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-07-14 18:45:42 [created_by] => 22323 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-07-15 18:31:01 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-07-15 19:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5791 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/07/14/spektar/SUDtttJENJE_SLAVICA7-090512_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x385" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7749273 Threads: 3 Questions: 1563805786 Slow queries: 4770151 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111580153 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/zdravko-reic-neobranjivi-gol-zupana-sanadera-173327 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/zdravko-reic-neobranjivi-gol-zupana-sanadera-173327?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 228893 [name] => zdravkoreić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zdravkoreic [link] => /tag/zdravkoreic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 161474 [name] => kvadraturabaluna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kvadraturabaluna [link] => /tag/kvadraturabaluna ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zdravko Reić: Neobranjivi gol župana Sanadera [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-23-50-07-22323 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/07/14/spektar/SUDtttJENJE_SLAVICA7-090512_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/07/14/spektar/SUDtttJENJE_SLAVICA7-090512_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Majke mi, odavno nisam bio tako radostan, baš ushićen, gotovo onako kao kad je Mario Mandžukić iznenada izjednačio protiv Italije i omogućio nam da se nadamo u rasplet koji nas vodi u četvrtfinale Eura 2012. Nisam kriknuo, ni viknuo, ni skočio, ni aplaudirao, jer ne bi bilo prilično tako reagirati u konferencijskoj dvorani Splitsko-dalmatinske županije…

Ali sad vam kažem: to je pogodak, gol, bingo, ambo-cinkvina-tombola, trenta uno, šete meza i što ja znam koji se sve izrazi mogu upotrebiti za ono “u sridu”. E da, župane Ante Sanader, u sridu! Znate, pročitali ste, čuli ste, doznali ste, riječ je o prijedlogu da se u Dalmaciji, točnije na Makarskoj rivijeri, na lokaciji pokraj Baške Vode ili ponad Makarske, izgradi kamp HNS-a. U prvoj on-line vijesti na portalu “Slobodne Dalmacije” u nadnaslovu je pisalo “Borba za pet milijuna eura”, pa sam reagirao, zvao sam uvaženoga kolegu Antu Perića i tražio da se nadnaslov promijeni u “Bitka za Dalmaciju”.

Baš tako, jer dosta je, svima nam je centralizma preko glave! Odavno u meni vrije zbog toga kako su ovi iz HNS-a naumili graditi kamp u Tuheljskim toplicama i bio sam zlurad kako je tamo godinama postavljen kamen temeljac, a ništa se ne radi jer se ne može budući da nisu sređeni vlasnički odnosi. A UEFA je namijenila pet milijuna eura kao pomoć, veliku podršku Hrvatskom nogometnom savezu… I sad je splitsko-dalmatinski župan Sanader odigrao dupli pas s načelnikom Baške Vode Joškom Roščićem i gradonačelnikom Makarske Markom Ožić-Bebekom, pa je zabio gol godine. E da, znam, predsjedniku HNS-a, postavljenom i namještenom, Davoru Šukeru nije bilo baš milo kad je saznao za objavu mata, pitao je otkud ta preša, zašto se ne pričeka utakmica u Splitu, zašto oni nisu prvi obaviješteni. Eto zato da vam svima gore u forumima nema druge nego prihvatiti, da na tu moralnu ponudu, korisnu, jedinstvenu i ultimativnu, ne možete nego kimnuti glavom i prihvatiti je.

O da, trebate vi svi gore u Zagrebu, uključujući Damira Vrbanovića i glavnog raisa Zdravka Mamića pa sve druge, iskazati zahvalnost. Bog vas vidio, pa Makarska je početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, dakle zamislite, još prije pola stoljeća, bila glavni olimpijski centar bivše države. Izgrađen je državnim novcem, SIV je financirao kompletan sportski centar, i to u vrijeme još veće neimaštine od ove danas, uoči tzv. privredne reforme, u doba kad nije bilo autoceste, kad se od Splita do podno Biokova dva sata jahalo po uskotračnoj cesti. Otkako je Hrvatske prije 12, 13 godina, Vlatku Markoviću i njegovoj škvadri ponuđena je lokacija Baškog polja, oni su to primili k znanju i dalje nisu ni beknuli. Ali su ustrajno promovirali Tuhelj kao idealnu lokaciju.

E, bogati, na domak Zagreba, gotovo pa u susjedstvu Kuće nogometa, da se mogu zaletjeti na brzaka. Je, služili su se i terenima u Poreču i Rovinju, drugim lokacijama u Istri, pa su i sada uz najavu gradnje na novoj lokaciji, na Kajzerici, spominjali i Istru. Međutim, ni jedna od tih lokacija, u Istri, Tuhelju, na Kajzerici i ne znam gdje, ne može se nositi s ponudom na možda najljepšem pedlju jadranske obale, na Makarskoj rivijeri. Ponašam se kao navijač? Svakako, jer ne samo da su ponuđeni uvjeti ekonomski, financijski, urbanistički, pa i u svakom drugom pogledu neodoljivi, nego je vrlo bitno to što su klimatski uvjeti neusporedivo bolji nego u kišovitoj Istri i zimskom Zagrebu i njegovoj okolici. Pa molim vas, Baško polje ima 280 do 300 sunčanih dana, otprilike koliko i Barcelona.

A to da bi se 15. kolovoza, u čast Velike Gospe, ali i nogometa i sporta, moglo i trebalo objaviti, dakle po žurnom postupku, kako će HNS prihvatiti ponudu, bilo bi baš lijepo. I da taj projekt podrži Ministarstvo sporta, naravno i Ministarstvo turizma u korist regionalnog razvoja, pa to je logično i potpuno normalno. Svakako, opredjeljenje za Makarsku rivijeru je i moralno. Ujedno, bit će to i nagovještaj korektnijeg odnosa prema Dalmaciji, ali i Hajduku, koji bi sa svoje strane odmah trebao povući pravi potez. A to je da odustanu od zimskih priprema u Antaliji, Marbelli, Sloveniji, Austriji i na drugim inozemnim lokacijama i unaprijed najave odlazak u Baško polje.

Novi predsjednik Marin Brbić u prilici je da povuče prvi strateški potez, pogotovo jer je s tog područja i jer mu je jasno koliko je bitno “bijele” učvrstiti u Dalmaciji. Brbić se još nije preselio u Split, sada hvata konce, skuplja informacije, to je i normalno. Sigurno mu je “glava u balunu”, trebat će mu vremena da mu se sve slegne, jer Hajduk je u kaotičnoj situaciji. Eto, najavljivan je dolazak Kamerunca Henrija Bellea, a on se skrasio u susjedstvu pod Turskom kulom, u tabor “crvenih”. Već ta činjenica je novi poraz “bijelih”, drugi značajan poslije gubitka Križanca. Činjenica je da splitski klub gubi ugled, tako da i mladi igrači odlaze prije vremena, kao što se dogodilo s Markom Livajom ili sad nedavno s Ivanom Lendrićem, koji je otišao u Belgiju.

Hajduk više nije klub koji svojim značajem privlači, davno su prošla vremena kad su vrhunski igrači dolazili u Poljud kako bi na toj odskočnoj dasci stekli afirmaciju za odlazak u inozemstvo. Prošlog ljeta u tabor “bijelih” stiglo je sedam igrača, “no name” nogometaša za koje su u vodstvu kluba, zajedno s trenerom Krasimirom Balakovim, vjerovali da će biti ne samo popuna igračkoga kadra, nego da će tijekom sezone doživjeti metamorfozu u pojačanja. To se nije dogodilo, faktički svi koji su stigli već su otišli. Sad su u Poljud stigli neki novi mladići, koje se nikako ne može tretirati kao pojačanja.

Čini se da je ponovno, reklo bi se po stoti put, učinjena ista pogreška. Ovi u Poljudu dovode igrače na temelju preporuka, i to od onih koji ih nude, a ne po tome što su gledani, praćeni, analizirani, pa su na osnovi pravih saznanja određeni kao mogući potencijali. To što je eventualno trener Mišo Krstičević na temelju 10 ili 30 treninga prihvatio njihov dolazak nije baš značajno. Naslušao sam se priča koliko će se zaraditi na Inohi, Limi, Jamesu i drugima.

Tko je odgovoran za sve te zablude, kojih je bilo i prije? Nitko, premda se smjenjuju predsjednici i funkcionari, oni kao da ostvare svoje ambicije, koje se svode na to da su ušli u povijest jer su vodili mitski klub. Osobno sam svakog predsjednika (osim Josipa Grbića) dočekivao s nadom, pa i uvjerenjem da će napraviti kvalitetni pomak. Međutim, uglavnom su sve to bili kadrovski ćorci, brzo je bilo vidljivo da ne znaju gdje udaraju. Tako je bilo i s Hrvojem Malešom, mirisao je na pravi potencijal, onako kako je izgledao Branko Grgić na početku svoje vladavine. Malešu nije bilo lako, ostao je usamljen, izgubio se…

Moglo bi se dogoditi da aktualni predsjednik Brbić, koji čeka potvrdu od Gradskog vijeća Splita, valjda sljedeći tjedan, izvor informacija potraži kod Maleša, što bi bilo pogubno s obzirom na to da je bivši predsjednik ocijenio kako su “igrači zlatne generacije Hajduka izvor svih zala”. A baš je ta slavna generacija jedna od rijetkih referentnih točaka vrijednosti Hajduka. Svi novaci u vodstvu Hajduka upadaju u identične pogreške, a to je da ne izvode bitne kadrovske pomake, da ne kažem čistke. Nadzorni odbor najavljivao je takva pročišćavanja, no na kraju je ispalo da je nogu dobio jedino jedan moj bivši kolega. Kako god okrenuli, svi se ponašaju slično kao Grgić, koji se branio od davanja otkaza čak i onima koji nisu zaslužili plaću u Hajduku riječima da “jednostavno nema srca nikoga poslati na ulicu”.

A bez korjenitih promjena nema boljeg Hajduka. Važne su kadrovske smjene, dakle ne kozmetički, nego kirurški zahvati, ali i zaokreti u načinu rada, više odgovornosti. Svi koji su bili na vodećim mjestima, bilo kao direktori, šefovi pojedinih službi, lideri komisija ili odbora, pa su detronizirani, ne smiju ostati u klubu. Smijenjeni načelnik nekog generalštaba ne može ostati u službi kao prištapski časnik, on mora u mirovinu ili u drugu tvrtku. Jer, na primjer, smijenjeni trener prve momčadi ne može ostati u klubu kao trener juniora ili kadeta. Takav postaje smetnja…

Eto, krenuo sam sa županom Sanaderom, a završio s Brbićem. Od jednog kolosalnog prijedloga, ponude koja se ne može niti smije odbiti, do budućeg lidera kluba koji je dobio težak zadatak, ne i nemogući, da ozdravi Hajduka. A za ozdravljenje “bijelih” nisu u ovom razdoblju toliko bitni rezultati (maksimum je drugo mjesto u HNL-u) koliko je imperativ osigurati financijsku stabilnost. Onu koju su braća Žužul ostvarili u Splitu i tako pridobili Henrija Bellea, ali i stekli autoritet ljudi koji ne daju prazna obećanja.


zdravko reić

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/zdravko-reic-neobranjivi-gol-zupana-sanadera-173327 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c119c84a36a393bb7c13658dc912a8c1012fc338 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zdravko+Rei%C4%87%3A+Neobranjivi+gol+%C5%BEupana+Sanadera&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fzdravko-reic-neobranjivi-gol-zupana-sanadera-173327 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fzdravko-reic-neobranjivi-gol-zupana-sanadera-173327 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometglava u balunu

Zdravko Reić: Neobranjivi gol župana Sanadera

Piše PSD.
15. srpnja 2012. - 21:15
Majke mi, odavno nisam bio tako radostan, baš ushićen, gotovo onako kao kad je Mario Mandžukić iznenada izjednačio protiv Italije i omogućio nam da se nadamo u rasplet koji nas vodi u četvrtfinale Eura 2012. Nisam kriknuo, ni viknuo, ni skočio, ni aplaudirao, jer ne bi bilo prilično tako reagirati u konferencijskoj dvorani Splitsko-dalmatinske županije…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 01:50