stdClass Object ( [id] => 182265 [title] => Zdravko Reić: Čičak kao promicatelj divljaštva [alias] => zdravko-reic-cicak-kao-promicatelj-divljastva [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Daleke 1993., točnije 24. ožujka te godine, startao sam u “Slobodnoj” s kolumnom „Kontra srijedom“. Prva je bila posvećena sramotnom načinu, to jest forsiranom manevru izbora najboljeg vaterpolista Hrvatske. Tada je jugaš Božo Vuletić za najboljega proglasio Pericu Bukića, što je bilo njegovo pravo, ali je smišljeno tek na sedmo mjesto, u anketi, postavio vratara Jadrana Renca Posinkovića, dok su preostali članovi žirija “Večernjaka”, njih šest, postavljali Bukića i Posinkovića na prva dva mjesta.

Dakle, „killer“ Posinkovića bio je gospar Božo. Ni po jada da se identično nije dogodilo i godinu ranije, opet Bukić prvi, Dubravko Šimenc drugi, Mislav Bezmalinović treći premda je evidentno, potpuno jasno bilo da je Bezmalinović zaslužio trofej najboljeg, jer su 1991. ta trojica igrala za Jadrana, prvaka Europe i Hrvatske, uz napomenu da je popularni Bezma (ove godine ulazi u Kuću slave splitskog sporta) bio nemjerljivo bolji. No, Bezmalinović i Posinković nisu bili iz Zagreba…

Bukić je nesumnjivo najbolji vaterpolist Hrvatske svih vremena, tu uopće nema dileme, ali isto tako je jasno da su u ta dva, po meni sporna izbora, dakle u te dvije godine uspješniji sa svojim Jadranom bili splitski vaterpolisti. To spominjem zbog naslova „Kontra srijedom“, jer sam oduvijek volio kontrirati, izlagati kritikama pojedine protagoniste sportskog, pa i javnog života. To nije zahvalna uloga, jer kad nekog prokažeš, prikažeš ga u negativnom svjetlu, onda stvaraš neprijatelje, i to ne samo onoga kojeg si dotaknuo već te „iza kantuna“ čekaju njegovi bliski, rodbina i prijatelji, ali i drugi kojima takav stil novinarstva ne odgovara.

U ovim kolumnama najčešće se bavim baš ukazivanjem na krive, loše postupke, uglavnom prozivanjem pojedinaca bilo igrača ili trenera, odnosno sportskih dužnosnika, pa i raznih događanja. 1. kontra: Hrvoju Malešu, bivšem predsjedniku Hajduka. To kako je Maleš raskrinkao sudačku mafiju, kako je toj kriminalnoj hobotnici otkinuo glavne pipke, već je poznato.

Pa ako hoćete i opjevano, jer donedavni predsjednik „bijelih“ izveo je nezapamćenu akciju protiv korupcije, za čistije odnose u nogometu, kad je kao u pravom trileru razotkrio prljavu rabotu Željka Širića i Stjepana Djedovića, glavešina sudačke organizacije.

Nažalost, događa se da i dalje suci oštećuju Hajduka, po nekim mišljenjima se čak osvećuju „bijelima“, jer im je presahnuo dodatni prihod iz crnih fondova. Poneki su Malešovu jedinstvenu akciju protumačili kao njegov sportski harakiri, što je neprihvatljivo.

Također, to kako se Maleš povukao sa svog položaja, kako je gospodski otišao iz Poljuda, već je zabilježeno. Odana su mu i s tog aspekta sva priznanja, jer nije kao drugi, najureni ili smijenjeni iz Hajduka, tražio isplatu faraonskih ugovora, nije inzistirao na nekoj otpremnini, odšteti temeljem ugovora, posebno nije prijetio sudom. Međutim, ono što me iznenadilo i zato mu dajem kontru, to je činjenica da je Maleš otišao u menadžere, u trgovce igračima.

Očigledno su mu se omilili transferi, sudjelovanje u prodaji igrača, valjda je ispekao zanat. Ne, nikako ne mislim da je Maleš u brojnim transferima, dok je vodio upravu „bijelih“, uzimao ili dobivao neku pinku. Ali je ukapirao da ima dara za agenta igrača, odnosno u poslovima s poznatim albansko-njemačkim menadžerom Ramadanijem, otkrio je kako je to pravi posao za njega, unosniji od bankarskog kojim se toliko hvalio.

Ne znam je li po zakonu dopušten taj skok iz predsjedničke fotelje jednog kluba u onu menadžersku, ali mi izgleda kako je ta Malešova pretvorba u najmanju ruku nekorektna. Zašto? Pa zato što je kao lider Hajduka upoznat sa svim detaljima ugovora, sa sposobnostima i vrijednostima igrača splitskog kluba, posebno onima mlađih uzrasta. Priča se da mu je partner u poslu Rade Lasić, bivši član Nadzornog odbora, koji je u svojem trajanju u Poljudu bio fokusiran na rad omladinskog pogona. Njih dvojica bi htjeli prodavati igrače…

Sličnu metamorfozu proveo je i Tomislav Erceg, sjajni hrvatski golgeter, koji je jedno vrijeme bio sportski direktor Hajduka i koji je na tom položaju također bio u poziciji da zna sve tajne poslovanja Hajduka, to jest ne samo odnose s korpusom igrača splitskog kluba već i one s potencijalnim prinovama. 2. kontra: Paški Viđaku, dugovječnom predsjedniku Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Prije osam godina, o tome sam pisao, Viđak je odolijevao nastojanjima Hajduka da ga smijene i postave neke svoje ljude.

Tada sam bio na Viđakovoj strani zato što je na svojoj strani imao većinu klubova s ovog područja. To stajalište je bilo logično, tekst je imao naslov „Viđak jači od Hajduka“. Sad su se odnosi okrenuli, kako izgleda Viđak više nema uporište kod većine klubova s ovog teritorija, pa sad, objektivno prežaljeni aktualni predsjednik, svoje uporište traži u prvoligašima Hajduku i Splitu. Zaista, ne razumijem tu ambiciju Viđaka da se u 73. godini tako grčevito bori za funkciju, premda je jasno da je stiglo vrijeme za njegovu abdikaciju.

Svi ti manevri, tumačenja da bi on „ostao još godinu dana kako bi budućeg predsjednika uveo u posao“ prozirni su, on je to već obećavao. Potraga za nasljednikom uz pomoć kojeg bi obnovio kredibilitet baš je grozničava, naišao je na front odbijanja kod Nenada Pralije, Roberta Jarnija, Ivice Močića, ali se Viđak ne predaje. Sazvao je redovnu godišnju skupštinu Županijskog saveza za 11.prosinca premda su na vrijeme, znatno ranije njegovi osporavatelji (navodno čak 38 klubova ovjerilo je zahtjev kod notara) zatražili saziv Izvanredne skupštine.

Nejasna je tu igra Ureda državne uprave u Splitu, koji se kao drži neutralno, oni se ne bi htjeli miješati, premda se flagrantno krše propisi. Kako god okrenuli, Viđak je bivši bez obzira na njegove makijavelističke sposobnosti, a onaj koji ga bude naslijedio – vjerojatno na Izvanrednoj skupštini – obvezan je podnijeti svoj program. Tako da se u budućem radu može kontrolirati „što si najavio, što si uradio“.

Jer, ne bi valjalo da se dogodi po onoj „Sjaši, Kurta, da uzjaši Murta“. 3. kontra: Ivanu Zvonimiru Čičku, predsjedniku Hrvatskog helsinškog odbora. Odavno nisam doživio gnusniji način borbe protiv nasilja i nesportskog ponašanja na našim stadionima od ovoga koji provodi HOO pod ravnanjem Čička.

Dakle, prionuli dečki s Čičkom na čelu bilježiti sve što se događa na nogometnim i drugim utakmicama, pa o tome revno u svojim biltenima obavještavaju javnost. Zamislite vi to, oni objavljuju uvrede i najcrnje pokliče koji se čuju s tribina, doslovno ih citiraju i zapravo izvode svojevrsnu promidžbu divljaka iz gledališta.

Kad netko skandira pogrdne izraze, psuje majku, oca, pa i dijete, kad se javljaju bolesnici s najružnijim uvredama, kad se vrijeđa najsvetije, to HOO objavljuje. Neka se zna, neka ne ostane u krugu stadiona, gdje se nerijetko čak i ne razumije što se viče, već neka to pročita i sazna svekoliko pučanstvo Hrvatske.

Ma, ajte, moj šjor Čičak, lovit rake. Znam, gušt je, vjerojatno službeno, doći u Poljud i Maksimir, bože moj, u svečanu ložu, pa se igrati inspektora. Vjerojatno ćete na putovanja s reprezentacijom, možda planirate i do Brazila 2014.. 4. kontra: uredniku portala DalmacijaNEWS-a.

Morao sam se zlamenovati kad sam pročitao da će moj omiljeni portal „bojkotirati Mamićevu i Štimčevu reprezentaciju“, pogotovo kad sam se svakodnevno uvjerio da se drže najave. Molim vas, nije da dajem lekcije sportskim novinarima, ali ovaj potez urednika portala je doslovno nevjerojatan. Pa kako on ne kopča da se naša nogometna reprezentacija ne može, pa niti smije bojkotirati?

Sve sam se nadao da će ih netko upozoriti, da će vlasnik tog portala reagirati, da će oni shvatiti kako postoji obveza informiranja, makar šturog, u najkraćim crtama. Mogu se složiti da kolege s DalmacijaNEWS-a na svoj način žele bojkotirati Igora Štimca, Zdravka Mamića ili HNS. I neka ne objavljuju njihove izjave, ali o nacionalnoj nogometnoj momčadi moraju izvještavati.

Je li moguća analogija, to da, na primjer, zbog neslaganja s politikom i radom Zorana Milanovića ili Željka Keruma jednog dana proglase bojkot na informacije o Hrvatskoj ili Splitu? Dajte, brzo se pospite pepelom, kažite „nostra culpa“ i vratite se u normalu.

Zdravko Reić

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu / iz priloga "spektar" [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-10-13 20:07:35 [created_by] => 34 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-10-14 14:51:28 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-10-14 08:45:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8577 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/10/13/spektar/HAJDUKOSIJEK00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x422" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15404346 Threads: 3 Questions: 3191700686 Slow queries: 7171339 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235815325 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/zdravko-reic-cicak-kao-promicatelj-divljastva-182265 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/zdravko-reic-cicak-kao-promicatelj-divljastva-182265?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 205296 [name] => zdravko [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zdravko [link] => /tag/zdravko ) [1] => stdClass Object ( [id] => 168516 [name] => reić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => reic [link] => /tag/reic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu / iz priloga "spektar" [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zdravko Reić: Čičak kao promicatelj divljaštva [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-16-10-01-34 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/10/13/spektar/HAJDUKOSIJEK00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/10/13/spektar/HAJDUKOSIJEK00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Daleke 1993., točnije 24. ožujka te godine, startao sam u “Slobodnoj” s kolumnom „Kontra srijedom“. Prva je bila posvećena sramotnom načinu, to jest forsiranom manevru izbora najboljeg vaterpolista Hrvatske. Tada je jugaš Božo Vuletić za najboljega proglasio Pericu Bukića, što je bilo njegovo pravo, ali je smišljeno tek na sedmo mjesto, u anketi, postavio vratara Jadrana Renca Posinkovića, dok su preostali članovi žirija “Večernjaka”, njih šest, postavljali Bukića i Posinkovića na prva dva mjesta.

Dakle, „killer“ Posinkovića bio je gospar Božo. Ni po jada da se identično nije dogodilo i godinu ranije, opet Bukić prvi, Dubravko Šimenc drugi, Mislav Bezmalinović treći premda je evidentno, potpuno jasno bilo da je Bezmalinović zaslužio trofej najboljeg, jer su 1991. ta trojica igrala za Jadrana, prvaka Europe i Hrvatske, uz napomenu da je popularni Bezma (ove godine ulazi u Kuću slave splitskog sporta) bio nemjerljivo bolji. No, Bezmalinović i Posinković nisu bili iz Zagreba…

Bukić je nesumnjivo najbolji vaterpolist Hrvatske svih vremena, tu uopće nema dileme, ali isto tako je jasno da su u ta dva, po meni sporna izbora, dakle u te dvije godine uspješniji sa svojim Jadranom bili splitski vaterpolisti. To spominjem zbog naslova „Kontra srijedom“, jer sam oduvijek volio kontrirati, izlagati kritikama pojedine protagoniste sportskog, pa i javnog života. To nije zahvalna uloga, jer kad nekog prokažeš, prikažeš ga u negativnom svjetlu, onda stvaraš neprijatelje, i to ne samo onoga kojeg si dotaknuo već te „iza kantuna“ čekaju njegovi bliski, rodbina i prijatelji, ali i drugi kojima takav stil novinarstva ne odgovara.

U ovim kolumnama najčešće se bavim baš ukazivanjem na krive, loše postupke, uglavnom prozivanjem pojedinaca bilo igrača ili trenera, odnosno sportskih dužnosnika, pa i raznih događanja. 1. kontra: Hrvoju Malešu, bivšem predsjedniku Hajduka. To kako je Maleš raskrinkao sudačku mafiju, kako je toj kriminalnoj hobotnici otkinuo glavne pipke, već je poznato.

Pa ako hoćete i opjevano, jer donedavni predsjednik „bijelih“ izveo je nezapamćenu akciju protiv korupcije, za čistije odnose u nogometu, kad je kao u pravom trileru razotkrio prljavu rabotu Željka Širića i Stjepana Djedovića, glavešina sudačke organizacije.

Nažalost, događa se da i dalje suci oštećuju Hajduka, po nekim mišljenjima se čak osvećuju „bijelima“, jer im je presahnuo dodatni prihod iz crnih fondova. Poneki su Malešovu jedinstvenu akciju protumačili kao njegov sportski harakiri, što je neprihvatljivo.

Također, to kako se Maleš povukao sa svog položaja, kako je gospodski otišao iz Poljuda, već je zabilježeno. Odana su mu i s tog aspekta sva priznanja, jer nije kao drugi, najureni ili smijenjeni iz Hajduka, tražio isplatu faraonskih ugovora, nije inzistirao na nekoj otpremnini, odšteti temeljem ugovora, posebno nije prijetio sudom. Međutim, ono što me iznenadilo i zato mu dajem kontru, to je činjenica da je Maleš otišao u menadžere, u trgovce igračima.

Očigledno su mu se omilili transferi, sudjelovanje u prodaji igrača, valjda je ispekao zanat. Ne, nikako ne mislim da je Maleš u brojnim transferima, dok je vodio upravu „bijelih“, uzimao ili dobivao neku pinku. Ali je ukapirao da ima dara za agenta igrača, odnosno u poslovima s poznatim albansko-njemačkim menadžerom Ramadanijem, otkrio je kako je to pravi posao za njega, unosniji od bankarskog kojim se toliko hvalio.

Ne znam je li po zakonu dopušten taj skok iz predsjedničke fotelje jednog kluba u onu menadžersku, ali mi izgleda kako je ta Malešova pretvorba u najmanju ruku nekorektna. Zašto? Pa zato što je kao lider Hajduka upoznat sa svim detaljima ugovora, sa sposobnostima i vrijednostima igrača splitskog kluba, posebno onima mlađih uzrasta. Priča se da mu je partner u poslu Rade Lasić, bivši član Nadzornog odbora, koji je u svojem trajanju u Poljudu bio fokusiran na rad omladinskog pogona. Njih dvojica bi htjeli prodavati igrače…

Sličnu metamorfozu proveo je i Tomislav Erceg, sjajni hrvatski golgeter, koji je jedno vrijeme bio sportski direktor Hajduka i koji je na tom položaju također bio u poziciji da zna sve tajne poslovanja Hajduka, to jest ne samo odnose s korpusom igrača splitskog kluba već i one s potencijalnim prinovama. 2. kontra: Paški Viđaku, dugovječnom predsjedniku Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Prije osam godina, o tome sam pisao, Viđak je odolijevao nastojanjima Hajduka da ga smijene i postave neke svoje ljude.

Tada sam bio na Viđakovoj strani zato što je na svojoj strani imao većinu klubova s ovog područja. To stajalište je bilo logično, tekst je imao naslov „Viđak jači od Hajduka“. Sad su se odnosi okrenuli, kako izgleda Viđak više nema uporište kod većine klubova s ovog teritorija, pa sad, objektivno prežaljeni aktualni predsjednik, svoje uporište traži u prvoligašima Hajduku i Splitu. Zaista, ne razumijem tu ambiciju Viđaka da se u 73. godini tako grčevito bori za funkciju, premda je jasno da je stiglo vrijeme za njegovu abdikaciju.

Svi ti manevri, tumačenja da bi on „ostao još godinu dana kako bi budućeg predsjednika uveo u posao“ prozirni su, on je to već obećavao. Potraga za nasljednikom uz pomoć kojeg bi obnovio kredibilitet baš je grozničava, naišao je na front odbijanja kod Nenada Pralije, Roberta Jarnija, Ivice Močića, ali se Viđak ne predaje. Sazvao je redovnu godišnju skupštinu Županijskog saveza za 11.prosinca premda su na vrijeme, znatno ranije njegovi osporavatelji (navodno čak 38 klubova ovjerilo je zahtjev kod notara) zatražili saziv Izvanredne skupštine.

Nejasna je tu igra Ureda državne uprave u Splitu, koji se kao drži neutralno, oni se ne bi htjeli miješati, premda se flagrantno krše propisi. Kako god okrenuli, Viđak je bivši bez obzira na njegove makijavelističke sposobnosti, a onaj koji ga bude naslijedio – vjerojatno na Izvanrednoj skupštini – obvezan je podnijeti svoj program. Tako da se u budućem radu može kontrolirati „što si najavio, što si uradio“.

Jer, ne bi valjalo da se dogodi po onoj „Sjaši, Kurta, da uzjaši Murta“. 3. kontra: Ivanu Zvonimiru Čičku, predsjedniku Hrvatskog helsinškog odbora. Odavno nisam doživio gnusniji način borbe protiv nasilja i nesportskog ponašanja na našim stadionima od ovoga koji provodi HOO pod ravnanjem Čička.

Dakle, prionuli dečki s Čičkom na čelu bilježiti sve što se događa na nogometnim i drugim utakmicama, pa o tome revno u svojim biltenima obavještavaju javnost. Zamislite vi to, oni objavljuju uvrede i najcrnje pokliče koji se čuju s tribina, doslovno ih citiraju i zapravo izvode svojevrsnu promidžbu divljaka iz gledališta.

Kad netko skandira pogrdne izraze, psuje majku, oca, pa i dijete, kad se javljaju bolesnici s najružnijim uvredama, kad se vrijeđa najsvetije, to HOO objavljuje. Neka se zna, neka ne ostane u krugu stadiona, gdje se nerijetko čak i ne razumije što se viče, već neka to pročita i sazna svekoliko pučanstvo Hrvatske.

Ma, ajte, moj šjor Čičak, lovit rake. Znam, gušt je, vjerojatno službeno, doći u Poljud i Maksimir, bože moj, u svečanu ložu, pa se igrati inspektora. Vjerojatno ćete na putovanja s reprezentacijom, možda planirate i do Brazila 2014.. 4. kontra: uredniku portala DalmacijaNEWS-a.

Morao sam se zlamenovati kad sam pročitao da će moj omiljeni portal „bojkotirati Mamićevu i Štimčevu reprezentaciju“, pogotovo kad sam se svakodnevno uvjerio da se drže najave. Molim vas, nije da dajem lekcije sportskim novinarima, ali ovaj potez urednika portala je doslovno nevjerojatan. Pa kako on ne kopča da se naša nogometna reprezentacija ne može, pa niti smije bojkotirati?

Sve sam se nadao da će ih netko upozoriti, da će vlasnik tog portala reagirati, da će oni shvatiti kako postoji obveza informiranja, makar šturog, u najkraćim crtama. Mogu se složiti da kolege s DalmacijaNEWS-a na svoj način žele bojkotirati Igora Štimca, Zdravka Mamića ili HNS. I neka ne objavljuju njihove izjave, ali o nacionalnoj nogometnoj momčadi moraju izvještavati.

Je li moguća analogija, to da, na primjer, zbog neslaganja s politikom i radom Zorana Milanovića ili Željka Keruma jednog dana proglase bojkot na informacije o Hrvatskoj ili Splitu? Dajte, brzo se pospite pepelom, kažite „nostra culpa“ i vratite se u normalu.

Zdravko Reić

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/zdravko-reic-cicak-kao-promicatelj-divljastva-182265 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=622cd051ceb353363facc838df9a59f00a1250d2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zdravko+Rei%C4%87%3A+%C4%8Ci%C4%8Dak+kao+promicatelj+divlja%C5%A1tva+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fzdravko-reic-cicak-kao-promicatelj-divljastva-182265 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fzdravko-reic-cicak-kao-promicatelj-divljastva-182265 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu / iz priloga "spektar" [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometglava u balunu / iz priloga "spektar"

Zdravko Reić: Čičak kao promicatelj divljaštva

Piše PSD.
14. listopada 2012. - 10:45

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 18:10