stdClass Object ( [id] => 192860 [title] => Slaven Bilić: Za reprezentaciju sam vezan doživotno [alias] => slaven-bilic-za-reprezentaciju-sam-vezan-dozivotno [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Završili su dani zimskog raspusta. U ruskom su nogometu započele pripreme za nastavak prvenstva. Stoga se i stručni stožer moskovskog Lokomotiva (šef Slaven Bilić sa suradnicima - Aljošom Asanovićem, Nikolom Jurčevićem, Mladenom Pralijom, Juricom Rakićem i Davorom Gavranom) iz Hrvatske vratio u Rusiju.

Nakon 19 odigranih kola Lokomotiv zauzima 8. mjesto u Ruskoj ligi. Kako ocjenjujete dosadašnji učinak?

- Uvijek nastojim biti maksimalno realan. Nisam pretjerano nezadovoljan osmim mjestom kao što ne bih letio niti da smo na pauzu otišli kao četvrtoplasirani. Za taj nam je doseg nedostajao samo jedan bod. Ali, svjestan sam da bi tada dojam bio bitno drugačiji. Do kraja ima još 11 utakmica i tek tada možemo ocjenjivati učinjeno. Sada to nema previše smisla - smatra trener Lokomotiva, Slaven Bilić.

Nakon niza odličnih predstava (3. mjesto u jednom trenutku) uslijedio je slijed loših rezultata. Što je uzrok takvim kvalitativnim amplitudama u igri Lokomotiva?

- Ispravnije je kazati da smo oscilirali rezultatski, a ne toliko kvalitetom i igrom. Čak smo naše najkvalitetnije predstave odigrali protiv najboljih. U samo dvije utakmice; protiv Krasnodara u gostima i Dinama kući, bili smo lošiji od protivnika. Protiv svih ostalih bili smo bolji, kroz posjed lopte, udarce, šanse, dominaciju... Jako puno bodova prosuli smo spletom vrlo nesretnih okolnosti, praktički u zadnjim sekundama. Uz samo malo manje nesreće sada smo mogli biti jako visoko. To je veliki zalog za moj optimizam u nastavku prvenstva.

Kako doživljavate evidentno nezadovoljstvo navijača Lokomotiva?

- Ta se priča često provlači kroz naše medije. Ne očekujem da mi slijepo vjerujete, ali ne znam ništa o nekakvom nezadovoljstvu navijača prema meni ili klubu. Sigurno je da navijači kao i mi u stožeru žele više pobjeda i bodova, ali i momčad i ja imamo veliku navijačju podršku. Dođite na bilo koju utakmicu i uvjerite se.

Koliko često ostvarujete komunikaciju s predsjednicom kluba Olgom Smorodskajom? Uz budžet od 40 milijuna eura kratkoročni je plan - plasman u Europu; drugoročni (tri godine) - osvajanje naslova Ruske lige. Koliko su navedeni planovi realni (u kontekstu financijski moćnije konkurencije)?

- Sa predsjednicom imam vrlo korektan i profesionalan odnos. Izuzetno je respektiram. Istovremeno, uživam njezinu podršku i siguran sam da ćemo zajedno ostvariti zacrtano. Planovi su realni dok god mislimo kako ih možemo realizirati. Istina je da financijski ne možemo parirati vodećim klubovima, ali to nije razlog da bismo se momčad i ja bojali izazova ili konkurencije. Niti najmanje. S Lokomotivom ću napraviti iskorak zbog kojega sam doveden.

Jeste li tijekom sezone bili na rubu otkaza kako su to predstavljali mediji (poglavito hrvatski)?

- Ne mogu znati što se događa iza zatvorenih vrata klupskih čelnika. Ali, prema meni dostupnim informacijama otkaz suradnje niti u jednom trenutku nije bio tema. Zanimljivo da je u vrijeme kada se u Hrvatskoj intenzivno pisalo o tome, u Moskvi boravila jedna naša TV ekipa. Imali su problem svojim urednicima objasniti da je situacija potpuno suprotna od one kakvom se u Hrvatskoj predstavljala. U Rusiji su mediji bitno drugačiji, puno je manje medijskih aktivnosti, pritiska i špekulacija.

Zašto ste za tranzicijski pomak iz izborničkog u trenerski posao odabrali upravo Rusku ligu?

- Prelomio sam nakon vrlo otvorenog i konkretnog razgovora s predsjednicom Lokomotiva, u kojemu mi je prezentirala viziju, ideju i ambicije kluba. Ionako sam namjeravao napustiti izborničku poziciju. Imao sam u tom trenutku nekoliko otvorenih ponuda, financijski izdašnijih i naoko možda atraktivnijih. Međutim nikada nisam zažalio što sam odabrao Lokomotiv, Moskvu i Rusiju. Opet bih učinio isto. Imamo trogodišnji program, radimo planski. Moj je cilj s Lokomotivom igrati Ligu prvaka.

Kako ocjenjujete Rusku ligu u kontekstu natjecanja “petice” (prvenstva Engleske, Španjolske, Italije, Njemačke i Francuske)?

- Liga je vrlo jaka, ali to sam znao i prije dolaska u Rusiju, jer sam pratio klupske nastupe Olića, Pletikose, Križanca, Dujmovića, kao i mnoštvo igrača protivničkih reprezentacija s kojima smo se sastajali u kvalifikacijama. Nisam možda znao da je toliko izjednačena i da ima sedam, osam, pa i više klubova koji mogu do vrha. A to je dodatni izazov.

Tijekom‘ natjecanja u prvenstvu Rusije nekoliko ste puta apostrofirali suce. Znači li to da niste zadovoljni suđenjem u Ruskoj ligi?

- Nisam i ne mogu biti zadovoljan iako na to ne mogu utjecati. Lokomotiv ima u 19 kola samo jedan dosuđeni jedanaesterac i jako puno kartona i suspenzija, a ne igramo nimalo grub nogomet. Bilo je nažalost i grubih previda na našu štetu. Mogao bih mirne duše konstatirati kako bismo bez samo nekoliko njih danas bili u vrhu tablice.

Kakva su vam iskustva života u Moskvi? Jeste li savladali ruski jezik?

- Život sam potpuno podredio poslu i nemam previše vremena za uživanje mada je Moskva fantastična, fenomenalna. Jezik mi ide sve bolje i osnovnu komunikaciju savladavam bez većih problema. Bolje od očekivanja. No, zbog ozbiljnosti i poštovanja prema medijima i klubu, još ću neko vrijeme koristiti prevoditelja za izjave.

Kako doživljavate nastupe hrvatske reprezentacije? Imate li i dalje latentnu komunikaciju s reprezentativcima (osim Ćorluke koji igra u Lokomotivu)?

- S reprezentacijom ću biti doživotno povezan. To je milijun posto. Kako vrijeme odmiče tako ta ljubav sazrijeva, ostaju samo najljepše uspomene, igračke i trenerske. To traje skoro dvadeset punih godina. Naravno da se čujem sa svojim igračima, toliko smo toga zajedno prošli i s mnogima od njih odnosi su se razvili u trajna prijateljstva.

Kakav rasplet očekujete u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo? Koliko je opasno politiziranje utakmice sa Srbijom? Očekujete li da Brazil bude ovoj generaciji vrhunac reprezentativne karijere (kao Francuska ‘98. “vatrenima”)?

- Vjerujem u plasman premda neće biti jednostavno. To je razlog više za izbjegavanje politikanstva kada su utakmice sa Srbijom u pitanju. Tu treba uložiti i truda i pameti, biti mudar i odmjeren. Imamo stvarno odličnu reprezentaciju, fino izbalansiran spoj iskustva i mladosti. Brazil bi zaista mogao biti vrhunac karijere za veći dio igrača ove sjajne generacije. Ja im to od sveg srca želim.

MLADEN BARIŠA

Rusi pamte kako su otišli na Euro 2008.

Koliko vam je kao preporuka za ruski nogomet pomogla pobjeda hrvatske reprezentacije na Wembleyu (koja je Ruse promovirala u sudionike Eura 2008)?

- Vjerojatno nije odmogla. Iz današnje perspektive pobjeda protiv reprezentacije Engleske bila je svjetski rezultat. Ali, to je bilo prije dosta godina. Prije bih rekao da su mi preporuka bili dobri rezultati hrvatske reprezentacije, u kontinuitetu. Jako puno pobjeda i samo nekoliko poraza unutar šest godina. Reprezentaciju sam preuzeo na 24. mjestu FIFA ljestvice. Nakon tri velika natjecanja bez ijedne pobjede, za manje od godinu dana ušli smo u Top 10, gdje nas nije bilo skoro deset godina. Još od vremena moje generacije. A među najboljih deset ostali smo do zadnjeg dana mog izborničkog mandata. U današnjoj konkurenciji, za tako malu zemlju kao što je Hrvatska, to je izniman doseg i toga su ljudi vani itekako svjesni.
Hajduk nam je  česta tema

Uz splitski Hajduk danas ste vezani ponajprije emotivno. Pratite li razvoj situacije na Poljudu, financijsku krizu i egzistencijalnu borbu?

- Pratim sve što se događa u Hrvatskoj, posebice u Hajduku, jer smo čak petorica iz Splita. Hajduk je česta tema naših razgovora. Nije to ništa čudno, pa ja bih kao i sva druga splitska dica navijao za Hajduk i da nikad nisam postao igrač bilih. Ovako je povezanost još veća, trajnija. Hajduk se polako konsolidira, stabilizira, kronični je nedostatak sredstava, ali nadam se najboljemu. Također, želim naglasiti da trener Krstičević zaslužuje sve pohvale za svoj rad.
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ruska zima  [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-02-04 19:54:32 [created_by] => 22323 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-02-04 20:07:13 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-02-04 20:32:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5377 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/02/05/sport/bilic.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x409" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15380732 Threads: 3 Questions: 3188720938 Slow queries: 7160859 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235751706 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/slaven-bilic-za-reprezentaciju-sam-vezan-dozivotno-192860 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/slaven-bilic-za-reprezentaciju-sam-vezan-dozivotno-192860?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 185579 [name] => SLAVENBILIĆ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slavenbilic [link] => /tag/slavenbilic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ruska zima  [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Slaven Bilić: Za reprezentaciju sam vezan doživotno [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-09-36-28-22323 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/02/05/sport/bilic.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/02/05/sport/bilic.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Završili su dani zimskog raspusta. U ruskom su nogometu započele pripreme za nastavak prvenstva. Stoga se i stručni stožer moskovskog Lokomotiva (šef Slaven Bilić sa suradnicima - Aljošom Asanovićem, Nikolom Jurčevićem, Mladenom Pralijom, Juricom Rakićem i Davorom Gavranom) iz Hrvatske vratio u Rusiju.

Nakon 19 odigranih kola Lokomotiv zauzima 8. mjesto u Ruskoj ligi. Kako ocjenjujete dosadašnji učinak?

- Uvijek nastojim biti maksimalno realan. Nisam pretjerano nezadovoljan osmim mjestom kao što ne bih letio niti da smo na pauzu otišli kao četvrtoplasirani. Za taj nam je doseg nedostajao samo jedan bod. Ali, svjestan sam da bi tada dojam bio bitno drugačiji. Do kraja ima još 11 utakmica i tek tada možemo ocjenjivati učinjeno. Sada to nema previše smisla - smatra trener Lokomotiva, Slaven Bilić.

Nakon niza odličnih predstava (3. mjesto u jednom trenutku) uslijedio je slijed loših rezultata. Što je uzrok takvim kvalitativnim amplitudama u igri Lokomotiva?

- Ispravnije je kazati da smo oscilirali rezultatski, a ne toliko kvalitetom i igrom. Čak smo naše najkvalitetnije predstave odigrali protiv najboljih. U samo dvije utakmice; protiv Krasnodara u gostima i Dinama kući, bili smo lošiji od protivnika. Protiv svih ostalih bili smo bolji, kroz posjed lopte, udarce, šanse, dominaciju... Jako puno bodova prosuli smo spletom vrlo nesretnih okolnosti, praktički u zadnjim sekundama. Uz samo malo manje nesreće sada smo mogli biti jako visoko. To je veliki zalog za moj optimizam u nastavku prvenstva.

Kako doživljavate evidentno nezadovoljstvo navijača Lokomotiva?

- Ta se priča često provlači kroz naše medije. Ne očekujem da mi slijepo vjerujete, ali ne znam ništa o nekakvom nezadovoljstvu navijača prema meni ili klubu. Sigurno je da navijači kao i mi u stožeru žele više pobjeda i bodova, ali i momčad i ja imamo veliku navijačju podršku. Dođite na bilo koju utakmicu i uvjerite se.

Koliko često ostvarujete komunikaciju s predsjednicom kluba Olgom Smorodskajom? Uz budžet od 40 milijuna eura kratkoročni je plan - plasman u Europu; drugoročni (tri godine) - osvajanje naslova Ruske lige. Koliko su navedeni planovi realni (u kontekstu financijski moćnije konkurencije)?

- Sa predsjednicom imam vrlo korektan i profesionalan odnos. Izuzetno je respektiram. Istovremeno, uživam njezinu podršku i siguran sam da ćemo zajedno ostvariti zacrtano. Planovi su realni dok god mislimo kako ih možemo realizirati. Istina je da financijski ne možemo parirati vodećim klubovima, ali to nije razlog da bismo se momčad i ja bojali izazova ili konkurencije. Niti najmanje. S Lokomotivom ću napraviti iskorak zbog kojega sam doveden.

Jeste li tijekom sezone bili na rubu otkaza kako su to predstavljali mediji (poglavito hrvatski)?

- Ne mogu znati što se događa iza zatvorenih vrata klupskih čelnika. Ali, prema meni dostupnim informacijama otkaz suradnje niti u jednom trenutku nije bio tema. Zanimljivo da je u vrijeme kada se u Hrvatskoj intenzivno pisalo o tome, u Moskvi boravila jedna naša TV ekipa. Imali su problem svojim urednicima objasniti da je situacija potpuno suprotna od one kakvom se u Hrvatskoj predstavljala. U Rusiji su mediji bitno drugačiji, puno je manje medijskih aktivnosti, pritiska i špekulacija.

Zašto ste za tranzicijski pomak iz izborničkog u trenerski posao odabrali upravo Rusku ligu?

- Prelomio sam nakon vrlo otvorenog i konkretnog razgovora s predsjednicom Lokomotiva, u kojemu mi je prezentirala viziju, ideju i ambicije kluba. Ionako sam namjeravao napustiti izborničku poziciju. Imao sam u tom trenutku nekoliko otvorenih ponuda, financijski izdašnijih i naoko možda atraktivnijih. Međutim nikada nisam zažalio što sam odabrao Lokomotiv, Moskvu i Rusiju. Opet bih učinio isto. Imamo trogodišnji program, radimo planski. Moj je cilj s Lokomotivom igrati Ligu prvaka.

Kako ocjenjujete Rusku ligu u kontekstu natjecanja “petice” (prvenstva Engleske, Španjolske, Italije, Njemačke i Francuske)?

- Liga je vrlo jaka, ali to sam znao i prije dolaska u Rusiju, jer sam pratio klupske nastupe Olića, Pletikose, Križanca, Dujmovića, kao i mnoštvo igrača protivničkih reprezentacija s kojima smo se sastajali u kvalifikacijama. Nisam možda znao da je toliko izjednačena i da ima sedam, osam, pa i više klubova koji mogu do vrha. A to je dodatni izazov.

Tijekom‘ natjecanja u prvenstvu Rusije nekoliko ste puta apostrofirali suce. Znači li to da niste zadovoljni suđenjem u Ruskoj ligi?

- Nisam i ne mogu biti zadovoljan iako na to ne mogu utjecati. Lokomotiv ima u 19 kola samo jedan dosuđeni jedanaesterac i jako puno kartona i suspenzija, a ne igramo nimalo grub nogomet. Bilo je nažalost i grubih previda na našu štetu. Mogao bih mirne duše konstatirati kako bismo bez samo nekoliko njih danas bili u vrhu tablice.

Kakva su vam iskustva života u Moskvi? Jeste li savladali ruski jezik?

- Život sam potpuno podredio poslu i nemam previše vremena za uživanje mada je Moskva fantastična, fenomenalna. Jezik mi ide sve bolje i osnovnu komunikaciju savladavam bez većih problema. Bolje od očekivanja. No, zbog ozbiljnosti i poštovanja prema medijima i klubu, još ću neko vrijeme koristiti prevoditelja za izjave.

Kako doživljavate nastupe hrvatske reprezentacije? Imate li i dalje latentnu komunikaciju s reprezentativcima (osim Ćorluke koji igra u Lokomotivu)?

- S reprezentacijom ću biti doživotno povezan. To je milijun posto. Kako vrijeme odmiče tako ta ljubav sazrijeva, ostaju samo najljepše uspomene, igračke i trenerske. To traje skoro dvadeset punih godina. Naravno da se čujem sa svojim igračima, toliko smo toga zajedno prošli i s mnogima od njih odnosi su se razvili u trajna prijateljstva.

Kakav rasplet očekujete u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo? Koliko je opasno politiziranje utakmice sa Srbijom? Očekujete li da Brazil bude ovoj generaciji vrhunac reprezentativne karijere (kao Francuska ‘98. “vatrenima”)?

- Vjerujem u plasman premda neće biti jednostavno. To je razlog više za izbjegavanje politikanstva kada su utakmice sa Srbijom u pitanju. Tu treba uložiti i truda i pameti, biti mudar i odmjeren. Imamo stvarno odličnu reprezentaciju, fino izbalansiran spoj iskustva i mladosti. Brazil bi zaista mogao biti vrhunac karijere za veći dio igrača ove sjajne generacije. Ja im to od sveg srca želim.

MLADEN BARIŠA

Rusi pamte kako su otišli na Euro 2008.

Koliko vam je kao preporuka za ruski nogomet pomogla pobjeda hrvatske reprezentacije na Wembleyu (koja je Ruse promovirala u sudionike Eura 2008)?

- Vjerojatno nije odmogla. Iz današnje perspektive pobjeda protiv reprezentacije Engleske bila je svjetski rezultat. Ali, to je bilo prije dosta godina. Prije bih rekao da su mi preporuka bili dobri rezultati hrvatske reprezentacije, u kontinuitetu. Jako puno pobjeda i samo nekoliko poraza unutar šest godina. Reprezentaciju sam preuzeo na 24. mjestu FIFA ljestvice. Nakon tri velika natjecanja bez ijedne pobjede, za manje od godinu dana ušli smo u Top 10, gdje nas nije bilo skoro deset godina. Još od vremena moje generacije. A među najboljih deset ostali smo do zadnjeg dana mog izborničkog mandata. U današnjoj konkurenciji, za tako malu zemlju kao što je Hrvatska, to je izniman doseg i toga su ljudi vani itekako svjesni.
Hajduk nam je  česta tema

Uz splitski Hajduk danas ste vezani ponajprije emotivno. Pratite li razvoj situacije na Poljudu, financijsku krizu i egzistencijalnu borbu?

- Pratim sve što se događa u Hrvatskoj, posebice u Hajduku, jer smo čak petorica iz Splita. Hajduk je česta tema naših razgovora. Nije to ništa čudno, pa ja bih kao i sva druga splitska dica navijao za Hajduk i da nikad nisam postao igrač bilih. Ovako je povezanost još veća, trajnija. Hajduk se polako konsolidira, stabilizira, kronični je nedostatak sredstava, ali nadam se najboljemu. Također, želim naglasiti da trener Krstičević zaslužuje sve pohvale za svoj rad.
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/slaven-bilic-za-reprezentaciju-sam-vezan-dozivotno-192860 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=40e6f5fd0416a3d718dae7a4c85f7b424fc73bd4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Slaven+Bili%C4%87%3A+Za+reprezentaciju+sam+vezan+do%C5%BEivotno&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fslaven-bilic-za-reprezentaciju-sam-vezan-dozivotno-192860 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fslaven-bilic-za-reprezentaciju-sam-vezan-dozivotno-192860 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ruska zima  [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometruska zima 

Slaven Bilić: Za reprezentaciju sam vezan doživotno

Piše PSD.
4. veljače 2013. - 21:32
Završili su dani zimskog raspusta. U ruskom su nogometu započele pripreme za nastavak prvenstva. Stoga se i stručni stožer moskovskog Lokomotiva (šef Slaven Bilić sa suradnicima - Aljošom Asanovićem, Nikolom Jurčevićem, Mladenom Pralijom, Juricom Rakićem i Davorom Gavranom) iz Hrvatske vratio u Rusiju.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 11:36