stdClass Object ( [id] => 253656 [title] => Niko Kovač: Sram me i stid, ispričavam se, Hrvati nisu ovakav narod; Vida: Neka ovi što rade probleme više ne dolaze na utakmice [alias] => niko-kovac-sram-me-i-stid-ispricavam-se-hrvati-nisu-ovakav-narod-vida-neka-ovi-sto-rade-probleme-vise-ne-dolaze-na-utakmice [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Izbornik Niko Kovač bio je na kraju zadovoljan izvedbom naših igrača na San Siru. 

- Mislim da smo danas gledali jednu dobru Hrvatsku, tijekom svih 90 minuta smo diktirali tempo i u prvom poluvremenu, a pogotovo drugom sve do prekida. Malo smo se nakon toga izgubili, jedno sedam-osam minuta nismo bili pravi. No zadovoljan sam na kraju sa svime, jer smo bili bliže pobjedi nego Talijani. Oni su se klasično dobro branili, nisam to toliko očekivao, ali dobro to je njihov stil igre. Mi smo imali prekrasnu izvedbu i svaka čast mojim igračima – rekao je  izbornik Kovač i nastavio:

- Mi smo znali da će Taijani biti čvrsti i u gustoj formaciji, ali da će se toliko povući nismo očekivali. Imali smo dobar visoki pritisak na njihove stopere za koje smo znali da imanu problem sa iznošenjem lopte, oduzeli smo ih nekoliko, forsirali i tražili višak po bokovima baš onako kako smo zabili gol. Međutim to je Italija, nema tu puno rupa u obrani, ali na koncu mogli smo pobijediti, imali smo šansu olića, pa onda zicer Perišića.

O strijelcu Ivanu Perišiću koji se prometnuo u glavnog aduta ovih kvlaifikacija izbornik je kazao: 

- Perišić je fenomenalan, rali treba istaknuti cijele ekipe. Jedan igrač može odlučiti utakmicu, ali svi ostali raditi da bi izveli do kraja. Zadovoljan sam cijelom momčadi. No opet gledajući sve šanse koje smo imali malo sam tužan što nismo pobijedili

Je li bilo prostora za malo ranije preuzeti rizik u igri i krenuti prema naprijed?

- Normalno sda smo razmišljali o svemu, teška je bila odluka ranije preuzeti rizik, Talijani su promijenili oba napadača koji su dosta radili na terenu, ovi su svježi bili potpuno nezgodni i nismo bili spremni prerano otvoriti priču. Dobro smo, reagirali, na žalost nismo imali nešto više prigoda za doći do pobjede, no što je tu je sada. Treba nastaviti kroz ove kvalifikacije i dalje

Luka Modrić je rano izašao, u kakvom je stanju ?

- Luka je osjetio bol u aduktoru i kvadricepsu, čeka ga pregled u Puli, sve ćemo znati sutra ili prekosutra.

Nakon četiri dvoboja smo neporaženi, imamo deset bodova.

- Imali smo dva teška gostovanja i moramo biti zadovoljni. Ali jednako kao i mi i Talijani imaju 10 bodova, Norvežani imaju devet, još je gusto i morati ćemo se dosta namučiti da bi izborili mjesto na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Komentar o prekidu?

- Što uopće reći... Ovo nije prvi put, nije slučajnost. Nadam se da će ljudi koji su odgovorni naći rješenje. Totalno gubimo ugled u svijetu, Hrvati nisu ovakav narod. Ja sam se ispričao Talijanima nakon utakmice i opet ću,. Ako netko želi prosvjedovati može to raditi van stadiona. Ovdje ima žene i djece koji se boje uza život. Sram me i stid, ispričavam se

A na tiskovnoj konferenciji poslije utakmice izbornik je kazao

- Dojam je da smo 90 minuta imali Italiju pod kontrolom. Oni su se vrlo dobro branili. Imali smo bolje šanse. Šansa Olića u prvom dijelu, pa meč lopta Perišića. Možemo biti zadovoljni jer smo dominirali, ali tužan sam iz dva razloga. Nismo uzeli tri boda, ali i zbog svega što se dogodilo u drugom poluvremenu. Bilo je tako i u Švicarskoj. Moram se opet ispričati, učinio sam to već i na terenu. Oprostite. Scusate! - rekao je Kovač.

Izbornika je na presici dočekalo i pitanje kako se osjećao kada je išao pod tribinu moliti navijače da ne bacaju baklje.

- Bio sam tužan, razočaran. Nadao sam se da će prestati. Volio bih naglasiti da to nisu bili svi navijači, nego samo jedna očito ista uvijek skupina. Bio sam nemoćan. Nisam naučen na to. Moramo se pitati da li je ovo nogomet ili neki obračun. Ako netko ima problem neka to prijavi van terena. Ovdje je bilo i djece na stadionu, ne daj Bože da se nešto dogodilo. Ovako sport apsolutno završava u drugom ili trećem planu. Ovo nije prava slika Hrvatske. Hrvati su pošteni, korektni ljudi. Vole drugi narod. Ovo ne vodi ničemu – u jednom je dahu govorio Kovač.

- Bojao sam se prekida utakmice. Sve što su momci pokazali na terenu bi se time odjednom izbrisalo. Ovo je bila demonstracija moći ove reprezentacije. Veliku većinu utakmice imali smo ih pod kontrolom. Igra zaslužuje peticu. Imali smo ih 30 minuta u drugom dijelu, a onda smo nakon prekida izgubili konce – priznao je Kovač.

Bojite li se sankcija UEFA-e, da ćete izgubiti za zelenim stolom?

- Mislim da je utakmica završena, ali sigurno će biti sankcija. Da li će to biti novčana kazna, da li će biti drugih sankcija ne bih ulazio u to. Mislim da nema prostora za oduzimanje bodova – vjeruje Kovač.  

Kakve su šanse Hrvatske za prvo mjesto u skupini?

- Imamo deset bodova kao i Talijani, ali Norvežani s tri pobjede pušu nam za vratom. Ako nam budu svi zdravi ne znam zašto ne bismo nastavili igrati ovako. Pa da se mi i Talijani plasiramo na Euro. I dalje smo favoriti za prolaz, ali još su Norvežani i Bugari opasni.

I talijanskog izbornika Antonija Contea je dočekalo pitanje da li se uplašio da će se ponoviti Genova od prije četiri godine kada su navijači prekinuli kvalifikacijski susret Italije i Srbije?

- Zaista sam se uplašio da se susret neće nastaviti. Nakon drugog prekida sudac je bio odlučan u namjeri da prekine utakmicu, vidio sam to na njemu. Srećom završila je. Želim da se takve stvari više nikada ne ponove – kazao je Conte. Morao je Conte po prikazanom biti zadovoljan bodom.

- Hrvati su igrali s istom momčadi kao i na SP-u, a nama nije bilo lako nakon svih ozljeda na koje se u 15. minuti nadovezala i nova ozljeda Pasqualea. Mogu biti zadovoljan – rekao je Conte.

U prvih 25 minuta bio je to impresivan presing Hrvatske?

- Zaista je bila takva situacija. Dvaput sam mijenjao i sustav. Hvala na prekidu, nekako smo potom izašli iz toga.
Ivan Perišić je novim pogotkom postao naš najbolji strijelac u kvalifikacijama. Imao je još jednu priliku zap objedu u samom finišu, ali je lopta prohujala pored gola

- Mislim da nismo dobro ušli u susret, prvih petnaest minuta nismo dobro stajali na terenu. Nakon poravnanja smo držali sve konce igre u svojim rukama, sve do prekida kada smo malo izgubili raspored. Zadnjih deset minuta smo se bolje posložili, bili blizu pobjede, šteta što ona lopta nije ušla. Dobro se osjećam nakon operacije ramena, imao sam par problema lani, no to je sada sve iza mene, dosta sam radio i jako sam zadovoljan. No treba gledati pozitivno, imamo deset bodova iz četiri susreta, do ožujka imamo vremena ,glavu gore moramo biti vrlo zadovoljni.

Prekid je preusmjerio tijek susreta

- Do tada smo super igrali, imali super akcije. Taj prekid dao je Talijanima vremena da se smire, dogovore gdje griješe i bolje odrade završnicu, to ih je spasilo. Ne znam što bih rekao o ovom prekidom, da smo igrali loše pa da se ljute nekako bi ovo i razumio, ali ovako .... Hvala svima koji su nas došli poduprijeti, a ovi koji rade probleme neka više ne dolaze. Nadam se da će se sve vidjeti na kamerama tko su ti 

Domagoj Vida vodio je žestoke dvoboje za napadačima Azzura, no sve je zadatke dobro odradio

- Čestitao bi suigračima na odlično odigranoj utakmici, igrali smoo jako dobro, bili bolji i moramo biti zadovoljni sa osvojenim bodom, ali istovremeno i tužni zbog izgubljena dva. Primili smo jeftin gol nismo pazili na lopti povratnoj lopti, Perišić nas je dobro vratio na početak. Imali smo odlične šanse, moja na početku susreta, pa Olić pri kraju poluvremena, na kraju Perišić sa onim zicerom. Jako dobro igrali u drugom poluvremenu, na žalost navijači malo zeznili, taj prekid nas je poremetio, malo su nas stisnuli i na kraju možemo bit  zadovoljni. Što se tiče mene, drago mi je da me izbornik odabrao, moje je da igram dobro, u dobroj sam formi, a izbornik neka odlučuje tko će igrati na kojoj poziciji. Osim toga na kraju se gleda samo rezultat Hrvatske, a ne tko igra i to zabija golove.


F. VULAS, R. RADICA
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => CROPIX, AFP [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => izbornik u šoku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-11-16 23:16:38 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-11-17 08:55:21 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-11-16 23:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 34498 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2014\/11\/17\/Sport\/KOVACCCCC.JPG","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910547.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910546.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910548.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910550.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910553.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910554.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910555.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910556.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910557.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910559.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska14-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska8-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska9-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska11-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska12-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska13-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910496.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska1-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska2-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska3-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska6-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska5-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska8-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska7-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910566.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/italija_hrvatska4-161114.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910498.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910521.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910532.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910540.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910542.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910544.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/11\/17\/Sport\/Hrvatska\/DV1910545.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x505"},{"size0":"800x502"},{"size0":"800x530"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x521"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x551"},{"size0":"800x542"},{"size0":"800x575"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x579"},{"size0":"800x541"},{"size0":"800x567"},{"size0":"800x566"},{"size0":"800x584"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x577"},{"size0":"800x516"},{"size0":"800x563"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7594768 Threads: 2 Questions: 1548152365 Slow queries: 4715170 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111133894 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/niko-kovac-sram-me-i-stid-ispricavam-se-hrvati-nisu-ovakav-narod-vida-neka-ovi-sto-rade-probleme-vise-ne-dolaze-na-utakmice-253656 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/niko-kovac-sram-me-i-stid-ispricavam-se-hrvati-nisu-ovakav-narod-vida-neka-ovi-sto-rade-probleme-vise-ne-dolaze-na-utakmice-253656?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 207898 [name] => ITALIJAHRVATSKA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => italijahrvatska [link] => /tag/italijahrvatska ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => CROPIX, AFP [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => izbornik u šoku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Niko Kovač: Sram me i stid, ispričavam se, Hrvati nisu ovakav narod; Vida: Neka ovi što rade probleme više ne dolaze na utakmice [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-04-55-02-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/11/17/Sport/KOVACCCCC.JPG [galleryCount] => 34 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/11/17/Sport/KOVACCCCC.JPG [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910547.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910546.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910548.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910550.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910553.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910554.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910555.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910556.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910557.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910559.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska14-161114.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska8-161114.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska9-161114.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska11-161114.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska12-161114.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska13-161114.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910496.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska1-161114.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska2-161114.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska3-161114.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska6-161114.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska5-161114.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska8-161114.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska7-161114.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910566.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/italija_hrvatska4-161114.jpg [title] => ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910498.jpg [title] => ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910521.jpg [title] => ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910532.jpg [title] => ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910540.jpg [title] => ) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910542.jpg [title] => ) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910544.jpg [title] => ) [33] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/11/17/Sport/Hrvatska/DV1910545.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Izbornik Niko Kovač bio je na kraju zadovoljan izvedbom naših igrača na San Siru. 

- Mislim da smo danas gledali jednu dobru Hrvatsku, tijekom svih 90 minuta smo diktirali tempo i u prvom poluvremenu, a pogotovo drugom sve do prekida. Malo smo se nakon toga izgubili, jedno sedam-osam minuta nismo bili pravi. No zadovoljan sam na kraju sa svime, jer smo bili bliže pobjedi nego Talijani. Oni su se klasično dobro branili, nisam to toliko očekivao, ali dobro to je njihov stil igre. Mi smo imali prekrasnu izvedbu i svaka čast mojim igračima – rekao je  izbornik Kovač i nastavio:

- Mi smo znali da će Taijani biti čvrsti i u gustoj formaciji, ali da će se toliko povući nismo očekivali. Imali smo dobar visoki pritisak na njihove stopere za koje smo znali da imanu problem sa iznošenjem lopte, oduzeli smo ih nekoliko, forsirali i tražili višak po bokovima baš onako kako smo zabili gol. Međutim to je Italija, nema tu puno rupa u obrani, ali na koncu mogli smo pobijediti, imali smo šansu olića, pa onda zicer Perišića.

O strijelcu Ivanu Perišiću koji se prometnuo u glavnog aduta ovih kvlaifikacija izbornik je kazao: 

- Perišić je fenomenalan, rali treba istaknuti cijele ekipe. Jedan igrač može odlučiti utakmicu, ali svi ostali raditi da bi izveli do kraja. Zadovoljan sam cijelom momčadi. No opet gledajući sve šanse koje smo imali malo sam tužan što nismo pobijedili

Je li bilo prostora za malo ranije preuzeti rizik u igri i krenuti prema naprijed?

- Normalno sda smo razmišljali o svemu, teška je bila odluka ranije preuzeti rizik, Talijani su promijenili oba napadača koji su dosta radili na terenu, ovi su svježi bili potpuno nezgodni i nismo bili spremni prerano otvoriti priču. Dobro smo, reagirali, na žalost nismo imali nešto više prigoda za doći do pobjede, no što je tu je sada. Treba nastaviti kroz ove kvalifikacije i dalje

Luka Modrić je rano izašao, u kakvom je stanju ?

- Luka je osjetio bol u aduktoru i kvadricepsu, čeka ga pregled u Puli, sve ćemo znati sutra ili prekosutra.

Nakon četiri dvoboja smo neporaženi, imamo deset bodova.

- Imali smo dva teška gostovanja i moramo biti zadovoljni. Ali jednako kao i mi i Talijani imaju 10 bodova, Norvežani imaju devet, još je gusto i morati ćemo se dosta namučiti da bi izborili mjesto na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Komentar o prekidu?

- Što uopće reći... Ovo nije prvi put, nije slučajnost. Nadam se da će ljudi koji su odgovorni naći rješenje. Totalno gubimo ugled u svijetu, Hrvati nisu ovakav narod. Ja sam se ispričao Talijanima nakon utakmice i opet ću,. Ako netko želi prosvjedovati može to raditi van stadiona. Ovdje ima žene i djece koji se boje uza život. Sram me i stid, ispričavam se

A na tiskovnoj konferenciji poslije utakmice izbornik je kazao

- Dojam je da smo 90 minuta imali Italiju pod kontrolom. Oni su se vrlo dobro branili. Imali smo bolje šanse. Šansa Olića u prvom dijelu, pa meč lopta Perišića. Možemo biti zadovoljni jer smo dominirali, ali tužan sam iz dva razloga. Nismo uzeli tri boda, ali i zbog svega što se dogodilo u drugom poluvremenu. Bilo je tako i u Švicarskoj. Moram se opet ispričati, učinio sam to već i na terenu. Oprostite. Scusate! - rekao je Kovač.

Izbornika je na presici dočekalo i pitanje kako se osjećao kada je išao pod tribinu moliti navijače da ne bacaju baklje.

- Bio sam tužan, razočaran. Nadao sam se da će prestati. Volio bih naglasiti da to nisu bili svi navijači, nego samo jedna očito ista uvijek skupina. Bio sam nemoćan. Nisam naučen na to. Moramo se pitati da li je ovo nogomet ili neki obračun. Ako netko ima problem neka to prijavi van terena. Ovdje je bilo i djece na stadionu, ne daj Bože da se nešto dogodilo. Ovako sport apsolutno završava u drugom ili trećem planu. Ovo nije prava slika Hrvatske. Hrvati su pošteni, korektni ljudi. Vole drugi narod. Ovo ne vodi ničemu – u jednom je dahu govorio Kovač.

- Bojao sam se prekida utakmice. Sve što su momci pokazali na terenu bi se time odjednom izbrisalo. Ovo je bila demonstracija moći ove reprezentacije. Veliku većinu utakmice imali smo ih pod kontrolom. Igra zaslužuje peticu. Imali smo ih 30 minuta u drugom dijelu, a onda smo nakon prekida izgubili konce – priznao je Kovač.

Bojite li se sankcija UEFA-e, da ćete izgubiti za zelenim stolom?

- Mislim da je utakmica završena, ali sigurno će biti sankcija. Da li će to biti novčana kazna, da li će biti drugih sankcija ne bih ulazio u to. Mislim da nema prostora za oduzimanje bodova – vjeruje Kovač.  

Kakve su šanse Hrvatske za prvo mjesto u skupini?

- Imamo deset bodova kao i Talijani, ali Norvežani s tri pobjede pušu nam za vratom. Ako nam budu svi zdravi ne znam zašto ne bismo nastavili igrati ovako. Pa da se mi i Talijani plasiramo na Euro. I dalje smo favoriti za prolaz, ali još su Norvežani i Bugari opasni.

I talijanskog izbornika Antonija Contea je dočekalo pitanje da li se uplašio da će se ponoviti Genova od prije četiri godine kada su navijači prekinuli kvalifikacijski susret Italije i Srbije?

- Zaista sam se uplašio da se susret neće nastaviti. Nakon drugog prekida sudac je bio odlučan u namjeri da prekine utakmicu, vidio sam to na njemu. Srećom završila je. Želim da se takve stvari više nikada ne ponove – kazao je Conte. Morao je Conte po prikazanom biti zadovoljan bodom.

- Hrvati su igrali s istom momčadi kao i na SP-u, a nama nije bilo lako nakon svih ozljeda na koje se u 15. minuti nadovezala i nova ozljeda Pasqualea. Mogu biti zadovoljan – rekao je Conte.

U prvih 25 minuta bio je to impresivan presing Hrvatske?

- Zaista je bila takva situacija. Dvaput sam mijenjao i sustav. Hvala na prekidu, nekako smo potom izašli iz toga.
Ivan Perišić je novim pogotkom postao naš najbolji strijelac u kvalifikacijama. Imao je još jednu priliku zap objedu u samom finišu, ali je lopta prohujala pored gola

- Mislim da nismo dobro ušli u susret, prvih petnaest minuta nismo dobro stajali na terenu. Nakon poravnanja smo držali sve konce igre u svojim rukama, sve do prekida kada smo malo izgubili raspored. Zadnjih deset minuta smo se bolje posložili, bili blizu pobjede, šteta što ona lopta nije ušla. Dobro se osjećam nakon operacije ramena, imao sam par problema lani, no to je sada sve iza mene, dosta sam radio i jako sam zadovoljan. No treba gledati pozitivno, imamo deset bodova iz četiri susreta, do ožujka imamo vremena ,glavu gore moramo biti vrlo zadovoljni.

Prekid je preusmjerio tijek susreta

- Do tada smo super igrali, imali super akcije. Taj prekid dao je Talijanima vremena da se smire, dogovore gdje griješe i bolje odrade završnicu, to ih je spasilo. Ne znam što bih rekao o ovom prekidom, da smo igrali loše pa da se ljute nekako bi ovo i razumio, ali ovako .... Hvala svima koji su nas došli poduprijeti, a ovi koji rade probleme neka više ne dolaze. Nadam se da će se sve vidjeti na kamerama tko su ti 

Domagoj Vida vodio je žestoke dvoboje za napadačima Azzura, no sve je zadatke dobro odradio

- Čestitao bi suigračima na odlično odigranoj utakmici, igrali smoo jako dobro, bili bolji i moramo biti zadovoljni sa osvojenim bodom, ali istovremeno i tužni zbog izgubljena dva. Primili smo jeftin gol nismo pazili na lopti povratnoj lopti, Perišić nas je dobro vratio na početak. Imali smo odlične šanse, moja na početku susreta, pa Olić pri kraju poluvremena, na kraju Perišić sa onim zicerom. Jako dobro igrali u drugom poluvremenu, na žalost navijači malo zeznili, taj prekid nas je poremetio, malo su nas stisnuli i na kraju možemo bit  zadovoljni. Što se tiče mene, drago mi je da me izbornik odabrao, moje je da igram dobro, u dobroj sam formi, a izbornik neka odlučuje tko će igrati na kojoj poziciji. Osim toga na kraju se gleda samo rezultat Hrvatske, a ne tko igra i to zabija golove.


F. VULAS, R. RADICA
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>


































[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/niko-kovac-sram-me-i-stid-ispricavam-se-hrvati-nisu-ovakav-narod-vida-neka-ovi-sto-rade-probleme-vise-ne-dolaze-na-utakmice-253656 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=de1f002c8b88147d7d44b85ec2c0a25102eebfd5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Niko+Kova%C4%8D%3A+Sram+me+i+stid%2C+ispri%C4%8Davam+se%2C+Hrvati+nisu+ovakav+narod%3B+Vida%3A+Neka+ovi+%C5%A1to+rade+probleme+vi%C5%A1e+ne+dolaze+na+utakmice&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fniko-kovac-sram-me-i-stid-ispricavam-se-hrvati-nisu-ovakav-narod-vida-neka-ovi-sto-rade-probleme-vise-ne-dolaze-na-utakmice-253656 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fniko-kovac-sram-me-i-stid-ispricavam-se-hrvati-nisu-ovakav-narod-vida-neka-ovi-sto-rade-probleme-vise-ne-dolaze-na-utakmice-253656 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => CROPIX, AFP [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => izbornik u šoku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometizbornik u šoku

Niko Kovač: Sram me i stid, ispričavam se, Hrvati nisu ovakav narod; Vida: Neka ovi što rade probleme više ne dolaze na utakmice

Piše PSD.
17. studenog 2014. - 00:25
I talijanskog izbornika Antonija Contea je dočekalo pitanje da li se uplašio da će se ponoviti Genova od prije četiri godine kada su navijači prekinuli kvalifikacijski susret Italije i Srbije?
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 06:55