stdClass Object ( [id] => 164558 [title] => Mario Garber: Prijedlog o zabrani gostujućih navijača dokaz je karikature našega nogometa [alias] => mario-garber-prijedlog-o-zabrani-gostujucih-navijaca-dokaz-je-karikature-nasega-nogometa [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Sve šta bubnem, ostvari se. Nedavno sam malo “žonglirao” na temu Torcide i BBB-ovaca, pa sam predložio da se Dinamu iznajmi Torcidu, sjećate se – “Rent-a-Torcida”. Jer Dinamu fali potpore s tribina. I tako bi Hajduk mogao živjeti od najamnine koju bi platio Dinamo. A Torcida bi se žrtvovala za svog Hajduka i navijala malo za Dinamo.

Lako bi se prešlo preko eventualnoga moralnog aspekta takve inovacije na nogometnoj burzi jer ne vidim tko bi u ovoj zemlji visokog amorala uopće imao obraza postavljati slična pitanja. Svaki pošteni Hrvat danas nakaradno zloupotrebljava demokraciju – sloboda svega, tržišta ideja i najdubljih uvjerenja.

Detektori na stadionu

Zašto ne bismo, na primjer, nekog esdepejca iznajmili na određeno vrijeme hadezejcima, radi viših interesa i ulaska u Europu, kako bismo zajedničkim snagama stigli do plaće od sedam-osam tisuća eura u Bruxellesu. Tako će i Torcida otvoriti vrata BBB-u na Sjeveru kako bi zajedničkim snagama ušli u Europu. Možda se netko od njih prošlepa i do euro-guvernera u Bruxellesu za pitanja navijanja na nogometnim stadionima. Ali kako bilo da bilo – kapa dolje Torcidi i BBB-u. Bolje se razumiju u ustavna prava nego Hrvatski nogometni savez i MaxTV zajedno. A to je u biti cila država. Jer svi gledaju balun, a kamoli ne MaxTV. Evo i ja. Pa riskiram da mi zbog ovoga ukinu signal za TV prijam. I to ono sekundu prije nego se izvodi penal na primjer između Barcelone i Chelsea.

Svaka čast tajniku Torcide Stipi Lekiću koji na Ustav upozorava i podsjeća autore ideje da se navijačima gostiju zabrani pristup stadionu. I eto Torcide i BBB-a zajedno i u Maksimiru. Tako će se uistinu dogoditi nešto što sam puknuo onako bez veze “žonglirajući” na tu temu. Čisto te hvata panika šta više pisat? Jer sve bi se moglo obistinit. Tako sam 2000. u kolumni “Sport cafe” na pragu trećeg tisućljeća bubnuo u zafrkanciji na temu smaka svijeta. Uteklo mi tada da je smak svijeta upravo i počeo, samo šta to još nitko ne vidi. I evo, već smo se i navikli da je smak svijeta odavno u toku pa se više nitko i ne obazire na to. Sad me strah napisati da bi najpametnije bilo na ulazima u stadion postavit ljude koji će na brzinu utvrditi za koga navija dotični posjetitelj stadiona. Ako navija za gostujuću ekipu, zabranite mu ulaz na stadion. To ne bi bio problem. Pitaš čovika za koga vi navijate, a on vam odgovori. I to uz nazočnost detektora. Ako laže, zabranjen ulaz.

Konobara za svjedoka

Jer drukčije ne bi išlo. Naime, pitati ga osobnu iskaznicu ne bi bilo dovoljno. Igra se na primjer derbi Dinama i Hajduka u Zagrebu. Dolazi čovik iz Splita, piše mu da je iz Splita, rođen je u Splitu, živi u Splitu, već je u godinama, zna se da je oduvijek bio hajdukovac… Dakle po svemu ga se ne smije pustiti u stadion. Jer navija za goste, za Hajduka. E, ali vidite, ima i tu neočekivanih obrata. Jer ja se sjećam jednog gospodina, poznava ga je cili Split, šjor Bepa, svako jutro bi doša popit kavu u Bellevuea, o tome je pisao i Miljenko Smoje jer je i on tamo bio inventar pa je sve to vidio u živo. Bilo je to u vrime vladavine Tomislava Ivića. A Split se podijelio na ivićevce i antiivićevce, tvrdilo se da Ivić osvaja pokale, ali da Hajduk igra ružno, bunker. I cijenjenome šjor Bepu je to išlo na živce. Bija mu je pun kufer ivićevaca. Jedno jutro mu konobar nosi kavu, spotakne se i prolije šjor Bepa po novome veštitu.

Urtalo šjor Bepa, diga se, posla kvragu konobara: “Ajde lipo ti i on… Od danas navijam za Dinamo!”. I posta je šjor Bepo totalni dinamovac, infotan na konobara i Ivićevog totalnog Hajduka. E sad, kako bi vi danas cijenjenome šjor Bepu, da je još živ, zabranili uć na derbi Dinama i Hajduka u Maksimiru? Kako bi on moga dokazat da ne navija za goste, za Hajduka, nego da se preobratio i da od nedavno, otkad ga je konobar u Bellevuea prolija kafon po novome veštitu – navija za Dinama, dakle za domaćina? Za dokazat - mora bi doć na derbi s onim konobarom iz Bellevuea. Mogu mislit kako nam se cijenjeni šjor Bepo, gospodin i drug jednoga prošloga dostojanstvenog vremena, danas smije i ruga prateći odozgo šta je sve moguće u nas.

Vrapče u Švedskoj

Još malo i morat će se prije slušanja najnovijih vijesti popit apaurin ili benifen. Mogle bi i novine same na naslovnu zalipit u kesicu po tabletu da ne svršiš na psihijatriju dok čitaš najnovije vijesti. Evo čitam baš u svim novinama, lipo piše da se HNS oduševio prijedlogom Branka Laljka i Josipa Breznog, predsjednika Udruge prvoligaša i povjerenika za natjecanje. Podržava se njihov prijedlog da se do kraja prvenstva utakmice igraju bez gostujućih navijača. Isto ka da navijamo za ludnicu! Napominje se da treba pitati MUP. Po meni ne treba! Prijedlog Laljka i Breznog je dovoljan da se u paketu kompletni naš nogomet strpa u ludnicu. Tako to rade Šveđani. Ne pitaju MUP.

Jednostavno bi došla kola Prve pomoći, navukla nam svima one pidžame pa vozi u Vrapče, na periferiju Stockholma, bez suvišnih zašto. Prijedlog o prohibiciji navijanja za gostujući klub ostat će kao vječni dokaz karikature našega nogometa. Ne govorim samo Laljku i Breznome, nego svima, skupa s nama novinarima. A nije lako ni Breznome. Sićan se čovika otprije deset-petnaest godina kad sam svakodnevno pratio balun. Brezni je za mene bija jedan fin, uglađen, objektivan i sasvim normalan čovik. Ali vodit danas ovu našu ligu baluna, nema ti druge nego puknit. Jer i ja san prošle subote predložio javno da se Torcidi pošalje račun za svaku baklju. Ili da se odgovornosti prihvati udruga Naš Hajduk.

A tog dana eto novih baklji!? S druge strane treba i navijače razumit. Torcida se zadnje vrijeme od Kodeksa pa preko organizacije Hajdukove proslave stotog rođendana pokazala kao zrela organizacija. I zbilja je moćna, djeluje i intelektualno, maštovito, napredno, efikasnija je sto puta od ciloga Hajduka. Međutim, navijač je posebna društvena kategorija. Kako ćeš ti kontrolirat navijača? Kakav bi to bio navijač na Sjeveru ako ne ispali koju baklju ili petardu?

Mukte striptiz

Već slutite ko će na kraju bit Pedro u toj priči. Ni Laljak, ni Brezni, ni bidni Cvrk (to vam je Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost). Malo pomalo svi ćemo bit cvrknuti. Ako policija nešto ne učini. I zato kažem, na kraju će Pedro bit Ranko Ostojić. Ja bi i njemu zabranija doć na derbi Dinama i Hajduka. Jer je hajdukovac. Pustija bi ga jedino u Splitu, na derbi Hajduka i Dinama. A gori u Maksimir neka ide Karamarko! Jer nikako mi u glavu ne ide kako ti navijači unesu cilu tu artiljeriju?! Ako mogu petarde, onda bi tako mogli unit i bombe, ko zna, malo pomalo, osvanit će na Sjeveru i minobacači, rakete, topovi... A ja ne mogu proć kroz aerodromsku kontrolu nego moran skinit i postole, činit striptiz, i to mukte! Ne mo’š ništa zdipit niti u samoposlugu, odma ti zvižde na blagajni, i to sva trojica, i Laljak, i Brezni, i Cvrk!

Mario Garber

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KVADRATURA BALUNA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-04-21 17:00:29 [created_by] => 22323 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-04-23 19:19:40 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-04-23 11:29:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3712 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/04/21/spektar/HAJDUK_SPLIT58-100312[1].jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x467" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7796386 Threads: 1 Questions: 1636898629 Slow queries: 4864310 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111420916 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/mario-garber-prijedlog-o-zabrani-gostujucih-navijaca-dokaz-je-karikature-nasega-nogometa-164558 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/mario-garber-prijedlog-o-zabrani-gostujucih-navijaca-dokaz-je-karikature-nasega-nogometa-164558?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 150361 [name] => KVADRATURABALUNA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kvadraturabaluna [link] => /tag/kvadraturabaluna ) [1] => stdClass Object ( [id] => 164134 [name] => mariogarber [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mariogarber [link] => /tag/mariogarber ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KVADRATURA BALUNA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mario Garber: Prijedlog o zabrani gostujućih navijača dokaz je karikature našega nogometa [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-13-30-23-22323 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/04/21/spektar/HAJDUK_SPLIT58-100312[1].jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/04/21/spektar/HAJDUK_SPLIT58-100312[1].jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Sve šta bubnem, ostvari se. Nedavno sam malo “žonglirao” na temu Torcide i BBB-ovaca, pa sam predložio da se Dinamu iznajmi Torcidu, sjećate se – “Rent-a-Torcida”. Jer Dinamu fali potpore s tribina. I tako bi Hajduk mogao živjeti od najamnine koju bi platio Dinamo. A Torcida bi se žrtvovala za svog Hajduka i navijala malo za Dinamo.

Lako bi se prešlo preko eventualnoga moralnog aspekta takve inovacije na nogometnoj burzi jer ne vidim tko bi u ovoj zemlji visokog amorala uopće imao obraza postavljati slična pitanja. Svaki pošteni Hrvat danas nakaradno zloupotrebljava demokraciju – sloboda svega, tržišta ideja i najdubljih uvjerenja.

Detektori na stadionu

Zašto ne bismo, na primjer, nekog esdepejca iznajmili na određeno vrijeme hadezejcima, radi viših interesa i ulaska u Europu, kako bismo zajedničkim snagama stigli do plaće od sedam-osam tisuća eura u Bruxellesu. Tako će i Torcida otvoriti vrata BBB-u na Sjeveru kako bi zajedničkim snagama ušli u Europu. Možda se netko od njih prošlepa i do euro-guvernera u Bruxellesu za pitanja navijanja na nogometnim stadionima. Ali kako bilo da bilo – kapa dolje Torcidi i BBB-u. Bolje se razumiju u ustavna prava nego Hrvatski nogometni savez i MaxTV zajedno. A to je u biti cila država. Jer svi gledaju balun, a kamoli ne MaxTV. Evo i ja. Pa riskiram da mi zbog ovoga ukinu signal za TV prijam. I to ono sekundu prije nego se izvodi penal na primjer između Barcelone i Chelsea.

Svaka čast tajniku Torcide Stipi Lekiću koji na Ustav upozorava i podsjeća autore ideje da se navijačima gostiju zabrani pristup stadionu. I eto Torcide i BBB-a zajedno i u Maksimiru. Tako će se uistinu dogoditi nešto što sam puknuo onako bez veze “žonglirajući” na tu temu. Čisto te hvata panika šta više pisat? Jer sve bi se moglo obistinit. Tako sam 2000. u kolumni “Sport cafe” na pragu trećeg tisućljeća bubnuo u zafrkanciji na temu smaka svijeta. Uteklo mi tada da je smak svijeta upravo i počeo, samo šta to još nitko ne vidi. I evo, već smo se i navikli da je smak svijeta odavno u toku pa se više nitko i ne obazire na to. Sad me strah napisati da bi najpametnije bilo na ulazima u stadion postavit ljude koji će na brzinu utvrditi za koga navija dotični posjetitelj stadiona. Ako navija za gostujuću ekipu, zabranite mu ulaz na stadion. To ne bi bio problem. Pitaš čovika za koga vi navijate, a on vam odgovori. I to uz nazočnost detektora. Ako laže, zabranjen ulaz.

Konobara za svjedoka

Jer drukčije ne bi išlo. Naime, pitati ga osobnu iskaznicu ne bi bilo dovoljno. Igra se na primjer derbi Dinama i Hajduka u Zagrebu. Dolazi čovik iz Splita, piše mu da je iz Splita, rođen je u Splitu, živi u Splitu, već je u godinama, zna se da je oduvijek bio hajdukovac… Dakle po svemu ga se ne smije pustiti u stadion. Jer navija za goste, za Hajduka. E, ali vidite, ima i tu neočekivanih obrata. Jer ja se sjećam jednog gospodina, poznava ga je cili Split, šjor Bepa, svako jutro bi doša popit kavu u Bellevuea, o tome je pisao i Miljenko Smoje jer je i on tamo bio inventar pa je sve to vidio u živo. Bilo je to u vrime vladavine Tomislava Ivića. A Split se podijelio na ivićevce i antiivićevce, tvrdilo se da Ivić osvaja pokale, ali da Hajduk igra ružno, bunker. I cijenjenome šjor Bepu je to išlo na živce. Bija mu je pun kufer ivićevaca. Jedno jutro mu konobar nosi kavu, spotakne se i prolije šjor Bepa po novome veštitu.

Urtalo šjor Bepa, diga se, posla kvragu konobara: “Ajde lipo ti i on… Od danas navijam za Dinamo!”. I posta je šjor Bepo totalni dinamovac, infotan na konobara i Ivićevog totalnog Hajduka. E sad, kako bi vi danas cijenjenome šjor Bepu, da je još živ, zabranili uć na derbi Dinama i Hajduka u Maksimiru? Kako bi on moga dokazat da ne navija za goste, za Hajduka, nego da se preobratio i da od nedavno, otkad ga je konobar u Bellevuea prolija kafon po novome veštitu – navija za Dinama, dakle za domaćina? Za dokazat - mora bi doć na derbi s onim konobarom iz Bellevuea. Mogu mislit kako nam se cijenjeni šjor Bepo, gospodin i drug jednoga prošloga dostojanstvenog vremena, danas smije i ruga prateći odozgo šta je sve moguće u nas.

Vrapče u Švedskoj

Još malo i morat će se prije slušanja najnovijih vijesti popit apaurin ili benifen. Mogle bi i novine same na naslovnu zalipit u kesicu po tabletu da ne svršiš na psihijatriju dok čitaš najnovije vijesti. Evo čitam baš u svim novinama, lipo piše da se HNS oduševio prijedlogom Branka Laljka i Josipa Breznog, predsjednika Udruge prvoligaša i povjerenika za natjecanje. Podržava se njihov prijedlog da se do kraja prvenstva utakmice igraju bez gostujućih navijača. Isto ka da navijamo za ludnicu! Napominje se da treba pitati MUP. Po meni ne treba! Prijedlog Laljka i Breznog je dovoljan da se u paketu kompletni naš nogomet strpa u ludnicu. Tako to rade Šveđani. Ne pitaju MUP.

Jednostavno bi došla kola Prve pomoći, navukla nam svima one pidžame pa vozi u Vrapče, na periferiju Stockholma, bez suvišnih zašto. Prijedlog o prohibiciji navijanja za gostujući klub ostat će kao vječni dokaz karikature našega nogometa. Ne govorim samo Laljku i Breznome, nego svima, skupa s nama novinarima. A nije lako ni Breznome. Sićan se čovika otprije deset-petnaest godina kad sam svakodnevno pratio balun. Brezni je za mene bija jedan fin, uglađen, objektivan i sasvim normalan čovik. Ali vodit danas ovu našu ligu baluna, nema ti druge nego puknit. Jer i ja san prošle subote predložio javno da se Torcidi pošalje račun za svaku baklju. Ili da se odgovornosti prihvati udruga Naš Hajduk.

A tog dana eto novih baklji!? S druge strane treba i navijače razumit. Torcida se zadnje vrijeme od Kodeksa pa preko organizacije Hajdukove proslave stotog rođendana pokazala kao zrela organizacija. I zbilja je moćna, djeluje i intelektualno, maštovito, napredno, efikasnija je sto puta od ciloga Hajduka. Međutim, navijač je posebna društvena kategorija. Kako ćeš ti kontrolirat navijača? Kakav bi to bio navijač na Sjeveru ako ne ispali koju baklju ili petardu?

Mukte striptiz

Već slutite ko će na kraju bit Pedro u toj priči. Ni Laljak, ni Brezni, ni bidni Cvrk (to vam je Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost). Malo pomalo svi ćemo bit cvrknuti. Ako policija nešto ne učini. I zato kažem, na kraju će Pedro bit Ranko Ostojić. Ja bi i njemu zabranija doć na derbi Dinama i Hajduka. Jer je hajdukovac. Pustija bi ga jedino u Splitu, na derbi Hajduka i Dinama. A gori u Maksimir neka ide Karamarko! Jer nikako mi u glavu ne ide kako ti navijači unesu cilu tu artiljeriju?! Ako mogu petarde, onda bi tako mogli unit i bombe, ko zna, malo pomalo, osvanit će na Sjeveru i minobacači, rakete, topovi... A ja ne mogu proć kroz aerodromsku kontrolu nego moran skinit i postole, činit striptiz, i to mukte! Ne mo’š ništa zdipit niti u samoposlugu, odma ti zvižde na blagajni, i to sva trojica, i Laljak, i Brezni, i Cvrk!

Mario Garber

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/mario-garber-prijedlog-o-zabrani-gostujucih-navijaca-dokaz-je-karikature-nasega-nogometa-164558 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0983ab7592e5096b7dcb457f4ce03ef114a0d237 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mario+Garber%3A+Prijedlog+o+zabrani+gostuju%C4%87ih+navija%C4%8Da+dokaz+je+karikature+na%C5%A1ega+nogometa&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fmario-garber-prijedlog-o-zabrani-gostujucih-navijaca-dokaz-je-karikature-nasega-nogometa-164558 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fmario-garber-prijedlog-o-zabrani-gostujucih-navijaca-dokaz-je-karikature-nasega-nogometa-164558 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KVADRATURA BALUNA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometKVADRATURA BALUNA

Mario Garber: Prijedlog o zabrani gostujućih navijača dokaz je karikature našega nogometa

Piše PSD.
23. travnja 2012. - 13:29
Sve šta bubnem, ostvari se. Nedavno sam malo “žonglirao” na temu Torcide i BBB-ovaca, pa sam predložio da se Dinamu iznajmi Torcidu, sjećate se – “Rent-a-Torcida”. Jer Dinamu fali potpore s tribina. I tako bi Hajduk mogao živjeti od najamnine koju bi platio Dinamo. A Torcida bi se žrtvovala za svog Hajduka i navijala malo za Dinamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 15:30