stdClass Object ( [id] => 134271 [title] => Mandžukić i Kalinić spasili Vatrene od debakla (FOTOGALERIJA, VIDEO) [alias] => mandzukic-i-kalinic-spasili-vatrene-od-debakla-fotogalerija-video [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U utakmici kvalifikacija za EURO u Poljskoj i Ukrajini, Hrvatska je na Poljudu pobijedila Gruziju rezultatom 2:1.

Golove za Vatrene su postigli Mandžukić i Kalinić dok je za Gruziju precizan bio Kankava.

Iz minute u minute

Pred prepunim Poljudom počela je utakmica

1 - Hrvatska je u poljudskoj tišini krenula silovito. Već nakon četrdesetak sekundi igre iz slobodnog udarca loptu je pred vrata Gruzijaca ubacio Srna, a vratar Loria ju  je u posljednji trenutak izbio ispred Jelavića koji je bio u skoku.

13 - Jelavić je oteo loptu stoperu Khubutiji, ali nije uspio asistirati za Modrića.

14 - Poljud je eruptirao. Nakon 14 minuta muka koji je prekidala tek manja skupina navijača na jugoistoku publika se digla na noge, navijanje je krenulo.

0:1 Kankava

16 - Hladan tuš za tek probuđeni Poljud. S desne strane loptu je pred vrata Hrvatske ubacio Siradze. Najviši je na osam-devet metara od vrata između hrvatskih stopera bio Kankava. Loptu je glavom pospremio u lijevi gornji kut vratara Runje. Ka(n)kav(a) jeftin gol je Hrvatska opet primila protiv Gruzije.

18 - Na 13-14 metara od gola u izglednoj situaciji Jelavić nije dobro zahvatio loptu.

25 - Stativa Modrića! Uporni Srna se dugo na desnoj strani pokušavao izboriti za centaršut, što mu je na koncu i uspjelo. Gruzijci su uspjeli loptu izbiti na rub kaznenog prostora no samo do Modrića. Veznjak Tottenhama opalio je silovito. Lopta je išla u donji lijevi kut, ali vratar Loria ju je krajnjim naporom uspio odbiti u stativu i spriječiti pogodak. 

26 - Zbog oštrog prekršaja na Pranjiću požutio je Iašvili.

37 - Mandžukić se na petnaestak metara od gola uspio izboriti za udarac. Izbjegao je dvostruki blok Khubutije i Grigalave, ciljao je donji desni Lorijin kut, ali je u tom udarcu nedostajalo snage.

45 + 1 - Igrači su zvižducima ispračeni u svlačionice.

Počelo je drugo poluvrijeme

46 - Na poluvremenu je u svlačionici ostao Jelavić, a u igru je ušao Kalinić.

58 - Greda Eduarda! Srna je centrirao na drugu stativu gdje je najviši bio Perišić te je glavom loptu poslao na sedam-osam metara od gola na suprotnu vratnicu. Eduardo se iz teške situacije pored dvojice Gruzijaca uspio izboriti za prostor i prvi glavom zahvatiti loptu, ali je njegov šut odsjeo na gredi.

61 - Srna je imao dobru prigodu iz slobodnog udarca s 19 metara po sredini vrata, ali je lopta zapela za vrh živog zida koji se previše približio izvođaču, no to sudac nije sankcionirao.

65 - Glavom je pokušao Perišić, ali je lopta otišla preko gola.

69 - Nova velika prigoda Hrvatske. UBačaj Srne Gruzijci nisu uspjeli raščistiti. Lopta je došla do kalinića koji je okružen čuvarima uspio šutirati, ali je Loria uz mnogo sreće taj udarac uspio zaustaviti.

70 - Dvostruka Bilićeva izmjena. Ušli su Klasnić i Dujmović umjesto Perišića i Vukojevića.

71 - Spojnica Srne! Nevjerojatno, treći put je okvir gola spriječio pogodak Hrvatske. Srna je junački odapeo iz slobodnog udarca s 25 metara. Loria tu apsolutno ništa nije mogao napraviti, ostao je ukopan, no sreća je 'kockastima' opet okrenula leđa. Lopta se od spojnice grede i stative odbila u gol aut.

74 - Kad te neće... Opet je zaprijetio Srna iz slobodnog udarca iskosa s desne strane, ali ovaj put prizemno. Loria je na jedvite jade zaustavio loptu koja mu je zamalo pobjegla preko gol linije.

1:1 Mandžukić

76 - Kada neće iz prekida hoće iz igre. Dujmović je sve kao da neće probio lijevu stranu obrane Gruzijaca. Došao je do korner linije, a onda preciznom loptom na sedam metara od gola pronašao Mandžukića. Napadač Wolfsburga golgetersku je formu iz kluba prenio i u reprezentaciju. Loptu je skrenuo u suprotni kut mreže za izjednačenje koje je probudilo Poljud.

2:1 Kalinić!!!

78 - Preokret u samo tri minute!!! Eduardo je ulazeći s desne strane u kazneni prostor dugo tražio rupu. Na koncu je odličnom loptom na desetak metara od vrata pronašao Kalinića koji je iz prve loptu poslao kroz Loriju u mrežu. Eruptirao je Poljud od oduševljenja. Kalinić je od sreće trčeći prema zapadnoj tribini skinuo dres, a cijela naša klupa ušla je u teren. Nije se znalo tko koga grli i ljubi. Bilić je potpuno pogodio sa izmjenama. Kalinić je zbog skidanja dresa zaradio žuti karton.

85 - Zamalo je Modrić s dvadesetak metara zabio i treći gol

Kraj utakmice

Nakon što je Nikola Kalinić Hrvatskoj konačno donio povijesnu prvu pobjedu tek u desetom splitskom susretu i nebo je proplakalo nad Poljudom, kiša se sručila na splitski stadion.

HNS je 14 godina bojkotirao Split, 14 minuta je sinoć trajao bojkot navijača, a na koncu je sa sudačkom nadoknadom nakon Kalinićeva gola uslijedilo 14 minuta urnebesa na Poljudu. Do petnaestak minuta prije kraja sve je izgledalo crno, slutilo je na nastavak prokletstva, na koncu je crno bilo samo nebo.

- Hvala Bogu pobijedili smo! Teško je bili probiti ovaj bunker Gruzije s deset igrača. Srećom zabili smo prvi gol nakon kojeg nam se otvorilo - rekao je Kalinić, čovjek koji je skinuo poljudsko prokletstvo.

- Drago mi je da sam zabio, pogotovo na svom stadionu, ali to je najmanje bitno, najvažnije je da smo pobijedili. Veliki je bio pritisak na nama. Trebala nam je pobjeda nakon poraza u Tbilisiju, a proganjala nas je priča o Splitu u kojem uz to dugo nije igrala reprezentacija. Nadam se da ćemo ovako i nastaviti te da ćemo osvojiti prvo mjesto u skupini - istaknuo je Kalinić čiji će pogodak ući u legendu, u kategoriju najvažnijih golova postignutih na Hajdukovu stadionu.

- Osjetio sam da će Dudu tamo ubaciti loptu i krenuo sam. Odlično je zavrnuo, a Modrić i ja smo čekali loptu. Sretan sam što je ušla - rekla je zlatna Bilićeva zamjena koji je ušao na poluvremenu umjesto Jelavića.

- Nisam ni očekivao da ću se naći u prvih 11 s obzirom na drugi dio sezone u klubu, nadao sam se prigodi s klupe. Rekao mi je izbornik na poluvremenu da ću zabiti dva gola, ali dobro je i jedan!

I junaku pobjede Hrvatske kojem je ovakav rasplet trebao nakon što nije dobijao prigodu u engleskom Blackburnu u drugoj polovici sezone ovaj će gol biti na posebnom mjestu.

- Zabio sam mnogo pogodaka za Hajduk na Poljudu, ali ovaj mi je ipak sigurno jedan od najdražih. Što može biti ljepše nego zabiti na svom stadionu na kojem nogometno stasavao, pred svojim navijačima. Atmosfera je bila odlična, uživali smo. Nadam se da ćemo se opet vratiti na Poljud!

Uz Nikolu Kalinića, jedan od junaka bio je i strijelac prvoga pogotka Mario Mandžukić.

- Na kraju je ispalo dobro, ali u početku je bilo teško, primili smo gol ni iz čega. No, pokazali smo karakter. Nakon moga pogotka za izjednačenje publika je krenula, Gruzijci više nisu znali gdje su i odmah je pao i drugi gol. Nisam ni sumnjao u publiku, uvijek je na Poljudu dobra atmosfera i to su potvrdili i ovaj put – prokomentirao je Mandžukić.


Hrvatska – Gruzija 2:1 (0:1)

Split. Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja oko 30.000.

Sudac Stefan Johanesson (Švedska) – 7.

Žuti kartoni: Kalinić (Hrvatska), te Iašvili i Hubutia (Gruzija)

Strijelci: 0:1 Kankava (16), 1:1 Mandžukić (76), 2:1 Kalinić (78)

Najbolji igrač: Nikola Kalinić (Hrvatska)

HRVATSKA (4 – 4 - 2): V. Runje (6) – Srna (6,5), Ćorluka (6,5), Šimunić (6,5), Pranjić (5,5)– Mandžukić (7), Vukojević (5,5) (od 71. Dujmović 7), Modrić (6,5), Perišić (5) (od 71. Klasnić 6) – Jelavić (5) (od 46. Kalinić 7), Da Silva (6,5).

GRUZIJA (4 – 2 – 3 - 1): Loria (7) – Salukvadze (5,5), Hubutia (6), Kaladze (6), Grigalava (5,5) – Hizanišvili (5,5), Kašia (5,5) (od 80. Ananidze -) – Iašvili (6) (od 61. Daušvili 5), Kankava (6,5), Kvirkvelia (5,5) – Siradze (5,5) (od 56. Dvališvili 5).

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Split: Hrvatska - Gruzija 2:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-06-03 19:18:17 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-06-03 23:07:51 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-06-03 21:47:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 21360 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2011\/06\/04\/sport\/hrv gru.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska34-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska33-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska35-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska54-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska39-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska40-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska41-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska43-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska45-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska46-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska47-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska48-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska49-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska50-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska51-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska53-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska60-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska61-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska62-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska63-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska64-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska65-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska66-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska69-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska72-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska67-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska71-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska7-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/navijaci_split5-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/navijaci_split6-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/navijaci_split7-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/navijaci_split8-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/navijaci_split9-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/pho.JPG","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska1-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska2-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska3-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska4-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska5-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska6-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/navijaci_split10-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska10-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska37-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska11-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska12-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska15-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska17-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska18-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska20-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska21-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska22-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska23-030611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/04\/sport\/REP\/gruzija_hrvatska32-030611.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"696x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"372x550"},{"size0":"700x476"},{"size0":"700x366"},{"size0":"602x550"},{"size0":"700x461"},{"size0":"700x486"},{"size0":"700x468"},{"size0":"446x550"},{"size0":"700x533"},{"size0":"700x460"},{"size0":"700x470"},{"size0":"700x490"},{"size0":"700x446"},{"size0":"377x550"},{"size0":"396x550"},{"size0":"700x506"},{"size0":"700x486"},{"size0":"700x473"},{"size0":"700x485"},{"size0":"700x462"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x491"},{"size0":"700x426"},{"size0":"700x441"},{"size0":"700x422"},{"size0":"700x420"},{"size0":"700x396"},{"size0":"700x298"},{"size0":"700x399"},{"size0":"640x478"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x352"},{"size0":"700x360"},{"size0":"475x550"},{"size0":"633x550"},{"size0":"367x550"},{"size0":"367x550"},{"size0":"700x457"},{"size0":"696x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"353x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x486"},{"size0":"290x550"},{"size0":"284x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x438"},{"size0":"700x486"},{"size0":"700x457"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7471305 Threads: 3 Questions: 1536041475 Slow queries: 4671866 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110803336 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/mandzukic-i-kalinic-spasili-vatrene-od-debakla-fotogalerija-video-134271 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/mandzukic-i-kalinic-spasili-vatrene-od-debakla-fotogalerija-video-134271?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 123773 [name] => hrvatskagruzija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatskagruzija [link] => /tag/hrvatskagruzija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Split: Hrvatska - Gruzija 2:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mandžukić i Kalinić spasili Vatrene od debakla (FOTOGALERIJA, VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-18-37-20-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/06/04/sport/hrv gru.jpg [galleryCount] => 55 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/06/04/sport/hrv gru.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska34-030611.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska33-030611.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska35-030611.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska54-030611.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska39-030611.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska40-030611.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska41-030611.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska43-030611.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska45-030611.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska46-030611.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska47-030611.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska48-030611.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska49-030611.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska50-030611.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska51-030611.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska53-030611.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska60-030611.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska61-030611.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska62-030611.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska63-030611.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska64-030611.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska65-030611.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska66-030611.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska69-030611.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska72-030611.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska67-030611.jpg [title] => ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska71-030611.jpg [title] => ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska7-030611.jpg [title] => ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/navijaci_split5-030611.jpg [title] => ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/navijaci_split6-030611.jpg [title] => ) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/navijaci_split7-030611.jpg [title] => ) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/navijaci_split8-030611.jpg [title] => ) [33] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/navijaci_split9-030611.jpg [title] => ) [34] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/pho.JPG [title] => ) [35] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska-030611.jpg [title] => ) [36] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska1-030611.jpg [title] => ) [37] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska2-030611.jpg [title] => ) [38] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska3-030611.jpg [title] => ) [39] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska4-030611.jpg [title] => ) [40] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska5-030611.jpg [title] => ) [41] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska6-030611.jpg [title] => ) [42] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/navijaci_split10-030611.jpg [title] => ) [43] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska10-030611.jpg [title] => ) [44] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska37-030611.jpg [title] => ) [45] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska11-030611.jpg [title] => ) [46] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska12-030611.jpg [title] => ) [47] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska15-030611.jpg [title] => ) [48] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska17-030611.jpg [title] => ) [49] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska18-030611.jpg [title] => ) [50] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska20-030611.jpg [title] => ) [51] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska21-030611.jpg [title] => ) [52] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska22-030611.jpg [title] => ) [53] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska23-030611.jpg [title] => ) [54] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/04/sport/REP/gruzija_hrvatska32-030611.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U utakmici kvalifikacija za EURO u Poljskoj i Ukrajini, Hrvatska je na Poljudu pobijedila Gruziju rezultatom 2:1.

Golove za Vatrene su postigli Mandžukić i Kalinić dok je za Gruziju precizan bio Kankava.

Iz minute u minute

Pred prepunim Poljudom počela je utakmica

1 - Hrvatska je u poljudskoj tišini krenula silovito. Već nakon četrdesetak sekundi igre iz slobodnog udarca loptu je pred vrata Gruzijaca ubacio Srna, a vratar Loria ju  je u posljednji trenutak izbio ispred Jelavića koji je bio u skoku.

13 - Jelavić je oteo loptu stoperu Khubutiji, ali nije uspio asistirati za Modrića.

14 - Poljud je eruptirao. Nakon 14 minuta muka koji je prekidala tek manja skupina navijača na jugoistoku publika se digla na noge, navijanje je krenulo.

0:1 Kankava

16 - Hladan tuš za tek probuđeni Poljud. S desne strane loptu je pred vrata Hrvatske ubacio Siradze. Najviši je na osam-devet metara od vrata između hrvatskih stopera bio Kankava. Loptu je glavom pospremio u lijevi gornji kut vratara Runje. Ka(n)kav(a) jeftin gol je Hrvatska opet primila protiv Gruzije.

18 - Na 13-14 metara od gola u izglednoj situaciji Jelavić nije dobro zahvatio loptu.

25 - Stativa Modrića! Uporni Srna se dugo na desnoj strani pokušavao izboriti za centaršut, što mu je na koncu i uspjelo. Gruzijci su uspjeli loptu izbiti na rub kaznenog prostora no samo do Modrića. Veznjak Tottenhama opalio je silovito. Lopta je išla u donji lijevi kut, ali vratar Loria ju je krajnjim naporom uspio odbiti u stativu i spriječiti pogodak. 

26 - Zbog oštrog prekršaja na Pranjiću požutio je Iašvili.

37 - Mandžukić se na petnaestak metara od gola uspio izboriti za udarac. Izbjegao je dvostruki blok Khubutije i Grigalave, ciljao je donji desni Lorijin kut, ali je u tom udarcu nedostajalo snage.

45 + 1 - Igrači su zvižducima ispračeni u svlačionice.

Počelo je drugo poluvrijeme

46 - Na poluvremenu je u svlačionici ostao Jelavić, a u igru je ušao Kalinić.

58 - Greda Eduarda! Srna je centrirao na drugu stativu gdje je najviši bio Perišić te je glavom loptu poslao na sedam-osam metara od gola na suprotnu vratnicu. Eduardo se iz teške situacije pored dvojice Gruzijaca uspio izboriti za prostor i prvi glavom zahvatiti loptu, ali je njegov šut odsjeo na gredi.

61 - Srna je imao dobru prigodu iz slobodnog udarca s 19 metara po sredini vrata, ali je lopta zapela za vrh živog zida koji se previše približio izvođaču, no to sudac nije sankcionirao.

65 - Glavom je pokušao Perišić, ali je lopta otišla preko gola.

69 - Nova velika prigoda Hrvatske. UBačaj Srne Gruzijci nisu uspjeli raščistiti. Lopta je došla do kalinića koji je okružen čuvarima uspio šutirati, ali je Loria uz mnogo sreće taj udarac uspio zaustaviti.

70 - Dvostruka Bilićeva izmjena. Ušli su Klasnić i Dujmović umjesto Perišića i Vukojevića.

71 - Spojnica Srne! Nevjerojatno, treći put je okvir gola spriječio pogodak Hrvatske. Srna je junački odapeo iz slobodnog udarca s 25 metara. Loria tu apsolutno ništa nije mogao napraviti, ostao je ukopan, no sreća je 'kockastima' opet okrenula leđa. Lopta se od spojnice grede i stative odbila u gol aut.

74 - Kad te neće... Opet je zaprijetio Srna iz slobodnog udarca iskosa s desne strane, ali ovaj put prizemno. Loria je na jedvite jade zaustavio loptu koja mu je zamalo pobjegla preko gol linije.

1:1 Mandžukić

76 - Kada neće iz prekida hoće iz igre. Dujmović je sve kao da neće probio lijevu stranu obrane Gruzijaca. Došao je do korner linije, a onda preciznom loptom na sedam metara od gola pronašao Mandžukića. Napadač Wolfsburga golgetersku je formu iz kluba prenio i u reprezentaciju. Loptu je skrenuo u suprotni kut mreže za izjednačenje koje je probudilo Poljud.

2:1 Kalinić!!!

78 - Preokret u samo tri minute!!! Eduardo je ulazeći s desne strane u kazneni prostor dugo tražio rupu. Na koncu je odličnom loptom na desetak metara od vrata pronašao Kalinića koji je iz prve loptu poslao kroz Loriju u mrežu. Eruptirao je Poljud od oduševljenja. Kalinić je od sreće trčeći prema zapadnoj tribini skinuo dres, a cijela naša klupa ušla je u teren. Nije se znalo tko koga grli i ljubi. Bilić je potpuno pogodio sa izmjenama. Kalinić je zbog skidanja dresa zaradio žuti karton.

85 - Zamalo je Modrić s dvadesetak metara zabio i treći gol

Kraj utakmice

Nakon što je Nikola Kalinić Hrvatskoj konačno donio povijesnu prvu pobjedu tek u desetom splitskom susretu i nebo je proplakalo nad Poljudom, kiša se sručila na splitski stadion.

HNS je 14 godina bojkotirao Split, 14 minuta je sinoć trajao bojkot navijača, a na koncu je sa sudačkom nadoknadom nakon Kalinićeva gola uslijedilo 14 minuta urnebesa na Poljudu. Do petnaestak minuta prije kraja sve je izgledalo crno, slutilo je na nastavak prokletstva, na koncu je crno bilo samo nebo.

- Hvala Bogu pobijedili smo! Teško je bili probiti ovaj bunker Gruzije s deset igrača. Srećom zabili smo prvi gol nakon kojeg nam se otvorilo - rekao je Kalinić, čovjek koji je skinuo poljudsko prokletstvo.

- Drago mi je da sam zabio, pogotovo na svom stadionu, ali to je najmanje bitno, najvažnije je da smo pobijedili. Veliki je bio pritisak na nama. Trebala nam je pobjeda nakon poraza u Tbilisiju, a proganjala nas je priča o Splitu u kojem uz to dugo nije igrala reprezentacija. Nadam se da ćemo ovako i nastaviti te da ćemo osvojiti prvo mjesto u skupini - istaknuo je Kalinić čiji će pogodak ući u legendu, u kategoriju najvažnijih golova postignutih na Hajdukovu stadionu.

- Osjetio sam da će Dudu tamo ubaciti loptu i krenuo sam. Odlično je zavrnuo, a Modrić i ja smo čekali loptu. Sretan sam što je ušla - rekla je zlatna Bilićeva zamjena koji je ušao na poluvremenu umjesto Jelavića.

- Nisam ni očekivao da ću se naći u prvih 11 s obzirom na drugi dio sezone u klubu, nadao sam se prigodi s klupe. Rekao mi je izbornik na poluvremenu da ću zabiti dva gola, ali dobro je i jedan!

I junaku pobjede Hrvatske kojem je ovakav rasplet trebao nakon što nije dobijao prigodu u engleskom Blackburnu u drugoj polovici sezone ovaj će gol biti na posebnom mjestu.

- Zabio sam mnogo pogodaka za Hajduk na Poljudu, ali ovaj mi je ipak sigurno jedan od najdražih. Što može biti ljepše nego zabiti na svom stadionu na kojem nogometno stasavao, pred svojim navijačima. Atmosfera je bila odlična, uživali smo. Nadam se da ćemo se opet vratiti na Poljud!

Uz Nikolu Kalinića, jedan od junaka bio je i strijelac prvoga pogotka Mario Mandžukić.

- Na kraju je ispalo dobro, ali u početku je bilo teško, primili smo gol ni iz čega. No, pokazali smo karakter. Nakon moga pogotka za izjednačenje publika je krenula, Gruzijci više nisu znali gdje su i odmah je pao i drugi gol. Nisam ni sumnjao u publiku, uvijek je na Poljudu dobra atmosfera i to su potvrdili i ovaj put – prokomentirao je Mandžukić.


Hrvatska – Gruzija 2:1 (0:1)

Split. Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja oko 30.000.

Sudac Stefan Johanesson (Švedska) – 7.

Žuti kartoni: Kalinić (Hrvatska), te Iašvili i Hubutia (Gruzija)

Strijelci: 0:1 Kankava (16), 1:1 Mandžukić (76), 2:1 Kalinić (78)

Najbolji igrač: Nikola Kalinić (Hrvatska)

HRVATSKA (4 – 4 - 2): V. Runje (6) – Srna (6,5), Ćorluka (6,5), Šimunić (6,5), Pranjić (5,5)– Mandžukić (7), Vukojević (5,5) (od 71. Dujmović 7), Modrić (6,5), Perišić (5) (od 71. Klasnić 6) – Jelavić (5) (od 46. Kalinić 7), Da Silva (6,5).

GRUZIJA (4 – 2 – 3 - 1): Loria (7) – Salukvadze (5,5), Hubutia (6), Kaladze (6), Grigalava (5,5) – Hizanišvili (5,5), Kašia (5,5) (od 80. Ananidze -) – Iašvili (6) (od 61. Daušvili 5), Kankava (6,5), Kvirkvelia (5,5) – Siradze (5,5) (od 56. Dvališvili 5).

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>























































[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/mandzukic-i-kalinic-spasili-vatrene-od-debakla-fotogalerija-video-134271 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b5ff7e7079a406eb1f10b87159e035f94fc5d817 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mand%C5%BEuki%C4%87+i+Kalini%C4%87+spasili+Vatrene+od+debakla+%28FOTOGALERIJA%2C+VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fmandzukic-i-kalinic-spasili-vatrene-od-debakla-fotogalerija-video-134271 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fmandzukic-i-kalinic-spasili-vatrene-od-debakla-fotogalerija-video-134271 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Split: Hrvatska - Gruzija 2:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometSplit: Hrvatska - Gruzija 2:1

Mandžukić i Kalinić spasili Vatrene od debakla (FOTOGALERIJA, VIDEO)

Piše PSD.
3. lipnja 2011. - 23:47
1 - Hrvatska je u poljudskoj tišini krenula silovito. Već nakon četrdesetak sekundi igre iz slobodnog udarca loptu je pred vrata Gruzijaca ubacio Srna, a vratar Loria ju  je u posljednji trenutak izbio ispred Jelavića koji je bio u skoku.
46 - Na poluvremenu je u svlačionici ostao Jelavić, a u igru je ušao Kalinić.
Nakon što je Nikola Kalinić Hrvatskoj konačno donio povijesnu prvu pobjedu tek u desetom splitskom susretu i nebo je proplakalo nad Poljudom, kiša se sručila na splitski stadion.
#HRVATSKAGRUZIJA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 20:37