StoryEditorOCM

‘KBC Maksimir‘ radi punom parom, situacija nije dobra pred Dinamove utakmice istine

Piše Davorin Olivari/SN
6. prosinca 2023. - 22:14

Dinamov vratar Danijel Zagorac je na terapijama, nadanja su u Maksimiru da će biti spreman za maksimirsku utakmicu Konferencijske lige s Ballkanijem, a samim time i za veliki zaključni derbi prvog dijela sezone Hrvatske nogometne lige protiv Hajduka, 17. prosinca, također u Maksimiru.

Trener Sergej Jakirović je pričao da bi se o pehovima koje imaju Dinamovi nogometaši mogla napisati knjiga i stvarno je u pravu. Jer, ozljeda Zagorca je od onih za rubriku “vjerovali ili ne”. Čovjek se, naime, poskliznuo na stepenicama kad je izlazio na travnjak i stradao je gležanj!? Gotovo da čovjek ne povjeruje.

Baš kad je ušao u sjajnu formu, kad je bio junak Dinamove pobjede nas Astanom, Zagorac je stradao na zaista bizaran način. No, ponavljamo, svi drže da će terapije pomoći, te da će Zagorac biti spreman za, kako smo ih nazvali, “utakmice istine” protiv kosovskog prvaka i Majstora s mora.

Makar, ne treba zaboraviti da Ivan Nevistić, koji sigurno nije zaboravio braniti, pa ako u konačnici Zagorac ne bude spreman, definitivno može stati među vratnice i odraditi posao kako valja. Protiv Slavena Belupa nije Nevistić imao posla, ali je zaustavio jedan opasan udarac i djelovao je sigurno premda vjerojatno psihološki nije bio maksimalno spreman za start utakmice jer je ipak Zagorac trebao braniti.

Stefan Ristovski i Marko Bulat, koji su zbog ozljeda preskočili utakmicu s Farmaceutima u Koprivnici, trebali bi, kako sada stvari stoje, biti spremni za sraz s Rudešom, a što je još važnije, jer se radi o bitnim igračima, dakako i za Ballkani i Hajduk. Martin Baturina se jučer osjećao bolje nego u ponedjeljak, ali temperatura i dalje varira, viroza ga nije napustila, pa vjerojatno neće biti spreman niti za ogled s Rudešanima. Međutim, kao i kod prije nabrojanih, važno je da bude spreman za zadnje dvije utakmice polusezone koje bi mogle usmjeriti kompletnu sezonu.

U Maksimirskoj 128 drže fige da Zagorac, Ristovski, Bulat i Baturina budu u sastavu u ogledima odluke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 07:16