stdClass Object ( [id] => 166406 [title] => Ivan Klasnić: Nije mi cilj karijeru završiti u Hrvatskoj [alias] => ivan-klasnic-nije-mi-cilj-karijeru-zavrsiti-u-hrvatskoj [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Bolton našeg Ivana Klasnića u grčevitoj je borbi za opstanak. U zadnjem kolu moraju pobijediti Stoke City i nadati se kako će im se i ostali rezultati poklopiti. Trenutno su treći ‘odozdo’, toliko ih i ispada. S Klasnićem smo se našli u Manchesteru, u tamošnjem Hiltonu.
- Ovdje živim, nekoliko ulica dalje. Ovo je moj kvart - kazao nam je Klasnić.

Da ne bude zabune, nije se preselio i našao novi klub.
- Ma Bolton je tu na 20 minuta vožnje automobilom.

Trener Owen Coyle vas ove sezone nije forsirao od prve minute?
- Kraj je sezone, zabio sam devet golova i jedan u FA Cupu. Nisam uvijek igrao od početka. Trener me držao na klupi, ali kad sam igrao bio sam dobar, zabijao. Vidjet ćemo kako će sve završiti ove godine.

Dogovori za intervju trajali su tri dana.
- Imao sam posla s odvjetnikom, rješavao sam neke stvari u klubu.

Odlazite iz Boltona?
- Ugovor mi sada ističe, vidjet ćemo.

Ovo vam je druga ‘tura’ u Boltonu?
- Da, prvo sam došao na posudbu iz Nantesa, potom sam potpisao ugovor na dvije godine i sad su gotove te dvije godine.

Je li vam dosadio život u Manchesteru?
- Nije. Sigurno je dosadno kad kiša stalno pada, ali navikneš se. Imam stan, do Boltona je blizu. Neki moji suigrači žive u Manchesteru, neki bliže Boltonu.

Manchester ima i bogat noćni život!
- Svugdje se može izaći, ali prvo je važno dobiti utakmicu, onda je svejedno gdje se slavi.

Rodili ste se u Njemačkoj, tamo prošli nogometnu školu i afirmirali se u Werderu iz Bremena. Sad ste dobro upoznali i engleski nogomet, koja je razlika između tih liga?
- Mogu reći da je engleska liga brža, igra se dinamičniji nogomet. Ima boljih igrača, ali i lošijih. Neki obrambeni igrači su katastrofa i nikad ne bi mogli igrati u Bundesligi.

Tko će biti prvak Engleske?
- E sad, tko će biti prvak, to je ludilo. Ne znam, City je sada u prednosti ispred Uniteda, ali svašta se događa u nogometu.



U zadnjem kolu City igra kući protiv QPR-a, a United u gostima protiv Sunderlanda?

- U Engleskoj je teško reći tko će dobiti, tko pasti. Iznenađenja su moguća.

Čini se da vam je Engleska prirasla srcu?
- U Njemačkoj sam se rodio i znam tamošnji mentalitet, ali ovdje mi se više sviđa. Ljudi su baš super, pristupačni. Imam prijatelje, dobro sam se snašao. Vidjet ću što će biti, puno ovisi o tome idem li na Europsko prvenstvo ili ne.

Jeste li već razgovarali s izbornikom Slavenom Bilićem?
- Dobio sam poziv da sam u kadru od 26 igrača, sad ćemo vidjeti tko će ići. Ako me Bilić pozove idem, ako odluči da ima boljih prihvatit ću to i ništa.

Konkurencija je u napadu velika, ali i šarolika. Pojavili su se neki novi klinci poput Jelavića, drugi, pak, poput Olića nisu u prvoj postavi u klubu?
- Mislim da imamo špiceve da se ne trebamo sekirati tko god ode. Neki su igrali više, neki manje. Neki su zabijali, neki nisu. Na Biliću je da odluči.

Je li Hrvatska već napravila svoje plasmanom na završni turnir?
- Mislim da možemo i više. Imamo tešku grupu, ali nisu Španjolci nedodirljivi, nisu sigurni prvaci Europe kako neki misle. Najvažnije nam je dobiti prvu utakmicu protiv Irske, onda će biti puno lakše.

Vaš suigrač Fabrice Muamba, koji je zbog srčanog zastoja kolabrirao 17. ožujka u utakmici protiv Tottenhama, prije dva kola doživio je ovacije navijača Boltona kada ih je pozdravio s terena. I Vi ste imali velike zdravstvene probleme, igrate s presađenim bubregom?
- Ja sam se s njim susreo i prije, vidio sam da je bolje. Situacija je za njega bila teška. Vidiš kad te navijači vole i viču tvoje ime, to je velika stvar. I meni je bilo tako kad sam se vratio. Njemu je bilo teže, ali je isti taj motiv kada se želiš vratiti u nogomet nakon takvih stvari.

On, pak, neće tako brzo moći igrati nogomet?
- Ne, daleko je od igranja.

Jeste li mu dali neki savjet?
- Ako će igrati, to mu je samo bonus. Neka bude živ i zdrav, neka pazi na zdravlje, to je najvažnije.

Vi ste dosta naučili iz vaših problema s bubrezima?
- Ja sam sretan, radim ono što mi je najdraže u životu, igram nogomet i dalje. Nakon operacije nitko nije mislio da ću zabijati u Engleskoj. Da ću biti na Euru, zabiti dva gola, i to onaj protiv Turske u četvrtfinalu (prvi je bio u skupini protiv Poljske, nap. a.). To je sve lijepo, ali isto vidiš i kako život odjednom može proći, otići u drugom smjeru. Ako ovo drugo ne ide, novac i te stvari, treba biti sretan što si zdrav.

Niste tako razmišljali prije operacija?
- I ja sam ranije govorio sebi da moram igrati, moram igrati, moram igrati... Ako sam kašljao, malo bi mi curio nos, išao sam na trening uvijek. Sad drugačije mislim. Lako se dogodi nešto loše, dogodilo se meni, Muambi se to dogodilo. Nakon njegovog srčanog zastoja svi smo u klubu morali ići na testiranje srca.

Prijelazni je rok pred vratima, imate li već neku ponudu?
- Pričekajmo da rok službeno počne.

Planirate li karijeru završiti u nekom od hrvatskih klubova?
- Pratim hrvatske klubove, ako su u Europi uvijek im držim fige da prođu dalje. Ali za mene, nije to to. Nije mi cilj ići u Hrvatsku i tamo u nekom klubu završiti karijeru, pa ni u Rijeci kako se špekulira ovih dana. Prvo što čujem, nisam ni sa kime razgovarao, ne znam odakle uopće ta priča. Ako bih se od reprezentacije pozdravio u nekoj utakmici, to bi bilo lijepo. Ali u HNL-u, teško.

Koliko Ivan Klasnić još može igrati i zabijati?
- Ne znam, imam još vremena pred sobom. Bubreg radi i dalje - nasmijao se dobro raspoloženi Klasnić.


PERO SMOLČIĆ


'Navijam za Bayern, ali bit će gusto'

Tko će pobijediti u minhenskom finalu Lige prvaka, Bayern naših Olića i Pranjića ili Chelsea?
- Tko bi rekao da će Barcelona izgubiti od Chelseja? Nisam se čuo s Olićem i Pranjićem, ali želim da oni dobiju, imam tamo i drugih prijatelja. Kad su igrali protiv Reala s prijateljima iz Engleske kladio sam se da će proći Bayern. Sada je puno žutih kartona na obje strane, bit će gusto - zaključio je Klasnić.

Jelaviću sam našao kuću u mirnom okruženju

Klasnić se u slobodno vrijeme ponekad nađe i s Nikicom Jelavićem koji proteklih mjeseci ‘rastura’ u dresu Evertona.
- Nađem se s Jelavićem, on isto stanuje blizu. Negdje na pola puta između Manchestera i Liverpoola (vlak između ta dva grada vozi 40 minuta, nap. a.). Lijepo je u Manchesteru, ali kada je dolazio pomogao sam mu naći kuću u mirnijem okruženju - kazao nam je Klasnić.

Slučajni susret u tramvaju s Ivanovim obožavateljem

Na putu prema Old Traffordu u tramvaju je jedan stariji gospodin prepoznao hrvatski naglasak.
- Vi ste iz Hrvatske - pitao je?

Da, odgovorismo.
- Ja sam navijač Boltona. Vaš Klasnić je pravi igrač. Ima nevjerojatnu završnicu, osjećaj za gol. Nekoliko puta smo se susreli i rukovali na ulazu u stadion - kazao nam je Alex Sankey.

Kada je čuo da se nalazimo s Klasnićem, dodao je:
- Pokažite mu moju sliku, vidjet ćete da me poznaje. I pozdravite ga.

I doista, Klasnić ga se sjetio. Malen grad taj Manchester.



[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNO ZA SLOBODNU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-05-08 22:19:55 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-05-09 23:42:17 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-05-10 09:29:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4611 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/05/09/Sport/KLASNIC00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x430" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7663099 Threads: 4 Questions: 1555065901 Slow queries: 4740260 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111327285 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/ivan-klasnic-nije-mi-cilj-karijeru-zavrsiti-u-hrvatskoj-166406 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/ivan-klasnic-nije-mi-cilj-karijeru-zavrsiti-u-hrvatskoj-166406?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 203865 [name] => ivanklasnić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivanklasnic [link] => /tag/ivanklasnic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNO ZA SLOBODNU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ivan Klasnić: Nije mi cilj karijeru završiti u Hrvatskoj [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-23-53-53-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/05/09/Sport/KLASNIC00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/05/09/Sport/KLASNIC00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Bolton našeg Ivana Klasnića u grčevitoj je borbi za opstanak. U zadnjem kolu moraju pobijediti Stoke City i nadati se kako će im se i ostali rezultati poklopiti. Trenutno su treći ‘odozdo’, toliko ih i ispada. S Klasnićem smo se našli u Manchesteru, u tamošnjem Hiltonu.
- Ovdje živim, nekoliko ulica dalje. Ovo je moj kvart - kazao nam je Klasnić.

Da ne bude zabune, nije se preselio i našao novi klub.
- Ma Bolton je tu na 20 minuta vožnje automobilom.

Trener Owen Coyle vas ove sezone nije forsirao od prve minute?
- Kraj je sezone, zabio sam devet golova i jedan u FA Cupu. Nisam uvijek igrao od početka. Trener me držao na klupi, ali kad sam igrao bio sam dobar, zabijao. Vidjet ćemo kako će sve završiti ove godine.

Dogovori za intervju trajali su tri dana.
- Imao sam posla s odvjetnikom, rješavao sam neke stvari u klubu.

Odlazite iz Boltona?
- Ugovor mi sada ističe, vidjet ćemo.

Ovo vam je druga ‘tura’ u Boltonu?
- Da, prvo sam došao na posudbu iz Nantesa, potom sam potpisao ugovor na dvije godine i sad su gotove te dvije godine.

Je li vam dosadio život u Manchesteru?
- Nije. Sigurno je dosadno kad kiša stalno pada, ali navikneš se. Imam stan, do Boltona je blizu. Neki moji suigrači žive u Manchesteru, neki bliže Boltonu.

Manchester ima i bogat noćni život!
- Svugdje se može izaći, ali prvo je važno dobiti utakmicu, onda je svejedno gdje se slavi.

Rodili ste se u Njemačkoj, tamo prošli nogometnu školu i afirmirali se u Werderu iz Bremena. Sad ste dobro upoznali i engleski nogomet, koja je razlika između tih liga?
- Mogu reći da je engleska liga brža, igra se dinamičniji nogomet. Ima boljih igrača, ali i lošijih. Neki obrambeni igrači su katastrofa i nikad ne bi mogli igrati u Bundesligi.

Tko će biti prvak Engleske?
- E sad, tko će biti prvak, to je ludilo. Ne znam, City je sada u prednosti ispred Uniteda, ali svašta se događa u nogometu.



U zadnjem kolu City igra kući protiv QPR-a, a United u gostima protiv Sunderlanda?

- U Engleskoj je teško reći tko će dobiti, tko pasti. Iznenađenja su moguća.

Čini se da vam je Engleska prirasla srcu?
- U Njemačkoj sam se rodio i znam tamošnji mentalitet, ali ovdje mi se više sviđa. Ljudi su baš super, pristupačni. Imam prijatelje, dobro sam se snašao. Vidjet ću što će biti, puno ovisi o tome idem li na Europsko prvenstvo ili ne.

Jeste li već razgovarali s izbornikom Slavenom Bilićem?
- Dobio sam poziv da sam u kadru od 26 igrača, sad ćemo vidjeti tko će ići. Ako me Bilić pozove idem, ako odluči da ima boljih prihvatit ću to i ništa.

Konkurencija je u napadu velika, ali i šarolika. Pojavili su se neki novi klinci poput Jelavića, drugi, pak, poput Olića nisu u prvoj postavi u klubu?
- Mislim da imamo špiceve da se ne trebamo sekirati tko god ode. Neki su igrali više, neki manje. Neki su zabijali, neki nisu. Na Biliću je da odluči.

Je li Hrvatska već napravila svoje plasmanom na završni turnir?
- Mislim da možemo i više. Imamo tešku grupu, ali nisu Španjolci nedodirljivi, nisu sigurni prvaci Europe kako neki misle. Najvažnije nam je dobiti prvu utakmicu protiv Irske, onda će biti puno lakše.

Vaš suigrač Fabrice Muamba, koji je zbog srčanog zastoja kolabrirao 17. ožujka u utakmici protiv Tottenhama, prije dva kola doživio je ovacije navijača Boltona kada ih je pozdravio s terena. I Vi ste imali velike zdravstvene probleme, igrate s presađenim bubregom?
- Ja sam se s njim susreo i prije, vidio sam da je bolje. Situacija je za njega bila teška. Vidiš kad te navijači vole i viču tvoje ime, to je velika stvar. I meni je bilo tako kad sam se vratio. Njemu je bilo teže, ali je isti taj motiv kada se želiš vratiti u nogomet nakon takvih stvari.

On, pak, neće tako brzo moći igrati nogomet?
- Ne, daleko je od igranja.

Jeste li mu dali neki savjet?
- Ako će igrati, to mu je samo bonus. Neka bude živ i zdrav, neka pazi na zdravlje, to je najvažnije.

Vi ste dosta naučili iz vaših problema s bubrezima?
- Ja sam sretan, radim ono što mi je najdraže u životu, igram nogomet i dalje. Nakon operacije nitko nije mislio da ću zabijati u Engleskoj. Da ću biti na Euru, zabiti dva gola, i to onaj protiv Turske u četvrtfinalu (prvi je bio u skupini protiv Poljske, nap. a.). To je sve lijepo, ali isto vidiš i kako život odjednom može proći, otići u drugom smjeru. Ako ovo drugo ne ide, novac i te stvari, treba biti sretan što si zdrav.

Niste tako razmišljali prije operacija?
- I ja sam ranije govorio sebi da moram igrati, moram igrati, moram igrati... Ako sam kašljao, malo bi mi curio nos, išao sam na trening uvijek. Sad drugačije mislim. Lako se dogodi nešto loše, dogodilo se meni, Muambi se to dogodilo. Nakon njegovog srčanog zastoja svi smo u klubu morali ići na testiranje srca.

Prijelazni je rok pred vratima, imate li već neku ponudu?
- Pričekajmo da rok službeno počne.

Planirate li karijeru završiti u nekom od hrvatskih klubova?
- Pratim hrvatske klubove, ako su u Europi uvijek im držim fige da prođu dalje. Ali za mene, nije to to. Nije mi cilj ići u Hrvatsku i tamo u nekom klubu završiti karijeru, pa ni u Rijeci kako se špekulira ovih dana. Prvo što čujem, nisam ni sa kime razgovarao, ne znam odakle uopće ta priča. Ako bih se od reprezentacije pozdravio u nekoj utakmici, to bi bilo lijepo. Ali u HNL-u, teško.

Koliko Ivan Klasnić još može igrati i zabijati?
- Ne znam, imam još vremena pred sobom. Bubreg radi i dalje - nasmijao se dobro raspoloženi Klasnić.


PERO SMOLČIĆ


'Navijam za Bayern, ali bit će gusto'

Tko će pobijediti u minhenskom finalu Lige prvaka, Bayern naših Olića i Pranjića ili Chelsea?
- Tko bi rekao da će Barcelona izgubiti od Chelseja? Nisam se čuo s Olićem i Pranjićem, ali želim da oni dobiju, imam tamo i drugih prijatelja. Kad su igrali protiv Reala s prijateljima iz Engleske kladio sam se da će proći Bayern. Sada je puno žutih kartona na obje strane, bit će gusto - zaključio je Klasnić.

Jelaviću sam našao kuću u mirnom okruženju

Klasnić se u slobodno vrijeme ponekad nađe i s Nikicom Jelavićem koji proteklih mjeseci ‘rastura’ u dresu Evertona.
- Nađem se s Jelavićem, on isto stanuje blizu. Negdje na pola puta između Manchestera i Liverpoola (vlak između ta dva grada vozi 40 minuta, nap. a.). Lijepo je u Manchesteru, ali kada je dolazio pomogao sam mu naći kuću u mirnijem okruženju - kazao nam je Klasnić.

Slučajni susret u tramvaju s Ivanovim obožavateljem

Na putu prema Old Traffordu u tramvaju je jedan stariji gospodin prepoznao hrvatski naglasak.
- Vi ste iz Hrvatske - pitao je?

Da, odgovorismo.
- Ja sam navijač Boltona. Vaš Klasnić je pravi igrač. Ima nevjerojatnu završnicu, osjećaj za gol. Nekoliko puta smo se susreli i rukovali na ulazu u stadion - kazao nam je Alex Sankey.

Kada je čuo da se nalazimo s Klasnićem, dodao je:
- Pokažite mu moju sliku, vidjet ćete da me poznaje. I pozdravite ga.

I doista, Klasnić ga se sjetio. Malen grad taj Manchester.



[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/ivan-klasnic-nije-mi-cilj-karijeru-zavrsiti-u-hrvatskoj-166406 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=00d6dc9bcf00aaca3947fb79927f21115c719c32 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ivan+Klasni%C4%87%3A+Nije+mi+cilj+karijeru+zavr%C5%A1iti+u+Hrvatskoj&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fivan-klasnic-nije-mi-cilj-karijeru-zavrsiti-u-hrvatskoj-166406 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fivan-klasnic-nije-mi-cilj-karijeru-zavrsiti-u-hrvatskoj-166406 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNO ZA SLOBODNU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometEKSKLUZIVNO ZA SLOBODNU

Ivan Klasnić: Nije mi cilj karijeru završiti u Hrvatskoj

Piše PSD.
10. svibnja 2012. - 11:29
Bolton našeg Ivana Klasnića u grčevitoj je borbi za opstanak. U zadnjem kolu moraju pobijediti Stoke City i nadati se kako će im se i ostali rezultati poklopiti. Trenutno su treći ‘odozdo’, toliko ih i ispada. S Klasnićem smo se našli u Manchesteru, u tamošnjem Hiltonu.
- Ovdje živim, nekoliko ulica dalje. Ovo je moj kvart - kazao nam je Klasnić.

Da ne bude zabune, nije se preselio i našao novi klub.
- Ma Bolton je tu na 20 minuta vožnje automobilom.

Trener Owen Coyle vas ove sezone nije forsirao od prve minute?
- Kraj je sezone, zabio sam devet golova i jedan u FA Cupu. Nisam uvijek igrao od početka. Trener me držao na klupi, ali kad sam igrao bio sam dobar, zabijao. Vidjet ćemo kako će sve završiti ove godine.

Dogovori za intervju trajali su tri dana.
- Imao sam posla s...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 01:53