stdClass Object ( [id] => 182175 [title] => Ćorluka i Rakitić osigurali pobjedu u Skoplju; Štimac: Šteta što nismo slavili s većom razlikom [alias] => corluka-i-rakitic-osigurali-pobjedu-u-skoplju-stimac-steta-sto-nismo-slavili-s-vecom-razlikom [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
U 3. kolu kvalifikacija za SP, Hrvatska je u Skoplju pred 33 tisuće gladatelja pobijedila Makedoniju rezultatom 2:1.

Golove za Vatrene su postigli Ćorluka i Rakitić, dok je za domaćina precizan bio Ibraimi.

- Zadovoljan sam jer smo došli puno samopouzdanja po pobjedu, to nam je uspjelo, a šteta je što nismo slavili s više zgoditaka razlike - kazao je nakon pobjede nad Makedonijom u Skopju (2:1) u kvalifikacijama za SP izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac.

- Nismo izgubili smirenost niti u situaciji kada su Makedonci poveli, sve je išlo planirano. Napravili smo sitnu pogrešku kod pogotka Makedonaca, ali bilo je tu igranja i rukom, kako su mi to rekli moji igrači. Makedonci su u drugom dijelu pokušalii silom do rezultata, no odigrali smo vrhunski, nismo nijednom izgledali bezidejno, inzistirao sam na strpljenju i to se isplatilo. Uspjeli smo i makedonsku publiku natjerati da se okrenu protiv vlastitih igrača - kazao je Štimac, koji je bio zadovoljan učinkom Ivana Rakitića i novaka Sammira.

- Rakitić je danas bio odličan, odlučio je utakmicu, a Sammira sam uveo kod 2:1 jer ima veliku brzinsku sposobnost rješavanja situacija 'jedan na jedan'. Šteta je što nismo još dva ili tri pogotka postigli u tih zadnjih petnaestak minuta - zaključio je Štimac, koji se osrvrnuo i na sljedeći dvoboj protiv Walesa u utorak u Osijeku.

- Znam da nećemo moći računati ne neke igrače, ali imamo dosta nogometaša za Wales, a vjerojatno ćemo pozvati i još neke. Nadam se samo da će se i u Hrvatskoj konačno navijati za hrvatsku reprezentaciju -  kazao je Štimac u izjavi za HTV.

- Hrvatska je zasluženo osvojila tri boda. S tim ciljem smo i došli u Skoplje. Nije nas poljuljao gol domaćina na početku nutakmice. Odigrali smo zrelo i mogu jedino žaliti što nismo pobijedili s nekoliko golova razlike. Osjećam se ponosno na cijelu svlačionicu. Proživljavamo sramotnu torturu. Stoga me vrijeđanje Sammira uopće ne iznenađuje. Mogu samo reći - svi koji imaju kvalitetu i žele igrati za Hrvatsku su dobro došli. Neće nas slomiti ovi koji dolaze na utakmice i navijaju protiv nas. Ja sam tvrd orah, a igrači su spremni poginuti za hrvatski dres. Priželjkivao sam u Beogradu neodlučen rezultat,. Naš susret u Beogradu biti će drugačiji od utakmice Srbija – Belgija. Ali ako budemo maksimalno koncentrirani kao ovdje u Skoplju možemo sve prepreke savladati. Ono najbolje od hrvatske reprezentacije tek predstoji. Čekamo samo da se Luka Modrić vrati u formu - zaključio je izbornik.

Čedomir Janevski, makedonski izbornik:

- Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobjedi.Izgorjeli smo u prevelikoj želji za uspjehom. Mnogo smo griješili u pas igri. Nažalost , igrali smo kako smo se dogovorili svega 15 prvih minuta. Do našeg vodstva. Međutim i kod povoljnog rezultata vidjela se prevelika nervoza u našoj igri. Odigrali smo puno slabije nego u Zagrebu. Hrvati su pokazali kvalitetu i kaznili su sve naše pogreške. Žao mi je naših navijača koji su stvorili predivnu atmosferu. Ne mislim da su moji igrači bili impresionirani. Imamo u momčadi dosta igrača koji su navikli igrati pred  punim stadionom. Moramo se sada koncentrirati i prirediti za utakmicu protiv Srbije za četiri dana. Nažalost ostali smo bez Šikova (ozljeda) i Pandeva (kartoni).

 Hrvatski nogometaši dugo su se zadržali u svlačionici poslije sinoćnje pobjede. Izbornik Igor Štimac održao je kratak sastanak i ukazao da svaki oblik euforije može biti poguban uoči utakmice s Walesom. Izjave reprezentativaca bile su umjerene kad je u pitanju pobjeda, ali neke vrlo oštre kad su u pitanju ispadi dijela hrvatskih navijača na skopskim tribinama.

- Odigrali smo veliku utakmicu na teškom gostovanju, pogotovo je teško bilo kad smo gubili, ali pokazali smo karakter - rekao je kapetan Darijo Srna.

- Čeka nas utakmica protiv Walesa, prema najavama padat će kiša što odgovara protivniku. Svejedno idemo na pobjedu, drago mi je što se igra u Osijeku, jer mu želimo darovati tri boda. Navijači? Reprezentacija je svetinja, nitko nema pravo dirati u nju. Sammir je dio ove reprezentacije i nije zaslužio fućkanje.

Novopečeni reprezentativac sa sramežljivim osmijehom na licu dočekao je trenutak da prvi put stane pred novinare poslije jednoga nastupa u kockastom dresu.

- Kako je bilo? Odlično, iako moram priznati da sam uoči utakmice bio dosta nervozan. Zadovoljan sam kako sam odigrao, žao mi je da iz nekih situacija na kraju utakmice nismo postigli još koji pogodak. Uvrede s tribina? Iskreno, nisam ih niti čuo, ali drago mi je da su suigrači stali u moju obranu. To su sve fenomenalni momci - poručio je Sammir.

Junak utakmice Ivan Rakitić u kratkom je razdoblju između dviju utakmica s Makedonijom prošao put od dežurnoga krivca do junaka.

- Najvažnija je pobjeda, sve ostalo manje bitno. Pogodak? Glupo bi bilo reći da sam gađao, ali vidio sam u prvom poluvremenu da njihov vratar izlazi na te centaršuteve sa strane i pucao prema golu. Zadovoljan sam svojom igrom, naravno, ali najvažnije da sada ovu pobjedu potvrdimo u utakmici protiv Walesa u Osijeku - poručio je Rakitić.

IZ MINUTE U MINUTU

1 - Utakmica je počela

3 – Početno ispitivanje snaga, dosta rastrgana igre bez konkretnog posjeda lopte od bilo koje strane.

6 - Malo su naši pritisnuli, na desnoj strani je odigrano nekoliko dobrih dodavanja, no sve je završilo kornerom, Srna je nabacio, lopta je preletjela sve igrače i od svega nije bilo ništa.

7 - Šimunić je iz dubine više ispucao nego dodao jednu loptu, ali je ispred Mandžukića istrčao Bogatinova i riješio potencijalnu opasnost.

8 – Požutio je Ristić, vrlo glupo je napravio nekorektan prekršaj nad Srnom i to u trenutku kada je lopta već bila izvan igre.

11 – Vukojević je teško nastradao, prvo je u dvoboju sa Pandevom dobio malo laktom, ali se nije predao, no u nastavku akcije je Demiri neoprezno "ušao" u našeg veznog igrača i morala je intervenirati liječnička služba.

13 – Probao je Mandžukić ubaciti sa desne strane, ali su Makedonci odbili taj napad, u nastavku akcije je Modrić okrenuo stranu i odigrao na Perišića, no i iz tog pokušaja nije bilo ništa više od kornera.

14 – Rakitić je ubacio oštru loptu na peterac, u skoku su bili Šimunić i Ćorluka no niti jedan od njih nije zahvatio loptu koja je završila u autu na drugoj strani igrališta.

1:0 Ibraimi

16 – Dok su se naši vraćali prema obrani uslijedilo je brzo prebacivanje lopte na desnu stranu, Pandev se u duelu izborio za loptu, prošao metar-dva i gurnuo prema natrčalom Ibraimiju. Makedonski napadač se otresao Šimunića, otvorio sebi prostor i oštrim prizemnim udarcem pogodio kut nemoćnog Pletikose.

19 – Ništa nismo konkretno napravili, pokušavamo se malo razdrmati, povezali smo dva-tri dodavanja po lijevoj strani gdje su Strinić i Perišić konkretniji.

20 - Makedonci nam opet prijete, iz daljine je centrirao Šumulikovski, ali je Jelavić očistio opasnost izbivši loptu u korner. Nabacivanje Ibraimija je Pletikosa smirio.

21 - Opet prijetilo po lijevoj strani, Strinić je dosta agilan,  a pucao je Perišić no neprecizno.

23 – Pokušao je Modrić gurnuti loptu prema Jelaviću u kazneni prostor, bolja je bila opcija pokušaj udarca prema Bogatinovu jer su ovo makedonski stoperi očistili.

25 – Najbolja prilika naši, Rakitić je odlično izveo korner, oštro na drugu vratnicu, Jelavić je odlično skočio, ali je pucao malo iznad gola, Bogatinov je bio predaleko, da je lopta krenula prema mreži ne bi je dohvatio.

28 – Imamo prividnu inicijativu, lopta je više u našem posjedu,  ali nedostaje konkretni pas u dubinu prema našim napadačima, Jelavić i Mandžukić su dosta odsječeni bez obzira koliko se trudili u vrhu napada.

31 – Nova prilika, Mandžukić se izvukao nal ijevi bok, uspio dobro ubaciti. Lopta je prohujala pored naših u sredini, Rakitić je bio u najboljoj poziciji, ali je promašio udarac glavom.

1:1 Ćorluka

32 – Rakitić je izvrsno ubacio loptu iz kornera, treći mu je pokušaj bio i najbolji. U sredini je buket igrača krwenuo na loptu, ali ih je sve preskočila, došla na vrh peterca sa desne strane gdje je sam ostao Ćorluka. Hrvatski je stoper smirio loptu, pogledao prema Bogatinovu i zakucao je uz bližu stativu.

36 – Nakon poravnanja nastavili su naši sa posjedom lopte, no opet nema konkretnih akcija prema makedonskom golu. 

40 – Kao da su obje momčadi uzele malo predaha, igra se uglavnom na sredini terena, bez velikih ambicija za konkretne napade.

42 – Kakav potez Rakitića, majstorski, malo je nedostajalo da Bogatinov vadi loptu iz mreže. U napadu je nepropisno zaustavljen Perišić, Raketa je izveo slobodnjak sa tridesetak metara, visoko na drugu stativu, a Bogatinov je panično krajnjim naporom spasio svoju mrežu.

44 – Novi nalet naši, Perišić se dobro izvukao na bok, otvorio prostor Striniću koji je povukao loptu, no izostala je završnica kao da se naš branič dvoumio između šuta i ubacivanja pa su se Makedonsci spasili. 

Kraj prvog poluvremena

46 - Počelo je drugo poluvrijeme

47 – Konkretniji smo na početku nastavka, Striniću jel optu Ibraimi izbio u korner. Opet je Rakitić odlično ubacio na drugu stativu, no Mandžukić nije dobro zahvatio loptu.

49 – Kakva panika u našim redovima, Pandev je projutrio između Perišića i Strinića krenuo prema Šimunić, i njega je "slomio", ali je onda pao tražeći penal, no sudac Rasmunssen nije nasjeo na ovu provokaciju.

50 – Nikako ne možemo očistiti opasnost, ovaj put je Ibraimi sa lijeve strane ubacio, ali previsoko za Ristića i lopta je otišla u gol-aut.

51 – Perišić i Strinić su probili stranu, naš je branič ubacio na Mandžukića koji je vratio Jelaviću. Naš je centarfor želio biti atraktivan pa mu je dosuđena opasna igra zbog pokušaja škaricama.

52 – Makedonci su u nekoliko pogrešaka uspjeli oduzeti Modriću loptu na sredini igrališta i brzo se prebaciti prema naprijed, no Šumulikovski je loše centrirao.

55 – Pokušali su Makedonci dvaput proći po lijevoj strani, no nabačaji Tričkovskog i Popova su završavali iza gola Pletikose

1:2 Rakitić

60 - Pogriješili su Makedonci, Georgievski je nepotrebno srušio Perišića na lijevoj strani, tridesetak metara od makeodnskog gola. Rakitić je potegao isto kao i u završnici prvog poluvremena, oštro prema golu, Bogatinov je krenuo, stao, počeo se vraćati prema golu, ali ovaj put nije uspio spasiti pogodak.

62 – Srna se isključio za dvoboj protiv Walesa, neoprezno je oborio Tričkovskog na dvadesetak metara i dobio žuti karton. Dugo su se namještali Makedonci, na kraju je Šikov pogodio u živi zid, bez opasnosti po Pletikosu.

64 – Izmjena kod nas, izbornik Štimac je u igru uveo debitanta Sammira umjesto Jelavića.

67 – Sammir je pokušao sa lijeve strane, lomio je Noveskog koji je na kraju izbio loptu u korner. Pokušao je Rakitić opet, ali je ipak bilo malo predaleko za Šimunića.

70 – Vukojević je napravio profesionalni faul na četrdesetak metara, spriječio potencijalno opasnu situaciju za Pletikosu, ali se i eliminirao iz dvoboja protiv Walesa.

71 – Pritisnuli su nas Makedonci, pletu oko našeg kaznenog prostora, ali bez konkretne akcije i opasnosti po našeg vratara

74 - Ako nisu Makedonci, hoćemo im mi pomoći, zaigrali smo se  neoprezno, vratili prema Pletikosi koji je bio na oprezu i očistio ispred natrčalog Ristića.

76 – Kakva šansa, iskoristili smo činjenicu da su Makedonci ostavili dosta prostora, Rakitić se odlično spustio prema kaznenom prostoru, pronašao samog Kalinića koji je neometan pucao pored gola nemoćnog Bogatinova.

81 - Opustili smo se, prepustili prostor Makedoncima, Ibraimi je iskoristio neopreznost naših igrača i pucao, Ćorluki je lopta prošla ispod noge, srećom Pletikosa je bio spreman
 
82 - Hasani je prošao kroz sredinu terena, naši su samo promatrali njegov prodor, no srećom Srna je u posjednji čas izbio ispred natrčalog Tričkovskog
 
85 - Pritišću Makedonci, no srežom osim što su izborili tri kornera, nisu napravili ništa konkretno. 

86 - Sjajana prilika naših, Perišić jep okazao kako se kontrolira lopta, varkom se riješio obrambenih igrača, ali u posljednjem trenutku okliznuo tako da njegov šut nije bio opasan po Bogatinova koji je mirno pokupio loptu
 
88 - Čuvaju naši loptu, razvlače Makedonce po cijelom terenu, Perišić je pokušao sa lijeve strane, ali je izborio korner.
 
89 - Rakitić je ponovno odlično izveo korner, na drugu stativu gdje se izvukao Kalinić koji je glavom spustio loptu Badelju, ali je naš reprezentativac pucao jako loše

Kraj utakmice

M. BARIŠA, CROPIX

Makedonija – Hrvatska 1:2

Skoplje – Stadion Filipa II. Makedonskog.

Gledatelja 33.500.

Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu – A skupina: Makedonija – Hrvatska 1:2 (1:1).

Sudac: Peter Rasmussen (Danska) – 6,5. 

Strijelci: 1:0 Ibraimi (16), 1:1 Ćorluka (32), 1:2 Rakitić (60). 

Žuti kartoni: Ristić, Pandev (Makedonija); Srna, Vukojević, Modrić  (Hrvatska)

Najbolji igrač: Ivan Rakitić (Hrvatska)

Makedonija (4-2-3-1): Bogatinov (5) – Georgievski (6), Šikov (5,5)(od 75 Grnčarov -), Noveski (6), Popov (5,5) (od 82. Hasani -) – Šumulikovski (6) (od 54. Gligorov ), Demiri (6) – Ibraimi (6,5), Pandev (6), Tričkovski (5,5) – Ristić (5). 

Hrvatska (4-4-2): Pletikosa (6) – Srna (6), Ćorluka (7,5), Šimunić (6,5), Strinić (5,5) – Rakitić (7), Vukojević (6,5), Modrić (6,5) (od 83. Badelj -), Perišić (6) – Mandžukić (6) (od 73. Kalinić -), Jelavić (5,5) (od 64 Sammir 6).

Kvalifikacije za SP 2014. godine

Skupina A

Makedonija - Hrvatska 1-2 (Ibraimi 16 / Ćorluka 33, Rakitić 60)

Srbija - Belgija 0-3 (Benteke 34, De Bruyne 68, MIrallas 90+1)

Wales - Škotska 2:1

Redoslijed: 1. Belgija 7 bodova (3 utakmice), 2. Hrvatska 7 (3), 3. Srbija 4 (3), 4. Škotska 2 (2), 5. Makedonija 1 (3), 6. Wales 0 (2)

Skupina B:

Armenija - Italija 1-3 (Mitarjan 28 / Pirlo 11-11m, De Rossi 64, Osvaldo 82)

Češka - Malta 3-1 (Gebre Selassie 34, Pekhart 52, Rezek 67 / Briffa 38)

Bugarska - Danska 1-1 (Rangelov 7 / Bendtner 40)

Redoslijed: 1. Italija 7 (3 utakmice), 2. Bugarska 5, 3. Češka 4 (-1), 4. Armenija 3, 5. Danska 2 (-1), 6. Malta 0

Skupina H

Engleska - San Marino (kasnije)

Moldavija - Ukrajina 0-0

Skupina I

Finska - Gruzija 1-1 (Hämäläinen 63 / Kashia 56)

Bjelorusija - Španjolska 0-4 (Jordi Alba 12, Pedro 20, 69, 72)

Redoslijed: 1. Španjolska 6 (2 utakmice) 2. Francuska 6, 3. Gruzija 4 (+1), 4. Finska 1, 5. Bjelorusija 0 (+1)

Skupina D

Turska - Rumunjska 0-1 (Grozav 45+1)

Estonija - Mađarska 0-1 (Hajnal 47)

Nizozemska - Andora 3-0 (Van der Vaart 6, Huntelaar 14, Schaken 49)

Redoslijed: 1. Nizozemska 9 bodova (3), 2. Rumunjska 9 (3), 3. Mađarska 6 (3), 4. Turska 3 (3), 5. Estonija 0 (3), 6. Andora 0 (3)

Skupina C

Farski Otoci - Švedska 1-2 (Baldvinsson 57 / Kačaniklić 65, Ibrahimović 75)

Kazahstan - Austrija 0-0

Irska - Njemačka 1-6 (Keogh 90+1 / Reus 32, 40, Özil 55-11m, Klose 58, Kroos 61, 83)

Redoslijed: 1. Njemačka 9 (3), 2. Švedska 6 (2), 3. Irska 3 (2), 4. Austrija 1 (2), 5. Kazahstan 1 (3), 6. Farski Otoci 0 (2)

Skupina E

Albanija - Island 1-2 (Çani 29 / Bjarnason 19, G. Sigurdsson 81)

Slovenija - Cipar 2-1 (Matavž 38, 62 / Aloneftis 83)

Švicarska - Norveška 1-1 (Gavranović 79 / Hangeland 81)

Redoslijed: 1. Švicarska 7 (3), 2. Island 6 (3), 3. Norveška 4 (3), 4. Albanija 3 (3), 5. Slovenija 3 (3), 6. Cipar 3 (3)

Skupina G

Lihtenštajn - Litva 0-2 (Česnauskis 51, 75)

Slovačka - Latvija 2-1 (Hamšik 5, Sapara 9 / Verpakovskis 84-11m)

Grčka - BiH 0-0

Redoslijed: 1. BiH 7 (3), 2. Grčka 7 (3), 3. Slovačka 7 (3), 4. Litva 4 (3), 5. Latvija 0 (3), 6. Lihtenštajn 0 (3)

Raketa demolirala Makedonce

Pletikosa (6) – Malo prigoda za intervencijom. Kod gola nije imao šanse.

Srna (6) – Na ovoj se poziciji definitivno najbolje snalazi

Ćorluka (7)– Uz korektno obavljen posao u obrani 

Šimunić (6,5) – Standardno solidan. 

Strinić (5,5) – Najčešćeje imao – potez previše. Jedino je kod vodećeg gola domaćina imao potez premalo. Zakasnio je u blok. 

Rakitić (7,5) – Izravno sudjelovao kod oba pogotka. 

Vukojević (6,5) – Najvažniji hrvatski igrač u destrukciji protivničke igre

Modrić (6,5) – U prvom dijelu Makedonci mu ''nisu dali disati''. U nastavku je došao – do zraka. 

Perišić (6) – U početku prekomjerno diskretan. Protijekom susreta sve uvjerljiviji. 

Mandžukić (6) – Doimao se raspoloženim za igru mada bez konkretnog učinka

Jelavić (5,5) – Nekoliko evidentnih tehničkih pogrešaka i promašeni zicer u 25. minuti. 

Sammir (6) – Značajno je rasteretio Modrića svojim ulaskom

Kalinić, Badelj (-) – premalo u igri za konkretnu ocjenu

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Makedonija - Hrvatska 1:2 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-10-12 19:23:40 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-10-13 00:13:11 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-10-12 23:05:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 16543 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska23-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska48-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska47-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska46-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska34-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska33-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska31-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska29-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska52-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska22-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska21-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska23-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska19-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska16-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska15-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska14-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska13-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska12-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska11-12101.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska9-121012.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska8-121012.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/10\/13\/sport\/REPKAAAA\/makedonija_hrvatska7-121012.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"443x550"},{"size0":"700x508"},{"size0":"700x469"},{"size0":"401x550"},{"size0":"700x470"},{"size0":"700x476"},{"size0":"700x474"},{"size0":"403x550"},{"size0":"662x550"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x530"},{"size0":"443x550"},{"size0":"446x550"},{"size0":"700x448"},{"size0":"452x550"},{"size0":"700x546"},{"size0":"700x492"},{"size0":"700x490"},{"size0":"700x514"},{"size0":"470x550"},{"size0":"700x502"},{"size0":"700x480"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7901312 Threads: 1 Questions: 1648880119 Slow queries: 4901110 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111730936 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/corluka-i-rakitic-osigurali-pobjedu-u-skoplju-stimac-steta-sto-nismo-slavili-s-vecom-razlikom-182175 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/corluka-i-rakitic-osigurali-pobjedu-u-skoplju-stimac-steta-sto-nismo-slavili-s-vecom-razlikom-182175?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 163027 [name] => makedonijahrvatska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => makedonijahrvatska [link] => /tag/makedonijahrvatska ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Makedonija - Hrvatska 1:2 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ćorluka i Rakitić osigurali pobjedu u Skoplju; Štimac: Šteta što nismo slavili s većom razlikom [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-18-39-10-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska23-12101.jpg [galleryCount] => 22 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska23-12101.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska48-12101.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska47-12101.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska46-12101.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska34-12101.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska33-12101.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska31-12101.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska29-12101.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska52-12101.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska22-12101.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska21-12101.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska23-12101.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska19-12101.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska16-12101.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska15-12101.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska14-12101.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska13-12101.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska12-12101.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska11-12101.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska9-121012.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska8-121012.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/10/13/sport/REPKAAAA/makedonija_hrvatska7-121012.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
U 3. kolu kvalifikacija za SP, Hrvatska je u Skoplju pred 33 tisuće gladatelja pobijedila Makedoniju rezultatom 2:1.

Golove za Vatrene su postigli Ćorluka i Rakitić, dok je za domaćina precizan bio Ibraimi.

- Zadovoljan sam jer smo došli puno samopouzdanja po pobjedu, to nam je uspjelo, a šteta je što nismo slavili s više zgoditaka razlike - kazao je nakon pobjede nad Makedonijom u Skopju (2:1) u kvalifikacijama za SP izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac.

- Nismo izgubili smirenost niti u situaciji kada su Makedonci poveli, sve je išlo planirano. Napravili smo sitnu pogrešku kod pogotka Makedonaca, ali bilo je tu igranja i rukom, kako su mi to rekli moji igrači. Makedonci su u drugom dijelu pokušalii silom do rezultata, no odigrali smo vrhunski, nismo nijednom izgledali bezidejno, inzistirao sam na strpljenju i to se isplatilo. Uspjeli smo i makedonsku publiku natjerati da se okrenu protiv vlastitih igrača - kazao je Štimac, koji je bio zadovoljan učinkom Ivana Rakitića i novaka Sammira.

- Rakitić je danas bio odličan, odlučio je utakmicu, a Sammira sam uveo kod 2:1 jer ima veliku brzinsku sposobnost rješavanja situacija 'jedan na jedan'. Šteta je što nismo još dva ili tri pogotka postigli u tih zadnjih petnaestak minuta - zaključio je Štimac, koji se osrvrnuo i na sljedeći dvoboj protiv Walesa u utorak u Osijeku.

- Znam da nećemo moći računati ne neke igrače, ali imamo dosta nogometaša za Wales, a vjerojatno ćemo pozvati i još neke. Nadam se samo da će se i u Hrvatskoj konačno navijati za hrvatsku reprezentaciju -  kazao je Štimac u izjavi za HTV.

- Hrvatska je zasluženo osvojila tri boda. S tim ciljem smo i došli u Skoplje. Nije nas poljuljao gol domaćina na početku nutakmice. Odigrali smo zrelo i mogu jedino žaliti što nismo pobijedili s nekoliko golova razlike. Osjećam se ponosno na cijelu svlačionicu. Proživljavamo sramotnu torturu. Stoga me vrijeđanje Sammira uopće ne iznenađuje. Mogu samo reći - svi koji imaju kvalitetu i žele igrati za Hrvatsku su dobro došli. Neće nas slomiti ovi koji dolaze na utakmice i navijaju protiv nas. Ja sam tvrd orah, a igrači su spremni poginuti za hrvatski dres. Priželjkivao sam u Beogradu neodlučen rezultat,. Naš susret u Beogradu biti će drugačiji od utakmice Srbija – Belgija. Ali ako budemo maksimalno koncentrirani kao ovdje u Skoplju možemo sve prepreke savladati. Ono najbolje od hrvatske reprezentacije tek predstoji. Čekamo samo da se Luka Modrić vrati u formu - zaključio je izbornik.

Čedomir Janevski, makedonski izbornik:

- Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobjedi.Izgorjeli smo u prevelikoj želji za uspjehom. Mnogo smo griješili u pas igri. Nažalost , igrali smo kako smo se dogovorili svega 15 prvih minuta. Do našeg vodstva. Međutim i kod povoljnog rezultata vidjela se prevelika nervoza u našoj igri. Odigrali smo puno slabije nego u Zagrebu. Hrvati su pokazali kvalitetu i kaznili su sve naše pogreške. Žao mi je naših navijača koji su stvorili predivnu atmosferu. Ne mislim da su moji igrači bili impresionirani. Imamo u momčadi dosta igrača koji su navikli igrati pred  punim stadionom. Moramo se sada koncentrirati i prirediti za utakmicu protiv Srbije za četiri dana. Nažalost ostali smo bez Šikova (ozljeda) i Pandeva (kartoni).

 Hrvatski nogometaši dugo su se zadržali u svlačionici poslije sinoćnje pobjede. Izbornik Igor Štimac održao je kratak sastanak i ukazao da svaki oblik euforije može biti poguban uoči utakmice s Walesom. Izjave reprezentativaca bile su umjerene kad je u pitanju pobjeda, ali neke vrlo oštre kad su u pitanju ispadi dijela hrvatskih navijača na skopskim tribinama.

- Odigrali smo veliku utakmicu na teškom gostovanju, pogotovo je teško bilo kad smo gubili, ali pokazali smo karakter - rekao je kapetan Darijo Srna.

- Čeka nas utakmica protiv Walesa, prema najavama padat će kiša što odgovara protivniku. Svejedno idemo na pobjedu, drago mi je što se igra u Osijeku, jer mu želimo darovati tri boda. Navijači? Reprezentacija je svetinja, nitko nema pravo dirati u nju. Sammir je dio ove reprezentacije i nije zaslužio fućkanje.

Novopečeni reprezentativac sa sramežljivim osmijehom na licu dočekao je trenutak da prvi put stane pred novinare poslije jednoga nastupa u kockastom dresu.

- Kako je bilo? Odlično, iako moram priznati da sam uoči utakmice bio dosta nervozan. Zadovoljan sam kako sam odigrao, žao mi je da iz nekih situacija na kraju utakmice nismo postigli još koji pogodak. Uvrede s tribina? Iskreno, nisam ih niti čuo, ali drago mi je da su suigrači stali u moju obranu. To su sve fenomenalni momci - poručio je Sammir.

Junak utakmice Ivan Rakitić u kratkom je razdoblju između dviju utakmica s Makedonijom prošao put od dežurnoga krivca do junaka.

- Najvažnija je pobjeda, sve ostalo manje bitno. Pogodak? Glupo bi bilo reći da sam gađao, ali vidio sam u prvom poluvremenu da njihov vratar izlazi na te centaršuteve sa strane i pucao prema golu. Zadovoljan sam svojom igrom, naravno, ali najvažnije da sada ovu pobjedu potvrdimo u utakmici protiv Walesa u Osijeku - poručio je Rakitić.

IZ MINUTE U MINUTU

1 - Utakmica je počela

3 – Početno ispitivanje snaga, dosta rastrgana igre bez konkretnog posjeda lopte od bilo koje strane.

6 - Malo su naši pritisnuli, na desnoj strani je odigrano nekoliko dobrih dodavanja, no sve je završilo kornerom, Srna je nabacio, lopta je preletjela sve igrače i od svega nije bilo ništa.

7 - Šimunić je iz dubine više ispucao nego dodao jednu loptu, ali je ispred Mandžukića istrčao Bogatinova i riješio potencijalnu opasnost.

8 – Požutio je Ristić, vrlo glupo je napravio nekorektan prekršaj nad Srnom i to u trenutku kada je lopta već bila izvan igre.

11 – Vukojević je teško nastradao, prvo je u dvoboju sa Pandevom dobio malo laktom, ali se nije predao, no u nastavku akcije je Demiri neoprezno "ušao" u našeg veznog igrača i morala je intervenirati liječnička služba.

13 – Probao je Mandžukić ubaciti sa desne strane, ali su Makedonci odbili taj napad, u nastavku akcije je Modrić okrenuo stranu i odigrao na Perišića, no i iz tog pokušaja nije bilo ništa više od kornera.

14 – Rakitić je ubacio oštru loptu na peterac, u skoku su bili Šimunić i Ćorluka no niti jedan od njih nije zahvatio loptu koja je završila u autu na drugoj strani igrališta.

1:0 Ibraimi

16 – Dok su se naši vraćali prema obrani uslijedilo je brzo prebacivanje lopte na desnu stranu, Pandev se u duelu izborio za loptu, prošao metar-dva i gurnuo prema natrčalom Ibraimiju. Makedonski napadač se otresao Šimunića, otvorio sebi prostor i oštrim prizemnim udarcem pogodio kut nemoćnog Pletikose.

19 – Ništa nismo konkretno napravili, pokušavamo se malo razdrmati, povezali smo dva-tri dodavanja po lijevoj strani gdje su Strinić i Perišić konkretniji.

20 - Makedonci nam opet prijete, iz daljine je centrirao Šumulikovski, ali je Jelavić očistio opasnost izbivši loptu u korner. Nabacivanje Ibraimija je Pletikosa smirio.

21 - Opet prijetilo po lijevoj strani, Strinić je dosta agilan,  a pucao je Perišić no neprecizno.

23 – Pokušao je Modrić gurnuti loptu prema Jelaviću u kazneni prostor, bolja je bila opcija pokušaj udarca prema Bogatinovu jer su ovo makedonski stoperi očistili.

25 – Najbolja prilika naši, Rakitić je odlično izveo korner, oštro na drugu vratnicu, Jelavić je odlično skočio, ali je pucao malo iznad gola, Bogatinov je bio predaleko, da je lopta krenula prema mreži ne bi je dohvatio.

28 – Imamo prividnu inicijativu, lopta je više u našem posjedu,  ali nedostaje konkretni pas u dubinu prema našim napadačima, Jelavić i Mandžukić su dosta odsječeni bez obzira koliko se trudili u vrhu napada.

31 – Nova prilika, Mandžukić se izvukao nal ijevi bok, uspio dobro ubaciti. Lopta je prohujala pored naših u sredini, Rakitić je bio u najboljoj poziciji, ali je promašio udarac glavom.

1:1 Ćorluka

32 – Rakitić je izvrsno ubacio loptu iz kornera, treći mu je pokušaj bio i najbolji. U sredini je buket igrača krwenuo na loptu, ali ih je sve preskočila, došla na vrh peterca sa desne strane gdje je sam ostao Ćorluka. Hrvatski je stoper smirio loptu, pogledao prema Bogatinovu i zakucao je uz bližu stativu.

36 – Nakon poravnanja nastavili su naši sa posjedom lopte, no opet nema konkretnih akcija prema makedonskom golu. 

40 – Kao da su obje momčadi uzele malo predaha, igra se uglavnom na sredini terena, bez velikih ambicija za konkretne napade.

42 – Kakav potez Rakitića, majstorski, malo je nedostajalo da Bogatinov vadi loptu iz mreže. U napadu je nepropisno zaustavljen Perišić, Raketa je izveo slobodnjak sa tridesetak metara, visoko na drugu stativu, a Bogatinov je panično krajnjim naporom spasio svoju mrežu.

44 – Novi nalet naši, Perišić se dobro izvukao na bok, otvorio prostor Striniću koji je povukao loptu, no izostala je završnica kao da se naš branič dvoumio između šuta i ubacivanja pa su se Makedonsci spasili. 

Kraj prvog poluvremena

46 - Počelo je drugo poluvrijeme

47 – Konkretniji smo na početku nastavka, Striniću jel optu Ibraimi izbio u korner. Opet je Rakitić odlično ubacio na drugu stativu, no Mandžukić nije dobro zahvatio loptu.

49 – Kakva panika u našim redovima, Pandev je projutrio između Perišića i Strinića krenuo prema Šimunić, i njega je "slomio", ali je onda pao tražeći penal, no sudac Rasmunssen nije nasjeo na ovu provokaciju.

50 – Nikako ne možemo očistiti opasnost, ovaj put je Ibraimi sa lijeve strane ubacio, ali previsoko za Ristića i lopta je otišla u gol-aut.

51 – Perišić i Strinić su probili stranu, naš je branič ubacio na Mandžukića koji je vratio Jelaviću. Naš je centarfor želio biti atraktivan pa mu je dosuđena opasna igra zbog pokušaja škaricama.

52 – Makedonci su u nekoliko pogrešaka uspjeli oduzeti Modriću loptu na sredini igrališta i brzo se prebaciti prema naprijed, no Šumulikovski je loše centrirao.

55 – Pokušali su Makedonci dvaput proći po lijevoj strani, no nabačaji Tričkovskog i Popova su završavali iza gola Pletikose

1:2 Rakitić

60 - Pogriješili su Makedonci, Georgievski je nepotrebno srušio Perišića na lijevoj strani, tridesetak metara od makeodnskog gola. Rakitić je potegao isto kao i u završnici prvog poluvremena, oštro prema golu, Bogatinov je krenuo, stao, počeo se vraćati prema golu, ali ovaj put nije uspio spasiti pogodak.

62 – Srna se isključio za dvoboj protiv Walesa, neoprezno je oborio Tričkovskog na dvadesetak metara i dobio žuti karton. Dugo su se namještali Makedonci, na kraju je Šikov pogodio u živi zid, bez opasnosti po Pletikosu.

64 – Izmjena kod nas, izbornik Štimac je u igru uveo debitanta Sammira umjesto Jelavića.

67 – Sammir je pokušao sa lijeve strane, lomio je Noveskog koji je na kraju izbio loptu u korner. Pokušao je Rakitić opet, ali je ipak bilo malo predaleko za Šimunića.

70 – Vukojević je napravio profesionalni faul na četrdesetak metara, spriječio potencijalno opasnu situaciju za Pletikosu, ali se i eliminirao iz dvoboja protiv Walesa.

71 – Pritisnuli su nas Makedonci, pletu oko našeg kaznenog prostora, ali bez konkretne akcije i opasnosti po našeg vratara

74 - Ako nisu Makedonci, hoćemo im mi pomoći, zaigrali smo se  neoprezno, vratili prema Pletikosi koji je bio na oprezu i očistio ispred natrčalog Ristića.

76 – Kakva šansa, iskoristili smo činjenicu da su Makedonci ostavili dosta prostora, Rakitić se odlično spustio prema kaznenom prostoru, pronašao samog Kalinića koji je neometan pucao pored gola nemoćnog Bogatinova.

81 - Opustili smo se, prepustili prostor Makedoncima, Ibraimi je iskoristio neopreznost naših igrača i pucao, Ćorluki je lopta prošla ispod noge, srećom Pletikosa je bio spreman
 
82 - Hasani je prošao kroz sredinu terena, naši su samo promatrali njegov prodor, no srećom Srna je u posjednji čas izbio ispred natrčalog Tričkovskog
 
85 - Pritišću Makedonci, no srežom osim što su izborili tri kornera, nisu napravili ništa konkretno. 

86 - Sjajana prilika naših, Perišić jep okazao kako se kontrolira lopta, varkom se riješio obrambenih igrača, ali u posljednjem trenutku okliznuo tako da njegov šut nije bio opasan po Bogatinova koji je mirno pokupio loptu
 
88 - Čuvaju naši loptu, razvlače Makedonce po cijelom terenu, Perišić je pokušao sa lijeve strane, ali je izborio korner.
 
89 - Rakitić je ponovno odlično izveo korner, na drugu stativu gdje se izvukao Kalinić koji je glavom spustio loptu Badelju, ali je naš reprezentativac pucao jako loše

Kraj utakmice

M. BARIŠA, CROPIX

Makedonija – Hrvatska 1:2

Skoplje – Stadion Filipa II. Makedonskog.

Gledatelja 33.500.

Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu – A skupina: Makedonija – Hrvatska 1:2 (1:1).

Sudac: Peter Rasmussen (Danska) – 6,5. 

Strijelci: 1:0 Ibraimi (16), 1:1 Ćorluka (32), 1:2 Rakitić (60). 

Žuti kartoni: Ristić, Pandev (Makedonija); Srna, Vukojević, Modrić  (Hrvatska)

Najbolji igrač: Ivan Rakitić (Hrvatska)

Makedonija (4-2-3-1): Bogatinov (5) – Georgievski (6), Šikov (5,5)(od 75 Grnčarov -), Noveski (6), Popov (5,5) (od 82. Hasani -) – Šumulikovski (6) (od 54. Gligorov ), Demiri (6) – Ibraimi (6,5), Pandev (6), Tričkovski (5,5) – Ristić (5). 

Hrvatska (4-4-2): Pletikosa (6) – Srna (6), Ćorluka (7,5), Šimunić (6,5), Strinić (5,5) – Rakitić (7), Vukojević (6,5), Modrić (6,5) (od 83. Badelj -), Perišić (6) – Mandžukić (6) (od 73. Kalinić -), Jelavić (5,5) (od 64 Sammir 6).

Kvalifikacije za SP 2014. godine

Skupina A

Makedonija - Hrvatska 1-2 (Ibraimi 16 / Ćorluka 33, Rakitić 60)

Srbija - Belgija 0-3 (Benteke 34, De Bruyne 68, MIrallas 90+1)

Wales - Škotska 2:1

Redoslijed: 1. Belgija 7 bodova (3 utakmice), 2. Hrvatska 7 (3), 3. Srbija 4 (3), 4. Škotska 2 (2), 5. Makedonija 1 (3), 6. Wales 0 (2)

Skupina B:

Armenija - Italija 1-3 (Mitarjan 28 / Pirlo 11-11m, De Rossi 64, Osvaldo 82)

Češka - Malta 3-1 (Gebre Selassie 34, Pekhart 52, Rezek 67 / Briffa 38)

Bugarska - Danska 1-1 (Rangelov 7 / Bendtner 40)

Redoslijed: 1. Italija 7 (3 utakmice), 2. Bugarska 5, 3. Češka 4 (-1), 4. Armenija 3, 5. Danska 2 (-1), 6. Malta 0

Skupina H

Engleska - San Marino (kasnije)

Moldavija - Ukrajina 0-0

Skupina I

Finska - Gruzija 1-1 (Hämäläinen 63 / Kashia 56)

Bjelorusija - Španjolska 0-4 (Jordi Alba 12, Pedro 20, 69, 72)

Redoslijed: 1. Španjolska 6 (2 utakmice) 2. Francuska 6, 3. Gruzija 4 (+1), 4. Finska 1, 5. Bjelorusija 0 (+1)

Skupina D

Turska - Rumunjska 0-1 (Grozav 45+1)

Estonija - Mađarska 0-1 (Hajnal 47)

Nizozemska - Andora 3-0 (Van der Vaart 6, Huntelaar 14, Schaken 49)

Redoslijed: 1. Nizozemska 9 bodova (3), 2. Rumunjska 9 (3), 3. Mađarska 6 (3), 4. Turska 3 (3), 5. Estonija 0 (3), 6. Andora 0 (3)

Skupina C

Farski Otoci - Švedska 1-2 (Baldvinsson 57 / Kačaniklić 65, Ibrahimović 75)

Kazahstan - Austrija 0-0

Irska - Njemačka 1-6 (Keogh 90+1 / Reus 32, 40, Özil 55-11m, Klose 58, Kroos 61, 83)

Redoslijed: 1. Njemačka 9 (3), 2. Švedska 6 (2), 3. Irska 3 (2), 4. Austrija 1 (2), 5. Kazahstan 1 (3), 6. Farski Otoci 0 (2)

Skupina E

Albanija - Island 1-2 (Çani 29 / Bjarnason 19, G. Sigurdsson 81)

Slovenija - Cipar 2-1 (Matavž 38, 62 / Aloneftis 83)

Švicarska - Norveška 1-1 (Gavranović 79 / Hangeland 81)

Redoslijed: 1. Švicarska 7 (3), 2. Island 6 (3), 3. Norveška 4 (3), 4. Albanija 3 (3), 5. Slovenija 3 (3), 6. Cipar 3 (3)

Skupina G

Lihtenštajn - Litva 0-2 (Česnauskis 51, 75)

Slovačka - Latvija 2-1 (Hamšik 5, Sapara 9 / Verpakovskis 84-11m)

Grčka - BiH 0-0

Redoslijed: 1. BiH 7 (3), 2. Grčka 7 (3), 3. Slovačka 7 (3), 4. Litva 4 (3), 5. Latvija 0 (3), 6. Lihtenštajn 0 (3)

Raketa demolirala Makedonce

Pletikosa (6) – Malo prigoda za intervencijom. Kod gola nije imao šanse.

Srna (6) – Na ovoj se poziciji definitivno najbolje snalazi

Ćorluka (7)– Uz korektno obavljen posao u obrani 

Šimunić (6,5) – Standardno solidan. 

Strinić (5,5) – Najčešćeje imao – potez previše. Jedino je kod vodećeg gola domaćina imao potez premalo. Zakasnio je u blok. 

Rakitić (7,5) – Izravno sudjelovao kod oba pogotka. 

Vukojević (6,5) – Najvažniji hrvatski igrač u destrukciji protivničke igre

Modrić (6,5) – U prvom dijelu Makedonci mu ''nisu dali disati''. U nastavku je došao – do zraka. 

Perišić (6) – U početku prekomjerno diskretan. Protijekom susreta sve uvjerljiviji. 

Mandžukić (6) – Doimao se raspoloženim za igru mada bez konkretnog učinka

Jelavić (5,5) – Nekoliko evidentnih tehničkih pogrešaka i promašeni zicer u 25. minuti. 

Sammir (6) – Značajno je rasteretio Modrića svojim ulaskom

Kalinić, Badelj (-) – premalo u igri za konkretnu ocjenu

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>






















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/corluka-i-rakitic-osigurali-pobjedu-u-skoplju-stimac-steta-sto-nismo-slavili-s-vecom-razlikom-182175 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a2470a487787def5a72127f0d1fc91ee136d319d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C4%86orluka+i+Rakiti%C4%87+osigurali+pobjedu+u+Skoplju%3B+%C5%A0timac%3A+%C5%A0teta+%C5%A1to+nismo+slavili+s+ve%C4%87om+razlikom&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fcorluka-i-rakitic-osigurali-pobjedu-u-skoplju-stimac-steta-sto-nismo-slavili-s-vecom-razlikom-182175 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fcorluka-i-rakitic-osigurali-pobjedu-u-skoplju-stimac-steta-sto-nismo-slavili-s-vecom-razlikom-182175 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Makedonija - Hrvatska 1:2 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometMakedonija - Hrvatska 1:2

Ćorluka i Rakitić osigurali pobjedu u Skoplju; Štimac: Šteta što nismo slavili s većom razlikom

Piše PSD.
13. listopada 2012. - 01:05
U 3. kolu kvalifikacija za SP, Hrvatska je u Skoplju pred 33 tisuće gladatelja pobijedila Makedoniju rezultatom 2:1.
- Zadovoljan sam jer smo došli puno samopouzdanja po pobjedu, to nam je uspjelo, a šteta je što nismo slavili s više zgoditaka razlike - kazao je nakon pobjede nad Makedonijom u Skopju (2:1) u kvalifikacijama za SP izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac.
- Hrvatska je zasluženo osvojila tri boda. S tim ciljem smo i došli u Skoplje. Nije nas poljuljao gol domaćina na početku nutakmice. Odigrali smo zrelo i mogu jedino žaliti što nismo pobijedili s nekoliko golova razlike. Osjećam se ponosno na cijelu svlačionicu. Proživljavamo sramotnu torturu. Stoga me vrijeđanje Sammira uopće ne iznenađuje. Mogu samo reći - svi koji imaju kvalitetu i žele igrati za Hr...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 20:39