stdClass Object ( [id] => 145260 [title] => Bilić: Već dugo znam da će me zamijeniti Špaco ili Štimac! [alias] => bilic-vec-dugo-znam-da-ce-me-zamijeniti-spaco-ili-stimac [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Je li izbornička priča Slavena Bilića završila u petak navečer u Grčkoj? Hrvatska je reprezentacija ‘zaglavila’ u Pireju i nogometni mu je puk okrenuo – palac prema dolje!

Mnogi su očekivali da će Slaven Bilić već podno tribina Karaiskakija kazati sudbonosno: odlazim! Nije se dogodilo.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković najavio je već za ponedjeljak sastanak Izvršnog odbora (u Puli). Navodno je spomenuo i smjenu aktualnog izbornika. No, Markovićeva zamisao promptno je stornirana.

Glavni tajnik Zorislav Srebrić ipak neće odaslati pozivnice za pulski skup.

Zdravka se pita

U čarteru koji je hrvatsku reprezentaciju transferirao iz Atene u Pulu počasno mjesto, odmah do pilotske kabine, zauzeo je Zdravko Mamić. Izvršni predsjednik Dinama nije se slučajno pozicionirao upravo na to mjesto. Svatko tko je ušao u zrakoplov morao je proći pored – Zdravka. Neki su imali priliku čuti njegovu misao:

- Ovako više ne ide. Moramo nešto mijenjati. No, moram razmisliti što ćemo konkretno učiniti. Nema sumnje, Slaven Bilić bivši je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. No, izvjesno je da će još voditi momčad u utorak, u Rijeci, protiv Latvije. Dok Zdravko ne smisli što će – konkretno učiniti.

‘Nisam razgovarao ni s Markovićem ni Mamićem’

- Nisam izravno razgovarao s Markovićem niti Mamićem nakon utakmice u Pireju – konstatirao je Slaven Bilić.

Usput je uključio mobilni telefon i radoznalo proučavao zaslon uređaja.

- Možda su me i smijenili, a da niti ne znam. Danas je ‘in’ dobiti otkaz uz pomoć moderne tehnologije.

U dijelu javnosti ostaje dvojba, je li Bilić trebao sačuvati vlastito dostojanstvo i otići prije otkaza?

- Meni se čini dostojanstveniji ostanak nego odlazak s izborničke funkcije nekoliko dana prije utakmice. Ne mislim se povući u ovom trenutku. To bi bilo kukavički. Gledam na to kao sportaš. Ne želim odustati dok postoji imalo šanse za plasman na Euro. Teoretski, još možemo biti pobjednici skupine ili najbolji drugoplasirani. No, ako Izvršni odbor HNS-a odluči da će netko to raditi bolje, ja ih ne mogu spriječiti. Uostalom i ja sam još u zrakoplovu čuo da bi momčad trebao preuzeti kao privremeno rješenje Stanko Poklepović. Znam i da se kao potencijalni kandidati za novog izbornika spominju Branko Ivanković, Igor Štimac, Zlatko Kranjčar, pa i Ćiro Blažević. Čak mislim da bi kao privremeno rješenje za dvije utakmice u dopunskim kvalifikacijama upravo Ćiro bio najbolja solucija.

Ne vjerujete da biste mogli voditi hrvatsku reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama za Euro? 

- Ne vjerujem! Mislim da odluka o novom izborniku postoji već duže vrijeme. Možda već poslije poraza u Tbilisiju.

Slaven Bilić savršeno je svjestan svog nezavidnog položaja i situacije koja ga u utorak očekuje na Kantridi.

- Mislite li da ne znam što će me dočekati u Rijeci? Da sam mazohist? Cijeli stadion će biti protiv mene. Psovat će me i vrijeđati vjerojatno svih 90 minuta. Ali, ne želim ispasti papak i izdati reprezentaciju, svoje igrače.

Slaven Bilić u nedjelju je na konferenciji za novinare u Rovinju iznio identične stavove kao i u subotu.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić suočava se posljednjih dana s vrlo neobičnim pitanjima: kako izopćiti stvarnost? I kako uvjeriti vlastite igrače da ne promatraju duha? Na svim medijskim top-listama, on je – Yesterday Man. I sam priznaje da se osjeća kao – bivši izbornik.

Ali, posao u kvalifikacijama za Euro želi privesti kraju. 

- Jedini je zadatak stručnog stožera psihički podići reprezentaciju nakon poraza u Grčkoj i pripremiti ju za nastup protiv Latvije u Rijeci. Taj susret moramo odraditi kao hrvatska reprezentacija! Još ako nam se poklope neke stvari, koje nisu iz sfere nemogućeg, mogli bismo izbjeći doigravanje. Razgovarao sam pojedinačno s igračima i mislim da su spremni za riječku utakmicu – tvrdi Slaven Bilić. 

Kako su igrači reagirali?

- Već se na treningu mogla uočiti njihova pozitivna reakcija. Imali smo i analizu utakmice s Grčkom, ali ništa od toga ne bih plasirao u medije. To je naša interna stvar. 

A čija je stvar – reprezentacija? Je li normalno da u sadašnjoj nenormalnoj situaciji nema nikoga iz HNS-a uz reprezentaciju? Je li to poruka izborniku?

- Mogu se složiti da situacija nije normalna, ali ja sam profesionalac. Možda je glupa fraza, ali ''držimo situaciju pod kontrolom''. Sve drugo osim razmišljanja o utakmici s Latvijom sada bi bilo deplasirano i neprofesionalno. I dok smo pobijeđivali uz reprezentaciju nije bilo nikoga osim glavnog tajnika, Zorislava Srebrića. Ne mislim da su se ljudi razbježali. Tako je bilo i nakon Wembleya, pa i u vremenima dok sam još ja igrao za reprezentaciju. 

U susretu s Latvijom hrvatska bi momčad trebala loviti gol-razliku (u slučaju da uđemo u konkurenciju za najbolju drugoplasiranu reprezentaciju). Slaven Bilić priželjkuje pobjedu od barem četiri gola razlike.

No, za susret u kojemu traži ''hrpu golova'' hrvatskom su izborniku otpala dvojica napadača – Kalinić i Jelavić (zbog ozljeda).

S obzirom da je broj napadačkih kombinacija bitno smanjen za očekivati je protiv Latvije slijedeći sastav (u formaciji 4-4-2): Pletikosa – Ćorluka, Lovren, Šimunić, Strinić – Srna, Rakitić, Modrić, Kranjčar – Eduardo, Mandžukić. 

- Imamo u kadru još trojicu napadača, ali i nekolicinu ofenzivnih veznjaka koji se mogu naći u situaciji za pogodak. Od prve sekunde naš će biti cilj postići pogodak, pa onda i drugi, treći, četvrti...- zaključio je Bilić na tiskovnoj konferenciji u nedjelju.

Na nedjeljnu press-konferenciju u rovinjskom hotelu Lone pred novinarim su se pojavili Nikica Jelavić i Ognjen Vukojević. Vjerojatno nijedan od njih neće započeti utakmicu s Latvijom (Jelavić je upitan zbog ozljede). 

- Unaprijed smo imali dogovoreno da će oni biti danas pred novinarima. Drago mi je da nijedan nije želio izbjeći svoju profesionalnu obavezu u ovim teškim trenucima po reprezentaciju – kazao je glasnogovornik Davor Gavran uoči ''presice''.

Ognjen Vukojević veseli se povratku reprezentaciju u Rijeku. Na Kantridi je debitirao (16. listopada 2007.) protiv Slovačke.

- Uz prvi nastup bio sam i strijelac. Uvijek sam volio igrati na Kantridi. I kao igrač Dinama i kao reprezentativac. Uglavnom sam uvijek pobijeđivao. Dati ćemo sve od sebe da tako bude i protiv Latvije – tvrdi Vukojević.

Jeste li dali sve od sebe i protiv Grčke?

- Pogađaju me takva pitanja. Kada sam počeo trenirati nogomet u rodnom Bjelovaru moj san je bilo igrati za reprezentaciju Hrvatske. Nisam razmišljao niti o Realu niti o Barceloni niti o nekakvim pustim milijunima. Mislim da moje i zalaganje mojih suigrača u Grčkoj nije bilo upitno. Svi imamo dobre i loše dane. Možda nam je nedostajalo više odlučnosti, ali pitanja oko htijenja i zalaganja kada igram za reprezentaciju više mi nemojte postavljati.

Koliko je ozračje u hrvatskoj reprezentaciji devalviralo poslije poraza u Pireju? I može li se evidentno poljuljana momčad rekuperati u svega četiri dana?

- Svjesni smo svoje igre u Grčkoj. Zaslužili smo kritike, ali koncentraciju nam remete objede kako se nismo dovoljno zalagali. Održali smo sastanak s izbornikom i kasnije međusobno, kada su govorili uglavnom stariji igrači (Srna, Šimunić, Pletikosa...). još imamo šanse biti najbolji drugi, ali i očekivati kiks Grčke. Ako je Gruzija mogla pobijediti Hrvatsku može i Grčku, kojoj nedostaju četvorica standardnih igrača. 

očekuju li hrvatski reprezentativci da će Slaven Bilić i nakon utakmice s Latvijom voditi hrvatsku reprezentaciju?

- Sve su to nagađanja i teško mi je na njih odgovarati. U utorak je naš glavni cilj pobijediti momčad Latvije. Poslije utakmice svi ćemo biti pametniji.

Poput Ognjena Vukojevića i Nikica Jelavić je za hrvatsku reprezentaciju debitirao na Kantridi, 8. listopada 2009, protiv Katara. Impresiju debitantskog nastupa osnažio je i pobjedonosnim pogotkom (za 3:2) u posljednjoj minuti utakmice.   

- Sada je nažalost drugačija situacija i ne razmišljam puno o onome što je bilo – nekako snuždeno ustvrdio je Jelavić. 

Zbog ozljede aduktora vjerojatno će utakmicu promatrati – s tribine. 

- Ne bih volio tako sudjelovati na Kantridi. Još ima vremena do utakmice. Nadam se da ću barem sjediti na klupi.

Boje li se hrvatski nogometaši reakcije riječke publike poslije rezultatskog fijaska u Grčkoj?

- Očekujemo od navijača da nas podrže, ali ne možemo im zamjeriti ako potpora izostane. Možemo ih jedino igrom natjerati da nas bodre. Jedino tako i možemo se izbaviti iz sadašnje situacije. Nama je utakmica s Latvijom sada najbitnija. Šansa da se plasiramo na Euro nije velika, ali moramo vjerovati u nju sve dok postoji. Trebamo dobiti Latviju što većim omjerom i čekati rasplet drugih utakmica

MLADEN BARIŠA, CROPIX

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => ‘Smjena!? Taman posla.   Izbornik i u dodatnim kvalifikacijama ostaje, ako ih budemo igrali’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => izbornik drži da su mu dani odbrojani [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-10-09 15:43:43 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-10-09 19:45:26 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-10-09 19:35:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7088 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/10/09/SPORT/bil00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38567352 Threads: 3 Questions: 7109562849 Slow queries: 3304099 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608655552 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/bilic-vec-dugo-znam-da-ce-me-zamijeniti-spaco-ili-stimac-145260 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/bilic-vec-dugo-znam-da-ce-me-zamijeniti-spaco-ili-stimac-145260?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 132995 [name] => grčkahrvatska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => grckahrvatska [link] => /tag/grckahrvatska ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => ‘Smjena!? Taman posla.   Izbornik i u dodatnim kvalifikacijama ostaje, ako ih budemo igrali’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => izbornik drži da su mu dani odbrojani [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bilić: Već dugo znam da će me zamijeniti Špaco ili Štimac! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-20-41-11-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/10/09/SPORT/bil00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/10/09/SPORT/bil00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Je li izbornička priča Slavena Bilića završila u petak navečer u Grčkoj? Hrvatska je reprezentacija ‘zaglavila’ u Pireju i nogometni mu je puk okrenuo – palac prema dolje!

Mnogi su očekivali da će Slaven Bilić već podno tribina Karaiskakija kazati sudbonosno: odlazim! Nije se dogodilo.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković najavio je već za ponedjeljak sastanak Izvršnog odbora (u Puli). Navodno je spomenuo i smjenu aktualnog izbornika. No, Markovićeva zamisao promptno je stornirana.

Glavni tajnik Zorislav Srebrić ipak neće odaslati pozivnice za pulski skup.

Zdravka se pita

U čarteru koji je hrvatsku reprezentaciju transferirao iz Atene u Pulu počasno mjesto, odmah do pilotske kabine, zauzeo je Zdravko Mamić. Izvršni predsjednik Dinama nije se slučajno pozicionirao upravo na to mjesto. Svatko tko je ušao u zrakoplov morao je proći pored – Zdravka. Neki su imali priliku čuti njegovu misao:

- Ovako više ne ide. Moramo nešto mijenjati. No, moram razmisliti što ćemo konkretno učiniti. Nema sumnje, Slaven Bilić bivši je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. No, izvjesno je da će još voditi momčad u utorak, u Rijeci, protiv Latvije. Dok Zdravko ne smisli što će – konkretno učiniti.

‘Nisam razgovarao ni s Markovićem ni Mamićem’

- Nisam izravno razgovarao s Markovićem niti Mamićem nakon utakmice u Pireju – konstatirao je Slaven Bilić.

Usput je uključio mobilni telefon i radoznalo proučavao zaslon uređaja.

- Možda su me i smijenili, a da niti ne znam. Danas je ‘in’ dobiti otkaz uz pomoć moderne tehnologije.

U dijelu javnosti ostaje dvojba, je li Bilić trebao sačuvati vlastito dostojanstvo i otići prije otkaza?

- Meni se čini dostojanstveniji ostanak nego odlazak s izborničke funkcije nekoliko dana prije utakmice. Ne mislim se povući u ovom trenutku. To bi bilo kukavički. Gledam na to kao sportaš. Ne želim odustati dok postoji imalo šanse za plasman na Euro. Teoretski, još možemo biti pobjednici skupine ili najbolji drugoplasirani. No, ako Izvršni odbor HNS-a odluči da će netko to raditi bolje, ja ih ne mogu spriječiti. Uostalom i ja sam još u zrakoplovu čuo da bi momčad trebao preuzeti kao privremeno rješenje Stanko Poklepović. Znam i da se kao potencijalni kandidati za novog izbornika spominju Branko Ivanković, Igor Štimac, Zlatko Kranjčar, pa i Ćiro Blažević. Čak mislim da bi kao privremeno rješenje za dvije utakmice u dopunskim kvalifikacijama upravo Ćiro bio najbolja solucija.

Ne vjerujete da biste mogli voditi hrvatsku reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama za Euro? 

- Ne vjerujem! Mislim da odluka o novom izborniku postoji već duže vrijeme. Možda već poslije poraza u Tbilisiju.

Slaven Bilić savršeno je svjestan svog nezavidnog položaja i situacije koja ga u utorak očekuje na Kantridi.

- Mislite li da ne znam što će me dočekati u Rijeci? Da sam mazohist? Cijeli stadion će biti protiv mene. Psovat će me i vrijeđati vjerojatno svih 90 minuta. Ali, ne želim ispasti papak i izdati reprezentaciju, svoje igrače.

Slaven Bilić u nedjelju je na konferenciji za novinare u Rovinju iznio identične stavove kao i u subotu.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić suočava se posljednjih dana s vrlo neobičnim pitanjima: kako izopćiti stvarnost? I kako uvjeriti vlastite igrače da ne promatraju duha? Na svim medijskim top-listama, on je – Yesterday Man. I sam priznaje da se osjeća kao – bivši izbornik.

Ali, posao u kvalifikacijama za Euro želi privesti kraju. 

- Jedini je zadatak stručnog stožera psihički podići reprezentaciju nakon poraza u Grčkoj i pripremiti ju za nastup protiv Latvije u Rijeci. Taj susret moramo odraditi kao hrvatska reprezentacija! Još ako nam se poklope neke stvari, koje nisu iz sfere nemogućeg, mogli bismo izbjeći doigravanje. Razgovarao sam pojedinačno s igračima i mislim da su spremni za riječku utakmicu – tvrdi Slaven Bilić. 

Kako su igrači reagirali?

- Već se na treningu mogla uočiti njihova pozitivna reakcija. Imali smo i analizu utakmice s Grčkom, ali ništa od toga ne bih plasirao u medije. To je naša interna stvar. 

A čija je stvar – reprezentacija? Je li normalno da u sadašnjoj nenormalnoj situaciji nema nikoga iz HNS-a uz reprezentaciju? Je li to poruka izborniku?

- Mogu se složiti da situacija nije normalna, ali ja sam profesionalac. Možda je glupa fraza, ali ''držimo situaciju pod kontrolom''. Sve drugo osim razmišljanja o utakmici s Latvijom sada bi bilo deplasirano i neprofesionalno. I dok smo pobijeđivali uz reprezentaciju nije bilo nikoga osim glavnog tajnika, Zorislava Srebrića. Ne mislim da su se ljudi razbježali. Tako je bilo i nakon Wembleya, pa i u vremenima dok sam još ja igrao za reprezentaciju. 

U susretu s Latvijom hrvatska bi momčad trebala loviti gol-razliku (u slučaju da uđemo u konkurenciju za najbolju drugoplasiranu reprezentaciju). Slaven Bilić priželjkuje pobjedu od barem četiri gola razlike.

No, za susret u kojemu traži ''hrpu golova'' hrvatskom su izborniku otpala dvojica napadača – Kalinić i Jelavić (zbog ozljeda).

S obzirom da je broj napadačkih kombinacija bitno smanjen za očekivati je protiv Latvije slijedeći sastav (u formaciji 4-4-2): Pletikosa – Ćorluka, Lovren, Šimunić, Strinić – Srna, Rakitić, Modrić, Kranjčar – Eduardo, Mandžukić. 

- Imamo u kadru još trojicu napadača, ali i nekolicinu ofenzivnih veznjaka koji se mogu naći u situaciji za pogodak. Od prve sekunde naš će biti cilj postići pogodak, pa onda i drugi, treći, četvrti...- zaključio je Bilić na tiskovnoj konferenciji u nedjelju.

Na nedjeljnu press-konferenciju u rovinjskom hotelu Lone pred novinarim su se pojavili Nikica Jelavić i Ognjen Vukojević. Vjerojatno nijedan od njih neće započeti utakmicu s Latvijom (Jelavić je upitan zbog ozljede). 

- Unaprijed smo imali dogovoreno da će oni biti danas pred novinarima. Drago mi je da nijedan nije želio izbjeći svoju profesionalnu obavezu u ovim teškim trenucima po reprezentaciju – kazao je glasnogovornik Davor Gavran uoči ''presice''.

Ognjen Vukojević veseli se povratku reprezentaciju u Rijeku. Na Kantridi je debitirao (16. listopada 2007.) protiv Slovačke.

- Uz prvi nastup bio sam i strijelac. Uvijek sam volio igrati na Kantridi. I kao igrač Dinama i kao reprezentativac. Uglavnom sam uvijek pobijeđivao. Dati ćemo sve od sebe da tako bude i protiv Latvije – tvrdi Vukojević.

Jeste li dali sve od sebe i protiv Grčke?

- Pogađaju me takva pitanja. Kada sam počeo trenirati nogomet u rodnom Bjelovaru moj san je bilo igrati za reprezentaciju Hrvatske. Nisam razmišljao niti o Realu niti o Barceloni niti o nekakvim pustim milijunima. Mislim da moje i zalaganje mojih suigrača u Grčkoj nije bilo upitno. Svi imamo dobre i loše dane. Možda nam je nedostajalo više odlučnosti, ali pitanja oko htijenja i zalaganja kada igram za reprezentaciju više mi nemojte postavljati.

Koliko je ozračje u hrvatskoj reprezentaciji devalviralo poslije poraza u Pireju? I može li se evidentno poljuljana momčad rekuperati u svega četiri dana?

- Svjesni smo svoje igre u Grčkoj. Zaslužili smo kritike, ali koncentraciju nam remete objede kako se nismo dovoljno zalagali. Održali smo sastanak s izbornikom i kasnije međusobno, kada su govorili uglavnom stariji igrači (Srna, Šimunić, Pletikosa...). još imamo šanse biti najbolji drugi, ali i očekivati kiks Grčke. Ako je Gruzija mogla pobijediti Hrvatsku može i Grčku, kojoj nedostaju četvorica standardnih igrača. 

očekuju li hrvatski reprezentativci da će Slaven Bilić i nakon utakmice s Latvijom voditi hrvatsku reprezentaciju?

- Sve su to nagađanja i teško mi je na njih odgovarati. U utorak je naš glavni cilj pobijediti momčad Latvije. Poslije utakmice svi ćemo biti pametniji.

Poput Ognjena Vukojevića i Nikica Jelavić je za hrvatsku reprezentaciju debitirao na Kantridi, 8. listopada 2009, protiv Katara. Impresiju debitantskog nastupa osnažio je i pobjedonosnim pogotkom (za 3:2) u posljednjoj minuti utakmice.   

- Sada je nažalost drugačija situacija i ne razmišljam puno o onome što je bilo – nekako snuždeno ustvrdio je Jelavić. 

Zbog ozljede aduktora vjerojatno će utakmicu promatrati – s tribine. 

- Ne bih volio tako sudjelovati na Kantridi. Još ima vremena do utakmice. Nadam se da ću barem sjediti na klupi.

Boje li se hrvatski nogometaši reakcije riječke publike poslije rezultatskog fijaska u Grčkoj?

- Očekujemo od navijača da nas podrže, ali ne možemo im zamjeriti ako potpora izostane. Možemo ih jedino igrom natjerati da nas bodre. Jedino tako i možemo se izbaviti iz sadašnje situacije. Nama je utakmica s Latvijom sada najbitnija. Šansa da se plasiramo na Euro nije velika, ali moramo vjerovati u nju sve dok postoji. Trebamo dobiti Latviju što većim omjerom i čekati rasplet drugih utakmica

MLADEN BARIŠA, CROPIX

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/bilic-vec-dugo-znam-da-ce-me-zamijeniti-spaco-ili-stimac-145260 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2f8f7250acad390d556bc25ae98e7470b25a7cf5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bili%C4%87%3A+Ve%C4%87+dugo+znam+da+%C4%87e+me+zamijeniti+%C5%A0paco+ili+%C5%A0timac%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fbilic-vec-dugo-znam-da-ce-me-zamijeniti-spaco-ili-stimac-145260 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fbilic-vec-dugo-znam-da-ce-me-zamijeniti-spaco-ili-stimac-145260 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => ‘Smjena!? Taman posla.   Izbornik i u dodatnim kvalifikacijama ostaje, ako ih budemo igrali’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => izbornik drži da su mu dani odbrojani [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometizbornik drži da su mu dani odbrojani

Bilić: Već dugo znam da će me zamijeniti Špaco ili Štimac!

Piše PSD.
9. listopada 2011. - 21:35

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 22:41