stdClass Object ( [id] => 134276 [title] => Bilić: Puna mi je kapa ovakvih utakmica!; Maleš: Hajdukova pojačanja su bili najbolji na terenu!; Marković: Nisam ja kriv! [alias] => bilic-puna-mi-je-kapa-ovakvih-utakmica-males-hajdukova-pojacanja-su-bili-najbolji-na-terenu-markovic-nisam-ja-kriv [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Važna pobjeda Hrvatske, 2:1 je taman po mjeri, tri boda za nastavak borbe u našoj kvalifikacijskoj skupini. A tradicija je dugo stezala našu selekciju, gurala je u ambis novog neuspjeha,  "poljudsko blato" i "ukleti splitski stadion" opet su nesmiljeno uzimali danak, punih 75 minuta, da bi onda reful Bilićevih momaka konačno pomeo i tradiciju i Gruzijce.

Ono što su dotad skrivale vratnice i davale privid kako su gruzijski nogometaši bolji(?!), a naši slabiji(?!), samo zato što je na semaforu svijetlilo 0:1 i nisu se računale tri što vratnice što grede, stvari su napokon - sjele na svoje mjesto.

Balun se dvaput zakorpcao u mreži dotad nesavladivog Gruzijca Lorije. Tko je najbolji? Kalinić zbog gola, Dujmović jer je unio preokret u sredinu i konačno da je dao netko pravu podršku Modriću, ili jednostavno Slaven jer je – pogodio s izmjenama?!

I publika je od zajedljivih komentara prerasla odjednom u val silovite podrške, te klupko slavlja na kraju što ga nije pokvario ni iznenadni pljusak. Sa zadnjim zviždukom švedskog suca Johanessona gromovi su se pretvorili u pravu pravcatu neveru i potop.

Slatka je bila ova ljetna kiša što je bubnjala posvuda uokolo dok je Slaven Bilić govorio na pressici, ništa nije moglo pomutiti zasluženo slavlje Hrvata!

Vani pljusak, a Bilića je dočekao pljesak novinara:

- Mogao bih pričati pola sata, a teško je sve sažeti. Bilo je dugo, iscrpljujuće, bilo je teško, rodilo se... Ovo je novi početak Splita koji će trajati zauvijek! - poentirao je.

- Hvala publici, doduše prvenstveno igračima, jer pokazali su klasu, strpljenje i karakter, na kraju smo apsolutno zaslužili pobjedu, došli smo do nje vrlo teško i proslavili je s divnom publikom.

Nastavio je:

- Nadali smo se ranom golu, da olakšamo sebi situaciju, a kad tamo smo ga primili! Iz relativno bezopasne situacije. Igrali smo potom bezglavo, žurili, gledali na sat, sve se poremetilo... Zato smo cijeli drugi dio odigrali točno kako je trebalo, kako smo htjeli, kako se igra protiv bunkera. A to je maltretiranje boka, širenje, traženje situacije jedan na jedan, ali ne odmah centrirati, nego hokejaški: prvo pak (tj. balun op. a.) pa tek onda igrači. Tražili smo klasu u izmjenama, dobili prodore Dujmovića i Dudua (Da Silve op. a.), a strijelci na svome mjestu!

Tekle su riječi polagano, ali sigurno:

- Gruzija nas nije iznenadila, odličan vratar, čvrst blok, tipičan njihov bunker, ali sam ponosan na svoje igrače, kako su to na kraju ipak razbili.

Zašto Dujmović, a ne Badelj, pitalo se i o izmjenama, kako je to tako pogodio?!

- Vukojević je igrao solidno, u smislu trke, ali nam je trebala promjena u stilu igre, trebao nam je netko tko će rasteretiti Modrića u razigravanju, da mu se pridruži dodavanjem s rizikom, da pokaže plemenitost tehnike. To Dujmović ima, to je donio, to nam je i trebalo. Zato je ušao Dujmović, a ne netko drugi.

Crtica i o Gruziji kao kalvariji kvalifikacija gdje se nižu bunkeri i anti-nogomet.

- Puna mi je kapa ovakvih utakmica, ispričavam se Gruziji. Teško je stalno probijati ovakav blok. Lakše će nam biti kasnije, ako se plasiramo, a plasirat ćemo se. Krvarenje je izboriti plasman, a kad dođemo tamo bit ćemo bolji. Lakše funkcioniramo protiv Francuza nego protiv Gruzije. A nemamo ni sreće, stalno su neke stative, stalno neki golman sve živo brani. Bit će nam još teško, krvarit ćemo i protiv Izraela, pa na Malti, s Latvijom... Ali plasirat ćemo se, rodilo je i mogli bismo pobijediti sve do kraja! Dugo smo bili u grču, svi smo banalizirali da se ovdje nikad nije pobijedilo, ostane to negdje duboko urezano u mislima, posebno kad te sreća neće, a neće te... Ne zaboravite i da nam je puno igrača falilo večeras.

Euforično ste proslavili golove?

- Istina! I radi grada Splita i zbog mene osobno, da smo izgubili ili igrali neriješeno išao bih kući, je li tako, bio bi to i moj kraj. Možda ne bi bilo loše, kuća mi je tu blizu – nasmijao se na svoj račun.

S pobjedom su vedriji vidici, Bilić neće kući nego ide prema Europskom prvenstvu, a nova je pressica sutra u hotelu Lav u 10 sati. Rodilo je, ide se dalje, ni Slavenu ni Biliću nema kući!

Gruzijski izbornik Temuri Ketsbaia je rekao:

- Čestitam Hrvatima, jednostavno su bili bolji od nas, fizički, mentalno i tehnički. Ponosan sam na svoje nogometaše jer su dali svojih sto posto, maksimum, ali to nije bilo dovoljno da se Hrvatska pobijedi. Čim smo jednu sekundu izgubili koncentraciju, bilo je gotovo. Dvaput smo kiksali i sve što smo pokušali odnijeti iz Splita naprosto je nestalo, izgubili smo.

Kako se to dogodilo?

- Jednostavno, ni mentalno ni fizički nismo bili na potrebnoj visini, Hrvatska je puno pritiskala i mi smo pukli, popustili u samom finišu. Koncentracija je i te kako važna stvar, samo jedna kockica ispadne iz mozaika i gotovo je, sve se raspadne... Igrali smo protiv ekipe koja je među najboljima u Europi i na svijetu, Hrvati su bolji. Mi smo se trudili, ali kad se stalno branite teško je to uvijek izdržati. Naš  vratar nas je dugo držao u igri, a mi se nismo približili da makar još jednom zaprijetimo vašem golmanu. Jest, vodili smo do 75. minute, ali igra se do 90., ovaj put na našu žalost!

Kakva mu se publika učinila, je li ga se dojmila, pitali smo gruzijskog trenera:

- Bilo bi bolje za nas da su šutjeli duže, a ne samo 14 minuta. Nosili su naše protivnike, širili im krila. Lijepo je igrati pred punim stadionom, bilo je puno publike i kod nas... Ne zaboravite, mi smo Hrvatima uzeli tri boda iz dvije utakmice, to je za nas uspjeh i mi smo i dalje u igri za drugo mjesto, pa što bude, bit će.

Vlatko Marković primao je rado čestitke u svečanoj loži. Tijekom utakmice je, pak, primao salvu uvreda s tribina.

- Pa dobro, nije bilo tako strašno. No, presretan sam što je ipak na tribinama prevladavao pozitivni ton – kazao nam je Marković.

Posebno je oduševljen izbornikom koji je, ruku na srce, visio dugo, dugo, čak su se na novinskim stranicama već postavljali naslovi 'Slavene, vrijeme je...'.

- Ma kako je mijenjao igrače, moram kazati da me je fascinirao. Promijenio je dvojicu odjednom i pokazao je odlike velikog trenera – oduševljeno je zborio Marković.

Ambijent na Poljudu?

- Bio je prekrasan, pa tko ovo more platit' – kazao je Marković na dalmatinskom.

Je li vam sada žao što se Split zaobilazio punih 14 godina, kada su u pitanju službene utakmice?

- Čujte – počeo je predsjednik HNS-a i navukao sivu 'masku'.

- Vlatko Marković nije ni na 15. mjestu krivaca što se toliko nije igralo u Splitu. Nikad ja nisam upirao prstom i govorio tu će se igrati. Hrvatska reprezentacija je već godinama u svjetskom Top 10, a mene novinari stalno pljuju – kazao je Marković.

Predsjednik Hajdukove uprave Hrvoje Maleš prvi je put u reprezentativnoj utakmici bio u loži.

- Super, atmosfera je bila odlična, moram priznati da sam strahovao, bojao se da ćemo izgubiti kada su Gruzijci zabili – kazao nam je Maleš.

Upoznao se i sa Zdravkom Mamićem.

- Da, dao sam mu ruku, činio se kao normalan čovjek – kazao je Maleš.

Spomenili ste ranije da u Hajduk dolazi i jedan A reprezentativac. Je li na terenu bilo tih pojačanja za Hajduk?

- E ti su bili najbolji – tajnovito je odgovorio Maleš.

A zadovoljan je bio i dopredsjednik Hajdukova nadzornog odbora Jako Andabak.

- Valjda se sada i definitivno odbacuje ona priča kako je Poljud ukleti stadion – kazao je Andabak.

S. Alfirević, P. Smolčić
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-06-03 22:31:20 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-06-03 23:26:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-06-03 22:51:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 15719 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/06/04/sport/bili.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x468" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4288044 Threads: 3 Questions: 132996201 Slow queries: 57229 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4001638 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/bilic-puna-mi-je-kapa-ovakvih-utakmica-males-hajdukova-pojacanja-su-bili-najbolji-na-terenu-markovic-nisam-ja-kriv-134276 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/bilic-puna-mi-je-kapa-ovakvih-utakmica-males-hajdukova-pojacanja-su-bili-najbolji-na-terenu-markovic-nisam-ja-kriv-134276?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 123773 [name] => hrvatskagruzija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatskagruzija [link] => /tag/hrvatskagruzija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bilić: Puna mi je kapa ovakvih utakmica!; Maleš: Hajdukova pojačanja su bili najbolji na terenu!; Marković: Nisam ja kriv! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-17-35-27-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/06/04/sport/bili.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/06/04/sport/bili.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Važna pobjeda Hrvatske, 2:1 je taman po mjeri, tri boda za nastavak borbe u našoj kvalifikacijskoj skupini. A tradicija je dugo stezala našu selekciju, gurala je u ambis novog neuspjeha,  "poljudsko blato" i "ukleti splitski stadion" opet su nesmiljeno uzimali danak, punih 75 minuta, da bi onda reful Bilićevih momaka konačno pomeo i tradiciju i Gruzijce.

Ono što su dotad skrivale vratnice i davale privid kako su gruzijski nogometaši bolji(?!), a naši slabiji(?!), samo zato što je na semaforu svijetlilo 0:1 i nisu se računale tri što vratnice što grede, stvari su napokon - sjele na svoje mjesto.

Balun se dvaput zakorpcao u mreži dotad nesavladivog Gruzijca Lorije. Tko je najbolji? Kalinić zbog gola, Dujmović jer je unio preokret u sredinu i konačno da je dao netko pravu podršku Modriću, ili jednostavno Slaven jer je – pogodio s izmjenama?!

I publika je od zajedljivih komentara prerasla odjednom u val silovite podrške, te klupko slavlja na kraju što ga nije pokvario ni iznenadni pljusak. Sa zadnjim zviždukom švedskog suca Johanessona gromovi su se pretvorili u pravu pravcatu neveru i potop.

Slatka je bila ova ljetna kiša što je bubnjala posvuda uokolo dok je Slaven Bilić govorio na pressici, ništa nije moglo pomutiti zasluženo slavlje Hrvata!

Vani pljusak, a Bilića je dočekao pljesak novinara:

- Mogao bih pričati pola sata, a teško je sve sažeti. Bilo je dugo, iscrpljujuće, bilo je teško, rodilo se... Ovo je novi početak Splita koji će trajati zauvijek! - poentirao je.

- Hvala publici, doduše prvenstveno igračima, jer pokazali su klasu, strpljenje i karakter, na kraju smo apsolutno zaslužili pobjedu, došli smo do nje vrlo teško i proslavili je s divnom publikom.

Nastavio je:

- Nadali smo se ranom golu, da olakšamo sebi situaciju, a kad tamo smo ga primili! Iz relativno bezopasne situacije. Igrali smo potom bezglavo, žurili, gledali na sat, sve se poremetilo... Zato smo cijeli drugi dio odigrali točno kako je trebalo, kako smo htjeli, kako se igra protiv bunkera. A to je maltretiranje boka, širenje, traženje situacije jedan na jedan, ali ne odmah centrirati, nego hokejaški: prvo pak (tj. balun op. a.) pa tek onda igrači. Tražili smo klasu u izmjenama, dobili prodore Dujmovića i Dudua (Da Silve op. a.), a strijelci na svome mjestu!

Tekle su riječi polagano, ali sigurno:

- Gruzija nas nije iznenadila, odličan vratar, čvrst blok, tipičan njihov bunker, ali sam ponosan na svoje igrače, kako su to na kraju ipak razbili.

Zašto Dujmović, a ne Badelj, pitalo se i o izmjenama, kako je to tako pogodio?!

- Vukojević je igrao solidno, u smislu trke, ali nam je trebala promjena u stilu igre, trebao nam je netko tko će rasteretiti Modrića u razigravanju, da mu se pridruži dodavanjem s rizikom, da pokaže plemenitost tehnike. To Dujmović ima, to je donio, to nam je i trebalo. Zato je ušao Dujmović, a ne netko drugi.

Crtica i o Gruziji kao kalvariji kvalifikacija gdje se nižu bunkeri i anti-nogomet.

- Puna mi je kapa ovakvih utakmica, ispričavam se Gruziji. Teško je stalno probijati ovakav blok. Lakše će nam biti kasnije, ako se plasiramo, a plasirat ćemo se. Krvarenje je izboriti plasman, a kad dođemo tamo bit ćemo bolji. Lakše funkcioniramo protiv Francuza nego protiv Gruzije. A nemamo ni sreće, stalno su neke stative, stalno neki golman sve živo brani. Bit će nam još teško, krvarit ćemo i protiv Izraela, pa na Malti, s Latvijom... Ali plasirat ćemo se, rodilo je i mogli bismo pobijediti sve do kraja! Dugo smo bili u grču, svi smo banalizirali da se ovdje nikad nije pobijedilo, ostane to negdje duboko urezano u mislima, posebno kad te sreća neće, a neće te... Ne zaboravite i da nam je puno igrača falilo večeras.

Euforično ste proslavili golove?

- Istina! I radi grada Splita i zbog mene osobno, da smo izgubili ili igrali neriješeno išao bih kući, je li tako, bio bi to i moj kraj. Možda ne bi bilo loše, kuća mi je tu blizu – nasmijao se na svoj račun.

S pobjedom su vedriji vidici, Bilić neće kući nego ide prema Europskom prvenstvu, a nova je pressica sutra u hotelu Lav u 10 sati. Rodilo je, ide se dalje, ni Slavenu ni Biliću nema kući!

Gruzijski izbornik Temuri Ketsbaia je rekao:

- Čestitam Hrvatima, jednostavno su bili bolji od nas, fizički, mentalno i tehnički. Ponosan sam na svoje nogometaše jer su dali svojih sto posto, maksimum, ali to nije bilo dovoljno da se Hrvatska pobijedi. Čim smo jednu sekundu izgubili koncentraciju, bilo je gotovo. Dvaput smo kiksali i sve što smo pokušali odnijeti iz Splita naprosto je nestalo, izgubili smo.

Kako se to dogodilo?

- Jednostavno, ni mentalno ni fizički nismo bili na potrebnoj visini, Hrvatska je puno pritiskala i mi smo pukli, popustili u samom finišu. Koncentracija je i te kako važna stvar, samo jedna kockica ispadne iz mozaika i gotovo je, sve se raspadne... Igrali smo protiv ekipe koja je među najboljima u Europi i na svijetu, Hrvati su bolji. Mi smo se trudili, ali kad se stalno branite teško je to uvijek izdržati. Naš  vratar nas je dugo držao u igri, a mi se nismo približili da makar još jednom zaprijetimo vašem golmanu. Jest, vodili smo do 75. minute, ali igra se do 90., ovaj put na našu žalost!

Kakva mu se publika učinila, je li ga se dojmila, pitali smo gruzijskog trenera:

- Bilo bi bolje za nas da su šutjeli duže, a ne samo 14 minuta. Nosili su naše protivnike, širili im krila. Lijepo je igrati pred punim stadionom, bilo je puno publike i kod nas... Ne zaboravite, mi smo Hrvatima uzeli tri boda iz dvije utakmice, to je za nas uspjeh i mi smo i dalje u igri za drugo mjesto, pa što bude, bit će.

Vlatko Marković primao je rado čestitke u svečanoj loži. Tijekom utakmice je, pak, primao salvu uvreda s tribina.

- Pa dobro, nije bilo tako strašno. No, presretan sam što je ipak na tribinama prevladavao pozitivni ton – kazao nam je Marković.

Posebno je oduševljen izbornikom koji je, ruku na srce, visio dugo, dugo, čak su se na novinskim stranicama već postavljali naslovi 'Slavene, vrijeme je...'.

- Ma kako je mijenjao igrače, moram kazati da me je fascinirao. Promijenio je dvojicu odjednom i pokazao je odlike velikog trenera – oduševljeno je zborio Marković.

Ambijent na Poljudu?

- Bio je prekrasan, pa tko ovo more platit' – kazao je Marković na dalmatinskom.

Je li vam sada žao što se Split zaobilazio punih 14 godina, kada su u pitanju službene utakmice?

- Čujte – počeo je predsjednik HNS-a i navukao sivu 'masku'.

- Vlatko Marković nije ni na 15. mjestu krivaca što se toliko nije igralo u Splitu. Nikad ja nisam upirao prstom i govorio tu će se igrati. Hrvatska reprezentacija je već godinama u svjetskom Top 10, a mene novinari stalno pljuju – kazao je Marković.

Predsjednik Hajdukove uprave Hrvoje Maleš prvi je put u reprezentativnoj utakmici bio u loži.

- Super, atmosfera je bila odlična, moram priznati da sam strahovao, bojao se da ćemo izgubiti kada su Gruzijci zabili – kazao nam je Maleš.

Upoznao se i sa Zdravkom Mamićem.

- Da, dao sam mu ruku, činio se kao normalan čovjek – kazao je Maleš.

Spomenili ste ranije da u Hajduk dolazi i jedan A reprezentativac. Je li na terenu bilo tih pojačanja za Hajduk?

- E ti su bili najbolji – tajnovito je odgovorio Maleš.

A zadovoljan je bio i dopredsjednik Hajdukova nadzornog odbora Jako Andabak.

- Valjda se sada i definitivno odbacuje ona priča kako je Poljud ukleti stadion – kazao je Andabak.

S. Alfirević, P. Smolčić
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/bilic-puna-mi-je-kapa-ovakvih-utakmica-males-hajdukova-pojacanja-su-bili-najbolji-na-terenu-markovic-nisam-ja-kriv-134276 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=80bf822dc2fac23508377cc2137bee3120560698 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bili%C4%87%3A+Puna+mi+je+kapa+ovakvih+utakmica%21%3B+Male%C5%A1%3A+Hajdukova+poja%C4%8Danja+su+bili+najbolji+na+terenu%21%3B+Markovi%C4%87%3A+Nisam+ja+kriv%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fbilic-puna-mi-je-kapa-ovakvih-utakmica-males-hajdukova-pojacanja-su-bili-najbolji-na-terenu-markovic-nisam-ja-kriv-134276 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fbilic-puna-mi-je-kapa-ovakvih-utakmica-males-hajdukova-pojacanja-su-bili-najbolji-na-terenu-markovic-nisam-ja-kriv-134276 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Bilić: Puna mi je kapa ovakvih utakmica!; Maleš: Hajdukova pojačanja su bili najbolji na terenu!; Marković: Nisam ja kriv!

Piše PSD.
4. lipnja 2011. - 00:51
Važna pobjeda Hrvatske, 2:1 je taman po mjeri, tri boda za nastavak borbe u našoj kvalifikacijskoj skupini. A tradicija je dugo stezala našu selekciju, gurala je u ambis novog neuspjeha,  "poljudsko blato" i "ukleti splitski stadion" opet su nesmiljeno uzimali danak, punih 75 minuta, da bi onda reful Bilićevih momaka konačno pomeo i tradiciju i Gruzijce.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 19:35