stdClass Object ( [id] => 134191 [title] => Bilić: Pobjedit ćemo zbog sebe, priče o "ukletom stadionu" i za Dragu Gabrića [alias] => bilic-pobjedit-cemo-zbog-sebe-price-o-ukletom-stadionu-i-za-dragu-gabrica [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Optimizma prije prvog kvalifikacijskog susreta Hrvatske na Poljudu nakon 14 godina ne manjka. Uoči posljednjeg obraćanja izbornika Slavena Bilića medijima prije susreta s Gruzijom glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Gavran zahvalio se sedmoj sili na načinu praćenja reprezentacije na što je uletio Bilić.
- Ovo zahvaljivanje zvuči kao opraštanje, no mi ćemo se ovdje vratiti, vratit ćemo se zato što ćemo u petak navečer pobijediti Gruziju i vrlo brzo ćemo se potom ponovno vratiti u Split - najavio je izbornik Bilić koji je prvi put otvoreno najavio pobjedu.

- Što ću reći nego da ćemo pobijediti? Pobijedit ćemo Gruziju! Nemojte mislit da sam bahat, kaže se najprije skoči pa reci hop. Ako ne kažem da ćemo pobijediti kažu da sumnjam u svoju momčad, ako kažem da ćemo dobiti onda sam bahat. Optimist sam na temelju toga što smo optimalno tjelesno i psihički pripremljeni za utakmicu. Duboko sam uvjeren u to. Mi smo favoriti na papiru, ne treba kriti da postoji evidentna razlika u klasi. Gruzija je od zadnjih sedam gostovanja izgubila samo jedno i zato ih maksimalno respektiramo, ali smo bolja momčad. Međutim na papiru zaustaviš i Messija, treba to dokazati na travnjaku - istaknuo je Bilić.

Pripreme su bile duge, ali su s obzirom na uvertiru kada su igrači munjevito otpadali iz kadra zbog kartona i ozljeda (Niko Kranjčar, Ivan Rakitić, Ivan Strinić, Srđan Lakić, Ivica Olić, Drago Gabrić...) srećom prošle bez ozljeda.

Najviše je Bilić strahovao za Pranjića, ali on je vrlo blizu početnom sastavu.
- Imali smo malo duže pripreme nego što je to bilo uobičajeno, devet dana. Tijekom priprema smo odigrali jednu utakmicu protiv selekcije Brača da igrači kojima je ranije završilo prvenstvo, prije svega igrači iz Njemačke i Škotske i osjete utakmicu, da ne pauziraju previše. Imali smo dva akutna problema Klasnića i Pranjića no na koncu je sve dobro. U optimalnom fizičkom i psihičkom stanju ćemo dočekati Gruziju.

Bilić po svom običaju ipak nije htio otkrivati karte, no sastav se zna po posljednjem bračkom treningu. Od prve minute zaigrat će Runje - Srna, Čorluka, Šimunić, Pranjić - Mandžukić, Vukojević, Modrić, Perišić - Eduardo, Jelavić.
- Situacija s Pranjićem nam je otvarala dvije mogućnosti, kao i pitanje oko Šimunića koji dugo nije igrao za Hoffenheim. S njime sam najviše bio u kontaktu. Za pripreme smo ostavili kakvu ćemo odluku donijeti. Joe je maksimalno spreman i u stanju je odigrati veliku utakmicu. Opredijelili smo se za njega mada je to bila najlakša odluka jer je izvanredan. Dat će nam dodatnu mirnoću koja će nam biti jako potrebna. Kod Pranje nema nikakve reakcije, sve je prošao na treningu. Zdrav je i sto posto spreman. Ako sve prođe bez reakcije bit će na dispoziciji.

I Gruzijci stižu oslabljeni, nema Kobiašvilija, ali najavljuju ofenzivniji pristup nego u Tbilisiju.
- Otpao je i Martsvaladze koji je namjestio gol u Tbilisiju, hitar napadač, navodno nema ni Gelašvilija, a i vratar koji je branio u prvoj utakmici Revišvili je upitan. Međutim sve znamo jer se za Gruziju pripremamo još od veljače i drugi vratar Loria je barem jednako tako dobar. Vratio se i Ananidze koji još nije apsolutno spreman, ali može zamijeniti Kobiashvilija. Imaju i još nekoliko sličnih opcija u napada, bili to Iašvili, Siradze... Neće Gruzija mijenjati svoj način igre. Međutim mi ćemo biti ti koje će se pitati gdje će se i kako igrati.

Kako se susret približava tako rastu i tenzije i želja među reprezentativcima da se pred punim Poljudom izbriše poraz iz Gruzije.
- Jedva čekamo istrčati na Poljud. Nošeni publikom od prvog trenutka ćemo tražiti, provocirati prilike i mada respektiramo protivnika što prije ćemo pokušati zabiti gol. Svjesni smo da to neće biti lako. Bit ćemo s jedne strane siloviti, odlučni od prvog trenutka, ali s druge i strpljivi da ne izgubimo raspored jer nas to neće dovesti nigdje - istaknuo je Bilić.

Otežavajuća okolnosti bit će Hrvatskoj što je Torcida za prvih 14 minuta susreta u znak protesta zbog 14 godina zaborava na Split i Poljud najavila bojkot. Bit će to jako čudna situacija, 'kockasti’ će jurišati na protivnički gol, a na tribinama - muk.
- Ne bih više ništa poručivao, igrači i ja smo već smo pričali o temi važnosti i temi Poljuda. Samo mogu reći da smo potpuno u utakmici i da će naš cilj puno olakšati fantastično bodrenje svih navijača koji budu na tribinama - naglasio je izbornik.

Susret s Gruzijom na Poljudu posebno će biti emotivan svima Splićanima i bivšim i sadašnjim hajdukovcima kojih ne manjka u reprezentaciji, pa tako i Biliću.
- Budi ova utakmica posebne osjećaje, i meni i Asanoviću, igračima... - rekao je Bilić, ali i istaknuo trojako značenje susreta i puno motiva.

- Želimo pobijediti zbog sebe jer nam je ova utakmica jako bitna sada kada počinje druga polovica ciklusa, grupa je cijela stisnuta. Drugi razlog zbog kojeg toliko želimo pobjedu jest da skinemo tu priču oko Splita koja je po meni samo splet okolnosti što se toliko dugo nije pobijedilo u Splitu. Treći i naš veliki motiv jest Drago Gabrić.


Srna: Svaki zvižduk suigračima je zvižduk i meni

Torcida: Bojkotiramo navijanje prvih 14 minuta!


FRANE VULAS
FOTO: DUJE KLARIĆ / CROPIX



Vukušić je bio zaslužio poziv

Vukušić se priključio U-21 reprezentaciji koja će u Dugopolju u 'matineji’ u 16 sati ugostiti istog protivnika, vršnjake Gruzije.
- Nije Vukušić pozvan da bi osjetio atmosferu treninga s igračima koje je kako je rekao dosad gledao na televiziji, Vukušić je bio s nama zato što je konkurirao za momčad. Bilo je u proteklim razdobljima pozivanja igrača u reprezentaciju kako bi se privikli za budućnost, ali ovdje to nije slučaj. Ante je kvalitetom i ponašanjem izvan travnjaka zaslužio. Vukušić i Tomečak će vrlo brzo biti velika snaga hrvatskog nogometa. Naravno vodili smo računa i o mladoj reprezentaciji, imamo napadače koji su u ovom trenutku objektivno ispred Ante pa smo ga ustupili mladoj reprezentaciji - nahvalio je drugog strijelca HNL-a.

Fan zona na Rivi

HNS i klub navijača reprezentacije ‘Uvijek vjerni’ pozivaju navijače u Fan zonu na Rivu u 15 sati. Za tu prigodu će se pobrinuti za istinski navijački ugođaj. Svi posjetitelji moći će uživati u navijačkoj glazbi, nagradnim igrama, na velikom ekranu
će se ‘vrtjeti’ snimke najboljih utakmica Hrvatske, a osiguran je i prijenos susreta.

Ulaznice: još malo pa nestalo...

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić istaknuo je kako je do u 14 sati prodano više od 25.000 ulaznica.
- Pojedinih sektora već nema. Loža B je prodana, a relativno je najskuplja. Apeliramo na navijače koji nisu kupili ulaznice da to urade što prije - istaknuo je Srebrić dodavši da će se na dan susreta ulaznice prodavati samo u Spaladium Areni.
Stadion će biti otvoren dva sata prije početka utakmice pa se gledatelji mole da dođu što prije radi novog režima ulaska na stadion, uz brojčanike na ulazima i video nadzor.

Srebrić je ujedno najavio i nove kvalifikacijske susrete u Splitu i Dalmaciji, i A sastava i U-21 selekcije.
- Radujemo se novom dolasku, novom razdoblju jedne i druge reprezentacije. Mogu izraziti žaljenje što u međuvremenu nije bilo više kvalifikacijskih utakmica, ali postoji izuzetno raspoloženje da ono što do sada nije bilo najbolje u budućem vremenu ispravimo.


[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-06-02 18:49:12 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-06-02 19:13:39 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-06-02 18:47:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2867 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2011\/06\/03\/sport\/468.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/03\/sport\/REPKA\/reprezentacija_brod-020611_.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/03\/sport\/REPKA\/reprezentacija_brod1-020611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/03\/sport\/REPKA\/reprezentacija_brod2-020611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/03\/sport\/REPKA\/reprezentacija_brod3-020611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/03\/sport\/REPKA\/reprezentacija_brod4-020611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/03\/sport\/REPKA\/reprezentacija_brod5-020611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/03\/sport\/REPKA\/reprezentacija_brod6-020611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/03\/sport\/REPKA\/reprezentacija_brod7-020611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/03\/sport\/REPKA\/reprezentacija_brod8-020611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/03\/sport\/REPKA\/reprezentacija_brod9-020611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/03\/sport\/REPKA\/reprezentacija_brod10-02061.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/03\/sport\/REPKA\/reprezentacija_brod11-02061.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x308"},{"size0":"700x494"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x481"},{"size0":"700x403"},{"size0":"700x482"},{"size0":"700x444"},{"size0":"700x468"},{"size0":"416x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x521"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x486"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4297005 Threads: 4 Questions: 133687553 Slow queries: 57534 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4019817 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/bilic-pobjedit-cemo-zbog-sebe-price-o-ukletom-stadionu-i-za-dragu-gabrica-134191 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/bilic-pobjedit-cemo-zbog-sebe-price-o-ukletom-stadionu-i-za-dragu-gabrica-134191?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 123773 [name] => hrvatskagruzija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatskagruzija [link] => /tag/hrvatskagruzija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bilić: Pobjedit ćemo zbog sebe, priče o "ukletom stadionu" i za Dragu Gabrića [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-20-04-48-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/06/03/sport/468.jpg [galleryCount] => 13 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/06/03/sport/468.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/03/sport/REPKA/reprezentacija_brod-020611_.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/03/sport/REPKA/reprezentacija_brod1-020611.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/03/sport/REPKA/reprezentacija_brod2-020611.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/03/sport/REPKA/reprezentacija_brod3-020611.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/03/sport/REPKA/reprezentacija_brod4-020611.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/03/sport/REPKA/reprezentacija_brod5-020611.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/03/sport/REPKA/reprezentacija_brod6-020611.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/03/sport/REPKA/reprezentacija_brod7-020611.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/03/sport/REPKA/reprezentacija_brod8-020611.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/03/sport/REPKA/reprezentacija_brod9-020611.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/03/sport/REPKA/reprezentacija_brod10-02061.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/03/sport/REPKA/reprezentacija_brod11-02061.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Optimizma prije prvog kvalifikacijskog susreta Hrvatske na Poljudu nakon 14 godina ne manjka. Uoči posljednjeg obraćanja izbornika Slavena Bilića medijima prije susreta s Gruzijom glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Gavran zahvalio se sedmoj sili na načinu praćenja reprezentacije na što je uletio Bilić.
- Ovo zahvaljivanje zvuči kao opraštanje, no mi ćemo se ovdje vratiti, vratit ćemo se zato što ćemo u petak navečer pobijediti Gruziju i vrlo brzo ćemo se potom ponovno vratiti u Split - najavio je izbornik Bilić koji je prvi put otvoreno najavio pobjedu.

- Što ću reći nego da ćemo pobijediti? Pobijedit ćemo Gruziju! Nemojte mislit da sam bahat, kaže se najprije skoči pa reci hop. Ako ne kažem da ćemo pobijediti kažu da sumnjam u svoju momčad, ako kažem da ćemo dobiti onda sam bahat. Optimist sam na temelju toga što smo optimalno tjelesno i psihički pripremljeni za utakmicu. Duboko sam uvjeren u to. Mi smo favoriti na papiru, ne treba kriti da postoji evidentna razlika u klasi. Gruzija je od zadnjih sedam gostovanja izgubila samo jedno i zato ih maksimalno respektiramo, ali smo bolja momčad. Međutim na papiru zaustaviš i Messija, treba to dokazati na travnjaku - istaknuo je Bilić.

Pripreme su bile duge, ali su s obzirom na uvertiru kada su igrači munjevito otpadali iz kadra zbog kartona i ozljeda (Niko Kranjčar, Ivan Rakitić, Ivan Strinić, Srđan Lakić, Ivica Olić, Drago Gabrić...) srećom prošle bez ozljeda.

Najviše je Bilić strahovao za Pranjića, ali on je vrlo blizu početnom sastavu.
- Imali smo malo duže pripreme nego što je to bilo uobičajeno, devet dana. Tijekom priprema smo odigrali jednu utakmicu protiv selekcije Brača da igrači kojima je ranije završilo prvenstvo, prije svega igrači iz Njemačke i Škotske i osjete utakmicu, da ne pauziraju previše. Imali smo dva akutna problema Klasnića i Pranjića no na koncu je sve dobro. U optimalnom fizičkom i psihičkom stanju ćemo dočekati Gruziju.

Bilić po svom običaju ipak nije htio otkrivati karte, no sastav se zna po posljednjem bračkom treningu. Od prve minute zaigrat će Runje - Srna, Čorluka, Šimunić, Pranjić - Mandžukić, Vukojević, Modrić, Perišić - Eduardo, Jelavić.
- Situacija s Pranjićem nam je otvarala dvije mogućnosti, kao i pitanje oko Šimunića koji dugo nije igrao za Hoffenheim. S njime sam najviše bio u kontaktu. Za pripreme smo ostavili kakvu ćemo odluku donijeti. Joe je maksimalno spreman i u stanju je odigrati veliku utakmicu. Opredijelili smo se za njega mada je to bila najlakša odluka jer je izvanredan. Dat će nam dodatnu mirnoću koja će nam biti jako potrebna. Kod Pranje nema nikakve reakcije, sve je prošao na treningu. Zdrav je i sto posto spreman. Ako sve prođe bez reakcije bit će na dispoziciji.

I Gruzijci stižu oslabljeni, nema Kobiašvilija, ali najavljuju ofenzivniji pristup nego u Tbilisiju.
- Otpao je i Martsvaladze koji je namjestio gol u Tbilisiju, hitar napadač, navodno nema ni Gelašvilija, a i vratar koji je branio u prvoj utakmici Revišvili je upitan. Međutim sve znamo jer se za Gruziju pripremamo još od veljače i drugi vratar Loria je barem jednako tako dobar. Vratio se i Ananidze koji još nije apsolutno spreman, ali može zamijeniti Kobiashvilija. Imaju i još nekoliko sličnih opcija u napada, bili to Iašvili, Siradze... Neće Gruzija mijenjati svoj način igre. Međutim mi ćemo biti ti koje će se pitati gdje će se i kako igrati.

Kako se susret približava tako rastu i tenzije i želja među reprezentativcima da se pred punim Poljudom izbriše poraz iz Gruzije.
- Jedva čekamo istrčati na Poljud. Nošeni publikom od prvog trenutka ćemo tražiti, provocirati prilike i mada respektiramo protivnika što prije ćemo pokušati zabiti gol. Svjesni smo da to neće biti lako. Bit ćemo s jedne strane siloviti, odlučni od prvog trenutka, ali s druge i strpljivi da ne izgubimo raspored jer nas to neće dovesti nigdje - istaknuo je Bilić.

Otežavajuća okolnosti bit će Hrvatskoj što je Torcida za prvih 14 minuta susreta u znak protesta zbog 14 godina zaborava na Split i Poljud najavila bojkot. Bit će to jako čudna situacija, 'kockasti’ će jurišati na protivnički gol, a na tribinama - muk.
- Ne bih više ništa poručivao, igrači i ja smo već smo pričali o temi važnosti i temi Poljuda. Samo mogu reći da smo potpuno u utakmici i da će naš cilj puno olakšati fantastično bodrenje svih navijača koji budu na tribinama - naglasio je izbornik.

Susret s Gruzijom na Poljudu posebno će biti emotivan svima Splićanima i bivšim i sadašnjim hajdukovcima kojih ne manjka u reprezentaciji, pa tako i Biliću.
- Budi ova utakmica posebne osjećaje, i meni i Asanoviću, igračima... - rekao je Bilić, ali i istaknuo trojako značenje susreta i puno motiva.

- Želimo pobijediti zbog sebe jer nam je ova utakmica jako bitna sada kada počinje druga polovica ciklusa, grupa je cijela stisnuta. Drugi razlog zbog kojeg toliko želimo pobjedu jest da skinemo tu priču oko Splita koja je po meni samo splet okolnosti što se toliko dugo nije pobijedilo u Splitu. Treći i naš veliki motiv jest Drago Gabrić.


Srna: Svaki zvižduk suigračima je zvižduk i meni

Torcida: Bojkotiramo navijanje prvih 14 minuta!


FRANE VULAS
FOTO: DUJE KLARIĆ / CROPIX



Vukušić je bio zaslužio poziv

Vukušić se priključio U-21 reprezentaciji koja će u Dugopolju u 'matineji’ u 16 sati ugostiti istog protivnika, vršnjake Gruzije.
- Nije Vukušić pozvan da bi osjetio atmosferu treninga s igračima koje je kako je rekao dosad gledao na televiziji, Vukušić je bio s nama zato što je konkurirao za momčad. Bilo je u proteklim razdobljima pozivanja igrača u reprezentaciju kako bi se privikli za budućnost, ali ovdje to nije slučaj. Ante je kvalitetom i ponašanjem izvan travnjaka zaslužio. Vukušić i Tomečak će vrlo brzo biti velika snaga hrvatskog nogometa. Naravno vodili smo računa i o mladoj reprezentaciji, imamo napadače koji su u ovom trenutku objektivno ispred Ante pa smo ga ustupili mladoj reprezentaciji - nahvalio je drugog strijelca HNL-a.

Fan zona na Rivi

HNS i klub navijača reprezentacije ‘Uvijek vjerni’ pozivaju navijače u Fan zonu na Rivu u 15 sati. Za tu prigodu će se pobrinuti za istinski navijački ugođaj. Svi posjetitelji moći će uživati u navijačkoj glazbi, nagradnim igrama, na velikom ekranu
će se ‘vrtjeti’ snimke najboljih utakmica Hrvatske, a osiguran je i prijenos susreta.

Ulaznice: još malo pa nestalo...

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić istaknuo je kako je do u 14 sati prodano više od 25.000 ulaznica.
- Pojedinih sektora već nema. Loža B je prodana, a relativno je najskuplja. Apeliramo na navijače koji nisu kupili ulaznice da to urade što prije - istaknuo je Srebrić dodavši da će se na dan susreta ulaznice prodavati samo u Spaladium Areni.
Stadion će biti otvoren dva sata prije početka utakmice pa se gledatelji mole da dođu što prije radi novog režima ulaska na stadion, uz brojčanike na ulazima i video nadzor.

Srebrić je ujedno najavio i nove kvalifikacijske susrete u Splitu i Dalmaciji, i A sastava i U-21 selekcije.
- Radujemo se novom dolasku, novom razdoblju jedne i druge reprezentacije. Mogu izraziti žaljenje što u međuvremenu nije bilo više kvalifikacijskih utakmica, ali postoji izuzetno raspoloženje da ono što do sada nije bilo najbolje u budućem vremenu ispravimo.


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>













[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/bilic-pobjedit-cemo-zbog-sebe-price-o-ukletom-stadionu-i-za-dragu-gabrica-134191 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=487e2fbe34dbd1c1a2c492d91ca13221cf961115 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bili%C4%87%3A+Pobjedit+%C4%87emo+zbog+sebe%2C+pri%C4%8De+o+%26quot%3Bukletom+stadionu%26quot%3B+i+za+Dragu+Gabri%C4%87a&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fbilic-pobjedit-cemo-zbog-sebe-price-o-ukletom-stadionu-i-za-dragu-gabrica-134191 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fbilic-pobjedit-cemo-zbog-sebe-price-o-ukletom-stadionu-i-za-dragu-gabrica-134191 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Bilić: Pobjedit ćemo zbog sebe, priče o "ukletom stadionu" i za Dragu Gabrića

Piše PSD.
2. lipnja 2011. - 20:47
Optimizma prije prvog kvalifikacijskog susreta Hrvatske na Poljudu nakon 14 godina ne manjka. Uoči posljednjeg obraćanja izbornika Slavena Bilića medijima prije susreta s Gruzijom glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Gavran zahvalio se sedmoj sili na načinu praćenja reprezentacije na što je uletio Bilić.
- Ovo zahvaljivanje zvuči kao opraštanje, no mi ćemo se ovdje vratiti, vratit ćemo se zato što ćemo u petak navečer pobijediti Gruziju i vrlo brzo ćemo se potom ponovno vratiti u Split - najavio je izbornik Bilić koji je prvi put otvoreno najavio pobjedu.

- Što ću reći nego da ćemo pobijediti? Pobijedit ćemo Gruziju! Nemojte mislit da sam bahat, kaže se najprije skoči pa reci hop. Ako ne kažem da ćemo pobijediti kažu da sumnjam u svoju momčad, ako kažem da ćemo...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 22:04