stdClass Object ( [id] => 134067 [title] => Bilić: Igrati ćemo napadački, ali ne i bezglavo; Dudu: Neće biti problema! (FOTO) [alias] => bilic-igrati-cemo-napadacki-ali-ne-i-bezglavo-dudu-nece-biti-problema-foto [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Posljednji dan priprema na Braču reprezentativcima Hrvatske pokvarila je kiša zbog koje su ujutro morali odustati od dogovorene zajedničke jutarnje šetnje Supetrom. Zbog toga što se nebo spojilo sa zemljom 'kockasti' su se morali zabiti u svoj supetarski hotel Amor i čekati da se nebo smiluje.

Ipak jutro je donijelo i lijepe vijesti, po kiši je samostalno trenirao ozlijeđeni Danijel Pranjić. Igrač Bayerna osjeća zadnju ložu desne noge, ali bi po svemu sudeći trebao biti spreman za nastup.

- Pranjić je bio na testu i probao skoro sve, šprinteve, promjene pravca, rad s loptom, centaršut, da bi se vidjelo je li spreman. Izgleda jako dobro, ali da bismo bili potpuno sigurni moramo vidjeti kako će se njegova loža ponašati u kolektivnom treningu gdje situacija diktira pokrete. Međutim dosad su vijesti izrazito optimistične, situacija s Pranjom nam otvara dvije-tri jako dobre varijante - rekao je izbornik Slaven Bilić najavivši kako su ipak spremni na obje situacije.

Izbornik je ipak najavio kako neće riskirati s ozlijeđenim igračima.

- U petak će istrčati samo apsolutno zdravi i spremni igrači.

Optimizam izbija iz hrvatskih redova, ali Bilić spušta loptu na zemlju.

- Gruzija je odavno prešla prag ozbiljne momčadi. Imaju čvrst, kompaktan blok, a prema naprijed gdje dolaze jednostavnim akcijama će imati svoje trenutke. Moramo im parirati u ničijim loptama gdje su jaki. Moramo smiriti igru, a ne da se 'kendaje' - upozorio je Bilić, a na pitanje o tome kakvu ćemo Hrvatsku gledati istaknuo.

- Gledat ćemo silovitu, motiviranu, konkretnu, kompaktnu, rastrčanu Hrvatsku. Plan je da preselimo što je više moguće igru na njihovu polovicu terena. Bit će tamo gusto, ali moramo ih raširiti i brzim protokom lopte moramo doći u situacije za gol. Teško će biti šansi jedan na jedan, ali moramo pritiskati, s jedne strane silovito i stalno, a s druge ne smijemo ići bezglavo - najavio je Bilić pa ipak obrazložio kako su četiti napadača samo nominalno, po vokaciji, njihova uloga (u formaciji 4-4-2) će biti u skladu s pozicijom koju budu igrali.

- Ne igramo s četiri napadača, na bokovima imamo Perišića i Mandžukića igrače koji su toliko fizički spremni i moćni i koji na tim pozicijama igraju nekad i u svojim klubovima. Želja nam je da spakiramo četiri napadača u šesnaesterac, ali kada to situacija bude diktirala.

Neće biti panike ni ako se rezultat na startu utakmice ne bude kretao željenim smjerom.

- Bilo bi lijepo zabiti dva gola u prvih 15 minuta, pet golova, međutim utakmica traje 90 minuta. Mi igramo ofenzivno svih pet godina. Svi izbornici su pričali mi igramo ofenzivno, ali jedno je priča, a mi smo to imali argumentirano. I protiv Makedonije smo na poluvremenu gubili 0:1 pa smo okrenuli na 2:1. Od starta idemo po gol, ali moramo biti i strpljivi da ne uđemo u anarhiju. Velike momčadi igraju kako su vježbali i daju gol i u devedesetoj minuti.

Uz izbornika pred novinarima su se pojavili Dejan Lovren, Eduardo da Silva, Tomislav Dujmović i Nikola Kalinić, ili kako ih je glasnogovornik Davor Gavran najavio četiri viteza. Na upit o prigodi koju bi vrlo lako mogao dobiti i od prve minute stoper Lyona Lovren bio je jasan.

- Očekujem samo pobjedu, jedino me to zanima. Nije bitno tko će igrati, važna su samo tri boda. Nije laka atmosfera, još nas prati poraz od Gruzije u Tbilisiju, no siguran sam u pobjedu, nećemo sebi više dopustiti podcijenjivanje Gruzijaca. Moramo biti psihički spremni.

Lovren je bio jedan od sukrivaca za gol primljen u Tbilisiju kada se od njega lopta nes(p)retno odbila.

- Više me pogodio poraz nego to što je baš mene lopta pogodila.

Ipak blijedo izdanje iz Tbilisija mora se izbrisati iz memorije navijača.

- U Gruziji su nam svjesno prepustili inicijativu, ali naši glavni igrači bili su indisponirani. Bilo je malo toga konkretnog, malo agresije, malo lopti za naše napadače. Moramo sve popraviti u petak! - rekao je veznjak moskovskog Dinama Dujmović naglašavajući kako nema alibija, kako za taj poraz nije bio kriv loš travnjak. Međutim ovaj put nedostajat će glavni kreativci Niko Kranjčar i Ivan Rakitić.

- Ogi (op.a Vukojević) i ja više smo zaduženi za destrukciju protivničke igre, za kreaciju je zadužen Luka (op.a. Modrić). Priključivat ćemo se svi, i bočni igrači i stoperi u prekidima - rekao ju Dujmović koji je u klubu bolje dane dočekao promjenom trenera.

- Sve više igram, zadnje tri utakmice sam cijele odigrao. Dvije sam čak odigrao i na mjestu stopera zbog brojnih ozljeda. Spreman sam i raspoložen - rekao je Dujmović koji se nasmijao na konstataciju kako je, aludirajući na finale Lige prvaka, hrvatski Mascherano, veznjak Barcelone koji je igrao na mjestu stopera.

Eduardo da Silva bi trebao igrati drugog napadača uz isturenog Nikicu Jelavića, (u formaciji 4-4-2) poziciju na kojoj će trebati pokazati i kreaciju.

- Ne bi trebalo biti problema. Tu su Jelavić i na bokovima Mandžukić i Perišić, tri igrača jaka u duelu i skok igri. Mislim da nam odgovara taj stil igre. Idemo po pobjedu - najavio je Da Silva.

Velika samouvjerenost bi se međutim mogla i obiti o glavu.

- Ovakvi susreti protiv protivnika koji će se zatvoriti su najteži, ali i da dolazi Francuska išli bi po pobjedu. Svi mi igrači dijelimo taj osjećaj kako ćemo pobijediti. Svjesni smo da će nam biti teško, ali pokušat ćemo na sve načine pronaći rupu u obrani Gruzije - zaključio je Dudu.

Kalinić se prisjetio problema s prve utakmice protiv Gruzije koju je igrao od prve minute.

- U Tbilisiju smo mi napadači bili odsječeni od veznog reda. Bilo je teško taknuti loptu, a kamoli naći se u prilici. U petak to moramo promijeniti. Trebat će nam pomoć i veznog reda i bočnih igrača. U tome je ključ - istaknuo je napadač engleskog Blackburna koji ne krije.

- Tko ne bi volio igrati i zabiti na ovoj utakmici, ali nije realno očekivati da ću početi utakmicu s obzirom na malu minutažu u klubu. Drago mi je da se reprezentacija vratila na Poljud, a nadam se da ću i ja zaigrati.

Zbog publike se domaćin često na Poljudu zaboravi i poleti, Kale je kao bivši igrač Hajduka na to navikao.

- Treba zabiti što prije, jer će kasnije što vrijeme bude odmicalo biti sve teže.

Dudu je skroman.

- Ako i padne gol u prvoj igra se još 89 minuta. Navijači će htjeti 2:0 već na poluvremenu, a ja bih bio zadovoljan ako na kraju bude 1:0 za nas pa neka to bude i autogolom!

Ante Vukušić se vraća u mladu reprezentaciju, kapetan će biti na dispoziciji izborniku Ivi Šušku, ali ne i Šime Vrsaljko.

- Ako sve bude u redu Vukušića ćemo ustupiti U-21 reprezentaciji. Vrsaljka nećemo, on nam baš treba - istaknuo je Bilić.

Zbog crvenog kartona Lovren je morao preskočiti tri susreta Lyona, a kada se uz to nadovežu promijenjivi medijski napisi iz Francuske o njegovim igrama po kojima je jedan dan otkriće drugi razočaranje upitnici se nižu. No stao im je na kraj Lovren.

- Volio bih da dođete u Francusku i vidite kako igram. Svojim igrama mogu biti zadovoljan, no nisam baš dovoljno postigao s klubom, zauzeli smo treće mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ljudi u klubu i navijači me cijene, ali nisam baš omiljen kod francuskih novinara - požalio se Lovren slično kao Runje dan ranije, pa na dodatno pitanje pojasnio.

- Nije to do Hrvata, mislim da je to tako s većinom stranaca. Dovoljan je primjer što sam dobio tri utakmice kazne zato što sam nešto rekao na hrvatskom. Zar sam nekome slomio nogu?!?

Novinare je zanimalo je li suca tom prigodom pozvao na odmor u Hrvatsku? Šalu je prihvatio i Lovren.

- Rekao sam mu da dođe u Split! - uzvratio je reprezentativac, dok je kao prevoditelj unisono prokazan Runje!

F. VULAS
FOTO:  D. KLARIĆ / CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-06-01 15:13:32 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-06-02 14:22:01 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-06-01 17:33:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4494 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2011\/06\/02\/reflektor\/reprezentacija_supetar6-010611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/01\/sport\/rep\/reprezentacija_supetar1-010611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/01\/sport\/rep\/reprezentacija_supetar2-010611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/01\/sport\/rep\/reprezentacija_supetar3-010611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/01\/sport\/rep\/reprezentacija_supetar5-010611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/01\/sport\/rep\/reprezentacija_supetar6-010611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/01\/sport\/rep\/reprezentacija_supetar7-010611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/01\/sport\/rep\/reprezentacija_supetar8-010611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/01\/sport\/rep\/reprezentacija_supetar10-010611.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/06\/01\/sport\/rep\/reprezentacija_supetar11-010611.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"850x593"},{"size0":"700x454"},{"size0":"355x550"},{"size0":"402x550"},{"size0":"700x474"},{"size0":"700x488"},{"size0":"700x468"},{"size0":"371x550"},{"size0":"700x454"},{"size0":"378x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7612179 Threads: 2 Questions: 1616882266 Slow queries: 4800654 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110928377 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/bilic-igrati-cemo-napadacki-ali-ne-i-bezglavo-dudu-nece-biti-problema-foto-134067 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/bilic-igrati-cemo-napadacki-ali-ne-i-bezglavo-dudu-nece-biti-problema-foto-134067?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 123773 [name] => hrvatskagruzija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatskagruzija [link] => /tag/hrvatskagruzija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bilić: Igrati ćemo napadački, ali ne i bezglavo; Dudu: Neće biti problema! (FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-10-20-16-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/06/02/reflektor/reprezentacija_supetar6-010611.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/06/02/reflektor/reprezentacija_supetar6-010611.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/01/sport/rep/reprezentacija_supetar1-010611.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/01/sport/rep/reprezentacija_supetar2-010611.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/01/sport/rep/reprezentacija_supetar3-010611.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/01/sport/rep/reprezentacija_supetar5-010611.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/01/sport/rep/reprezentacija_supetar6-010611.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/01/sport/rep/reprezentacija_supetar7-010611.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/01/sport/rep/reprezentacija_supetar8-010611.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/01/sport/rep/reprezentacija_supetar10-010611.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/06/01/sport/rep/reprezentacija_supetar11-010611.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Posljednji dan priprema na Braču reprezentativcima Hrvatske pokvarila je kiša zbog koje su ujutro morali odustati od dogovorene zajedničke jutarnje šetnje Supetrom. Zbog toga što se nebo spojilo sa zemljom 'kockasti' su se morali zabiti u svoj supetarski hotel Amor i čekati da se nebo smiluje.

Ipak jutro je donijelo i lijepe vijesti, po kiši je samostalno trenirao ozlijeđeni Danijel Pranjić. Igrač Bayerna osjeća zadnju ložu desne noge, ali bi po svemu sudeći trebao biti spreman za nastup.

- Pranjić je bio na testu i probao skoro sve, šprinteve, promjene pravca, rad s loptom, centaršut, da bi se vidjelo je li spreman. Izgleda jako dobro, ali da bismo bili potpuno sigurni moramo vidjeti kako će se njegova loža ponašati u kolektivnom treningu gdje situacija diktira pokrete. Međutim dosad su vijesti izrazito optimistične, situacija s Pranjom nam otvara dvije-tri jako dobre varijante - rekao je izbornik Slaven Bilić najavivši kako su ipak spremni na obje situacije.

Izbornik je ipak najavio kako neće riskirati s ozlijeđenim igračima.

- U petak će istrčati samo apsolutno zdravi i spremni igrači.

Optimizam izbija iz hrvatskih redova, ali Bilić spušta loptu na zemlju.

- Gruzija je odavno prešla prag ozbiljne momčadi. Imaju čvrst, kompaktan blok, a prema naprijed gdje dolaze jednostavnim akcijama će imati svoje trenutke. Moramo im parirati u ničijim loptama gdje su jaki. Moramo smiriti igru, a ne da se 'kendaje' - upozorio je Bilić, a na pitanje o tome kakvu ćemo Hrvatsku gledati istaknuo.

- Gledat ćemo silovitu, motiviranu, konkretnu, kompaktnu, rastrčanu Hrvatsku. Plan je da preselimo što je više moguće igru na njihovu polovicu terena. Bit će tamo gusto, ali moramo ih raširiti i brzim protokom lopte moramo doći u situacije za gol. Teško će biti šansi jedan na jedan, ali moramo pritiskati, s jedne strane silovito i stalno, a s druge ne smijemo ići bezglavo - najavio je Bilić pa ipak obrazložio kako su četiti napadača samo nominalno, po vokaciji, njihova uloga (u formaciji 4-4-2) će biti u skladu s pozicijom koju budu igrali.

- Ne igramo s četiri napadača, na bokovima imamo Perišića i Mandžukića igrače koji su toliko fizički spremni i moćni i koji na tim pozicijama igraju nekad i u svojim klubovima. Želja nam je da spakiramo četiri napadača u šesnaesterac, ali kada to situacija bude diktirala.

Neće biti panike ni ako se rezultat na startu utakmice ne bude kretao željenim smjerom.

- Bilo bi lijepo zabiti dva gola u prvih 15 minuta, pet golova, međutim utakmica traje 90 minuta. Mi igramo ofenzivno svih pet godina. Svi izbornici su pričali mi igramo ofenzivno, ali jedno je priča, a mi smo to imali argumentirano. I protiv Makedonije smo na poluvremenu gubili 0:1 pa smo okrenuli na 2:1. Od starta idemo po gol, ali moramo biti i strpljivi da ne uđemo u anarhiju. Velike momčadi igraju kako su vježbali i daju gol i u devedesetoj minuti.

Uz izbornika pred novinarima su se pojavili Dejan Lovren, Eduardo da Silva, Tomislav Dujmović i Nikola Kalinić, ili kako ih je glasnogovornik Davor Gavran najavio četiri viteza. Na upit o prigodi koju bi vrlo lako mogao dobiti i od prve minute stoper Lyona Lovren bio je jasan.

- Očekujem samo pobjedu, jedino me to zanima. Nije bitno tko će igrati, važna su samo tri boda. Nije laka atmosfera, još nas prati poraz od Gruzije u Tbilisiju, no siguran sam u pobjedu, nećemo sebi više dopustiti podcijenjivanje Gruzijaca. Moramo biti psihički spremni.

Lovren je bio jedan od sukrivaca za gol primljen u Tbilisiju kada se od njega lopta nes(p)retno odbila.

- Više me pogodio poraz nego to što je baš mene lopta pogodila.

Ipak blijedo izdanje iz Tbilisija mora se izbrisati iz memorije navijača.

- U Gruziji su nam svjesno prepustili inicijativu, ali naši glavni igrači bili su indisponirani. Bilo je malo toga konkretnog, malo agresije, malo lopti za naše napadače. Moramo sve popraviti u petak! - rekao je veznjak moskovskog Dinama Dujmović naglašavajući kako nema alibija, kako za taj poraz nije bio kriv loš travnjak. Međutim ovaj put nedostajat će glavni kreativci Niko Kranjčar i Ivan Rakitić.

- Ogi (op.a Vukojević) i ja više smo zaduženi za destrukciju protivničke igre, za kreaciju je zadužen Luka (op.a. Modrić). Priključivat ćemo se svi, i bočni igrači i stoperi u prekidima - rekao ju Dujmović koji je u klubu bolje dane dočekao promjenom trenera.

- Sve više igram, zadnje tri utakmice sam cijele odigrao. Dvije sam čak odigrao i na mjestu stopera zbog brojnih ozljeda. Spreman sam i raspoložen - rekao je Dujmović koji se nasmijao na konstataciju kako je, aludirajući na finale Lige prvaka, hrvatski Mascherano, veznjak Barcelone koji je igrao na mjestu stopera.

Eduardo da Silva bi trebao igrati drugog napadača uz isturenog Nikicu Jelavića, (u formaciji 4-4-2) poziciju na kojoj će trebati pokazati i kreaciju.

- Ne bi trebalo biti problema. Tu su Jelavić i na bokovima Mandžukić i Perišić, tri igrača jaka u duelu i skok igri. Mislim da nam odgovara taj stil igre. Idemo po pobjedu - najavio je Da Silva.

Velika samouvjerenost bi se međutim mogla i obiti o glavu.

- Ovakvi susreti protiv protivnika koji će se zatvoriti su najteži, ali i da dolazi Francuska išli bi po pobjedu. Svi mi igrači dijelimo taj osjećaj kako ćemo pobijediti. Svjesni smo da će nam biti teško, ali pokušat ćemo na sve načine pronaći rupu u obrani Gruzije - zaključio je Dudu.

Kalinić se prisjetio problema s prve utakmice protiv Gruzije koju je igrao od prve minute.

- U Tbilisiju smo mi napadači bili odsječeni od veznog reda. Bilo je teško taknuti loptu, a kamoli naći se u prilici. U petak to moramo promijeniti. Trebat će nam pomoć i veznog reda i bočnih igrača. U tome je ključ - istaknuo je napadač engleskog Blackburna koji ne krije.

- Tko ne bi volio igrati i zabiti na ovoj utakmici, ali nije realno očekivati da ću početi utakmicu s obzirom na malu minutažu u klubu. Drago mi je da se reprezentacija vratila na Poljud, a nadam se da ću i ja zaigrati.

Zbog publike se domaćin često na Poljudu zaboravi i poleti, Kale je kao bivši igrač Hajduka na to navikao.

- Treba zabiti što prije, jer će kasnije što vrijeme bude odmicalo biti sve teže.

Dudu je skroman.

- Ako i padne gol u prvoj igra se još 89 minuta. Navijači će htjeti 2:0 već na poluvremenu, a ja bih bio zadovoljan ako na kraju bude 1:0 za nas pa neka to bude i autogolom!

Ante Vukušić se vraća u mladu reprezentaciju, kapetan će biti na dispoziciji izborniku Ivi Šušku, ali ne i Šime Vrsaljko.

- Ako sve bude u redu Vukušića ćemo ustupiti U-21 reprezentaciji. Vrsaljka nećemo, on nam baš treba - istaknuo je Bilić.

Zbog crvenog kartona Lovren je morao preskočiti tri susreta Lyona, a kada se uz to nadovežu promijenjivi medijski napisi iz Francuske o njegovim igrama po kojima je jedan dan otkriće drugi razočaranje upitnici se nižu. No stao im je na kraj Lovren.

- Volio bih da dođete u Francusku i vidite kako igram. Svojim igrama mogu biti zadovoljan, no nisam baš dovoljno postigao s klubom, zauzeli smo treće mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ljudi u klubu i navijači me cijene, ali nisam baš omiljen kod francuskih novinara - požalio se Lovren slično kao Runje dan ranije, pa na dodatno pitanje pojasnio.

- Nije to do Hrvata, mislim da je to tako s većinom stranaca. Dovoljan je primjer što sam dobio tri utakmice kazne zato što sam nešto rekao na hrvatskom. Zar sam nekome slomio nogu?!?

Novinare je zanimalo je li suca tom prigodom pozvao na odmor u Hrvatsku? Šalu je prihvatio i Lovren.

- Rekao sam mu da dođe u Split! - uzvratio je reprezentativac, dok je kao prevoditelj unisono prokazan Runje!

F. VULAS
FOTO:  D. KLARIĆ / CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>










[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/bilic-igrati-cemo-napadacki-ali-ne-i-bezglavo-dudu-nece-biti-problema-foto-134067 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=bd1d3dfd392c668d15ba65bd8b3a9ff32713b530 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bili%C4%87%3A+Igrati+%C4%87emo+napada%C4%8Dki%2C+ali+ne+i+bezglavo%3B+Dudu%3A+Ne%C4%87e+biti+problema%21+%28FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fbilic-igrati-cemo-napadacki-ali-ne-i-bezglavo-dudu-nece-biti-problema-foto-134067 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fbilic-igrati-cemo-napadacki-ali-ne-i-bezglavo-dudu-nece-biti-problema-foto-134067 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Bilić: Igrati ćemo napadački, ali ne i bezglavo; Dudu: Neće biti problema! (FOTO)

Piše PSD.
1. lipnja 2011. - 19:33


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 12:20