StoryEditorOCM

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore: Torcida potukla konkurenciju, zlatom se okitio i najviši hrvatski borac

Piše Sport SD
26. veljače 2024. - 20:11

Na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore održanom u Kutini, nakon četiri dana borbi u odličnoj izvršnoj organizaciji BK Kutina, od 22. do 25. veljače 2024. godine, dobili smo 10 novih državnih prvaka.

Stručni žiri za najboljeg mlađeg seniora PPH-a izabrao je Nikolu Grgića iz Nokauta Zagreb u velter kategoriji do 67 kg. Nikola Grgić je u finalnoj borbi za zlato pobijedio predajom u trećoj rundi predstavnika Torcide Split Maru Jovića, a prekidima u prvim rundama riješio je mečeve u četvrtfinalu i polufinalu, piše boks-savez.hr.

Najviše uspjeha u finalnim borbama imali su mlađi seniori splitske Torcide koji su na PPH-u nastupili s pet boksača i u tri finala izborili dvije titule i jednu srebrnu medalju, a osvojili su i dvije brončane medalje. Pet za pet!

Novi Torcidini prvaci, prvi uopće za Torcidu u konkurenciji mlađih seniora, postali su Ivo Milaković do 71 kg i najviši hrvatski boksač Josip Tokić (208 cm) u cruiser kategoriji do 86 kg. Maro Jović osvojio je srebro do 67 kg protiv prvaka Nikole Grgića, a teškaši Šime Čerina i Mirko Brstilo bronce, s tim da je mladi reprezentativac Čerina u polufinalu zaustavljen od klupskog kolege i prvaka Josipa Tokića.

Uspjehu Torcide i njihovih trenera Dražena Burića, Mate Domazeta i Frane Silića treba pridodati da su nastupili sa svim ulaznim mlađim seniorima koji su se tek počeli natjecati u borbama od tri minute po rundi.

Dva prvaka među mlađim seniorima ima i zagrebački Kralj Tomislav – obojicu u najtežim kategorijama do 92 kg i plus 92 kg. Titulama su se okrunili Zvonimir Zirdum i Viktor Sejdić, obojica prekidima u finalu i u svim borbama do finala (Zirdum do 92 kg s dvije pobjede prekidima, a superteškaš Sejdić s tri pobjede razornim prekidima!)

Boksači Broda imali su dva predstavnika u velikom finalu i okitili se zlatnom i srebrnom medaljom. Neumorni Danijel Đukić do 75 kg izborio je na prvenstvu u strahovitom ritmu četiri pobjede zaredom u četiri dana protiv odličnih suparnika – od prve borbe u 1/8 finala protiv Ivana Nekića iz Aresa Zadar, do finala koje je u trećoj rundi predao mladi reprezentativac Ante Milković iz Salone.

Uz zlatnog Danijela Đukića srebro za Brod osvojio je Ivan Jukičić u poluteškoj kategoriji do 80 kg kojeg je u finalu podijeljenom odlukom, u nesmiljenom meču pobijedio Josip Grgić iz Sesveta, lani također juniorski prvak države.

Svi novi hrvatski prvaci u konkurenciji mlađih seniora (rođeni 2006. i 2007. godine) po kategorijama: 

57 KG: BRUNO BAČAC (TEAM PREDATOR RIJEKA) – Mladi Riječanin do zlata je stigao prekidom u 2. rundi, kao i prije toga u polufinalnom meču.

60 KG: MATEJ MARTON (LEONA ZG) – U finalu ostao bez protivnika koji nije mogao nastupiti zbog temperature, a u finale se plasirao sigurnim pobjedama.

63,5 KG: MATE JUKIĆ (OSIJEK) – Mladi osječki reprezentativac u sjajnom izdanju dominantno je izborio tri pobjede zaredom u prva tri dana prvenstva, a u finalu je ostao bez protivnika koji nije mogao nastupiti.

67 KG: NIKOLA GRGIĆ (NOKAUT) – Tri meča, tri pobjede prekidima i titula najboljeg boksača prvenstva mlađih seniora u Kutini.

71 KG: IVO MILAKOVIĆ (TORCIDA SPLIT) – Srčani Torcidaš za svoju prvu titulu prvaka u dramatičnom, neizvjesnom finalu punom obrata pobijedio je čvrstog Luku Pavlica iz Arene Zagreb tek sudačkim preglasavanjem.

75 KG: DANIJEL ĐUKIĆ (BROD) – Četiri žestoka meča u kojima je mladi prvak iz Broda neumoljivo nametnuo tempo i lomio suparnike, a u finalu odličnog Antu Milkovića iz Salone koji više nije imao snage pratiti Đukićev ritam i predao je meč u trećoj rundi.

80 KG: JOSIP GRGIĆ (SESVETE) – Prošlogodišnji juniorski prvak do 75 kg na PPH u Kutini do finala je dvije pobjede odlučio prekidima, a u finalu svladao lanjskog juniorskog prvaka i reprezentativca do 80 kg Ivana Jukičića u izjednačenom, neizvjesnom meču tijesnom, podijeljenom odlukom sudaca.

86 KG: JOSIP TOKIĆ (TORCIDA SPLIT) – Mladi Torcidin div (208 cm) osvojio je svoju prvu titulu državnog prvaka izvukavši za trijumf posljednji atom snage u preokretu protiv Puljanina Karla Nemeta za podijeljenu odluku sudaca 3:2.

92 KG: ZVONIMIR ZIRDUM (KRALJ TOMISLAV ZG) – Obojicu protivnika u finalu i polufinalu Zirdum je silovitim napadima i serijama prisilio na predaju i prekide prije treće runde.

+92KG: VIKTOR SEJDIĆ (KRALJ TOMISLAV ZG) – Sva tri meča na PPH završio je prekidima, a u finalu razmjene teških udaraca sa Sejdićem nije izdržao ni stameni Leon Dunatov iz Aresa koji je srebro zaslužio u nezaboravnom trileru i preokretu nakon što je u polufinalu dvaput bio u nokdaunu  protiv Ivana Mamića iz splitskog Pit Bulla.

image
Hrvatski boksački savez
image
Hrvatski boksački savez
image
Hrvatski boksački savez
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:56