StoryEditorOCM

‘Hrgović može nokautirati bilo koga. Kažem vam, on je veliki udarač i odličan boksač s puno iskustva!‘

Piše Sport SD
22. travnja 2024. - 10:33

U kontekstu nadolazećeg meča Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa, jedna od najfrekventnijih tema jest sparing kojeg su hrvatski i britanski teškaš odradili 2018. godine. Prema navodima "El Animala", Dubois je u tom sparingu poprilično loše prošao, a 31-godišnji Zagrepčanin sada strateški koristi to iskustvo kako bi svom sljedećem protivniku "ušao u glavu" i poljuljao mu samopouzdanje. Frazer Clarke takvu strategiju ocijenjuje legitimnom, a istovremeno ima i riječi hvale za teškaša iz Sesveta, piše FightSite.

"Pošteno je to odigrao, on može nokautirati bilo koga. Kažem vam, on je veliki udarač i odličan boksač s puno iskustva. Kada ima svoj dan, on je zaista dobar. Kada nije njegov dan, onda nije toliko dobar. Trenutno mi se čini vrlo samopouzdan i motiviran, čuo sam i da čeka dijete, a znam koliko to čovjeka može dodatno motivirati, bit će spreman", rekao je 32-godišnji Britanac u razgovoru za Boxing Social.

Poznato je kakav status najbolji hrvatski teškaš, zahvaljujući svojim borilačkim karakteristikama, bogatoj i uspješnoj amaterskoj karijeri, kao i sparinzima s brojnim elitnim teškašima, uživa u boksačkoj zajednici, no uvijek je lijepo čuti ili pročitati pohvale na njegov račun, osobito od drugih boksača, a u ovom slučaju i od Duboisovog sunarodnjaka. Iako je Clarke spomenuo i oscilacije u Hrgovićevim izvedbama, misleći vjerojatno na meč sa Zhileijem Zhangom o čijem je specifičnom kontekstu već sve rečeno i napisano, činjenica je da mu je odao veliko priznanje, a s tim se priznanjem malo tko ne bi složio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 10:34