StoryEditorOCM
Splitpostojano stoji

VIDEO Nemojte da vam promakne ova splitska znamenitost, genijalno rješenje sa Žnjana bi trebalo patentirati

Piše Mia Uzinić
19. ožujka 2024. - 09:24

Moderni problemi traže inovativna rješenja, a ovo je možda jedna od originalnijih ideja na koju smo naišli. Ako autom krenete kroz ulicu Put Žnjana, nasred ceste naići ćete na električni stup! Kada se proširivao put i asfaltiralo na Žnjanu, netko je odlučio da bi bilo genijalno asfaltirati oko stupa i ostaviti ga na sred ceste.

image

Put Žnjana

Snimio čitatelj/

Ovaj rasvjetni stup već je poznat javnosti iz prijašnjih članaka, a zbog radova na Žnjanu cesta nasred koje se nalazi je sve prometnija. Prvi način na koji se upozorilo vozače na oprez također je originalan. Naime, 2019. godine na stup je stavljena fluorescentno obojena bloketa kako bi vozači na vrijeme mogli reagirati. Ovaj primitivni način prometne signalizacije u međuvremenu je odbačen, a danas nikakvog upozorenja nema.

Genijalna splitska prometna rješenja: rugali smo se ovoj kući u Kini oko koje je napravljena autocesta, a vidite ovo naše čudo na Putu Žnjana...

image

Nekad je stup imao i upozorenje...

Joško Ponoš/Cropix

Možda je ovo taktički potez da se privuče još veći broj turista, ipak se ovakvo nešto može vidjeti samo u Splitu. U pogledu na ovo svjetsko čudo možete uživati u videu koji smo dobili od čitateljice. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:50