StoryEditorOCM
Split‘tri gudina‘

Ugostitelj na banke splitskog Pazara izbacio delicije od svinje, sve bez natječaja! Direktor ‘Parkova‘: ‘Ne treba mu...‘

Piše Božidar Lončar
8. travnja 2024. - 19:20

Što se zbiva na Pazaru? Od danas su banci postali - stolovi. Postavljeni za jelo. Je li se ovo ponavlja prošlogodišnja priča s "Noštromom" kojemu je u večernjim satima dan prostor ribarnice bez natječaja? Svakako, odlučili smo provjeriti što se događa nakon što su društvenim mrežama počele kružiti fotografije banaka na koje je postavljen crveni stolnjak te boca vina u kanti za led i cvijećem.

image
Tom Dubravec/Cropix

Siniša Gašparević, direktor "Parkova i nasada" kazao nam je kako je priča slična kao na Peškariji prošle godine:

- Slično je, samo što je Peškarija zatvoreni prostor pa je morao ići natječaj, a ovo je otvoreni prostor pa ga dobiva tko pokaže interes. Dobila ga je tvrtka ”Tri gudina” koja će plaćati 26 kvadrata po deset eura mjesečno. Oni tamo imaju svoj prostor i najam, dio su Pazara. 

Pitali su nas mogu li dobiti u najam par stolova ispred svog prostora u popodnevnim satima. To može dobiti svatko tko dolje radi. Prodavači imaju štandove do kraja radnog vremena Pazara, cca do 13-14 sati, ali su u prednosti pa ostali mogu doći jedino kada njih nema.

image
Tom Dubravec/Cropix

Kazao nam je kako danas nije riječ o nikakvom otvorenju, već su iz tvrtke htjeli pozvati par svojih radnika i par djelatnika ”Parkova i nasada” za probu.

- Bit će tu više mjeseci, a radit će do 22 sata. Kada ne bude išlo, obavijestit će nas i više neće iznajmljivati. Imat ćemo i koncerte tu, nastupat će i Neno Belan. Tko god ima interesa, neka nam se javei Prošle je godine bilo preko vikenda na terenu 4, bilo je lijepo, ljudima se svidjelo – navodi Gašparević.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:02